|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Może coś takiego by się przydało naszym: http://i.iplsc.com/-/0001HWY0I56FQCJP-C303.jpg |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przynajmniej Legia nie popsuła Nam rekordu 15 spotkan na Reymonta bez porazki (teraz juz 16stu) - ale co to za pocieszenie.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czy nikt w sztabie nie widzi że Nunez NIE POTRAFI GRAĆ W PIŁKĘ? Dobrze że atmosfera była na wysokim poziomie...
![]()
TYLKO WISŁA !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
milosz
Cytat:
*Inna sprawa ze wczesniej jakby tak to wygladalo, mimo porazek, lepiej. Kultura gry i te sprawy... Legia nie jest wielka, wielka moze byc tylko Wisla Co oczywiscie nie znaczy ze Legia to jakis super poziom. W zadnym wypadku. My poprostu organizacyjnie-sportowo jestesmy zalosni, Legia jest srednia (w kontekscie klubow europejskich o podobnym potencjale finansowym). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
To jest kryzys Wisły i tyle, a nazywaj to sobie jak chcesz. Jest tez kryzys Legii, jakoś oszałamiającej gry jesienią jej nie pamiętam, pewnie dlatego że jej nie było, gdyby była to mieliby z 10 punktów przewagi, a ... nie mają. Skąd te twoje żałosne zachwyty na Legia, chłopie chyba zabłądziłeś, no to nie jest ...forum fanatyków Legi. W kryzysie to jest cała nasz kopana i tyle. Legia bez Ljuboi w ataku nie istnieje więc w czym nam niby odjechali, no chyba że ich Ljuboja jest jak Lenin ... ![]() Legia nie jest średnia tylko słaba jak my , nie mitologizuj i ich akademia też cudów na patyku nie daje. Bobek90, moja sugestia skończ z tymi zachwytami nad Legią bo to zaczyna być komiczne.
Ostatnio edytowane przez milosz : 30.03.2012 o godz. 23:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Finansowo różnica w budżetach jest już bardzo niepokojąca.To będzie mieć swoje konsekwencje już w przyszłym roku. Szkolenia młodzieży w ogóle nie ma sensu porównywać. Nie mamy się czym przeciwstawić, a w następnych rocznikach może być jeszcze gorzej. Skauting Legia ma dobry, zbiera z regionu wszystko co najlepsze. Efekty przynosi to już teraz. U nas siatka skautów to mit. Organizacyjnie i marketingowo - bez porównania. Wiem, że niełatwo to przełknąć, ale nie zaklinajmy rzeczywistości. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jedyne czym sie powinniśmy niepokoić to naszą sytuacją, a nie patrzyć na rywali ligowych bo u nich podobna kicha. Czasy naszej dominacji to przeszłość mamy już 2012 rok, a nie np. 2003. Jedyny sposób przegonienia rywali to nie tyle zwiększyć budżet klubu do poziomu L, ale zainwestować w zaplecze klubu i ...dać szansę na stabilizacje, innymi słowy nasz boss musiał by się zmienić, inna rzecz że po licznych zmianach u niego przychodzi czas opamiętania i może będzie tak teraz i da trochę czasu na budowę lepszej Wisły, mnie bardziej jednak martwi że może to robić nieudolnie Bednarz, a nie jednak bardziej profesjonalnie Valckx, ale co robić ani na jedno , ani na drugie wpływu nie mam.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.03.2012 o godz. 00:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Tyle do Miłosza. Do reszty - chciałbym powiedzieć, że oczywiście powyższa napinka, chociaż zawierająca fakty, jest tylko napinką i do nikogo więcej bym z czymś takim nie wyskoczył. Ale z tego co zauważyłem nie tylko mnie bawi zacietrzewienie tego użytkownika. P.S. A co do samego meczu, okiem obserwatora z zewnątrz - macie gruby problem. Parę lat temu w takich okolicznościach (9 na 11) pojechalibyście z nami na stojąco. A dzisiaj to była najgorsza Wisła jaką pamięam w meczu Wisła - Legia w Krakowie od dobrych 10 czy nawet 15 lat. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Michał Czekaj dziś na + raczej nie zasłużył, Ljuboja robił z nim co chciał i kiedy chciał, proste zwody, a Michał się na nie nabierał. Ale dobrze niech nabiera doświadczenia przeciwko dobremu zawodnikowi, lepiej niech on gra, aniżeli Jaliens co pożytku w przyszłości nię będzie z niego żadnego. Troche zaskoczył mnie Daniel Brud, gdyż zagrał nienajgorzej, miał pare odbiorów i dokładnych podań, myślałem, że będzie z nim gorzej, tak więc mały plusik dla niego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Za Moskala przynajmniej graliśmy piłką, odkąd przyszedł Probierz jest z meczu na mecz gorzej. I jeszcze w wywiadzie pomeczowym mówi, że drużyna nie ma czasu na treningi... (!!!) Graliśmy 11 na 9, a ostatnie podanie które miało otwierać drogę do bramki było na 40 metrze!!! Jak to jest możliwe?! Mimo, że graliśmy w przewadze i niby atakowaliśmy, to ja naprawdę miałem wrażenie, że legionistów jest więcej... Szczególnie było to widoczne w akcjach skrzydłami, gdzie tylko technika Ilieva pomagała Jovanovicovi dostać się do linii końcowej i spróbować dośrodkować. Jakość tych dośrodkowań pozostawię bez komentarza.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Graliśmy na swojej połowie bo przeciwnik pozwalał chavez do czekaja itp Max na 40 metrze od bramki strata 0 groźnych akcji i 0 strzałów celnych na bramkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Nie zgodzę się natomiast z wypowiedziami innych użytkowników, którzy piszą, że zawodnicy Wisły nie potrafią grać w piłkę. Pokazali, że potrafią, zdobywając MP i wygrywając kilka meczy w pucharach (nie, to nie był przypadek). Za obecną postawę winię tylko i wyłącznie osoby odpowiedzialne za zmiany trenerów. Nie piszę dosłownie o kogo chodzi, bo nikt tak naprawdę nie wie, czyje były to decyzje. P.S Podtrzymuję swoje wcześniejsze wypowiedzi. Też nie jestem zwolennikiem zwalniania Probierza, bo to i tak nic nie da. Myślę jednak, że dla obecnych "graczy" nie jest on autorytetem. Piłkarz z niego przeciętny, a do tego nie odnosił sukcesów jako trener. Jak w szatni poszło info z kim odpadł w el. LE, to w sumie się nie dziwię naszym kopaczom. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
![]() Za nieszanowanie mordy. Kartki dla Legii zasłużone, poza tym sędzia w swoim świecie. Brud najlepiej zagrał, reszta stojanow. Czy oni nie wiedzą, że trzeba biegać. Może jakaś zmiana krzyżowa, ustawienie się w trójkącie, zagrania na drugą. Nie, lepiej lagę do boku i dośrodkowanie. Trzeba przyznać, że mają to dopracowane od kilku lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Probierz powinien naszym zafundować ostry trening strzelecki, najlepiej niech tylko to ćwiczą cały tydzień.
Trzy próby strzału z dystansu w tym meczu, co jedna to gorsza... nieprawdopodobnie niski poziom, zero kultury gry, wrzuta na aferę, gra na alibi. Najgorsze w tym wszystkim, że klub jest niewolnikiem swojej własnej koncepcji tworzenia drużyny na tu i teraz. Nie ma szkolenia, nie ma piłkarzy, którzy chcieliby gryźć ziemię tak jak warszawiaki przez ostatnie 20-30 minut. Smutek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ta banda pajaców nie zasługuje żeby wydawać choćby złotówki na ich oglądanie. Zamiast wydawać kasę na mecz z ŁKS przeleję pieniądze na SKWK, TS Wisła, albo dam 50 zeta komuś kto kupił karnet i musi chodzić żeby do puszki na oprawę rzucił. To nie o to chodzi czy ktoś jest kibicem sukcesu czy nie, chodzi o to że biorąc pod uwagę to ile kasy płaci się na pensje tych niedojd, jakość jaką oni prezentują po prostu obraża człowieka.
Już się ....a patrzyć nie da na Jovanovica i Nuneza, którzy za chuja dośrodkować nie potrafią, na Gargułę, który ie wnosi nic, Genkowa który potrafi pięć meczów z rzędu do żadnej sytuacji nie dojść. Dzisiaj grając pół meczu w przewadze nie stworzyliśmy nic. Pewnie gdyby Legia grała w pięciu byłoby tak samo. A że Legia jest denna to nic nowego. W końcu do rundy wiosennej przygotowywał ich Skorża. O to że ta banda jest w stanie przegrać u siebie z żydami jestem spokojny. ![]()
:/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Zdecydowanie są w stanie, szczególnie że dokoptowano do nich pseudo trenera ale tak mnie się wydaje że szczyt nieudacznictwa to będzie dopiero w przyszłym sezonie.
Oby parchy spadły - będzie jednej/dwóch, kompromitacji mniej. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dramat.
Najbardziej obrazuje ten mecz rzut wolny Garguły który trafił w głowę jednoosobowy mur ![]() W skrócie tak: Bramkarz - dobrze jedną interwencją uratował nam mecz środek obrony - Chavez super z Ljuboją robił co chciał, CZekaj bardzo poprawnie boki obrony - DRAMATYCZNE dzisiaj. Większość jeździ po Nunezie, ale to co Jovanovic grał to można tylko ręce było załamać. Zero wrzutki, jak ma mnóstwo miejsca to czeka nie wiadomo na co i odrazu strata, chyba z trzy kontry Legii w drugiej połowie po jego bezsensownym czekaniu z piłką defensywna pomoc - Wilk dobrze, wiem że to nie technik, ale odbiór dla mnie to on ma najlepszy w lidze, Brud poprawnie ofensywna pomoc - to właśnie jest największy problem Wisły. Melikson to powinien po tym meczu kopa w tyłek dostać. Garguła w pierwszej połowie raz piłkę dotknął, Małecki coś tam próbował i widać, że się chciało. Iliev zaczynam go traktować w formie niewypału transferowego. atak - Genkov widać że walczył i nie mam pretensji do niego, Biton piłki chyba nie dotknął. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo żal mi Czarka Wilka. Próbuje bardzo mocno być kapitanem tej drużyny, wkłada w to masę serca i energii a wokół ma taką bandę cip bez ambicji. Urodził się parę lat za późno, bo pasowałby mentalnie do Wisły Baszczyńskiego, Kuby, Kosowskiego etc. Chłop jeszcze pomyśli, że to jego wina a przecież tego towarzystwa nie zmotywowałby nawet John Terry.
Mały plus dla Małeckiego za zachowanie się z klasą. Zniósł sporą presję. Nie sądziłem, że to napiszę ale chyba trochę za nim tęskniłem. I nawet kółeczek dziś nie robił oraz - sam widziałem - podał kilka razy z pierwszej piłki. Zjebał też piłkę meczową, ale cóż. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ci piłkarze grali(wiekszosc) jak by byli znudzeni nie tyle grą co sobą....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Znam sposób abyśmy wygrali kolejny mecz u siebie - drużyna gości nie może przyjechać
i te napinki na miasteczku o berle i o tym że Legia legła, na chwile obecną to my leżymy i nie zanosi się na szybkie podniesienie ![]()
TYLKO WISŁA !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A tak w ogóle to myślałem że to będzie taka powtórka z przeszłości, kiedy grając o mistrza ograliśmy zblazowaną Legie 3-0 na ich terenie - w sumie spodziewałem się czegoś podobnego , oczywiście dla Warszawiaków
Jak nasza gra chyba nikogo nie zaskoczyła,szczególnie że już od dawna mamy pozamiatane w lidze, to Legioniści mają powody do zmartwień.To nie jest zespół który tak jak my w zeszłym, w sumie na ludzie wygra ligę a sytuacja jest podobna czyli nie ma nikogo kto na tego mistrza by zasługiwał. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Gdyby tak "wyciąć" stadion i cała otoczkę meczu-to poziom naszych grajków i ich zaangażowanie, przypomnialo mi czasy tuż przed Telefoniką.....Historia zatoczyła koło-przyzwyczajajmy się..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Od dawna nie ma w tej drużynie atmosfery. To w ogóle nie jest drużyna. To da się odczuć już od dawna. Jest 11 przypadkowych ludzi, którzy poza tym, że wykonują ten sam zawód i przyjechali zarabiać akurat do Krakowa, nie mają ze sobą nic wspólnego. Ot, koledzy z pracy.
- Hej Łukasz, jak mecz? Pyta Gargułę żona po powrocie do domu. - A spoko, remis. <z widocznym grymasem na twarzy> Cholera mam chyba odcisk na stopie...
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 30.03.2012 o godz. 23:16.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jak drużyna która grająca w 10 remisuje ze Standardem, nawiązuje dość wyrównaną walkę z Apoelem, wygrywa z trzy mecze w LE może tak grać.
Odpowiedź jest chyba jedna. Jeśli w ciągu kilku miesięcy zmienia Ci się trzy razy szef i każdy z nich ma inną wizję tego co powinieneś robić to w pewnym momencie wszystko się pir.d.o.li i nikt nie wie co tak naprawdę ma robić. Z trybun wydaje się że nawet zaangażowanie było ale co z tego. Wstyd na całą Polskę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Słabo mi sie robi jak widze naszą druzyne.
Jak mozna grac tak bez sensu ,bez jakiegokilwiek pomyslu . To nie jest Wisla,banda nieudacznikow ,wstyd ze zakladaja koszulki z Biala Gwiazda.Jedynie Czarek Wilk zostawia serce,reszta ma wszytsko w dupie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
O jezu jaki płacz i lament - wiele już takich meczów z Legią widziałem więc nic takiego się dzisiaj nie stało.
I tak ten mecz był o niebo lepszy niż w Chorzowie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Zbiorowe samobójstwo może przed Halą Wisły sobie urządźcie.
![]() Gramy padakę nie od dzisiaj. Drużyna jest rozbita, trzeci trener od pół roku a ten co jest, jest najgorszy.Z klubu dochodzą jasne sygnały o rewolucji w lecie, przyszedł Bednarz i trwają ogólne przepychanki kogo by tu jeszcze wy.... Do tego kłopoty finansowe i boisko treningowe obsrane psimi kupami. No super otoczka dla drużyny. Mamy od roku kłopoty z akcjami ofensywnymi i strzelaniem goli. A tu większość jakby sie dzisiaj obudziła. Nie zgadzam się, że dzisiaj zagrali bez ambicji. Może, a nawet na pewno w tym zespole nie ma już ducha. Jakieś zdziwienie z tego powodu ? Ale dziś zagrali w miare ambitnie, tyle tylko, ze na miarę formy, kiepskiej formy. Zremisowalismy z drużyną, która jest daleko wyżej w tabeli i jest znacznie lepiej poukładana. Podtrzymana została passa nieprzegranych spotkań z Legią na Reymonta. W naszej sytuacji to wcale niemało. Marzenia wielu o pożegnaniu większości z tego składu spełnią się w lecie. Tylko ja się obawiam, że z nowym składem to bedziemy tęskinić za remisami z Legią na R22. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Po tym meczu, mając na uwadze również wcześniejsze nasze "popisy" powinien być jakiś piłkarz, który w żołnierskich słowach opisałby sytuacje jaka panuje w naszej drużynie. Szkoda, że nie mamy w swoich szeregach Grzegorza Skwary, gdzie jego pamiętny wywiad oddawałby w pełni to co sobą reprezentują nasi kopacze. Ja, gdybym był piłkarzem Wisły i widział co prezentuje drużyna, miałbym jaja i powiedział głośno to co Grzesiu, że "jesteśmy dziadami", "takie zagrania jak my prezentujemy to się nie mieści w pale", "my nie umiemy grać w piłke" i "jesteśmy beznadziejni".
Takie słowa powinni wypowiadać piłkarze Wisły do mediów, a nie pier*olić, że zabrakło szczęscia, czy tam czegoś innego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Tego tej zbieraninie brakuje - więzi i oddania Wiśle. Szatnia jest chujowa, a jak nie ma szatni to nie ma grania. Dziękuję, dobranoc. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|