|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
i znowu wydaje się że Pan Cupiał pośpieszył się ze zmianą trenera.Ehhhhh... który to już raz ....
Probi chyba nie może ogranac tak dużej liczby obcokrajowców(nie mówiąc o jego krótkim epizodzie w Grecji).W Poloni Bytom,Widzewie,ŁKSie czy Jadze miał w składzie najwyżej 2-3 zagranicznych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
To juz wyższa matematyka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że taktyka "na dzidę" jest tylko tymczasowym rozwiązaniem i wynika z braku czasu na wprowadzenie własnej myśli taktycznej przez Probierza. Wymiernej ocenie będzie można poddać Probierza dopiero po kilku meczach nowego sezonu. Nie zmienia to jednak faktu, że takiego chaosu jak dzisiaj, to w wykonaniu Białej Gwiazdy dawno nie było.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie przesadzajcie z tym Probierzem! Tu nie ma materiału ludzkiego, nie ma drużyny ja widze to tylko tak:
Przeboleć do końca sezonu, wy.......ić Lameya, Jaliensa, Jirsaka, Kirma, Diaza, Nuneza w ich miejsce przychodzi 5 młodych polaków którym się chce i mają papiery na gre, Probierz już pokazał że potrafi zrobić drużyne ale musi mieć do tego podstawy bo jak wiemy Wiezy Babel nie udało się wybudować tutaj jest ten sam problem trzon drużyny muszą stanowić polacy. ![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Powiedzieć należałoby prawdę, że z trenerów Maaskant, Moskal, Probież najlepiej zespół grał pod wodzą Moskala
I tylko pech, który go prześladował (3 czerwone kartki) zniweczył jego wyniki :/ Gra 2 w pomocy Melix-Guła wyglądała ciekawie.![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Napiszę tak: sędzia w Bełchatowie nie jest dup.y i uznaje nam dwie prawidłowe bramki, sędzia w Chorzowie nie dyktuje karnego, którego według mnie nie było.
I mamy bilans: 4 zwycięstwa i 2 remisy. Przy czym na te sześć meczy tylko z Ruchem byliśmy słabsi, bo w pozostałych meczach wyraźnie lepsi. Także lodu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Młodzi, polscy, nigdy niespełnieni ... z czasem "gwiazdorzy" zwalniający trenera. Polska mentalność jest niestety niejednokrotnie destruktywna. Na dzisiaj powinien to być system mieszany + przyzwoity zagraniczny trener. Kazek na prawdę nieźle rokował, ale Cupiał uwierzył w cuda Probierza... |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ludzie, zrozumcie w końcu, im wcześniej tym lepiej: nie istnieje coś takiego jak polska myśl szkoleniowa, nie istnieje coś takiego, jak dobry polski trener.
Polscy trenerzy są szkoleni według starej metodyki, nie mają dostępu do najnowszych technik trenerskich, nie mają ambicji i kasy, żeby się szkolić. Nie mają ciśnienia na rozwój bo jak sami widzicie: tam go wywalą, pójdzie gdzie indziej. Kafarscy, Tarasiewicze, Pasieki zostają bez pracy góra kilka miesięcy i wskakują z powrotem na karuzelę. Polscy kopacze są przepłaceni, jak się trafi jakiś lepszy, to mu menedżer w głowie poprzewraca, albo klub krzyknie 2 miliony euro jak się dowie, że Wisła się nim interesuje. A jak znajdziemy perełki w stylu Marcelo czy Błaszcza, to po roku ich nie ma. Bredzicie w malignie albo łby Wam się przegrzały i tyle. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tu widzieliśmy efekty grania tym cudownym, wyśnionym przez wielu systemem 4-4-2... Takiej dziury zionącej w środku pola to ja nie widziałem od czasów Titanica... Nie mamy pomocników, zeby we dwójkę obrobili cały środek... Do tego chroniczny brak skrzydłowych i oto obraz nędzy i rozpaczy, w którym najwięcej podań miał chyba Pareiko..
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
To dziś ci polscy kopacze wybili międzynarodowym piłkę z głowy w dodatku prowadzeni przez polskiego trenera wg starej metodyki. Jak to się mogło stać? Odpowiedź jest prosta. Jak jest drużyna, trener który wie o co chodzi w piłce i rywalizacja o plac to wynik jest konsekwencją. Jeżeli któregoś z tych elementów brakuje wyniku nie ma. Choćby trenerem był Murinho a klubem Real Madryt ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
halo tu ziemia ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Dokładnie, Ruch to przykład klubu gdzie może poza infrastrukturą i budżetem wszystko działa jak w szwajcarskim zegarku, są zawodnicy którzy w większości przypadków grają tam już ze sobą dłużej, jest cierpliwy zarząd i przede wszystkim mądry trener, którego chyba cała liga może Ruchowi zazdrościć. Te wyniki nie wzięły się znikąd i wcale nie skreślałbym niebieskich na pożarcie w walce o tytuł.
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Uważam, że drużyna gra z meczu na mecz coraz gorzej. Może to zabrzmi idiotycznie ale wolę jak przegrywają grając jak przy Moskalu niż pokazują taką padakę jak wczoraj. Przecież to ci sami zawodnicy, czy nagle przestali umieć utrzymywać się przy piłce? Wykopywanie na oślep do przodu to jedyne co wczoraj było widać. Oczywiście poza ogromną dziurą w środku. Czy tak się ustawia drużynę, która ma wygrać mecz? To chyba w okręgówce... Wyglądało to jak rozpaczliwa obrona wyniku, trochę jak w Nikozji. Szkoda, że wyrzucili Moskala... Wygląda na to, że po to by przywrócić do składu znanego inelektualistę i stoika musiał też odejść Basałaj... Pan Cupiał ma chyba teraz najlepszą drużynę od 10 lat ;/
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
od zmiany łyżeczki herbata nie będzie bardziej słodka. Kolesie kasują co miesiąc i wszystko się zgadza. Rozumiem, że Shark-motywacja przez L i KSC będzie ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zawodnicy trenera muszą się "bać". To znaczy bać się nie robić tego co im polecił. Jak tego nie ma to trener jest tylko na papierze a grajki grają jak im się podoba. Czyli najcześciej słabo. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Byłem za Moskalem, bo uważałem ze naszym problemem nie był trener a kopacze, ile to musiałem sie naczytac potępienia Moskala ze strony internetowych napinaczy.
Dziś dalej uważam, ze Moskal nie miałby gorszych wyników niż Probiez. Ale jestem za pozostawieniem Probieza, niech sie uczy na błędach. A do wymiany cały skład. Mam pytanie, Czy dzieci Telefoniki dalej myślą, ze naszym problemem jest trener? U nas z tymi kopaczami ani Mourinho, Ferguson ani Waldek King nic wiecej nie osiągną.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 26.03.2012 o godz. 07:38.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Pisanie że karny dla Ruchu to pech rozwaliło mnie od rana
![]() Ludzie - 2 lata temu taki karny zmieniłby wynik z 0:3 na 1:3 dla nas - i mielibyśmy w dupie tego karnego. A teraz sramy po gaciach czy w ogóle coś strzelimy. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
"Najśmieszniejsze" jest to, że w kontekście ostatnich eksperymentów trenerskich wcale nie jestem taki pewien czy to nie jest dobre wyjście. Szczególnie jak pomyślę kto po Probierzu (bo że niedługo zmiana to chyba w naszym klubie już jasne) |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Szkolony w latach 90tych i od tamtej pory nie licząc Wisły żadnych sukcesów w Europie - cool ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Kłopot (żeby o dramacie nie mówić) polega na tym, że nie mamy zbyt wielkich możliwości wyboru. Kasperczaka traktuję tu pół metaforycznie - takich trenerów w zasięgu mamy (finansowym oraz "polityki kadrowej" klubu). Z drugiej strony - masz jakąś lepszą kandydaturę i żeby jeszcze REALNA była |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Jakby Probierz dostał Barcelone to by zleciał z Primera Division. Kopaczy mamy lepszych niz osiagane przez nich wyniki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W głowie Cupiała już pewnie kiełkuje pomysł zmiany trenera. Wisła przegrywa, tak nie może być.
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.03.2012 o godz. 09:32.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Niemczyk z siatkarkami, jesli juz chcesz byc tak dokladny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo naszych traktuje się tak jak potraktowano Moskala. Jak jest wynik to szczęście, jak potknięcie to brak umiejętności. Ile było tekstów że Moskal nie ma warsztatu? Po dwóch meczach w których graliśmy w 10. Mimo ze gra nie wyglądała źle. Zamiast dać mu czas, pokazać piłkarzykom ze jak się będą op.... to oni polecą a nie trener. To zmiana na śmichu wartego "motywatora" który swoje zdolności motywacyjne zaprezentował wczoraj.
Dlaczego za pierwszego Kasperczaka był wynik, a za drugiego wtopa? Kasperczak zapomniał jak prowadzić drużynę? Nie mówcie o klasie piłkarzy bo za pierwszym razem wygrywaliśmy z dobrymi drużynami, a za drugim dostaliśmy w pałe z półamatorami. Odpowiedź jest prosta, zawodnicy muszą mieć poczucie obowiązku, świadomość że za swoje kalectwo odpowiedzą sami a nie odpowie za nie głównie trener. Bo się nauczą że jak trener im podskoczy to wystarczy przegrać dwa mecze i trenera nie ma. Czy nie tak Brożek załatwił Petrescu? W Łęcznej zamiast kopnąć piłkę turlającą się po ziemi do pustej bramki z 5 metrów w ogóle w nią nie trafił, a zwolnili trenera. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|