The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2012, 23:13. [23 kolejka] Ruch Chorzów - Wisła Kraków, niedziela 25 marca, 17:00
Witam, za nami 22 kolejki TM Ekstraklasy po których Wisła Kraków zgromadziła 33 punkty i zajmuje aktualnie 6 pozycję, tracą do lidera - Warszawskiej Legii 10 punktów.

W poprzedniej rundzie, Wisła wygrała z Niebieskimi dość szczęśliwe 3-2, a mającemu na nodze piłkę meczową Markowi Zieńczukowi przeszkodziła kępka trawy.

Już w niedzielę czeka nas rewanż za jesienny mecz, w poprzedniej kolejce zajmujący aktualnie 3 pozycję Ruch grał u siebie z beniaminkiem z Bielska, prowadził już 2-0 ale ostatecznie mecz zakończył się remisem 2-2.

Podopieczni Waldemara Fornalika na wiosnę nie zaznali jeszcze porażki.

Program 23 kolejki TM Ekstraklasy:

23.03. 2012

18:00 Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź
20:30 Cracovia - Górnik Zabrze

24.03.2012

13:30 ŁKS Łódź - Zagłębie Lubin
15:45 Lechia Gdańsk - Podbeskidzie
18:00 Legia Warszawa - GKS Bełchatów

25.03.2012

14:30 Lech Poznań - Śląsk Wrocław
17:00 Ruch Chorzów - Wisła Kraków

26.03.2012

18:30 Korona Kielce - Polonia Warszawa

Czeka nas kolejny ciężki wyjazd, na dzień dzisiejszy mamy 5 pkt straty do Ruchu, jest szansa zmniejszyć ją do 2 pkt.

W jakim składzie Wisła wyjdzie w niedzielę, jakie ma szansę na odniesienie zwycięstwa na trudnym terenie?

Jak tym razem zaskoczy nas trener Probierz, co zmieni ?

Na pewno w niedzielę nie zobaczymy pauzującego za kartki Dragana Palijcia.

Zapraszam do dyskusji!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.03.2012, 23:43
Mam nadzieję, że Probierz przygotuje odpowiednio zespół na stałe fragmenty gry w wykonaniu Ruchu. "Zieniu" osiągnął ostatnio bardzo wysoką formę i trzeba na niego uważać przy każdym stałym fragmencie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.03.2012, 00:05
Podbeskidzie pokazało, ze z Ruchem w Chorzowie mozna powalczyc - wystarczy troche determinacji i nawet przegrywajac mozna wywiesc punkt z tego goracego terenu.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.03.2012, 09:33
Tylko niech nie gra z 4-4-2, bo wczoraj mieliśmy pokaz tego co się działo przy takiej taktyce w ciągu ostatnich 10 minut.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 21.03.2012, 09:35
Koniecznie trzeba ten mecz wygrać, zachowamy wtedy szanse na (przyjmijmy najgorszą opcję) 4 miejsce któe może dać gre w pucharach
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 21.03.2012, 12:40
Bardzo ciężki mecz. Ruch u siebie jest niezwykle groźny, remis z Podbeskidziem nic praktycznie nie znaczy bo to nie Podbeskidzie pokazalo, że można zremisować tylko Ruch poczuł się zbyt pewnie, drugi raz im się to pewnie nie zdarzy, do tego dojdzie piłkarska złość. Szczególnie bać trzeba się dwóch zawodników Zieńczuk i Piech obawiam się , że nasza obrona przy tym duecie może mieć niezwykle ciężko. Remis biorę w ciemno, Jest to chyba pierwszy mecz z Ruchem jaki pamiętam w którym to nie my jesteśmy faworytem.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.03.2012, 18:19
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Podbeskidzie pokazało, ze z Ruchem w Chorzowie mozna powalczyc - wystarczy troche determinacji i nawet przegrywajac mozna wywiesc punkt z tego goracego terenu.
eee? Podbeskidzie miało mega farta, oddali jeden celny strzał, na dobrą sprawę do przerwy mogli dostać piątkę

ja tam jestem optymistą, w wyjazdach idzie nam dość dobrze, z mocnymi rywalami wyglądamy przyzwoicie (Śląsk, Lech, Liege)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.03.2012, 18:39
Ruch grą mi nie imponuje, ale ma dobry atak z Jankowskim i Piechem, nasze asy z obrony będa miały ciężką przeprawę.
..
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 23.03.2012, 07:17
remis biore w ciemno

taka OT ciekawa statystyka:

po 22 meczach strzelamy dokladnie 1 gola na mecz i stracilismy polowe punktow
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.03.2012, 07:54
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
remis biore w ciemno

taka OT ciekawa statystyka:

po 22 meczach strzelamy dokladnie 1 gola na mecz i stracilismy polowe punktow
co nam z remisu?
jeśli chcemy mieć jakiekolwiek nadzieje na pudło to trzeba to wygrać.
odpowiednia taktyka, konsekwencja i zaangażowanie i da się wygrać.
Z drugiej strony obawiam się, że czym bliżej końca tym trudniej będzie zmobilizować do walki sporą grupę grajków, którzy wiedzą, że tu nie zostaną po sezonie. A łatwiej znaleźć nowego pracodawcę będąc zdrowym niż nie...
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.03.2012, 13:48
Przed meczem z Lechem: Lech w gazie na Bułgarskiej ciężko się grało: WYNIK 0-1
Przed meczem ze Śląskiem: Przegramy tam minimum 2-oma bramkami,polegniemy napewno WYNIK 0-1
Przed meczem z Ruchem: Remis biore w ciemno,przegramy nie mamy szans na mistrza: WYNIK: ? ? ?

Tak było na forum kilka dni przed meczem i tak to sie kończyło.Myśle żę w niedziele będzie podobnie i Wisła wygra,ale znajdą się forumowicze którzy napiszą że fartem, tylko jedną bramką itp.

KTO KOCHA TEN WIERZY A 70 % TEGO FORUM NIE WIERZY WIĘC chyba Nie kocha.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.03.2012, 13:56
to zwykle placzki, nie kibice, ja, poki jest matematyczna szansa, dalej wierze w mistzostwo. A z Ruchem wygramy 2:1
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.03.2012, 14:34
Elendil napisał(a):Wyświetl post
to zwykle placzki, nie kibice, ja, poki jest matematyczna szansa, dalej wierze w mistzostwo. A z Ruchem wygramy 2:1
ja tam wierze w 3 punkty w kazdym meczu.
w Mistrzostwo nie musze, bo dla mnie Wisła byla jest i bedzie zawsze najlepsza.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.03.2012, 14:45
Po cichu liczę na trzy punkty. Wisła w końcu musi zacząć grać lepiej, a kiedy jak nie po wyeliminowaniu Lecha Poznań z Pucharu Polski. Dlatego też optymistycznie 1:0. Może znowu Tsvetan ukąsi.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.03.2012, 15:49
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Przed meczem z Lechem: Lech w gazie na Bułgarskiej ciężko się grało: WYNIK 0-1
Przed meczem ze Śląskiem: Przegramy tam minimum 2-oma bramkami,polegniemy napewno WYNIK 0-1
Przed meczem z Ruchem: Remis biore w ciemno,przegramy nie mamy szans na mistrza: WYNIK: ? ? ?

Tak było na forum kilka dni przed meczem i tak to sie kończyło.Myśle żę w niedziele będzie podobnie i Wisła wygra,ale znajdą się forumowicze którzy napiszą że fartem, tylko jedną bramką itp.

KTO KOCHA TEN WIERZY A 70 % TEGO FORUM NIE WIERZY WIĘC chyba Nie kocha.
Ale przyznasz, ze Ruch jest lepsza druzyna od Lecha co nie oznacza, ze nie mamy tam szans - wrecz przeciwnie
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 23.03.2012, 16:17
Bardzo ważny mecz mając na uwadze aspekt sportowy jak również nastroje na forum. Jak polegniemy to zacznie się lament, jak coś urwiemy to pojawią się pewnie pomysły dożywotniego zatrudnienia dla Probierza.

A tak bardziej na poważnie to mam solidne obawy przed tym spotkaniem. Ostatnich kilka meczy pokazało, że mamy masę szczęścia, mało pomysłów na grę - krótko mówiąc - nie gramy ani dobrej ani porywającej piłki. Wygraną uznam za wielki sukces, zadowolę się remisem, a porażka wcale mnie ni zaskoczy. Nie chciałbym tu czynić żadnych personalnych wycieczek w kierunku trenera, piłlkarzy czy zarządu. Z tym co mamy i w jakim położeniu jesteśmy ciężko liczyć na jakiś spektakularny wynik.
WPR
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.03.2012, 18:18
Remis nic nam nie daje. Pewnie zagramy jak w meczu ligowym z Lechem. Pierwsza polowa bardzo ostroznie, defensywnie, w drugiej odwazniej. Co wazne z Ruchem w Chorzowie pewnie bedziemy grac z kontry i paradokslanie ten mecz moze nie byc tak trudny jak nam sie wydaje. Obstawiam 3 punkty.

A. No i trzymamy dziś kciuki za zabrzański Górnik.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 23.03.2012 o godz. 18:30.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 23.03.2012, 20:12
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ale przyznasz, ze Ruch jest lepsza druzyna od Lecha co nie oznacza, ze nie mamy tam szans - wrecz przeciwnie
Ale wtedy Lech miał swoją "wspaniałą formę". Rudnieva strzelającego co popadnie i takie tam...
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 23.03.2012, 23:38
Zakładając że wygramy z Ruchem możemy jeszcze włączyć się do walki o czołową trójke, pytanie tylko czy wygramy ? Jestem podbudowany wzwyżką formy Genkova, mam nadzieje że i tym razem coś strzeli
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.03.2012, 00:39
Bedzie ciezko,ale nie jest to nie do zrobienia

Nalezy odciac Piecha od podan i szybkiego Jankowskiego

Probierz zreszta ogladał Ruch to wie

3 pkt byly by super,ale w Chorzowie jakos nigdy łatwo nie bylo.Trzeba wierzyc/
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.03.2012, 11:38
Sam jestem ciekaw jak zagramy w tym meczy. Łatwo nie będzie, ale Ruch też nie powinien mieć z Nami łatwo

Trzeba walczyć i wygrać
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.03.2012, 20:19
Ruch gra solidnie i nie można nie mieć obaw przed tym meczem. Ale z drugiej strony nie prezentują aż tak wysokich umiejętności, żebyśmy odrazu stali na straconej pozycji.

Myśle, ze jeżeli piłkarze podejdą z pełnym zaangażowaniem do tego meczu, to możemy wywieżć stamtąd trzy punkty.
Jeżeli podejdą...
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Od: 12.2011

Stary 24.03.2012, 21:06
Mówcie sobie co chcecie ale ja wciąż wierzę w Majstra

Ale warunek - MUSIMY wygrać jutrzejszy mecz oraz mecz z ległą.

Mam nadzieje że kopacze wyjdą odpowiednio zmotywowani...dość już przechodzenia obok meczu.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.03.2012, 21:12
@fqqs - jeśli jutro nie wykorzystamy okazji na zbliżenie się do czołówki, to będzie to bardzo smutny dzień... Wszyscy gubią punkty, a my nie potrafimy tego wykorzystać, bo sami głupio je gubimy z takimi zespołami jak Bełchatów czy Zagłębiem Lubin, gdzie mecze można było przy odrobinie chęci i ambicji wygrać. Sytuacja zrobi się bardzo ciekawa jeśli pokonamy jutro Ruch i za tydzień Legię u siebie. Dystans do Legii byłby wtedy na poziomie 5 pkt, a do końca sezonu zostałoby 6 spotkań. Do Śląska też można się zbliżyć, tym bardziej, że mamy z nimi mecz u siebie.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.03.2012, 21:13
fqqs napisał(a):Wyświetl post
Mówcie sobie co chcecie ale ja wciąż wierzę w Majstra

Ale warunek - MUSIMY wygrać jutrzejszy mecz oraz mecz z ległą.

Mam nadzieje że kopacze wyjdą odpowiednio zmotywowani...dość już przechodzenia obok meczu.
A ja w Mistrza....
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Stary 24.03.2012, 21:14
@Tominho

no tak, słusznie zauważyłeś. cos mecz obiecuję sobie ze tym razem wygramy, i co mecz gubimy punkty. teraz to już jest naprawdę ostatni dzwonek. jak jutro nie wywieziemy 3 pkt z chorzowa to ŻEGANAMY się z mistrzostwem definitywnie.
Odpowiedz cytując
fqqs
Member

Stary 24.03.2012, 21:15
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
A ja w Mistrza....
ja pier**le. weź chłopie zamilcz jak nie masz nic sensownego prócz czepiania się do napisania
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.03.2012, 21:20
fqqs napisał(a):Wyświetl post
ja pier**le. weź chłopie zamilcz jak nie masz nic sensownego prócz czepiania się do napisania
Ponieważ wydajesz się "inny" niż się spodziewam po kibicu krakowskiej Wisły-odpowiem tylko tak...majstra to sobie słowiki z Poznania zapodają, nie czujesz bluesa-nie moja wina...ale jeśli zamilcz do mnie piszesz "internetowy" chuliganie, zważ na to,że jak sie rodzileś już dowód miałem....
Odpowiedz cytując
chimba
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.03.2012, 21:30
Jesli chcemy o czymkolwiek marzyc to musimy wygrac jutro i za tydzien, poprostu musimy.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.03.2012, 21:31
jest szansa!wygrywając 2 mecze zbliżamy się do ''wielkiej" ległej na 5 pkt!Trzeba to wykorzystać
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów