The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2012, 12:19
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Poprostu brak slow. Kompromitacja klubu... Nie, ja to ******. Nie mam zamiaru dluzej tego cyrku ogladac. Jak Cupial sprzeda ten klub to prosze mnie poinformowac, puki co leje na to, i przerzucam sie na Barcelone. Milego sado maso zycze...
No to zabierz swoje zabawki i wynocha jak Ci nie pasuje POKEMONIE
,
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 21.03.2012, 12:22
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Taaa bo to decyzja Probierza a nie Cupiała
Karać też trzeba umieć. Jeśli to miał być koniec Małego w Wiśle (nawet kosztem strat materialnych klubu), to ok, ale trzeba było dążyć do dyscyplinarnego rozwiązania kontraktu. Jeśli nie, to trzeba mu było wymierzyć maksymalną karę finansową za kopnięcie czegoś tam, maksymalną za niepodanie ręki, następną za przedwczesny wyjazd ze stadionu, kolejną za uchylanie się od gry z Zagłębiem chyba itd. Nie znam realiów, ale wybrano możliwość bardzo niedobrą Kara rozciągnięta w czasie, którą można cofnąć, wymaga stuprocentowej determinacji ze strony karzącego i pewności, że uda się ją wyegzekwować do końca.
Wyszło jak zwykle, Mały wraca jako zbawiciel. Medialność klubu rośnie. Jedyna nadzieja w tym, że Probierzowi nie podskoczy.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 21.03.2012, 12:26
A swoja drogą - wspaniała konsekwencja w postępowaniu... Efekty: najpierw zarząd wk**** obrońców Patryka. Teraz zarząd wk***** zwolenników jego zawieszenia. Dwa razy w krótkim czasie dać powód do wzajemnego najeżdżania na siebie kibiców i wzajemnych kłótni...
Brawo, brawo.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.03.2012, 12:39
Nikt nie wie dokładnie co zaszło w szatni pomiedzy Małym Kazkiem a niektórymi zawodnikami ,prawda jest po srodku a Mały dostał taka kare dzieki Basałajowi bo jeżeli by to mu Cupiał przyłożył to na pewno by nie pograł do konca sezonu.Dopóki był w szatni Sobol trzymał i motywował ta armie zaciezna za pysk ,ale po jego kontuzji to towarzystwo miało zlew całkowity ,kto miał w szatni rządzić Wilk ,za cichy taka spokojna ....eczka,Guła on to ma chyba wywalone na wszystko byle od czasu do czasu cos pokazac i jakos to przeleci do konca kontraktu,a byc moze Mały za duzo sie odzywał w szatni bo Kazek traktował wszystkich jak kumpli a oni jego i nie potrafił zjebac co poniektorych, zmiany na stanowisku trenerskim dały zawodnikom do myslenia i zaczeli cos tam lepiej grac,ja tez uwazam ze Maly powinien dostac kare ale nie taka a poza tym duzo juz zostało napisane w tym temacie,dla mnie ok ze wraca i mam nadzieje ze to bedzie jeszcze wiekszy impuls do jeszcze lepszej gry Małego
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.03.2012, 12:54
Komedia. Można nie szanować kibiców, kolegów z drużyny, trenera, a właściwie trenerów i dalej grać w zespole.

Tą decyzją władze z Moskala zrobili totalnego pajaca. Nie można być za Moskalem i Małeckim jednocześnie.

Probierzowi się nie dziwię, że zabiega po Małeckiego bo ma mało piłkarzy i w sumie jemu Małecki nic nie zrobił, ale władze klubu powinny powiedzieć sorry Probierz, ale nie.

Trudno mi sobie wyobrazić szatnie w tej chwili.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 21.03.2012, 13:01
Baala napisał(a):Wyświetl post
Komedia. Można nie szanować kibiców, kolegów z drużyny, trenera, a właściwie trenerów i dalej grać w zespole.

Tą decyzją władze z Moskala zrobili totalnego pajaca. Nie można być za Moskalem i Małeckim jednocześnie.

Probierzowi się nie dziwię, że zabiega po Małeckiego bo ma mało piłkarzy i w sumie jemu Małecki nic nie zrobił, ale władze klubu powinny powiedzieć sorry Probierz, ale nie.

Trudno mi sobie wyobrazić szatnie w tej chwili.
jeśli wygrają mecz przez Małeckiego to sądzę, że będą się cieszyć, bo dostaną premię za wygraną. I tyle o naszych kopaczach.
To nie pracownik decyduje z kim pracuje, ale Jego pracodawca.

A co powiesz mi mądralo o tym, że to sam Moskal nie chciał wyrzucać Patryka po drugich przeprosinach. Wiedział, że jest mu potrzebny (nawet niezbędny), miał niestety racje...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 21.03.2012 o godz. 13:09.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.03.2012, 13:03
Która to jego już szansa 3? 4 ? czy 5?.Jak znowu coś odwali wyp..dolić dyscyplinarnie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
bulbasek
Member

Od: 03.2008

Stary 21.03.2012, 13:04
No i jaki bilans? Zyskujemy przeciętnego piłkarza - na kwartał, tracimy szacunek i Kazimierza Moskala - oby nie na zawsze.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 21.03.2012, 13:08
HA! Wiedziałem że wcześniej czy później Małecki do składu wróci - nie myliłem się.

Jesteśmy w takim położeniu że pomimo charakteru Patryka, nie możemy rezygnować z zawodników z takimi możliwościami; forma to inna sprawa, ale formę można odbudować. Z Probierzem żartów nie będzie, on już pokazał Sotirovicowi gdzie jego miejsce jak zaczął pyskować. Małeckiemu też pokaże jeśli znowu coś odwali.

I jedno jest pewne, Patryk strzela bramkę w meczu z Cracovia i wszystkie płaczki znowu kochają Patryka.

Dwa, nawet jeśli mielibyśmy sprzedać wkróce Małeckiego to inaczej wygląda jeśli przez ostatnie msc jest w rytmie meczowym a co innego jeśli trenuje indywidualnie. Trzeba myśleć o finansach, bo to ważne a może najważniejsze w istnieniu klubu. A najśmieszniejsze jest 'Cupiał powinien za to wywalić Probierza', czy ktoś myśli że Patryk wraca do składu bez konsultacji z Bossem? Bądźmy poważni...

A My swoje - PATRYK MAŁECKI!
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2012, 13:13
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
I jedno jest pewne, Patryk strzela bramkę w meczu z Cracovia i wszystkie płaczki znowu kochają Patryka.
Jeśli strzeli bramę Legii to tak, będą Go kochać i wielbić.
Ale brama z cracovią to nie sądze, dla takich płaczków to mecz z cracovią nic nie znaczy, bo przecież to mecz z drużyną która o nic z nami nie rywalizuje, bo gra w dolnych rejonach tabeli ...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 21.03.2012 o godz. 13:29.
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.03.2012, 13:15
Patryk strzeli gola w niedziele narodkowi śląskiemu to znowu go na rękach będą nosić nasi forumowi sceptycy.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.03.2012, 13:18
Małecki pasuje do obecnej strategii Probierza. Mało gry kombinacyjnej a potrzeba szybkiego zawodnika z dryblingiem, Mały pasuje idealnie. Jak najbardziej jestem przeciwko jego przywracaniu. Z jednej strony strzał w stope klubu, ale z drugiej kasa musi się zgadzać a kara się po to żeby uzyskać jakieś efekty a nie żeby udupić Małeckiego bo tak nam się podoba. Szczególnie że po karze Małeckiego spadła drastycznie konkurencja na skrzydle, jeśli chodzi o walory sportowe to już wolę Małeckiego od Pajicia.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.03.2012, 13:22
Cupiał musi go dobrze sprzedać i zarobić. Dlatego tak podejrzewałem, że długo na banicji Mały nie zabawi. Teraz może się wszystkim śmiać w twarz i czuć się bezkarny a poza tym uważać, że Wisła to on .
..
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.03.2012, 13:22
Cyrk, a nie profesjonalne działanie. Brak jakiejkolwiek ciągłości w klubie. Stan kilka tygodni temu wychodzi i mówi, że Wisła jest klubem profesjonalnym i nie może sobie na takie coś pozwolić, po czym mija kilka tygodni i znów widzimy Małeckiego w kadrze. Żeby jeszcze przemawiały za Nim wybitne umiejętności ale dla mnie osobiście to bardzo przeciętny piłkarz nawet jak na poziom Wisły Kraków.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.03.2012, 13:25
pewnie o polowe nam wzrosnie statystyka strzalow na bramke
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.03.2012, 13:25
Malecki aby strzelic bramke musi spieprzyc kilka sytuacji wczesniej.
I czy strzeli bramke komukolwiek? Wczoraj minal rok od ostatniej bramki Maleckiego w lidze wiec nalezy sie powstrzymac z okresleniem, ze komus moze strzelic bramke
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 21.03.2012, 13:31
ta "profesjonalizm" i niekonsekwencja zarzadu wlasnie eksplodowala, ale niech sie nie ucza dalej na bledach.juz widze atmosfere w szatni po takim czyms.Probierz moze i go potzrebuje, ale jak dla mnie to zakwasi atmosfere w druzynie, bo co maja sobie myslec teraz pilkarze.on nas ma w d.... a oni go i tak przywracaja.cyrk piekny

p.s. a ze chodzi tu juz tylko wylacznie o kase i zeby go jeszcze jakos sensownie sprzedac to nawet slepy to widzi, ale w zyciu sa jeszcze wazniejsze wartosci od kasy, ale w Wisle o tym zapomnieli
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2012, 13:31
tofik napisał(a):Wyświetl post
Cupiał musi go dobrze sprzedać i zarobić. Dlatego tak podejrzewałem, że długo na banicji Mały nie zabawi. Teraz może się wszystkim śmiać w twarz i czuć się bezkarny a poza tym uważać, że Wisła to on .
szczególnie, że decyzja o banicji Małeckiego była indywidualną decyzją złotoustego Bogdana B. podjętą wbrew woli pionu sportowego.
Myślałem, że to cicha decyzja Cupiała, ale jednak tak nie było - bo teraz Małecki nie miałby szans na powrót.

już nie płaczcie tak, że Małecki wraca... jeśli ma zakwasić atmosferę miedzy "ciepłym" Bunozą, "wyjebanym na wszystko" Kirmem i Garguła, słabym Pajliciem, itp. TO JA JESTEM ZA!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 21.03.2012 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.03.2012, 13:37
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
szczególnie, że decyzja o banicji Małeckiego była indywidualną decyzją złotoustego Bogdana B. podjętą wbrew woli pionu sportowego.
Myślałem, że to cicha decyzja Cupiała, ale jednak tak nie było - bo teraz Małecki nie miałby szans na powrót.
Zapewne chciałbyś żeby tak było. Ale decyzja była wspólna Basałaja Vlackxa i Moskala. No chyba, że dwaj ostatni cholewe z gęby robili. W to nie uwierze bo to zbyt poważni ludzie.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2012, 13:41
Baala napisał(a):Wyświetl post
Zapewne chciałbyś żeby tak było. Ale decyzja była wspólna Basałaja Vlackxa i Moskala. No chyba, że dwaj ostatni cholewe z gęby robili. W to nie uwierze bo to zbyt poważni ludzie.
TO UWIERZ, BO TO PRAWDA.
Po wszystkim tylko Basałaj podjął taką decyzje, aby się przypodobać mediom i Pikolom. Dyrektor sportowy i trener (mimo że publicznie zjebał Patryka, to chciał go w drużynie po drugich przeprosinach) musieli zaakceptować decyzje zarządu. Albo oficjalnie sprzeciwić się decyzji złotoustego.
Nie zrobili tego, ze względu na lojalność i profesjonalizm - i chyba był to ich błąd.

Moskal poleciał bardzo szybko, a Stan poleci niedługo. Ale myślę, że dla Stana to nie ma znaczenia, bo on prace w bogatszym klubie od razu znajdzie.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.03.2012, 13:44
Cytat:
Patryk Małecki wraca do treningów z pierwszą drużyną
Czyli Cupial przeprosil

Probierz napisał(a):
Każdy w życiu popełnia błędy, każdemu też należy dać szansę. Czy Patryk wykorzysta daną jemu szansę, zależy od niego” – skomentował tą decyzję szkoleniowiec Wisły Kraków.
....a jego mac, ile juz tych szans bylo?
Przeciez za kazdym razem jest to samo: wybryk > kara (finansowa badz zsylka do rezerw) > przeprosiny > powrot w glorii bohatera do skladu z obietnica, ze to juz ostatni raz.

Jak go w lecie Wisla nie sprzedda to bankowo bedzie kolejny wybryk, to tylko kwestia czasu.

Dzialania Cupiala i klubu to jest zwykle wystawianie sie na posmiewisko. Ale mozna sie juz do tego przyzwyczaic. Profesjonalizm na kazdym kroku. W normalnym klubie Maleckiego juz dawno w klubie by nie bylo...
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.03.2012, 13:46
tu nie chodzi o to czy my chcemy Patryka w drużynie czy nie.. to tylko pokazuje, że każdy "kopacz" może w Wiśle czuć się bezkarnie, nawet chcąć wymusić transfer do innego klubu ..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.03.2012, 13:49
dobra dajcie już spokój, chłopak dostał dobrą nauczkę, wylano hektolitry pomyj na niego za to co zrobił... a nuż coś w nim wreszcie ruszyło, mózg zaczął pracować poprawnie? Dostał szansę od Probierza i tylko od niego zależy czy ją wykorzysta, czy nie... i tak sezon jest już stracony, a jak Małecki dogra rundę i zaliczy kilka bramek i asyst to może sprzedamy go za w miarę rozsądne pieniądze, które będą niezwykle potrzebne przy budowie nowego zespołu na przyszły sezon... trudna decyzja, ale ja jestem na tak
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2012, 13:50
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
tu nie chodzi o to czy my chcemy Patryka w drużynie czy nie.. to tylko pokazuje, że każdy "kopacz" może w Wiśle czuć się bezkarnie, nawet chcąć wymusić transfer do innego klubu ..
sorry, ale od czasu Kałużnego i Kosowskiego nikt nie musiał nic wymuszać. Wystarczyło powiedzieć, że się chce wyjechać, albo przyszła pierwsza, lepsza propozycja i sprzedawaliśmy.

Nawet Probierz powiedział kilka dni temu, że Lech jest klubem, któremu oferuje się 5 mln euro za gracza (oczywiście czy teraz znów mu to zaproponują za Rudnieva, to się okaże), a MY MOŻEMY O TYM POMARZYĆ.

Patryk został przywrócony, aby ratować sezon, puchary i ewentualnie drożej go sprzedać, niż za grosze w przypadku zawieszenia do końca sezonu.
Mimo, że nie przywiązuje dużej wagi do wyników, to uważam że to rozsądna i dobra decyzja.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 21.03.2012 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.03.2012, 13:55
Sytuacja z Małeckim po raz kolejny pokazuje słabość klubu, który próbuje złe decyzje naprawiać jeszcze gorszymi. Właścicielowi każdego klubu piłkarskiego powinno zależeć na tym by na stadion przychodziły tłumy. Niestety ale Pan Cupiał jest w tej mierze ewenementem w skali światowej.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.03.2012, 13:56
To chyba jakiś żart. Mały powinien pobiegać jeszcze przez parę miesięcy po Błoniach w ramach kary (i treningu), a nie być przywróconym do 1 drużyny.
Odpowiedz cytując
justin81
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 21.03.2012, 14:00
jak jeszcze ktokolwiek broni tego prostego człowieka jakim jest Małecki no to jedynie moge powiedzieć, że jesteście siebie warci. Drewniany gość, który ma za nic klub, a ludzie jeszcze go bronią... W takim klubie nigdy nie będzie dobrze, no ale, widze,że Małecki to tutaj śwęta krowa. Jakby nadrabiał umiejętnościami, a nie mieleniem mordą, to można by przymknąć oko, a tak to robi z klubu jeden wielki burdel, wzamian nic nie wnosząc.
Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Stary 21.03.2012, 14:10
Fani Małeckiego a nie Wisły. Bo każdy normalny kibic ręce załamuje jak można tak dać sobą pomiatać i nie mieć wstydu. A niech i strzeli 20 goli i tak moim zdaniem to spalony piłkarz.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.03.2012, 14:21
No to jak sam Probierz sie za Patrykiem wstawił to teraz musi byc potulny jak baranek. Oczywiscie zarzad sie kompromituje najpierw zawieszajac go i gadajac, ze nie ma szans na powrot a potem tak normalnie przywracaja go do składu
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.03.2012 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów