The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2012, 23:51
tomek100 napisał(a):Wyświetl post

A ty umiesz warszawski bufonie?
Gdzie napisałem, że jesteście gorsi? Masz jakieś kompleksy? Cała ta liga gra totalny piach z jednorazowymi przebłyskami. Lepiej od nas ciułacie punkty - gratulacje, tak się zdobywa MP.
Nie chce mi się

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.03.2012, 23:52
kreseq napisał(a):Wyświetl post
ale padaczke o 10 punktow lepsza od waszej i z tym dysktuowac bedzie tylko slepy.
Ale kto dyskutuje? Przecież dokładnie to napisał kolega, z którym polemizujesz.
Podpaliliście się ostatnimi dobrymi wynikami i wyraźnie szukacie zaczepki, zluzujcie trochę...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 18.03.2012, 23:55
Pisze ogolnie, nie polemizuje z zadnym kolega czy kolezanka Reszta wpisu moim zdaniem jest wazniejsza niz to zdanie

PS: Podpalamy sie od wielu lat siedzac w czubie tabeli, przepraszamy za to. Bez wyskakiwania w konkrety oczywiscie bo chudy rok mial swoje miejsce.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.03.2012, 00:06
Cytat:
Pisze ogolnie, nie polemizuje z zadnym kolega czy kolezanka Reszta wpisu moim zdaniem jest wazniejsza niz to zdanie

PS: Podpalamy sie od wielu lat siedzac w czubie tabeli, przepraszamy za to. Bez wyskakiwania w konkrety oczywiscie bo chudy rok mial swoje miejsce.
Odnosiłeś się do warszawskich bufonów, więc uznałem, że post, a przynajmniej ten akapit to rodzaj polemiki z konkretnym postem. Tak czy inaczej przytyk z d**y, bo nie zauważyłem kogoś, kto kwestionowałby że Legia ma 10 punktów więcej od Wisły

Nie mam pojęcia, o co Ci chodzi w postscriptum. Do mnie to właściwie? (wolę się upewnić, skoro tak lubisz pisać ogólnie ) Fakty są niezbite, że w ostatnich tygodniach wykazujecie wyraźną nadaktywność i to nadaktywność dość agresywną, co odnotowałem w swoim poście Trudno nie odnieść wrażenia, że szukacie zaczepki i wiecie, że na tak dużym forum kogoś, kto będzie miał ochotę z wami potrollować, znajdziecie.

PS. Aha, żeby nie było - co do oceny obecnej gry Wisły i najbliższej przyszłości się zgadzam. Słabe perspektywy przez tym zespołem.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 19.03.2012 o godz. 00:16.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.03.2012, 00:09
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Prawda boli?Musi bolec Wisla gra totalny piach ale to wystarcza na srodek tabeli, i tylko na to. Nie musimy byc warszawskimi bufonami by twierdzic ze macie sklad, ktorego 3/4 stanowia gracze, ktorych za chwile nie bedzie. Legia gra padaczke w tej chwili, ale padaczke o 10 punktow lepsza od waszej i z tym dysktuowac bedzie tylko slepy.
Prawda jest taka, ze wystarczy miec trenera ktory nie jest wujkiem ( Skorza ) i pilkarzy, ktorzy nie sa kalekami ( tutaj mam problem...w Wisle sporo i w Legii tez, nie mowiac o Lechu ) oraz checi i ambicje i juz jest sie w czubie tabeli.

Ile mistrzostw miala Wisla w ostatnich 10 latach? Wniosek? Dziadujecie na maksa i zaklinanie rzeczywistosci nic nie da.Zeszliscie o 3 poziomy i jesli ktos tego nie widzi to niech nazywa mnie warszawskim bufonem
My jestesmy liderem, ale jak dalej tak bedziemy grac to ja watpie czy w ogole cokolwiek ugramy. Gramy piach i nic wiecej.

Skonczyly sie tluste czasy, kiedy Wisla wygrywala a Legia trzymala sie wislackich plecow. Dziadujemy na maksa i tyle.

Probierz "Faster" nie uratuje Was tak dlugo jak prezes bedzie sepic kasy. To samo jest u Nas i w wiekszym wymiarze w Lechu, wiec z laski swojej nie smiejcie sie z Amiki bo Bog wie kogo Wam sprowadza za tych, ktorych nie macie szans wykupic i ktorzy maja w dupie nasza lige.
Ano trochę boli, szczególnie że faktycznie to jest prawda
I faktycznie mniejszym problemem jest ten już przegrany przez nas sezon a brak perspektyw na przyszłość.
Z tym właścicielem to jest koniec i to nie marzeń o jakiejś LM ale o odgrywaniu wiodącej roli w naszej lidze.

I trzeba też szczerze powiedzieć że ze wszystkich polskich klubów, na dziś to Legia ma najlepsze rokowania na przyszłość.Czy to wykorzysta, czy s.......i jak Amika, to już inna sprawa
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 19.03.2012, 00:52
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I trzeba też szczerze powiedzieć że ze wszystkich polskich klubów, na dziś to Legia ma najlepsze rokowania na przyszłość.Czy to wykorzysta, czy s.......i jak Amika, to już inna sprawa
Co racja, to racja. Z drugiej strony rokowania w naszych realiach potrafią się zmienić bardzo szybko i bardzo diametralnie - taka warszawska Polonia teraz jest w czołówce i walczy o puchary, a za pół roku może zniknąć z Ekstraklasowej mapy. Nie zdziwię się też, jeśli za rok czy dwa mistrzostwo zdobędzie np. Ruch Chorzów, który ma dosyć stabilne podstawy, również perspektywę grania na wyremontowanym Śląskim, ale póki co brak większej kasy nie pozwala im odbić się w górę tak powiedzmy na poziom występów Legii, Wisły czy Lecha w europejskich pucharach.

Model finansowy drużyn Ekstraklasy jest taki, że w każdej chwili te rokowania na przyszłość się mogą odwrócić do góry nogami, niemniej jednak Legia jest w o tyle dobrej sytuacji, że powoli finansuje się sama. Nie stać ich na szaleństwa, właściciel wyciąga z klubu trochę kasy, ale też stadion się im pięknie zwraca, za piłkarzy też coś ostatnio skrobnęli i jest perspektywa na więcej, a i ich siatka sponsorska jest dosyć bogata.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.03.2012, 00:57
Czy sracovia już ogłosiła ile premii dostaną zawodnicy za utrzymanie się w lidze?

Bo brakuje mi w tym sezonie ogłoszenia ile tam profesura skubną po kieszeni jak się utrzymają A bez tego sezon to jak nie sezon
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.03.2012, 01:29
Jedyny pozytyw tej kolejki to że Śląsk natłukł Cracovię i zbliżył się do Legii na jeden punkt.
Jeszcze tylko niech Lechia wygra jutro z Koroną, bo warto byłoby trochę odsunąć się od strefy spadkowej, inaczej końcówka może być dla nich emocjonująca w bardzo złym tego słowa znaczeniu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.03.2012, 02:54
Ano - ja nie wierze by garbaty lud spadł ale mimo wszystko , jeśli nie teraz to chyba nigdy - terminarz mają taki że przy odrobinie pomocy z zewnątrz(Lechia) - to jesteśmy ich w stanie spuścić w meczu bezpośrednim.PP to w zasadzie jedyna szansa na puchary ale nawet gdyby tam się nie udało, to jedyne co może nam zrobić dobrze to wygrane derby.

Jak parchy polecą to najpewniej dostaną jeszcze - 3 pkt na start, więc może tam ugrzęzną na dobrze.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.03.2012, 11:28
Nie lubię Legii, nie ukrywam tego, bo kto zresztą czuje do nich sympatię. Ale trzeba im pogratulować derbów, oprawy,piro, dopingu, jak oglądałem mecz w tv to naprawdę robiło wrażenie, jeszcze tyle osób w białych koszulkach.
I ktoś mówi że nie da się dywanu zrobić na nowych stadionach a tu proszę:
http://www.ultras-tifo.net/images/st...polonia/18.jpg
http://www.ultras-tifo.net/images/st...polonia/30.jpg

Tylko dziwnie cicho o tym, u nas jak by coś takiego miało miejsce to Onet, TVN by zasypał wiadomości odn. aktu wandalizmu, no ale na "układy nie ma rady".
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.03.2012, 17:46
Ruch zatrzymany, ciekawe czy podobnie bedzie dzisiaj z Koroną.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.03.2012, 17:55
cos malo tych szaliczkow maja.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 19.03.2012, 18:40
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Tylko dziwnie cicho o tym, u nas jak by coś takiego miało miejsce to Onet, TVN by zasypał wiadomości odn. aktu wandalizmu, no ale na "układy nie ma rady".
Chcesz powiedzieć, że wymienione przez Ciebie media dbają o to, by kibice Legii mieli dobrą prasę?
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.03.2012, 18:51
rasel1906 napisał(a):Wyświetl post
cos malo tych szaliczkow maja.
Nikomu nie chce się jeździć specjalnie do Grodziska, aby je "kolekcjonować"
Odpowiedz cytując
TSW_forever
Member

Od: 01.2003

Stary 19.03.2012, 21:13
rw88 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, problemem jest to, że do spadku typowali ją debile w tym temacie, a plotka powtarzana milion razy stała się prawdą. Idealny przykład na potwierdzenie mądrości tego przysłowia.

Debile ? Ty pewnie za to wszystko przewidujesz co się wydarzy i co tydzień puszczasz booków z torbami

Z Korony odeszło raptem DWÓCH niezłych piłkarzy, czyli (wtedy) 36-letni ligowy weteran Edi Andradina i Andrzej Niedzielan, który w ostatnich jedenastu ligowych kolejkach w barwach Korony strzelił...DWA gole. Czyli było to mniej więcej tak bolesne rozstanie dla Korony, jak odejście z klubu Sernasa dla Widzewa. Oprócz nich odeszły takie "gwiazdy" jak Puri, Dirceu, Misztal, Tataj i kilku młodych chłopaków na wypożyczenie, krótko mówiąc, zawodnicy zdecydowanie zbyt słabi na grę w Koronie.
To są te całe, owiane już wręcz legendą przedsezonowe osłabienia Korony. Zamiast nich powracali zawodnicy z wypożyczeń, typu np. napastnik Zieliński, który miał bardzo dobry początek sezonu w Kielcach, czy też zakontraktowany został podstawowy reprezentant Litwy Kijanskas.

Wszystko to prawda - ale byłoby super jakbyś to napisał w lipcu 2011.... Po fakcie "prognozować przeszłość" to średni wyczyn. Tak się składa, że akurat sytuację w Koronie znałem bardzo dobrze - i to ze źródła najbardziej wiarygodnego (prezydent Kielc, prezes klubu). I zapewniam Cię, że nastroje niecały rok temu były tam nieciekawe. Pusta kasa, nieudana próba znalezienia inwestora, konieczność kolejnego dofinansowania klubu przez Miasto poprzez aport, celem pokrycia strat. Wszystko to poprzedzone fatalną rundą w wykonaniu piłkarzy. Osiągane w tym sezonie wyniki są dla nich dużym zaskoczeniem, bo dokonano znaczących cięć budżetowych

A napinki do samego trenera nie rozumiem. Gość teoretycznie z nikąd, ale jakie to ma znaczenie? Korona pod względem fizycznym wygląda bodaj najlepiej w lidze, atmosfera w drużynie po fatalnej wiośnie 2011 została przez trenra zupełnie odwrócona do góry nogami, teraz jest to najwaleczniejsza drużyna w Ekstraklasie, potrafią nawet medialnie wstawić się za kibicami, wbrew aktualnym trendom, mają krótko mówiąc jaja. Do tego dołożone zostały świetnie dopracowane stałe fragmenty gry. Czego taka drużyna jak Korona może więcej wymagać od trenera?
Trener Ojrzyński okazał się odkryciem sezonu, a Ty to przedstawiasz co najmniej tak, jakby zawodnicy Korony potykali się o własne nogi, trener był kompletnym idiotą i indolentem, a mimo to drużyna byłaby w czołówce...A to, że są oni aktualnie tak wysoko to zasługa właśnie UMIEJĘTNOŚCI ich trenera.
Dobrze się czujesz ? Gdzie ja coś takiego napisałem ? Ojrzyński się zdecydowanie sprawdził i nigdzie nie napisałem złego złowa o nim. W kontekście mojej wypowiedzi chodziło właśnie o okres jego przyjścia i prognozy powszechne różnych ekspertów, że "już jeden murowany kandydat do spadku jest". Gdyby do Wisły latem przyszedł np. aktualny trener Chrobrego Głogów, to też pewnie nie wywołałoby to entuzjazmu kibiców i dominowałyby pewnie katastroficzne prognozy na temat przyszłości klubu. A okazuje się w praktyce, że cięcie kosztów może nie odbić się w żaden sposób na jakości drużyny, a wręcz przeciwnie wywołać pozytywne skutki jak w przypadku Korony.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.03.2012, 21:19
To, co zrobił dziś Lyczmański w meczu Lechia - Korona to się w głowie nie mieści. Pawłowski dusi jakiegoś Koroniarza, powala go pięknym chwytem zapaśniczym, sędzia stoi parę metrów dalej i nic. Później nie gwizdnął jeszcze jednego ewidentnego karnego dla Korony. Ciekawe czy po tych błędach też będzie wydzwaniał do Weszło i przepraszał czy to tylko po błędach na korzyść Wisły trzeba się publicznie korzyć w mediach?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.03.2012, 21:35
Ale mimo wszystko to dobrze się stało, że Lechia zdobyła dzisiaj ten punkt. Są przecież pierwszą drużyną, która urwała punkty Koronie. Scyzory są jednak w gazie - grają bardzo dobrze, agresywnie, są cholernie wybiegani. Następna kolejka arcyważna dla dołu tabeli: ŁKS z Zagłębiem, Cracovia z Górnikiem, a Lechia z Bielskiem - oby Lubinowi i Lechii udało się ugrać po 3 punkty, no i żeby żydki najwyzej remis z Górnikiem zrobiły; Nie mniej ciekawie będzie w górnej połówce tabeli, bo Lech podejmuje Śląska i na pewno będzie się chciał przełamać, a i Śląsk gra już lepiej, Polonia podejmie Koronę, więc nic nie trzeba więcej o tym meczu mówić, no i my do Chorzowa o przedłużenie nadziei na podium.. najłatwiejszego przynajmniej na papierze rywala wydaje się mieć Legia, choć GKS swego czasu i nie było to tak dawno na Łazienkowskiej potrafił płatać figle
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 19.03.2012, 22:13
Już zacmokali Wolskiego.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12...Borussii_.html
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 19.03.2012, 22:48
Dziwisz sie? Wielu tutaj w swoim czasie glaskalo po jajach Maleckiego, mimo tego ze ten sam Malecki technicznie i taktycznie byl slabiutki ( i jest dalej).
Wolski natomiast techniczniei i taktycznie to calkiem inna bajka. I to nie tak ze to jakis wielki technik, mu poprostu... pilka nie przeszkadza w grze. Tylko tyle i az tyle.
Niemniej nie pochwalam robienia z Wolskiego wielkiej gwiazdy bo takowa nie jest. Przynajmniej na razie. Nie pochwalam, ale rozumiem.
W kraju w ktorym ogromna wiekszosc kopaczy, to analfabeci pilkarscy (zero techniki) Wolski to powiew... czegos nowego. Ot, jakis mlodziak ktory bazuje (w koncu) na technice, a nie na "fizyce" (Malecki, Kucharczyk, itd.).
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.03.2012, 22:50
spoko spoko, Piasecki już tam Bełchatowian wykartkował na Legie. Pewnie ktos zapauzuje.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.03.2012, 00:02
A tam pieprzycie z tą naszą chujową sytuacją i świetlanymi perspektywami Legii.

W naszej lidze naprawdę niewiele trzeba żeby bić się o mistrza bądź tego mistrza zdobyć. Mniej więcej roku temu większość na forach legijnych zazdrościła nam holenderskiego duetu, świetnych transferów i kolejnego mistrza, pomstując na nieudacznika Skorżę, skąpe ITI i szrot sprowadzony przed sezonem. Minął rok i sytuacja jest niemal odwrotna. Kto wie czy za rok legijnej młodzieży nie odwali sodówa, ITI chcąc wyciągnąć kasiorę nie sprzeda 4-5 najlepszych grajków, a transfery okażą się porażką. U nas być może Cupiał z wielką łaską wyłoży z 2 mln euro z czego wypalą z 3-4 transfery, Probierz jakoś to ogarnie i to znowu nasze będzie na wierzchu.

Pamiętacie wiosnę 2007? Środek tabeli, totalna chujnia na boisku, odchodził najlepszy zawodnik czyli Błaszczykowski, odchodził też solidny Dudka. Mało kto wierzył, że Brożek w końcu przestanie być wiecznym talentem, na Zieńczuku wszyscy postawili kreskę. Minęło kilka mcy, przyszła nowa miotła, wrócił Kosowski po którym mało kto spodziewał się czegoś dobrego, a my zaliczyliśmy jeden z najlepszych sezonów w historii. Zieńczuk i Brożek byli najlepszymi piłkarzami w lidze.

W naszej dennej ekstraklasie nie ma żadnej ciągłości ani wizji w budowaniu drużyn. W jednym sezonie komuś się uda, w drugim innemu, a ten który był wcześniej dobry pląta się w środku tabeli. Dlatego nie ma co rozpaczać i mam nadzieję, że za rok wspomnicie moje słowa.
:/
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.03.2012, 00:08
to jest dywan buahahahahha ..... nie rozsmieszajcie mnie - a tak apropo : NIE KARMIC WARSZAWSKICH TROLI - IGNOROWAC ICH NAPINKE , ZACZEPKI I BUFONADE- OLEWAC I NIE WDAWAC SIE W POLEMIKE ...Z CZASEM SAMI SIE ROZSYPIA JAK BEDA PISAC TYLKO DO SIEBIE .........
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.03.2012, 00:13
Niewiem jak wy ale dzis po obejrzeniu Lechia-Korona stwierdzam ze ogladanie Ligi Polskiej powinno byc ustawowo opatrzone zakazem posiadania ostrych narzedzi wokolo siebie w trakcie meczu ,pod grozba uzycia tudziez zdewastowania radioodbiornika.

Nie da sie tego ogladac

poziom to jakas kpina,dzieci przed blokiem graja lepiej w pilke niz "pilkarze" w Ekstraklasie.Na Kamczatce maja wiecej pojecia o taktyce niz u nas.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.03.2012, 00:14
irman napisał(a):Wyświetl post

W naszej lidze naprawdę niewiele trzeba żeby bić się o mistrza bądź tego mistrza zdobyć. Mniej więcej roku temu większość na forach legijnych zazdrościła nam holenderskiego duetu, świetnych transferów i kolejnego mistrza, pomstując na nieudacznika Skorżę, skąpe ITI i szrot sprowadzony przed sezonem. Minął rok i sytuacja jest niemal odwrotna. Kto wie czy za rok legijnej młodzieży nie odwali sodówa, ITI chcąc wyciągnąć kasiorę nie sprzeda 4-5 najlepszych grajków, a transfery okażą się porażką. U nas być może Cupiał z wielką łaską wyłoży z 2 mln euro z czego wypalą z 3-4 transfery, Probierz jakoś to ogarnie i to znowu nasze będzie na wierzchu.

Pamiętacie wiosnę 2007? Środek tabeli, totalna chujnia na boisku, odchodził najlepszy zawodnik czyli Błaszczykowski, odchodził też solidny Dudka. Mało kto wierzył, że Brożek w końcu przestanie być wiecznym talentem, na Zieńczuku wszyscy postawili kreskę. Minęło kilka mcy, przyszła nowa miotła, wrócił Kosowski po którym mało kto spodziewał się czegoś dobrego, a my zaliczyliśmy jeden z najlepszych sezonów w historii. Zieńczuk i Brożek byli najlepszymi piłkarzami w lidze.

W naszej dennej ekstraklasie nie ma żadnej ciągłości ani wizji w budowaniu drużyn. W jednym sezonie komuś się uda, w drugim innemu, a ten który był wcześniej dobry pląta się w środku tabeli. Dlatego nie ma co rozpaczać i mam nadzieję, że za rok wspomnicie moje słowa.
Dudka odszedł rok później. Taka mała poprawka.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 20.03.2012, 00:23
O świetnych perspektywach Legii to mówi Bobek90 od... Was.

My mówimy jedynie, że Wy macie bardzo słabe perspektywy. U nas prawdopodobnie idą duże zmiany (zmiana właściciela) i nie wiadomo w jakim kierunku wszystko się potoczy.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 20.03.2012, 00:45
0 22
Cytat:
O świetnych perspektywach Legii to mówi Bobek90 od... Was.
Zakladajac ze ITI zostanie, oraz ze nie zmieni strategii rozwoju (czyli kontynuacja rozbudowy szkolenia i scautingu).
W przypadku zmiany wlasciciela perspektywy Legii beda... niewiadome. Teraz sa poprostu dobre.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 20.03.2012 o godz. 00:48.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 20.03.2012, 00:51
No, dobra ale zmierzanie ITI do sprzedania Legii to fakt, a nie przypuszczenia. ITI ma monstrualne problemy finansowe, a poza starym Walterem nikt tam się nie chce w żadną piłkę bawić. Dodatkowym dowodem na to wszystko jest ban na kasę do Legii i ściąganie tego co rzekomo kiedyś w nas zainwestowali, a w rzeczywistości pożyczyli.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.03.2012, 00:52
Proroctwo:
Czerwiec 2012. Drużyna po słabej grze zajmuje słabe miejsce w tabeli, dzięki awansie do finału Pucharu Polski zagra w Lidze Europejskiej, co ratuje jej finansową przyszłość, jednak odchodzi najlepszy zawodnik, czyli Melikson, odchodzi też solidny Biton. Mało kto wierzy, że Genkov zacznie strzelać jak niegdyś w Bułgarii, na Kirmie wszyscy postawili kreskę. Przed Wisłą szykują się lata chude. W międzyczasie Jacek Bednarz wraca na fotel DS i kontraktuje kilku nowych piłkarzy. Michał Probierz ma za zadanie zbudować nową waleczną drużynę, powraca też Małecki, po którym mało kto spodziewa się czegoś dobrego, a my zaliczamy jeden z najlepszych sezonów w historii zdobywając 77 punktów (symboliczna liczba notabene). Małecki i Genkov zostają najlepszymi piłkarzami w lidze.

Pomarzyć można...
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Stary 20.03.2012, 02:37
0 22
Cytat:
No, dobra ale zmierzanie ITI do sprzedania Legii to fakt, a nie przypuszczenia. ITI ma monstrualne problemy finansowe, a poza starym Walterem nikt tam się nie chce w żadną piłkę bawić. Dodatkowym dowodem na to wszystko jest ban na kasę do Legii i ściąganie tego co rzekomo kiedyś w nas zainwestowali, a w rzeczywistości pożyczyli.
Wiesz, ja mysle ze Legia ITI zawsze byla na sprzedaz. Kwestia oferty. Jesli ktos np. w 2005 dalby wystarczajaca kase to bez zastanowienia by ta Legie sprzedano. Problem w tym ze klub pilkarski to nie slipki z bazaru. Napewno jakby byla dobra oferta to ITI Legie by sprzedalo. Pytanie czy owa bedzie? Minimum kilkadziesiat milionow zlotych (sam dlug wzgledem ITI). Minimum. Znajdzie sie ktos chetny? Wojciechowski chyba nie, nazwal ostatni kibicow Legii dzikusami...
Zreszta... tak na dobra sprawe Legia to obecnie jedna z niewielu czesci ITI ktora zarabia. Na horyzoncie mlodziez na ktorej bedzie mozna zarabiac (Zyro, Wolski, Jagiello, itd.) lub... przynajmniej bilansowac budzet. Rownie dobrze zapala im sie lampki i beda chcieli zrobic sobie polski Arsenal (w sensie; klub ktory przynosi zyski).
Nie wiem, wiem jedno, z "wielkiej" trojki (Lech, Legia, Wisla) to Legia ma zdecydowanie najlepszego wlasciciela. Co nie znaczy ze jest jakis super. Poprostu na bezrybiu (polski futbol) i rak ryba

Akurat ten ban na kase to zaden dowod. No okej, to dowod na to ze w ITI dzieje sie zle, ale na nic wiecej. Ban na kase to ma polowa ligi, z Wisla i Lechem wlacznie

P.S
Mam nieodparte wrazenie ze Juzek chyba pojdzie do tej Lechii po sezonie. Fajnie by bylo. Moze by cos fajnego z tego wyszlo (czytaj, solidna druzyna na europe)...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.03.2012, 07:37
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
0 22

Wiesz, ja mysle ze Legia ITI zawsze byla na sprzedaz. Kwestia oferty. Jesli ktos np. w 2005 dalby wystarczajaca kase to bez zastanowienia by ta Legie sprzedano. Problem w tym ze klub pilkarski to nie slipki z bazaru. Napewno jakby byla dobra oferta to ITI Legie by sprzedalo. Pytanie czy owa bedzie? Minimum kilkadziesiat milionow zlotych (sam dlug wzgledem ITI). Minimum. Znajdzie sie ktos chetny? Wojciechowski chyba nie, nazwal ostatni kibicow Legii dzikusami...
Zreszta... tak na dobra sprawe Legia to obecnie jedna z niewielu czesci ITI ktora zarabia. Na horyzoncie mlodziez na ktorej bedzie mozna zarabiac (Zyro, Wolski, Jagiello, itd.) lub... przynajmniej bilansowac budzet. Rownie dobrze zapala im sie lampki i beda chcieli zrobic sobie polski Arsenal (w sensie; klub ktory przynosi zyski).
Nie wiem, wiem jedno, z "wielkiej" trojki (Lech, Legia, Wisla) to Legia ma zdecydowanie najlepszego wlasciciela. Co nie znaczy ze jest jakis super. Poprostu na bezrybiu (polski futbol) i rak ryba

Akurat ten ban na kase to zaden dowod. No okej, to dowod na to ze w ITI dzieje sie zle, ale na nic wiecej. Ban na kase to ma polowa ligi, z Wisla i Lechem wlacznie

P.S
Mam nieodparte wrazenie ze Juzek chyba pojdzie do tej Lechii po sezonie. Fajnie by bylo. Moze by cos fajnego z tego wyszlo (czytaj, solidna druzyna na europe)...
Można się denerwować na Cupiała, że posępił kasy w ciągu 2 ostatnich okienek, ale już bez przesady.Ciekawy który kibic Legii nie chciałby mieć właściciela , który w czasie swojego panowania w klubie zrobił 8 MP Polski.Chłopie to już nie jest ekumenizm, tylko lizanie dupy.A może jesteś kryptolegionistą? Czasami rzygać się chce.

Aha i co do nasych rzekomych chudych lat.
Te chude lata miały nastąpić po wtopie z Realem Madryt, kiedy Cupiał się w....ił, że nie ograliśmy ich w dobie kryzysu.(tak pamiętam, kto tam grał).Od tej pory miała być cienizna.Chcąc nie chcąc Cupiał zagwarantuje jakimś tam poziom sportowy, lub odejdzie.Dlatego pewnym kibicom Legii proponuję więcej pokory, bo póki co to my wciąż jesteśmy Mistrzem Polski
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.03.2012 o godz. 08:29.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów