The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aphroditeN
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2012, 11:59
jak to jest możliwe że ledwo co wróciliśmy do krakowa a chavez na krowodrzy zajadał się skrzydełkami z kfc ?
Odpowiedz cytując
PANCERKRK
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 18.03.2012, 12:09
Garguła przereklamowany piłkarz powinnni z nim jak najszybciej rozwiązać kontrakt bo kpina że jest jednym z najlepiej zarabiających piłkarzy a tak mało pokazuje na boisku w jego miejsce zatrudnić młodego Polaka
  • Ekipa która się nie przerzuciła Wiśle zawsze Wierna była
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.03.2012, 13:23
PANCERKRK napisał(a):Wyświetl post
Garguła przereklamowany piłkarz powinnni z nim jak najszybciej rozwiązać kontrakt bo kpina że jest jednym z najlepiej zarabiających piłkarzy a tak mało pokazuje na boisku w jego miejsce zatrudnić młodego Polaka
Rozwiązanie kontraktu nie jest rzeczą łatwą. Nie ma do tego podstaw, można liczyć tylko na dobrą wolę Łukasza. Niestety niektórzy po długotrwałej kontuzji nie wracają już do dawnej dyspozycji. Obawiam się, że to samo będzie z Rafałem Boguskim.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.03.2012, 13:45
aphroditeN napisał(a):Wyświetl post
jak to jest możliwe że ledwo co wróciliśmy do krakowa a chavez na krowodrzy zajadał się skrzydełkami z kfc ?
Co więcej - mój kuzyn pracuje w tele-pizzy jako dostawca. Podobno średnio 2 razy w tygodniu dostarcza pizze Diazowi :]
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 18.03.2012, 13:55
Widocznie im smakuje.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.03.2012, 13:58
Eryk napisał(a):Wyświetl post
Co więcej - mój kuzyn pracuje w tele-pizzy jako dostawca. Podobno średnio 2 razy w tygodniu dostarcza pizze Diazowi :]
jak gosc bedzie gral na swoim poziomie to moze mc donalda czy inne kejefsi wdupcac po 20x na dzien.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Stary 18.03.2012, 14:01
Panowie, ale to doskonale pokazuje, za co mają sobie 'profesjonalizm' w naszym klubie. Mamy specjalistów ds przygotowania fizycznego, oni im gotują albo ustalają diety - odpowiednie dla sportowców. A oni jedzą takie rzeczy, których nie poleca się zwykłym ludziom, a co dopiero sportowcom. Panowie, którzy zajmują się kulturystyką i sportem dobrze wiedzą o czym mówie. Dlatego to nie jest problem trenera czy taktyki, ale tych grajków, którym wydaje się, że są w Wiśle na wakacjach i nie muszą sie starać na codzien.
Może jakaś oprawa? 'Lepsze kfc niż mistrz polski'
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.03.2012, 14:02
Piłkarz przyłapany na jedzeniu. Cóż za brak profesjonalizmu... Dobrze, że nikt ich nie złapał z butelką wody, bo to mogłby się skończyć dywanikiem u Cupiała.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.03.2012, 14:02
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Rozwiązanie kontraktu nie jest rzeczą łatwą. Nie ma do tego podstaw, można liczyć tylko na dobrą wolę Łukasza. Niestety niektórzy po długotrwałej kontuzji nie wracają już do dawnej dyspozycji. Obawiam się, że to samo będzie z Rafałem Boguskim.
Trudno ocenić czy Łukasz nie osiągnął dawnej dyspozycji czy też gra dokładnie tak jak w swoim najlepszym okresie, bo wymagania w Bełchatowie były inne niż w Wiśle. Tam grał głównie z kontry, ewentualnie z drużynami, które nie murowały, tylko starały się coś strzelić. Tutaj musi grać głównie atak pozycyjny, o którym nie ma najmniejszego pojęcia.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.03.2012, 14:04
No i jeszcze alkoholu im zabronić i wychodzić do klubów też...
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 18.03.2012, 14:18
Może jakaś oprawa? 'Lepsze kfc niż mistrz polski'
Wspaniały temat na oprawę - jak dla mnie post tygodnia !
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.03.2012, 14:24
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że to samo będzie z Rafałem Boguskim.
Obawiasz się? Ja jestem praktycznie pewien. Dajmy sobie już spokój z Boguskim. Będzie już 3 lata, jak dostał kosę od Borysiuka i od tamtej pory się już nie pozbierał. I raczej już się nie pozbiera.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Stary 18.03.2012, 14:25
Chodziło mi o jakąś szmate
Ale niewazne - jezeli nie widzice w tym problemu tzn, ze nigdy nie zajmowaliscie sie sportem. Wydaje wam się, że Messi 2 razy w tyg wcina pizze z podwójnym serem? Albo Man City po meczu idzie na obiad w kfc lub Mc Donaldzie?

Chodzi o ich profesjonalizm. Sportowcem sie jest codziennie, nie tylko w czasie meczu, bo kazde odstępstwo od zdrowej diety ma potem skutek podczas meczu.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 18.03.2012, 14:49
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Obawiasz się? Ja jestem praktycznie pewien. Dajmy sobie już spokój z Boguskim. Będzie już 3 lata, jak dostał kosę od Borysiuka i od tamtej pory się już nie pozbierał. I raczej już się nie pozbiera.
Racja, jeszcze na jesień łudziłem się, że coś da nam jego gra. Nawet starałem się puszczać w niepamięć jego zbyt częsty kontakt z murawą. Szkoda.

Jednak Boguski i Błaszczykowski pokazali, że w niższych ligach są piłkarze, którzy w perspektywie kilku/kilkunastu meczów mogą wiele dać również w Ekstraklasie. Szkoda, że nie idzie się tą drogą. Ściągnąć kilku młodych zawodników z 1. czy 2. ligi i wypożyczyć ich od razu do czołowych drużyn 1. ligi lub dolnych rejonów Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.03.2012, 15:29
Chodziło mi o jakąś szmate
Ale niewazne - jezeli nie widzice w tym problemu tzn, ze nigdy nie zajmowaliscie sie sportem. Wydaje wam się, że Messi 2 razy w tyg wcina pizze z podwójnym serem? Albo Man City po meczu idzie na obiad w kfc lub Mc Donaldzie?

Chodzi o ich profesjonalizm. Sportowcem sie jest codziennie, nie tylko w czasie meczu, bo kazde odstępstwo od zdrowej diety ma potem skutek podczas meczu.
Koledze polecam wywiad z Modelskim na weszło co piłkarze angielskich klubów robią po meczach
A dawanie za przykład city również jest nie na miejscu bo bodajże w tym sezonie mieli jakieś alkoholowe afery ( lub w zeszłym - pamieć szwankuje już niestety).
Zresztą piłkarze chyba mają świadomość że jak przytyją to im kary wlepią ...
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 18.03.2012, 15:32
aphroditeN napisał(a):Wyświetl post
to dla tego go Buzała tak wkrecił w murawę ?
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Stary 18.03.2012, 16:19
To że piłkarze chleją i grają w kasynach czy chodzą na dziewczynki wiemy. Ale widze różnice miedzy piciem alkoholu a wpierdalaniem syfu. Zwłaszcza, że o ile piłkarze w anglii mają calkiem dobrą wydolność fizyczną, to nasi albo kontuzjowani, albo grubi i malo zwrotni.

Po prostu w głowie mi sie nie miesci, ze po meczu, ogromnym wysilku, zamiast wypic jakis szejk owocowy, mineralny czy cokolwiek, oni zamawiają pizze albo jadą do kfc. Ja rozumiem, że są głodni, ale to są do cholery sportowcy i dopoki nie osiągają wyników mamy prawo się przyczepiać do wszystkiego. Jeśli beda wygrywac to niech nawet sobie w szatni zainstalują frytkownice.
Odpowiedz cytując
aphroditeN
Senior Member

Stary 18.03.2012, 16:30
mi nie chodziło o to co jedzą bo osman to wytłumaczył ale jak kopacze mogli być szybciej niż my ;]
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.03.2012, 16:44
Dietetykiem nie jestem, ale bodajże po jakimś meczu od razu mieli pizze zamówioną i to z nakazu sztabu szkoleniowego
Także może po dużym wysiłku od czasu do czasu można zjeść.
..
Odpowiedz cytując
aphroditeN
Senior Member

Stary 18.03.2012, 16:46
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
to dla tego go Buzała tak wkrecił w murawę ?
może dlatego też strzelił bramke ale niestety nie uznaną..
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.03.2012, 18:29
tofik napisał(a):Wyświetl post
Dietetykiem nie jestem, ale bodajże po jakimś meczu od razu mieli pizze zamówioną i to z nakazu sztabu szkoleniowego
Jak Tottenham grał w Krakowie to po meczu, jacyś asystenci chyba z 20 kartonów Pizzy im wnosili do szatni

A co do powrotu piłkarzy; to co mieli kontemplować w Bełchatowie i rozważać przyczynę słabej dyspozycji do bladego świtu Wykąpali się i pojechali gdy nas prowadzili przez około Bełchatowskie wsie

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.03.2012, 18:39
tofik napisał(a):Wyświetl post

niedawno czytalem artykuł o Jystynie Kowalczyk i ona też w swoimmenu miała pizze. nie znam sie ale prawdopodobnie dietetycy zezwalają od czasu do czasu, A jeśli myślici, że sportowcy powinni jechać na warzywach żeby osiagać dobre wyniki to poczytajcie o Phelpsie:
http://www.sfd.pl/Dieta_Michaela_Phe...!-t428596.html
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.03.2012, 19:43
Pizza jest bardzo dobra po meczu - po wysiłku fizycznym na takim poziomie trzeba uzupełnić węglowodany.
.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Stary 18.03.2012, 19:46
Dieta Phelpsa to bajka. Po wysilku intensywnym wskazane jest spozycie wiekszej ilosci kalorii, jednak nie w postaci smieciowego jedzenia. Nie mozna popadac ze skrajnosci w skrajnosc. Pizza akurat jest najmniejszym smieciem - mąka, oliwa, pomidory, ser i dodatki. Generalnie wszystko spoko. Ale jak tutaj mowią niektorzy - po wysilku. Nie w trakcie zwyklego dnia.

Poza tym powtórze sie - niech wpierdalają i 30 razy dziennie pizze i kfc, ale niech wygrywają, a nieraz widzielismy w tym sezonie jak obronca druzyny jest szybszy od naszego pomocnika czy napastnika.
A to nie jest normalne.
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.03.2012, 11:02
Pizza akurat jest najmniejszym smieciem - mąka, oliwa, pomidory, ser i dodatki. Generalnie wszystko spoko.
Akurat pracuję w plackach więc się wypowiem - mąką mąką, ale nie wiem, gdzie masz pizzę w dostawie z oliwą, ser w dużej ilości jest niskiej jakości wyrobem seropodobnym, a dodatki to "przemysłowe" salami czy najtańsza szynka konserwowa. Pizza nie jest całkiem spoko, natomiast skrzydełka z KFC zdecydowanie mają więcej wspólnego ze zdrowym jedzeniem, oczywiście bez dodatkowych frytek,coli itp.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Stary 19.03.2012, 11:12
To do ciasta przypadkiem nie dodaje sie oliwy? Czy tylko ja jem w takich lokalach gdzie wlewają do ciasta oliwei? Co jak co, ale bardzo łatwo poznać, że ciasto nie ma w sobie oliwy - nie jest kruche, tylko sie ciągnie.
a co do reszty to się zgadzam, ale też zależy na jaką pizzerie trafisz i do jakiej chodzisz. Ja odradzam wszystkie sieciówki, mimo wszystko.
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 19.03.2012, 12:16
To do ciasta przypadkiem nie dodaje sie oliwy? Czy tylko ja jem w takich lokalach gdzie wlewają do ciasta oliwei?
Oliwę to może Ci zaserwują do ciasta w Neapolu, ale nie w przeciętnej pizzerii, gdzie składnikiem ciasta jest najtańszy olej, bynajmniej nie będący dobrym źródłem tłuszczów roślinnych.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.03.2012, 12:39
Litości, ludzie. Nie macie pojęcia o odżywianiu, a każdy się mądrzy i odzywa.
1. Dietetycy są w przeważającej głupcami, albo naciągaczami.
2. Nie ma wielkiego znaczenia (jeżeli dostarcza się wszystkich potrzebnych witamin, mikroelementów i innych pierdół), czy jecie czysto czy nieczysto - przede wszystkim liczą się kalorie.
3. To nie jest fizyka nuklearna: zjesz za dużo - tyjesz. Zjesz za mało - chudniesz.
4. Eryku drogi, raz piszesz że nie pochwalasz śmieciowego jedzenia, innym razem piszesz, że pizza jest zdrowa i nieśmieciowa. Otóż, drogi Eryku, ser to straszna syfuła, ale jak już wspomniałem kalorie to kalorie, a to czy to są tłuszcze trans., czy nietrans. ma znaczenie drugorzędne.
5. Oliwa jest jednym z najzdrowszych tłuszczy i warto włączyć ją do swojej diety.
6. Wszystkie Twoje wypowiedzi świadczą o braku elementarnej wiedzy na temat uprawiania sportu i odżywiania. Byłbym o wiele bardziej uśmiechniętym czytelnikiem forum, gdybyś przestał udzielać rad i krytykować ludzi, którzy uprawiają zawodowo sport (Ty nie), mają względnie wyniki (Ty nie), wyglądają lepiej od Ciebie.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Stary 19.03.2012, 13:19
Nigdzie nie napisałem, że pochwalam śmieciowe jedzenie - powiedziałem jedynie, że z tego smieciowego, pizza jest najlepsza, oczywiscie dobrze zrobiona.
A co do całosci Twojej wypowiedzi, to niestety Ty pokazałes ze nie masz elementarnej wiedzy dotyczącej żywienia, a co dopiero żywienia sportowców.
Kalorie to jedna wielka bujda - bujda dla odchudzających się kobiet, które myslac, że jedząc 1000 kcal beda chudnac, a jedzac 2000 tyc. Liczy sie bilans tluszczy, bialek, mikra i makroelementów oraz węglowodanów. Czemu? Bo Białka odpowiadają za trawienie tłuszczy, dlatego w diecie sportowca wszystko powinno byc tak zbilansowane, by uzyskac najwyzsza wydolnosc. Ale widze kolega woli przepychac sie w radach prosto z Vivy albo Pani Domu. Ser to nie syf - produkty seropodobne owszem. Polecam wiecej lektury dotyczącej ZDROWEGO żywienia, mniej gazet pokroju kuchni domowej.
I jeszcze jedno - prosze abys nie oceniał mnie, bo nie wiesz czy uprawiam sport, czy mam wyniki i jak wyglądam, wiec z czystej grzecznosci powinienes tego nie zakladać.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.03.2012, 13:27
Nasi "młodzi" gracze z Mesy zaliczyli kolejny mecz w plecy. Dla mnie to juz jest paranoia, ktoś powinien sie wkońcu zainteresowac ta Mesa. Nie może byc tak ze w kazdym meczu osmieszaja siebie i klub.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów