|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jak to jest możliwe że ledwo co wróciliśmy do krakowa a chavez na krowodrzy zajadał się skrzydełkami z kfc ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Widocznie im smakuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Piłkarz przyłapany na jedzeniu. Cóż za brak profesjonalizmu... Dobrze, że nikt ich nie złapał z butelką wody, bo to mogłby się skończyć dywanikiem u Cupiała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
No i jeszcze alkoholu im zabronić i wychodzić do klubów też...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
A dawanie za przykład city również jest nie na miejscu bo bodajże w tym sezonie mieli jakieś alkoholowe afery ( lub w zeszłym - pamieć szwankuje już niestety). Zresztą piłkarze chyba mają świadomość że jak przytyją to im kary wlepią ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To że piłkarze chleją i grają w kasynach czy chodzą na dziewczynki wiemy. Ale widze różnice miedzy piciem alkoholu a wpierdalaniem syfu. Zwłaszcza, że o ile piłkarze w anglii mają calkiem dobrą wydolność fizyczną, to nasi albo kontuzjowani, albo grubi i malo zwrotni.
Po prostu w głowie mi sie nie miesci, ze po meczu, ogromnym wysilku, zamiast wypic jakis szejk owocowy, mineralny czy cokolwiek, oni zamawiają pizze albo jadą do kfc. Ja rozumiem, że są głodni, ale to są do cholery sportowcy i dopoki nie osiągają wyników mamy prawo się przyczepiać do wszystkiego. Jeśli beda wygrywac to niech nawet sobie w szatni zainstalują frytkownice. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mi nie chodziło o to co jedzą bo osman to wytłumaczył ale jak kopacze mogli być szybciej niż my ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dietetykiem nie jestem, ale bodajże po jakimś meczu od razu mieli pizze zamówioną i to z nakazu sztabu szkoleniowego
Także może po dużym wysiłku od czasu do czasu można zjeść. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
A co do powrotu piłkarzy; to co mieli kontemplować w Bełchatowie i rozważać przyczynę słabej dyspozycji do bladego świtu Wykąpali się i pojechali gdy nas prowadzili przez około Bełchatowskie wsie ![]() ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
niedawno czytalem artykuł o Jystynie Kowalczyk i ona też w swoimmenu miała pizze. nie znam sie ale prawdopodobnie dietetycy zezwalają od czasu do czasu, A jeśli myślici, że sportowcy powinni jechać na warzywach żeby osiagać dobre wyniki to poczytajcie o Phelpsie: http://www.sfd.pl/Dieta_Michaela_Phe...!-t428596.html ![]()
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pizza jest bardzo dobra po meczu - po wysiłku fizycznym na takim poziomie trzeba uzupełnić węglowodany.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dieta Phelpsa to bajka. Po wysilku intensywnym wskazane jest spozycie wiekszej ilosci kalorii, jednak nie w postaci smieciowego jedzenia. Nie mozna popadac ze skrajnosci w skrajnosc. Pizza akurat jest najmniejszym smieciem - mąka, oliwa, pomidory, ser i dodatki. Generalnie wszystko spoko. Ale jak tutaj mowią niektorzy - po wysilku. Nie w trakcie zwyklego dnia.
Poza tym powtórze sie - niech wpierdalają i 30 razy dziennie pizze i kfc, ale niech wygrywają, a nieraz widzielismy w tym sezonie jak obronca druzyny jest szybszy od naszego pomocnika czy napastnika. A to nie jest normalne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Akurat pracuję w plackach więc się wypowiem - mąką mąką, ale nie wiem, gdzie masz pizzę w dostawie z oliwą, ser w dużej ilości jest niskiej jakości wyrobem seropodobnym, a dodatki to "przemysłowe" salami czy najtańsza szynka konserwowa. Pizza nie jest całkiem spoko, natomiast skrzydełka z KFC zdecydowanie mają więcej wspólnego ze zdrowym jedzeniem, oczywiście bez dodatkowych frytek,coli itp.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To do ciasta przypadkiem nie dodaje sie oliwy? Czy tylko ja jem w takich lokalach gdzie wlewają do ciasta oliwei? Co jak co, ale bardzo łatwo poznać, że ciasto nie ma w sobie oliwy - nie jest kruche, tylko sie ciągnie.
a co do reszty to się zgadzam, ale też zależy na jaką pizzerie trafisz i do jakiej chodzisz. Ja odradzam wszystkie sieciówki, mimo wszystko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Oliwę to może Ci zaserwują do ciasta w Neapolu, ale nie w przeciętnej pizzerii, gdzie składnikiem ciasta jest najtańszy olej, bynajmniej nie będący dobrym źródłem tłuszczów roślinnych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Litości, ludzie. Nie macie pojęcia o odżywianiu, a każdy się mądrzy i odzywa.
1. Dietetycy są w przeważającej głupcami, albo naciągaczami. 2. Nie ma wielkiego znaczenia (jeżeli dostarcza się wszystkich potrzebnych witamin, mikroelementów i innych pierdół), czy jecie czysto czy nieczysto - przede wszystkim liczą się kalorie. 3. To nie jest fizyka nuklearna: zjesz za dużo - tyjesz. Zjesz za mało - chudniesz. 4. Eryku drogi, raz piszesz że nie pochwalasz śmieciowego jedzenia, innym razem piszesz, że pizza jest zdrowa i nieśmieciowa. Otóż, drogi Eryku, ser to straszna syfuła, ale jak już wspomniałem kalorie to kalorie, a to czy to są tłuszcze trans., czy nietrans. ma znaczenie drugorzędne. 5. Oliwa jest jednym z najzdrowszych tłuszczy i warto włączyć ją do swojej diety. 6. Wszystkie Twoje wypowiedzi świadczą o braku elementarnej wiedzy na temat uprawiania sportu i odżywiania. Byłbym o wiele bardziej uśmiechniętym czytelnikiem forum, gdybyś przestał udzielać rad i krytykować ludzi, którzy uprawiają zawodowo sport (Ty nie), mają względnie wyniki (Ty nie), wyglądają lepiej od Ciebie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nigdzie nie napisałem, że pochwalam śmieciowe jedzenie - powiedziałem jedynie, że z tego smieciowego, pizza jest najlepsza, oczywiscie dobrze zrobiona.
A co do całosci Twojej wypowiedzi, to niestety Ty pokazałes ze nie masz elementarnej wiedzy dotyczącej żywienia, a co dopiero żywienia sportowców. Kalorie to jedna wielka bujda - bujda dla odchudzających się kobiet, które myslac, że jedząc 1000 kcal beda chudnac, a jedzac 2000 tyc. Liczy sie bilans tluszczy, bialek, mikra i makroelementów oraz węglowodanów. Czemu? Bo Białka odpowiadają za trawienie tłuszczy, dlatego w diecie sportowca wszystko powinno byc tak zbilansowane, by uzyskac najwyzsza wydolnosc. Ale widze kolega woli przepychac sie w radach prosto z Vivy albo Pani Domu. Ser to nie syf - produkty seropodobne owszem. Polecam wiecej lektury dotyczącej ZDROWEGO żywienia, mniej gazet pokroju kuchni domowej. I jeszcze jedno - prosze abys nie oceniał mnie, bo nie wiesz czy uprawiam sport, czy mam wyniki i jak wyglądam, wiec z czystej grzecznosci powinienes tego nie zakladać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nasi "młodzi" gracze z Mesy zaliczyli kolejny mecz w plecy. Dla mnie to juz jest paranoia, ktoś powinien sie wkońcu zainteresowac ta Mesa. Nie może byc tak ze w kazdym meczu osmieszaja siebie i klub.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|