The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2012, 19:34. [22 kolejka] PGE GKS Bełchatów - Wisła Kraków 17.03.12r. godz. 15:45.
Witam!
Po remisie z Lechem czas na wyjazd do Bełchatowa gdzie naszym przeciwnikiem będzie GKS.
Do meczu z nimi musimy się przyłożyć nie na 100% tylko na 200% żeby dogonić czołówkę i myśleć o mistrzostwie.

Rozgrywki 22 kolejki.

piątek 16.03

18.00 Zagłębie Lubin : Widzew Łódź

20.30 Legia Warszawa : Polonia Warszawa

sobota 17.03

13.30 Górnik Zabrze : ŁKS Łódź

15.45 GKS Bełchatów : Wisła Kraków

18.00 Jagiellonia Białystok : Lech Poznań

niedziele 18.03.

14.30 Śląsk Wrocław : Cracovia

17.00 Ruch Chorzów : Podbeskidzie Bielsko-Biała

poniedziałek 19.03

18.30 Lechia Gdańsk : Korona Kielce

Pozdrawiam...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.03.2012, 20:13
Po remisie z Lechem, czas na mecz z Lechem.
.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.03.2012, 21:51
Już po meczu z Amicą w PP.

Czas na ligowe starcie z GKS Bełchatów, temat otwieram na nowo. Ciężki wyjazd nas czeka, ale my nie mamy łatwych wyjazdów i spotkań, odkąd sami sobie utrudniliśmy życie w lidze.

To będzie czwarte spotkanie pod wodzą Probierza, warto zauważyć, iż jest poprawa w grze Wisły, wiem że to może i brzmi śmiesznie czy niedorzecznie ale obrona zrobiła mały krok do przodu! Trzeci mecz z rzędu nie tracimy gola i gramy na zero z tyłu.

Czy to nasza zasługa ? Czy zasługa słabej gry napastników drużyny przeciwnej, okaże się gdy zagramy z kimś silniejszym niż Lechia czy Amica.

Co jeszcze można zmienić, albo kogo można zmienić ?

Tu trener Probierz ma ograniczone pole manewru, mam nadzieję, że do zdrowia wróci Genkov, Melikson oraz Marko Jovanović. Nie wiemy czy zmiana Bitona podyktowana była jego urazem, czy może taktyką bronienia zaliczki przed rewanżem.

Jaliens, Chavez, Bunoza, Diaz - czy tak będzie wyglądała nasza linia obrony w meczu z GKS-em ? Dziś zagrali dobre zawody, zwracam honor Jaliensowi ( sam osobiście nie byłem zachwycony jego grą na jesień, ale teraz mam podstawy by wypowiadać się o jego grze bardziej pozytywnie).
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.03.2012, 21:56
Po dzisiejszym spotkaniu pucharowym jestem nastawiony pozytywnie przed meczem z Belchatowem - zapewne nie tylko ja. Musza w koncu Nasi napastnicy strzelac gole bo wiecznie nie bedziemy czekac na szczescie gdzie obronca zapewni Nam punkty. Na razie za Probierza Wisła gra inaczej - powinno byc tylko coraz lepiej. Mam nadzieje, ze w lidze od tego meczu juz jakas seria wygranych bedzie - bo ilez mozna tracic punktow.
Odpowiedz cytując
Michacho
Member

Od: 03.2012

Stary 14.03.2012, 00:15
Czas zacząć zbierać punkty i zbliżyć się do czołówki!

Co do piłkarzy, to cieszy fakt, że obrona coś gra, ale gorzej z ofensywą. Ci jakby trochę przysypiali. Najlepszą obroną jest atak, więc trzeba zacząć coś atakować, nie tylko bronić. Mam nadzieję, że ten mecz będzie rozgrzewką przed meczem z Ruchem czy Legią
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.03.2012, 09:02
No oby oby, wręcz MUSIMY zakręcić się w okolicach podium na koniec sezonu, ja sezonu bez gry w pucharach sobie wręcz nie wyobrażam i mam nadzieje że nie będe musiał
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 14.03.2012, 12:20
Musimy zacząć wygrywać mecze tylko to się liczy na ten moment.

Pareiko
Jovanovic - Jaliens - Chavez - Diaz
Krim - Nunez - Wilk - Melikson
Biton - Genkov

Stawiam na kopie meczu z Gdańska
Powód: Karygodna pomyłka:)
Ostatnio edytowane przez Ajax : 14.03.2012 o godz. 14:39.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.03.2012, 13:06
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Musimy zacząć wygrywać mecze tylko to się liczy na ten moment.

Pareiko
Jovanic - Jaliens - Chavez - Diaz
Krim - Nunez - Wilk - Melikson
Biton - Genkov

Stawiam na kopie meczu z Gdańska
Ja wiem, że niektórzy Jovanicia bardzo lubią, ale bez przesady z wysyłaniem go na prawą obronę.

Chociaż... może gdyby tam zagrał to by się nie kompromitował tak jak na bramce?
.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.03.2012, 13:08
Zeby nie znać nazwisk własnych pilkarzy. Dajcie spokój z tym Kirmem po bokach Maor i Iliev a Kirm to na ławie niech posiedzi.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.03.2012, 13:18
Co do twojego składu to może lepiej nie wystawiać bramkarza na prawej obronie, aczkolwiek może ma jakiś ukryty talent ; ).

Ja bym spróbował na miejscu Probierza zestawić tak skład: Pareiko - Lamey, Jaliens, Bunoza, Diaz - Jovanović, Wilk, Garguła, Melikson - Iliev, Genkov. Ciekaw jestem eksperymentu z wystawieniem Jovanovicia jako skrzydłowego. Mając takie problemy ze skrzydłami jak ostatnio nie byłby to wcale zły pomysł. Co do Garguły prezentuje się on od jakiegoś czasu poprawnie, z pewnością lepiej na niego postawić niż na Nuneza. Na miejscu Probierza przy dobrym wyniku wpuściłbym kogoś młodego z ławki. Trzeba zweryfikować potencjał poszczególnych graczy, a nie ratować się słabym niestety Paljiciem. W dalszym rozrachunku będzie to bardziej opłacalne.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 14.03.2012, 14:31
Czepiacie się tego Kirma a on zapieprza więcej niż Iliev... A jeśli chodzi o efektywność ich gry to jest ona praktycznie na tym samym poziomie...
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.03.2012, 14:36
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, że niektórzy Jovanicia bardzo lubią, ale bez przesady z wysyłaniem go na prawą obronę.

O jakiej Ty kompromitacji mowisz Gdyby nie Joavnic to bysmy w tym roku nie powachali pucharow (to ze przeszlismy Litex, a zwlaszcza ze w Łoweczu nie dostalismt 4-5 bramek to zasluga obronienia 2-3 sam na sam i szczescia, co tez jest swego rodzaju umiejetnosci). W innych 2-3 meczach ktorych zagral tez nie bylo zle...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 14.03.2012, 14:37
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post

Tak to jest jak się w pracy pisze posty na szybko
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.03.2012, 17:05
Wyniki Wisły w Bełchatowie:
26.09.2010 D1 GKS Belchatow 1-1 Wisla Krakow
27.02.2010 D1 GKS Belchatow 1-0 Wisla Krakow
14.03.2009 D1 GKS Belchatow 0-0 Wisla Krakow
03.10.2007 LC GKS Belchatow 1-1 Wisla Krakow
25.08.2007 D1 GKS Belchatow 0-0 Wisla Krakow
07.06.2007 LC GKS Belchatow 2-0 Wisla Krakow
22.05.2007 D1 GKS Belchatow 1-2 Wisla Krakow
11.12.2005 D1 GKS Belchatow 0-0 Wisla Krakow

Jakby ktoś miał wyobrażenie, że tam pojedziemy i na luzie powinniśmy wygrać. Wcześniej niech spojrzy na tę listę. Nawet nie kwestia tego, że kiedyś mieliśmy dobry skład, a teraz sam szrot z zachodu. Kto by u nas nie występował...w Bełchatowie gramy generalnie pytę i mamy problem ze strzelaniem bramek.
Ostatnio edytowane przez tofik : 15.03.2012 o godz. 17:09.
..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 15.03.2012, 18:16
Melikson, Jovanovic i Genkov sa juz zdrowi wiec praktycznie na mecz z Bełchatowem mamy cala kadre zdrowa oprocz oczywiscie Sobola - im wieksze pole manewru tym lepiej.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.03.2012, 18:23
i Boguskiego....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 15.03.2012, 18:32
Arbitrem sobotniego spotkania będzie Dawid Piasecki. W tym sezonie gwizdał nam trzy mecze Polonia - Wisła (1-1), Cracovia - Wisła (1-0) oraz Wisła - Widzew (1-0).

W 3 meczach obdarował nas 11 żółtymi kartkami.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.03.2012, 19:09
skromnym 0-1 nie pogardzę.Myśle że to będzie mecz walki i Kirma na ławce.
P.S. Ile dostaliśmy biletów?
Odpowiedz cytując
Mila
Banita

Stary 15.03.2012, 19:15
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
P.S. Ile dostaliśmy biletów?
384

A z Bełchatowem jest roznie... raz graja dobrze a raz straszna pyte...bardziej bym sie sedziego martwil i tego jego "rozdawnictwa kartek" bo moze byc ciezko
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.03.2012, 00:20
Mecze w Belchatowie sa ciezkie,moze to nie ten sam Wodzisławski koszmar ,ale jakos zle nam sie tam gra.

A na GKS trzeba uwazac ,bo nigdy nie wiadomo co oni zagraja

Licze ze zagramy ofensywnie i do przodu ,zwlaszcza ze Gienek wróci.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Stary 16.03.2012, 07:26
Szukałem informacji o Genkovie,ale skoro mówici,że wraca to spoko.Zagrać jak z Lechią i będzie dobrze.Zauważcie,że przestaliśmy partolić w obronie,a to połowa sukcesu w meczach z takimi zespołami jak nie stwarzamy my im sytuacji, tylko sami muszą się pomęczyć.

PS1 wysokie kursy na Wisłe
PS2 Wojtas już prawie zapomniałem o Wodzisławiu,ale jak sięgne pamięcią to tam sie działy rzeczy nieludzkie:d
Odpowiedz cytując
Mila
Banita

Stary 16.03.2012, 07:31
adas123 napisał(a):Wyświetl post
.Zauważcie,że przestaliśmy partolić w obronie
Przestalismy? A ogladales mecz PP w Poznaniu? To co robili nasi obroncy to byla tragedia... fakt ze Lech ich nie wykorzystal nic nie usprawiedliwia...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.03.2012, 14:13
Przed tym meczem można się jedynie we wróżkę pobawić - ja dziś będę wróżył z niedopałków w popielniczce
Jeśli chodzi o przebieg meczu, to jest bardzo prawdopodobne że liczba celnych podań na połowie przeciwnika(u obu drużyn), będzie mniej więcej taka jak liczba celnych strzałów na bramkę

Tak więc będziemy świadkiem , jednej wielkiej kopaniny, gdzie o wyniku zadecyduje przypadek.Pół godziny gry w beki + jedna składna akcja, bądź może komuś dobrze zejdzie.Komu lepiej zejdzie, ten wygra
Patrząc na dotychczasowe wyniki Probierza , czyli 2-1-0 - widać że brakuje porażki a że 4 mecze bez porażki to chyba jakoś w zeszłym sezonie udało się osiągnąć - wróże że jutro jednak przegramy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 16.03.2012, 14:19
Damy radę, w końcu trzeba zacząć wygrywać żeby zdobyć ten tytuł
Potencjał jest, Probierz dobrze poukłada te puzzle i Wisła zacznie grać na dobrym poziomie.
A w lecie liczę na rewolucje, kilka polskich transferów i nowe oblicze Białej Gwiazdy
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.03.2012, 18:56
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Przed tym meczem można się jedynie we wróżkę pobawić - ja dziś będę wróżył z niedopałków w popielniczce
Jeśli chodzi o przebieg meczu, to jest bardzo prawdopodobne że liczba celnych podań na połowie przeciwnika(u obu drużyn), będzie mniej więcej taka jak liczba celnych strzałów na bramkę

Tak więc będziemy świadkiem , jednej wielkiej kopaniny, gdzie o wyniku zadecyduje przypadek.Pół godziny gry w beki + jedna składna akcja, bądź może komuś dobrze zejdzie.Komu lepiej zejdzie, ten wygra
Patrząc na dotychczasowe wyniki Probierza , czyli 2-1-0 - widać że brakuje porażki a że 4 mecze bez porażki to chyba jakoś w zeszłym sezonie udało się osiągnąć - wróże że jutro jednak przegramy
Mam mniej więcej takie same odczucia odnośnie jutrzejszego meczu. Z tym, że ja wróżę z fusów i mi wychodzi farciarski remis.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.03.2012, 20:15
Jeśli nie wybiegamy, nie wywalczymy agresywną grą 3 punktów w Bełchatowie - to ich nie dostaniemy za darmo od GKS. Bo na umiejętności nasze czysto piłkarskie z tymi "gwiazdami" (z drobnymi wyjątkami) nie mamy co liczyć. Piłkarsko nie jesteśmy lepsi wiele od Bełchatowa. Pozostaje walka, walka, walka.

Czyli siermiężna kopanina, może jak się cudownie wyleczy Melikson coś zrobi, a tak siermiężna walka o 3 punkty.
Sam jestem ciekaw jak po ciężkim meczu w Poznaniu będziemy jutro wyglądać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2012, 20:46
adas123 napisał(a):Wyświetl post
Szukałem informacji o Genkovie,ale skoro mówici,że wraca to spoko
Tutaj masz wszystko + zdjecia - nie tylko Gienek wraca ale i Melikson oraz Jovanovic
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_belchatowie/
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 16.03.2012, 21:45
Mam nadzieje ze zagramy 4-4-2
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.03.2012, 22:09
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tutaj masz wszystko + zdjecia - nie tylko Gienek wraca ale i Melikson oraz Jovanovic
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_belchatowie/
Moglbys mi wytlumaczyc co tutaj jest?
Jest informacja o Genkovie, ale nic o Meliksonie, a na zdjeciu razem z Lameyem biega z trenerem, ktory sie zajmuje kontuzjowanymi. A Jovanovica to ja nigdzie nie widze.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.03.2012, 22:26
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Moglbys mi wytlumaczyc co tutaj jest?
Jest informacja o Genkovie, ale nic o Meliksonie, a na zdjeciu razem z Lameyem biega z trenerem, ktory sie zajmuje kontuzjowanymi. A Jovanovica to ja nigdzie nie widze.
Do tego info ze środy. Teraz doszły "drobne urazy".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów