|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jako, ze temat zalozony dosc dawno takze troche moglo sie pozmieniac.
Poleci ktos tanie obiady kolo centrum lub w polnocno-zachodniej czesci Krakowa? A na smaczny kebabik to gdzie? ;> ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak centrum to "Koko" na gołębiej... Świetne jedzenie i dobra cena.
![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
wie ktoś gdzie w Krakowie znajde arancini w menu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Szukam pizzerii typu Cosa Nostra gdzieś niedaleko Rynku,z fajnym klimatem i dobrą pizzą
![]() Polecicie coś? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wiem jaki klimat ma Cosa Nostra i nie będę mieć porównania ale blisko Rynku z domowym klimatem i dobrą pizzą z pieca opalanym drewnem to tylko Cyklop na Mikołajskiej.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miałem na myśli nie jakąś sieć typu Da Grasso czy Dominium ale coś innego
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Invito na Św. Tomasza niezmiennie najlepsza pizza. Lokal też całkiem sympatyczny, można np. mecz zobaczyć bo puszczają C+
![]() Ktoś tam wcześniej polecał Koko na Gołębiej - smacznie i tanio jak na knajpę nie będącą barem mlecznym. Bar Uniwersytecki na ul Czystej - najsmaczniejszy bar mleczny w centrum. Nie ma on klimatu PRL'u jak znajdujący się obok bar mleczny Górnik (na rogu Czystej) ale moim zdaniem jest smaczniejszy. Szczególnie wyborny schabowy z kapustką, mistrzostwo ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Gdzie najlepiej jeść będąc studentem (w sensie tanio)?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
żaczek, dobre i tanie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szukam jakiś restauracji z grillem,jakimiś ogródkami w okolicach rynku.
Póki co znalazłem "Grande Grill" i Stodoła 47 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() Ale czy tam jest niby "zdrowe" żarcie, to nie do końca się zgodze... Tym rybom daleko od restauracji "rybnych" (jak można tak stwierdzić) ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
![]() Co do barów mlecznych,to naprawdę w większości dobre i tanie jedzenie.Czasami jeszcze jadam na Długiej w takiej jadłodajni,ale nie pamiętam nazwy,wiem że przed nią stoi taka złota świnka. ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Co do Uniwersyteckiego - wymiata, ruskie, z mięsem, naleśniki, zupy, frytki, devolay, placki - wszystko zajebiste |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Najlepszy bar mleczny jaki sie jeszcze uchował to na Daszyńskiego - jak idziemy z pod hali do kazimierza.
Kapuśniak z kiełbasą,podwójne ruskie ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Nawojka na Reymonta. 9pln drugie danie z kompotem. Poezja
![]() ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jeżeli temat rybek to dobre smażone rybki są w barze koło KFC na Krowoderskich Zuchów na Azorach.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Zawsze przed meczem chodzimy tam na obiadek a dosłownie obok piwko sprzedają
![]() ![]() W nas wiara siła i natchnienie! Szeregi rosną nasze wciąż! Niesiemy Polsce odrodzenie! My, nowe pokolenie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Bar mleczny "Krakus" na Limanowskiego - dobre jedzenie w małej cenie.
Ruskie i schabowy z kapustką - coś wspaniałego!! |
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Gdzie dobrą golonkę można zjeść?
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Hot dogi w Alabamie na Matecznym!Najlepsze w mieście...
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Czy zna ktoś jakąś stołówkę lub bar z tanim jedzeniem w okolicy Kampusu UJ?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() Jeśli chodzi o tanie żarcie studenckie to w centrum można jeszcze przejść się.do baru w Audytorium Maximum. Jak wszystkiego nie wyjedzą to można wyhaczyć dobry obiad dwudaniowy za 12zł ![]() Ostatnio przez przypadek odkryłem najlepsze jak dotąd naleśniki w mieście (chowają się przy nich nawet te z Kolanka No 6 na Kazimierzu). Mam na myśli taką małą naleśnikarnie Speedy Edy na pl. Mariackim. Ich naleśnik 4 sery z kurczakiem jest mistrzostwem świata, to samo ze szpinakiem albo meksykański. Nie polecam na słodko, znajoma zamawiała i polegam co prawda na jej opinii ale mimo wszystko myślę, że to badziew. Ot zwykły naleśnik złożony na pół a w środku prawie nic nie było. Za to te mięsne - rewelacja. Jeśli jeszcze jakieś jedzenie w centrum mogę polecić to na pewno nowozelandzki MoaBurger na Mikołajskiej. Obok Love Krove na Józefa, moim zdaniem, najlepszy burger w Krakowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dobry stosunek wielkości porcji do ceny jest też w Koko na Gołębiej. Duży dwudaniowy obiad za 14 zł, połówka za 9.50 bodaj.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Dzień dobry, potrzebuje sprawdzoną restauracje w okolicach (szeroko rozumianych) Rynku Głównego gdzie można zabrać dziewczynę na niedzielny obiad
podstawowe kryterium "zdrowa żywność", jest fanką różnych sałatek itp. albo jakieś sushi ? dawno nie byłem, nie wiem które jest teraz "modne' ![]()
Ostatnio edytowane przez Luu... : 29.05.2012 o godz. 18:00.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jak salatki i w okolicy Rynku to tylko Chimera na ul. św. Anny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
dzięki elliot_ness (już sprawdzam jakie menu tam mają), nie musi to być stricte okolica Rynku
przerzucam moje pytanie na nową stronę
![]()
Ostatnio edytowane przez Luu... : 29.05.2012 o godz. 18:26.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
ul. Dietla ,wszystkie siedem rąk odcinam jeśli nie posmakuje,robi je mój kolega,jak nie posmakuje utnę jemu osiem rąk ![]() Pozdrawiam |
|
|