The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2012, 21:09
1. Gervasio Nunez musi jak najszybciej opuścić Wisłę. MUSI!
2. Jakim prawem stadion z taką murawą został dopuszczony do rozgrywek? To jest SKANDAL. Przykro mi, ale to samo tyczy się Śląska.
3. Sędziowanie - rzeczywiście dramatyczne.
4. Bunoza, Jaliens, Diaz i Chavez - całkiem ładnie.
5. Wilk też spisał się naprawdę nieźle.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.03.2012, 21:12
bramka Bunozy
http://www.youtube.com/watch?v=XYqPvcp6N18
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.03.2012, 21:19
Całkiem dobry mecz. Nasza obrona bardzo dobrze. W ofensywie był nawet moment że mogliśmy strzelić na 2-0. Wejscie CZekaja sprytne bo wygrał nam wiele główek tuż przed naszym polem karnym. Stałe fragmenty gry widać że na treningach pracowane i Probierz przykłada do nich dużą wagę. Jak narazie za Probierza nie straciliśmy bramki. DZisiaj Probierz skorygował podczas spotkania całe ustawienie zespołu i jak zaczeliśmy 4-2-3-1 tak po około 25 minutach poszła korekta i Nunez został przesunięty zdecydowanie do pszodu, a Wilk został sam i już do końca graliśmy 4-1-4-1. Widać że Probierz nie tylko żyje na ławce ale też w mojej opini bardzo dobrze reaguje na przebiek spotkania.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.03.2012, 21:20
Ciężko mi pisać o występach pracowników Wisły, zwanych piłkarzami, odkąd prowadzi ich Probierz,ciężko, bo jestem estetą. A to co gra Wisła za Probierza do estetycznych rzeczy nie należy. W ogóle do niczego to nie należy, ale jest skuteczne. I to go broni. Tylko i wyłącznie.Nie żebym kochał ligę hiszpańską czy tym podobne klepania. Nie, chodzi o jakiś styl,taktykę i jej realizację. Jest to w Anglii, Argentynie i daje rezultaty na arenie międzynarodowej. Jest to połączenie piekna i skuteczności. A w Wiśle Probierza ani piękan nie ma, a to co gramy niby jest skuteczne ale poza Polska nie gwarantuje nic poza laniem. Bo ta skuteczność wynika bardziej z pierodłowatości przeciwników niż świadomego grania.

Wracając do meczu. Nunez szkoda,że nie wykorzystał sytuacji na 2-0 ale nie ma tego złego, wynik jest bardzo dobry. I taka drobna uwaga, gdyby ktoś popracował nad łbem Jirsaka to spokojnie grałby jak Stilic. Bośniak macha jedną nogą a wolny jest masakrycznie. Czech szybkość ma, przegląd pola nie najgorszy, dośrodkowania też niezłe, wolne poprawnie bije , ale jest okropnie lękliwy jakiś taki. Zamiast do przodu to podaje do tyłu. Walki unika. Gdyby wyelminować te rzeczy to spokojnie gracz klasy Stilica.

Zwycięstwo cieszy jak najbardziej ale trzeba zdać sobie sprawę z jak koślawym rywalem graliśmy. Nędza okropna. Zreszta czy jest ktoś w lidzie co cokolwiek gra a nie potyka się o nogi ?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.03.2012 o godz. 21:24.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 13.03.2012, 21:20
Cytat:
dlaczego ma tyle występów w reprezentacji, pomimo tego, że ma bardzo mocnych konkurentów - dużo ważnych odbiorów, miło się patrzyło jak zapieprza.
Już wcześniej pisałem że Kirm w Słowenii to nie jest od grania tylko od zapi, a całą grę robią za niego trochę lepsi koledzy. Dlatego jest tam wystawiany w pierwszej 11.

Bardzo dobra decyzja Probierza
o wpuszczeniu 3 wysokiego stopera na ostatnie minuty. Mając na uwadze to, że sędzia Borski w ostatnich minutach trzymał już gwizdek w ustach dyktują rzuty wolne dla Lecha trzeba przyznać, że zdało to egzamin.

Nunez OK może drażnił swoją grą ale jest daleki od tego aby go krytykować za ten mecz bo jakby sprawdzic przebiegnięty dystans to pewnie byłby najlepszy. Nie wiem czy on jest wstanie dojrzeć do tego aby unikną takich zagrań, w których skasował np dzisiaj Krivca, jeśli trenerzy dojdą do wniosku, że on w najbliższej przyszłości jednak zmądrzeje to jestem za tym aby go wykupić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.03.2012 o godz. 21:23.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.03.2012, 21:21
Niestety nie oglądałem meczu widziałem przed chwilą bramkę.Jak czytam komentarze tu i na 90minut.pl

Cytat:
Wisla bez Jovanovica, Maleckiego, Sobolewskiego, Meliksona i Genkowa, na dodatek grala na wyjezdzie wiec
To Wisła źle nie grała i te pasiaste koszulki leszka Kiedy gramy rewanż? 23? czy 22?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.03.2012, 21:23
Wygrana w Poznaniu zawsze musi cieszyć. Gra jest w tym przypadku mniej istotna.

Ale do awansu jeszcze daleka droga.

Mały plusik zaliczył u mnie Probierz. Bynajmniej nie za prowadzenie drużyny, tylko za wypowiedż w studiu pomeczowym.
Może przynajmniej ten nie bedzie złotousty.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.03.2012, 21:26
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
niestety nie oglądałem meczu widziałem przed chwilą bramkę.jak czytam komentarze tu i na 90minut.pl

to wisła źle nie grała i te pasiaste koszulki leszka Kiedy gramy rewanż? 23? Czy 22?
20 marca(Wtorek) Kraków ,Reymonta 22, godzina 18:30
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.03.2012, 21:38
Mam pytanie czy klub jest tak zajebiście nie nażarty na karnetach że nie dają one zniżki na PP czy coś przegapiłem?
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 13.03.2012, 21:41
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie czy klub jest tak zajebiście nie nażarty na karnetach że nie dają one zniżki na PP czy coś przegapiłem?
PP z Amicą masz uwzględniony w karnecie.
Edit: kacpaw91 - dokładnie tak.
Ostatnio edytowane przez Krav : 13.03.2012 o godz. 21:47.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 13.03.2012, 21:45
W przypadku, gdy PP zdobędzie MP to w pucharach gra finalista PP?

Jeżeli przejdziemy dalej to mam nadzieję, że nie trafimy w 1/2 na Legię.
Odpowiedz cytując
maqz
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 13.03.2012, 21:49
Ktos wie, kto zostal zawodnikiem meczu?...Bunoza?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.03.2012, 21:52
Ten Puchar to jest być albo nie być dla klubu bo chyba trzeba być po 2 litrach wódki żeby sądzić że się załapiemy na pudło w tym sezonie

Wynik cieszy - jak zawsze. Wygląda na to że Amica walczy w lidze a puchar Wiśle odpuściła ... zresztą cholera wie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

westersyl napisał(a):Wyświetl post
Już wcześniej pisałem że Kirm w Słowenii to nie jest od grania tylko od zapi, a całą grę robią za niego trochę lepsi koledzy. Dlatego jest tam wystawiany w pierwszej 11.
Zdaję sobie z tego sprawę, i w poprzednim sezonie tak właśnie grał w Wiśle - zapieprzał w obronie, w ataku, ciągnął piłkę po skrzydle. W tym sezonie jeszcze tego nie widzieliśmy za dużo. Sądzę, że dużo mu dała bramka w meczu przeciwko Szkocji, i teraz powoli będzie wracał ten Kiro z wiosny zeszłego roku.

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
To Wisła źle nie grała i te pasiaste koszulki leszka Kiedy gramy rewanż? 23? czy 22?
Szczerze? Podobały mi się. W końcu jakieś niebieskie, a nie pedalskie błękity

kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Nie tylko MP, ale ktokolwiek, kto ligę skończy na podium (czyt. w pucharach)

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ten Puchar to jest być albo nie być dla klubu bo chyba trzeba być po 2 litrach wódki żeby sądzić że się załapiemy na pudło w tym sezonie

Wynik cieszy - jak zawsze. Wygląda na to że Amica walczy w lidze a puchar Wiśle odpuściła ... zresztą cholera wie.
Na pudło nie, ale 4 miejsce jest w zasięgu, a jest bardzo duża szansa, że w półfinale PP będą 3 drużyny z podium plus Wisła.

Amica nie wyglądała jakby odpuściła. Zagrali najmocniejszym składem, nie odpuszczali piłek... Na pewno nie odpuścił odpuścił sobie koleś, który bierze łapówki za to, że ciągle ta sama chujova firma kładzie murawę
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 13.03.2012 o godz. 21:55.
.
Odpowiedz cytując
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Jeśli Śląsk wygrałby naszą Ekstraklasę i zgarnął Puchar Polski, to jedyną szansą na grę w pucharach byłaby wysoka lokata w naszej lidze. Bycie finalistą w PP nic nie daje
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Moskal potrzebowal czasu i teraz Probierz potrzebuje czasu - NIC WIECEJ
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 13.03.2012, 21:55
Po tym meczu jestem pewny naszego występu w półfinale PP , Amica w Krakowie nie ma szans odrobić strat. A poza tym Probierz juz w Jadze pokazał swój pomysł na grę w pucharze.
Odpowiedz cytując
babing
Junior Member

Od: 03.2012

Stary 13.03.2012, 22:09
Widziałem mecz w necie - mecz raczej słaby, duży fuks - amica lepsza. Zagotowane głowy proszę o chwilę refleksji. No i ekipa wyjazdowa nie słyszalna. Czyżby mikrofony źle ustawili?
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.03.2012, 22:31
Nie wiem dlaczego, ale ja tam Nuneza to bym zostawił. Ma swoje wady, głównie głupie zachowania bez piłki, częste symulki i ostre faule, ale mi sie on nawet podoba w trakcie gry. Wiadomo, zdarzaja sie niepotrzebne kiwki, ale on w zdecydowanej wiekszosci sytuacji wie co chce zrobic, i to robi. Ma dobre podania, lekkość w operowaniu piłką, potrafi sie zastawic i kiwnąć. Nikt nie jest idealny, ale on nie jest aż taki zły, jak tu sporo osob na forum o nim pisze. Nam naprawde brakuje zawodnikow, ktorzy wiedzą co robic na boisku, a on wydaje sie wiedziec bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
mihaq
Member

Od: 11.2011

Stary 13.03.2012, 22:32
Miałem dziś dylemat: iśc pograć z kumplami na sali czy obejrzeć mecz. Wybrałem to pierwsze, więc zdążyłem na ostatnie 15 minut. Wynik świetny. Ale mam pytanie. Taki znajomy mój poznaniak napisał mi, że Junior Diaz jak zwykle w Poznaniu powinien dostać czerwień. Hm, oczywiście biorę poprawkę na to, że może wyolbrzymiać, ale może ktoś się domyśla o jaką sytuację mogło mu chodzić? Zrobił Diaz coś ewiedentnego? Niech mi ktoś nakreśli tę sytuację, dzięki.
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.03.2012, 22:38
Dzideek napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Śląsk wygrałby naszą Ekstraklasę i zgarnął Puchar Polski, to jedyną szansą na grę w pucharach byłaby wysoka lokata w naszej lidze. Bycie finalistą w PP nic nie daje

I tutaj sie mylisz, jest dokładnie odwrotnie
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 13.03.2012, 22:46
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dlaczego, ale ja tam Nuneza to bym zostawił. Ma swoje wady, głównie głupie zachowania bez piłki, częste symulki i ostre faule, ale mi sie on nawet podoba w trakcie gry. Wiadomo, zdarzaja sie niepotrzebne kiwki, ale on w zdecydowanej wiekszosci sytuacji wie co chce zrobic, i to robi. Ma dobre podania, lekkość w operowaniu piłką, potrafi sie zastawic i kiwnąć. Nikt nie jest idealny, ale on nie jest aż taki zły, jak tu sporo osob na forum o nim pisze. Nam naprawde brakuje zawodnikow, ktorzy wiedzą co robic na boisku, a on wydaje sie wiedziec bardzo dobrze.
Kolejny Jirsak tym razem za 1 mln euro?

Już prędzej bym Diaza zostawił gdyby nie chcieli za niego więcej niż 400 tysięcy euro.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.03.2012, 23:05
Kolejny Jirsak tym razem za 1 mln euro?

Już prędzej bym Diaza zostawił gdyby nie chcieli za niego więcej niż 400 tysięcy euro.
Dziecko weź już zaprzestań pisania tych swoich wypocin. W jednym temacie Jirsak be w drugim Jirsak super.

Co do Nuneza to trzeba brać poprawkę na dwie rzeczy:
- to jego pierwszy sezon w Europie
- to jego pierwszy sezon gdzie gra w środku pomocu

Mam nadzieje że uda się coś ponegocjować z ceną tak jak z Chavezem i że suma jest w dolarach, a nie w euro.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 13.03.2012, 23:10
Baala napisał(a):Wyświetl post
Dziecko weź już zaprzestań pisania tych swoich wypocin. W jednym temacie Jirsak be w drugim Jirsak super.

Co do Nuneza to trzeba brać poprawkę na dwie rzeczy:
- to jego pierwszy sezon w Europie
- to jego pierwszy sezon gdzie gra w środku pomocu

Mam nadzieje że uda się coś ponegocjować z ceną tak jak z Chavezem i że suma jest w dolarach, a nie w euro.
Nie nazywaj mnie dzieckiem bo mam inne zdanie niż Ty - to jest dopiero dziecinne. Jirsak nie jest dla mnie "ani be, ani super". Jest dla mnie jedną wielką zagadką, jego osiągnięcia jednak nie były warte 700 tysięcy za transfer. Nas nie stać na takie ryzyko - nie ta liga. Co nie oznacza, że nie miał potencjału na bycie znacznie lepszym piłkarzem.

I co, że jego pierwszy sezon w Europie? My nie mówimy o piłkarzu 18-letnim, ale o 24-letnim zawodniku, który miał pokazać lepszą jakość niż piłkarze urodzeni w naszym kraju. Wychodząc z takiego założenia, że to jego pierwszy sezon to powinniśmy dać szansę i Beto i Riosowi i kilku innym. Nie jest wart miliona euro.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2012, 23:29
Nie nazywaj mnie dzieckiem bo mam inne zdanie niż Ty - to jest dopiero dziecinne. Jirsak nie jest dla mnie "ani be, ani super". Jest dla mnie jedną wielką zagadką, jego osiągnięcia jednak nie były warte 700 tysięcy za transfer. Nas nie stać na takie ryzyko - nie ta liga. Co nie oznacza, że nie miał potencjału na bycie znacznie lepszym piłkarzem.

I co, że jego pierwszy sezon w Europie? My nie mówimy o piłkarzu 18-letnim, ale o 24-letnim zawodniku, który miał pokazać lepszą jakość niż piłkarze urodzeni w naszym kraju. Wychodząc z takiego założenia, że to jego pierwszy sezon to powinniśmy dać szansę i Beto i Riosowi i kilku innym. Nie jest wart miliona euro.
Świetnie napisane, w pełni popieram.Sam byłem bardzo optymistycznie nastawiony oglądając filmy na YT z tym piłkarzem, ale po raz kolejny dałem się nabrać sprytnie powycinanym fragmentom z prawdopodobnie całej karity tego piłkarza.
Nie jest to zawodnik z grona "robiących różnicę" bardziej taki zapchajdziura których to mamy aż nadto. I bynajmniej nie twierdzę tego po ostatnich jego "popisach" w pucharach, gdzie prawdopodobnie sam swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem przyczynił się do odpadnięcia Wisły, lecz na podstawie jego całej "przygody" w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.03.2012, 23:59
Gra Wisly wyglada jak kopanina przed blokiem ,ciezko to ogladac,widzialm potem kawalek Liverpool-Everton i sie zastanawiam kim sa ci ludzie ktorzy u nas w Wisle kopią,bo napewno nie piłkarzami.

Niby taki mecz niby 2 dobre kluby i znane nazwiska,a jakby tak ktos z boku popatrzyl to poziom tak cienki ,ze głowa boli.

Nuneza nalezy spakowac i jak nakszybciej wyslac poleconym tak skad go ktos wynalazl(k***wa kto go nam sciagnał !) ,tak samo Jirsaka.

Natomiast dobrze zagral dzis o dziwo Bunoza,pewny i praktycznie 100% udanych wslizgow.

Zobaczymy jak bedzie w rewanzu,kopanina bedzie pewnie podobna.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Michacho
Member

Stary 14.03.2012, 00:02
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
Po tym meczu jestem pewny naszego występu w półfinale PP , Amica w Krakowie nie ma szans odrobić strat. A poza tym Probierz juz w Jadze pokazał swój pomysł na grę w pucharze.
Nie można być do końca pewnym oczywiście trzymam kciuki za to, żeby tak było, ale Lech i Wisła, w tym momencie są na podobnym poziomie. W meczach po między Wisłą a Lechem o wygranej decyduje szczęście, nie umiejętności.

Co do samego meczu, to powiem, że słabo. Ofensywa hmm.. śpi. Kontrataki (szczególnie w pierwszej połowie) wyglądały tragicznie, jeden - dwóch zawodników leci do przodu i tak gdzieś 30-40 m i wszystko się zatrzymuje, piłkarze Lecha wracają i już po akcji. Zauważalny brak Meliksona na boisku. Obrona nawet dobrze zagrała.
Odpowiedz cytując
babing
Junior Member

Stary 14.03.2012, 00:21
Dlaczego kasujecie obiektywne posty? Czy tu jest jakaś cenzura? Pytam, bo jestem nowy?
Odpowiedz cytując
Aletsch
Member

Od: 11.2008

Stary 14.03.2012, 00:28
Jak by nie spojrzec pod wodza Probierza 3 mecz na zero w tyłach. Trener musi miec szczescie
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.03.2012, 00:57
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Natomiast dobrze zagral dzis o dziwo Bunoza,pewny i praktycznie 100% udanych wslizgow.
Generalnie się nudzę, więc małe podsumowanko Bunozy w Wiśle, w poprzednim sezonie:

9 meczów na zero z tyłu (rozegrane 14)
średnio z Bunozą traciliśmy 0,57 bramki na mecz, bez niego 1,5 bramki na mecz (!)
.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów