The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2012, 18:09
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Dla wszystkich jadących po Bednarzu: przypomnijcie mi, kiedy w ostatnich latach Wisła grała naprawdę z polotem? Tak dosłownie zajebiście? Kiedy Wisła goliła frajerów po 3, 4 do zera?

Czy to nie było po przyjściu Bednarza?
Raczej po przyjściu Skorży.

E: Wiem, że czasowo to to samo, ale wpływ na grę miał Skorża, a nie Bednarz.
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.03.2012, 18:09
Dla wszystkich jadących po Bednarzu: przypomnijcie mi, kiedy w ostatnich latach Wisła grała naprawdę z polotem? Tak dosłownie zajebiście? Kiedy Wisła goliła frajerów po 3, 4 do zera?

Tak to niewątpliwie zasługa Bednarza...
Proszę Cię...
c.d.n.
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.03.2012, 18:10
Taa, bo to Bednarz ustawiał im taktykę, uczył grać w piłkę.

Rozliczaj z tego, co należy do jego obowiązków. A tu już nie jest różowo...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.03.2012, 18:10
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Ktoś przypomni te wszystkie złe rzeczy Bednarza, bo nie pamiętam (oprócz Ćwielonga i Jirsaka )
Ćweliongi taki słaby nie był, raczej jaraliśmy sie tym że przychodzi z Ruchu za dług którego nigdy by nie spłacili.
Łobodziński tez przychodził raczej jako następca Kosowskiego a nie ....a.

Zresztą, na oficjalnej nie ma nic nt. zwolnienia Stana, może np. Bednarz będzie odpowiedzialny za polski rynek a Stan za zagranicę etc ?
Ja wiem ze wygląda to tak jak podchody pod koniec kontraktku Stana i szybką zamiane, no ale może tak nie jest.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.03.2012, 18:11

Zbieg okoliczności.

To było po powrocie Kosowskiego. I sezon życia miał Zieńczuk. Jedna runda, potem tylko zjazd w dół.
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.03.2012, 18:12
murray napisał(a):Wyświetl post
Raczej po przyjściu Skorży.

E: Wiem, że czasowo to to samo, ale wpływ na grę miał Skorża, a nie Bednarz.
lazy napisał(a):Wyświetl post
Tak to niewątpliwie zasługa Bednarza...
Proszę Cię...
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Taa, bo to Bednarz ustawiał im taktykę, uczył grać w piłkę.

Rozliczaj z tego, co należy do jego obowiązków. A tu już nie jest różowo...
Rzeczywiście, Skorża sam do siebie zadzwonił, sam sobie podpisał kontrakt, sam sobie pościągał piłkarzy.
.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.03.2012, 18:13
Transfery do Wisły za kadencji Bednarza.

Ćwieląg
Jirsak
Niedzielan
Dudu
Matusiak
Łobodziński
Junior Diaz
Łobodziński
Marcelo
Singlar
Beto
Alvarez
Jop ?
Garguła ?

Przy Jopie i Gargule znak zapytania, albowiem nie pamiętam czy wówczas przypadkiem Bednarza we Wiśle już nie było.

W kwestii teoretycznie niezłych umiejętności piłkarskich, przyszli do nas Matusiak, Niedzielan, Łobodziński, Garguła. Jak to się skończyło- wszyscy wiemy. Nie mniej na zdecydowany plus transfery Marcelo i Juniora Diaza, niezły transfer Alvareza.

Resztę oceńcie sami.

Nie łamać się, będzie dobrze. Stan jeszcze nic nie postanowił. Info pewne tak, jak pewne było info co do przyjścia Bednarza które podałem. Głowy do góry!
Ostatnio edytowane przez michu-k : 12.03.2012 o godz. 18:15.
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.03.2012, 18:13
Hołli faking szit. Byłem przekonany, że to jednak żart Faktu.
Sądziełem, że z Cupiałem nie może być tak źle, że Stana zastąpi Bednarzem.
Okazuje się, że jest jeszcze gorzej - Bednarza uczynił przełożonym Valckxa.
Ciemność widzę, ciemność.
vel HatefulRespect
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.03.2012, 18:14

Wisła grała tak ładnie dzięki Maciejowi Skorży, a nie Jackowi Bednarzowi. Zasługą Bednarza jest Levadia Tallin, kiedy to nie zdążył zakontraktować środkowego i prawego obrońcy. Na tych pozycjach w dwumeczu z Levadią wystąpili Łobodziński i Jop, chyba nie trzeba tego szerzej komentować...
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 12.03.2012, 18:15
Rzeczywiście, Skorża sam do siebie zadzwonił, sam sobie podpisał kontrakt, sam sobie pościągał piłkarzy.
Masz rację i mówię tu bez cienia ironii.
Miał być ponoć Czesiek, ale Bednarz załatwił Skorżę, więc spoko, ALE gra to zasługa Skorży, a nie Bednarza.
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.03.2012, 18:17
Żeby nie wiem jak kombinować nie da się wykazać że Bednarz jest lepszy od Stana.
Ale tu pewnie nie o to chodzi. Bednarz nawet jeśli dla wielu może być przykładem dobrego dyrektora sportowego, to jest polakiem, któremu Cupiał powie coś, i on to zrobi bez kiwnięcia palcem. Stan natomiast ma pewne własne zdanie na różne kwestie i nie pozwala sobie wmawiać, że białe jest czarne.

Szkoda mi chłopa, bardzo się cieszę, że ktoś taki jest w Wiśle i będę niezwykle zawiedziony, jeśli rzeczywiście odejdzie w lato...
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.03.2012, 18:18
murray napisał(a):Wyświetl post
Masz rację i mówię tu bez cienia ironii.
Miał być ponoć Czesiek, ale Bednarz załatwił Skorżę, więc spoko, ALE gra to zasługa Skorży, a nie Bednarza.
No właśnie. A poza tym Bednarz ściągnął na przykład Pepe i Wtorka, tak? Należy sobie zadać pytanie, czy Zieniu z Brożkiem zaliczyliby sezon życia, gdyby nie fakt, że muszą zapieprzać, bo mają solidnych konkurentów. To jeden z przykładów, w jaki sposób działania dyrektora mają wpływ na formę.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 12.03.2012 o godz. 18:20.
.
westersyl
Guest

Stary 12.03.2012, 18:19
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Ktoś przypomni te wszystkie złe rzeczy Bednarza, bo nie pamiętam (oprócz Ćwielonga i Jirsaka )
Oprócz Jirsaka doliczmy do tego skrzydłowych, którzy nie potrafią BIEGAĆ.
- Kirm Łobodziński
- Testowanie niezliczonej ilości bramkarzy z których większość nadawała się do gry w siatkówkę, ręczną na pewno nie do bycia bramkarzem w piłce nożnej.
- branie Brazyliczyków na testy od meango Perlarty (generalnie wspópłraca z Perlartą któremu dał się wyrolować kilka razy po transferze Marcelo)
- szukanie środkowego napastnika oraz rozgrywającego przez całą jego kadencję było katastrofą ( doliczmy do tego że nie dał rady wyciągnąć Lewandowskiego.
- kolejna sprawa to forma rozstania... rozpowszechniał bzdury na temat tego, że potencjalny piłkarz Daviz Braz podpisał kontrakt z Juventeusem, a Beto przechodzi do PAOKu.

Skorża napomniał coś kiedyś, że Bednarz potrafi współpracować tylko z jednym menagerem - Perlarta ?
edit: jak kto chce można dodać do tego jeszcze Jopa Matusiaka i Niedzielana. Z czego dwóm ostatnim dał prawdopodobnie gwiazdorskie kontrakty i kwoty za podpisy.
Pilkarz niezdolny do gry od strony fizycznej Issa Ba też chyba za jego kadencji ?
Boss ma niestety krótką pamięć.

Na pewno plusy to Diaz i Marcelo.

edit: Basałaj dzisiaj to wygrał z tym Bednarzem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.03.2012 o godz. 18:51.
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 12.03.2012, 18:19
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Hołli faking szit. Byłem przekonany, że to jednak żart Faktu.
Sądziełem, że z Cupiałem nie może być tak źle, że Stana zastąpi Bednarzem.
Okazuje się, że jest jeszcze gorzej - Bednarza uczynił przełożonym Valckxa.
Ciemność widzę, ciemność.
Patrząc na ściągnięcie takiego Beto to rzeczywiście ciemność widzę ale już na przykład patrząc na Marcelo albo nawet takiego Alvareza to spokojnie spoglądam w przyszłość z Bednarzem
lazy
Senior Member

Stary 12.03.2012, 18:20
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Transfery do Wisły za kadencji Bednarza.

Ćwieląg
Jirsak
Niedzielan
Dudu
Matusiak
Łobodziński
Junior Diaz
Łobodziński
Marcelo
Singlar
Beto
Alvarez
Jop ?
Garguła ?

(...)
To teraz pytanie, który z nich swoją DOBRĄ GRĄ wpłynął POZYTYWNIE na wyniki Białej Gwiazdy?
Marcelo na pewno, Diaz chyba też... Alvarez? ....
... a reszta?
c.d.n.
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.03.2012, 18:22
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Boss ma niestety krótką pamięć.
Tak samo jak i TY.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

lazy
Senior Member

Stary 12.03.2012, 18:27
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Ale tu pewnie nie o to chodzi. Bednarz nawet jeśli dla wielu może być przykładem dobrego dyrektora sportowego, to jest polakiem, któremu Cupiał powie coś, i on to zrobi bez kiwnięcia palcem. Stan natomiast ma pewne własne zdanie na różne kwestie i nie pozwala sobie wmawiać, że białe jest czarne.

Szkoda mi chłopa, bardzo się cieszę, że ktoś taki jest w Wiśle i będę niezwykle zawiedziony, jeśli rzeczywiście odejdzie w lato...
Ok, ale wiesz Cupiał to nie jest miś znikąd. Gość ma ogromną firmę i świadomość jak ważni są profesjonalni managerowie.
Fakt, że pewnie lepiej mu się dogadać z Polakiem, ale jeśli ten Holender robił w przeszłości transakcje na naście milionów euro to chyba ma większe doświadczenie w tym biznesie niż jakiś domorosły kierownik pionu sportowego.
c.d.n.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 12.03.2012, 18:27
Zegnaj Stan, szkoda bo fajny Valckx był z Ciebie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
kha1
Senior Member

Stary 12.03.2012, 18:32
Ok, ale wiesz Cupiał to nie jest miś znikąd. Gość ma ogromną firmę i świadomość jak ważni są profesjonalni managerowie.
Fakt, że pewnie lepiej mu się dogadać z Polakiem, ale jeśli ten Holender robił w przeszłości transakcje na naście milionów euro to chyba ma większe doświadczenie w tym biznesie niż jakiś domorosły kierownik pionu sportowego.
100% racji, ale tu też mamy kilka możliwości "do obrotu". Może być przecież tak, że Cupiała klub właściwie w ogóle nie obchodzi, a Bednarz jest opcją na pewno tańszą i łatwiejszą w obyciu.

Zakładasz, że nasz prezes chce dobrze, ale czy tak jest na pewno? Raczej temat do polemiki.

Bez względu na to czy Bednarz jest dobrym pracownikiem, czy takim, o którym większość chciała by zapomnieć, uważam taką decyzję za totalnie skandaliczną. Mówi się o cięciach, a zatrudnia kolejnego chłopa, który miesięcznie pewnie zgarnie kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli zakładają zwolnienie Stana, to niech zrobią to już teraz - te dwie posady to jakaś... nie wiem, nie umiem tego nazwać nawet.
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.03.2012, 18:35
Najpierw Diaz,potem Żurawski teraz Bednarz ciekawe kto następny w kolejce do powrotu do Wisły.Bednarz ma być straszakiem dla V którego dni są policzone w Wiśle.Aczkolwiek skoro Bednarzowi udało się znaleźć bardzo dobrego obrońce który z Cleberem stanowił o sile defensywy to może Bednarz sie wykaże ponownie i tym razem znajdzie dobrego bramkarza.Niestety po zawieszeniu Estończyka Wisła będzie miała teraz znowu problem ze znalezieniem kolejnego bramkarza który mógł by zastąpić Pareike w europejskich pucharach
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.03.2012, 18:35
To proponuje jeszcze Liczkę na trenera i Svitlice bo nam napastników brakuje..
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.03.2012, 18:40
Nawet sam Basałaj nie ma szacunku do Basałaja. Niebywałe.
vel HatefulRespect
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.03.2012, 18:53
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Najpierw Diaz,potem Żurawski teraz Bednarz ciekawe kto następny w kolejce do powrotu do Wisły.Bednarz ma być straszakiem dla V którego dni są policzone w Wiśle.Aczkolwiek skoro Bednarzowi udało się znaleźć bardzo dobrego obrońce który z Cleberem stanowił o sile defensywy to może Bednarz sie wykaże ponownie i tym razem znajdzie dobrego bramkarza.Niestety po zawieszeniu Estończyka Wisła będzie miała teraz znowu problem ze znalezieniem kolejnego bramkarza który mógł by zastąpić Pareike w europejskich pucharach
proponuję Baryłę, Adasia Nawałkę i Jerzego Kowalika - w dowolnej funkcji - prezesów, viceprezesów do spraw wszelakich i byłych obecnych i przyszłych trenerów.
Kapa nie musi wracać
on jest na swoim jak zwykle

absurd do sześcianu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.03.2012, 18:55
To teraz pytanie, który z nich swoją DOBRĄ GRĄ wpłynął POZYTYWNIE na wyniki Białej Gwiazdy?
Marcelo na pewno, Diaz chyba też... Alvarez? ....
... a reszta?
z tej wyliczanki kilka nazwisk jeży włos na głowie
Jop, Ćwielong, Jirsak, Łobodziński i Beto
strach się bać
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 12.03.2012, 18:57
emjot napisał(a):Wyświetl post
proponuję Baryłę, Adasia Nawałkę i Jerzego Kowalika - w dowolnej funkcji - prezesów, viceprezesów do spraw wszelakich i byłych obecnych i przyszłych trenerów.
Kapa nie musi wracać
on jest na swoim jak zwykle

absurd do sześcianu
Podejrzewam że Jurczyńskiemu, Agnieszka już wyjęła z szafy garnitur.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 12.03.2012, 19:06
Na Kirma uparł się Skorża, Bednarz chciał Bożoka, który był tańszy i (oglądając mecze GKSu) chyba niestety trochę lepszy.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 12.03.2012, 19:34
ja proponuje tego pana na dole
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.03.2012, 19:37
Brawo. Jeszcze Kapka, młody Janas i Werner Liczka na ławke.

Przypomnę sukcesy Bednarza.

- Zamiana Kosowskiego na Łobodzińskiego (rezerwowego Zagłębia) za którego trzeba było dopłacić 400euro bo oczywiście z Kosą sie nie dogadał a poźniej Bednarz sie obraził. To tak jakby teraz z drużyny wywalić motor napędowy w postaci Maora a na jego miejsce ściągnąć, no właśnie kogo?

- Jirsak, najdroższy rezerwowy w historii Polskiej Ligi. 700 tyś euro

Do tego nigdy nie zapomnę jak okienko transferowe trwa w najlepsze, piłkarzy brakuje, a łysy jedzie sobie na tydzien-dwa żeby ponurkować. Czy tak sie zachowuje profesjonalista? niech jeździ ale nie w okienku transferowym, wtedy powinien nie spać, nie srać tylko sprowadzać jak najlepszych piłkarzy.

Do tego masa słodkiego pierdzenia o sprowadzaniu piłkarzy przy czym ostatnia godzina okienka a tu transferów nie widac, i to prawnicze lamusowanie w mediach z którego nic nie wynikało.

Marcelo to nie zasluga Bednarza bo to jego manager sam się zgłosił do Wisły, Bednarz to klepnął.

Dla mnie dyrektor sportowy powinien negocjować z najgorszą świnią, jeśli tylko mogłoby podwyższyć poziom Klubu, bo to nie jego prywatny folwark, żeby sie obrażać, stroić fochy.

Ja Bednarza zapamiętałem jako marionetkę i figuranta. Jeśli rzeczywiście miał związane ręce co do transferów to jeszcze gorzej o nim świadczy że tak rozpaczliwie trzymał się stołka.
westersyl
Guest

Stary 12.03.2012, 19:37
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
ja proponuje tego pana na dole
Z Beto najśmieszniejszy jest motyw że Bednarz poleciał na zgrupowanie obejrzeć sparingi, i po którymś z nich stwierdził ze 100% pewnością, że jest to napastnik jakiego potrzebowali.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.03.2012, 19:39
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Z Beto najśmieszniejszy jest motyw że Bednarz poleciał na zgrupowanie obejrzeć sparingi, i po którymś z nich stwierdził ze 100% pewnością, że jest to napastnik jakiego potrzebowali.
By był. Wysoki i silny. Tyle że prosto z Copacabany i technicznie nijaki

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów