|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
E: Wiem, że czasowo to to samo, ale wpływ na grę miał Skorża, a nie Bednarz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Proszę Cię... ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Taa, bo to Bednarz ustawiał im taktykę, uczył grać w piłkę.
Rozliczaj z tego, co należy do jego obowiązków. A tu już nie jest różowo... ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Łobodziński tez przychodził raczej jako następca Kosowskiego a nie ....a. Zresztą, na oficjalnej nie ma nic nt. zwolnienia Stana, może np. Bednarz będzie odpowiedzialny za polski rynek a Stan za zagranicę etc ? Ja wiem ze wygląda to tak jak podchody pod koniec kontraktku Stana i szybką zamiane, no ale może tak nie jest. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
To było po powrocie Kosowskiego. I sezon życia miał Zieńczuk. Jedna runda, potem tylko zjazd w dół. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Transfery do Wisły za kadencji Bednarza.
Ćwieląg Jirsak Niedzielan Dudu Matusiak Łobodziński Junior Diaz Łobodziński Marcelo Singlar Beto Alvarez Jop ? Garguła ? Przy Jopie i Gargule znak zapytania, albowiem nie pamiętam czy wówczas przypadkiem Bednarza we Wiśle już nie było. W kwestii teoretycznie niezłych umiejętności piłkarskich, przyszli do nas Matusiak, Niedzielan, Łobodziński, Garguła. Jak to się skończyło- wszyscy wiemy. Nie mniej na zdecydowany plus transfery Marcelo i Juniora Diaza, niezły transfer Alvareza. Resztę oceńcie sami. Nie łamać się, będzie dobrze. Stan jeszcze nic nie postanowił. Info pewne tak, jak pewne było info co do przyjścia Bednarza które podałem. Głowy do góry!
Ostatnio edytowane przez michu-k : 12.03.2012 o godz. 18:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Hołli faking szit. Byłem przekonany, że to jednak żart Faktu.
Sądziełem, że z Cupiałem nie może być tak źle, że Stana zastąpi Bednarzem. Okazuje się, że jest jeszcze gorzej - Bednarza uczynił przełożonym Valckxa. Ciemność widzę, ciemność. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wisła grała tak ładnie dzięki Maciejowi Skorży, a nie Jackowi Bednarzowi. Zasługą Bednarza jest Levadia Tallin, kiedy to nie zdążył zakontraktować środkowego i prawego obrońcy. Na tych pozycjach w dwumeczu z Levadią wystąpili Łobodziński i Jop, chyba nie trzeba tego szerzej komentować...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ale tu pewnie nie o to chodzi. Bednarz nawet jeśli dla wielu może być przykładem dobrego dyrektora sportowego, to jest polakiem, któremu Cupiał powie coś, i on to zrobi bez kiwnięcia palcem. Stan natomiast ma pewne własne zdanie na różne kwestie i nie pozwala sobie wmawiać, że białe jest czarne.
Szkoda mi chłopa, bardzo się cieszę, że ktoś taki jest w Wiśle i będę niezwykle zawiedziony, jeśli rzeczywiście odejdzie w lato... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No właśnie. A poza tym Bednarz ściągnął na przykład Pepe i Wtorka, tak? Należy sobie zadać pytanie, czy Zieniu z Brożkiem zaliczyliby sezon życia, gdyby nie fakt, że muszą zapieprzać, bo mają solidnych konkurentów. To jeden z przykładów, w jaki sposób działania dyrektora mają wpływ na formę.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 12.03.2012 o godz. 18:20.
![]() .
|
|
|
|
Guest
|
|
- Kirm Łobodziński - Testowanie niezliczonej ilości bramkarzy z których większość nadawała się do gry w siatkówkę, ręczną na pewno nie do bycia bramkarzem w piłce nożnej. - branie Brazyliczyków na testy od meango Perlarty (generalnie wspópłraca z Perlartą któremu dał się wyrolować kilka razy po transferze Marcelo) - szukanie środkowego napastnika oraz rozgrywającego przez całą jego kadencję było katastrofą ( doliczmy do tego że nie dał rady wyciągnąć Lewandowskiego. - kolejna sprawa to forma rozstania... rozpowszechniał bzdury na temat tego, że potencjalny piłkarz Daviz Braz podpisał kontrakt z Juventeusem, a Beto przechodzi do PAOKu. Skorża napomniał coś kiedyś, że Bednarz potrafi współpracować tylko z jednym menagerem - Perlarta ? edit: jak kto chce można dodać do tego jeszcze Jopa Matusiaka i Niedzielana. Z czego dwóm ostatnim dał prawdopodobnie gwiazdorskie kontrakty i kwoty za podpisy. Pilkarz niezdolny do gry od strony fizycznej Issa Ba też chyba za jego kadencji ? Boss ma niestety krótką pamięć. Na pewno plusy to Diaz i Marcelo. edit: Basałaj dzisiaj to wygrał z tym Bednarzem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.03.2012 o godz. 18:51.
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Marcelo na pewno, Diaz chyba też... Alvarez ... a reszta ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Fakt, że pewnie lepiej mu się dogadać z Polakiem, ale jeśli ten Holender robił w przeszłości transakcje na naście milionów euro to chyba ma większe doświadczenie w tym biznesie niż jakiś domorosły kierownik pionu sportowego. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zegnaj Stan, szkoda bo fajny Valckx był z Ciebie.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zakładasz, że nasz prezes chce dobrze, ale czy tak jest na pewno? Raczej temat do polemiki. Bez względu na to czy Bednarz jest dobrym pracownikiem, czy takim, o którym większość chciała by zapomnieć, uważam taką decyzję za totalnie skandaliczną. Mówi się o cięciach, a zatrudnia kolejnego chłopa, który miesięcznie pewnie zgarnie kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli zakładają zwolnienie Stana, to niech zrobią to już teraz - te dwie posady to jakaś... nie wiem, nie umiem tego nazwać nawet. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Najpierw Diaz,potem Żurawski teraz Bednarz ciekawe kto następny w kolejce do powrotu do Wisły.Bednarz ma być straszakiem dla V którego dni są policzone w Wiśle.Aczkolwiek skoro Bednarzowi udało się znaleźć bardzo dobrego obrońce który z Cleberem stanowił o sile defensywy to może Bednarz sie wykaże ponownie i tym razem znajdzie dobrego bramkarza.Niestety po zawieszeniu Estończyka Wisła będzie miała teraz znowu problem ze znalezieniem kolejnego bramkarza który mógł by zastąpić Pareike w europejskich pucharach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
To proponuje jeszcze Liczkę na trenera i Svitlice bo nam napastników brakuje..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Nawet sam Basałaj nie ma szacunku do Basałaja. Niebywałe.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Kapa nie musi wracać on jest na swoim jak zwykle absurd do sześcianu ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jop, Ćwielong, Jirsak, Łobodziński i Beto strach się bać ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Podejrzewam że Jurczyńskiemu, Agnieszka już wyjęła z szafy garnitur.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na Kirma uparł się Skorża, Bednarz chciał Bożoka, który był tańszy i (oglądając mecze GKSu) chyba niestety trochę lepszy.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
ja proponuje tego pana na dole
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Brawo. Jeszcze Kapka, młody Janas i Werner Liczka na ławke.
Przypomnę sukcesy Bednarza. - Zamiana Kosowskiego na Łobodzińskiego (rezerwowego Zagłębia) za którego trzeba było dopłacić 400euro bo oczywiście z Kosą sie nie dogadał a poźniej Bednarz sie obraził. To tak jakby teraz z drużyny wywalić motor napędowy w postaci Maora a na jego miejsce ściągnąć, no właśnie kogo? - Jirsak, najdroższy rezerwowy w historii Polskiej Ligi. 700 tyś euro Do tego nigdy nie zapomnę jak okienko transferowe trwa w najlepsze, piłkarzy brakuje, a łysy jedzie sobie na tydzien-dwa żeby ponurkować. Czy tak sie zachowuje profesjonalista? niech jeździ ale nie w okienku transferowym, wtedy powinien nie spać, nie srać tylko sprowadzać jak najlepszych piłkarzy. Do tego masa słodkiego pierdzenia o sprowadzaniu piłkarzy przy czym ostatnia godzina okienka a tu transferów nie widac, i to prawnicze lamusowanie w mediach z którego nic nie wynikało. Marcelo to nie zasluga Bednarza bo to jego manager sam się zgłosił do Wisły, Bednarz to klepnął. Dla mnie dyrektor sportowy powinien negocjować z najgorszą świnią, jeśli tylko mogłoby podwyższyć poziom Klubu, bo to nie jego prywatny folwark, żeby sie obrażać, stroić fochy. Ja Bednarza zapamiętałem jako marionetkę i figuranta. Jeśli rzeczywiście miał związane ręce co do transferów to jeszcze gorzej o nim świadczy że tak rozpaczliwie trzymał się stołka. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|