|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Co do Maleckiego-nie uwazam by sie sprawdzil gdziekolwiek.Tym bardziej w Anglii. Dalem jego przyklad dla przeciwwagi. Zeby sobie co niektorzy uswiadomili, ze reprezentant Polski, gracz ograny w lidze i pucharach, krory strzelil paredziesiat goli jest NIESPRZEDAJNY i jedzie na testy do II ligi angielskiej, a pieprzycie ze pojawi sie dobry wujek i wylozy 4-10 mln euro na juniora.... ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
2. Pewnie, że go szkoda. Tylko, że jeżeli jakiś Turkoglu albo Ruskow walną w Legię 7 mln za Wolskiego to myślę, że nasi właściciele o mentalności starszych braci w wierze raczej nie będą się zastanawiać. 3. Wolski na razie zagrał kilka fajnych meczów, kilka bardzo przeciętnych. Fajnie, że trafił się akurat nam, a nie komuś innemu, nie mniej jednak na dziś nawet 5 mln byłoby dla mnie mega szokiem. Tylko, że jak pokazuje historia to się może wydarzyć. E tam, takie gadanie. Wy dostaliście klub o klasę od Was lepszy i o epokę lepiej zarządzany, a zabrakło Wam 3 minuty. Przy mega farcie (dostaniemy rywala, który się wysypie po sezonie przed eliminacjami, bład sędziego, cokolwiek) jest szansa. Oczywiśćie przy pełnej świadomośći - mega fart, zupełny przypadek. Ale to tak samo jak z Wolskim - może się wydarzyć. Ja tam uważam, że jak utrzymamy ten poziom z edycji LE 2011/2012 to się uda. Rzecz w tym, że na razie mało prawdopodobne jest dla mnie by polski klub z polskimi piłkarzami był w stanie utrzymać taki poziom dłużej niż jedną rundę. No, ale w parę rzeczy już nie wierzyłem i parę razy obecna Legia zmuszała mnie do przecierania oczu ze zdumienia, wiec... ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Swoją drogą, czy Legia może nazywać Wolskiego wychowankiem ? On jest tam 4 sezony, wcześniej 8 lat był zawodnikiem drużyny Jastrząb Głowaczów. Więc to chyba tego klubu jest wychowankiem?
Ps. Swoją drogą, ciekawe jest to, że prezesem i trenerem tamtego klubu jest.. Krzysztof Wolski ![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ależ Madej bramkę strzelił!
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Śląsk Wrocław ma wielkiego człowieka po swojej stronie
![]() http://golasso.pl/ks-natanek-chwali-...aedd302c000000 Co do meczu Śląsk - Korona, to Śląsk musi wygrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czy w którymkolwiek klubie polskim są osoby odpowiedzialne za utrzymanie i stan murawy ? Jeszcze nie widziałem w tej rundzie dobrze przygotowanej murawy .Większość wygląda jakby pomiędzy meczami pasły się na nich barany .
Murawy na stadionie WKSu nie skomentuję .Powiem tylko , że ta w POZnaniu* jawi się niczym z Premiership patrząc na tą na której odbywa się mecz WKS z Koroną . Wstyd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Że niby Korona na puchary ? Pffff
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No to mozna juz Legii gratulowac mistrzostwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
tak jak mowilem pod koniec rundy jesiennej, z Lenczykiem i z graczami takimi jak Pietrasiak to Slask moze pomarzyc o mistrzostwie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jeśli Polonia jutro wygra to będziemy tracić 5 punktów do... piątego miejsca (!). Jesteśmy w tym sezonie ewidentnie drużyną środka tabeli.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Murawa jest we Wrocławiu żenująca.
Trochę przygnębiające jest, że czołową drużyną w Polsce jest wieśniacka ekipa, która zebrała największych buców z ligi, do tego dokładają po prostu brutalną i chamską grę, dobre stałe fragmenty gry oraz niedocenianego Sobolewskiego. Wygląda na to, że starczy im to na puchary. Śląsk przynajmniej spróbował w końcówce i miał jakieś szanse na wyrównanie. Wisła nie podjęła najmniejszego ryzyka w piątek i mimo, że Amica grała w 10 to my atakowaliśmy w 4 i samotnym Bitonem w polu karnym. Jak się Wrocławianie nie obudzą to ucieknie im nie tylko MP ale nawet puchary :( ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Akurat w sprawie Małecki - Wolski zgadzam się z kolegą Bobek90. To tylko pokazuje jakich słabych mamy graczy - Kirm, Jirsak, Jaliens itd (tak ostatnio się poprawił, ale oceniam jego cały pobyt w Wiśle) że Małecki był ważnym ogniwem tej drużyny. Taki Wolski dużo lepiej rokuje niż Mały który u nas często (nie ostatnio) był wiodącym piłkarzem.
Mamy Melisona + kilkunastu stranierosów i kilku leciwych lub przeciętnych Polaków - niektórych przepłaconych w stosunku do tego co grają (Lamey, Jaliens, Garguła). A poza tym już nic. Jakieś niedobitki z ME. Żałość. Legia ma kilku/kilkunastu młodych gniewnych za których weźmie większą kasę niż my z tej całej LE. BTW Szkoda wyniku Śląska. MP już im się oddala.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.03.2012 o godz. 19:03.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jeszcze nie - teraz musimy uważnie patrzeć na Koronę. Dobrze, że mamy kilka punktów przewagi nad nimi
Po tym meczu mam kilka uwag: 1. Śląsk jest masakrycznie słabo przygotowany do wiosny - oni nie biegają, nawet nie chodzą po boisku - oni człapią. To nawet na Cracovie za tydzień może im nie wystarczyć. Teraz pytanie, czy będą tak grać do końca, czy też uda im się wiosną odpalić. 2. Bramka na 2:1 to niemalże kopia naszej na 4:0 - więc wskazówka dla następnych rywali Śląska jest prosta;z rogu wrzucić piłkę na dalszy słupek około 7 metrów od bramki - tam najpewniej nikogo z obrońców Śląska nie będzie. 3. Dobrze, że z Koroną gramy w ostatniej kolejce - mam nadzieję, że do tego czasu trochę "siądą", bo w tej chwili grają najlepszą piłkę w ekstraklasie. Nawet w tej wrocławskiej piaskownicy próbowali grać kombinacyjnie. 4. Ale jest jeden minusik - oglądałem wszystkie mecze kielczan na wiosnę, ten był pierwszym w którym wyraźnie "spuchli" pod koniec. ![]()
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może patrząc na grę Śląska to faktycznie ale patrząc na liczbę kolejek do końca i drużyn,z którymi zagra Legia nic jeszcze nie jest przesądzone
Legia też nie powala,gra brzydko ale wygrywa Choć nie zawsze patrząc choćby na mecz z górnikiem A co do Wisły,suma strzelonych bramek nie pozwala nam myśleć o niczym innym jak próbie wygrania Pucharu Polski bo ciężko będzie z taką grą zająć miejsce 3 w ekstraklasie Ale nie zapominajmy że to Polska Ekstraklasa więc wszystko jest jeszcze możliwe.Jeden przysłowiowy Jop i mistrzostwa dla Legii może nie być ![]()
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 11.03.2012 o godz. 19:11.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Legia to przynajmniej ma jakąś ławkę. Jak ja widzę że Lenczyk próbuje ratować wynik wpuszczając Cetnarskiego i Dudka, a Kazio Węgrzyn mówi że najwyższa pora wpuścić Ćwieląnga by grę rozruszać, to mnie się tylko śmiać chce jak mocny jest to zespół.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Spokojnie , Legia pewnie zdobędzie mistrzostwo ,ale bez rozstawienia w 4. rundzie dostanie w torbę .
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
"Klątwa" mistrza jesieni trwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Nie klątwa mistrza jesieni, tylko klątwa nowych stadionów.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć, co dzieje się ze Śląskiem Wrocław?
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nic się nie stało - po prostu zaczęli grać na miarę swoich możliwości.
|
|
|