The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2012, 12:06
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Gdzie można zobaczyć ile asyst zaliczył Maor w tym sezonie?.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...ler_44625.html
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.03.2012 o godz. 12:09.
..
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.03.2012, 12:10
snyrting napisał(a):Wyświetl post
serek, sam przyznasz, że na tle obecnej Wisły Czarek się wyróżnia. Porównywanie go do byłych graczy Wisły (Sobol też już jest na wylocie) nie ma sensu.

A Anglia to nie tylko Premiership, w Championship Wilk by sobie już na pewno poradził.
Jak wstawisz Boguskiego do A klasy, to też będzie się wyróżniał. Tylko co z tego ?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.03.2012, 12:16
snyrting napisał(a):Wyświetl post
serek, sam przyznasz, że na tle obecnej Wisły Czarek się wyróżnia. Porównywanie go do byłych graczy Wisły (Sobol też już jest na wylocie) nie ma sensu.

A Anglia to nie tylko Premiership, w Championship Wilk by sobie już na pewno poradził.
No właśnie - na tle obecnej Wisły. Wielu kibiców uważa Wilka za świetnego defensywnego pomocnika - no to porównajcie sobie jak grał Kałużny, Cantoro czy Sobol w swoich najlepszych latach. Przecież to różnica klasy...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.03.2012, 12:17
To z tego, że Wilk dałby sobie radę w europejskim średniaku.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.03.2012, 13:08
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie - na tle obecnej Wisły. Wielu kibiców uważa Wilka za świetnego defensywnego pomocnika - no to porównajcie sobie jak grał Kałużny, Cantoro czy Sobol w swoich najlepszych latach. Przecież to różnica klasy...
Porównaj naszą ofensywę: Kirm, Iliev, Garguła, Genkov, do tej do mieliśmy 5-10 lat temu - jeszcze większa różnica klas

Wyszkolenie techniczne Wilka pozostawia wiele do życzenia (ale to wina klubów w których się szkolił Polonia, Korona) , natomiast w kwestii odbiorów z chęcią bym zobaczył statystyki, o ile ktoś takowymi dysponuje. Idę o zakład, że notuje więcej odbiorów piłki, niż piłkarze których wymieniłeś! Nie można też zapominać ważnych gili i asyst w lidze i europejskich pucharach. Jego asysta z Lechem (1:0) była nieoceniona w kwestii mistrzostwa, a bramka z APOEL'em mogła być przełomowym golem w historii Wisły. Jak widać Wilk w trudnych momentach nie pękał i dawał zespołowi WIELE.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.03.2012, 13:09
Cytat:
jak dowiedział się sport.pl patryk małecki ma wrócić do składu wisły kraków prowadzonej od czwartku przez michała probierza. Nowy trener mistrzów polski najprawdopodobniej porozumiał się w tej sprawie bezpośrednio z właścicielem klubu bogusławem cupiałem - miało się to stać za plecami prezesa bogdana basałaja.
123456789110
Ostatnio edytowane przez Eternit : 02.03.2012 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 02.03.2012, 13:16
Cytat:
jak dowiedział się sport.pl patryk małecki ma wrócić do składu wisły kraków prowadzonej od czwartku przez michała probierza. Nowy trener mistrzów polski najprawdopodobniej porozumiał się w tej sprawie bezpośrednio z właścicielem klubu bogusławem cupiałem - miało się to stać za plecami prezesa bogdana basałaja.
i za naszymi plecami też.

Jeżeli to prawda to jest najbardziej żenująca żenada od lat.
Po czymś takim Basałaj poda się do dymisji i kto wie czy Stan też. Ja przynajmniej bym tak zrobił na ich miejscu.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 02.03.2012, 13:23
http://www.slaskwroclaw.pl/7388946.dhtml?sid=1

Nigdzie nie napisałem że bilety mają kosztować 5 zł lub 10...

http://www.wisla.krakow.pl/pl/bilety/Bilety/

Jeśli na B11 -12,C G są OK to dlaczego na inne sektory nie mogły drożeć o 5zł i wtedy na H23i A21 kosztował by 35-40 zł i do tego jeszcze Top 10zł a nie 2 zł lub 5zł na droższe sektory.... życzę pełnego stadionu .
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.03.2012, 13:26
lazy napisał(a):Wyświetl post

.
A czemu to żenada? - Gdybym ja był trenerem i potrzebował zawodnika to sorry ale w dupie miałbym to co on przeskrobał u poprzedników i starał bym się wszystkimi dostępnymi metodami, go przywrócić.A że za plecami Basałaja? - ponoć i Probierz został trenerem de facto za plecami prezesa

A Stan pewnie sam odejdzie bo po co mu praca w klubie bez pieniędzy a swoje już zrobił czyli wrócil na europejski rynek
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.03.2012, 13:31

Po czymś takim Basałaj poda się do dymisji i kto wie czy Stan też. Ja przynajmniej bym tak zrobił na ich miejscu.
Oby, oby, tylko Stan ze sprawą Małeckiego nie ma nic wspólnego, ale gdyby w efekcie zatrudnienia Probierza poleciał Basałaj byłby sukces porównywalny do mistrzostwa.

Niestety Basałaj ma w d... sprawy honorowe. On honoru wymaga tylko u innych. Dlatego na rezygnację w ramach protestu nie ma co liczyć.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.03.2012, 13:34
pysio napisał(a):Wyświetl post
Cezary Wilk chce odejść z Wisły !!!

cytat:
"Mam swój cel, jest nim wyjazd za granicę i do tego dążę."

źródło: dziennik polski - http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...gazowania.html

No to od kolejnej rundy musimy też szukać defensywnego pomocnika...
Nic dziwnego. To nawet wskazane, że chłopaka ma ambicje. No bo powiedz mi, co lepsze: "jestem w WIŚLE, mogę już przestać dawać z siebie 100%" czy "No fajnie, jestem w Wiśle, zarabiam grubą kaskę, ale chcę więcej! Chcę grać z lepszymi, więc będę zapierdalał jak nigdy!"

BoBaSbK napisał(a):Wyświetl post
http://www.slaskwroclaw.pl/7388946.dhtml?sid=1

Nigdzie nie napisałem że bilety mają kosztować 5 zł lub 10...

http://www.wisla.krakow.pl/pl/bilety/Bilety/

Jeśli na B11 -12,C G są OK to dlaczego na inne sektory nie mogły drożeć o 5zł i wtedy na H23i A21 kosztował by 35-40 zł i do tego jeszcze Top 10zł a nie 2 zł lub 5zł na droższe sektory.... życzę pełnego stadionu .
a koledze pomieszały się okienka, i odpisał nie tu gdzie chciał
.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 02.03.2012, 13:45
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A czemu to żenada? - Gdybym ja był trenerem i potrzebował zawodnika to sorry ale w dupie miałbym to co on przeskrobał u poprzedników i starał bym się wszystkimi dostępnymi metodami, go przywrócić.A że za plecami Basałaja? - ponoć i Probierz został trenerem de facto za plecami prezesa

A Stan pewnie sam odejdzie bo po co mu praca w klubie bez pieniędzy a swoje już zrobił czyli wrócil na europejski rynek
Żenada bo znaczy to wszystko, że w naszym klubie:
- można mieć w dupie trenera i dać mu to jasno do zrozumienia,
- można mieć w dupie drużynę i dać jej to jasno do zrozumienia,
- można mieć w dupie prezesa i dać mu to jasno do zrozumienia,

a potem wstać rano, uśmiechnąć się do swojego oblicza w lustrze i zacząć kolejny dzień bez żadnych konsekwencji.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 02.03.2012, 13:51

a potem wstać rano, uśmiechnąć się do swojego oblicza w lustrze i zacząć kolejny dzień bez żadnych konsekwencji.
ale nie można mieć w dupie właściciela i dać mu to jasno do zrozumienia, trenerzy , piłkarze , prezesi się zmieniają... właściciel ten sam od dłuższego czasu
Ostatnio edytowane przez Luu... : 02.03.2012 o godz. 13:54.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.03.2012, 13:53

dlaczego?
Basałaj nie wiem czy pamiętacie obiecał załatwić kilka spraw.Wywiązał sie jak powinien i jak obiecywał ? NI CHUJA
wiec nie dziwie sie ze własciciel ma go w dupie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 02.03.2012, 13:55
szprotson napisał(a):Wyświetl post
dlaczego?
Basałaj nie wiem czy pamiętacie obiecał załatwić kilka spraw.Wywiązał sie jak powinien i jak obiecywał ? NI CHUJA
wiec nie dziwie sie ze własciciel ma go w dupie.
Nie myślałem o właścicielu (który ma do tego swoje święte właścicielskie prawo), ale o zawodniku i nowym trenerze.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.03.2012, 13:56
Powiedział, że to jego cel i mówił to od dłuższego czasu. Jednak nigdzie nie jest powiedziane, że chce odejść teraz, czy za rok. Może odejdzie za granicę po upłynięciu kontraktu?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.03.2012, 14:07
Nie myślałem o właścicielu (który ma do tego swoje święte właścicielskie prawo), ale o zawodniku i nowym trenerze.
Wybacz
zwracam honor!

Trener też ma prawo do decyzji, zadecyduje tak i tak.
Szkoda tylko ze Kazimierz Moskal był kozłem ofiarnym. Teraz go podpalili na stosie w zamian za powrót Małego.
I oczywiście powrót Małeckiego to bedzie wielka zagrywka na nosie Basałaja. Basałaja który chyba już nie ma nic do gadania, no ale on sam jak tylko przyszedł do Wisły zamiast szukać sprzymierzeńców zaczął budować wokół siebie mur, wiec powinien być świadom ze tak historia może sie zakończyć.
Co do Wilka - Niech idzie, i tak zrobimy interes, a podobnego piłkarza znajdziemy na bank,bo przecież takich piłkarzy mamy najwięcej : słaba technika+bazowanie na motoryce, tylko trzeba chcieć poszukać.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.03.2012, 14:11
Skoro piłkarze pokazują to co pokazują (czyli wielkie g...o) a po meczu słyszą "Nic się nie stało.... To równie dobrze można Basałajowi teraz za to samo zaśpiewać "Nic się nie stało, Basałaj nic się nie stało"
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.03.2012, 14:23

Ale ja wcale nie jestem entuzjastą skrócenia Małemu kary - jako kibic przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć jakie ma plany po 30 czerwca- jeśli ma zamiar czmychnąć Websterem to nie chciał bym go widzieć na naszym obiekcie ale to tak na marginesie
Natomiast trenera rozlicza się z wyników i jego prawem jest chcieć przywrócić do drużyny danego zawodnika - trener nie musi się wczuwać w rolę kibica, dziennikarza, prezesa.On ma zrobić wynik i jeśli Małecki jest mu do tego potrzebny to jego prawem jest optować za przywróceniem go.

Inna sprawa że w normalnym klubie, decydujące słowo powinien mieć prezes.Mówi nie - trener nie ma więcej nic do gadania.Tyle że w kwestiach organizacyjnych normalnym klubem to my nie jesteśmy więc różne kwiatki mogą wychodzić.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.03.2012, 14:26
Małemu chwilowo Windows siadł w głowie,mam nadzieje że Probierz go naprawi... nie stac nas na rezygnacje z takiego zawodnika jak Patryk
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.03.2012, 14:29
Karę dostał od zarządu a nie od trenera. Więc Probierz mu jej nie anuluje.
Odpowiedz cytując
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.03.2012, 14:30
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Małemu chwilowo Windows siadł w głowie,mam nadzieje że Probierz go naprawi... nie stac nas na rezygnacje z takiego zawodnika jak Patryk
Z Probierzem to się skonfliktuje jeszcze szybciej niż nam wszystkim się wydaje.
Probiesz to dyktator, jedyną gwiazdą to on sam.
A Mały ze swoim charakterem błyskawicznie wejdzie z nim w konflikt
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.03.2012, 14:30
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Karę dostał od zarządu a nie od trenera. Więc Probierz mu jej nie anuluje.
a myślisz, że Cupiała to interesuje.

Jeśli to prawda (że Małecki wraca do składu), to od poniedziałku Basałaja powinno nie być już w klubie. Albo zostanie z niego usunięty, albo sam złoży dymisję (jeśli ma jeszcze trochę honoru).

Teraz się tylko modlić, aby przyszedł ktoś lepszy w Jego miejsce.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.03.2012, 14:40
Jeśli z Małecki to prawda to jakieś mity o czarnej liście Cupiała i słowa jaki to człowiek honoru można przestać już brać poważnie bo każdy z nas wie że w przypadku Małeckeigo chodzi o zlotówki które można na nim jeszcze zarobić.

To co się dzieję w klubie jest istnym cyrkiem a samo zachowanie Małeckiego jest prawdopodobnie komiczne. Wydaję się że był zdecydowany na odejście do ŁKSu... kiedy dowiedział się zmianie trenera wyczuł szansę i stwierdził że zostanie... przy czym dorobił sobie ideologie że jest wierny słowa że nie zagra w żadnym innym polskim klubie.

Oczywiście nie wiem na ile rewelacje mediów są prawdziwe, nie wiadomo kto co za co odpowiada i kto o czym decyduję.

Mam nadzieje, że Cupiał swoimi porządkami nie doprowadzi do sytuacji w której w klubie będą pracować jedynie trener, zawodnicy i rzecznik prasowy.

Basałaj może i nie jest idealny ale wolałbym go nadał mieć w klubie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.03.2012 o godz. 15:20.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.03.2012, 15:27
Wg mnie to ściema ale jeśli to byłaby prawda to nasz klub krótko mówiąc ośmieszyłby się . Probierz też gdyby tak się zachował okazałby się niezłym s.......... , jeszcze podczas prezentacji prezes przy nim wyraźnie powiedział że Małecki teraz nie wróci do drużyny a on co robi ? Idzie po tym do właściciela żeby tego piłkarza przywrócić ? Jeśli tak zrobił na dodatek bez wiedzy Basałaja tzn. że ma w d.... prezesa i dyrektora sportowego czyli swoich przełożonych ! Niezłe jaja a w dodatku Patryk wyszedłby z tej sytuacji bez szwanku w przeciwieństwie do Moskala , Basałaja i Valckxa mimo że to on najwięcej nabroił . Jestem też ciekawy jak drużyna przyjmie Małego z powrotem , wydaje mi się że Patryk jeszcze bardziej będzie grał pod siebie i będzie miał gdzieś zespołowość a o opierda....u innych z drużyny już nawet nie wspomnę . Wg mnie jednak w tej chwili powrót Małeckiego w taki sposób jest mało realny ponieważ chyba już w naszym klubie aż takich numerów nie wykręcają ... a ta rewelacja to pewnie wymysł jakiegoś dziennikarzyny który zarabia takimi bzdurami na chleb , połączył pewne fakty i wyszedł mu taki hitowy news .... wkrótce okaże się czy prawdziwy w co szczerze wątpię .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 02.03.2012 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.03.2012, 15:44
Za wyniki odpowiada trener, a nie Basałaj i nie on będzie decydował kto może grać , a kto nie bo temu się nie spodobało że kopnął bandę reklamową. Zespół wygląda jak panienki, bez zęba, charakteru, bez w....ienia, uśmieszki po w.......u jaki im spuściła Korona, a gdzie "kim wy ku.. jesteście?" , kopanie po bandach reklamowych? jakaś złość.. mogli sobie jeszcze wylizać z Koroną nawzajem, a potem obejrzeć filmik z ich powrotu do Kielc gdzie poszło gromkie "Wisła to stara k.." z kibicami, a takie osobistości jak Mały mogą to zmienić + Sobolewski. Trener idzie do sterownika klubu i przedstawia swoją wizje. Bez wiedzy Basałaj, jasne.. bo łatwo byłoby taką sytuację ukryć w tajemnicy Basałaj póki jeszcze pracuje w Wiśle niech wezmie za ryj marketing i samego siebie, a nie macza paluchy w sprawach jemu obcych. Zresztą nic pewnego na razie, będzie oficjalne info to będziemy pazurkami kaleczyć się nawzajem

PS: przypomina mi tą pewną sytuacje, jak zarząd (1/4 zarządu) zrobiła coś za plecami Cupiała. I oby jego dni (przy dobrych wiatrach biorąc ze sobą dwójke osób) były policzone.

Moskal nie maczał paluchów w sprawie odusnięcia Małego więc gwizdów nie będzie, przynajmniej z C. Więc na nic się zda prowokacja i przeinaczanie faktów w poście poniżej. Też mi porównanie.. co ma jedno z drugim wspólnego?
Obaj zostali wydymani przez jedną i tą samą osobę.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 02.03.2012 o godz. 16:13.
Odpowiedz cytując
papiwislak
Member

Od: 07.2008

Stary 02.03.2012, 16:02
Panowie ja wam powiem jedno albo jestescie za moskalem albo za maleckim jesli poprzecie maleckiego to w dupie macie moskala.. Ja ze swej strony mam nadzieje ze malecki dostanie gwizdy... I kopa w dupe na do widzenia...
Ostatnio edytowane przez papiwislak : 02.03.2012 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.03.2012, 16:25
Cytat:
Basalaj zly, to kto ma byc nastepca?
To nie Basałaj jest ch(u)jowy. To Cupiał musiałby pójść po rozum do głowy i chcieć dążyć do zbudowania silnej infrastruktury.

Bo w tym momencie nie mamy NIC !
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.03.2012, 16:27

Cupiał Cię miał zapytać o zdanie? Prezesa nie pyta, trenerów nie pyta, ale że z Tobą nie skonsultował...

Basałaj poda się do dymisji?

Dziecko, nie pisz już więcej, bo ewidentnie nie masz zielonego pojęcia co się w klubie dzieje. Dwóch trenerów mu zwolnili i słowa nie powiedział, to nagle nabierze odwagi przy Małeckim? I przyśpieszy tym moment pożegnania z fotelem prezesa i związaną z nim pensją?

Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.03.2012, 16:40
papiwislak napisał(a):Wyświetl post
Panowie ja wam powiem jedno albo jestescie za moskalem albo za maleckim jesli poprzecie maleckiego to w dupie macie moskala.. Ja ze swej strony mam nadzieje ze malecki dostanie gwizdy... I kopa w dupe na do widzenia...
ile razy trzeba to tłumaczyć: MOSKAL I VALCKX BYLI PRZECIWNI ODSUNIĘCIU PATRYKA OD 1-WSZEGO SKLADU.
ZROBIŁ TO AUTORYTARNIE BASALAJ.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.03.2012 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów