|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
17 metrów.
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Kiedyś w Turynie pewien "ekspert" wpadła na pomysł, żeby mający powstać stadion Juve(Stadio delle Alpi)takową bieżnie posiadał, efekt A co do organizacji imprez lekkoatletycznych, to nie cieszą się one wielką popularnością(poza oczywiście MŚ i ME), w Polskich warunkach stadion Wisły był by na taką imprezę dużo za duży więc żadna strata |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
[QUOTE=piotrek06;1182930]Bardzo dobrze że nie ma bieżni, to ma być bardzo nowoczesny stadion PIŁKARSKI.
[...] [/[QUOTE] To niech go nazwą "PILKARSK9I" a nie "Narodowe Centrum Sportu" [nazwa całości kompleksu]. Oceniłem ten obiekt z mojego punktu widzenia. Stadion przez to [brak bieżni, czy żużla czy innego piachu] zwyczajnie mniej zarobi i będzie sobie stał. Od koncertu do koncertu. Wali ... by mnie to gdyby nie fakt, że budowany i utrzymywany jest z pieniędzy tzw. budżetu państwa czyli naszych. Ile razy jeszcze dostaniemy Euro? Ile razy do roku będzie Finałów Pucharu Polski? Cytat:
Stać nas na budowę jeszcze jednego X lecia gdy ktoś sobie zamarzy wielkie imprezy sportowe niepiłkarskie w Wwie? Jeśli ktoś sobie zamarzy np. Igrzyska Olimpijskie to zapewne znów z kieszeni społeczeństwa będziemy budować i utrzymywać następny podobny obiekt tylko z bieżnią. No tak, ale zapomniałem, że Polska to przecież bogata, zielona wyspa. Sporty "wokół" murawy to nie tylko biegi lekkoatletyczne. Nie wspominając już o show takich jak wyścigi rydwanów, motocrossy [na nich zarabia Saint-Denis] czy inne "wyścigi" ... Cytat:
Co Stadionu naszego [Wisły} ... To nie jest on [niestety] całkiem nasz. Samorząd więc może decydować co ma się znajdować w jego obrębie.
Ostatnio edytowane przez yarow : 28.10.2011 o godz. 18:45.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
[QUOTE=piotrek06;1182955]Narodowy nawet gdyby miał bieżnię jest na taką imprezę zbyt mały(IO), do MŚ i ME wystarczy Śląski. A jeśli sobie Wawa zażyczy stadion olimpijski, to go sobie sama wybuduje, [...] /QUOTE]
Wybacz ale nie wierzę, że wystąpiłaby taka sytuacja, [że Wwa sama buduje Stadion Olimpijski]. To jest zresztą zbyt kosztowne i samorząd takiego ciężaru prawdopodobnie nie udźwignie. Gdyby miała zaistnieć, to zaistniałaby przy okazji Euro 2012. Cytat:
Co innego, w przypadku stadionu, który będzie stał w oczekiwaniu aż nadarzy mu się jakaś impreza. Te imprezy inne niż piłkarskie i koncerty, faktycznie prawdopodobnie zgarnie stadion w Chorzowie.
Ostatnio edytowane przez yarow : 28.10.2011 o godz. 19:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W środku ten wrocławski moim zdaniem prezentuje się lepiej niż gdański. Duży, spójny i nowoczesny stadion. Z kolei jeśli o elewacje to znowuż Gdańsk lepszy. Więc mamy remis 1:1
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Parterowe trybuny powodują, że ostatnie rzędy są daleeeko od murawy, znacznie dalej niż na Wiśle mimo tych 17 metrów
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Stadion we Wrocławiu w środku jest kapitalny, jednak na zewnątrz to szara, brudna szmata, która wygląda jak stadion za 10 zł. Za taką kasę jaką wpompowano w tej obiekt powinien na zewnątrz być zbudowany ze złota i platyny a nie szmaty. Dalej uważam, że najładniejsze obiekty w Polsce to:
1. Narodowy w Warszawie 2. PGE w Gdańsku 3. Stadion Legii |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem jednak Wrocławski na Twojej liście wskakuje na 2 miejsce. A reszta się zgadza. Co innego wygląd z wewnątrz (naprawdę kozak), a co innego, że z górnych rzędów jest ze 20 metrów do boiska. Jeżeli oceniamy tylko wrażenia, a nie funkcjonalność właśnie jednopiętrowych trybun to Wrocławski zdecydowanie drugi w Polsce. Kozak.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A im już trawa rośnie ![]() http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1028231...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wczoraj miałem okazje odwiedzić kolejny stadion na euro - tym razem Wroclaw. Oceniam go slabiutko - ot zwykla konstrukcja otoczona czyms z czego robi się lampy w IKEI, a ze mialem miejsca na samej górze to przez tą firankę ....zilo jak na obiekcie otwartym.
Druga sprawa to mnóstwo takich miejsc z ograniczoną widocznością: ![]() To akurat moje miejsce - dobrze, że miałem bilet z konkursu bo jakbym dał 120 zł to bym tego tak nie zostawił. Jeden taki filar to kilkanaście miejsc z ograniczoną widocznością, a takich filarów lub 2 razy szerszych z jakimiś rurami jest kilkadziesiąt wokół całego stadionu więc de facto jego pojemność powinna być mniejsza. Ja nie wiem jak takie coś można zaprojektować na nowym stadionie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Masz racje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Co do słupów:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy dobry temat, ale jak najszybciej we Wrocławiu dostać się ze stadionu Śląska na byle jaki dworzec, z którego można jechać do Krakowa?
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Taksówka - ok. 20 min. Komunikacja miejska około 45 minut do godziny jak wszystko sie układa dobrze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://biznes.interia.pl/budownictwo...olskim,1738596
Wygrała ofera za 218 mln zł. Pozostałe dwie oferty to 317 i 322 mln zł. Hmmm... ciekawe kto jest bliżej prawdy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przetarg na ukończenie przerwanej budowy stadionu
http://biznes.interia.pl/budownictwo...lasnie,1740164 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
I bardzo dobrze, niech w końcu skończą ten stadion Jagiellonii!
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Niech jak naszybciej zrobią Jadze porządny stadion, bo ten jest tragiczny... Jedynym jego plusem jest to, że panowie skubiący slonecznik świetnie się wpisują w scenerię.
A co do mojej pierwszej trójki stadionów w Polsce, to są to: 1. Stadion Narodowy 2. PGE Arena Gdańsk 3. Stadion Śląska |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Kiedyś Wam już przedstawiałem halę która jest budowana w Koszalinie.
Oto partia kilku nowych zdjęć hali która wydaje się być na ostatniej prostej do otwarcia: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdjęcia pochodzą ze strony KU Politechnika Koszalińska - azs.politechnika.koszalin.pl oraz z profilu Akademia Sportu "Radosny Sportowiec" z facebook'a
Ostatnio edytowane przez Darii : 12.01.2012 o godz. 07:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Najlepsze w Polsce - mój ranking
1. Narodowy 2. PGE Arena 3. POZnan (tylko ta tragiczna murawa oszpeca i coś z organizacja mogli by zrobić - nie podoba mi sie to ze karetki wjeżdzają na murawę... - zupełny brak estetyki). 4. Stadion Śląska Wrocław 5. Pepsi Arena 6. Wisła 7. Stadion Śląski (niskie miejsce bo brzydkie jak dla mnie sa stadiony z bieżnią) 8. Cracovia 9. Dialog Arena od Zagłębia Lubin 10. Stadion Arki Gdynia 11. Stadion Korony Kielce 12. Stadion Piasta Gliwice 13. Stadion GKS Bełchatów reszty nie warto wymieniać bo to gruzowiska.. ale i tak jest się z czego cieszyć ze tyle pozycji można uznać za przyzwoite obiekty. Szykują się ładne w Białymstoku, Zabrzu, Tychach - nic tylko się cieszyć. W Polsce jest świetna infrastruktura na chwilę obecna jeśli chodzi o staidony... wyprzedzamy na pewno takie potęgi jak Francja, Włochy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
6. Wisła w Wiśle to jest skocznia ... 7. Stadion Śląski chyba w budowie jest jeszcze ? jest bełchatów a gdzie ostrowiec świętokrzyski, grodzisk wlkp, łęczna |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Byłem na stadionie Śląska, byłem na stadionie Lecha - na żaden z nich nie zamieniłbym naszego stadionu.
Może ładniejsze wizualnie, ale Śląska stadion nie podoba mi się w środku - taki... talerz. Nie lubię trybun jednopoziomowych zbudowanych w ten sposób. Wygląda jak miska z robaczkami w środku, natomiast podoba mi się z zewnątrz. Lech - to dopiero paskuda. Każda trybuna inna, zacieki dużo gorsze niż u nas, beton też wygląda fatalnie. Jedynie ta 3-poziomowa trybuna mi się podobała. U nas stadion w środku jest w miarę zwarty, dwupoziomowe trybuny wzdłuż boiska dają świetny efekt wizualny i akustyczny. Żałuję, że w tym roku nie zobaczę stadionu w Warszawie i Gdańsku, nadrobię w przyszłości. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czemu na Narodowym są takie pasy startowe za bramkami ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Można bo wizualnie mi się podoba... wiem że to bubel, że dzieją się tam dziwne rzeczy, ale mimo wszystko w środku z niektórych ujęć wygląda naprawdę okazale...
"czemu na Narodowym są takie pasy startowe za bramkami ?" Na nowym Wembley, Emirates Stadium też tak jest... taki projekt po prostu... ale z odległością trybun od boiska nie jest źle... mogło być o wiele gorzej. Ja mam natomiast inne pytanie - czy ten beton na tych "ringach" (oddzielających górny poziom od dolnego) tak zostanie czy zostanie zakryty czymś estetycznym tak jak na Legii np. ? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|