The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Darii
Junior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2011, 07:20
Witam. To mój debiutancki wpis na Waszym szacownym forum. Czytałem trochę o Waszym problemie z nową hala dla koszykarek Wisły. Chcę Wam zaprezentować nową halę sportową jaka powstaje w Koszalinie za cenę ok 38 mln złotych. Może na kolana nie rzuca ale myślę ,że jest warta zaprezentowania. Pojemność do 4000 osób.

Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 31.08.2011, 07:47
Rozumiem, że dojdą do tego jeszcze trybuny tymczasowe
Odpowiedz cytując
Darii
Junior Member

Stary 31.08.2011, 07:55
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że dojdą do tego jeszcze trybuny tymczasowe
Tak jak najbardziej. Będą rozsuwane trybuny z dominacją szarych krzesełek.
Odpowiedz cytując
wojtala8
Member

Od: 04.2009

Stary 31.08.2011, 09:39
yarow napisał(a):Wyświetl post
Pewnie rzecz gustu. Dla mnie osobiście, ten obiekt ociera się o plagiat. W kontekście bukaresztańskiego [Właśnie powstał i odbędzie się tam Finał LE]. Polski jest jednak droższy i gorzej wyposażony:

http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/...nal/index.html

Gdyby jeszcze coś podobnego powstało w Bułgarii i Rosji, to sytuacja przypominać mi będzie budowle "pałacokulturowopodobne" [a właściwie "łomonosowopodobne"] w krajach podbitych przez Sowiety.

------
Już wolę stadion wiślacki, bo on jest nie do podrobienia

Kto ci takich rzeczy na opowiadał Stadion w Warszawie nie był wzorowany na tym w Bukareszcie, obydwa te stadiony zaczęto budować prawie w tym samym czasie (kilka miesięcy różnicy). Są podobne bo obydwa stadiony projektowała ta sama firma z Warszawy. Gorzej wyposarzony Tu to wyskoczyłeś jak gumka z majtek. Stadion w Wa-wie jest o 10 klas lepiej wyposarzony niż ten w Rumuni. Przedewszystkim duże powierzchnie komercyjne, parkingi i wiele wiele innych przy czym ten w Rumuni to w 3/4 szkielet z zewnątrz, powierzchni komercyjnych mało, nie zaprojektowano tam systemu odprowadzania deszczówki, brak parkingów. Tak wiec porównanie zrobiłeś tak jak miodu z gównem. Po trzecie nasz jest o niebo ładniejszy. heh ale z tym że nasz jest gorzej wyposażony to mnie rozwaliłeś Zanim coś napiszesz to pierwsze się dowiedz co i jak(bez napinki) a tu masz ku temu lekturę (porównanie obydwu stadionów) http://stadiony.net/aktualnosci/2010..._goni_warszawe
*NASZA SIŁA WAS PRZERASTA - LEPSZA STRONA TEGO MIASTA*
Odpowiedz cytując
Jean_Paulista
Member

Od: 06.2007

Stary 31.08.2011, 10:54
Darii napisał(a):Wyświetl post
Witam. To mój debiutancki wpis na Waszym szacownym forum. Czytałem trochę o Waszym problemie z nową hala dla koszykarek Wisły. Chcę Wam zaprezentować nową halę sportową jaka powstaje w Koszalinie za cenę ok 38 mln złotych. Może na kolana nie rzuca ale myślę ,że jest warta zaprezentowania. Pojemność do 4000 osób.
Darii, na mnie ta hala robi wielkie wrażenie, oczywiście zdjęcia nie oddają w pełni rzeczywistości. W końcu koszalińskie drużyny będą mogły grać na porządnym obiekcie, a nie w komunistycznym kurniku.

btw - jesteś z Koszalina?
Odpowiedz cytując
Darii
Junior Member

Stary 31.08.2011, 11:01
O i widzę krajana: Tak Paulista jestem z Koszalina
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 31.08.2011, 18:55
Hala w Koszalinie fajna i adekwatna do potrzeb miasta, podobna przydała by sie przy R22. Zastanawia mnie tylko cena, bo jak zagooglowałem, to wyskoczył projekt i pisano, ze koszt wybudowania wyniesie... 51 mln

PS: Kto oprócz AZS-u będzie z niej korzystał
Odpowiedz cytując
Darii
Junior Member

Stary 01.09.2011, 08:42
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Hala w Koszalinie fajna i adekwatna do potrzeb miasta, podobna przydała by sie przy R22. Zastanawia mnie tylko cena, bo jak zagooglowałem, to wyskoczył projekt i pisano, ze koszt wybudowania wyniesie... 51 mln

PS: Kto oprócz AZS-u będzie z niej korzystał
Z tego co pamiętam to przed budową mowa było o kwocie nawet 35 mln (nie wiem , być może jest to kwota bez wyposażenia). http://www.skanska.pl/pl/Aktualnoci/.../?nid=wBjTC1AC.
Prócz koszykarzy AZS-u będą tam grały szczypiornistki Politechniki (superliga) oraz szczypiorniści Gwardii (II liga). Hala powstała dzięki współpracy miasta i politechniki koszalińskiej, więc będzie również służyła studentom.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.09.2011, 14:12
Elewacja jest świetna, fajny ktoś miał pomysł

Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.09.2011, 10:39
Stadion w Rzeszowie (Stali)
żużlowo - futbolowy

20 150 miejsc

Budowa idzie...:
http://stadiony.net/w_budowie/pol/stadion_stali_rzeszow
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.09.2011, 11:19

Dzisiaj w Turynie oficjalnie zostanie oddany do uzytku nowy stadion Juventusu FC.

Całosc kosztowała nieco mniej niz stadion... Wisły.
Ostatnio edytowane przez killzone : 07.09.2011 o godz. 11:24.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Stary 12.09.2011, 09:02
Cygan Arena otwarta:
http://stadiony.net/stadiony/rou/stadionul_national

Ktoś trochę przesadzał porównując ją do naszego narodowego.
W środku ok, z zewnątrz lipa
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 15.09.2011, 14:33
Koncepcja przyszłej bazy treningowej Lechii

więcej zdjęć http://lechia.net/index.php?option=c...rticle&id=4330
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.09.2011, 14:38
Budujecie z własnych (tj. klubu) środków, czy Wam miasto funduje?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 15.09.2011, 14:44
Klub buduje. Z zapowiedzi klubu wynika też, że druzyny przeciwnika przed meczami z Lechią będą mogły na tych boiskach trenowac
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 15.09.2011 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.09.2011, 08:44
Nie tylko kasa z klubu na to, daje tez miasto i junia nawet tez

Cytat:
- Mamy świadomość, że to inwestycja z kategorii bardzo kosztownych, ale według nas jest jednak kluczowa dla dalszego, prawidłowego rozwoju klubu i piłki w regionie - zaznacza prezes Lechii Maciej Turnowiecki. - Dlatego będziemy starali się znaleźć finansowanie ze wszystkich możliwych źródeł.
Co do samego obiektu, dobrze że to Lechia go pierwsza buduje- da to porządnego kopa szkoleniu młodzieży, gdzie naprawdę bedzie można szkolić perły.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.09.2011, 08:57
Jak to jest ze Lechia w swoim pierwszym sezonie gdy ma duza kase i stadion mysli o bazie treningowej a Cupial od 15 lat wciaz woli kupowac Diazy i inne Beto niz zafundowac baze jak na wielokrotnego mistzra przystalo?
Cupial to jest taki "sugar daddy" ktory patrzy jedynie na kase a nie na rozwoj i przyszlosc. Taka jest smutna prawda.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.09.2011, 20:05
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.09.2011, 20:44
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest ze Lechia w swoim pierwszym sezonie gdy ma duza kase i stadion mysli o bazie treningowej a Cupial od 15 lat wciaz woli kupowac Diazy i inne Beto niz zafundowac baze jak na wielokrotnego mistzra przystalo?
Cupial to jest taki "sugar daddy" ktory patrzy jedynie na kase a nie na rozwoj i przyszlosc. Taka jest smutna prawda.
Jak Bogus pakowal kase w nieznane to Lechie i inne wynalazki nawet nie mazyly o grze w ekstraklasie.
Jak by nie Euro 2012 i bum na budowanie stadionuw to Lechia grala by dalej na tym kurniku co wtamtym sezonie a baze to by widzial ale hotelowa na jakim zagranicznym zgrupowaniu.
Znajac zycie to w Gdansku miasto wybuduje baze u nas Cupial czyli Wisla musi sama kase wylozyc.

Cupial zaplacil frycowe za inwestowanie o 10 lat za wczesnie na przekor wszystkiemu i wszystkim, jestem ciekaw gdzie Wisla byla by dzis jak by kasa od Bogusia wpompowana w klub byla dzisij przy obecnej medialnosci i stadionach a nie 10 lat temu
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 19.09.2011 o godz. 20:55.
,
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 20.09.2011, 09:04
Żadne miasto nam nie buduje bazy. Skąd tyle goryczy w Twojej wypowiedzi? I skąd wiesz co by było gdyby...? No i jak Lechia to wg Ciebie wynalazek to nie mam pytań...
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 20.09.2011 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.09.2011, 16:43
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
(...) jestem ciekaw gdzie Wisla byla by dzis jak by kasa od Bogusia wpompowana w klub byla dzisij przy obecnej medialnosci i stadionach a nie 10 lat temu
Może mielibyśmy super stadion, ale piłkarsko pewnie bylibyśmy drugą Polonią Warszawa. No i nie byłoby tych 8 tytułów MP.
Cupiał idealnie wszedł w interes, był pionierem w Polsce i Wisła jako pionier zyskała 10 lat absolutnej dominacji, bo wtedy nie miała po prostu konkurencji. Nie było w żadnym innym mieście osoby tak zdeterminowanej jak nasz właściciel.
Dlatego zastanów się lepiej porządnie o czym piszesz.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 24.09.2011, 06:39
To ciekawe, bo jak krezusi wchodzili w kluby na Ukrainie i we Francji to od razu stawiali 20 boisk treningowych dla mlodziezy. Hmm...
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.10.2011, 11:04

Szkoda, ze ta trawa zamiast im róść tam gdzie powinna to im na scianach/elewacjach rośnie
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.10.2011, 11:08
A nam już trawa rośnie
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.10.2011, 11:12
Tam jak widać trawa ma przeżuty. Ubywa jej na boisku a przybywa na elewacji. Takie rzeczy to tylko w POZnaniu*. Miasto noł hał, hauuuuuuuuu !
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 28.10.2011, 15:14
wojtala8 napisał(a):Wyświetl post

[...]Są podobne bo obydwa stadiony projektowała ta sama firma z Warszawy. [...]
Świetnie. W takim razie nie ociera się o plagiat. Jest dla mnie tym bardziej beznadziejny przez to podobieństwo. Od architektów z prawdziwego zdarzenia, oczekuję niepowtarzalności.

Cytat:
Gorzej wyposarzony
Kwestia subiektywnej oceny. Nie zmienia to faktu, że to jeden z najdroższych stadionów Świata w swojej klasie.
Aha ...
Cytat:
[...] powierzchni komercyjnych mało, nie zaprojektowano tam systemu odprowadzania deszczówki, brak parkingów.[...]
108 000 m kw. powierzchni komercyjnej jak dla mnie jest ok. Mało? Na warszawskim X lecia, powierzchnia komercyjna wynosi 44 000 m kw. Nie ma parkingów i systemu odprowadzania wody? Oczywista bzdura. Parkingi oczywiście w Bukareszcie są bo muszą być i to odpowiednia liczba miejsc parkingowych do pojemności stadionu - kryteria UEFA, to samo z systemem odprowadzania wody. To jest stadion pięciogwiazdkowy. Na dodatek w 2012 r. odbędzie się tam Finał Ligi Europy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stadionul_Na%C5%A3ional

I jeszcze jedno. Stadion X lecia nazywany przez Rząd RP "narodowym" przez brak bieżni jest dla mnie mało funkcyjnym (bo nie wielofunkcyjnym) głazem. Właściwie to koszykiem. Za gigantyczne pieniądze.
Oprócz piłki nożnej, imprezy o zasięgu europejskim lub światowym, takie jak np. lekkotletyczne będą mogły się odbywać ale na ... Stadionie Narodowym w Chorzowie. Nie mówiąc już o ewentualnym organizowaniu letniej Olimpiady.
W Bukareszcie również chyba nie ma bieżni ale nie wiem na 100% bo stary stadion Lia Manoliu ją posiadał.

Cytat:
[...] Tu to wyskoczyłeś jak gumka z majtek. [...]

[...] porównanie zrobiłeś tak jak miodu z gównem.[...]
Niby "kwieciste" i poetyckie słownictwo ale ...

Cytat:
[...]Zanim coś napiszesz to pierwsze się dowiedz co i jak(bez napinki) a tu masz ku temu lekturę [...]
... słowo wyposażony piszemy przez "ż" (przynajmniej 1 raz napisałeś to dobrze ). Zanim więc coś napiszesz to tu masz lekturę: http://sjp.pwn.pl/

Bez napinki, oczywiście
Dzięki za linka.
Ostatnio edytowane przez yarow : 28.10.2011 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 28.10.2011, 16:31
Fajne zdjęcie stadionu L
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 28.10.2011, 16:34
Trzy oferty stadionu dla ŁKSu

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.10.2011, 16:52
krwawy napisał(a):Wyświetl post
Fajne zdjęcie stadionu L

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.10.2011, 16:59
Trafna riposta
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów