|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
co do Patryka to jest to prawda co pisałem, że Moskal i Valckx chcieli go przywrócić a uparł się jedynie Basałaj. Co do pozostania Stana to mam nadzieje, że jednak zostanie - ale małe szanse.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.02.2012 o godz. 18:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze - Jeśli Cupiał nie sypnie kasą na transfery (Bo ileż no ....a można doić klub z kasy no?) to Valckx nie przepracuje u nas nawet letniego okienka.
A wtedy koniec wariantu holenderskiego, kolejny ciapowaty dyrektor sportowy i jesteśmy w większej dupie niż teraz. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
W d... mam transfery. Znowu skupia 30 letni szrot co pogra sezon i potem znowu ich trzeba bedzie wywalić az w koncu żaden dobrodziej nam już wiecej kasy na transfery nie da i będziemy w d.... (o ile tak już się nie stało). Niech się ogarną z bazą i akademią, to powinno być naszym priorytetem nawet kosztem kilku słabszych sezonów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Oczywiscie ze Valcx nie jest jedynym czlowiekiem ktory moze cos zrobic ale spojrzmy prawdzie w oczy...
- dziwna nagonka prasowa w efekcie usuniecie Maaskanta ktory co jak co ale napewno potrafil znalezc wspolny jezyk z Stanem pozatym zrobil wynik ktorego w Wisle nie bylo od 8 lat... . - Nagle po kilku latach Madziara (kumpel Kapki) przypomina sobie o tym ze Wisla wisi mu kase co skutkuje zamrozeniem pieniedzy na ktore zapewne Wisla liczyla a w efekcie brak jakichkolwiek transferow. nie wierze ze Stan w tym klubie zostanie ja jestem przygotowany na powrot Kapki i lata ciemnosci.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 27.02.2012 o godz. 22:41.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
AgresywnyChomik 100% racji . Niestety ale za ciekawie to nie wyglada, mydla nam oczy jak moga ale kazdy(kumaty) widzi co sie dzieje ...
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
"Skąd w Was tyle pesymizmu"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Potrzeba więcej charakterów takich jak Sobol, Głowacki, Cleber czy choćby Wilk, Pareiko lub Jovanović, to są goście z cholerną ambicją i jeżeli mielibyśmy takich 11 to nawet Meliksonów nam nie trzeba żeby zrobić wynik. Tego tak naprawdę trzeba, bo na papierze ligę powinniśmy skończyć bez problemów na pudle. Nikt mi nie powie, że mamy gorszy skład od Ruchu, Zagłębia, Polonii czy nawet Śląska czy Lecha.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
), że pod wieloma względami murowanie bramki i czyhanie na błędy przeciwnika jest łatwiejsze od prowadzenia ataku pozycyjnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja bym ich tak surowo nie osądzał, są po prostu słabsi niż poprzednicy i to wyraźnie. Niech za przykład posłuży nam Garguła. Jeśli nie jest w stanie załapać się na ławkę rezerwowych w słabej reprezentacji Polski (chodzi mi o środek pomocy), to czego my właściwie oczekujemy. A mentalnie... to właśnie Wisła sprzed lat była cienka. Tylko, że w najlepszym okresie mieliśmy 5 takich ofensywnych zawodników jak Melikson albo lepszych, którzy wygrywali, nawet jak spacerowali po boisku i opieprzali się na całego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tyle, ze Melikson młody nie jest
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie ,nie jest stary, ale tez nie jest młody. Do nas przychodził mając 26 lat, i nawet w Polsce takich piłkarzy nie określa sie mianem młodych.
A tak na marginesie 3 lata w piłce to b. Dużo. Aha i mowimy o pilkarzach, a nie o "zwyklych zjadaczach czerstwego chleba" ![]() Bo Meliksona nie okreslilem jako starego człowieka, sam jestem od niego starszy.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 28.02.2012 o godz. 08:44.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Futbolnews.pl:
Franciszek Smuda: Wiem już, co będę robił po Euro 2012 Franciszek Smuda będzie selekcjonerem reprezentacji Polski do Euro 2012. A potem? - Już wiem, co będę robił później. Nawet, gdybyśmy zagrali w finale. Po zakończeniu turnieju najpierw solidne wakacje, a później... Dowiecie się w lipcu - powiedział tajemniczo. Słowa Smudy sugerują, że nawet dobry wynik z reprezentacją na Euro nie sprawi, żeby pozostał na stanowisku selekcjonera. Wszystko wskazuje, że szkoleniowiec wróci do codziennej pracy w klubie, której jak sam przyznał, mu brakuje. - Brakuje mi treningów. Nad tym najbardziej boleję. Kombinuję jakby tu jeszcze coś dołożyć, znaleźć czas. Nieraz myślę, że obudzę moją bandę i w nocy pojedziemy na zajęcia. Nikt by nas nie widział, nikt by nie przeszkadzał. Człowiek ma wizję, chciałby coś wytrenować, a brakuje czasu - stwierdzi Jednym z niespełnionych marzeń Smudy jest praca w Bundeslidze. - Dwa razy miałem super propozycje z Niemiec. Gdy pracowałem w Widzewie Łódź, menedżer Hansy Rostock przyjechał kupić Sławka Majaka i chciał również mnie zabrać. Ówczesny prezes Andrzej Grajewski kazał mu jednak wziąć krótki rozbieg i z całej siły walnąć w ścianę. A byli w niewielkim pomieszczeniu... Z kolei, kiedy prowadziłem Wisłę Kraków, miałem dzień na decyzję w sprawie kontraktu z Werderem Brema. Veto postawił prezes Bogusław Cupiał. Ale do trzech razy sztuka - powiedział.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 28.02.2012 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
... i mile się rozczarować, niż na odwrót.
![]()
Pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Zgadzam się, Genkow nie jest fenomenalny, nie jest nawet bardzo dobry, jest po prostu średni z przebłyskami, dlatego tez kosztuje pół bańki. Odpowiednik Cwetana w polskiej lidze byłby poza naszym zasięgiem. PS: nie wyobrażam sobie współpracy Smudy z Valkxem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
17 meczy w sezonie 2011/12 - 3 gole - ![]() Rudnev - olbrzymie pieniądze ale o klasę lepszy od naszego "defensywnego napastnika" - nie jego mialeś na myśli Ljuboja - zarobki olbrzymie ale jakość gry poza zasięgiem Cwetana Wychodzi mi że np. to taki Grzelczak ktorego Lechia kupiła z Widzewa... podobne statystyki. I on niby jest poza naszym zasięgiem? 15 meczy 2 gole Piech - nie sądzę żeby był droższy.... Jakbyś pisał o Bitonie, Meliksonie - zgoda. Ale Genkov? "Defensywny napsatnik" w cenie 570 tysięcy euro z kontraktem 250 tysięcy rocznie. Też mi cuda Akurat takich Genkovo podobnych to taniej/w tej samej cenie znaleźlibyśmy kilku ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Juz wolał bym Adriana Błąda z Zawiszy niz GEnkova. Może po sezonie znajdzie kupiec na naszego "napastnika".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
PS: nie wyobrażam sobie współpracy Smudy z Valkxem
![]() ...a kto ci powiedzial ze Stan wogole laetem jeszcze bedzie w Wisle |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Miał wtedy o ile pamiętam 11 bramek w 13 spotkaniach. I piszesz, że nie sądzisz, że Piech byłby droższy co mnie bardzo śmieszy, zważywszy, że nie było nas na niego stać w zimie na .... się odzywasz? przeciez wyzej pisalem, ze Stana w Wisle nie bedzie, chocby dlatego, ze: 1) Smuda 2) kontrakt
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 28.02.2012 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Po co tutaj gadać o Piechu, gość ma 27 lat i 13 bramek strzelonych w pierwszej lidze. Może jest powolnie spadającym meteorytem jak Piechna czy Matusiak. Już lepszy Jankowski bo młodszy a podobną ilość bramek nastrzelał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() A czy Stan Valckx będzie za pół roku dalej czy nie, to tego akurat nikt tu nie wie. Jeśli B.C chce mieć profesjonalnego dyr. sp. to Stan zostanie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 28.02.2012 o godz. 17:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A nie uważasz, że chęci Cupiała, mogą tu nie mieć znaczenia, skoro kontrakt się skończy, a zjawi się jakiś Panathinaikos? Zresztą, gdyby chcieli kontrakt przedłużyć, to by przedłużyli lub mówiono o tym już. No chyba, że czekają na miejsce w lidze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Dla mnie to jest komiczne - mamy pierwszego od dawien dawna PROFESJONALNEGO dyrektora sportowego a akurat teraz Cupiałowi zachciało się ciułać na transferach ![]() Akurat myślę że mentalność Stana jest nieco inna niż naszych kopaczy i on akurat chce pracować, więc musi dostać jakieś fundusze no ale cóż... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Odnośnie kontraktu Stana podobno nie ma jeszcze żadnej wiążącej decyzji. Co Cupiał zadecyduje tak będzie, na razie nie zadecydował nic, bo on żadnego planu długofalowego nie posiada więc skąd może wiedzieć co zrobi pod koniec sezonu.
Jak mu się wstanie, ewentualnie jak doradzą klakierzy tak uczyni. Jak Staszek nie dostał żadnego sygnału, że klub jest zainteresowany jego usługami - wątpliwe, żeby naiwnie czekal na skinienie właściciela do ostatniego dnia kontraktu. W lecie będziemy mieli ciekawie i to bardzo. Pytanie czy na plus czy na minus ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.02.2012 o godz. 18:09.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Otóż to, nic nie wiadomo. To informacja do wszystkowiedzących, a zwłaszcza do miłośników złych scenariuszy dla Wisły.
Co do transferów, to akurat wiadomo, że za pół roku będą , a teraz nie będą, bo za pół roku kończą sie kontrakty wielu piłkarzom, tak jak i wypożyczenia, więc będzie ruch w interesie i jak tu wcześniej powiedziano, nie wiadomo czy na minus czy jednak na plus, a Ja tam na pohybel naszym narzekaczom napisze , że na plus, a co ! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie wierzę, że Stan nie pracuje już na pełnych obrotach nad letnimi transferami. On - w odróżnieniu od wielu innych - jest profesjonalistą
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|