The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2012, 03:31
Ten wywiad chyba został zrobiony tylko i wyłącznie po to by udobruchać kibiców i uciszyć dyskusje odnośnie kasy itp.

Aż trudno uwierzyć w tak nagły zwrot o 180 w polityce, zresztą mówi że drużyna była budowana w oparciu o doświadczonych i wolnych piłkarzy aby uzyskać awans do LM.
Po nie udanych eliminacjach zrezygnowano z tego modelu... a czy przypadkiem SV i RM awans do LM nie planowali po tych rozgrywkach?
Bo o ile wiadomo po pierwszym roku pracy takiego wariantu nie zakładano.

Skoro cała 2 liga holenderska pęka w szwach od zdolnych juniorów to na co on jeszcze czeka?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.01.2012 o godz. 03:34.
Blaszczu16
Koneser

Stary 29.01.2012, 11:46
Dariook napisał(a):Wyświetl post
a czy przypadkiem SV i RM awans do LM nie planowali po tych rozgrywkach?
Bo o ile wiadomo po pierwszym roku pracy takiego wariantu nie zakładano.
Kiedyś w wywiadzie Maaskant powiedział, że już w pierwszym sezonie władze klubu zapowiedziały, że celem jest mistrzostwo Polski. Po zdobyciu tytułu pojawił się kolejny cel - awans do Ligii Mistrzów.
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.01.2012, 12:13

Skoro cała 2 liga holenderska pęka w szwach od zdolnych juniorów to na co on jeszcze czeka?
Taki junior, jak jest naprawdę dobry, ma do wyboru grę w Ajaksie, PSV, Twente, AZ Alkmaar czy Feyenordzie, to woli zaczekać, nawet jak się po udanej rundzie nikt nie zgłosi, niż jechać do Polski... . Prawda jest niestety taka że Wisła w lidze holenderskiej byłaby w 2 dziesiątce, więc dla juniora nie jest to jakaś rewelacyjna oferta. Inaczej jest z zawodnikami już po 25 - 26 roku zycia takimi jak Voskamp, Van der Bizen czy Benson. Oni co najwyżej mogą liczyć na ofertę drużyn walczących o utrzymanie w Eredivisie, dlatego też wolą grać w Polsce. Nasze zespoły lepiej płacą niż końcówka ligi holenderskiej.
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.01.2012, 13:15
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Taki junior, jak jest naprawdę dobry, ma do wyboru grę w Ajaksie, PSV, Twente, AZ Alkmaar czy Feyenordzie, to woli zaczekać, nawet jak się po udanej rundzie nikt nie zgłosi, niż jechać do Polski... . Prawda jest niestety taka że Wisła w lidze holenderskiej byłaby w 2 dziesiątce, więc dla juniora nie jest to jakaś rewelacyjna oferta. Inaczej jest z zawodnikami już po 25 - 26 roku zycia takimi jak Voskamp, Van der Bizen czy Benson. Oni co najwyżej mogą liczyć na ofertę drużyn walczących o utrzymanie w Eredivisie, dlatego też wolą grać w Polsce. Nasze zespoły lepiej płacą niż końcówka ligi holenderskiej.
Jeszcze, żeby chociaż się w naszej lidze znajdowało więcej zawodników jak Lewandowski czy Marcelo to wtedy byłyby szanse na sprowadzanie młodych zdolnych grajków.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 30.01.2012, 08:09
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś w wywiadzie Maaskant powiedział, że już w pierwszym sezonie władze klubu zapowiedziały, że celem jest mistrzostwo Polski. Po zdobyciu tytułu pojawił się kolejny cel - awans do Ligii Mistrzów.
No to bardzo ciekawe, bo zwolennicy RM zaciekle twierdzili, że trener w
Pierwszym roku pracy zrobił nadwyżkę!

Zdobycie mistrzostwa i awans do LM rozumie się samo przez się jako główny cel a nie jako kolejny.
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.01.2012, 10:11
bo patrząc na skład to oczywiście że zrobił
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.02.2012, 19:17
Cytat:
Mamy bardzo mocną drużynę i na każdym kroku podkreślam, iż możemy obronić mistrzostwo Polski. Tu jest wystarczająco dużo klasowych zawodników. Niech tylko wrócą w styczniu wypoczęci i zdrowi, a zapewniam, że wiosną będzie bardzo ciekawie.
Temu panu już dziękujemy.
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.02.2012, 19:19
A co miał powiedzieć? Właściciel klubu, ten ...., nie daje mi kasy na transfery, a że mamy beznadziejny skład, to ugramy maksymalnie 8. miejsce?
qchar90
Senior Member

Stary 26.02.2012, 19:21
ostatnio Kolton w studiu przed mecze ze Stadardem mowil, ze rozmawial ze Stanem i ten mu powiedzial ze kasy na transfery nie ma i dlatego zadnych ruchow w zimie nie bylo

wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.02.2012, 19:39
Odgadnąłem ten wywiad ........pytanie było czy Wisła jest tak mocna że nie potrzebuje WZMOCNIEŃ czy niema pieniędzy w klubie na transfery .ODPOWIEDZ DS RACZEJ TA PIERZA ODPOWIE
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.02.2012, 19:42
Na papierze to jest mocna. W praktyce jednak większość składu nadaje się do wytransferowania do Tereka Grozny, tylko kto by ich tam chciał. To już obieżyświat Radovanović kilka lat temu był skuteczniejszy niż ten Bułgar. Ostatni sensowni skrzydłowi odeszli razem z Zieńczukiem i Paulistą. O bocznych obrońcach pokroju Mijailovicia czy Baszczyńskiego możemy tylko pomarzyć.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.02.2012, 20:13
No ale czego wy oczekujecie od Stana, który dostał ZERO k...a ZERO pieniędzy na transfery ? Ze swojej pensji ma ich opłacić ? Wielu pomstuje na politykę wypożyczeń ale to była jedyna droga do skompletowania jako takiej kadry, która mogła awansować do LM. Co byście mówili jakby nakupowali szrotu z długimi kontraktami ? Jeszcze gorzej by było. A tak to jak gość by się sprawdził, awansowalibyśmy z nim to byłoby nas prawdodpobnie stać na jego wykupienie. A tak to odpadliśmy, goście odejdą i pozostanie status quo. Tu jest Wisła ! Tu nie ma długofalowej polityki.
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 26.02.2012, 21:21
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Temu panu już dziękujemy.
Ale o co chodzi? Powiedzial prawde, ze "wiosna bedzie bardzo ciekawie". No i jest. Cztery mecze na wiosne - zero zwyciestw.
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 26.02.2012, 22:58
Nie wiem jak taki Basałaj, ale wiem, jak ja bym się zachował, gdyby ktoś mi proponował stanowisko prezesa i naobiecywał Bóg jedne wie ile kasy...
Po pierwszym sezonie, po którym kasa popłynęła by strumyczkiem do Myślenic, a ja nie mógłbym wzmocnić zespołu, po prostu pizgnąłbym tym wszystkim i jeszcze opisał w prasie.
Widocznie, co po niektórym stołek przyspawał się do dupy, tylko gdzie rzetelność i honor?
Jeszcze trzeba rano wstać i móc spojrzeć do lustra...
Na miejscu Stana zmykałbym z tego klubu jak najszybciej...
Basałaj nie zrezygnuje, bo dla niego etyka i honor znaczą mniej więcej tyle co dla mnie wypadek rikszy w Chinach,
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
JrQ-
Senior Member

Stary 26.02.2012, 23:07
przecież Stana po sezonie nie będzie, zachowuje się jak profesjonalista i nic nie mówi, tym bardziej nic, co zaszkodzi dobremu imieniu klubu
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2012, 23:37
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
przecież Stana po sezonie nie będzie, zachowuje się jak profesjonalista i nic nie mówi, tym bardziej nic, co zaszkodzi dobremu imieniu klubu
Weź nawet nie strasz.
To co obecnie mamy całkowicie wystarcza by się już martwić.

willow napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak taki Basałaj, ale wiem, jak ja bym się zachował, gdyby ktoś mi proponował stanowisko prezesa i naobiecywał Bóg jedne wie ile kasy...
Po pierwszym sezonie, po którym kasa popłynęła by strumyczkiem do Myślenic, a ja nie mógłbym wzmocnić zespołu, po prostu pizgnąłbym tym wszystkim i jeszcze opisał w prasie.
Widocznie, co po niektórym stołek przyspawał się do dupy, tylko gdzie rzetelność i honor?
Jeszcze trzeba rano wstać i móc spojrzeć do lustra...
Na miejscu Stana zmykałbym z tego klubu jak najszybciej...
Basałaj nie zrezygnuje, bo dla niego etyka i honor znaczą mniej więcej tyle co dla mnie wypadek rikszy w Chinach,
Każdy kto ma przyjemność pracować z BC doskonale wie że jemu trzeba zawsze się kłaniać . Zapewne jeszcze co najmniej 5 razy będzie zwalniany i zatrudniany na wszelkiej maści wyższych stanowskach w stajni Bogusła Cupiała.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.02.2012 o godz. 23:42.
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.02.2012, 23:42
Weź nawet nie strasz.
To co obecnie mamy całkowicie wystarcza by się już martwić.
A jak Ci się wydaje, po co nam przy naszej polityce (transfery, szkolenie, marketing, zarządzanie) jest potrzebny taki dyr, sportowy? Zostanie nim jakiś były piłkarz polskiego klubu i starczy. I tak pozycja dyr. sportowego współzależy od kasy, a tej nie ma i nie będzie. Pan Kapka chętny do pomocy zarządowi zawsze będzie.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.02.2012, 07:31
Ja sie tylko martwie by własnie nie odszedł Valckx bo jak odejdzie, przyjdzie ktos inny niekoniecznie dobry, beda transfery za grosze bo Cupiał kasy nie da a Wisła bedzie sredniakiem i bedzie walczyc o srodek tabeli tak jak teraz i bedzie na tym miejscu co sezon co teraz. Niemartwiłbym sie tak gdyby nadal grali Brozki, Głowackie czy ogolnie sami Polacy - gorzej teraz gdy wiele zawodnikow jest tylko wypozyczonych a do tego zagranicznych. Jezeli jednak Cupiuałowi jeszcze zalezy na Wisle to tą kase Wisla powinna dostac.
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 27.02.2012, 08:09
Stan myśle kończy umowę i wroble cwierkaja, ze będzie w Poloni , a my w tej chwili mamy Zurawskiego, który ma pomoc dyr. sportowemu...

Dariook dziecko zrozum, ze szybko sukcesów sportowych mieć nie będziemy...z tym czy innym trenerem, bo po prostu nie będziemy mieć na to piłkarzy i pieniędzy. Więc przestań sie tak wynikami sportowymi przejmować...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.02.2012 o godz. 08:36.
westersyl
Guest

Stary 27.02.2012, 09:57
Mam nadzieję, że właściciel nie uraczy nas tylko wizją budowania klubu ze Smudą jako managerem odpowiedzialnym za trenerkę i pozyskiwanie zawodników...

To, że dyrektorowi sportowemu kończy się kontrakt w czerwcu i my nadal nie wiemy kto będzie decydował o polityce kadrowej drużyny na następny sezon jest skandalem.
cfa
Senior Member

Stary 27.02.2012, 10:28
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że właściciel nie uraczy nas tylko wizją budowania klubu ze Smudą jako managerem odpowiedzialnym za trenerkę i pozyskiwanie zawodników...

To, że dyrektorowi sportowemu kończy się kontrakt w czerwcu i my nadal nie wiemy kto będzie decydował o polityce kadrowej drużyny na następny sezon jest skandalem.
Ja cały czas mam nadzieje, że przygodą w handlowym Zagłebiu Smuda zamknął sobie drzwi w Wiśle.
Nie potrafię sobie wyobrazic Smudy ściągającego do Wisły podejrzane elementy.
Ostatnio edytowane przez cfa : 27.02.2012 o godz. 10:32.
Markus
Senior Member

Stary 27.02.2012, 13:10
O kształcie polityki finansowej Wisły oraz ilości środków dla pionu sportowego decyduje Bogusław Cupiał, dlatego trudno winić Valcksa za obecną sytuację powodowaną brakiem wzmocnień, czy zatrudnieniem fatalnego trenera.

U nas każdy sukces czy osiągnięcie nigdy nie był impulsem i odskocznią do kolejnego, tylko okazją do jak najszybszego skonsumowania go. To myślenie Cupiała już od 15 lat trzyma Wisłę jak łańcuchami na poziomie, którego żadną miarą nie jesteśmy w stanie przeskoczyć i iść dalej. A ponieważ inni w kraju też zdołali dociągnąć do tego poziomu, nasza sytuacja naturalną koleją rzeczy pogarsza się, zamiast nieustannie poprawiać i mamy coraz większe problemy w lidze.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.02.2012, 13:42
http://www.weszlo.com/news/9615-Blog..._jest_wypalona piękny tekst
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.02.2012, 13:55
zgrybus napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/9615-Blog..._jest_wypalona piękny tekst
Który można dedykować Markusowi, zapatrzonemu w słabych piłkarzach z zagranicy. To samo kiedyś mu pisałem, że kilka lat temu większość tych kopaczy bardzo rzadko grałaby w meczach, to nie rozumiał i pisał dalej swoje grafomańskie teksty o korzyściach wynikających z zatrudnienia Genkowa, Kirma, Bunozy, Jovanicia, Ilieva, Lameya, Jaliensa, Nuneza.
Markus
Senior Member

Stary 27.02.2012, 14:10
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Który można dedykować Markusowi, zapatrzonemu w słabych piłkarzach z zagranicy. To samo kiedyś mu pisałem, że kilka lat temu większość tych kopaczy bardzo rzadko grałaby w meczach, to nie rozumiał i pisał dalej swoje grafomańskie teksty o korzyściach wynikających z zatrudnienia Genkowa, Kirma, Bunozy, Jovanicia, Ilieva, Lameya, Jaliensa, Nuneza.
Markus nie chce ściągania do Wisły słabych piłkarzy z zagranicy, tylko wartościowych i wnoszących coś pozytywnego do zespołu. To po pierwsze.

Po drugie, nie można nie zauważać, że nawet Ci obcokrajowcy, których tak wyśmiewasz, okazali się lepsi i zrobili lepszy wynik od wszystkich innych polskich zawodników i zespołów w minionym sezonie. Nie było dla nich lepszej i tańszej "polskiej alternatywy". A i w tym sezonie doszli w pucharach znacznie dalej nż np: oparta na Polakach Jagiellonia czy Śląsk.

Przyczyną problemów Wisły jest słaby trener, brak wzmocnień zimą i za mała ilość wartościowych obcokrajowców w składzie, a nie to, że Valcks wolał np: Chaveza niż Pazdana.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.02.2012, 14:12
Z twoich obelg pod adresem Markusa nic nie wynika. Podobnie jak większość krzykaczy z tego forum, nie jesteś w stanie wskazać dobrych zastępców z polskim paszportem, albo żyjesz w wymyślonym uniwersum, w którym Waldemar Sobota ma 'skille' Messiego, a my akademię na wzór La Masii, że wystarczy tylko sięgnąć po pierwszego lepszego "-skiego", albo "-yka" z Młodej Ekstraklasy, a już jak urodził się w Krakowie i kopie u nas od dzieciaka to w ogóle powinien mieć abonament na grę w pierwszym składzie (i czerwone kartki )

Oczywiście, że ktoś mógłby mi odpisać, że dostaję orgazmu na widok piłkarzy o ciemnym pigmencie skóry albo legitymujących się jakimkolwiek innym paszportem niż polski. O grafomanię jednak ocierasz się ty - o ile transfery sprzed Valcxka - czyli Bunoza, Jovanić to kompletna amatorka lub szrot podrzucony przez chciwych menago, o tyle nie rozumiem przyczepiania się do Genkowa, Iliewa albo Holendrów. Gwoli ścisłości - po kilku lub kilkunastu miesiącach gry tych piłkarzy u nas faktycznie można ocenić obiektywnie ich formę, ale nie rozumiem przypisywania temu głębszej filozofiil; czy to źle, że ściągnęliśmy "bułgarskiego Brożka" (Genkowa), dwóch chłopów którzy grali w klubach albo rozgrywkach, w których rodzime gwiazdy pocałowałyby klamkę (Jaliens, Lamey) a mając do dyspozycji ograniczony fundusz transferowy do klubu trafia król strzelców ligi serbskiej, facet tak samo ograny w Europie. "Słabi" to oni mogą wydawać się teraz, kiedy zawodzi cała drużyna jak jeden mąż.

Żądam tego, co zwykle - podania wartościowych kontrkandydatów dla piłkarzy z CV reprezentantów kraju z doświadczeniem w pucharach i ligach silniejszych niż polska. Przecież tak bardzo znacie się na piłce, że Valckx mógłby zmiatać na rowerze razem z Maaskantem, gdyby was wszystkich zatrudnili.

Proszę o jakąś rzeczową odpowiedź, bo chyba na mój ostatni post pod twoim adresem takowej nie otrzymałem. Nie sztuka napisać, że jesteś marudą i w dodatku dyletantem, jak pewnie zrobiłoby to kilkanaście osób, ja mimo wszystko chciałbym podyskutować z twoimi tezami.

// Chciałbym, żeby moderatorzy byli konsekwentni i za takie ataki bez merytorycznego pokrycia w pewnych tematach po prostu rypali bany za trolling, ale chyba się tego nie doczekam.
Ostatnio edytowane przez Watts : 27.02.2012 o godz. 14:21.
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2012, 16:09
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Stan myśle kończy umowę i wroble cwierkaja, ze będzie w Poloni , a my w tej chwili mamy Zurawskiego, który ma pomoc dyr. sportowemu...

Dariook dziecko zrozum, ze szybko sukcesów sportowych mieć nie będziemy...z tym czy innym trenerem, bo po prostu nie będziemy mieć na to piłkarzy i pieniędzy. Więc przestań sie tak wynikami sportowymi przejmować...
Radzę ci zmienić kiosk na inny , bo od tego bojcenia i plotkowania tylko ci wróble ćwierkaja.

Już zwróciłem uwagę na to co pisałeś , odnośnie Patryka. Tam zapewne tez ci to wróble wycwierkaly, bo z prawda to ma niewiele wspólnego.
Nie ma możliwości żebyś wiedział lepiej. ..

I daruj sobie teksty typu „dziecko", przynajmniej co do mnie.
cfa
Senior Member

Stary 27.02.2012, 16:41

Może i. Ale wskaż mocnych zawodników polskiego pochodzenia którzy mieliby przeszło 160 meczy w drużynie pokroju AZ Alkmaar, skrzydłowego i skrajnych obrońców z doświadczeniem w lidze mistrzów i napastnika takiego jak Genkov

Ja w naszej lidze w sumie widzę może kilku ale raczej z mniejszym doświadczeniem.
Abwo, Pawłowski, Sobota, Kupisz, Celeban, Jodłowiec, Jankowski no i uwaga Grzegorz Rasiak !!
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.02.2012, 16:43
cfa napisał(a):Wyświetl post
napastnika takiego jak Genkov
Czyli ....a jakiego ?
Takich wolnych znajdę z 200
Tak średnich technicznie z 300
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

cfa
Senior Member

Stary 27.02.2012, 17:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Czyli ....a jakiego ?
Takich wolnych znajdę z 200
Tak średnich technicznie z 300
No jak bym wiedział jak go określić to bym określił. W każdym razie przeszłość ma nie najgorszą.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów