|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ten wywiad chyba został zrobiony tylko i wyłącznie po to by udobruchać kibiców i uciszyć dyskusje odnośnie kasy itp.
Aż trudno uwierzyć w tak nagły zwrot o 180 w polityce, zresztą mówi że drużyna była budowana w oparciu o doświadczonych i wolnych piłkarzy aby uzyskać awans do LM. Po nie udanych eliminacjach zrezygnowano z tego modelu... a czy przypadkiem SV i RM awans do LM nie planowali po tych rozgrywkach? Bo o ile wiadomo po pierwszym roku pracy takiego wariantu nie zakładano. Skoro cała 2 liga holenderska pęka w szwach od zdolnych juniorów to na co on jeszcze czeka?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.01.2012 o godz. 03:34.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Kiedyś w wywiadzie Maaskant powiedział, że już w pierwszym sezonie władze klubu zapowiedziały, że celem jest mistrzostwo Polski. Po zdobyciu tytułu pojawił się kolejny cel - awans do Ligii Mistrzów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Taki junior, jak jest naprawdę dobry, ma do wyboru grę w Ajaksie, PSV, Twente, AZ Alkmaar czy Feyenordzie, to woli zaczekać, nawet jak się po udanej rundzie nikt nie zgłosi, niż jechać do Polski... . Prawda jest niestety taka że Wisła w lidze holenderskiej byłaby w 2 dziesiątce, więc dla juniora nie jest to jakaś rewelacyjna oferta. Inaczej jest z zawodnikami już po 25 - 26 roku zycia takimi jak Voskamp, Van der Bizen czy Benson. Oni co najwyżej mogą liczyć na ofertę drużyn walczących o utrzymanie w Eredivisie, dlatego też wolą grać w Polsce. Nasze zespoły lepiej płacą niż końcówka ligi holenderskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pierwszym roku pracy zrobił nadwyżkę! Zdobycie mistrzostwa i awans do LM rozumie się samo przez się jako główny cel a nie jako kolejny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
bo patrząc na skład to oczywiście że zrobił
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A co miał powiedzieć? Właściciel klubu, ten ...., nie daje mi kasy na transfery, a że mamy beznadziejny skład, to ugramy maksymalnie 8. miejsce?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ostatnio Kolton w studiu przed mecze ze Stadardem mowil, ze rozmawial ze Stanem i ten mu powiedzial ze kasy na transfery nie ma i dlatego zadnych ruchow w zimie nie bylo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Odgadnąłem ten wywiad ........pytanie było czy Wisła jest tak mocna że nie potrzebuje WZMOCNIEŃ czy niema pieniędzy w klubie na transfery .ODPOWIEDZ DS RACZEJ TA PIERZA ODPOWIE
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Na papierze to jest mocna. W praktyce jednak większość składu nadaje się do wytransferowania do Tereka Grozny, tylko kto by ich tam chciał. To już obieżyświat Radovanović kilka lat temu był skuteczniejszy niż ten Bułgar. Ostatni sensowni skrzydłowi odeszli razem z Zieńczukiem i Paulistą. O bocznych obrońcach pokroju Mijailovicia czy Baszczyńskiego możemy tylko pomarzyć.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
No ale czego wy oczekujecie od Stana, który dostał ZERO k...a ZERO pieniędzy na transfery ? Ze swojej pensji ma ich opłacić ? Wielu pomstuje na politykę wypożyczeń ale to była jedyna droga do skompletowania jako takiej kadry, która mogła awansować do LM. Co byście mówili jakby nakupowali szrotu z długimi kontraktami ? Jeszcze gorzej by było. A tak to jak gość by się sprawdził, awansowalibyśmy z nim to byłoby nas prawdodpobnie stać na jego wykupienie. A tak to odpadliśmy, goście odejdą i pozostanie status quo. Tu jest Wisła ! Tu nie ma długofalowej polityki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wiem jak taki Basałaj, ale wiem, jak ja bym się zachował, gdyby ktoś mi proponował stanowisko prezesa i naobiecywał Bóg jedne wie ile kasy...
Po pierwszym sezonie, po którym kasa popłynęła by strumyczkiem do Myślenic, a ja nie mógłbym wzmocnić zespołu, po prostu pizgnąłbym tym wszystkim i jeszcze opisał w prasie. Widocznie, co po niektórym stołek przyspawał się do dupy, tylko gdzie rzetelność i honor? Jeszcze trzeba rano wstać i móc spojrzeć do lustra... Na miejscu Stana zmykałbym z tego klubu jak najszybciej... Basałaj nie zrezygnuje, bo dla niego etyka i honor znaczą mniej więcej tyle co dla mnie wypadek rikszy w Chinach, ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przecież Stana po sezonie nie będzie, zachowuje się jak profesjonalista i nic nie mówi, tym bardziej nic, co zaszkodzi dobremu imieniu klubu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To co obecnie mamy całkowicie wystarcza by się już martwić.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.02.2012 o godz. 23:42.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
A jak Ci się wydaje, po co nam przy naszej polityce (transfery, szkolenie, marketing, zarządzanie) jest potrzebny taki dyr, sportowy? Zostanie nim jakiś były piłkarz polskiego klubu i starczy. I tak pozycja dyr. sportowego współzależy od kasy, a tej nie ma i nie będzie. Pan Kapka chętny do pomocy zarządowi zawsze będzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja sie tylko martwie by własnie nie odszedł Valckx bo jak odejdzie, przyjdzie ktos inny niekoniecznie dobry, beda transfery za grosze bo Cupiał kasy nie da a Wisła bedzie sredniakiem i bedzie walczyc o srodek tabeli tak jak teraz i bedzie na tym miejscu co sezon co teraz. Niemartwiłbym sie tak gdyby nadal grali Brozki, Głowackie czy ogolnie sami Polacy - gorzej teraz gdy wiele zawodnikow jest tylko wypozyczonych a do tego zagranicznych. Jezeli jednak Cupiuałowi jeszcze zalezy na Wisle to tą kase Wisla powinna dostac.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Stan myśle kończy umowę i wroble cwierkaja, ze będzie w Poloni , a my w tej chwili mamy Zurawskiego, który ma pomoc dyr. sportowemu...
Dariook dziecko zrozum, ze szybko sukcesów sportowych mieć nie będziemy...z tym czy innym trenerem, bo po prostu nie będziemy mieć na to piłkarzy i pieniędzy. Więc przestań sie tak wynikami sportowymi przejmować...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.02.2012 o godz. 08:36.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mam nadzieję, że właściciel nie uraczy nas tylko wizją budowania klubu ze Smudą jako managerem odpowiedzialnym za trenerkę i pozyskiwanie zawodników...
To, że dyrektorowi sportowemu kończy się kontrakt w czerwcu i my nadal nie wiemy kto będzie decydował o polityce kadrowej drużyny na następny sezon jest skandalem. |
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie potrafię sobie wyobrazic Smudy ściągającego do Wisły podejrzane elementy.
Ostatnio edytowane przez cfa : 27.02.2012 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O kształcie polityki finansowej Wisły oraz ilości środków dla pionu sportowego decyduje Bogusław Cupiał, dlatego trudno winić Valcksa za obecną sytuację powodowaną brakiem wzmocnień, czy zatrudnieniem fatalnego trenera.
U nas każdy sukces czy osiągnięcie nigdy nie był impulsem i odskocznią do kolejnego, tylko okazją do jak najszybszego skonsumowania go. To myślenie Cupiała już od 15 lat trzyma Wisłę jak łańcuchami na poziomie, którego żadną miarą nie jesteśmy w stanie przeskoczyć i iść dalej. A ponieważ inni w kraju też zdołali dociągnąć do tego poziomu, nasza sytuacja naturalną koleją rzeczy pogarsza się, zamiast nieustannie poprawiać i mamy coraz większe problemy w lidze. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Który można dedykować Markusowi, zapatrzonemu w słabych piłkarzach z zagranicy. To samo kiedyś mu pisałem, że kilka lat temu większość tych kopaczy bardzo rzadko grałaby w meczach, to nie rozumiał i pisał dalej swoje grafomańskie teksty o korzyściach wynikających z zatrudnienia Genkowa, Kirma, Bunozy, Jovanicia, Ilieva, Lameya, Jaliensa, Nuneza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie, nie można nie zauważać, że nawet Ci obcokrajowcy, których tak wyśmiewasz, okazali się lepsi i zrobili lepszy wynik od wszystkich innych polskich zawodników i zespołów w minionym sezonie. Nie było dla nich lepszej i tańszej "polskiej alternatywy". A i w tym sezonie doszli w pucharach znacznie dalej nż np: oparta na Polakach Jagiellonia czy Śląsk. Przyczyną problemów Wisły jest słaby trener, brak wzmocnień zimą i za mała ilość wartościowych obcokrajowców w składzie, a nie to, że Valcks wolał np: Chaveza niż Pazdana. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Oczywiście, że ktoś mógłby mi odpisać, że dostaję orgazmu na widok piłkarzy o ciemnym pigmencie skóry albo legitymujących się jakimkolwiek innym paszportem niż polski. O grafomanię jednak ocierasz się ty - o ile transfery sprzed Valcxka - czyli Bunoza, Jovanić to kompletna amatorka lub szrot podrzucony przez chciwych menago, o tyle nie rozumiem przyczepiania się do Genkowa, Iliewa albo Holendrów. Gwoli ścisłości - po kilku lub kilkunastu miesiącach gry tych piłkarzy u nas faktycznie można ocenić obiektywnie ich formę, ale nie rozumiem przypisywania temu głębszej filozofiil; czy to źle, że ściągnęliśmy "bułgarskiego Brożka" (Genkowa), dwóch chłopów którzy grali w klubach albo rozgrywkach, w których rodzime gwiazdy pocałowałyby klamkę (Jaliens, Lamey) a mając do dyspozycji ograniczony fundusz transferowy do klubu trafia król strzelców ligi serbskiej, facet tak samo ograny w Europie. "Słabi" to oni mogą wydawać się teraz, kiedy zawodzi cała drużyna jak jeden mąż. Żądam tego, co zwykle - podania wartościowych kontrkandydatów dla piłkarzy z CV reprezentantów kraju z doświadczeniem w pucharach i ligach silniejszych niż polska. Przecież tak bardzo znacie się na piłce, że Valckx mógłby zmiatać na rowerze razem z Maaskantem, gdyby was wszystkich zatrudnili. Proszę o jakąś rzeczową odpowiedź, bo chyba na mój ostatni post pod twoim adresem takowej nie otrzymałem. Nie sztuka napisać, że jesteś marudą i w dodatku dyletantem, jak pewnie zrobiłoby to kilkanaście osób, ja mimo wszystko chciałbym podyskutować z twoimi tezami. // Chciałbym, żeby moderatorzy byli konsekwentni i za takie ataki bez merytorycznego pokrycia w pewnych tematach po prostu rypali bany za trolling, ale chyba się tego nie doczekam.
Ostatnio edytowane przez Watts : 27.02.2012 o godz. 14:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Już zwróciłem uwagę na to co pisałeś , odnośnie Patryka. Tam zapewne tez ci to wróble wycwierkaly, bo z prawda to ma niewiele wspólnego. Nie ma możliwości żebyś wiedział lepiej. .. I daruj sobie teksty typu „dziecko", przynajmniej co do mnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może i. Ale wskaż mocnych zawodników polskiego pochodzenia którzy mieliby przeszło 160 meczy w drużynie pokroju AZ Alkmaar, skrzydłowego i skrajnych obrońców z doświadczeniem w lidze mistrzów i napastnika takiego jak Genkov Ja w naszej lidze w sumie widzę może kilku ale raczej z mniejszym doświadczeniem. Abwo, Pawłowski, Sobota, Kupisz, Celeban, Jodłowiec, Jankowski no i uwaga Grzegorz Rasiak !! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Czyli ....a jakiego ?
Takich wolnych znajdę z 200 Tak średnich technicznie z 300 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|