|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ta liga jest tak zamotana, ze tu MP zostanie ten kto po 30 kolejce bedzie liderem i to nie koniecznie zasluzonym liderem.
Nie zdziwie sie jak za tydzien Legia da dupy z LKS-em bo to jest caly urok polskiej ligi. Nie znasz dnia ani godziny kiedy dostaniesz w....... ![]() Licze, ze dzis Wisla pocisnie kieleckie cipy. Slask przegral, Polonia przegrala, Amica przegrala. 3pkt dzis obowiazkowo! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Legia pokazała, że rezultat z LE to nie był przypadek, nieźle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Szkoda, ze Ljuboja nie mogl tak uderzyc w Lizbonie - dzisiaj tyle bramek nie bylo im potrzebne do zwycięstwa.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Takiego pogromu nikt sie nie spodziewał. Legia znowu zagrała odwaznie jak ze Sportingiem i to zawazyło na postawie dzisiaj. I Maciej Skorza moze znowu powiedziec - przynajmniej liga bedzie ciekawsza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Ogólnie macie takie teorie, że wygrane Legii nad Wisłą to mecze o pietruszkę i to jest trochę śmieszne. gigant będę miał więcej czasu to poznajduję te posty i Ci to udowodnię. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Piękna kolejka ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
8 miejsce na równi z Widzewem Łódź mówi samo za siebie . . . Jak się nic nie zmieni możemy zapomnieć o Pucharach w następnym sezonie . . .
Ostatnio edytowane przez heoij : 26.02.2012 o godz. 19:14.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Śląsk - 2 mecze - 1 pkt
Legia - 2 mecze - 3 pkt Polonia - 2 mecze - 3 pkt Wisła - 2 mecze - 1 pkt Lech - 2 mecze - 0 pkt Jak ktos mi powie, ze kazdy z zespolow z czolowki nie zgubi jeszcze 1X punktow to po prostu padne ze smiechu. Rownie dobrze Wisla moze wskoczyc wysoko, skoro juz wiekszosc zgubila wiecej niz 3 punkty w 2 meczach. Ja Wam mowie... Idzie Idzie... no i Ruch Ruch ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ten Czekaj to taki do końca normalny jest
?![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
kreseq - no wlsnie w twoich wyliczeniach brakuje miejsca dla Ruchu
Tabela na koniec powinna wygladac mniejwiecej miejsca 1 - 2 =>Legia / Śląsk miejsca 3 - 4 => Polonia / Ruch miejsca 5 - 8 => Wisła / Lech / Korona / Bielsko kolejnośc w przedziałach dowolna równie dobrze możemy być 5 co 8 puchary nam już nie grożą. W Poznaniu mogą się jeszcze łudzić że przyjdzie cudotwórca Probierz i uratuje im sezon - w co nie wierzę, ale i tak ich szanse na wspaniały finisz są przez to większe niż nasze, bo u nas juz się raczej wiele nie zmieni, mamy przeciętną drużynę która odniesie sukces jeżeli nie spadnie do dolnej części tabeli. PS - jest oczywiście jeszcze PP ale jak wiadomo to już jest kompletna loteria. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem Legia wygra ligę - gra po prostu solidną piłkę. Ljuboja wniósł sporo jakości do tej drużyny. Jakby Wisła miała takiego inteligentnego i uzdolnionego napadziora, a nie jakiegoś przewracającego się Genkova to tez by może miała szanse na mistrza w tym sezonie.
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Własnie, dobre pytanie. Szkoda że na razie zostanie bez odpowiedzi.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ho ho Małecki ma ponoć zostać zawodnikiem ŁKSu
Ciekawe.. może za tydzień ukarałby Legię.. :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Największy przegrany 2 pierwszych kolejek.... Wisła. (niestety)
Śląsk ktoś powie. Ale grali z czołówką. Owszem tylko 1 punkt i lanie z Legią u siebie, ale zaraz zaczną grac ze słabiakami i nadrobią straty. Polonia? Owszem, wpadka ale mimo wszystko 3 punkty. Amica? może tylko oni gorzej, aczkolwiek czy oni jeszcze w lidze grają o puchary? Tak czy owak, pokazaliśmy swoją "moc". Znając życie "pechowo" odpadniemy z PP z Amicą i walczymy o 4 miejsce... gdzie też polegniemy. Źle to wygląda. Nie wyniki ale gra. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie kracz, ale dla mnie za tydzień może paść każdy wynik. Nie to, że Legia jest tak słaba, czy beznadziejna, ale jak każdy zespół w tej lidze mecz meczowi nierówny, a liga jest niezwykle nieprzewidywalna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ciekawi mnie przypadek Zagłębia Lubin. Po rundzie jesiennej najlepszym strzelcem drużyny był 21-letni Arkadiusz Woźniak, najlepszym graczem 1 ligi jest wypozyczony z Zagłębia 20 latek Adrian Błąd, w druzynie debiutuje i strzela gola w ostatnim meczu rundy jesienne 20 letni Famulski, podstawowym graczem jest 19 latek Dąbrowski. Co nalezy robić by wydostać drużynę z dna tabeli? Wydawałoby się że....ale jednak w Lubinie mają lepsze sposoby. Najlepszy strzelec Woźniak odsunięty od składu, Adrian Błąd dalej niech się ogrywa w 1 lidze, Famulski i Dąbrowski do wypożyczenia, za to ściągnięty zostaje słowacko - czeski szrot i emeryci. Efekty? Zagłębie poleci na zbity pysk z ligi, Hapal wraz z zaciągiem wróci tam skąd przyszedł, a Woźniak i Błąd pokopia sobie w 1 lidze gdzie wyląduje Zagłębie. I tak własnie wyglada polityka sportowo - finansowa sporej części naszych klubów która niewiele ma wspólnego ze zdrowym rozsądkiem.
Śląsk - Legia - do tego meczu pasuje tylko jedno okreslenie : pojedynek gołej dupy z batem. Jedyna nadzieja że Skorża w kolejnych meczach powróci do swojej ulubionej taktyki z 3 defensywnymi pomocnikami i dzidami na Ljuboję, która przyniosła mu "efekty" w meczu ze Sportingiem. ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wasz Czekaj, to jak nasz Porębski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Tu się akurat nie zgodzę. Amika jednak zero punktów zdobytych.
![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Będę w szoku jak się po tym podniosą. Dla mnie ich wyjazd do Łodzi to prawie pewne 3 pkt Żydów.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Chciałbym, żeby tak było, ale w tym momencie to raczej myślenie życzeniowe. Najpewniej - jak w 90% meczów wyjazdowych - Śląsk w Łodzi się "zamuruje", a potem wciśnie coś po rogu / wolnym / lub z kontry.
Nie ma co liczyć, że będą prezenty w pierwszych minutach (jak nam) rozdawać co mecz ![]()
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mimo wszystko nie brałbym na poważnie aspiracji mistrzowskich Śląska. Wczoraj uchylił mocno drzwi Legii. My sie przestaliśmy liczyć już w tym sezonie. Groclin to cyrk nie klub, więc porażka z Widzewem jest sygnałem, ze oni też nie będą się liczyć w ostatecznym rachunku (najwyżej puchary). Amica to producent sprzętu AGD. I tyle.
|
|
|