|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Przy czym Michał z racji wieku może się rozwinąć. Jaliens już tylko pogorszyć. BTW Czekaja to trzeba wypożyczyć żeby chłopak trochę się oszlifował (nawet w I lidze) Nie łapałby takich głupich kartek. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
hehe a wszyscy byli za...dawali słowa otuchy i wsparcia, mówili "jesteśmy z Tobą Kaziu na dobre i na złe", albo "dajmy mu czas do końca rundy..." , mówili "wy.je.bac Holendrów a dać szanse młodym Czekajowi i Brudowi..."
Jeszcze wczoraj było inaczej, były piękne słowa i pochwały... To co się dzieje pokazało nam wszystkim, kim jesteśmy i na co zasługujemy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Co otwiera możliwość.... PRZYWRÓĆMY ROBERTA!!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Świat nie jest czarno-biały. Nie ma jednego leku na całe zło. Nie warto mylić trenera z cudotwórcą. Nadal uważam, że zwolnienie Maaskanta było przedwczesne. Teraz dodatkowo uważam, że zwalnianie Moskala byłoby przedwczesne. First things first (baza treningowa, strategia i cele w dalszej perspektywie, potem trener i gracze, równocześnie marketing). Robota na kilka lat.
Poza tym:
Po drugie, w Twoim "po czwarte" też jest błąd interpunkcyjny. Puryzm jest często - wybacz - zbędną upierdliwością. Chyba że uprawiasz ironię... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Bierzmy Michała Probierza póki jest jeszcze wolny!!
![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Albo drugi przykład, skoro w klubie jest tak do dupy to czemu nie napieprza sie dzień w dzień, że jest do dupy, tylko po porażkach. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Nie mamy dobrego skladu. I to trzeba sobie jasno powiedziec. Jaki sklad? Bez obrony? Z jednym pomocnikiem? Panowie, bez jaj.
Ale tez, jak zauwazyl willow, nie mamy slabego skladu. Mowiac inaczej, tak, kadrowo jestesmy od Legii czy Polonii slabsi. Ale do jasnej ciasnej, nikt mi nie powie ze kadrowo nie jestesmy silniejsi od takich "tuzow" jak Zaglebie... Korona... Gornik... Podbeskidzie... itd. Tymczasem wlasnie z takimi druzynami tracimi punkty. A wiec... a wiec... nie mozna wszystkiego zrzucic na slabosc pilkarzy. Napewno majac material pilkarski jaki mamy niczego wielkiego nie mozna oczekiwac, ale... zeby nawet miejsce na pudle?! W pierwszej 4?! Kto jest od nas silniejszy kadrowo? Napewno Legia. Raczej Polonia. Lech to ten sam poziom. I... to tyle. 3 druzyny. My tymczasem jestesmy obecnie na miejscu... 8. Za Lechem ktory gral od roku bez trenera, czy za Ruchem ktory pieniedzy nie ma na nic. Aa, no i za Podbeskidziem ![]() ----------------------------------------------------------------------------------- Ja sie obawiam o przyszlosc Wisly. Ale nie od dzisiaj, tylko juz od dawna. Wychodzi krotkowzroczna polityka B.Cupiala. Na ten moment, brak pucharow oznacza calkowity rozpad tej druzyny. Awans do pucharow to tylko utrzymanie tego poziomu co jest. Bo jak inaczej? Skoro tyle wypozyczen jest, tyle konczy sie kontraktow... A finanse mamy ograniczone. O znalezieniu w tym momencie srodkow na baze nawet nie ma co liczyc. Jedyna mozliwosc to taka, ze sprzedajemy Meliksona za gruba kase i sie za to solidnie wzmacniamy (przy jednoczesnym awansie do pucharow). Tylko za ile my tego Meliksona sprzedamy? Jest dobry, ale... nie mlody. Nikt za niego nie bedzie dawal milionow. A szegolnie zachodnie kluby ktore teraz ogladaja dwa razy kazdego centa przed wydaniem...Te opowiesci o 4-5 mln euro sa na takim poziomie jak te o 7 mln euro za Rudnevsa... "Turcy od Mierzejewskiego" to sa cuda. A cuda sie trafiaja... radzko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zapomniałeś także że ja posiadam opcję "edytuj" wiec twoje porównanie traci w tym momencie sens. ![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.02.2012 o godz. 22:28.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Wydaje mi się że w kolejnym meczu zagramy bardziej do tyłu albo ofensywnie z dwoma napadziorami. Moskal jednak rotuje składem więc może się uczy ![]() Nie rozumiem ludzi którzy teraz jadą po Lamey i Jaliensie bo w tej rudzie oboje grają dobrze i równo. Co do dzisiejszego meczu ostatnie takie dno było z Podbeskidziem, irytuje mnie że jesteśmy chłopcami do bicia i nabijania sobie punktów w tej lidze. Ale znowu pozbywać się trenera to był by skrajny kretynizm. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Niestety słowa szanownego prezesa Wisły się nie sprawdzą
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale odpowiem - Moskal nie jest dobry, albo inaczej, popełnił wg mnie grzech pychy. Ubzdurał sobie że ze zgrają słabych dziadów + Melikson jest w stanie grać jak Barcelona piękną ofensywną piłkę i uwaga - skuteczną Wg mnie - zła wizja. Takie mam zdanie. Nie mamy piłkarzy do takiej gry. Pojął to i sam genialny Maaskant odchodząc od niej na rzecz defensywy i dzieki czemy zdobył MP oraz wszedł do grupy LE. O LM z takim składem nie było szans.Ale nie myl 2 rzeczy - krytyki Moskala po 4 meczach (liga + puchary) od tego czy ktoś chce go zwolnić! Bo nawet jeśli Moskal jest słaby, to nie jestem zwolennikiem jego zwolnienia już teraz. Zrozumiał kolega? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
tak jakbyś to Ty im pensję wypłacał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jak idzie tyle kasy na dziada który gra na poziomie amatora (Jalins-Czekaj), to nie ma potem pieniędzy na jakiegoś kolejnego Meliksona. Jako kibic Wisła przejawiam troskę o nasz skład. Boli cię to?
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
boli mnie Twoja ignorancja i głupota... może 20 razy tańszy jest chłopak ale tak naprawdę to nie wiadomo co do końca w nim drzemie i jaki jest jego potencjał. Melikson pewnie też zarabia 20 razy więcej niż chłopaki z ME, którzy pewnie też są utalentowani i perspektywiczni (!?) tak więc wnioskujesz by obniżyć koszty o 20 razy i grać juniorami skoro i tak ten sam efekt( a jeszcze można liczyć na to że się rozwiną...)?
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Co do dzisiejszego meczu ostatnie takie dno było z Podbeskidziem, irytuje mnie że jesteśmy chłopcami do bicia i nabijania sobie punktów w tej lidze. Ale znowu pozbywać się trenera to był by skrajny kretynizm.[/QUOTE] Zgadza się. Sezon jest i tak stracony. Szukać trenera z doświadczeniem i sukcesami. I jemu zapłacić więcej kosztem zawodników. Opłaci się, mówię Wam. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nic nie piszę o tym ze Czekaj to brylant - pisze ze Czekaj gra piach, jak Jaliens ale przynajmniej: - nie obciąża budżetu - jest młody i może, może się rozwinie Nic nie pisze żeby grać juniorami, ale o tym ze pięknie wtopiliśmy zatrudniając Jaliensa. To przytyk (ironia) dla naszych zarządzających. ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A może ...nie to napewno nie moze byc prawda....aż mi głupio ,że o tym pomyslałem......no bo jak to
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Mam duży problem z jednoznaczną oceną naszej gry na wiosnę. Z jednej strony operowanie piłką w polu zaczyna wyglądać na prawdę dobrze, ale na szpicy jest jakaś niemoc (dziś raptem 2 strzały!). Wydawało się, że po przerwie piłkarze Korony zaczną się stukać czołami (ileż można gonić za piłką?), a tu ...
No właśnie, chyba zapominamy o tym iż w prawie każdym meczu gramy znaczą część czasu w "10"-u. Z Zagłębiem stracona bramka w samej końcówce. Niestety, ale mamy w tym wszystkim też pecha. Sam optowałem po zwolnieniu Maaskanta za zagranicznym trenerem, który rokuje szybki progres. Jednak jak obserwuję grę w tych kolejnych meczach to widać że płynność ataku pozycyjnego jest coraz lepsza. Kaziu faktycznie stara się wpoić ładną techniczną grę, ale nie wszystko wychodzi jak trzeba, a i materiał ma średniej jakości. Obawiam się teraz tego, że Kaziu pod presją wyniku zacznie kombinować i wybierać jakąś pozorną drogę "na skróty" i dopiero wtedy możemy się pogrążyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Trener z doświadczeniem i sukcesami nie przyjdzie trenować takich kopaczy - mowy o tym nie ma. Trzeba zacząć budować podwaliny organizacyjne pod klub już bez udziału Cupiała i jego wiernych giermków. Nie było kasy teraz na transfery to tym bardziej po sezonie, gdy na zawodnikach odchodzących za kilka miesięcy nie zarobimy ani złotówki.
Jest coś na czym zna się Basałaj? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
bez Cupiała to klubu nie będzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie wiem co chodzi Basałajowi będącym wykonawcą BC po głowie. Zastanówmy się 1) zero wzmocnień 2) totalna oszczędnośc 3) kara do zapłaty madziarze 4) wygasające kontrakty 7 zawodnikom po sezonie. Może jak to ma w zwyczaju armia niemiecka wycofywanie się na z góry upatrzone pozycje
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Racja pamiętam jak po Levadii całe forum jechało po Polakach a teraz idzie na odwrót. Tylko trener z doświadczeniem i sukcesami potrzebuje: a.kasy b.sztabu c.czasu d.transferów Z powyższych warunków nic nie otrzyma więc nie przyjdzie. Jak patrzyłem na grę za Maskanta to chciało mi się wymiotować ale byłem przeciwnikiem jego zwolnienia. Jeśli klub rozpatruję zmianę trenera po sezonie powinien to zrobić teraz, sezon i tak stracony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Moskal powinien podać się do dyspozycji zarządu... a Staszek niech nie opowiada bajek że Wisła nie potrzebuje wzmocnienia bo ma po dwóch wartościowych zawodników na każdą pozycje - śmiech !!!Brak kasy to jest problem a na wiosnę jeszcze 10 kończą się kontrakty... przyszłość wygląda bardzo kiepsko.
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Posiadanie opcji EDYTUJ nie zwalnia od jej używania. Dajcie Moskalowi czas. Każdemu trenerowi dajcie czas.
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 26.02.2012 o godz. 23:10.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ajax napisał:
"Tylko trener z doświadczeniem i sukcesami potrzebuje: a.kasy b.sztabu c.czasu d.transferów Z powyższych warunków nic nie otrzyma więc nie przyjdzie." Święta Racja, ochłońcie w temacie "nowy trener z osiągnięciami". Nikt taki nam w dającej się przewidzieć przyszłości nie grozi. Do końca sezonu zostanie Kaziu, a potem pewnie niestety Smuda.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Member
Offline |