|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A co mają nie mieć wyjebane, jak 4/5 składu jest wypożyczona z innych klubów.
Moskal do wywalenia za taktykę - grać pół meczu na 0:0 skoro ten wynik premiuje rywali to idiotyzm najwyższych lotów. Rozliczajmy go za efekty, a nie za legendarność. Druga uwaga do Moskala: po cholerę grać Genkowem - który od września zeszłego roku jest bezproduktywny - skoro mamy Bitona w składzie? Moim zdaniem to lepszy napastnik, choć moim zdaniem Wisła powinna grać dwoma napastnikami. Zaczynam się zastanawiać, czy menedżer Bitona nie ma racji sugerując chore układy w klubie. |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
Ps2. Dlaczego lepiej idzie nam gra w dziesiątkę ? o dziwo staramy się wtedy atakować przesuwamy więcej zawodników do przodu, tacy piłkarze jak Melikson, Iliev czy Garguła bardzo dobrze czują się przed polem karnym rywala i widać to wówczas gdy gramy odważnie, ofensywnie. Moskal zawalił na całej linii, po pierwsze starając się bronić wyniku (!?) tylko pytanie jakiego wyniku? Może nie chciał powtórzyć błędu z Nikozji ? ale przecież mecz meczowi nierówny i również rywale i warunki były zdecydowanie inne. Grajmy dwójką napastników, grajmy ofensywnie i tak nie ma nic do stracenia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Ogrywanie kogoś, kosztem dobrego wyniku drużyny? Sorki ale dla mnie to nie jest proste jak drut. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Teraz przejrzeliście na oczy, że Genkov to drewno nie napastnik? Co daje zgrywanie piłki do piłkarza, który wcześniej podawał do Genkova? Powrót do sytuacji sprzed podania, czyli nic. Genkov jest w tak słabej formie, że nie chce go już widzieć w pierwszym składzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To co gra Bługar widać, natomiast Bitona za te ogony w żadnym wypadku nie da się ocenić. Nie kupuję argumentów że to inna taktyka, że ustalamy atak pod przeciwnika itp. Czy grał Biton czy gra Genkov reszta opiera się na tym samym. Wymiana zawodników raczej następuje z braku laku niżeli złotej myśli taktycznej. Także nie umiem ci odpowiedzieć na twoje zapytanie. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Walczymy o miejsce na podium to raz, a dwa Puchar Polski to dla nas musi być priorytet. Inaczej europejskie puchary pooglądamy na nce lub polsacie sport... ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No nie koniecznie
![]() To że ciężko znaleść racjonalne wytłumaczenie Genkov vs Biton to nie musi oznaczać że twoja teza jest prawdziwa. Tu może być nieskończenie wiele aspektów, począwszy od tego że Biton może się dogadywać z kimś na boku aż do takich że stoi po stronie swojego przyjaciela Małego... Czyste gdybanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co też nie jest takie oczywiste, bo jak nam przyjdzie zagrać z takim Spartakiem, to puchary na jesień długo nie potrwają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Panie Moskal, ile razy jeszcze Pańskie idiotyczne decyzje będą skutkowac osłabieniem zespołu?
Czy tak trudno uczyć się na błędach? To ja już wole Smudę, ten przynajmniej opier... potrafi... Nie zapomnij Pan zabrać ze sobą Czekaja do ME... ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Panu już dziękujemy. Zadziałano pod wpływem sukcesu w LE i zostawiono Moskala na stanowisku, niestety ja od początku przeczuwałem, że to się źle skończy.
Probierz nie ma klubu, powinniśmy to wykorzystać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
karas1983 wątpię żeby Smuda był wolny. Moim zdaniem to bardzo dobry trener - ma wizję. Mimo że jest nieukiem i analfabetą to zna się na tym co robi - za jego czasów przynajmniej reprezentacja ma styl i niezłe wyniki (nie licząc tego 6:0 z Hiszpania - potraktujmy to jako wpadkę).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mam wielką prośbę do zarządu Wisły Kraków , zatrudnijcie w końcu jakiego dobrego trenera bo sie nie doczekamy zwyciestwa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Lech pewnie weźmie Probierza, my zostaniemy z Kaziem... :|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jeden wielki chu* z tego, że gramy jak Barcelona. Gramy podaniami do 16 metra a później... strata.
Powtórka z meczu ze Standardem, gówno z tego, że prowadzimy grę skoro przez 45 minut NIE ODDAJEMY CELNEGO strzału na bramkę. To jest śmieszne. Jeżeli nie uda nam się wygrać tego spotkania to moim zdaniem będzie to pokazanie, że Wisła nie potrafi w tym składzie tak grać oraz, że Kazek jeszcze się musi wiele uczyć. Co z tego, że gramy lepiej skoro nie radzimy sobie z Koroną i Zagłębiem ? A co dopiero powiedzieć jak przyjdzie nam zagrać z czołówką. Nie zdziwię się jeżeli przegramy jeszcze ze Śląskiem, Polonią, Legią, Lechem i zajmiemy 10 miejsce w tabeli za Podbeskidziem... No ładnie, ładnie. Oddaliśmy JEDEN strzał celny jest dobrze. Co tam strzały na bramkę ważne, że posiadamy piłkę. Kompromitacja. Mieliśmy gonić czołówkę, celność Guły mnie poraża, podać potrafi strzelić już nie. Prawda jest taka 7 punktów dali nam sędziowie, bądź zupełny przypadek. Powinniśmy być na miejscy 12 za Bełchatowem. Mistrz Polski oddaje jeden strzał u siebie na bramkę to jest ....*a chore i śmieszne. Wyjebać pół drużyny innego wyjścia nie ma ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
niech sie obudzą to moze probierza dalo by sie zawinąc do Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Probierz już w Lechu. U nas Moskal do końca sezonu,skończymy coś koło 10 miejsca i przyjdzie Smuda po Euro,może coś ruszy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak skonczymy w tym tygdniu wyglupy z KAziem zamiast trenera ( 7! punktów w 6 meczach ligowych, 3 porażki u siebie!) i ciagnieciem za uszy za wszelką cene Michała to może sie uda uraowac puchary
Normalnie powtórka z sezonu 2006/07 ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Dawać Probierza ! Kaziowi już dziękujemy . . .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
W Polsce za wszystko odpowiedzialny jest trener szczególnie gdy drużynie nie idzie. Czy słusznie potrzeba trochę stabilizacji ale w takim klubie jak Wisła gdy ciśnienie na wyniki jest bardzo duże nie ma czasu na błędy. U nas sezon bez mistrzostwa to sezon stracony a bez pucharów to niestety bardzo duża porażka. Jednak nie od dziś wiadomo jak słabą obronę mamy i to że potrzebne są wzmocnienia było oczywiste, wiec teraz nie można wszystkiego zrzucać na trenera a raczej na politykę transferowa klubu (lub w zasadzie jej brak). Jedyna realna szansa na puchary to PP jednak z obecna dyspozycja może i to okazać się niewykonalne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
dawać trenera niech zacznie budować drużynę, przez te 10 meczów!
ps. probierz to dupa... dawać trenera z zagranicy |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Przykro mi Kazek, wygrałeś jakiś mecz w lidze, bo sobie nie przypominam ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Potrzeba trenera, który będzie umiał wydobyć z tej drużyny to co najlepsze, choć za Kazia gra wygląda ładnie, ale nie do końca o to chodzi, bo jak my przegrywamy z Koroną u siebie, i remisujemy z Zagłębiem na wyjeździe, to coś jest nie tak. ![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Kompletny trener powinien nie tylko trenować, ale jeszce mieć instynkt trenerski... czerwona kartka dla Nuneza i Czekaja to były pewniaki. Moskalowi brak instynktu niestety... Tak samo ma się do zmian w ciągu meczu, oprócz wejścia Iliewa w meczu z Standardem w Krakowie to niestety same pudła... eh szkoda mistrzostwa...
![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszyscy lubimy Kazia ale już wystarczy tych popisów,szanse na mistrzostwo przepadły,szanse na puchary coraz mniejsze,śmialismy się z Bakero a w tabeli jesteśmy za nimi.
Podbeskidzie przed nami Takie czasy nastały
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 26.02.2012 o godz. 19:13.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Guest
|
|
Czesuaf 711 też jest wolny... to byłby dopiero upadek... Q.wa pisałem w zimie jak było zero ruchów, że pachnie to wiosną jak ta 2007. Jesteśmy na prostej drodze do powtórzenia tego. Jak i gdzie tu znaleźć nowych Skorżę i Kosowskiego, którzy dadzą jesienią taki impuls jak w/w na jesieni 2007? Jak nie ma kasy i nie będzie to brać Fornalika o ile da się namówić, spuścić nieco z tonu z oczekiwaniami i niech robi drużynę z no name'ów, niech grają na 100% i gorzej niż dziś na pewno nie będzie. Ale pewnie karty są już rozdane (Smuda) :(
Ostatnio edytowane przez arti : 26.02.2012 o godz. 19:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
z tego co wiem to wolny jest ten słowacki trener, który wprowadził Zilinę do CL a potem prowadził reprę Słowacji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Drastycznie trzeba wyjebać pół składu, trenera i i kupić konkretncyh graczy. Nic więcej.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Gdzie tam przecież są dobrzy zawodnicy za darmo !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|