The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2012, 13:52
A co mają nie mieć wyjebane, jak 4/5 składu jest wypożyczona z innych klubów.

Moskal do wywalenia za taktykę - grać pół meczu na 0:0 skoro ten wynik premiuje rywali to idiotyzm najwyższych lotów. Rozliczajmy go za efekty, a nie za legendarność.
Druga uwaga do Moskala: po cholerę grać Genkowem - który od września zeszłego roku jest bezproduktywny - skoro mamy Bitona w składzie?

Moim zdaniem to lepszy napastnik, choć moim zdaniem Wisła powinna grać dwoma napastnikami.
Zaczynam się zastanawiać, czy menedżer Bitona nie ma racji sugerując chore układy w klubie.
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Od: 12.2010

Stary 25.02.2012, 13:54
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Ps.
Co mnie najbardziej irytuje? To że Genkov gra a Biton wchodzi na ogony. Tak tak , ten sam Biton co w poprzedniej rundzie w większości zdobywał bramki, najskuteczniejszy strzelec drużyny. Ktoś powie że Genkov strąca piłki , no ok ... tylko najgorsze w tym wszystkim jest to że po wielu pojedynkach o piłkę on niestety leży na glebie, akcja leci z Meliksonem i co ? dupa, niema napastnika. To aż razi po oczach.

Ps2.

Paradoksalnie. Grając w 10 prezentowaliśmy się lepiej.
Ps1.Genkov po sezonie zostanie tak więc, pewnie myśl jest taka by chłopak ogrywał się jak najwięcej, Biton natomiast swą dobrą grą podbiłby swą i tak pewnie już za wysoką dla Wisły cenę. Proste jak drut. Moskal jest więc najpewniej marionetką, bo przecież sam na taki pomysł na grę by nie wpadł.

Ps2. Dlaczego lepiej idzie nam gra w dziesiątkę ? o dziwo staramy się wtedy atakować przesuwamy więcej zawodników do przodu, tacy piłkarze jak Melikson, Iliev czy Garguła bardzo dobrze czują się przed polem karnym rywala i widać to wówczas gdy gramy odważnie, ofensywnie. Moskal zawalił na całej linii, po pierwsze starając się bronić wyniku (!?) tylko pytanie jakiego wyniku? Może nie chciał powtórzyć błędu z Nikozji ? ale przecież mecz meczowi nierówny i również rywale i warunki były zdecydowanie inne. Grajmy dwójką napastników, grajmy ofensywnie i tak nie ma nic do stracenia.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.02.2012, 14:05
Pyniu85 napisał(a):Wyświetl post
Ps1.Genkov po sezonie zostanie tak więc, pewnie myśl jest taka by chłopak ogrywał się jak najwięcej, Biton natomiast swą dobrą grą podbiłby swą i tak pewnie już za wysoką dla Wisły cenę. Proste jak drut. Moskal jest więc najpewniej marionetką, bo przecież sam na taki pomysł na grę by nie wpadł.

Ps2. Dlaczego lepiej idzie nam gra w dziesiątkę ? o dziwo staramy się wtedy atakować przesuwamy więcej zawodników do przodu, tacy piłkarze jak Melikson, Iliev czy Garguła bardzo dobrze czują się przed polem karnym rywala i widać to wówczas gdy gramy odważnie, ofensywnie. Moskal zawalił na całej linii, po pierwsze starając się bronić wyniku (!?) tylko pytanie jakiego wyniku? Może nie chciał powtórzyć błędu z Nikozji ? ale przecież mecz meczowi nierówny i również rywale i warunki były zdecydowanie inne. Grajmy dwójką napastników, grajmy ofensywnie i tak nie ma nic do stracenia.

Ogrywanie kogoś, kosztem dobrego wyniku drużyny? Sorki ale dla mnie to nie jest proste jak drut.
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 25.02.2012, 14:08
Ogrywanie kogoś, kosztem dobrego wyniku drużyny? Sorki ale dla mnie to nie jest proste jak drut.
To jak to inaczej nazwać ? i jak znaleźć na to inne wytłumaczenie? Biton jest w gorszej formie niż Genkov?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 25.02.2012, 14:19
Teraz przejrzeliście na oczy, że Genkov to drewno nie napastnik? Co daje zgrywanie piłki do piłkarza, który wcześniej podawał do Genkova? Powrót do sytuacji sprzed podania, czyli nic. Genkov jest w tak słabej formie, że nie chce go już widzieć w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2012, 14:22
Pyniu85 napisał(a):Wyświetl post
To jak to inaczej nazwać ? i jak znaleźć na to inne wytłumaczenie? Biton jest w gorszej formie niż Genkov?
No właśnie to mnie irytuje.

To co gra Bługar widać, natomiast Bitona za te ogony w żadnym wypadku nie da się ocenić.
Nie kupuję argumentów że to inna taktyka, że ustalamy atak pod przeciwnika itp. Czy grał Biton czy gra Genkov reszta opiera się na tym samym. Wymiana zawodników raczej następuje z braku laku niżeli złotej myśli taktycznej.

Także nie umiem ci odpowiedzieć na twoje zapytanie.
Odpowiedz cytując
Pyniu85
Member

Stary 25.02.2012, 14:25

Także nie umiem ci odpowiedzieć na twoje zapytanie.
tak więc pewnie mam rację
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.02.2012, 14:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
My nie zmierzamy do mistrzostwa kraju, a Ligę Mistrzów skwituję litościwym milczeniem. Teraz realnym celem dla nas jest miejsce w pucharach, może być z Pucharu Polski.
Dokładnie. Liczenie, że Śląsk przegra 4 mecze z 12 a my w tym czasie wygramy te 12 brzmi niepoważnie...
Walczymy o miejsce na podium to raz, a dwa Puchar Polski to dla nas musi być priorytet. Inaczej europejskie puchary pooglądamy na nce lub polsacie sport...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 25.02.2012, 14:35
No nie koniecznie

To że ciężko znaleść racjonalne wytłumaczenie Genkov vs Biton to nie musi oznaczać że twoja teza jest prawdziwa.
Tu może być nieskończenie wiele aspektów, począwszy od tego że Biton może się dogadywać z kimś na boku aż do takich że stoi po stronie swojego przyjaciela Małego... Czyste gdybanie.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.02.2012, 14:50
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Liczenie, że Śląsk przegra 4 mecze z 12 a my w tym czasie wygramy te 12 brzmi niepoważnie...
Walczymy o miejsce na podium to raz, a dwa Puchar Polski to dla nas musi być priorytet. Inaczej europejskie puchary pooglądamy na nce lub polsacie sport...
Co też nie jest takie oczywiste, bo jak nam przyjdzie zagrać z takim Spartakiem, to puchary na jesień długo nie potrwają.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.02.2012, 18:11
Panie Moskal, ile razy jeszcze Pańskie idiotyczne decyzje będą skutkowac osłabieniem zespołu?

Czy tak trudno uczyć się na błędach?

To ja już wole Smudę, ten przynajmniej opier... potrafi...

Nie zapomnij Pan zabrać ze sobą Czekaja do ME...
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.02.2012, 18:20
Panu już dziękujemy. Zadziałano pod wpływem sukcesu w LE i zostawiono Moskala na stanowisku, niestety ja od początku przeczuwałem, że to się źle skończy.

Probierz nie ma klubu, powinniśmy to wykorzystać.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.02.2012, 18:31
karas1983 wątpię żeby Smuda był wolny. Moim zdaniem to bardzo dobry trener - ma wizję. Mimo że jest nieukiem i analfabetą to zna się na tym co robi - za jego czasów przynajmniej reprezentacja ma styl i niezłe wyniki (nie licząc tego 6:0 z Hiszpania - potraktujmy to jako wpadkę).
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.02.2012, 18:48
Mam wielką prośbę do zarządu Wisły Kraków , zatrudnijcie w końcu jakiego dobrego trenera bo sie nie doczekamy zwyciestwa
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.02.2012, 18:50
Lech pewnie weźmie Probierza, my zostaniemy z Kaziem... :|
Odpowiedz cytując
Enek
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 26.02.2012, 18:53
Jeden wielki chu* z tego, że gramy jak Barcelona. Gramy podaniami do 16 metra a później... strata.
Powtórka z meczu ze Standardem, gówno z tego, że prowadzimy grę skoro przez 45 minut NIE ODDAJEMY CELNEGO strzału na bramkę. To jest śmieszne.
Jeżeli nie uda nam się wygrać tego spotkania to moim zdaniem będzie to pokazanie, że Wisła nie potrafi w tym składzie tak grać oraz, że Kazek jeszcze się musi wiele uczyć.

Co z tego, że gramy lepiej skoro nie radzimy sobie z Koroną i Zagłębiem ? A co dopiero powiedzieć jak przyjdzie nam zagrać z czołówką. Nie zdziwię się jeżeli przegramy jeszcze ze Śląskiem, Polonią, Legią, Lechem i zajmiemy 10 miejsce w tabeli za Podbeskidziem...  

No ładnie, ładnie. Oddaliśmy JEDEN strzał celny jest dobrze. Co tam strzały na bramkę ważne, że posiadamy piłkę.
Kompromitacja. Mieliśmy gonić czołówkę, celność Guły mnie poraża, podać potrafi strzelić już nie.

Prawda jest taka 7 punktów dali nam sędziowie, bądź zupełny przypadek. Powinniśmy być na miejscy 12 za Bełchatowem. Mistrz Polski oddaje jeden strzał u siebie na bramkę to jest ....*a  chore i śmieszne.
Wyjebać pół drużyny innego wyjścia nie ma !
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.02.2012, 18:53
niech sie obudzą to moze probierza dalo by sie zawinąc do Wisły
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.02.2012, 18:55
Probierz już w Lechu. U nas Moskal do końca sezonu,skończymy coś koło 10 miejsca i przyjdzie Smuda po Euro,może coś ruszy..
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.02.2012, 18:56
Jak skonczymy w tym tygdniu wyglupy z KAziem zamiast trenera ( 7! punktów w 6 meczach ligowych, 3 porażki u siebie!) i ciagnieciem za uszy za wszelką cene Michała to może sie uda uraowac puchary
Normalnie powtórka z sezonu 2006/07
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 26.02.2012, 18:56
Dawać Probierza ! Kaziowi już dziękujemy . . .
Odpowiedz cytując
hiszpan00
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.02.2012, 18:59
W Polsce za wszystko odpowiedzialny jest trener szczególnie gdy drużynie nie idzie. Czy słusznie potrzeba trochę stabilizacji ale w takim klubie jak Wisła gdy ciśnienie na wyniki jest bardzo duże nie ma czasu na błędy. U nas sezon bez mistrzostwa to sezon stracony a bez pucharów to niestety bardzo duża porażka. Jednak nie od dziś wiadomo jak słabą obronę mamy i to że potrzebne są wzmocnienia było oczywiste, wiec teraz nie można wszystkiego zrzucać na trenera a raczej na politykę transferowa klubu (lub w zasadzie jej brak). Jedyna realna szansa na puchary to PP jednak z obecna dyspozycja może i to okazać się niewykonalne.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.02.2012, 19:00
dawać trenera niech zacznie budować drużynę, przez te 10 meczów!

ps. probierz to dupa... dawać trenera z zagranicy
Odpowiedz cytując
Enek
Junior Member

Stary 26.02.2012, 19:01
Przykro mi Kazek, wygrałeś jakiś mecz w lidze, bo sobie nie przypominam ?
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 26.02.2012, 19:09
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Kaziu robi to co do niego należy. Może kontynuuje USTAWIENIE jakie było za Maaskanta, ale GRA wygląda inaczej, lepiej. Za Moskala w pucharach nie daliśmy ani jednej plamy jakie daliśmy za Maaskanta (Odense, Twente...).Wygraliśmy 2 mecze 2 zremisowaliśmy, z lepszymi (Twente) lub gorszymi (Odense, Standard) rywalami. Gra Wisły wreszcie może się podobać.
Według mnie powinien zostać, a będą coraz lepsze efekty.

Moskal Kazimierz! (...)
Napisane wczoraj, a dziś niestety zmuszony jestem te słowa cofnąć. Wstyd, po prostu. Lechia,Podbeskidzie, Górnik Zabrze, Korona, w dzisiejszych czasach takie drużyny pokonują nas na R22, to smutne. Aż się boję co będzie jak przyjedzie Legia
Potrzeba trenera, który będzie umiał wydobyć z tej drużyny to co najlepsze, choć za Kazia gra wygląda ładnie, ale nie do końca o to chodzi, bo jak my przegrywamy z Koroną u siebie, i remisujemy z Zagłębiem na wyjeździe, to coś jest nie tak.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.02.2012, 19:09
Kompletny trener powinien nie tylko trenować, ale jeszce mieć instynkt trenerski... czerwona kartka dla Nuneza i Czekaja to były pewniaki. Moskalowi brak instynktu niestety... Tak samo ma się do zmian w ciągu meczu, oprócz wejścia Iliewa w meczu z Standardem w Krakowie to niestety same pudła... eh szkoda mistrzostwa...
Porter
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 26.02.2012, 19:10
Wszyscy lubimy Kazia ale już wystarczy tych popisów,szanse na mistrzostwo przepadły,szanse na puchary coraz mniejsze,śmialismy się z Bakero a w tabeli jesteśmy za nimi.

Podbeskidzie przed nami Takie czasy nastały
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 26.02.2012 o godz. 19:13.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.02.2012, 19:10
BiałaGwiazda napisał(a):Wyświetl post
Probierz już w Lechu. U nas Moskal do końca sezonu,skończymy coś koło 10 miejsca i przyjdzie Smuda po Euro,może coś ruszy..
No i tak się kończy skąpstwo i głupota decydentów..
Czesuaf 711 też jest wolny... to byłby dopiero upadek...
Q.wa pisałem w zimie jak było zero ruchów, że pachnie to wiosną jak ta 2007. Jesteśmy na prostej drodze do powtórzenia tego.
Jak i gdzie tu znaleźć nowych Skorżę i Kosowskiego, którzy dadzą jesienią taki impuls jak w/w na jesieni 2007?
Jak nie ma kasy i nie będzie to brać Fornalika o ile da się namówić, spuścić nieco z tonu z oczekiwaniami i niech robi drużynę z no name'ów, niech grają na 100% i gorzej niż dziś na pewno nie będzie.
Ale pewnie karty są już rozdane (Smuda) :(
Ostatnio edytowane przez arti : 26.02.2012 o godz. 19:44.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.02.2012, 19:11
z tego co wiem to wolny jest ten słowacki trener, który wprowadził Zilinę do CL a potem prowadził reprę Słowacji
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.02.2012, 19:12
Drastycznie trzeba wyjebać pół składu, trenera i i kupić konkretncyh graczy. Nic więcej.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Enek
Junior Member

Stary 26.02.2012, 19:14
Gdzie tam przecież są dobrzy zawodnicy za darmo !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów