The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2012, 14:51
Uch, szczęka Kuciaka chyba nie pozwoli mu długo pograć.
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 26.02.2012, 14:54
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Wspomnij też o 4-1 dla Legii http://www.youtube.com/watch?v=SsP8fM9B2KY
Też napiszesz, że to był mecz już o nic, bo Wisłą miała mistrzostwo zapewnione?

Kolejny mecz i 3-2 dla Legii http://www.youtube.com/watch?v=IwFwUPylqYM

0 22 ma sporo racji, Legia jako jedyna Wiśle w tamtym okresie dominacji Wisły w lidze nie dawała się, podejmowała rękawice i wygrywała (u siebie, bo na wyjeździe były porażki i częste remisy).

Finał Pucharu Ligi to samo, wygrana Legii 3-0 i porażka w Krakowie 1-2. Ale tak wiem, Wisła takie mecze odpuszcza, bo są o pietruszkę - taka Wasza typowa gadka.

Aha i pamiętam jak an tym forum pisało się w 2006 roku, że co z Legii za mistrz skoro Wisła ją ograła w ostatniej kolejce 2-1. Więc o co chodzi? 5-1 to odpuszczenie Wisły, ale 2-1 dla Wisły to już nie było odpuszczenie Legii? Pokrętne, krakowskie rozumowanie, którego u nas nie rozumiemy
Toś przyjebał argumentem ze hoho.. . A ja nie pamiętam, więc cała reszta nie ma sensu.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.02.2012, 14:54
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Aha i pamiętam jak an tym forum pisało się w 2006 roku, że co z Legii za mistrz skoro Wisła ją ograła w ostatniej kolejce 2-1. Więc o co chodzi? 5-1 to odpuszczenie Wisły, ale 2-1 dla Wisły to już nie było odpuszczenie Legii? Pokrętne, krakowskie rozumowanie, którego u nas nie rozumiemy
A ja pamiętam, jak Wy pisaliście, że ten mecz to już nie ma znaczenia, że Wasi go olali i w ogóle nie ma się czym jarać, bo mistrz i tak jest w Warszawie. Pokrętne, warszawskie rozumowanie, można by powiedzieć...
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 26.02.2012 o godz. 15:03.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.02.2012, 15:00
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
A ja pamiętam, jak Wy pisaliście, że ten mecz to już nie ma znaczenia, że Wasi go olali i w ogóle nie ma się czym jarać, bo mistrz i tak jest w Warszawie. Pokrętne, warszawskie rozumowanie, można by powiedzieć...
jak ich jebnęliśmy 4-0 ? to też Legia grała zeby zwolnić trenera nikomu sie nie chciało biegać, w ogóle wyszli na plac tylko dlatego ze tak mieli w kontraktach.

PIET-RASIAK jebane drewno
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.02.2012, 15:02
Ło matko... co oni graja w tym Wrocławiu? Nie minęło pół godziny, a już "dwójka". Gol x2 GOL. Jeśli naprawdę Śląsk wypuści z rąk taką okazję na przybliżenie się do mistrzostwa, to... w Warszawie będą się z nich śmiać jak stolica długa i szeroka.

Dziwna ta kolejka. Oby tylko nasi wykorzystali swoją szansę dzisiaj.
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.02.2012, 15:05
No i znowu kontrowersja. Śląsk rozpieprza tak zapracowaną przewagę w lidze.

Nokaut. Śląsk może się modlić o łagodny wymiar kary.
Jak długo na Wawelu...
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.02.2012, 15:05
Cudownie Legia rozklepała Śląsk. Po profesorsku. 2 szybkie bramki, czerwona dla Śląska i zaraz potem nokaut. Nie ma szans, żeby Śląsk się podniósł. Chyba nawet o tym już nie myślą..
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.02.2012, 15:14
Niestety żadna kontrowersja,bo Pietrasiak zaczął faulować na tyle wcześnie,że jakby tego nie zrobił to Fojut w życiu by nie dogonił Ljuboji.Legia taka mocna,czy Śląsk słaby?
Trzeba dzisiaj wygrać,bo tam nad nami to sie kotłować będzie jeszcze dość
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.02.2012, 15:22
Lenczyk zrobi fikołka?

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.02.2012, 15:23
Śląsk dramatycznie słaby, szczególnie w obronie. Legia kopie piłkę gdzieś pod pole karne i robi się od razu sytuacja bramkowa. Wygląda na to, że Lenczyk postanowił tradycyjnie zjebać szansę na mistrza...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2012, 15:23
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Lenczyk zrobi fikołka?

Tym razem ubiegł go PIET-RASIAK

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.02.2012, 15:25
Po prostu widać różnice między drużyna ligowych średniaków a drużyna doświadczoną w europejskich bojach .WKS myślał chyba , że niczym 99% meczów ekstraklasie będzie sobie rozgrywał piłkę od boku do boku , od obrońcy do obrońcy a Legia zrobiła to co powinien umieć każdy średniak w Europie - założyła pressing i zbieranina średniaków niestety się pogubiła .

Nie boje się tego powiedzieć - cholernie podoba mi się gra Legii i ich agresja i mam nadzieję , że Wisła zagra na takiej samej k... żeby udowodnić , że nie ma śladu po europejskim kacu .
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 26.02.2012, 15:28
Dokładnie.

Prawda jest taka, że gdyby Legia z Wisła przełożyły swoje zaangażowanie z pucharów w ligę, to na koniec sezonu kolejność byłaby taka.. Legia, Wisła.. lub Wisła, Legia ew trochę dalej Lech i długo długo nic..
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.02.2012, 15:28
Śląsk przegrał własną bronią przygotowaniem fizycznym bo chyba nikt wątpliwości że Legia ma lepszych technicznie piłkarzy . Smuci tylko taki fakt że Skorża oraz Petresku nabywali doświadczenia w WIŚLE ......NO ALE CHYTRY DWA RAZY TRACI .
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 26.02.2012, 15:33
Legia w takiej formie jest raczej poza zasięgiem wszystkich.
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 26.02.2012, 15:38
gigant napisał(a):Wyświetl post
Odwracając - Śląsk w takiej formie jest w zasięgu wszystkich.

To jest nasza buraczana - tu każdy z każdym wygrywa w zależności od układu gwiezdnego. Ten wynik to dla nas może i trochę gorzko smakujący ( bo ze Śląskiem w roli głównej) ale jednak prezent. Oby nasi tego nie spieprzyli.

A teraz na mecz !
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.02.2012, 15:43
Uwielbiam takie stwierdzenia. Szczególnie po tym co Zabrze z nimi zrobiło tydzień temu. Tutaj im się mecz ułożył i sobie grają na luzie z przewagą jednego gościa i wielkie mi "poza zasięgiem". Za tydzień ŁKS się zamuruje, skończy się 0-0 i będzie wielki gadanie, że nikt nie chce mistrza, że tak słabego mistrza to już dawno nie było i blablabla.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 26.02.2012, 15:45
Brawo Rusko !!!

Klask Klask Klask

Wstyd pokazywać za granicą tak realizowaną ligę .Transmisja niczym z Ułan Bator , co mecz to usterka .Nieważne czy deszcz, grad , słoneczko - usterki muszą być .
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.02.2012, 15:45
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Odwracając - Śląsk w takiej formie jest w zasięgu wszystkich.

To jest nasza buraczana - tu każdy z każdym wygrywa w zależności od układu gwiezdnego. Ten wynik to dla nas może i trochę gorzko smakujący ( bo ze Śląskiem w roli głównej) ale jednak prezent. Oby nasi tego nie spieprzyli.

A teraz na mecz !
Boli mnie i skręca jak to pisze, ale przeciez widać że Legia gra szybko, w przeciwienstwie do reszty Polski.
Wisła nie gra szybko, gra kombinacyjnie.

Śląsk sam tego meczu nie przegrał, najpeirw wygrał go pressing gola na piździe rasiaku w pierwszej minucie, cała taktyka trenera idzie w łeb. Potem Legia znowu pressing biegania wymiana piłki i gol a Sląsk stoi i patrzy. Na koniec RASIAK pokazał jak jest wy....iście szybki i zwrotny i DEBIL łapie czerwoną kartke.
To nie jest tak że Śląsk jest słaby, bo przeciez był 1 w tabeli. To po prostu Legia gra w piłke od pierwszej minuty i atakuje a nie kombinuje jak Lenczyk wystawiając taktyke 4-6-0.
Dlataego tak wlasnie zastanawiali mnie wszyscy na SB którzy zyczyli wygranej Legii.
Na dziś moge sie o flakon założyć że Legii w tabeli nie miniemy. Przyjmuję zakłady na priv.

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 26.02.2012, 15:56
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Boli mnie i skręca jak to pisze, ale przeciez widać że Legia gra szybko, w przeciwienstwie do reszty Polski.
Wisła nie gra szybko, gra kombinacyjnie.

Śląsk sam tego meczu nie przegrał, najpeirw wygrał go pressing gola na piździe rasiaku w pierwszej minucie, cała taktyka trenera idzie w łeb. Potem Legia znowu pressing biegania wymiana piłki i gol a Sląsk stoi i patrzy. Na koniec RASIAK pokazał jak jest wy....iście szybki i zwrotny i DEBIL łapie czerwoną kartke.
To nie jest tak że Śląsk jest słaby, bo przeciez był 1 w tabeli. To po prostu Legia gra w piłke od pierwszej minuty i atakuje a nie kombinuje jak Lenczyk wystawiając taktyke 4-6-0.
Dlataego tak wlasnie zastanawiali mnie wszyscy na SB którzy zyczyli wygranej Legii.
Na dziś moge sie o flakon założyć że Legii w tabeli nie miniemy. Przyjmuję zakłady na priv.
Tylko co im z tej szybkiej gry jak jadą do Zabrza i nie są w stanie sztycha zrobić? Przyjeżdza Cracovia do nich, gra w 10 i wywozi punkt?

Fakt, dzisiaj Legia gra ładnie, ale to dlatego że im się mecz świetnie ułożył.

Według mnie faworytem do mistrzostwa jest cały czas Polonia. I wczorajsza porażka tego nie zmienia. Jak my wygramy dzisiaj to będziemy drugim w kolejności.

PS. Śląsk tydzień temu chyba przegrał mistrzostwo. Dzisiaj to konsekwencja tego co Ruch z nimi zrobił w drugiej połowie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 26.02.2012, 15:56
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam takie stwierdzenia. Szczególnie po tym co Zabrze z nimi zrobiło tydzień temu. Tutaj im się mecz ułożył i sobie grają na luzie z przewagą jednego gościa i wielkie mi "poza zasięgiem". Za tydzień ŁKS się zamuruje, skończy się 0-0 i będzie wielki gadanie, że nikt nie chce mistrza, że tak słabego mistrza to już dawno nie było i blablabla.
Dlatego napisałem w takiej formie.
Generalnie wyniki tej kolejki są odwrotne dla paru druzyn. Lubin z nami nieźle, teraz padaka, Widzew i Wojciechowski odwrotnie.Ruch zadziwia, Podbeskidzie ustabilizowało formę na plus, Amica i parchy też .

Teraz mecz.
Ostatnio edytowane przez gigant : 26.02.2012 o godz. 16:00.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 26.02.2012, 15:58
dodam tylko : tak grajaca DZIS Legia jest poza zasiegiem wszystkich.
zobaczymy co pokaże za tydzien w meczu z ŁKS - dodam - wzmocniona Radoviciem i Blanco...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 26.02.2012, 16:00
Dlatego napisałem w takiej formie.
Generalnie wyniki tej kolejki są odwrotne dla paru druzyn. Lubin z nami nieźle, teraz padaka, Widzew i Wojciechowski odwrotnie.Podbeskidzie ustabilizowało formę na plus, Amica i parchy też .
Owszem, ale również moge powiedzieć, że Wisła grająca z takim zaangażowaniem jak z meczu z Liege w Krakowie jest poza zasięgiem wszystkich.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.02.2012, 16:03
Śląsk przegrał ( a własciwie jeszcze przegrywa ) ten mecz przez Pietrasiaka . fatalne 2 płędy które kosztowały zespół czerwoną kartkę i stratę bramek nr 1 i 3 .

W tym meczu ani Śląsk nie jest tak słaby , ani Legia taka mocna . Mecz ułożył sie znakomicie dla Legii , a sam Lenczyk gdyby mógł , rzuciłby biały ręcznik na murawę .

jednakże... przegrać 0-4 nie wypada , dodając do tego że grają u siebie , byli ( są ? ) głównym kandydatem do mistrzostwa . Brak słów .

Lenczyk powinien po tym meczu użyć stwierdzenia młodszego kolegi po fachu, liga będzie ciekawsza no i wypada tylko przeprosic kibiców
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 26.02.2012, 16:03
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Owszem, ale również moge powiedzieć, że Wisła grająca z takim zaangażowaniem jak z meczu z Liege w Krakowie jest poza zasięgiem wszystkich.
Wybacz, ale samo zaangażowanie może nie wystarczyc na Legię będącą w takim gazie jak w dzisiejszym meczu.

Boże, nie karaj mnie za chwalenie tego klubu, bo nie wiem co czynię.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 26.02.2012, 16:04
Wszystkiego najgorszego Lenczyk. Za epizod z żydami.

Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 26.02.2012, 16:05
Wybacz, ale samo zaangażowanie może nie wystarczyc na Legię będącą w takim gazie jak w dzisiejszym meczu.

Boże, nie karaj mnie za chwalenie tego klubu, bo nie wiem co czynię.
Według mnie indywidualnie mamy lepszych piłkarzy. Ale to temat rzeka, a trzeba powoli wybierać się na mecz więc lepiej zakończmy ten temat. I tak tabela w maju podpowie nam kto miał racje i miejmy nadzieje że ja

Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Brawo Rusko !!!

Klask Klask Klask

Wstyd pokazywać za granicą tak realizowaną ligę .Transmisja niczym z Ułan Bator , co mecz to usterka .Nieważne czy deszcz, grad , słoneczko - usterki muszą być .
http://www.weszlo.com/news/9606-Dlac...ki_Odpowiadamy

Tak dla wyjaśnienia. Akurat tym razem to nie wina Rusko.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 26.02.2012 o godz. 16:09.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 26.02.2012, 16:08
Mimo wszystko cieszy mnie fakt , że młody trener pokazał Lenczykowi o co chodzi w nowoczesnym futbolu .MP nie wygrywa się stawiając w co drugim meczu autobus w polu karnym.

PS. Kolejna porcja braw za jakość transmisji .Po prostu żenada - strach pomyśleć co by było gdyby geniusz Rusko stworzył tą swoją platformę T Mobile i sprzedawał prawa do transmisji .

Nie kasuje PS ale słowa swoje odwołuje w takim razie żenada Canal Plus , w sumie dziwiłem się , że w komentatorzy nie wspominają o tragicznej jakości transmisji .
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 26.02.2012 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 26.02.2012, 16:09
Jak będzie taka transmisja z Koroną to nie wiem co zrobię. To jest parodia.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.02.2012, 16:16
dzis Legia wygrala z liderem
ale oni spokojnie moga za tydzien przegrac ze slabeuszem
w tym sezonie pokazywali ze slabymi moga przegrywac to raz, a dwa tez traca punkty u siebie na stadionie
a Slask Lenczyka skonczy pewnie tak samo jak Belchatow kilka lat temu jak prowadzil go Orest

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów