|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
co nie zmienia faktu ze jakby byla wola to jest x sposobow zeby zasilić kase SSA pieniedzmi "Cupiala"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę kary jakie UEFA już naliczyła i jakie może naliczyć za wczorajszy mecz. ;/ Ciekaw jestem, czy te łajzy z Belgii też zapłacą 20 000 euro za rzucanie racami na naszym stadionie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Gościu ma racje!! my tracimy sportowo by zbić cenę za zawodnika to jest Chore, Głupie i tylko u Nas może być coś takiego, niestety...:-( |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
Jeszcze raz: wypożyczanie zawodnika i nie korzystanie z jego usług, bo jest tylko wypożyczony i po sezonie odejdzie jest tak absurdalne, że niemożliwe, dlatego nie wierzę w taką wersję wydarzeń. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Nuneza to chyba pokazał Wyraźnie naszego Właścicielowi Panu Cupiałowi że nie warto go wykupować bo jest taki cienki i nieobliczalny. za to chyba powinnyśmy mu podziękować bo sam rozwiązał problem wykupienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
tyle, że Belgowie wiedzieli iż go wypożyczamy i jak się sprawdzi to wykupimy, wiedzieli też że nas nie stać na taką cenę... więc niech się nie dziwią- nie gra bo mamy naszego Genkova, jak coś mu się coś stanie będzie grał i nie ma co robić tragedii
należy pamiętać , że manager i zawodnik też pewnie grają o swoje (może Biton wcale nie chce zostać?)- mogą być różne wersje, ja tam trzymam stronę klubu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wisła albo nie chce go wykupić albo próbuje zbić cenę za zawodnika. Należy również pamiętać, że gdyby Biton prezentował taka samą formę jak jesienią to mógły odrzucić ofertę Wisły i pójść do lepszego klubu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Po 1sze ja nie byłbym zainteresowany na miejscu Bitona pozostaniem w drużynie gdzie mnie trzymali pół roku na ławie chociaż byłem lepszy od gościa który grał.
Po drugie inne kluby zapłacą mu więcej. Rozumiem, że liczymy na obniżkę ceny, ale wtedy już nie mamy pierwokupu. A negocjacji nie wytrzymamy z żadnym klubem bo dla zachodnich, a tym bardziej wschodnich klubów pół miliona za sezon to śmieszne pieniądze.
Ostatnio edytowane przez tofik : 25.02.2012 o godz. 16:49.
![]()
.
. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mało miałoby to wspólnego z profesjonalizmem jeżeli okazałoby się faktycznie, że Wisła próbuje zbijać cenę za Bitona, itd.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Skoro Wisła wie że go nie wykupi to dlaczego mają z niego nie korzystać? jeśli by nawet strzelił 20 bramek to my i tak nie jesteśmy zainteresowani zakupem , więc w czym problem?
Obecnie pobiera kasę więc tylko tracimy na tym że jest pomijany, bo to że jest lepszy chyba nie podlega dyskusji. Natomiast argument że Genkov się zgrywa z zespołem przemilczę. Już jak tak się KM uparł na Bługara to chyba powinien go mniej eksploatować dlatego niezrozumiały był jego występ w wyjściowym składzie przed LE. Skoro to As w rękawie Moskala to czy nie bał się kontuzji Genkova przed rewanżem? Bez sensu jak dla mnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Od strony sportowej na tym tracimy, ale pozory są u nas od dawna najważniejsze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.02.2012 o godz. 17:44.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Różnica pomiędzy Genkovem a Bitonem jest taka że Biton zastawiania się i zgrywania piłki, poruszania po boisku może się spokojnie nauczyć i to powinien robić trenera Moskal w sparingach, uczyć Bitona gry dla drużny. Co do Genkova to w przeciwieństwie do Dudu On goli strzelać się już nie nauczy bo Biton po prostu z tym się urodził.
Dziwi mnie też, że u nas Bitona sadzało się na ławę bo jednym słabszym meczu, a Genkov potrafi grać 3 średnie pod rząd. Teraz to Biton powinien dostać 3 mecze i niech się wykaże. Średnio też rozumiałem to że Biton w sparingach był wystawiany w tym słabszym składzie rozumiem taka jest koncepcja trenera. Jednak moim zdaniem przynajmniej jeden meczw Hiszpanii Biton powinien zagrać w silniejszym składzie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.02.2012 o godz. 17:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ze swojej strony napisze tylko ze niewykupienie Bitona to bedzie najwieksza porazka naszej polityki transferowej , gość sie sprawdzil na wszystkich frontach , i liczenie na to ze taniej znajdziemy kogos tej klasy jest smieszne , to bedzie czysta loteria , a Dudu jest juz sprawdzony |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powiedz to tym fanom Genkova ktorzy nadal myślą ze gra on dlatego że jest lepszy od Dudu.A tak naprawde całą prawde napisał Wolfy. I te wpuszczanie go na góra 10 minut, na miejscu Dahana też bym sie wkurzył bo chlop co nam ratowal tylki tyle razy w sezonie i dzieki niemu doszlismy daleko nagle siedzi na lawie a gra Genkov bo "ladnie gra kombinacyjnie" Parodia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Walczymy obecnie o puchary, a ze skutecznością Genkova i reszty to czeka nas raczej plaga remisów i okazjonalnych porażek. To są konkretne straty finansowe (pieniądze z C+, zyski z Pucharów). Niestety, klubem od lat rządzą dyletanci. A Genkov? Zgrywać go nie ma z kim (wystarczy zobaczyć ile zawodników odejdzie po zakończeniu rundy), a po co komu defensywny napastnik - zabijcie mnie, nie wiem. Fajnie że walczy w środku pola, ale przydałoby się żeby ktoś jednak piłkę do bramki skierował. Inaczej cała ta jego ciężka praca nic nie daje. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak tak świetnie walczy niech go wsadzą na defensywnego pomocnika. Bo napastnik to z niego żaden, nosa do bramek nie ma techniki za grosz. A w lato dopiero bedzie zgrywanie calej nowej jedenastki. Wcale sie nie zdziwie jak wiekszosc to bedzie z MESY.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przypomnę tylko ,że gdy francuski klub FC Martigues zarządał kiedyś 200 tyś euro za Frankowskiego (nawet nie wiem z jakiego powodu) pod byle pretekstem zostal on zeslany na 2 tygodnie do rezerw aby pokazac ,że nie jest naszym podstawowym zawodnikiem. Super sprytne działania według naszego zarządu budzi tylko politowanie wsród działaczy profesjonalnie zarządzanych klubów o kibicach Wisły nie wspomnę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sytuacja ta opisuje pod pewnym względem mentalnośc "biznesmenów" Wielu podobnych przykładów można podac. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to mamy już pewność że zadek zawodnik któremu kończy się kontrakt w czerwcu nie zostanie z nami - jak dla mnie idiotyzm bo przez taki sygnał CI zawodnicy mogą sobie totalnie olewać grę dla Wisły wiedząc co ich czeka... a jeśli chodzi o sprawę więcej Polaków - to będzie jeszcze gorzej z nami bo polskich dobrych piłkarzy w Polsce nie ma a więc czeka nas los polskiego średniaka - WAŻNE BY BYLI SAMI POLACY i to jest polityka klubu.....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W zaistniałej sytuacjii jakiej znalazł się PM, transfer wydaje się najlepszą opcją.
Nie dla "góry" i finasów tylko samego Patryka. Niech chłopak zawija się z klubu gdzie za nic się ma przywiązanie do barw klubowych, gdzie dobro klubu jest pojęciem względnym. A wy wszyscy którzy wyzywali, równali z błotem, mieli czelność podważać kogoś przywiązanie do klubu... wstydzcie się ! To dzięki takim jak wy padlinożercom, atmosfera w klubie i na trybunach jest żenująca. Zapytam tylko czy zadowoleni? Bo brak Patryka na boisku staje się coraz bardziej widoczny, a prędzej czy pózniej i tak się to odbije mentalnie na "zbieraninie w szatni". Młody i krnąbrny, nie każdemu dał się lubić ale nawet mimo tego wybryku to z uwagi jego przywiazania i oficjalnych przeprosin powinien ponieśc karę ale i mieć szansę się zrehabilitować. No ale cóż , podniósł się tłum złowieszczy, " Wyjebać chama" , " Nie rusz Kazika..." " Spierdalaj z Wisły" Basalaja wielbiono za odważną decyzje, bo nie można pozwolić na lekcewazenie i złe traktowanie KAzia - ikony Wisły, obrażać sie na drużynę . A miałęś chamie złoty róg...pisano. Vivat Basałaj , Vivat zarząd , Zwyciężył szacunek dla historii, drużyny... A następnego dnia WY.......ONO do rynsztoka Kazimierza Moskala. Jak się teraz czujecie z głęboko wbitym palcem w dupie przez prezesa Basałaja? Patryk Małecki, Kazimierz Moskal - ich juz w klubie nie ma. Kto następny? Możliwe że kucharka, bo z Wisłą jest bardziej związana niż cała nasza kadra... Wolę i chcę widzieć w koszulce z gwiazdą na piersi Patryka niż Paljica, Kirma czy innego wynalazka. Forma obecnie podobna więc jeśli mamy płacić to płaćmy Polakowi, w ostatateczności może poprowadzić młyn na R22 lub nakręcać fete na krakowskim Rynku. Reszta? ..." Jajda Jajda Biaja Gwiażda"
Ostatnio edytowane przez Dariook : 10.03.2012 o godz. 05:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No cóż mecz w pucharze Polski może mieć niebagatelne znaczenie dla obu drużyn. Moze to być mecz o puchary.
Co do naszej kadry to pocieszające jest jedynie, że Jaliens gra nareszcie na miarę oczekiwań. Mamy kilku dobrych graczy. Pareiko Chavez Jaliens Jovanovic Wilk Melikson Iliev Genkov się nadają i tyle... Masakra No cóż latem zapewne przyjdzie paru za darmo, paru za pieniądze i paru wypożyczonych i wszystko zacznie się od nowa. O ile zakwalifikujemy się do pucharów. Pocieszające również, że wydatki na stadion się chyba skończyły więc mógłby teraz Cupiał coś zainwestować nareszcie w drużynę. Bez kasy daleko nie zajedziemy. Albo zastrzyk z 5 milionów euro albo bedzięmy dalej egzystować.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 10.03.2012 o godz. 08:43.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
|
|

|