The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2012, 07:50
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
a Tobie co się do porobilo?
byles pierwszy do zwolnienia Maaskanta i byles pierwszym oredownikiem Moskala

tak jak przewidywalem - pierwsz wtopa i zaczniesz swoje
Ja oredownikiem Moskala? .... Patrz post nr 985 !

Ja się nie odnoszę do wtopy tylko do serbskiej zmiany a chyba zauwazyles że nic na temat meczu nie napisalem wiec proszę nie pisz pochopnych wniosków.

O ile sama zmiana przy 1-2 miała sens to przy 2-2 powinna być wstrzymana. Nie przyjmuje do wiadomośći że nie bylo kogo wpuścić, gdyż sam KM twierdzil ze ma skład, że wzmocnień nie potrzebuje.
Dlatego w świetle tego co peplał należy go z tego rozliczać.

Nikt nie kazał mu być marionetka zarządu.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.02.2012, 08:08
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Ja się nie odnoszę do wtopy tylko do serbskiej zmiany a chyba zauwazyles że nic na temat meczu nie napisalem wiec proszę nie pisz pochopnych wniosków.

O ile sama zmiana przy 1-2 miała sens to przy 2-2 powinna być wstrzymana. Nie przyjmuje do wiadomośći że nie bylo kogo wpuścić, gdyż sam KM twierdzil ze ma skład, że wzmocnień nie potrzebuje.

Jakieś dowody na to, że jest marionetką zarządu?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 20.02.2012, 08:40
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
Panie Moskal, ja mam do Pana jedna prośbę. Proszę nauczyć Wisłę (bedzie to pierwsza drużyna w Polsce od czasów Wisły Kasperczaka), by po strzeleniu pierwszej bramki z taką sama pasją będzie dążyć do strzelenia drugiej. Po strzeleniu drugiej nie przestanie cisnąć by zdobyc trzecią. A gdy strzeli trzecią dobije ostatnia drużynę w tabeli!!! czwartą bramką.

Bo Panie Moskal zawodników Pan masz do tego by golić przynajmniej ostatnią drużynę tej słabej, mizernej, parchowatej Ekstraklasy, gdzie zawodników potrafiących prosto kopnąć piłkę w pozostałych drużynach mozna policzyc na palcach obu rąk.

I Panie Moskal trzy bramki przewagi w meczu tez nie dają gwarancji zwycięstwa o czym przekonała sie Chelsea w meczu z MU.

I jak Pan będzie miał troche czasu niech Pan obejrzy mecz Tottenham - Newcastle, gdzie gospodarze w 34 minuty strzelili 4 bramki i odebrali rywalom ochotę na grę.

Panie Moskal, nie oczekuję takiego obrotu sprawy z Legią czy Śląskiem, ale z ostatnimi drużynami w lidze,pokroju Cracovii czy Zagłębia Lubin. Bo zawodników zdolnych do tego Pan masz.

I taka rada na przyszłość, gdy Wisła wygrywa jedna bramką, nie ściagaj Pan ofensywnego piłkarza z boiska, bo zawsze kończy sie to tak samo, stratą bramki, i stratą punktów.

Na koniec chciałbym dodać iż marzy mi się by za ławce trenerskiej spędził Pan z Wisłą przynajmniej trzy sezony.

Pozdrawiam.
Co za post, chyba jesteś oderwany od rzeczywistości. Masakra, czy może masz różowe okulary na oczach? Mamy dobrych kopaczy w ofensywie (Gula, Melikson, Ilev-Max 60 min.) oraz słabsych Kirm, Genkov, Biton. Mieliśmy jeszcze Maleckiego- ale ostatnio to była V kolumna.

Jest to mało aby jechać ze wszystkimi drużynami TME, szczególnie z tak zmienionym Zagłębiem Lubim, gdzie w zimie doszło do rewolucji kadrowej, doszło 6 piłkarzy w tym chyba 5 zagralo w podstawowym skladzie.
Twoja filozofia na atak, to recepta na wyniki 2-4 dla przeciwnika Wisły , przy obecnym poziomie Wisły w ofensywie i defensywie.

Wisla wymaga obecnie sporego wyczucia w doborze piłkarzy na dany mecz, szczęścia w meczu, i konsekwencji w taktyce.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.02.2012, 12:00
Ocenimy Maskala po sezonie. Dla mnie nie zdobycie mistrzostwa nie będzie właściwym powodem do zwolnienia Kazimierza. Liczy się styl w jakim będziemy grać i czy wszystko będzie zmierzać w odpowiednim kierunku.
Mialem za duzy podpis. Teraz nie bede mial w ogole.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.02.2012, 12:12
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Ocenimy Maskala po sezonie. Dla mnie nie zdobycie mistrzostwa nie będzie właściwym powodem do zwolnienia Kazimierza. Liczy się styl w jakim będziemy grać i czy wszystko będzie zmierzać w odpowiednim kierunku.
1906 procent poparcia. Liczy się styl.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.02.2012, 12:17
Nie gadajcie głupot. Styl jest ważny, ale najważniejszym jest wynik. Oczywiście, niezdobycie mistrzostwa w tym sezonie powinno być wkalkulowane, celem powinno być podium. Sam bym chciał, żeby Wisła grała po krakowsku i do tego chyba Moskal dąży. Zdecydowanie brakuje skuteczności, bo te okazje są.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 20.02.2012, 12:22
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie gadajcie głupot. Styl jest ważny, ale najważniejszym jest wynik. Oczywiście, niezdobycie mistrzostwa w tym sezonie powinno być wkalkulowane, celem powinno być podium. Sam bym chciał, żeby Wisła grała po krakowsku i do tego chyba Moskal dąży. Zdecydowanie brakuje skuteczności, bo te okazje są.
właśnie chodzi o te najbliższe pół roku wiadomo, że o Mistrza będzie bardzo ciężko, ale powinniśmy wypracować skuteczny, efektywnny styl gry.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.02.2012, 12:32
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Taa sam sobie mógł kupić skrzydłowego i napastnika. Bo jak jednego mamy, to mu zarząd nie chce przyzwoicie zapłacic.

Jakiej wtopy? Odrobiliśmy punkt do Legii. Zagłębie jeszcze nie jednym punkty urwie. To że sędziowal Małek już za dobrze nie wróżyło. Strzeliliśmy sobie dwa swojaki, przy 2:1 powinniśmy mieć karnego.

Dobrze Moskal zauważył że po drugiej bramce siedliśmy na laurach zamiast walnąć trzecią i mieć spokój. Gra wygląda dobrze, piłkarze są szybcy dynamiczni widać ze im sie chce. To wszystko zasługa Moskala. Czasem jest niefart i taki był w niedzielę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.02.2012, 12:43
Już zapomniał o Poloni? Ja legią bym się nie martwił.

Jak juz napisalem KM narazie nie oceniam , za wcześnie na to.
A po drugie mam mieszane odczucia, właśnie po dokonanej zmianie.

Co do Małka to kto jak to ale my nie powinniśmy mieć pretensji
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.02.2012 o godz. 13:39.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.02.2012, 14:09
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak bedzie styl i pomysl na gre to przyjda i wyniki. W tym sezonie juz za wiele wygrac nie mozemy to trzeba oceniac wlasnie styl.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2012, 14:26
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Jezeli nie bedzie Mistrzostwa to i tak sie nic nie stanie - Moskal ma trudne zadanie gonienia czołowki a zostało bardzo mało spotkan do rozegrania. Ale Puchar Polski spokojnie moze wygrac.
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 20.02.2012, 22:48
Do czołówki będzie szansa zbliżyć się już za tydzień, przed nami będą sie tłukli Lech z Ruchem i Śląsk z Legią więc chcąc nie chcąc jeśli wygramy przynajmniej do dwóch rywali jakieś punkty odrobimy, więc jakże teraz szkoda straty tych wczorajszych punktów:(
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.02.2012, 21:56
Cytując klasyka to "Z budowaniem drużyny jest podobnie jak z robieniem słonia. Dużo kurzu, szumu, a efekt za dwa lata." Dajmy zatem czas Kazikowi!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.02.2012, 01:45
Tak, jasne. Huzia na Józia i dawać wyniki, tu i teraz. Najlepiej wygrać wszystkie mecze z trojka z przodu i zerem z tyłu i na zasadzie dodatku pokusić się o zwycięstwo w LE.

Jesteśmy w plecy do lidera o co najmniej 3 spotkania. Strata do drużyn liczących się w walce o mistrza też jest spora. JEŚLI uda nam się wywalczyć mistrzostwo to będzie to dla większe szczęście niż z awansem z grupy w LE. Spójrzmy prawdzie w oczy : nasz zespół nie jest materiałem mistrzowskim, brakuje zbyt wielu elementów ażeby mowić o jakimkolwiek kolektywie zdolnym do walki o ten tytuł.

Stąd wniosek jest prosty - Moskal powinien się skupić na kreowaniu swojej wizji zespołu, wytwarzaniu pewnego stylu i jakości w grze. To czy wygra mistrza czy też będzie w pucharach (co, wierzę, powinno się udać) czy też nawet w najgorszym wypadku poza nimi - dla mnie nie ma znaczenia. Nie w tym sezonie. To smutne, ale wolę skupić się na tym, by w następnym sezonie grać w końcu jak na Wisłę przystało, aniżeli po raz kolejny psioczyć na słabą postawę w kluczowych momentach sezonu i - co najgorsze - na fatalną lub słabą grę zespołu.

I jeszcze jedno ... preferuję Kazia nad większość wynalazków polskich i zagranicznych. Jeżeli go zamieniać to tylko i wyłącznie na profesjonalistę wysokiej klasy - tylko takiego, który jest wciąż w gazie, a nie przykładowego Nevio Scalę, co to sukcesy odnosił z Parmą w połowie lat 90. by po dobrych kilku latach słabizny m.in. w BVB spartaczyć sezon Spartakowi.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.02.2012, 16:30
Może ktoś ma Przegląd Sportowy i mógłby puścić skan artykułu o Moskalu ?
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.02.2012, 21:27
Panie Kazimierzu.

Dlaczego nie majac jednego klasowego napastnika a co najwyzej srednich w ilosci sztuk:2 gramy uparcie jednym napastnikiem?
Glupie to i wychodzi co najwyzej srednio co pokazuja wyniki w lidze i ZERO strzalow celnych na bramke.

No i po cholere wystawia Pan slabiutkiego Nuneza, ktory jedyne co potrafi to robic z siebie pajaca i oslabiac druzyne.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 23.02.2012, 22:08
Nie chce mi się tutaj cytować jakiegoś magika, ale jak było za Maaskanta? Nie było gry jednym napastnikiem nawet z 5cio ligowym przeciwnikiem? Poza tym gra bez ładu i składu, zero stałych fragmentów gry, kretyńskie krótkie zagrania w 99% zmaszczone, podwójna garda itp. Jeśli mam ocenić te kilka meczów Kazka to wszystko wygląda o niebo lepiej.

Nie ma idealnych trenerów, każdy ma jakieś wady, każdy przywiązuje się do nazwisk, jedyne co można zarzucić Kazkowi to forowanie Genkova z niewiadomych względów. Póki jest Biton to warto wycisnąć z niego ostatnie soki... Jak ktoś nie sprawdza się 3 raz to warto dać temu drugiemu szanse, pierwszy mecz jeszcze rozumiem, potem Zagłębie i aż prosiło się na początku 2giej połowy zmienić na Bitona.

No nic, zobaczymy jak będzie dalej to wyglądać, w każdym razie nie jest źle, jest lepiej niż było i mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej!
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 23.02.2012 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 23.02.2012, 22:39
Co się tak uparliście na tego Bitona, wszedł na boisko i zmieniło się coś? Więc nie wiem po co takie jeżdżenie po Kaziku akurat za tą decyzję

Mitmicheal - to porównanie to Maaskanta to chyba chodzi o konferencje, albo... w sumie to jest moje subiektywne odczucie, co miał na myśli Dariook nie mam pojęcia.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.02.2012, 22:45
Brawo Kazek !! kolejnych 10 lat z Wisłą !!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 23.02.2012, 22:49
Konsekwentnie trzymam się zdania, że Moskal niczym się nie różni od Maaskanta. Ten sam poziom, to samo mierne doświadczenie, te same umiejętności.
'Jak mantrę będę powtarzał: Nam trzeba doświadczonego trenera z zagranicy, z udokumentowanymi sukcesami.
Nie chce mi się teraz grzebać po forum, ale gdzie są obrońcy Kazka Moskala?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.02.2012, 22:53
Moskal Kazimierz nie rusz Kazika bo zginiesz!

Do walki z Maleckim było ok to się trzymajcie tej frazy.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 23.02.2012, 22:54
willow napisał(a):Wyświetl post
Konsekwentnie trzymam się zdania, że Moskal niczym się nie różni od Maaskanta. Ten sam poziom, to samo mierne doświadczenie, te same umiejętności.
'Jak mantrę będę powtarzał: Nam trzeba doświadczonego trenera z zagranicy, z udokumentowanymi sukcesami.

tu jestem kim Kaziu miał grać w kadrze 2 skrzydłowych, 2 napastników 2 ofensywnych pomocników no 3 do obsadzenia 5 ofensywnych pozycji ;p wśród tych 3 ofensywnych pomocników Tomas "wieczny talent" Jirsak

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.02.2012, 22:57
Czytając wypowiedź Moskala na konferencji pomeczowej, stwierdzam że zachorował na silną Maskantoze.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.02.2012, 22:57
Na pewno plusem Kazia Moskala jest to, że zna bardzo dobrze naszych piłkarzy tak dobrze, jak żaden inny szkoleniowiec ekstraklasy. Widzi jak trenują, jakie mają charaktery, jacy są co na boisku jest naprawdę istotne. Ja przykładowo mam pewne subiektywne zastrzeżenia do składów wyjściowych Wisły, do ustawienia i do poszczególnych zmian w meczu i nie raz myślę sobie No to akurat nie wiem czy dobry wybór ale to decyzja trenera i tyle. Dopingowałem, żeby Maaskant został jeszcze w Wiśle, tak samo gdy zaraz po nim awansował Moskal kibicuję jemu i mam nadzieję, że wyjdzie to nam kibicom na dobrze w ogólnym rozrachunku.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 23.02.2012, 22:58
szachmat napisał(a):Wyświetl post
Moskal Kazimierz nie rusz Kazika bo zginiesz!

Do walki z Maleckim było ok to się trzymajcie tej frazy.
jak nie potrafisz rozróżnić tych dwóch spraw, to znaczy że Twoje IQ oscyluje wokół temperatury pokojowej.
Więcej mi się nie chce pisać.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.02.2012, 23:01
willow napisał(a):Wyświetl post
Ile można męczyć bułę o tym trenerze z zagranicy z sukcesami. Dobrze wiesz, że taki nie przyjdzie.
..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.02.2012, 23:03
Moskal również nie udźwignął ciężaru dwumeczu ze Standardem. Szczególnie w rewanżu podjął złe decyzje personalne, wiele do życzenia pozostawiała też sama taktyka. Na razie, na gorąco, nie będę komentował tego szerzej. Emocje muszą opaść, szkoda, że nie udało się awansować dalej w LE.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.02.2012, 23:08
Markus napisał(a):Wyświetl post
Moskal również nie udźwignął ciężaru dwumeczu ze Standardem. Szczególnie w rewanżu podjął złe decyzje personalne, wiele do życzenia pozostawiała też sama taktyka.
"na chłodno" wyjdzie to samo niestety
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 23.02.2012, 23:09
Markus napisał(a):Wyświetl post
Moskal również nie udźwignął ciężaru dwumeczu ze Standardem. Szczególnie w rewanżu podjął złe decyzje personalne, wiele do życzenia pozostawiała też sama taktyka. Na razie, na gorąco, nie będę komentował tego szerzej. Emocje muszą opaść, szkoda, że nie udało się awansować dalej w LE.
W tym meczu wyszły nie błędy Moskala, tylko słaba jakość obcokrajowców. Genkow dno (dla mnie to gorsza wersja Rasiaka z jego najlepszych lat), Iliev niewidoczny, Kirm tak samo, Nunez pierwszy mecz zawalił, dzisiaj podobnie (plus jego zachowanie w pierwszej połowie - przeciwnik lekko go szturchnął, a on zachowywał się jakby go Kliczko uderzył z całej siły). Żal po raz kolejny Meliksona, który nie był w stanie nic zrobić, bo nie ma z kim grać, a że nie jest Messim, to nie przedrybluje pięciu rywali i nie strzeli gola. Niektórym wydaje się, że to zrobi. Dopóki nie kupimy następnych Meliksonów, a nie cały zastęp słabych/przeciętnych grajków, to tak będzie. Standard nic w dwumeczu nie pokazał, a mimo to awansował.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 23.02.2012 o godz. 23:11.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów