The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2012, 16:34
Wiem, że to dziwne, ale w Jego przypadku tak to wygląda.

W meczach gdzie grał na stoperze grał solidnie, bez większych błędów.

Na boku pomimo predyspozycji, o których piszesz moim zdaniem się nie sprawdza. Nie wykorzystuje ich. Biega szybko, ale bez sensu, robi wiatr tylko. Mało z tego wynika.

Zobaczymy jak będzie się prezentował po przerwie. Może okrzepnie i zacznie grać na miarę możliwości.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.01.2012, 19:02
snyrting napisał(a):Wyświetl post
To ja napisze tylko - inna pozycja.

Ale abstrahując już nawet od aspektu sportowego, forma w jaki Boguski dzieli się swoimi przemyśleniami jest moim zdaniem żenująca.
Tak tu masz rację ale chodziło mi bardziej o osłabianie drużyny wystawianie zawodników którzy byli w gorszej dyspozycji.
No i może trochę dziwnie wyszło to co Boguś powiedział, ale Czekaj np zapytany czemu nie grał u Maaskanta nie chciał komentować. Wnioski nasuwają się same. Ale to już osobny temat.
Ostatnio edytowane przez cfa : 10.01.2012 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 10.01.2012, 20:18
szprotson napisał(a):Wyświetl post
KOALO, o kim myslisz ? Kto jest tym bardzo utalentowanym polakiem na prawej stronie ?
A Marko to troche meczy wisiał przez swoje problemy zdrowotne.

Lamey jest jaki jest, ale naprawde byli wiele słabsi. Ile bramek ma Kirm ile Lamey ? Ile bramek ma Paljic? Ile bramek ma Jovanovic czy nawet Illiev ?
Chodziło mi o to, że dwójka Holendrów nie z powodów sportowych zabierała miejsce Czekajowi i Jovanoviciowi. Były takie mecze, że Marko był zdrowy, a nie grał.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.01.2012, 20:22
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Chodziło mi o to, że dwójka Holendrów nie z powodów sportowych zabierała miejsce Czekajowi i Jovanoviciowi. Były takie mecze, że Marko był zdrowy, a nie grał.
Tylko że u Moskala Jovanovic wyleciał ze składu już po pierwszym spotkaniu. Z Śląskiem, Odense, Widzewem i Polonią na prawej grał Lamey, więc może jednak o poziom sporotowy chodziło. Chyba że Moskal też bierze udział w jakimś spisku?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.01.2012, 20:41
Jovanovica na stoperze kojarzę cały czas z tych przedsezonowych sparingów i jego karygodnych błędów popełnianych na tej pozycji, na boku widać jego dynamikę, technikę, wrzutkę. Na pewno bardzo ciekawy gracz z ogromną determinacją, zobaczymy jak się rozwinie. Coś czuję, że już niedługo możemy mieć niezły środek obrony - Jovanović, Czekaj, Bunoza. Teraz są na przyzwoitym poziomie. Zobaczymy czy trener podtrzyma swoje zdanie i najmocniejszym środkiem obrony będzie para Czekaj - Bunoza.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 10.01.2012, 21:54
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy czy trener podtrzyma swoje zdanie i najmocniejszym środkiem obrony będzie para Czekaj - Bunoza.

Podoba mi się to
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 11.01.2012, 01:19
Chyba zapominacie o bardzo ważnej kwestii, że błędów nie popełnia ten kto nic nie robi.
Czekaj - Bunoza "wykazać" się nie mieli okazji, wiec w ogóle na jakiej podstawie można poważnie o takiej opcji myśleć?
Legia wam taką papkę robi z mózgu ze co poniektórzy przestają racjonalnie myśleć...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.01.2012, 17:41
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Czyli rozumiem, że Moskal też jest w spisku

Urzekła mnie Twoja historia...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 12.01.2012, 18:07
Wisła może grać lepiej. Nawet bez wzmocnień. No dobra może nie efektowniej, bo indywidualnych braków się nie przeskoczy.Ale solidniej jako drużyna.

Przede wszystkim kondycja. Kazika zadaniem jest zmusić ich by biegali duużo wiecej. Szybka gra, krótkie podania, wychodzenie na pozycje. Bez dobrego przygotowania fizycznego zapomnijmy o po[rawie w tym elemencie.

Dwa taktyka: zespół może i powinien lepiej współpracować w odbiorze, nie tylko dwóch ŚO, ale cały zespół ma na to pracować, a nie pozorować i odpuszczać. Formacje muszą caly czas grać blisko siebie, a nie porozciągane z dziurą w środku boiska na 40 metrów (większość to kwestia żelaznej kondychy i rzetelnego wykonywania założeń taktycznych). Tutaj byłbym bezlitosny na miejscu trenera. Nie biegasz, nie spełniasz założeń, kara pieniężna, trybuny.

Ci piłkarze to żadni mistrzowie piłki, nawet w polskiej lidze. Musimy zmienić podejście z - "my jesteśmy Wisła, mecz jakoś się ułoży" na "hard work"
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.01.2012 o godz. 18:11.
..
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.01.2012, 19:35
Z całym szacunkiem,ale w to graj zarzadowi..Znowu jest ktos ,kto będzie twierdził,ze wzmocnien nie potrzebujemy,a jak wyladujemy w srodku tabeli,to będzie na kogo winę zwalic i go ....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.01.2012, 19:57
tofik napisał(a):Wyświetl post
Wisła może grać lepiej. Nawet bez wzmocnień. No dobra może nie efektowniej, bo indywidualnych braków się nie przeskoczy.Ale solidniej jako drużyna.

Przede wszystkim kondycja. Kazika zadaniem jest zmusić ich by biegali duużo wiecej. Szybka gra, krótkie podania, wychodzenie na pozycje. Bez dobrego przygotowania fizycznego zapomnijmy o po[rawie w tym elemencie.

Dwa taktyka: zespół może i powinien lepiej współpracować w odbiorze, nie tylko dwóch ŚO, ale cały zespół ma na to pracować, a nie pozorować i odpuszczać. Formacje muszą caly czas grać blisko siebie, a nie porozciągane z dziurą w środku boiska na 40 metrów (większość to kwestia żelaznej kondychy i rzetelnego wykonywania założeń taktycznych). Tutaj byłbym bezlitosny na miejscu trenera. Nie biegasz, nie spełniasz założeń, kara pieniężna, trybuny.

Ci piłkarze to żadni mistrzowie piłki, nawet w polskiej lidze. Musimy zmienić podejście z - "my jesteśmy Wisła, mecz jakoś się ułoży" na "hard work"
Może od razu Kazik przekwalifikuje ich na maratończyków . Szybka gra, krótkie podania, wychodzenie na pozycje, to elementy, z którymi był problem i za Maaskanta i za Skorży i za Petrescu... To nie ma nic wspólnego z kondycją i nie jest przypadkiem, że Polskie drużyny graja tak od święta. Tak jak nie powinien być zaskoczeniem fakt, że WIsła nie potrafi grać ataku pozycyjnego, skoro, żaden z naszych zawodników, może poza dwójką leciwych Holendrów, nigdy takowego w swoim życiu nie grał i widział jedynie w czasie transmisji telewizyjnych.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 12.01.2012, 20:13
Żeby grać podaniami potrzeba ruchu kilku zawodników, wychodzenia na pozycje, podający musi iść za akcją, a nie podać i stać jak wryty obserwując resztę akcji z głębi . Jak do tego nie trzeba pary to nie wiem do czego trzeba.
..
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 12.01.2012, 20:43
Żeby grać podaniami potrzeba ruchu kilku zawodników, wychodzenia na pozycje, podający musi iść za akcją, a nie podać i stać jak wryty obserwując resztę akcji z głębi . Jak do tego nie trzeba pary to nie wiem do czego trzeba.
Poniekąd racja, zwłaszcza przy mocno kryjącym przeciwniku.

Ja bym tu dodał wyobraźnię na boisku, po prostu muszą myśleć, gdzie biegać, reagować natychmiast na zmianę ustawienia przeciwnika (zarówno indywidualnie jak i drużynowo). Ja bym na miejscu Kazia (raczej jakiś kompetentny współpracownik) również włączył trening mentalny. Dobrze dobrany i systematycznie prowadzony potrafi nierzadko zdziałać cuda.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 12.01.2012, 20:57
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Martwi mnie to pieprzenie Kazika, że my nie potrzebujemy żadnych wzmocnień, gdy gołym okiem widać, że gramy bez obrony...
A mnie właśnie nie... Kazek tak będzie piepszył, piepszył, piepszył a zanim się nie obejży to sam zostanie wypiepszony.

Taki jest scenariusz napisany że Kaziu jak by nie kombinował to i tak stanie się postacią tragiczną...no ale sam się dał w to wciągnąć.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.01.2012 o godz. 20:59.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.01.2012, 21:02
Widzę że wolelibyście gościa co by gadał 5 godzin dziennie przed kamerami jaki to mamy słaby skład i ile to trzeba nakupić towaru - i oczywiście nic by z tego nie było

Czy też może lepszy taki który olał media ciepłym moczem mówiąc że jest ok - a w międyczasie szuka wzmocnień
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 12.01.2012, 22:02
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Widzę że wolelibyście gościa co by gadał 5 godzin dziennie przed kamerami jaki to mamy słaby skład i ile to trzeba nakupić towaru - i oczywiście nic by z tego nie było

Czy też może lepszy taki który olał media ciepłym moczem mówiąc że jest ok - a w międyczasie szuka wzmocnień
A nie łatwiej by było poprostu powiedziec ze np: na lewej obronie przydała by się konkurencja lub chetnie bym widział u siebie przebojowego pomocnika ...itp

No ale skoro nie widzi potrzeby wzmocnienia składu to napewno jest zadowolony i ma pełen komfort pracy .
W razie jakiegokolwiek niepowodzenia głową zapłaci za to Kazimierz.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 12.01.2012, 22:45
Jak kogoś wkurzy to się może nie załapać na inną fuchę później. A tak go oddelegują znowu do rezerw czy na innego coacha, ale pracy i źródła dochodu nie straci całkowicie
..
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.01.2012, 00:12
Jak do tego nie trzeba pary to nie wiem do czego trzeba.
Gdyby chodziło głównie o parę, to w 5 minucie meczu byliby odrobinę bardziej aktywni niż w 75, a tak nie jest. Szybka gra kombinacyjna, dużo ruchu bez piłki, wychodzenie na pozycje, wymaga nie tylko przygotowania fizycznego, ale i umiejętności technicznych, przygotowania taktycznego oraz odpowiednich nawyków boiskowych. Najwyraźniej piłkarzom z Polski, średniakom z krajów Bałkańskich czy Patagonii nie po drodze z takim stylem gry. Dlatego obserwujemy dużo indywidualnych akcji, podpieranie się pod boki, oczekiwanie na podanie do nogi itp. Te

Przypominam, że za Skorży czy nawet Petrescu krytyka tych mankamentów była jednym z głównych punktów programu na tym forum.

Dariook napisał(a):Wyświetl post
W razie jakiegokolwiek niepowodzenia głową zapłaci za to Kazimierz.
Kazimierza i tak pewnie w klubie nikt nie traktuje poważnie. To, że został to zasługa kontraktu Maaskanta, który uniemożliwia zatrudnienie nowego trenera bez wypłacenia Robertowi całej kasy. Najwyraźniej więc na razie nie znalazł się kandydat, dla którego warto byłoby to zrobić.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 13.01.2012 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 13.01.2012, 16:58
Oczywiste, że pewnego poziomu nie przeskoczymy, ale trzeba zadbać o dobre przygotowanie fizyczne i koniec kropka. Bez niego ani taktyka, ani technika nie pomoże. Drużyna nie zrealizuje żadnego planu jeśli nie będzie miała wystarczająco dużo sił na bieganie. Co do tego, że komuś jest nie w smak podać i wyjść na pozycję to taka jednostka jak wspominałem powinna płacić karę finansową a jak to nie dotrze to znaczy że jest zbyt tępa żeby grać w zawodowej piłce.
..
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.02.2012, 22:21
Widać, że Moskal próbuje wszczepić dzisiejszej Wiśle to, co sam grał kiedyś. Z takim trenerem być może znowu zobaczymy tzw krakowską piłkę.
Odpowiedz cytując
adzem44
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 17.02.2012, 22:38
Witaam wszystkich to mój pierwszy post na forum. nie bardzo jeszcze umiem się tym wszystkim tu posługiwać więc przepraszam. Co do Kazia widać że jest dobrym materiałem na trenera. praca asystenta dużo mu dała. Wisełka fajnie teraz gra
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 19.02.2012, 17:08
Zmiana serbska po stracie bramki na 2-2 ...Idiotyzm
Ostatnio edytowane przez Dariook : 19.02.2012 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.02.2012, 17:14
Przeczytaj,że wszedł bo Iliew kontuzja
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.02.2012, 17:35
Panie Moskal, ja mam do Pana jedna prośbę. Proszę nauczyć Wisłę (bedzie to pierwsza drużyna w Polsce od czasów Wisły Kasperczaka), by po strzeleniu pierwszej bramki z taką sama pasją będzie dążyć do strzelenia drugiej. Po strzeleniu drugiej nie przestanie cisnąć by zdobyc trzecią. A gdy strzeli trzecią dobije ostatnia drużynę w tabeli!!! czwartą bramką.

Bo Panie Moskal zawodników Pan masz do tego by golić przynajmniej ostatnią drużynę tej słabej, mizernej, parchowatej Ekstraklasy, gdzie zawodników potrafiących prosto kopnąć piłkę w pozostałych drużynach mozna policzyc na palcach obu rąk.

I Panie Moskal trzy bramki przewagi w meczu tez nie dają gwarancji zwycięstwa o czym przekonała sie Chelsea w meczu z MU.

I jak Pan będzie miał troche czasu niech Pan obejrzy mecz Tottenham - Newcastle, gdzie gospodarze w 34 minuty strzelili 4 bramki i odebrali rywalom ochotę na grę.

Panie Moskal, nie oczekuję takiego obrotu sprawy z Legią czy Śląskiem, ale z ostatnimi drużynami w lidze,pokroju Cracovii czy Zagłębia Lubin. Bo zawodników zdolnych do tego Pan masz.

I taka rada na przyszłość, gdy Wisła wygrywa jedna bramką, nie ściagaj Pan ofensywnego piłkarza z boiska, bo zawsze kończy sie to tak samo, stratą bramki, i stratą punktów.

Na koniec chciałbym dodać iż marzy mi się by za ławce trenerskiej spędził Pan z Wisłą przynajmniej trzy sezony.

Pozdrawiam.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.02.2012, 18:28
a Tobie co się do porobilo?
byles pierwszy do zwolnienia Maaskanta i byles pierwszym oredownikiem Moskala

tak jak przewidywalem - pierwsz wtopa i zaczniesz swoje
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 19.02.2012, 20:03
ciekawe czy Moskal też nie będzie brał "Wiślackiego Balotelliego"czyli Małeckiego pod uwage przy ustalaniu meczowej 18tki na rewanżowe spotkanie w Belgii
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 19.02.2012, 20:34
Jak dla mnie jeżeli to co Moskal powiedział na konferencji to prawda to dla Małego miejsca w klubie już nie ma
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.02.2012, 21:06
Kogo miał wpuścić skoro Iliev już w pierwszej połowie był nieźle obity? Zresztą ta zmiana była szykowana tuż przed golem dla Zagłębia.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 19.02.2012, 21:38
Tak patrzyłem na ławke rezerwową w tym meczu a na niej siedziało trzech obrońców !!
i przychodzi taki moment że Zagłębie strzela bramke na 2-2 i zamiast wpuścić świeżego ofensywnego skrzydłowego to wchodzi Jovanovic ...
zaraz ktoś powie że nie mamy kogo na tej ławce posadzić ale nie po to Szewczyk by wzięty na obóz żeby w przypadku braku ofensywnych zawodników trenował z Młodą. No bo nie wierze żeby wszedł i zagrał jakoś wybitnie gorzej od przestawionego na skrzydło Palicia, zmęczonego już meczem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.02.2012, 22:12
RYBA napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie jeżeli to co Moskal powiedział na konferencji to prawda to dla Małego miejsca w klubie już nie ma
Raczej by sobie z takiej sytuacji nie zartowal
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów