|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Pareiko nigdy nie odpuszcza, chlop ma charakter, nie lubi przegrywac
takich ludzi nam w Wisle potrzeba ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Niech ktoś wrzuci tą drugą żółtą dla Nuneza jak znajdzie.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Czy Standard mial takie zalozenia? Watpie, zwlaszcza w Krakowie kiedy prowadzil i gral w przewadze a gral tak jakby gral w oslabieniu. Dzis po czerwonej kartce bylo podobnie. Standard wydaje sie byc lepszym zespolem od Dunczykow i Bulgarow ale w dwumeczu z nami zagrali gorzej niz Litex czy Odense. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zolta dla Nuneza ewidentna, nie pieprzcie. Nie patrzyl zupelnie na pilke zrobil ruch w kierunku zawodnika bez pilki i jebnal mu z bara.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie no, zagrała zajebiście!
Ani jednego celnego strzału na bramkę. Debilna, totalnie nie zrozumiała zachowawcza taktyka w I połowie. Nie przgraliśmy przez Nuneza, przegraliśmy (awans) w I połowie. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Genkov bieda, Serbowie bieda, Diaz klepał murawę dzisiaj tak często jak piłkarską biedę, którą zaprezentował, Nunez w obu meczach bieda. Brawa dla Wilka za waleczność w pierwszym jak i w drugim meczu. Meleks nie miał z kim grać. Jaliens o ile nie odpuszczał i był agresywny grał bardzo dobrze. Można by powiedzieć o tym, że Garguła ładnie odbierał piłkę od obrońców, albo że Chavez miał parę solidnych interwencji, ale to ich praca i chwalić za to, to jak dziękować kierowcy autobusu, że dowiózł nas z przystanku A na przystanek B, zagrali obaj poprawnie (chociaż gdyby napastnicy mieli więcej sprytu i potrafili wykorzystać jego wejścia "na raz" to byłby tutaj płacz na 5 stron, że trzeba go sprzedać. Na szczęście myśleli na boisku równie mało, co nasz sympatyczny Honduranin przy niektórych wślizgach obiema nogami...) Jak patrzyłem na Kirma, który po 3 minutach na boisku zamiast biegać to truchta, to myślałem, że jebnę. Zabrakło agresji i determinacji. Ale widać postępy i myśl trenera. Brak wykonawców jego planu niestety...
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Mieliśmy zagrać ostrożnie w I połowie i zaatakować w II, tyle że wówczas objawił sie nam Nunez. Moim zdaniem potrzeba nam tak LO , jaki def. pom. Diaz (Paljić) i Nunez to nie ta jakość.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
No trudno nie można rozpaczać. Zagraliśmy jak zagraliśmy, Genkov grał jak def. pomocnik szacunek za to, ale nie może tak grać gdy gra sam w ataku a my musimy strzelić.
Brawo dla Jaliensa i Wilka, bo zagrali chyba najlepiej.Wilk tracił, ale walczył i to się liczy, Jaliens o dziwno bez błędnie i spokojnie. Spodziewałem się jakiejś akcji Meliksona z Ilievem, ale się zawiodłem. Bardziej boję się, że w nast. sezonie możemy nie zagrać w LE patrząc na grę naszych w lidze. Po sezonie potrzebna jest przebudowa, bo nie można mieć ekipy, która jest złożona z samych obcokrajowców. Walczyli, bo walczyli ale mam wrażenie, że mogli wywalczyć więcej . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Możesz mi wyjaśnić po kiego wała graliśmy pierwszą połowę na 0-0? Tego się nie da obronić i wszelka próba jest tylko ośmieszaniem się. Czym zaskoczyć w drugiej połowie?! Tym że zaatakujemy? Że niby nie wiedzieli, że nie będziemy mieli nic do stracenia i przyciśniemy? Tylko debil mógłby wymyślić taką taktykę. IMHO Moskal robi dobrą minę do złej gry, jak cały czas do tej pory zresztą. Wzmocnień nie potrzebuje, przez całą pierwszą połowę kontrolowaliśmy mecz, Standard też - tyle że akurat im to dawało awans. Różne brednie już tu czytałem: o zaletach Genkova jako defensywnego napastnika, o spisku holenderskim, o składzie na mistrzostwo. No ale "ostrożna gra w pierwszej połowie" po to, żeby zaatakować z nożem na gardle to już jakieś omamy narkotyczne. Nie wiem co zepsuł Nunez, bo w dziesiątkę graliśmy taką samą chujnię a ataku jak w jedenastu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.02.2012 o godz. 23:10.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Szukasz cepa to pogadaj z pastuchem który cię zrobił
![]()
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango. I wenż był ab |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Co do naszych występów w Europie należy stwierdzić, że w tym sezonie odnieśliśmy sukces. Mam nadzieje, że minimalnie przegrany, po własnych błędach, dwumecz z Liege nie spowoduje kolejnej rewolucji. Wyjście z grupy LE jest i tak osiągnięciem ponad stan, postarajmy się coś na tym zbudować. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ostatnie 0-0 w pucharach mieliśmy z Valarengą ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Gdyby nie NUNEZ
Koleś niech już nie wraca do Krakowa, tylko bezpośrednio z Belgi niech jedzie do Argentyny ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
najgorsze ze te pastuchy pierwsze 30 minut grał tragicznie strasznie nie dokładnie wystarczylo na nich usiaśc...oj zal
mam nadzieje ze Moskal siadzie w domu przy browarze i powie ale zemnie pipka...za duzo taktyki za mało odwagi...i zaprocentuje to kiedys...widac ze Skorza nic sie nie nauczył bo Legia zagrała podobnie do nas aktóre to sa jego puchary.... meliksonowi nie powino sie narzucac schematow jak ma grac... to go zbiło z rytmu i poprostu zagrał piach... ![]()
CZY WYGRYWASZ CZY NIE ZAWSZE JA KOCHAM CIE W SERCU MOIM WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE!!!
MYSŁOWICE WIERNE WISLE!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Nie przesadzaj, to nie tylko jego wina. Zepsuł, bo zepsuł oba mecze, ale nie wysyłaj go od razu do Argentyny !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że nie zagraliśmy aż tak słabo. Ująłbym raczej: poprawnie ale nadto pasywnie. Próbujemy grać piłką, ale z wyjściem do gry nie jest jeszcze za dobrze.
Kolejna sprawa to kartki, które niestety w dwumeczu zrobiły swoje. Genkov jakiś totalnie zagubiony, pasywny, mało ruchu z przodu. Generalnie Standrad żenująco słaby i szansa na przejście była na prawdę spora, no ale cóż... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
wolfy jak nie masz siły to się ....a połóż. tobie chyba trzeba w ten pusty czerep wtłuc to wszystko łopatą. Ten twój zryty sagan to beznadziejna sprawa. Nunez dużo ryzykuje i za to mu chwała, nie chowa się wychodzi na pozycje a Kaziu znacząco poprawił grę drużyny.
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]()
|
|
|
Member
Offline |
|
|
dajcie spokoj nunezowi.... ta druga kartka moze i byla sluszna ale pierwsza byla za nic... i wlasnie przez sedziego gralismy w 10...ale jak by nie patrzec to Wisla powinna w 10 grac od poczatku meczu bo wtedy jakos jovanovic i reszta obroncow czesciej sie podlaczali dop ofensywy(chociaz wynikalo to tez z tego ze czas ich gonil);p
mimo wszystko trzeba sie cieszyc bo jeszcze ugralismy w tym dwumeczu 2pkt do rankingu klubowego co moze miec duze znaczenie w rozstawieniu w nastepnym roku w pucharach.... wiec teraz tylko liga i PP i podboj europy w sezonie 2012/2013 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Zauważ ze strata w poprzednim meczu jednego zawodnika (jak i w tym) niewiele zmieniła wizualnie w przebiegu meczu - nadal atakowaliśmy i nadal z tym samym skutkiem. Liege broniło wyniku w obu meczach i skupiło się na obronie. Śmiem twierdzić iż gdybyśmy mieli na boisku jednego zawodnika więcej to obraz gry również nie uległby zmianie. Nasza niemoc w ataku jest duża,i nic do tego ma czy miał Nuenez. A co do Gerwazego to uważam ze należy go za wszelka cenę zatrzymać w drużynie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Po prostu nienawidze takich udająych płaczków! Jeśli ktoś taki gra w przeciwnej drużynie to mnie po prostu roznosi, przykład - Luis Henriquez z Lecha, w przypadku Nuneza jakoś to znosiłem bo to swój ale miarka się przebrała!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|