The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2012, 22:24
River napisał(a):Wyświetl post
slabi ci Belgowie w dwumeczu z nami. Slabsi od Odense, APOELu czy nawet Litexu. O Fulham czy Twente nie wspominajac.
No nie przesadzaj już z tą ich słaboscią. W meczu z nami zagrali to co sobie załozyli i cel osiągnęli. Od Odense czy Litexu są zdecydowanie lepsi.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.02.2012, 22:24
Gdybym złośliwy był to po prostu napisałbym, że dwumecz przegrany przez Nuneza, ale tak nie jestem taki
Czym się różnił rewanż od meczu w Krakowie? Chyba tym, że Czekaj nie grał. Wg mnie niczym, a nawet zagraliśmy słabiej niż pierwszy mecz, statystyki nie kłamią nie było strzału w światło bramki Standardu i czy to pociesza..? Dziwi mnie, że Moskal wystawił Nuneza ogólnie zauważyłem, że Kaziu ma takie jakieś przyzwyczajenia do zawodników i ufność do nich podobnie jak miał Maaskant a temu drugiemu na dobre to nie wyszło, chyba że nie wiem, widocznie oni tak zachwycają na treningach, że tu nic zmieniać nie trzeba i wszystko jest perfekt.
Szkoda, że Biton nie wszedł w 94. minucie spotkania, może wtedy by coś strzelił, jeśli plan był taki, że miał być on tajną bronią meczu to sądzę, że nie tędy droga. Dużo wszyscy mówią, ze Wisła jest coraz bardziej zgrana, że piłkarze się rozumieją, grają na pamięć, że nie potrzeba nowych zawodników a ja jakoś to słabo póki co widzę. Owszem, były zagrania ładne ale głównie w pierwszym meczu a w tym tylko nieliczne. A dynamiki to już w ogóle zero. Żeby zbudować akcję kolejno przez wszystkie formacje trzeba było momentami dobre 20-30 sekund. Ja rozumiem, szanujemy piłkę, gramy dokładnie i wg pewnych ćwiczonych wytycznych ale bez przesady. Mecz się tak zaczął, Standard rozpoczął, nasz przechwyt i piłka wędruje między: Jovanović - Jaliens - Chavez - Diaz i z powrotem: Diaz - Chavez - Jaliens - Jovanović. I taka gra obrony trwała 1 minutę. w między czasie chyba dwa razy piłkę miał któryś z pomocników chyba.
Kirma w formie to kilka sezonów temu widziałem. Pareiko nawet dużo roboty nie miał na szczęście, szkoda tylko, że gola nikt strezelić nie potrafił. Ze spotkań ze Standadem wnioskuję także, że Wiślacy nie potrafią faulować. W przeciwnym razie nie byłoby tyle żółtek i nie kończylibyśmy znów w dziesiątkę. Wilka jak zawsze walka i szacunek dla niego, szacunek duży ode mnie również dla Pareiki, że na koniec meczu w kaszę nie dał sobie dmuchać. Ten sędzia i tak mało widział. I generalnie mimo tego, że mecze były wyrównane i były przewagi Wisły to widać było, że awans dostaliśmy w prezencie od Odense czy Fulhamu bez znaczenia.
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.02.2012, 22:26
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
No nie przesadzaj już z tą ich słaboscią. W meczu z nami zagrali to co sobie załozyli i cel osiągnęli. Od Odense czy Litexu są zdecydowanie lepsi.
nie, Wisła zagrała gorzej !
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.02.2012, 22:29
Śmieszne są te porównania do Odense czy Litexu. Organizacja gry jak i sami piłkarze Standardu biją na głowę te drużyny. Trochę ochłońcie, nim wyskoczycie z takimi rewelacjami. Apoel > Standard - bez wątpienia. Szkoda, była to drużyna do przejścia. Gdyby nie dwa frajerskie błędy Nuneza, myślę, że bylibyśmy dzisiaj w innych nastrojach.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.02.2012, 22:32
Pareiko nigdy nie odpuszcza, chlop ma charakter, nie lubi przegrywac
takich ludzi nam w Wisle potrzeba

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.02.2012, 22:33
Niech ktoś wrzuci tą drugą żółtą dla Nuneza jak znajdzie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.02.2012, 22:34
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ale ja jestem wdzięczny za te wszystkie lata- 7 MP drogą nie chodzi.Chodzi mi o to, że jestem tak zajebiscie w....iony za ten brak konsekwencji.To tak, jakbyś spotykał się z piękną kobietą rozpalał ją w smsach, obiecywał gruszi na wierzbie, ale gdy do niej przychodzisz, całował ją w policzek i szedł do domu.Nie wiem jak mam przelać to co czuję na ....bajty.Jestem tak niesamowicie w....iony, że lepiej położe się spać.
Zgoda z Pablo. Ostatnie lata bardziej przypominają grę "Idź na całość" gdzie uczestnik losował nagrodę, nie wiedząc co dostanie. Tak i my nie wiemy co tak właściwie oczekuje B.C od Wisły. W sumie wiadomo - grać ładnie i wygrywać. Ale nawet Jose Mourinho prowadząc zespół pokroju Izolator Boguchwała nie awansowałby do wyższej ligi. Co może trener ? Może narzucić zespołowi swoją wizję gry. Dokonuje wyboru zawodników, którzy jego zdaniem tą wizję realizuje. Ale trener nie sprawi, że piłkarze nabiorą nowych umiejętności. Może źle wybrać taktykę. Ale na boisku grają piłkarze. To od ich możliwości zależy gra drużyny.
I ostatnich latach ta tendencja była spadkowa (czytaj szrot) jeśli chodzi o umiejętności sprowadzanych piłkarzy. Trafił się kreatywny Melikson, bramkostrzelny Biton oraz zonk Branco, Pajlić.

Celem jest dominacja w lidze i postawa bez kompleksów w pucharach. Widać, że obecny twór wymaga wielu poprawek. Mamy określoną przez K.Moskala wizję gry, w takim razie szukajmy piłkarzy, którzy będą do niej pasować. Gdy Melikson nie ma z kim grać, próbuje indywidualnych szarż, rzadko mu to wychodzi. Iliev - dużo wiatru, mało pozytku. Genkov nie nadaje się do gry kombinacyjnej, itd. Widać, że chcąc podnieść piłkarską jakość Wisły, trzeba zainwestować parę groszy, albo liczyć na ślepy los.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 23.02.2012, 22:38
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Zagrali slabiej niz gralo Odense czy Litex z nami.
Czy Standard mial takie zalozenia? Watpie, zwlaszcza w Krakowie kiedy prowadzil i gral w przewadze a gral tak jakby gral w oslabieniu. Dzis po czerwonej kartce bylo podobnie.
Standard wydaje sie byc lepszym zespolem od Dunczykow i Bulgarow ale w dwumeczu z nami zagrali gorzej niz Litex czy Odense.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.02.2012, 22:38
Zolta dla Nuneza ewidentna, nie pieprzcie. Nie patrzyl zupelnie na pilke zrobil ruch w kierunku zawodnika bez pilki i jebnal mu z bara.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.02.2012, 22:41
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Pareiko nigdy nie odpuszcza, chlop ma charakter, nie lubi przegrywac
takich ludzi nam w Wisle potrzeba
I co, bramkarz jest nie do ruszenia w polu karnym? Nie zawsze jak widać. A to i tak nerwy musiał trzymać piłkarze wiadomo generalnie są też przestrzegani w tym kierunku, to chyba nie dla mnie u mnie ten Gakpe to z urzędu pewnie miałby piątkę z otwartej ręki w twarz
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 23.02.2012, 22:42
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
nie, Wisła zagrała gorzej !
Nie no, zagrała zajebiście!
Ani jednego celnego strzału na bramkę.
Debilna, totalnie nie zrozumiała zachowawcza taktyka w I połowie.
Nie przgraliśmy przez Nuneza, przegraliśmy (awans) w I połowie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.02.2012, 22:44
Genkov bieda, Serbowie bieda, Diaz klepał murawę dzisiaj tak często jak piłkarską biedę, którą zaprezentował, Nunez w obu meczach bieda. Brawa dla Wilka za waleczność w pierwszym jak i w drugim meczu. Meleks nie miał z kim grać. Jaliens o ile nie odpuszczał i był agresywny grał bardzo dobrze. Można by powiedzieć o tym, że Garguła ładnie odbierał piłkę od obrońców, albo że Chavez miał parę solidnych interwencji, ale to ich praca i chwalić za to, to jak dziękować kierowcy autobusu, że dowiózł nas z przystanku A na przystanek B, zagrali obaj poprawnie (chociaż gdyby napastnicy mieli więcej sprytu i potrafili wykorzystać jego wejścia "na raz" to byłby tutaj płacz na 5 stron, że trzeba go sprzedać. Na szczęście myśleli na boisku równie mało, co nasz sympatyczny Honduranin przy niektórych wślizgach obiema nogami...) Jak patrzyłem na Kirma, który po 3 minutach na boisku zamiast biegać to truchta, to myślałem, że jebnę. Zabrakło agresji i determinacji. Ale widać postępy i myśl trenera. Brak wykonawców jego planu niestety...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 23.02.2012, 22:51
Pawlolek napisał(a):Wyświetl post
Genkov bieda, Serbowie bieda, Diaz klepał murawę dzisiaj tak często jak piłkarską biedę, którą zaprezentował, Nunez w obu meczach bieda. Brawa dla Wilka za waleczność w pierwszym jak i w drugim meczu. Meleks nie miał z kim grać. Jaliens o ile nie odpuszczał i był agresywny grał bardzo dobrze. Można by powiedzieć o tym, że Garguła ładnie odbierał piłkę od obrońców, albo że Chavez miał parę solidnych interwencji, ale to ich praca i chwalić za to, to jak dziękować kierowcy autobusu, że dowiózł nas z przystanku A na przystanek B, zagrali obaj poprawnie (chociaż gdyby napastnicy mieli więcej sprytu i potrafili wykorzystać jego wejścia "na raz" to byłby tutaj płacz na 5 stron, że trzeba go sprzedać. Na szczęście myśleli na boisku równie mało, co nasz sympatyczny Honduranin przy niektórych wślizgach obiema nogami...) Jak patrzyłem na Kirma, który po 3 minutach na boisku zamiast biegać to truchta, to myślałem, że jebnę. Zabrakło agresji i determinacji. Ale widać postępy i myśl trenera. Brak wykonawców jego planu niestety...
Tak, a ta myśl trenera to prikaz, żeby nie strzelić bramki w I połowie?
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.02.2012, 22:57
Mieliśmy zagrać ostrożnie w I połowie i zaatakować w II, tyle że wówczas objawił sie nam Nunez. Moim zdaniem potrzeba nam tak LO , jaki def. pom. Diaz (Paljić) i Nunez to nie ta jakość.
Odpowiedz cytując
Enek
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 23.02.2012, 23:04
No trudno nie można rozpaczać. Zagraliśmy jak zagraliśmy, Genkov grał jak def. pomocnik szacunek za to, ale nie może tak grać gdy gra sam w ataku a my musimy strzelić.
Brawo dla Jaliensa i Wilka, bo zagrali chyba najlepiej.Wilk tracił, ale walczył i to się liczy, Jaliens o dziwno bez błędnie i spokojnie. Spodziewałem się jakiejś akcji Meliksona z Ilievem, ale się zawiodłem.
Bardziej boję się, że w nast. sezonie możemy nie zagrać w LE patrząc na grę naszych w lidze.

Po sezonie potrzebna jest przebudowa, bo nie można mieć ekipy, która jest złożona z samych obcokrajowców. Walczyli, bo walczyli ale mam wrażenie, że mogli wywalczyć więcej .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.02.2012, 23:05
milosz napisał(a):Wyświetl post
Mieliśmy zagrać ostrożnie w I połowie i zaatakować w II, tyle że wówczas objawił sie nam Nunez.
Nie mam siły.
Możesz mi wyjaśnić po kiego wała graliśmy pierwszą połowę na 0-0? Tego się nie da obronić i wszelka próba jest tylko ośmieszaniem się.
Czym zaskoczyć w drugiej połowie?! Tym że zaatakujemy? Że niby nie wiedzieli, że nie będziemy mieli nic do stracenia i przyciśniemy? Tylko debil mógłby wymyślić taką taktykę.

IMHO Moskal robi dobrą minę do złej gry, jak cały czas do tej pory zresztą. Wzmocnień nie potrzebuje, przez całą pierwszą połowę kontrolowaliśmy mecz, Standard też - tyle że akurat im to dawało awans.
Różne brednie już tu czytałem: o zaletach Genkova jako defensywnego napastnika, o spisku holenderskim, o składzie na mistrzostwo. No ale "ostrożna gra w pierwszej połowie" po to, żeby zaatakować z nożem na gardle to już jakieś omamy narkotyczne. Nie wiem co zepsuł Nunez, bo w dziesiątkę graliśmy taką samą chujnię a ataku jak w jedenastu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.02.2012 o godz. 23:10.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.02.2012, 23:05
krowczax napisał(a):Wyświetl post
@lizzy

Żenada to twój post, cepie, że też tacy ignoranci mają czelność zwać się kibicami Wisły.
Szukasz cepa to pogadaj z pastuchem który cię zrobił
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Stary 23.02.2012, 23:06
willow napisał(a):Wyświetl post
Nie no, zagrała zajebiście!
Ani jednego celnego strzału na bramkę.
Debilna, totalnie nie zrozumiała zachowawcza taktyka w I połowie.
Nie przgraliśmy przez Nuneza, przegraliśmy (awans) w I połowie.
dokładnie, zagraliśmy gorzej niż w Krakowie niż z Litexem czy Twente2
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.02.2012, 23:11
Cytat:
Mieliśmy zagrać ostrożnie w I połowie i zaatakować w II
To dlaczego, w takim razie, w pierwszej jedenastce wyszli Iliev z Nunezem zamiast Kirma i Jirsaka?

Co do naszych występów w Europie należy stwierdzić, że w tym sezonie odnieśliśmy sukces. Mam nadzieje, że minimalnie przegrany, po własnych błędach, dwumecz z Liege nie spowoduje kolejnej rewolucji. Wyjście z grupy LE jest i tak osiągnięciem ponad stan, postarajmy się coś na tym zbudować.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 23.02.2012, 23:15
ostatnie 0-0 w pucharach mieliśmy z Valarengą ...
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Gdyby nie NUNEZ

Koleś niech już nie wraca do Krakowa, tylko bezpośrednio z Belgi niech jedzie do Argentyny
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Daro&Mysłowice
Member

Od: 11.2004

najgorsze ze te pastuchy pierwsze 30 minut grał tragicznie strasznie nie dokładnie wystarczylo na nich usiaśc...oj zal
mam nadzieje ze Moskal siadzie w domu przy browarze i powie ale zemnie pipka...za duzo taktyki za mało odwagi...i zaprocentuje to kiedys...widac ze Skorza nic sie nie nauczył bo Legia zagrała podobnie do nas aktóre to sa jego puchary.... meliksonowi nie powino sie narzucac schematow jak ma grac... to go zbiło z rytmu i poprostu zagrał piach...
CZY WYGRYWASZ CZY NIE ZAWSZE JA KOCHAM CIE W SERCU MOIM WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE!!!
MYSŁOWICE WIERNE WISLE!!!
Odpowiedz cytując
Enek
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 23.02.2012, 23:16
Nie przesadzaj, to nie tylko jego wina. Zepsuł, bo zepsuł oba mecze, ale nie wysyłaj go od razu do Argentyny !
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.02.2012, 23:24
Wydaje mi się, że nie zagraliśmy aż tak słabo. Ująłbym raczej: poprawnie ale nadto pasywnie. Próbujemy grać piłką, ale z wyjściem do gry nie jest jeszcze za dobrze.

Kolejna sprawa to kartki, które niestety w dwumeczu zrobiły swoje.

Genkov jakiś totalnie zagubiony, pasywny, mało ruchu z przodu.

Generalnie Standrad żenująco słaby i szansa na przejście była na prawdę spora, no ale cóż...
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

wolfy jak nie masz siły to się ....a połóż. tobie chyba trzeba w ten pusty czerep wtłuc to wszystko łopatą. Ten twój zryty sagan to beznadziejna sprawa. Nunez dużo ryzykuje i za to mu chwała, nie chowa się wychodzi na pozycje a Kaziu znacząco poprawił grę drużyny.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Enek napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzaj, to nie tylko jego wina. Zepsuł, bo zepsuł oba mecze, ale nie wysyłaj go od razu do Argentyny !
Na szczęście za niedługo i tak tam póleci - do drugiej ligi w Argentynie.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 23.02.2012, 23:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie mam siły.
Możesz mi wyjaśnić po kiego wała graliśmy pierwszą połowę na 0-0? Tego się nie da obronić i wszelka próba jest tylko ośmieszaniem się.
Czym zaskoczyć w drugiej połowie?! Tym że zaatakujemy? Że niby nie wiedzieli, że nie będziemy mieli nic do stracenia i przyciśniemy? Tylko debil mógłby wymyślić taką taktykę.

IMHO Moskal robi dobrą minę do złej gry, jak cały czas do tej pory zresztą. Wzmocnień nie potrzebuje, przez całą pierwszą połowę kontrolowaliśmy mecz, Standard też - tyle że akurat im to dawało awans.
Różne brednie już tu czytałem: o zaletach Genkova jako defensywnego napastnika, o spisku holenderskim, o składzie na mistrzostwo. No ale "ostrożna gra w pierwszej połowie" po to, żeby zaatakować z nożem na gardle to już jakieś omamy narkotyczne. Nie wiem co zepsuł Nunez, bo w dziesiątkę graliśmy taką samą chujnię a ataku jak w jedenastu.
No pierwszy raz się z Tobą zgadzam.
K.I.Gałczyński

Odpowiedz cytując
|el0|ManoeL
Member

Stary 23.02.2012, 23:27
dajcie spokoj nunezowi.... ta druga kartka moze i byla sluszna ale pierwsza byla za nic... i wlasnie przez sedziego gralismy w 10...ale jak by nie patrzec to Wisla powinna w 10 grac od poczatku meczu bo wtedy jakos jovanovic i reszta obroncow czesciej sie podlaczali dop ofensywy(chociaz wynikalo to tez z tego ze czas ich gonil);p
mimo wszystko trzeba sie cieszyc bo jeszcze ugralismy w tym dwumeczu 2pkt do rankingu klubowego co moze miec duze znaczenie w rozstawieniu w nastepnym roku w pucharach....
wiec teraz tylko liga i PP i podboj europy w sezonie 2012/2013
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.02.2012, 23:27
wwf napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie NUNEZ

Koleś niech już nie wraca do Krakowa, tylko bezpośrednio z Belgi niech jedzie do Argentyny
Absolutnie się nie zgodzę. Jechaliśmy tam po to aby strzelić co najmniej jedna bramkę. Nie udało się to przez 60 minut, co więcej nie udało się przez ten czas oddać celnego strzału na rzeczoną bramkę. I jest to główny i wystarczający powód naszej przegranej.

Zauważ ze strata w poprzednim meczu jednego zawodnika (jak i w tym) niewiele zmieniła wizualnie w przebiegu meczu - nadal atakowaliśmy i nadal z tym samym skutkiem. Liege broniło wyniku w obu meczach i skupiło się na obronie. Śmiem twierdzić iż gdybyśmy mieli na boisku jednego zawodnika więcej to obraz gry również nie uległby zmianie. Nasza niemoc w ataku jest duża,i nic do tego ma czy miał Nuenez.

A co do Gerwazego to uważam ze należy go za wszelka cenę zatrzymać w drużynie.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.02.2012, 23:28
Enek napisał(a):Wyświetl post
Nie chce go widzieć w Wiśle. Nie dość, że nas osłabia przez swoje głupie zachowanie to co mecz wzorem Cristiano Ronaldo aktorzy!!!

Po prostu nienawidze takich udająych płaczków! Jeśli ktoś taki gra w przeciwnej drużynie to mnie po prostu roznosi, przykład - Luis Henriquez z Lecha, w przypadku Nuneza jakoś to znosiłem bo to swój ale miarka się przebrała!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów