The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2012, 21:04
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Mam takie poczucie że nie zrobiliśmy NIC żeby awansować.Strasznie dziwny mecz.
Dokładnie tak samo myślę. Jaki w ogóle był nasz plan na ten mecz? Przez większość część meczu wyglądaliśmy jakby 0-0 dawało nam awans...

Kirm zepsuł piłkę meczową, niewybaczalny błąd przy takiej grze. Występu Nuneza to nawet nie będę komentował.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
bezimiennyeu
Member

Od: 06.2011

Stary 23.02.2012, 21:04
I padaczka LE nie dla nas , Liga taka samo ............ :/ . Nie rozumiem czemu Biton nie wszedł od 45 tylko 15 min przed końcem . Potrzeba wstrząsu w tej drużynie bo to są jaja . Nunez AUT z Wisły , tak samo Pajlić .
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.02.2012, 21:05
Brakowało Małeckiego. Nunez pozamiatał w obu meczach. Kirm=DREWNO.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Jakiegoś wielkiego wstydu w tym sezonie Wisła Kraków nie przyniosła w pucharach europejskich. Uwzględniając obraz nędzy i rozpaczy z poprzednich lat trzeba być nawet niepomiernie wdzięcznym i zadowolonym. Perspektywy są mocno nie ciekawe więc ten sezon na pewno będziemy wspominać z rozrzewnieniem kiedyś.

Co do samego Standardu . Jest cholernie słaba drużyna. Zespół ,który ma w swoim składzie ludzi o elementarnych umiejętnościach strzeleckich dzisiaj by z nimi wygrał bardzo wysoko, nawet nie grając olśniewająco.

Puchary to temat skończony. Niestety , nasza postawa w lidze, powoduje ,że nie powiemy sobie "do jesieni". Na jesieni 2012 ,Wisły w pucharach nie będzie. Kto wie może 2013 roku znowu spróbujemy.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Jak w zeszłej rundzie podobała mi się gra Nuneza, tak w tej rundzie nie dość, że gra dno, to jeszcze odwala takie cyrki jak dzisiaj, czy tydzień temu... A myślałem, że znaleźliśmy pomocnika.

Gra nasza dzisiaj słabiutka, bez sytuacji, bez werwy, bez polotu, bez tempa. Trudno kogokolwiek po tym meczu wyróżnić na plus. Strasznie irytował mnie swoim niezdecydowaniem Jovanović. Melikson bardzo, bardzo bezproduktywny, poza tempem gry, podejmował niemal same złe wybory.

Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Szczęście uśmiechnęło się do nas dwa razy. Najpierw kiedy wyszliśmy z grupy, potem kiedy wylosowaliśmy słabiutki Standard. Niestety żeby coś zwojować w Europie potrzeba czegoś więcej niż szczęścia.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.02.2012, 21:06
cartoo napisał(a):Wyświetl post
Wy naprawdę uważacie że Nunez faulował jak dostał drugą żółtą kartkę? Bo moim zdaniem to ten burak z Liege wpadł w Nuneza rozpędzony. Dla mnie to zawodnik, który jest rozpędzony i wpada na przeciwnika powinien obejrzeć żółta kartkę. Co Nunez miał spier***** i zrobić wolne pole przeciwnikowi? BEZ JAJ !!
To co ty myslisz to jest najmniej wazne. Idz poczytaj przepisy a nie ....... glupoty.

Ktos tu kiedys pytal czemu po Nunezie jezdzili w Argentynie. No to macie odpowiedz. On to chyba musi lubiec. Mam nadzieje, ze nie powacha juz murawy w Wisle i stworzy razem z Maleckim specjalny zespol pilkarzy autystycznych. Ze tez Moskal z Basalajem i Valxem musieli uczestniczyc w programie "niepelnosprawni pelnosprawni w pracy". Widzialem juz sporo ale tak silnego stopnia uposledzenia jak ten bencwal z Argentyny to jeszcze nigdy.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Słabiutki Standard w rezerwowym składzie i tak o klasę lepszy od Wisły, która nie potrafi oddać żadnego strzału. Żenujące widowisko w którym awansuje słabiutki klub eliminując zasłużenie jeszcze słabszy.
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Jop zabrał mistrzostwo, Nunez 1/8 LE.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Pisalem co czuje o Maleckim to aby być uczciwym pare słów o meczu ze Standardem. Tak tchórzliwej i bojaźliwej taktyki Wisły dawno nie widziałem. Kazdy srednio znający się na futbolu człowiek wie ,że aby awansować trzeba strzelić bramkę. Uporczywa mania Kazka grania Genkowem z przodu zamiast dwoma napastnikami własnie mu się odwdzięczyla. Miał niepowtarzalną szansę awansować dalej. Ale jak to mówią" kupa majtki sciągneła" Tchórzostwo i brak ryzyka spowodował ,ze Z TEJ TRENERSKIEJ MĄKI CHLEBA NIE BĘDZIE.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.02.2012, 21:07
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Kirm zepsuł piłkę meczową, niewybaczalny błąd przy takiej grze. Występu Nuneza to nawet nie będę komentował.
Umówmy się - jak się nie stwarza sytuacji przez cały mecz, to odpadnięcie nie jest winą rezerwowego, który wszedł w siedemdziesiątej minucie. Kirm zagrał jak zwykle, trzeba było kupić jakiegoś porządnego skrzydłowego jak się chciało awansować. Bo Garguła skrzydłowym nie jest i już raczej nie będzie.

Mecz był pozbawiony emocji poza tą jedną zjebaną sytuacją oraz faulem tego murzyna na Pareice. Autentycznie żałuję, że burak nie dostał w mordę, bo zasłużył.

No i Nunez dokonał rzadkiej sztuki dwukrotnie pod rzad osłabiając drużynę. Raz wrzucił na minę Czekaja, drugi raz sam zadbał o dodatkowe atrakcje. A najlepsze, że drugi faul kompletnie bezsensowny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.02.2012, 21:08
Panowie i Panie.Tak czy siak emocje są uniknnione, bo każdy kocha naszą drużynę.Wiadomo, że każdy z nas z nią będzie na dobre i na złe.Ale...pozwólcie, że zaprezentuję swoje odczucia po tym meczu:

Wyobrazie sobie sytuację, że spotykacie się...np na rynku z Miss World 2011.Uśmieszki, różne gesty, podteksty, wkońcu zaprasza Was do domku.Za tydzien czasu przychodzisz do niej.Ona otwiera Ci i wita zalotnym uśmiechem.Zaczynacue rozmowę, ale ona zaczyna się coraz mniej kleić, popełniasz gafe za gafą.Na koniec wypierdala Cię z domu.
To jest Wisła Cupiała.Generalnie nienawidzę się rozczarowywać.Sam daję z siebie wszystko, ale jak ....a widzę, że mój zespół w najbardziej oczeikiwanym momencie nie jest wzmacniany, to przypomina mi się, Lazio,Panatinaikos czy Anderlecht.
Dlatego powtórzę.Cupiał wypierdalaj.Wisło...."i na dobre i na złe"

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Mamy drużynę która sobie cienko poczyna na wyjazdach w lidze, czego wymagać w takim razie po nich w pucharach ? Wielki niedosyt bo Standard był cienki jak sik pająka.
..
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Musieliśmy wygrać tymczasem nie stworzyliśmy sytuacji do strzelenia gola. Przypuszczam, że Standard grający w najlepszym składzie zrobiłby nam z dupy jesień wiadomo czego.

W dwumeczu zaprezentowaliśmy się na pewno nie gorzej niż Belgowie. Mieliśmy trochę pecha i osła Nuneza. Tego Argentyńca mam nadzieję już w przyszłym sezonie nie oglądać u nas. Nie chodzi tylko o ten dwumecz, tylko o całokształt twórczości. Bezmyślny symulant nie rekompensujący tego dobrą grą.

Niespodziewanie długa przygoda z Europą skończona, w lidze 6 miejsce. Zobaczymy czy Kazek da radę. Ja w sumie liczę już tylko na Puchar Polski.
:/
Odpowiedz cytując
KrajanTSW
Member

jesteście mega pesymistami. Co prawda 0-0 nie dało nam awansu ale zagraliśmy NA PRAWDĘ DOBRY MECZ.
Wystarczy porównać grę Wisły przed rozpoczęciem sezonu i grę Wisły teraz. W tym okienku do drużyny nie doszedł NIKT a zespół robi postępy, zgrywa się.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Wolałbym Wisłę atakującą, ryzykującą i nawet przegraną w tym meczu, niż takie asekuranctwo, jakie zaprezentowaliśmy. Szkoda, Belgowie byli spokojnie do pyknięcia, niestety Genkovem w ataku nigdy nic nie wygramy.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Cupiał wypierdalaj.Ja wiem, że zaraz pojawią się zaraz dupolizy "boga Cupiała.Ja już mam ....a tego dosyć.Wole .......oną walkę o utrzymanie, niż to co teraz doświadczam.
]No właśnie takich mamy kibiców co wola drużynę w ogonie tabeli polskiej ligi niż wiosną grającą w LE i seryjnie zdobywająca MP (za B.C. juz 8 !..., a przed nim w całej historii tylko 5).
_______
Co do dwumeczu to plamy nie dali było: 1-1 i 0-0 a byli tacy co teraz narzekają że mieli nas rozjechać , hahahahaha !!!!!!!!!!
Czy była szansa na awans, tak, ale Nunez okazał się antybohaterem dwumeczu i zabrakło trochę odwagi K. Moskalowi w rewanżu, aby bardziej ofensywnie ustawić drużynę.
Dziękuje chłopakom za kolejną fajna przygodę pucharową , a teraz czas na ligę polską i Wisłę zwycięską, udanie walczącą o miejsce na podium (tj. min. 3 miejsce), bo to da nam za rok kolejna szansę na fajną przygodę w pucharach.
Ostatnio edytowane przez milosz : 23.02.2012 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 23.02.2012, 21:10
KrajanTSW napisał(a):Wyświetl post
jesteście mega pesymistami. Co prawda 0-0 nie dało nam awansu ale zagraliśmy NA PRAWDĘ DOBRY MECZ.
.

Ale .......isz jak potłuczony. Zero strzałów... ZERO strzałów...! I dobry mecz?
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Cieńszej drużyny niż Standard na tym etapie rozgrywek chyba nie mogliśmy dostac.To była okazja "życia" żeby wejśc do 1/8.Niestety my jesteśmy beznadziejnie słabi,nawet na takich ogórków.Szkoda słów na tą padake.

Najgorsze jest to że wiosna nie zapowiada się ciekawie.W LE odpadamy po żenującej grze,a w lidze póki co wcale nie lepiej.Podziękujmy Stanowi za transfery,a nie,zapomniałem,ze mamy przecież "silną i wyrównaną kadre i nie potrzebujemy wzmocnień".
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

KrajanTSW napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy porównać grę Wisły przed rozpoczęciem sezonu i grę Wisły teraz. W tym okienku do drużyny nie doszedł NIKT a zespół robi postępy, zgrywa się.
Taaa.... Jakie postępy? Gra ciut płynniej i lepiej dla oka? Efekty są takie same. Zresztą zobaczysz w lidze. Z Koroną pewnie utłuczemy 1-1 albo 0-0. I tyle tego będzie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.02.2012, 21:11
Piekny sen pucharowy niestety sie skonczył.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Nunez kompletny kretyn. Wykartkował się właściwie sam. Tak debilne kartki mógł tylko on zdobyć. Pierwsza to jego typowe pajacowanie, druga to debilizm czystej postaci.

Mimo wszystko źle nie wyglądaliśmy. Wiem że prawie zagrożenia od nas nie było, ale mam wrażenie że Moskal czekał na te ostatnie 25 minut by zaatakować, ale Nunez mu to popsół.

Pareiko nie wiem czemu tak się wzburzył. Normalna boiskowa sytuacja.

Boli to że nie wygrała drużyna lepsza jako kolektyw, tylko drużyna która ma lepszych piłkarzy.

Na pocieszenie trzeba dodać że ten remis da nam prawdopodobnie rozstawienie w 4 rundzie EL (tej przed grupami)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Bez rozstawienia szybko nas wykopią z LE. Jedyna szansa na dłuższą przygodę w pucharach to zdobycie mistrzostwa i awans do 4tej rundy q LM. Podejrzewam, że awans do grupy LE startujac od rund kwalifikacyjnych LE jest trudniejszy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 23.02.2012 o godz. 21:14.
..
Odpowiedz cytując
bezimiennyeu
Member

Stary 23.02.2012, 21:12
Tak dokładnie ZERO STRZAŁÓW , ZERO AKCJI , ZERO GRY PRESINGIEM ! MOMENTAMI TO STANDARD GRAŁ PRESINGIEM CHOĆ POWINNIŚMY MY TAK GRAĆ . MECZ ŻENADA TOTALNE DNO . PAN BOREK TEŻ WIDZIAŁ SUPER MECZ ŻAL MI GO
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.02.2012, 21:13
Patrząc "po szkodzie", trzeba powiedzieć, że asekuracja była zbędna.

Tutaj trzeba cały czas napierać, uderzać, aż pojawi się wyrwa w murze.
Liczenie na jedną sytuację to wpadnięcie na minę, która nazywa się "Kirm". Im dłużej ten zawodnik na boisku tym większa statystyka strat i spalonych.

Żal było patrzeć nie dlatego, że zagrali beznadziejnie i nie mieli szans. Żal było patrzeć, bo Standard spokojnie do pyknięcia.

Czy tylko ja uważam, że Goro powinien czerwień dostać za nadepnięcie na Genkowa?
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.02.2012, 21:13
zamknąć temat i gitara w końcu bajka skończona
Odpowiedz cytując
bezimiennyeu
Member

Stary 23.02.2012, 21:14
Tak dokładnie ZERO STRZAŁÓW , ZERO AKCJI , ZERO GRY PRESINGIEM ! MOMENTAMI TO STANDARD GRAŁ PRESINGIEM CHOĆ POWINNIŚMY MY TAK GRAĆ . MECZ ŻENADA TOTALNE DNO . PAN BOREK TEŻ WIDZIAŁ SUPER MECZ ŻAL MI GO
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Ostatnio tak żenująco w pucharach graliśmy z Vitorią Gimaraes. Ale vitoria była lepszą ekipa od grającego w rezerwowym składzie Standardu.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Dajcie spokój trenerowi. Po meczu to każdy mądry co by zrobił a co nie. A weź jeden z drugim siądź na ławce i poprowadź Wisłę w pucharach. Ciekawe co wam wyjdzie.

1. Standard słaby, ogóry, atakujemy! Jedna kontra, druga kontra, karny. 3:0 w plecy i spierdalać do domu.
2. Gramy spokojnie, mecz na wyjeździe, próbujemy z kontry - wyjdzie wam to co Moskalowi dzisiaj (dokładając ewentualną czerwień Nuneza)
http://kibole.wroclaw.pl/relacja6.html
Innej opcji nie było. Fakt, można było zagrać agresywniej. Ale nie da się przewidzieć czy nie nadzialibyśmy się na kontrę. Bądź co bądź Standard jest technicznie równy, jeśli nie lepszy od nas. Dołożyć cwaniactwo boiskowe i niestety wychodzi na to, że czegoś nam zabrakło do awansu.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 14:53.
Odpowiedz cytując
KrajanTSW
Member

Stary 23.02.2012, 21:15
thechris napisał(a):Wyświetl post
Ale .......isz jak potłuczony. Zero strzałów... ZERO strzałów...! I dobry mecz?
Dobry mecz, jednak nie mogli się przebić.Pareiko Ok, Obrona zagrała solidnie, pomoc też (gdyby nie bezmyślność Nuneza) ale w ataku nie było tyle wsparcia. Za mało piłkarzy podchodziło do ataku. Grając w 2 w ataku niewiele da się zrobić.
Mimo tego że atak dziś słabo- ogólnie drużyna na plus
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 23.02.2012, 21:15
thechris napisał(a):Wyświetl post
Słabiutki Standard w rezerwowym składzie i tak o klasę lepszy od Wisły, która nie potrafi oddać żadnego strzału. Żenujące widowisko w którym awansuje słabiutki klub eliminując zasłużenie jeszcze słabszy.
kurva ty chyba jesteś największym malkontentem na tym forum, przegraliśmy z bardzo slabom drużyną ale to była 1\16 LE, jak Amika doszła w zeszłym roku do tej fazy to sie kurva wszyscy spuszczali z zachwytu. Mecz był słaby, Nuniez spierdo.ił ale pohamujcie emocje i przemyślcie co piszecie bo ja tu czytam że trzeba zwolnić wszystkich.

Może niech lepiej jakiś moderator zamknie ten temat do rana żeby wszyscy ochłonęli

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów