The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2012, 10:53
Najgorsze co może być, to się teraz napalic na osłabienie SL i zlekceważyć (nawet podświadomie) Belgów...
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.02.2012, 10:59
www.m.onet.pl/sport/5034131,detal.html

wszystkie znaki na niebie i ziemi...
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.02.2012, 11:43
Mam wrażenie, że z wywiadów przeprowadzanych z piłkarzami Wisły przed rewanżem ze Standardem przebija duża pewność siebie i poczucie własnej wartości. Czują się mocni. Fajnie, ze ich Moskal tak przygotował, że czują power

Mam nadzieje że to, plus kłopoty Standardu sprawią, że wrócimy z Liege w lepszych humorach niż z Nikozji.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 22.02.2012, 15:23
Cytat:
Podróż do Belgii zaczęła się z przygodami, ponieważ w trakcie odprawy Wislaków na lotnisku w Balicach została zarządzona ewakuacja. Wszystko przez pozostawione bez opieki bagaże, które dokładnie musiała obejrzeć ochrona. Mimo tego, że drużyna przez około pół godziny czekała na zewnątrz lotniska na opanowanie sytuacji, to odlot do Liege opóźnił się jedynie o kilka minut. W Belgii więc zawodnicy wylądowali praktycznie planowo.
Kiedy Nasi polecieli ostatnio bez problemów gdzieś?
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.02.2012, 15:58
Po wypłate
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.02.2012, 17:06
sebek654321 napisał(a):Wyświetl post
Nasze wyniki dla porównania:
SV Mattersburg 1:0
Iraklis Saloniki 0:1
Blackburn Rovers 1:2
FC Basel 3:1
Beitar Jerozolima 5:0
FC Barcelona 1:0
Tottenham Hotspur 1:1
Levadia Tallin 1:1
FK Szawle 5:0
Karabach Agdam 0:1
Skonto Ryga 2:0
Litex Łowecz 3:1
APOEL Nikozja 1:0
Odense BK 1:3
Fulham Londyn 1:0
Twente Enschede 2:1
Z racji tego, że gramy na wyjeździe, to wyniki Wisły z ostatnich 5 lat na obiektach rywali:
SV Mattersburg 1:1
Iraklis Saloniki 0:2
Nancy 2:1
Feyenoord 3:1
Beitar Jerozolima 2:1
FC Barcelona 4:0
Tottenham Hotspur 2:1
Levadia Tallin 1:0
FK Szawle 0:2
Karabach Agdam 3:2
Skonto Ryga 0:1
Litex Łowecz 1:2
APOEL Nikozja 3:1
Odense BK 1:2
Fulham Londyn 4:1
Twente Enschede 4:1

5 zwycięstw
1 remis
10 porażek

Bilans bramkowy: 19-31

Sczególnie wyniki z Tallina i Agdamu są szokujące.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.02.2012, 17:43
Dzień przed ważnym meczem, a forum żyje tematami zastępczymi.

Standard nic wielkiego u nas nie zaprezentował. Zagrają w osłabieniu.Mam nadzieję, że nasi piłkarze mają tego świadomość. Mam madzieję, że nie powtórzą wariantu z Zagłębiem, kiedy (oby) bedziemy np prowadzić 1:0.

Rewolucji w składzie nie spodziewam się. Wiadomo, nie będzie Czekaja. Zestawienie obrony jak wtedy gdy gralismy w 10-tkę. Reszta jak Zagłębiem.

No i grają z jakimś młodzianem na bramce. Liczę na to, że zostanie naszym przyjacielem
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 22.02.2012, 17:51
Panowie przeszło 30 postów wykasowałem, ja wiem że temat Kosowa jest ciekawy i trzeba o nim pisać, szanuje to. Ale mimo wszystko uważam, że temat w dziale sportowym nie przejdzie.

Przypomnę tylko, że nazwa tematu to Wisła Kraków w europejskich pucharach 2011/12 i tego proszę się trzymać.
A jak ktoś by chciał jeszcze ''wymordować'' Albańczyków, Serbów, Bośniaków itp to niech się liczy z tym, że bn nieunikniony! Nie ma pobłażania. Z mojej strony koniec OT.

P.S Wszyscy sprawiedliwie zostali ukarani za rozmywanie tematu.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.02.2012, 18:06
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Mam madzieję, że nie powtórzą wariantu z Zagłębiem, kiedy (oby) bedziemy np prowadzić 1:0.
I to jest kluczowa sprawa, bo zarówno z Twente (1-0 do32 min.), jak i z Fulham (0-1 w5 min, ale na 1-1 już 9 min i do 30 min 1-1) było podobnie, nie umiemy bronić dobrego wyniku (Apoel to też pokazał), więc sprawa jest prosta aby był dobry końcowy rezultat to musimy cały czas grać ofensywnie o zwycięstwo, jak na wyjeździe z Odense. Kluczową więc sprawa będzie odciążenie obrony dobra gra def. pomocników Wilka i Nuneza i maksymalnie daleko trzymana piłka od naszej bramki.

_______
No nie wiem , czy masz rację yogul
W polskiej lidze w meczach wyjazdowych z Amicą w Poznaniu, czy ze Śląskiem we Wrocławiu potrafiliśmy się utrzymywać przy piłce, podobnie było w wygranych meczach LE (wyjątek to mecze w kw. do LM z Litexem wyjazdowy, gdzie graliśmy z kontry, choć w obronie słabo to z dobrym wynikiem końcowym, ale tamten mecz był ogólnie mocno zakręcony, no i z Apoelem u siebie , gdzie nasza gra obronna była bez zarzutu), tak więc wracając do LE z Odense na wyjeździe, jak i w wygranych spotkaniach z Twente i Fulham u siebie utrzymanie się przy piłce oznaczało zwycięstwo. Musimy więc bardziej grać jak drużyny hiszpańskie, a mniej jak włoskie licząc na grę z kontrataku, tak w dużym uproszczeniu uważam.

Jednak niewątpliwie zgadzam się że klasowe drużyny potrafią się utrzymywać przy piłce i kontrolować tempo spotkania, a Barcelona jest tu niezłym przykładem, a i Real tak gra, choć akurat nie z Barcą.
Ostatnio edytowane przez milosz : 22.02.2012 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.02.2012, 18:07
Dzimi napisał(a):Wyświetl post

Druga opcja:

---------------- Biton -----------------
-- Melikson ---- Genkov ---- Iliev --
--------- Garguła ------ Wilk ---------
Nunez - Diaz - Chavez -Jovanović
---------------- Pareiko ---------------

Jest ona o tyle ciekawsza, że to defacto ukryte 4-4-2 z dwoma napastnikami. Nie tracimy nic z zalet Genkova, który dalej będzie walczył w środku, zbierał i zgrywał piłki, ale przed nim będzie jeszcze błyskotliwy Biton który lepiej wykańcza akcje. Ponadto w tym ustawieniu zostanie nam Kirm na zmianę za Ilieva około 60 minuty. Wady: ustawienie nie sprawdzone, ryzykanckie. Przydałoby się, aby wcześniej zostało przetestowane w jakiejś gierce kontrolnej, choćby wewnętrznej.

Bardzo spodobało mi się to ustawienie, ponieważ skojarzyło mi się z ustawieniem Borussii D. w ostatnim meczu czy rundzie wiosennej poprzedniego sezonu.

milosz napisał(a):Wyświetl post
I to jest kluczowa sprawa, bo za równo z Twente (1-0 do32 min.), jak i z Fulham (0-1 w5 min, ale na 1-1 już 9 min i do 30 min 1-1) było podobnie, nie umiemy bronić dobrego wyniku (Apoel to też pokazał)
Moim zdaniem tym się różnimy od klasowych zespołów, że nie potrafimy utrzymywać się przy piłce przy korzystnym wyniku, nie potrafimy długo rozgrywać ataku, przeprowadzać ataku pozycyjnego.
Ostatnio edytowane przez yogul : 22.02.2012 o godz. 18:11.
Odpowiedz cytując
Piettras
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.02.2012, 18:26
http://www.rtc.be/reportages/262-gen...rrives-a-liege

Reportaż z przylotu i dwa wywiady..
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.02.2012, 18:51
Chyba dzisiaj sobie obejrzę Schalke - Wisła, tak na przystawkę do jutrzejszego dania głównego .
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.02.2012, 18:59
Standard nie jest w formie, to raz.
Dwa - grają bez wielu podstawowych zawodników.

Podsumowując - Wisła ma ogromną szansę na 1/8 LE - tylko trzeba to wykorzystać. Łatwiej nie będzie, bo rywal nie jest z górnej półki i gra w połowie składem rezerwowym
Odpowiedz cytując
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Stary 22.02.2012, 22:07
Jak dla mnie to Wisła ma wielkie szanse ale muszą wyjść pewni siebie i zagrać tak jak potrafią najlepiej, a o awans nie ma co się martwić.
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 22.02.2012, 22:37
Wisła miała też ogromną szansę na Ligę Mistrzów, tak mówiono przed meczem na Cyprze. Co się stało, wiadomo. Mam nadzieję, że nie powtórzy się APOEL, wszyscy będą dawać z siebie 200% i nikt nogi nie odstawi.
Co do Bitona i Genkova, to było kilka meczy, że zagrali razem, ale to im nie wychodziło. Albo Genkov, albo Biton był kompletnie nie widoczny.
Martwi mnie też to, że zawodnicy mogą zlekceważyć Standard, tak jak niektóre osoby na forum. Co z tego, że w 10 prowadziliśmy grę, jak wykorzystaliśmy jedną sytuację z kilku? Teraz gramy na wyjeździe, trzeba spodziewać się niespodziewanego. Najlepiej zapomnieć o meczu w Krakowie i skupić się tylko nad tym w Liege.
Odpowiedz cytując
Halleluja
Junior Member

Od: 01.2003

Stary 22.02.2012, 23:40
Cieszę się, że sprawa z Małeckim wyszła właśnie teraz, bo to skoncentrowało media i odciążyło piłkarzy od komentowania przed rewanżem ze Standardem. Może dzięki temu w czwartek będziemy świętować wieczorem awans!
Ostatnio edytowane przez Halleluja : 22.02.2012 o godz. 23:42.
Jazda!! Jazda!! Jazda!! Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.02.2012, 23:42
skeba napisał(a):Wyświetl post
Standard nie jest w formie, to raz.
Dwa - grają bez wielu podstawowych zawodników.

Podsumowując - Wisła ma ogromną szansę na 1/8 LE - tylko trzeba to wykorzystać. Łatwiej nie będzie, bo rywal nie jest z górnej półki i gra w połowie składem rezerwowym

Jak pomysle ile WIsla miala juz tych "ogromnych szans" i potem ten mega zawód po meczach to ciezko po raz kolejny to przezywac.

Z jednej strony-ze gramy w 1/16 cudem,ze nam sie to nie nalezalo..

ale z drugiej..

Standard oslabiony,nie zagra kllku zawodnikow ,przejsc ich a w 1/8 trafic na Hannover i kto wie co dalej,taka szansa sie pokazac w Europie...

no coz ,stresik juz jest
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.02.2012, 01:12
zaśpiewamy sędziom "Kosovo je Serbije" to Nam pomogą
Odpowiedz cytując
Aletsch
Member

Od: 11.2008

Stary 23.02.2012, 01:34
Zohan napisał(a):Wyświetl post
Martwi mnie też to, że zawodnicy mogą zlekceważyć Standard.
Żartujesz, o tą jedną rzecz jestem pewien że będzie spina, to nie Odra Wodzisław czy GKS Bełchatów
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 23.02.2012, 01:38
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jak pomysle ile WIsla miala juz tych "ogromnych szans" i potem ten mega zawód po meczach to ciezko po raz kolejny to przezywac.

Z jednej strony-ze gramy w 1/16 cudem,ze nam sie to nie nalezalo..

ale z drugiej..

Standard oslabiony,nie zagra kllku zawodnikow ,przejsc ich a w 1/8 trafic na Hannover i kto wie co dalej,taka szansa sie pokazac w Europie...

no coz ,stresik juz jest
Kiedy jak nie dziś? Może akurat ten post nam pomoże? Sam nie wiem. Coś czuję że przejdziemy .
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.02.2012, 01:44
Szansa jest spora,oby chłopaki uwierzyli w siebie
Standard bez podstawowego bramkarza,stopera i def pomocnika i na fali spadkowej jest na pewno do przejscia,obysmy tylko nie dali sie stlamsic w ciagu pierwszych 15 minut to bedzie dobrze...
Byleby awansowac,potem juz Hannover i zdarzyc sie moze wszystko.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.02.2012, 07:49
Nie wiem jak w robocie wysiedzę dzisiaj,zaczęło sie kuźwa.Nawiązując do Apoelu,bo ktoś tu pisał,może w innym temacie,że tam też szansa itd itp,to chciałbym zauważyć,że na Cyprze to oni musieli odrabiać straty.Łatwiej atakować niż się bronić,szczególnie nam,bo wiadamo która formacja mocniejsza.Mam nadzieje,że siądziemy na nich i będziemy dusić,a wtedy wszystko możlwie.

Do boju Wisełka!!
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.02.2012, 08:41
Akurat o koncentracje jestem spokojny, zauwazylem ze kazdy nasz klub ktory gra w Europie ma syndrom Zwycięzcy... czy to Amica, Legia czy Wisla kazdy jeden lepiej wyglada w meczach LE a potem zawodzi w LP
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 23.02.2012, 09:33
No cóż. Szansa jest duża ale ja myślę, że jeśli nie strzelimy 2 bramek to nie przejdziemy Belgów. Do naszej coś na pewno wpadnie na początku meczu. Do 10 min. pewnie będziemy 0:1 w plecy. Zobaczycie jak się Standard na nas rzuci to nasza genialna obrona nie będzie wiedzieć, z której strony nadciąga nawałnica.

Potem może być różnie. Jeśli uda się pyknąć 2 gole to myślę, że awansujemy.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.02.2012, 09:40
W Odense nie wierzyłem że wygramy na wyjeździe.. mam nadzieję, że nawet jeśli piłkarze odpadną to pokażą że przynajmniej walczyli do końca jak przystało na wiślaków
Odpowiedz cytując
Evenstar
Member

Od: 04.2009

Stary 23.02.2012, 10:00
Też niestety spodziewam się przegyrwać do 15 minuty jakoś 0:1. Jak się rzucą nam do gardeł ( a na pewno pocisną od początku) to nasza obrona nie wytrzyma. Grunt to strzelać coś z przodu.

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.02.2012, 10:22
Moim zdaniem w dalszym ciągu gra obronna prezentuje się w wykonaniu Wisły katastrofalnie - oba dotychczasowe spotkania zostały w dużej mierze "przegrane" przez błędy indywidualne naszych obrońców a tego wyeliminować się nie da. Tak jak pisałem po spotkaniu przy Reymonta z Belgami najbliższe dwa tygodnie mogą być decydujące w kontekście przyszłorocznych pucharów, ich brak spowoduje, że koncepcje Basałaja można będzie wyrzucić do kosza.

W tym spotkaniu nie daję większych niestety szans Wiśle na sukces - każdy gol Belgów = dwóm golom naszych aby wygrać spotkanie i awansować.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.02.2012, 10:25
Mimo wszystko jest ten niepokój. Pamiętam jak graliśmy z Anderlechtem i jak dostaliśmy nieźle po du**e. 3-1 to był najmniejszy wymiar kary.

Przedewszystkim nie można się załamać nawet jak pierwsi stracimy bramkę, bo przedewszystkim musimy coś strzelić. Sam jestem ciekaw czy rzucimy sie od początku czy będziemy grać spokojnie z tyłu by na ostatnie 15 minut postawić na jedną kartę.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.02.2012, 10:36
Musimy się cofnąć ale nie za głęboko i próbować przechwycić i skontrować. Belgowie będą grali niestandardowym zestawieniem, może nie będzie bramkarza. Jak im strzelimy bramkę mogą zgłupieć. Ja stawiam 1-4 jak za dawnych dobrych lat.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.02.2012, 10:38
Merkury napisał(a):Wyświetl post

W tym spotkaniu nie daję większych niestety szans Wiśle na sukces - każdy gol Belgów = dwóm golom naszych aby wygrać spotkanie i awansować.
No to jesteś w błędzie . My potrzebujemy zwycięstwa albo remisu wyższego niż 1-1 by awansować więc z tym dwoma naszymi golami na jeden gol Belgów delikatnie przesadziłeś...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów