|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Najgorsze co może być, to się teraz napalic na osłabienie SL i zlekceważyć (nawet podświadomie) Belgów...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Po wypłate
![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
SV Mattersburg 1:1 Iraklis Saloniki 0:2 Nancy 2:1 Feyenoord 3:1 Beitar Jerozolima 2:1 FC Barcelona 4:0 Tottenham Hotspur 2:1 Levadia Tallin 1:0 FK Szawle 0:2 Karabach Agdam 3:2 Skonto Ryga 0:1 Litex Łowecz 1:2 APOEL Nikozja 3:1 Odense BK 1:2 Fulham Londyn 4:1 Twente Enschede 4:1 5 zwycięstw 1 remis 10 porażek Bilans bramkowy: 19-31 Sczególnie wyniki z Tallina i Agdamu są szokujące. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dzień przed ważnym meczem, a forum żyje tematami zastępczymi.
Standard nic wielkiego u nas nie zaprezentował. Zagrają w osłabieniu.Mam nadzieję, że nasi piłkarze mają tego świadomość. Mam madzieję, że nie powtórzą wariantu z Zagłębiem, kiedy (oby) bedziemy np prowadzić 1:0. Rewolucji w składzie nie spodziewam się. Wiadomo, nie będzie Czekaja. Zestawienie obrony jak wtedy gdy gralismy w 10-tkę. Reszta jak Zagłębiem. No i grają z jakimś młodzianem na bramce. Liczę na to, że zostanie naszym przyjacielem |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Panowie przeszło 30 postów wykasowałem, ja wiem że temat Kosowa jest ciekawy i trzeba o nim pisać, szanuje to. Ale mimo wszystko uważam, że temat w dziale sportowym nie przejdzie.
Przypomnę tylko, że nazwa tematu to Wisła Kraków w europejskich pucharach 2011/12 i tego proszę się trzymać. A jak ktoś by chciał jeszcze ''wymordować'' Albańczyków, Serbów, Bośniaków itp to niech się liczy z tym, że bn nieunikniony! Nie ma pobłażania. Z mojej strony koniec OT. P.S Wszyscy sprawiedliwie zostali ukarani za rozmywanie tematu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
_______ No nie wiem , czy masz rację yogul W polskiej lidze w meczach wyjazdowych z Amicą w Poznaniu, czy ze Śląskiem we Wrocławiu potrafiliśmy się utrzymywać przy piłce, podobnie było w wygranych meczach LE (wyjątek to mecze w kw. do LM z Litexem wyjazdowy, gdzie graliśmy z kontry, choć w obronie słabo to z dobrym wynikiem końcowym, ale tamten mecz był ogólnie mocno zakręcony, no i z Apoelem u siebie , gdzie nasza gra obronna była bez zarzutu), tak więc wracając do LE z Odense na wyjeździe, jak i w wygranych spotkaniach z Twente i Fulham u siebie utrzymanie się przy piłce oznaczało zwycięstwo. Musimy więc bardziej grać jak drużyny hiszpańskie, a mniej jak włoskie licząc na grę z kontrataku, tak w dużym uproszczeniu uważam. Jednak niewątpliwie zgadzam się że klasowe drużyny potrafią się utrzymywać przy piłce i kontrolować tempo spotkania, a Barcelona jest tu niezłym przykładem, a i Real tak gra, choć akurat nie z Barcą.
Ostatnio edytowane przez milosz : 22.02.2012 o godz. 18:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Moim zdaniem tym się różnimy od klasowych zespołów, że nie potrafimy utrzymywać się przy piłce przy korzystnym wyniku, nie potrafimy długo rozgrywać ataku, przeprowadzać ataku pozycyjnego.
Ostatnio edytowane przez yogul : 22.02.2012 o godz. 18:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Chyba dzisiaj sobie obejrzę Schalke - Wisła, tak na przystawkę do jutrzejszego dania głównego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Standard nie jest w formie, to raz.
Dwa - grają bez wielu podstawowych zawodników. Podsumowując - Wisła ma ogromną szansę na 1/8 LE - tylko trzeba to wykorzystać. Łatwiej nie będzie, bo rywal nie jest z górnej półki i gra w połowie składem rezerwowym |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jak dla mnie to Wisła ma wielkie szanse ale muszą wyjść pewni siebie i zagrać tak jak potrafią najlepiej, a o awans nie ma co się martwić.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Wisła miała też ogromną szansę na Ligę Mistrzów, tak mówiono przed meczem na Cyprze. Co się stało, wiadomo. Mam nadzieję, że nie powtórzy się APOEL, wszyscy będą dawać z siebie 200% i nikt nogi nie odstawi.
Co do Bitona i Genkova, to było kilka meczy, że zagrali razem, ale to im nie wychodziło. Albo Genkov, albo Biton był kompletnie nie widoczny. Martwi mnie też to, że zawodnicy mogą zlekceważyć Standard, tak jak niektóre osoby na forum. Co z tego, że w 10 prowadziliśmy grę, jak wykorzystaliśmy jedną sytuację z kilku? Teraz gramy na wyjeździe, trzeba spodziewać się niespodziewanego. Najlepiej zapomnieć o meczu w Krakowie i skupić się tylko nad tym w Liege. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Cieszę się, że sprawa z Małeckim wyszła właśnie teraz, bo to skoncentrowało media i odciążyło piłkarzy od komentowania przed rewanżem ze Standardem. Może dzięki temu w czwartek będziemy świętować wieczorem awans!
Ostatnio edytowane przez Halleluja : 22.02.2012 o godz. 23:42.
![]()
Jazda!! Jazda!! Jazda!! Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jak pomysle ile WIsla miala juz tych "ogromnych szans" i potem ten mega zawód po meczach to ciezko po raz kolejny to przezywac. Z jednej strony-ze gramy w 1/16 cudem,ze nam sie to nie nalezalo.. ale z drugiej.. Standard oslabiony,nie zagra kllku zawodnikow ,przejsc ich a w 1/8 trafic na Hannover i kto wie co dalej,taka szansa sie pokazac w Europie... no coz ,stresik juz jest ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
zaśpiewamy sędziom "Kosovo je Serbije" to Nam pomogą
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szansa jest spora,oby chłopaki uwierzyli w siebie
![]() Standard bez podstawowego bramkarza,stopera i def pomocnika i na fali spadkowej jest na pewno do przejscia,obysmy tylko nie dali sie stlamsic w ciagu pierwszych 15 minut to bedzie dobrze... Byleby awansowac,potem juz Hannover i zdarzyc sie moze wszystko. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nie wiem jak w robocie wysiedzę dzisiaj,zaczęło sie kuźwa.Nawiązując do Apoelu,bo ktoś tu pisał,może w innym temacie,że tam też szansa itd itp,to chciałbym zauważyć,że na Cyprze to oni musieli odrabiać straty.Łatwiej atakować niż się bronić,szczególnie nam,bo wiadamo która formacja mocniejsza.Mam nadzieje,że siądziemy na nich i będziemy dusić,a wtedy wszystko możlwie.
Do boju Wisełka!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Akurat o koncentracje jestem spokojny, zauwazylem ze kazdy nasz klub ktory gra w Europie ma syndrom Zwycięzcy... czy to Amica, Legia czy Wisla kazdy jeden lepiej wyglada w meczach LE a potem zawodzi w LP
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No cóż. Szansa jest duża ale ja myślę, że jeśli nie strzelimy 2 bramek to nie przejdziemy Belgów. Do naszej coś na pewno wpadnie na początku meczu. Do 10 min. pewnie będziemy 0:1 w plecy. Zobaczycie jak się Standard na nas rzuci to nasza genialna obrona nie będzie wiedzieć, z której strony nadciąga nawałnica.
Potem może być różnie. Jeśli uda się pyknąć 2 gole to myślę, że awansujemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W Odense nie wierzyłem że wygramy na wyjeździe.. mam nadzieję, że nawet jeśli piłkarze odpadną to pokażą że przynajmniej walczyli do końca jak przystało na wiślaków
|
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Też niestety spodziewam się przegyrwać do 15 minuty jakoś 0:1. Jak się rzucą nam do gardeł ( a na pewno pocisną od początku) to nasza obrona nie wytrzyma. Grunt to strzelać coś z przodu.
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Moim zdaniem w dalszym ciągu gra obronna prezentuje się w wykonaniu Wisły katastrofalnie - oba dotychczasowe spotkania zostały w dużej mierze "przegrane" przez błędy indywidualne naszych obrońców a tego wyeliminować się nie da. Tak jak pisałem po spotkaniu przy Reymonta z Belgami najbliższe dwa tygodnie mogą być decydujące w kontekście przyszłorocznych pucharów, ich brak spowoduje, że koncepcje Basałaja można będzie wyrzucić do kosza.
W tym spotkaniu nie daję większych niestety szans Wiśle na sukces - każdy gol Belgów = dwóm golom naszych aby wygrać spotkanie i awansować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mimo wszystko jest ten niepokój. Pamiętam jak graliśmy z Anderlechtem i jak dostaliśmy nieźle po du**e. 3-1 to był najmniejszy wymiar kary.
Przedewszystkim nie można się załamać nawet jak pierwsi stracimy bramkę, bo przedewszystkim musimy coś strzelić. Sam jestem ciekaw czy rzucimy sie od początku czy będziemy grać spokojnie z tyłu by na ostatnie 15 minut postawić na jedną kartę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Musimy się cofnąć ale nie za głęboko i próbować przechwycić i skontrować. Belgowie będą grali niestandardowym zestawieniem, może nie będzie bramkarza. Jak im strzelimy bramkę mogą zgłupieć. Ja stawiam 1-4 jak za dawnych dobrych lat.
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
No to jesteś w błędzie . My potrzebujemy zwycięstwa albo remisu wyższego niż 1-1 by awansować więc z tym dwoma naszymi golami na jeden gol Belgów delikatnie przesadziłeś...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|