|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Małecki może i szczerze żałuje może i by się chciał zmienić, ale jego osobowość charakter powoduję że gdy sytuacja w ten bądź inny sposób jest trudna on nie wytrzymuje i pokazuje to co w nim jest najgorszego.
Jeśli teraz dostanie bardzo dla niego bolesną karę może, może coś w nim się odmieni i kiedyś przed kolejnym wyskokiem zapali się mu czerwona lampka stopu. Jeśli faktycznie lubicie i cenicie Małeckiego to nie utopcie go dalszym ,,Patryk Małecki" To może jest Jego ostania szansa, jeśli odcierpi może go to zmieni Myślę, że każdy, kto teraz powie Patryk jest OK ch.j z piknikami i zarządem tak naprawdę niszczy Patryka i jego karierę. Fajnie mieć piłkarza I drużyny za kumpla, który na C stoi i intonuje wiślackie przyśpiewki. Tylko czasem trzeba umieć dla dobra kogoś powiedzieć stary przegiąłeś. Nawet za cenę utraty tej znajomości i przyjaźni |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Witam, wtrącę swoje trzy grosze.
Nic nie mam do Małeckiego, ale myślę, że ostro przegiął. Co do podziału kibiców to może głos mógłby zabrać Pan Cupiał, może to otworzyłoby niektórym oczy. Zresztą kiedyś już to uczynił: Jeśli któryś podpadł to nie było taryfy ulgowej, nieważne jak bardzo był drużynie potrzebny. Tak zakończyła się przygoda z Wisłą Olgierda Moskalewicza po jego scysji z ówczesnym prezesem Wisły Bogdanem Basałajem. "Nie było innego wyjścia. Nawet gdyby na miejscu Moskalewicza był Ronaldo, Rivaldo czy Zidane, to musiałby odejść dla dobra klubu. Złamana została elementarna zasada - pracownik nie może obrażać powołanego przez właściciela firmy prezesa zarządu."’’ [Gazeta Wyborcza – 2003] – mówił o tej sytuacji Cupiał. Ten sam los spotkał innego ważnego zawodnika Białej Gwiazdy – Kamila Kosowskiego. „Kosa” po jednym z niefortunnych wywiadów, w których napomknął, że chciałby „zarabiać na początek przynajmniej sto razy mniej niż Rivaldo”, dołożył jeszcze żart w podobnym stylu podczas tradycyjnego, corocznego opłatka i tym samym Bogusław Cupiał definitywnie "zamknął wiślackie drzwi" dla tego zawodnika. Kiedy natomiast zawodnicy zasłużyli na uznanie, właściciel nie szczędził pochwał i środków. Po fenomenalnym występie w pucharze UEFA w 2003 roku, Cupiał zaraz po powrocie do Krakowa zarządził, że zawodnicy dostaną na święta premie za "wzorowe wypełnianie obowiązków". |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Każdy zgodnie piszę że przegiął, jaki nie byłby kontekst tej całej spraw i należy mu się kara nie dla zasady tylko zmiany pewnych zachowań (przynajmniej powstrzymywania się od nich).Wielu jak widać po wpisach dokonało by na nim samosądu, co tylko potwierdza jacy są mali.Nie chcemy cię w Wiśle, chłop się nie kontroluję i robi głupty.W większej części anonimowi, w pewnej ci co rzucają bluzgi na sektor braci po szalu oceniają.Istny sąd ostateczny, wyrok przed Bogiem.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 22.02.2012 o godz. 10:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Myślę, że w tym momencie najlepiej byłoby dla wszystkich zainteresowanych, gdyby znalazł się na Małeckiego kupiec z Rosji. Teraz, w tym okienku.
Inaczej, Patryk m. in. tego typu wywiadami może ciągle psuć atmosferę w szatni. Wydaje mi się, że teraz pozostała część drużyny potrzebuje porządku i ładu, aby mogli się skupić się na treningach, a nie m. in. na tym, czy jeden z piłkarzy nie odmowi wyjścia na trening, albo zejścia z murawy - bo, co sam przyznaje, czuje się trochę lepszy od nich. Podobnie Małecki zamiast wylewać swoje żale, będzie mógł pokazać czy faktycznie coś potrafi. W nowym środowisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
A czy klub tak szanuje kibiców Wisły ? ostatnie objawy szacunku klubu dla kibiców Wisły były na meczu ze Standardem ale co ty możesz o tym wiedzieć szary zjadaczu kiełbasy.
Ostatnio edytowane przez Romuald : 22.02.2012 o godz. 10:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Nie wiem czy pamiętacie ale była taka fajna scena jak w jakimś meczu bardzo rozzłościł się chyba Pareiko. Klął zwał niczym wściekły byk. I najśmieszniejsze było to ,że największym uspokajaczem był Patryk. Jakież to było groteskowe. Wzorzec z Serves chamstwa boiskowego uspokaja wielce Siergieja z minką niewinnego aniołka. Taa... Czyżby Siergiej zapominał ,że na gwiazdorzenie ma monopol w tym klubie Patryk. Albo to wskoczenie na bagażnik Maskaantowi. Oczywiście Patryk nie mógł znieść ,że nie jest na pierwszym planie. Albo to wyrywanie mikrofonu Sobolewskiemu... Przecież takich kwiatków w stylu "Ja nie liczę na drużynę ,liczę zawsze tylko na siebie" jest pełno w tym żenującym pseudo-wywiadzie. SKWK przechodzi transformację do SKPM. W tym wywiadzie ,nie ma skruchy. Tam jest tylko bardzo kiepsko skrywana buta, arogancja, pycha. Mnie jeszcze tylko dziwi to ,że Patryk jest jako piłkarz strasznie mitologizowany. Przypisuje mu się nadmiernie duże znaczenie i umiejętności. Ktoś tutaj zadał pytanie ,czy Patryk miałby szansę grać w Wiśle Szymkowiaka, Stolarczyka,Głowackiego, Jopa, Baszczyńskiego, Kosowskiego ,Uche, Cantoro, Strąka, Kuźby i Żurawskiego. Odpowiedź jest prosta - NIE. NIE bo jest za słaby. To,że taki piłkarz się wybił w Wiśle świadczy tylko o tym ,że ogólny poziom Wisły bardzo mocno podupadł w ostatnich latach. Z braku laku to i kit dobry. Zawsze jest presja ,żeby w klubie byli Polacy. No a że zostali nam tacy Polacy jak Małecki. Trzeba czekać na inną generację. Tym bardziej ,ze Patryk postanowił zbudować sobie pozycję i uznanie nie przez boisko tylko przez puste gesty wizerunkowe. Przez boisku autorytet buduje się bardzo mozolnie bo nie zawsze jesteś na topie. Tutaj Patrykowi takiego zwykłego chłopskiego sprytu nie można odmówić.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 22.02.2012 o godz. 11:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czytam ten wywiad i nie wierzę.. "Ja nie liczę na drużynę, liczę zawsze tylko na siebie" - no to człowieku graj sobie w szachy albo bilard ! To jest towarzystwo wzajemnej adoracji , kumpel Małeckiego przeprowadził z nim (haha) pseudo-wywiad , i wychodzi na to że Patryk to mąż stanu, romantyczny bohater który walczy w imię sprawiedliwości i dobra (oczywiście że nie o swój kontrakt ) , oskarżając przy tym wszystkich dokoła, nawet Kazia Moskala. MAŁECKI - ODEJDŹ JEŚLI MASZ RESZTKI HONORU!!!
On jest na tyle nierozgarnięty, że sam sobie zaprzecza- "dla mnie liczy się tylko i wyłącznie zespół, on jest najważniejszy" , ale "liczę zawsze tylko na siebie". Zagrałeś dobrze ? - "Tak , jestem w formie" Zagrałeś słabo? - "Cała drużyna zagrała nie najlepiej". Zespół to dla Patryczka parol ochronny, jak coś mu nie wychodzi to ZAWSZE napierdala na wszystkich tylko nie na siebie.
Ostatnio edytowane przez Kibic_1906 : 22.02.2012 o godz. 11:02.
![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
I chciałbym tylko zaznaczyć ze Wilk potwierdza wersje Małeckiego o "poddaniu się karze" P.S. Małecki znowu zachował się nieodpowiedzialnie, co nie zmienia faktu ze sprawa została za bardzo rozdmuchana i jest w niej BARDZO DUŻO niedomówień które tworzą problem. Jak na razie wygląda to na "w....ienie po zejściu za wcześnie z boiska = pół roku w rezerwach + zapewne transfer/rozwiązanie kontraktu w czerwcu"
Ostatnio edytowane przez SV_ : 22.02.2012 o godz. 11:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dlaczego podwyższenie zarobków młodego który sie wyróżnia jest nieopłacalne dla klubu? To co sie teraz stało jest bardziej opłacalne? Jesteśmy bańkę jurków w plecy. Dostawał, ale to nie chodzi o premię. A o poczucie dowartościowania młodego zawodnika. Żeby taki czuł że klubowi na nim zależy, wtedy będzie się starał odwdzięczyć i wszyscy zyskają.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.02.2012 o godz. 11:10.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Małecki może mówić co chce w mediach, ja wierzę w to co powiedział Kazimierz Moskal prawdziwa legenda Wisły Kraków. Jeśli nie szanujesz trenera, piłkarzy i nie chcesz należeć do klubu to nie szanujesz też kibiców.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Pisze się w tym poście jak to nasi wychowankowie są niedoceniani. Jest to prawda, że zarabiają znacznie gorzej niż nowoprzychodzący zawodnicy. Prawdą też jest, że w Wiśle należałoby wypracować system, w którym wychowankowie wraz ze wzrostem swoich umiejętności, znaczenia i przydatności dla drużyny będą wynagradzani w sposób godziwy.
Ale fakt tej nierównowagi finansowej nie powinien tłumaczyć zachowania Patryka. Menedżer negocjował z Valcxem nowy kontrakt dla Małeckiego. Jasne jest, że nie wygląda to w ten sposób, że klub zgodzi się na warunki zawodnika. Zawsze będzie chciał coś utargować. Wszyscy zapominają jednak, że to Patryk był w tych negocjacjach w bardziej uprzywilejowanej pozycji - przecież już za pół roku może odejść na mocy prawa Webstera. Nikt z kibiców nie obraziłby się na niego, gdyby w trakcie negocjacji użył "argumentu Webstera" dla wywalczenia lepszego dla siebie kontraktu. Skupienie się na grze dla drużyny też byłoby jego negocjacyjnym atutem. Niestety Patryk jest niestety zbyt ograniczony by zdawać sobie z tego sprawę. Lepiej strzelić focha i wypiąć się na Kazka (o innych zawodnikach i kibicach nie wspomnę bo tych już dawno ma w dupie). Dziwię się też Bolkowi, że nie był w stanie wbić do głowy swojemu podopiecznemu, że nawet jak mu nie pasują warunki kontraktu to niech wbije w zęby w ścianę, trenuje i zapierda... na boisku a za pół roku podpisze lukratywny kontrakt. A najbardziej mnie wkurza, że teraz Patryk próbuje zeszmacić Moskala zarzucając mu kłamstwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Rzadko ostatnimi czasy zabieram głos na forum, ale tym razem to mnie po prostu krew zalała.
SKWK broniąc Małeckiego w tak idiotyczny sposób ostatecznie straciło w moich oczach (i jestem pewien, że nie tylko w moich) legitymację do reprezentowania kibiców Wisły! Nie ma już czegoś takiego, jak Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków. Jest Stowarzyszenie Kibiców Patryka Małeckiego. PM pluje na Wisłę, a jego klakierzy twierdzą, że deszcz pada. Jestem zdegustowany i jest mi tak po ludzku bardzo przykro. Powinniście Panowie świecić przykładem i wytyczać kierunek pozostałym Wiślakom. A wy jak się okazuje, silniejszym uczuciem darzycie jakiegoś chłystka z Suwałk, niż klub, który podobno kochacie "aż po grób". Wstyd. ![]() Co to k***a jest "rów widokowy"?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wywiad z menago Małeckiego : http://natemat.pl/1849,to-fatalny-mo...yka-maleckiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Odnośnie wywiadu na beznadziejnym poziomie i pełnego sprzecznych wypowiedzi Małeckiego pozwolę sobie zacytować SKWK
"Lud głupi wszystko kupi" Najlepsze , że biednego Patryk kierownik drużyny nie poinformował , że powinien odbyć rozmowę z trenerem .Chociaż Małecki pewnie chciałby żeby trener Moskal przyjechał do jego mieszkania i przepraszał -w końcu Kazimierz Moskal nie zrobił połowy tego co Wielki Wiślak Małecki .Poza tym co to za Wiślak bez dziary Reymana ?
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 22.02.2012 o godz. 11:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Redakcja: "Przyznajesz, że zagrałeś słabo?" Odpowiedz:"Na pewno jako drużyna nie wypadliśmy najlepiej". Dalej jest juz soba:" Ja mam swój styl gry. Jednemu on się podoba, a drugiemu nie" Zapomnial dodac jak sie nie podoba to wypierdalac na Kaluzy.... A to z wywiadu z menago: -Są już jakieś oferty? -Na razie nic konkretnego. Dopiero zaczynamy szukać mu klubu. Nie ukrywam, że zaskoczyła nas tak surowa decyzja. Wie pan, nasz dotychczasowy plan był taki, że Patryk odchodzi z Wisły latem, po Euro. Byl plan z eodchodzi latem. Zastanowicie sie jeszcze raz ci co piszecie ze mu klub nie przedstawil propozycji, Po prostu menago mial plan i juz.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 22.02.2012 o godz. 11:39.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Są już jakieś oferty?
Na razie nic konkretnego. Dopiero zaczynamy szukać mu klubu. Nie ukrywam, że zaskoczyła nas tak surowa decyzja. Wie pan, nasz dotychczasowy plan był taki, że Patryk odchodzi z Wisły latem, po Euro. I co, dalej wierzycie Patryczkowi, który mówił że chce w Wiśle grać do końca kariery ? Pozer.![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Małecki out i tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 22.02.2012 o godz. 11:43.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Czy tylko mi 'nie wchodzą' komentarze pod wywiadem z PM czy SKWK zablokowało możliwość dodawania czegokolwiek?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ale zeby nie bylo ze nie staram sie byc obiektywny to jesli nawet wersja malego jest prawdziwa i nie wiedzial o spotkaniu, to abstrahujac od tego ze za sama recydywe kara mu sie nalezy. To klub moze tez szukal opcji zeby sie swojego enfant terrible pozbyc. Nie wiem. Osobiscie uwazam ze Wisła to nie jest miejsce dla Patryka.
Ostatnio edytowane przez GregorTS : 22.02.2012 o godz. 11:56.
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
P.S. To już nie do Drozda. Porównywanie w jakikolwiek sposób Kazka Moskala do Patryka i na odwrót uważam co najmniej za wielki nietakt. Kazek Moskal nie stał się legenda Wisły w wieku 15 lat kiedy do niej przychodził ale stał sie nią przez lata jakie w niej spędził i co dla niej zrobił. Patryk jak na razie oprócz skłócenia Kibiców - co dawno nie udało sie żadnemu zawdnikowi na taką skalę - nie osiągął nic co mogło by go choć troche przybliżyć do stania się legendą Wisły.
Ostatnio edytowane przez Baracuda : 22.02.2012 o godz. 12:04.
![]()
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/9563-Coz_...ednak_niewinny
Warto przeczytać |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
||
I się przejechał chłopak ...
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 22.02.2012 o godz. 12:03.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|||||
|
Przecież to się kupy nie trzyma:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chłopakowi znowu coś się po...myliło i pierdzielnął focha. Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|||||
|
|
Junior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A propos tego wywiadu małeckiego, to niestety wygłupił się jeszcze bardziej niż wcześniej. To co można z niego wywnioskować (jeżeli potrafi się patrzeć trzeźwo na całą to sytuację) to że wyżej wspomniany pan jest jeszcze dzieciakiem. Przedstawiam minutki z tego wywiadu:
1. Obraził się na drużynę że go nie poparła, którą wcześniej sam obraził ( co sam powiedział). 2. Traktuje siebie jako jedynego męczennika i jedynego któremu zależy 3. Najpierw przeprasza a potem oskarża (co tak naprawdę jak mówił pan Kazimierz) Dla mnie najbardziej się wygłupił tekstem, że tylko on się angażuje... ... to co mnie zabolało w tym to że pan małecki jedyne co robi to krzyczy że on się najbardziej angażuje, że najwięcej może. To już wolę pana Wilka który nie .......i głupot tylko jego zaangażowanie widać w grze. I szczerze, po tym wywiadzie jeszcze lepiej rozumiem decyzję władz Wisły, bo po cholerę nam taki krzykacz co oskarża wszystkich tylko nie siebie. ![]()
" STFU may stand for:
Shut The Fuck Up, a vulgar form of Shut up used as Internet slang." -wikipedia |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Niech to się już w końcu skończy.Mam dość tych bezszelnych tłumaczeń
|
|
|