The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2012, 10:32
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No no, coraz lepiej.Koleżko sympatyczny, znasz może kogoś z tego stowarzyszenia by ich oceniać?Ale w ogóle jakie hasła tu się pojawiają "Kibole", "ziomy""podszeptywacze" "niedowartościowane indywidua"- proponowałbym mniej gazety wyborczej.Jestem pewien, że co 3 osoba stamtąd więcej w życiu osiągneła niż ty.

P.S
Nie należę do stowarzyszenia.

P.S 2
I skończ .......ić o jakiś stawianych kolejkach bo w dupie byłeś gówno widziałeś.Jesli chcesz się posiłkować tym co wyczytałeś w wyborczej lub od Herr Stanowskiego to śmiało, ale ....a pisz to w domu u siebie w zeszycie, bo w przeciwnym razie obrazisz nie tylko Małeckiego, ale też tych, co sobie wypruwają żyły za ten klub.
Take it easy.

Kwestia o "stawianiu kolejek" była z pół żartem, pół serio. W konsekwencji tych lamentów na forum o głodowym kontrakcie Maleckiego. Zresztą sam zainteresowany potwierdził że nie jest to sedno sprawy.

Co do pozostałych rzeczy to je podtrzymuję. Patryk został zagłaskany. Stąd jego buńczuczna postawa.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.02.2012, 10:37
Małecki może i szczerze żałuje może i by się chciał zmienić, ale jego osobowość charakter powoduję że gdy sytuacja w ten bądź inny sposób jest trudna on nie wytrzymuje i pokazuje to co w nim jest najgorszego.

Jeśli teraz dostanie bardzo dla niego bolesną karę może, może coś w nim się odmieni i kiedyś przed kolejnym wyskokiem zapali się mu czerwona lampka stopu.

Jeśli faktycznie lubicie i cenicie Małeckiego to nie utopcie go dalszym ,,Patryk Małecki"
To może jest Jego ostania szansa, jeśli odcierpi może go to zmieni

Myślę, że każdy, kto teraz powie Patryk jest OK ch.j z piknikami i zarządem tak naprawdę niszczy Patryka i jego karierę.
Fajnie mieć piłkarza I drużyny za kumpla, który na C stoi i intonuje wiślackie przyśpiewki. Tylko czasem trzeba umieć dla dobra kogoś powiedzieć stary przegiąłeś.
Nawet za cenę utraty tej znajomości i przyjaźni
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.02.2012, 10:41
Witam, wtrącę swoje trzy grosze.
Nic nie mam do Małeckiego, ale myślę, że ostro przegiął. Co do podziału kibiców to może głos mógłby zabrać Pan Cupiał, może to otworzyłoby niektórym oczy. Zresztą kiedyś już to uczynił:
Jeśli któryś podpadł to nie było taryfy ulgowej, nieważne jak bardzo był drużynie potrzebny. Tak zakończyła się przygoda z Wisłą Olgierda Moskalewicza po jego scysji z ówczesnym prezesem Wisły Bogdanem Basałajem. "Nie było innego wyjścia. Nawet gdyby na miejscu Moskalewicza był Ronaldo, Rivaldo czy Zidane, to musiałby odejść dla dobra klubu. Złamana została elementarna zasada - pracownik nie może obrażać powołanego przez właściciela firmy prezesa zarządu."’’ [Gazeta Wyborcza – 2003] – mówił o tej sytuacji Cupiał. Ten sam los spotkał innego ważnego zawodnika Białej Gwiazdy – Kamila Kosowskiego. „Kosa” po jednym z niefortunnych wywiadów, w których napomknął, że chciałby „zarabiać na początek przynajmniej sto razy mniej niż Rivaldo”, dołożył jeszcze żart w podobnym stylu podczas tradycyjnego, corocznego opłatka i tym samym Bogusław Cupiał definitywnie "zamknął wiślackie drzwi" dla tego zawodnika.
Kiedy natomiast zawodnicy zasłużyli na uznanie, właściciel nie szczędził pochwał i środków. Po fenomenalnym występie w pucharze UEFA w 2003 roku, Cupiał zaraz po powrocie do Krakowa zarządził, że zawodnicy dostaną na święta premie za "wzorowe wypełnianie obowiązków".
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.02.2012, 10:44
Każdy zgodnie piszę że przegiął, jaki nie byłby kontekst tej całej spraw i należy mu się kara nie dla zasady tylko zmiany pewnych zachowań (przynajmniej powstrzymywania się od nich).Wielu jak widać po wpisach dokonało by na nim samosądu, co tylko potwierdza jacy są mali.Nie chcemy cię w Wiśle, chłop się nie kontroluję i robi głupty.W większej części anonimowi, w pewnej ci co rzucają bluzgi na sektor braci po szalu oceniają.Istny sąd ostateczny, wyrok przed Bogiem.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 22.02.2012 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
panowie
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 22.02.2012, 10:46
Myślę, że w tym momencie najlepiej byłoby dla wszystkich zainteresowanych, gdyby znalazł się na Małeckiego kupiec z Rosji. Teraz, w tym okienku.
Inaczej, Patryk m. in. tego typu wywiadami może ciągle psuć atmosferę w szatni. Wydaje mi się, że teraz pozostała część drużyny potrzebuje porządku i ładu, aby mogli się skupić się na treningach, a nie m. in. na tym, czy jeden z piłkarzy nie odmowi wyjścia na trening, albo zejścia z murawy - bo, co sam przyznaje, czuje się trochę lepszy od nich.
Podobnie Małecki zamiast wylewać swoje żale, będzie mógł pokazać czy faktycznie coś potrafi. W nowym środowisku.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 22.02.2012, 10:47
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Gratuluje samopoczucia jeśli nie poczułeś się jako kibic Wisły urażony tym co zrobił najemnik Małecki. No i przeprosiny przyjąłeś, zaiste wspaniały samarytanin z Ciebie.

Mają racje niektórzy, że są tacy którym można w twarz splunąć a Ci się będą cieszyć ze to deszcz. Wystarczy pare srebrników w postaci tatuaża Reymana, kilku zawieszek wierności i nie wiem czego jeszcze.
Nie poczułem się urażony bo wali mnie to,że Małecki nie podał ręki Moskalowi a,że Moskal rozgaduje jak to Patryk nie chce grać w Wiśle to nie interesuje mnie,Małecki wydał oświadczenie w którym stwierdza,że nie wypowiadał takich słów więc nie widzę powodów aby mu nie wierzyć .

A czy klub tak szanuje kibiców Wisły ? ostatnie objawy szacunku klubu dla kibiców Wisły były na meczu ze Standardem ale co ty możesz o tym wiedzieć szary zjadaczu kiełbasy.
Ostatnio edytowane przez Romuald : 22.02.2012 o godz. 10:50.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.02.2012, 10:52
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Małecki może i szczerze żałuje może i by się chciał zmienić, ale jego osobowość charakter powoduję że gdy sytuacja w ten bądź inny sposób jest trudna on nie wytrzymuje i pokazuje to co w nim jest najgorszego.

Jeśli teraz dostanie bardzo dla niego bolesną karę może, może coś w nim się odmieni i kiedyś przed kolejnym wyskokiem zapali się mu czerwona lampka stopu.

Jeśli faktycznie lubicie i cenicie Małeckiego to nie utopcie go dalszym ,,Patryk Małecki"

Myślę, że każdy, kto teraz powie Patryk jest OK ch.j z piknikami i zarządem tak naprawdę niszczy Patryka i jego karierę.
Fajnie mieć piłkarza I drużyny za kumpla, który na C stoi i intonuje wiślackie przyśpiewki. Tylko czasem trzeba umieć dla dobra kogoś powiedzieć stary przegiąłeś.
Najgorsze jak ktoś nie potrafi odróżnić pewnych światów. Patryk widać się mocno pogubił w swoich oczekiwaniach. Z jednej strony chce rozstawiać po kątach ludzi w klubie jak nie znających się na niczym pętaków. Z drugiej chce być hersztem jakieś bandy kibiców i za kasę kupować sobie poklask. Z trzeciej chciałby iść drogą Jezusa Chrystusa i być bardziej papieski od papieża.

Nie wiem czy pamiętacie ale była taka fajna scena jak w jakimś meczu bardzo rozzłościł się chyba Pareiko. Klął zwał niczym wściekły byk. I najśmieszniejsze było to ,że największym uspokajaczem był Patryk. Jakież to było groteskowe. Wzorzec z Serves chamstwa boiskowego uspokaja wielce Siergieja z minką niewinnego aniołka. Taa... Czyżby Siergiej zapominał ,że na gwiazdorzenie ma monopol w tym klubie Patryk. Albo to wskoczenie na bagażnik Maskaantowi. Oczywiście Patryk nie mógł znieść ,że nie jest na pierwszym planie. Albo to wyrywanie mikrofonu Sobolewskiemu...

Przecież takich kwiatków w stylu "Ja nie liczę na drużynę ,liczę zawsze tylko na siebie" jest pełno w tym żenującym pseudo-wywiadzie. SKWK przechodzi transformację do SKPM. W tym wywiadzie ,nie ma skruchy. Tam jest tylko bardzo kiepsko skrywana buta, arogancja, pycha.

Mnie jeszcze tylko dziwi to ,że Patryk jest jako piłkarz strasznie mitologizowany. Przypisuje mu się nadmiernie duże znaczenie i umiejętności. Ktoś tutaj zadał pytanie ,czy Patryk miałby szansę grać w Wiśle Szymkowiaka, Stolarczyka,Głowackiego, Jopa, Baszczyńskiego, Kosowskiego ,Uche, Cantoro, Strąka, Kuźby i Żurawskiego. Odpowiedź jest prosta - NIE. NIE bo jest za słaby. To,że taki piłkarz się wybił w Wiśle świadczy tylko o tym ,że ogólny poziom Wisły bardzo mocno podupadł w ostatnich latach. Z braku laku to i kit dobry. Zawsze jest presja ,żeby w klubie byli Polacy. No a że zostali nam tacy Polacy jak Małecki. Trzeba czekać na inną generację. Tym bardziej ,ze Patryk postanowił zbudować sobie pozycję i uznanie nie przez boisko tylko przez puste gesty wizerunkowe. Przez boisku autorytet buduje się bardzo mozolnie bo nie zawsze jesteś na topie. Tutaj Patrykowi takiego zwykłego chłopskiego sprytu nie można odmówić.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 22.02.2012 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.02.2012, 10:58
Czytam ten wywiad i nie wierzę.. "Ja nie liczę na drużynę, liczę zawsze tylko na siebie" - no to człowieku graj sobie w szachy albo bilard ! To jest towarzystwo wzajemnej adoracji , kumpel Małeckiego przeprowadził z nim (haha) pseudo-wywiad , i wychodzi na to że Patryk to mąż stanu, romantyczny bohater który walczy w imię sprawiedliwości i dobra (oczywiście że nie o swój kontrakt ) , oskarżając przy tym wszystkich dokoła, nawet Kazia Moskala. MAŁECKI - ODEJDŹ JEŚLI MASZ RESZTKI HONORU!!!

On jest na tyle nierozgarnięty, że sam sobie zaprzecza- "dla mnie liczy się tylko i wyłącznie zespół, on jest najważniejszy" , ale "liczę zawsze tylko na siebie". Zagrałeś dobrze ? - "Tak , jestem w formie" Zagrałeś słabo? - "Cała drużyna zagrała nie najlepiej". Zespół to dla Patryczka parol ochronny, jak coś mu nie wychodzi to ZAWSZE napierdala na wszystkich tylko nie na siebie.
Ostatnio edytowane przez Kibic_1906 : 22.02.2012 o godz. 11:02.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Stan58
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 22.02.2012, 10:58
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Grasz w pierwszym składzie, pomagasz drużynie stanowisz o jej sile, dostajesz więcej kasy, czy to takie trudne?
30 tys. to jest kwota zagwarantowana w kontrakcie... a za grę w pierwszym składzie są dodatki i premie.... czy Małecki tego nie dostawał?
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 22.02.2012, 11:00
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Jednej rzeczy nie zrozumiem, nie polubię i nie zaakceptuje u Kazimierza Moskala.
Daje sobą "mordę wycierać" takim ścierwom jak Basałaj (zamykamy sparing bo trener robi taktyke) i Cupał ("trener prosi żeby nie rzucać śnieżek"). A teraz jeszcze Małecki mu pyskuje, a on go i tak broni.
NIESTETY jest chyba typ człowieka który jest dobry dla wszystkich, a inni to wykorzystują niemiłosiernie.
+ niedomówienia na temat tego jak wyglądała sytuacja z "powiedział ze NIE CHCE trenować i grac w Wiśle" i "że może mnie nie brać w ramach kary pod uwagę w składzie do Lubina"(Stwierdzenie ze "może go nie brać" to nic innego jak "oddanie się do dyspozycji" znane z polityki i sportu - ZAWSZE się jest do dyspozycji klubu/szefa).
I chciałbym tylko zaznaczyć ze Wilk potwierdza wersje Małeckiego o "poddaniu się karze"

P.S. Małecki znowu zachował się nieodpowiedzialnie, co nie zmienia faktu ze sprawa została za bardzo rozdmuchana i jest w niej BARDZO DUŻO niedomówień które tworzą problem. Jak na razie wygląda to na "w....ienie po zejściu za wcześnie z boiska = pół roku w rezerwach + zapewne transfer/rozwiązanie kontraktu w czerwcu"
Ostatnio edytowane przez SV_ : 22.02.2012 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.02.2012, 11:03
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Nie napisałem,że Małecki teraz dopiero wchodzi do pierwszej drużyny . Miałem na myśli ogólnie wychowanków czy młodych zawodników z rezerw czy drużyn juniorskich którzy z czasem przebijają się do pierwszego zespołu . A przecież Małecki też kiedyś w ten sposób zasilił pierwszą drużynę . Co do nowych kontraktów to bardzo rzadko zdarza się żeby klub oferował podwyżkę bez wydłużenia kontraktu ponieważ takie rozwiązanie jest po prostu nieopłacalne dla klubu . Coś za coś , podwyżka ale zostajesz tutaj ,np. 2 lata dłużej . W innych przepadkach klub delikatnie mówiąc nieczęsto będzie dawał podwyżkę zwłaszcza kiedy zawodnik ma dłuższy kontrakt i nie może zmienić klubu bez zgody tego właśnie klubu . Dopiero wtedy gdy istnieje obawa ,że zawodnik może odejść ponieważ kończy się kontrakt albo są jakieś klauzule umożliwiające takie rozwiązanie to wtedy klub chcący zatrzymać zawodnika oferuje mu lepsze warunki i podwyżkę . I nie mówię tutaj tylko o Wiśle ale o wszystkich klubach a jak nie wszystkich to z pewnością większości , takie są po prostu realia.
I to jest właśnie ze strony klubu debilizm. Zwłaszcza w takich klubach jak Wisła, którą byle ukraiński średniak może przepłacić. Jeżeli jakiś młody zaczyna dobrze grać są dwa wyjścia. Albo spory o nowy kontrakt, bo przecież jak podwyżka to nowy dłuższy kontrakt, albo burdel jaki mamy teraz. Można sobie tłumaczyć że takie są realia, ale to tłumaczenie najidiotyczniejsze z możliwych. Co Wiśle przeszkadza realia zmienić?

Dlaczego podwyższenie zarobków młodego który sie wyróżnia jest nieopłacalne dla klubu? To co sie teraz stało jest bardziej opłacalne? Jesteśmy bańkę jurków w plecy.

Stan58 napisał(a):Wyświetl post
30 tys. to jest kwota zagwarantowana w kontrakcie... a za grę w pierwszym składzie są dodatki i premie.... czy Małecki tego nie dostawał?
Dostawał, ale to nie chodzi o premię. A o poczucie dowartościowania młodego zawodnika. Żeby taki czuł że klubowi na nim zależy, wtedy będzie się starał odwdzięczyć i wszyscy zyskają.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.02.2012 o godz. 11:10.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.02.2012, 11:04
Małecki może mówić co chce w mediach, ja wierzę w to co powiedział Kazimierz Moskal prawdziwa legenda Wisły Kraków. Jeśli nie szanujesz trenera, piłkarzy i nie chcesz należeć do klubu to nie szanujesz też kibiców.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.02.2012, 11:08
Pisze się w tym poście jak to nasi wychowankowie są niedoceniani. Jest to prawda, że zarabiają znacznie gorzej niż nowoprzychodzący zawodnicy. Prawdą też jest, że w Wiśle należałoby wypracować system, w którym wychowankowie wraz ze wzrostem swoich umiejętności, znaczenia i przydatności dla drużyny będą wynagradzani w sposób godziwy.

Ale fakt tej nierównowagi finansowej nie powinien tłumaczyć zachowania Patryka. Menedżer negocjował z Valcxem nowy kontrakt dla Małeckiego. Jasne jest, że nie wygląda to w ten sposób, że klub zgodzi się na warunki zawodnika. Zawsze będzie chciał coś utargować. Wszyscy zapominają jednak, że to Patryk był w tych negocjacjach w bardziej uprzywilejowanej pozycji - przecież już za pół roku może odejść na mocy prawa Webstera. Nikt z kibiców nie obraziłby się na niego, gdyby w trakcie negocjacji użył "argumentu Webstera" dla wywalczenia lepszego dla siebie kontraktu. Skupienie się na grze dla drużyny też byłoby jego negocjacyjnym atutem.

Niestety Patryk jest niestety zbyt ograniczony by zdawać sobie z tego sprawę. Lepiej strzelić focha i wypiąć się na Kazka (o innych zawodnikach i kibicach nie wspomnę bo tych już dawno ma w dupie). Dziwię się też Bolkowi, że nie był w stanie wbić do głowy swojemu podopiecznemu, że nawet jak mu nie pasują warunki kontraktu to niech wbije w zęby w ścianę, trenuje i zapierda... na boisku a za pół roku podpisze lukratywny kontrakt.

A najbardziej mnie wkurza, że teraz Patryk próbuje zeszmacić Moskala zarzucając mu kłamstwo.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.02.2012, 11:19
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

Jak dla mnie post powinien zakonczyc dyskusje w tym temacie. Zgadzam sie z tym w pelni co napisal KOMINEK
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.02.2012, 11:30
Rzadko ostatnimi czasy zabieram głos na forum, ale tym razem to mnie po prostu krew zalała.

SKWK broniąc Małeckiego w tak idiotyczny sposób ostatecznie straciło w moich oczach (i jestem pewien, że nie tylko w moich) legitymację do reprezentowania kibiców Wisły!

Nie ma już czegoś takiego, jak Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków. Jest Stowarzyszenie Kibiców Patryka Małeckiego. PM pluje na Wisłę, a jego klakierzy twierdzą, że deszcz pada.

Jestem zdegustowany i jest mi tak po ludzku bardzo przykro.

Powinniście Panowie świecić przykładem i wytyczać kierunek pozostałym Wiślakom. A wy jak się okazuje, silniejszym uczuciem darzycie jakiegoś chłystka z Suwałk, niż klub, który podobno kochacie "aż po grób".

Wstyd.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Stary 22.02.2012, 11:31
Wywiad z menago Małeckiego : http://natemat.pl/1849,to-fatalny-mo...yka-maleckiego
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.02.2012, 11:34
Odnośnie wywiadu na beznadziejnym poziomie i pełnego sprzecznych wypowiedzi Małeckiego pozwolę sobie zacytować SKWK

"Lud głupi wszystko kupi"

Najlepsze , że biednego Patryk kierownik drużyny nie poinformował , że powinien odbyć rozmowę z trenerem .Chociaż Małecki pewnie chciałby żeby trener Moskal przyjechał do jego mieszkania i przepraszał -w końcu Kazimierz Moskal nie zrobił połowy tego co Wielki Wiślak Małecki .Poza tym co to za Wiślak bez dziary Reymana ?
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 22.02.2012 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 22.02.2012, 11:34
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Czytam ten wywiad i nie wierzę.. "Ja nie liczę na drużynę, liczę zawsze tylko na siebie" - no to człowieku graj sobie w szachy albo bilard ! To jest towarzystwo wzajemnej adoracji , kumpel Małeckiego przeprowadził z nim (haha) pseudo-wywiad , i wychodzi na to że Patryk to mąż stanu, romantyczny bohater który walczy w imię sprawiedliwości i dobra (oczywiście że nie o swój kontrakt ) , oskarżając przy tym wszystkich dokoła, nawet Kazia Moskala. MAŁECKI - ODEJDŹ JEŚLI MASZ RESZTKI HONORU!!!

On jest na tyle nierozgarnięty, że sam sobie zaprzecza- "dla mnie liczy się tylko i wyłącznie zespół, on jest najważniejszy" , ale "liczę zawsze tylko na siebie". Zagrałeś dobrze ? - "Tak , jestem w formie" Zagrałeś słabo? - "Cała drużyna zagrała nie najlepiej". Zespół to dla Patryczka parol ochronny, jak coś mu nie wychodzi to ZAWSZE napierdala na wszystkich tylko nie na siebie.
Jak to nie mysli zespolowo!?!?
Redakcja: "Przyznajesz, że zagrałeś słabo?"
Odpowiedz:"Na pewno jako drużyna nie wypadliśmy najlepiej".
Dalej jest juz soba:" Ja mam swój styl gry. Jednemu on się podoba, a drugiemu nie"
Zapomnial dodac jak sie nie podoba to wypierdalac na Kaluzy....

A to z wywiadu z menago:
-Są już jakieś oferty?
-Na razie nic konkretnego. Dopiero zaczynamy szukać mu klubu. Nie ukrywam, że zaskoczyła nas tak surowa decyzja. Wie pan, nasz dotychczasowy plan był taki, że Patryk odchodzi z Wisły latem, po Euro.

Byl plan z eodchodzi latem. Zastanowicie sie jeszcze raz ci co piszecie ze mu klub nie przedstawil propozycji, Po prostu menago mial plan i juz.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 22.02.2012 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 22.02.2012, 11:36
Są już jakieś oferty?

Na razie nic konkretnego. Dopiero zaczynamy szukać mu klubu. Nie ukrywam, że zaskoczyła nas tak surowa decyzja. Wie pan, nasz dotychczasowy plan był taki, że Patryk odchodzi z Wisły latem, po Euro.
I co, dalej wierzycie Patryczkowi, który mówił że chce w Wiśle grać do końca kariery ? Pozer.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 22.02.2012, 11:38
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie wywiadu na beznadziejnym poziomie i pełnego sprzecznych wypowiedzi Małeckiego pozwolę sobie zacytować SKWK

"Lud głupi wszystko kupi"
Rozumiem ,ze to działa w dwie strony.....
Małecki out i tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 22.02.2012 o godz. 11:43.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.02.2012, 11:44
Czy tylko mi 'nie wchodzą' komentarze pod wywiadem z PM czy SKWK zablokowało możliwość dodawania czegokolwiek? (czyzby unikanie cenzury, ktora bylaby konieczna, gdyby komentarze byly nieprzychylne? )
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 22.02.2012, 11:50
Eryk napisał(a):Wyświetl post
Czy tylko mi 'nie wchodzą' komentarze pod wywiadem z PM czy SKWK zablokowało możliwość dodawania czegokolwiek? (czyzby unikanie cenzury, ktora bylaby konieczna, gdyby komentarze byly nieprzychylne? )
masz chyba tam forum i dział gdzie o tym dyskutują
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.02.2012, 11:52
foxtrot_green napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzasz trochę? Abstrahując od zachowania Patryka, to Kaziu Moskal rozpoczął grę w Wiśle w wieku 15 lat. Małecki miał 13 lat kiedy zaczynał.

http://historiawisly.pl/wiki/index.p...zimierz_Moskal
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...%C5%82ecki

To źle, że piłkarz utożsamia się z klubem? Nie wymagam od każdego, żeby sobie Reymana tatuował na ciele, ale jak widzę poziom zaangażowania takiego Jaliensa, to ręce opadają. Melikson w wywiadzie dla SKWK powiedział, że chciałby kiedyś przyjść na Młyn. Powiesz mu, żeby spie**alał, bo nie jest wychowankiem?
Nie jest złe że się utożsamia z klubem, szkoda ze w zwyrodniały sposob. Jakie są jego osiagniecia jako 24latka? No powiedzmy sobie szczerze nie jakies cudowne. Nie powiem że beznadziejne. Przecietne. Ale z Wisła jest od kiedy w Wise jest zajebisice. Teraz narzeka na kase. Moim zdaniem on został po prostu skrzywdzony ale nie przez Wisle ale przez środowisko. Jest na maksa buraczany, prosty jak cep , i już dawno powinien sie poddac pod prowadzenie kogoś kto bedzie mial na niego dobry wplyw. Totez nie zamierzam go bronic.

Ale zeby nie bylo ze nie staram sie byc obiektywny to jesli nawet wersja malego jest prawdziwa i nie wiedzial o spotkaniu, to abstrahujac od tego ze za sama recydywe kara mu sie nalezy. To klub moze tez szukal opcji zeby sie swojego enfant terrible pozbyc. Nie wiem. Osobiscie uwazam ze Wisła to nie jest miejsce dla Patryka.
Ostatnio edytowane przez GregorTS : 22.02.2012 o godz. 11:56.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Baracuda
Member

Od: 11.2002

Stary 22.02.2012, 11:54
I to jest właśnie ze strony klubu debilizm. Zwłaszcza w takich klubach jak Wisła, którą byle ukraiński średniak może przepłacić. Jeżeli jakiś młody zaczyna dobrze grać są dwa wyjścia. Albo spory o nowy kontrakt, bo przecież jak podwyżka to nowy dłuższy kontrakt, albo burdel jaki mamy teraz. Można sobie tłumaczyć że takie są realia, ale to tłumaczenie najidiotyczniejsze z możliwych. Co Wiśle przeszkadza realia zmienić?

Dlaczego podwyższenie zarobków młodego który sie wyróżnia jest nieopłacalne dla klubu? To co sie teraz stało jest bardziej opłacalne? Jesteśmy bańkę jurków w plecy.

Dostawał, ale to nie chodzi o premię. A o poczucie dowartościowania młodego zawodnika. Żeby taki czuł że klubowi na nim zależy, wtedy będzie się starał odwdzięczyć i wszyscy zyskają.
Drozd ja sobie nie przypominam aby w innych klubach zawodnik po jedny dobrym sezonie negocjował podwyżkę. Wypowiadasz się z pozycji osoby, która nie musi pokrywać tych podwyżek. Z Twoim podejściem było by tak, że każdy zawodnik po rozegraniu dobrej rundy lub dwóch udawał by się do prezesa z wnioskiem o podwyżkę. Nigdzie tak nie ma. Małemu jak i innym zawodnikom nikt nie przystawia pistoletu do głowy aby zmusić go do podpisania kontraktu. Może Patryk powienien zmienić managera na bardziej obrotnego.

P.S.
To już nie do Drozda.

Porównywanie w jakikolwiek sposób Kazka Moskala do Patryka i na odwrót uważam co najmniej za wielki nietakt. Kazek Moskal nie stał się legenda Wisły w wieku 15 lat kiedy do niej przychodził ale stał sie nią przez lata jakie w niej spędził i co dla niej zrobił. Patryk jak na razie oprócz skłócenia Kibiców - co dawno nie udało sie żadnemu zawdnikowi na taką skalę - nie osiągął nic co mogło by go choć troche przybliżyć do stania się legendą Wisły.
Ostatnio edytowane przez Baracuda : 22.02.2012 o godz. 12:04.
Wasza nienawiść umacnia naszą wiarę.
Odpowiedz cytując
damian3k
Member

Od: 12.2008

Stary 22.02.2012, 11:56
http://www.weszlo.com/news/9563-Coz_...ednak_niewinny
Warto przeczytać
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.02.2012, 11:58
A o poczucie dowartościowania młodego zawodnika. Żeby taki czuł że klubowi na nim zależy, wtedy będzie się starał odwdzięczyć i wszyscy zyskają.
Ja (i chyba duża część forumowiczów) się obawiam, że on tego akurat miał za dużo. Nie w wysokości kontraktu, bo ten miał jaki podpisał, ale w poczuciu, że klubowi na nim zależy.
I się przejechał chłopak ...

damian3k napisał(a):Wyświetl post
Warto przeczytać
Bardzo warto !!!!!
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 22.02.2012 o godz. 12:03.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.02.2012, 12:02
Przecież to się kupy nie trzyma:

Cytat:
Był to pierwszy mecz w tej rundzie i ja byłem zdegustowany, że trener mnie zdejmuje z boiska w 57 minucie, a nie w przerwie, to była sportowa złość.
Chyba powinno być na odwrót? Gdyby był aż tak bardzo oddany Wiśle walczyłby o KAŻDĄ minutę na boisku jak lwica o młode.

Cytat:
-Jedynym zawodnikiem, który okazał mi wsparcie był Chavez. Człowiek, który nie jest z Polski , który nie zna naszego języka powiedział mi, że jest ze mną, że na pewno wszystko się jakoś ułoży. Większość drużyny nic nie zrobiła.
Cytat:
- Ciężko mi powiedzieć, bo za często nie rozmawiamy między sobą. Tomek Jirsak zaraz po zdarzeniu też fajnie się zachował, podszedł do mnie i zamieniliśmy kilka słów. Ale wszyscy raczej robią swoje i po cichu wracają do domu. Każdy pilnuje siebie.
Cytat:
Czyli czujesz się winny.
- Nic nie dzieje się bez przyczyny, ale też nie jest to wyłącznie moja wina. Teraz z tej sytuacji można już jednak tylko wyciągnąć wnioski. Ciężko bowiem będzie cokolwiek zmienić.
Albo atmosfera jest aż tak ch*jowa i grajki grają maxa tylko w LE po to, żeby się wybić do lepszych klubów, albo Patryk jest ofiarą wszelkiego zła spadającego na Wisłę.

Chłopakowi znowu coś się po...myliło i pierdzielnął focha.

Cytat:
Przyznajesz, że zagrałeś słabo?
-Na pewno jako drużyna nie wypadliśmy najlepiej.
No kuwra sorry, ale od reszty zawodników z pola patrząc na jego grę to dzieliły go lata świetlne. Jak wychodzi- cud malina, byłem w dobrej dyspozycji itd. Jak coś się nie powiedzie, jest niedosyt- zdupcyła cała drużyna. Problem w tym że Małecki był najsłabszym (obok Nuneza) graczem Wisły w meczu ze Standardem.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Volwie
Junior Member

Od: 02.2005

Stary 22.02.2012, 12:07
A propos tego wywiadu małeckiego, to niestety wygłupił się jeszcze bardziej niż wcześniej. To co można z niego wywnioskować (jeżeli potrafi się patrzeć trzeźwo na całą to sytuację) to że wyżej wspomniany pan jest jeszcze dzieciakiem. Przedstawiam minutki z tego wywiadu:

1. Obraził się na drużynę że go nie poparła, którą wcześniej sam obraził ( co sam powiedział).
2. Traktuje siebie jako jedynego męczennika i jedynego któremu zależy
3. Najpierw przeprasza a potem oskarża (co tak naprawdę jak mówił pan Kazimierz)

Dla mnie najbardziej się wygłupił tekstem, że tylko on się angażuje...

... to co mnie zabolało w tym to że pan małecki jedyne co robi to krzyczy że on się najbardziej angażuje, że najwięcej może. To już wolę pana Wilka który nie .......i głupot tylko jego zaangażowanie widać w grze.

I szczerze, po tym wywiadzie jeszcze lepiej rozumiem decyzję władz Wisły, bo po cholerę nam taki krzykacz co oskarża wszystkich tylko nie siebie.
" STFU may stand for:
Shut The Fuck Up, a vulgar form of Shut up used as Internet slang."
-wikipedia
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Od: 08.2011

Stary 22.02.2012, 12:09
Niech to się już w końcu skończy.Mam dość tych bezszelnych tłumaczeń
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.02.2012, 12:12
damian3k napisał(a):Wyświetl post
Warto przeczytać
No tak, wszyscy sa nie fair tylko Patryk jest OK. Wywalic trenera Moskala - bo to przeciez On powiedział, ze Małecki zakomunikował brak checi grania i trenowania z ta druzyną a nie media
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów