The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2012, 21:53
Ale tak naprawdę mało kto broni Maleckiego i wielu zgadza sie z decyzja klubu, jednak jest to smutna wiadomość a nie powód do radości i świętowania.
Świętować może G W, reszta mediów i konkurencja.

A tak naprawdę Małecki to tez czlowiek i zrobil coś dla klubu, mimo ze popełnił tez dużo błędów.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.02.2012, 21:56
Kiedy będzie ten wywiad z Małeckim na SKWK wie ktos?
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 21.02.2012, 22:02
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ale tak naprawdę mało kto broni Maleckiego i wielu zgadza sie z decyzja klubu, jednak jest to smutna wiadomość a nie powód do radości i świętowania.
Świętować może G W, reszta mediów i konkurencja.

A tak naprawdę Małecki to tez czlowiek i zrobil coś dla klubu, mimo ze popełnił tez dużo błędów.
Oczywiście że zrobił coś dla klubu co do tego nie ma wątpliwości ale słowa "nie chce grać i trenować w tej drużynie" bolą chyba każdego z nas. Nie ma sentymentów. Decyzja władz jak najbardziej prawidłowa.
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.02.2012, 22:05
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Kiedy będzie ten wywiad z Małeckim na SKWK wie ktos?
Dziś...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.02.2012, 22:06
Szkoda chłopa, nie ma się z czego cieszyć. Nie rozumiem jego zachowania w ogóle, nie wiem o co mu się rozchodzi ale zastopował sobie karierę okropnie.

Tak w głębi duszy sobie myślę, że uda się mu jakoś dojść do ładu, karę przeboleje, w międzyczasie popracuje nad sobą, w sensie wrzutki,drybling. i uda się go sprzedać za jakiś grosz.

Nie jest to dobra sytuacja. Dla żadnej ze stron.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.02.2012, 22:08
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Który to już piłkarz, który robi takie jaja. Uche, Kokoszka, Dolha teraz Małecki. Ten sam syndrom.
Nie wiem jak bylo z Uche ale co do Kokoszki to chciał grać a Skorża nie widział dla niego miejsca w składzie. Dolha zarabiał o czym kto mało wie 10 tyś pln na miesiąc jak na najlepszego bramkarza w lidze to trochę mało.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.02.2012, 22:10
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Czy gdyby np. Kirm zachował się tak jak Patryk to też byś stanął w jego obronie? Czy może Mały powinien być wyjątkowo traktowany? Jeżeli tak to powiedz dlaczego. Zarząd podjął decyzję bolesną, ale słuszną. Jeżeli zawodnik okazuje brak szacunku względem trenera to dla zachowania dobrej atmosfery powinien być wykluczony z drużyny. Ja rozumiem emocje, ale największym problemem nie jest to co zdarzyło się w czwartek, lecz później.

Z jednej strony popieram zarząd (to jedyna sensowna decyzja), z drugiej trochę szkoda mi Małego, że do tego wszystkiego doprowadził. Jednak powinien liczyć się z konsekwencjami swoich czynów. W końcu to dorosły facet. Z jego strony było to zachowanie nierozważne i nieodpowiedzialne. Przydałby się ktoś kto umiałby poprowadzić jego karierę. Patryk jest ambitny, ma talent, ale musi nauczyć się, że piłka nożna jest grą zespołową i takie elementy jak team spirit, zaufanie do kolegów, czy szacunek dla pozostałych piłkarzy oraz sztabu trenerskiego są najważniejsze. Zawsze Mały ciepło się wypowiadał o Skorży. Ktoś pamięta, czy za jego kadencji czymś podpadł? Chciałbym, aby tak traktował Moskala i nie sprawiał mu problemów.
Ja nie chce bronić Patryka, bo On już sam wie że zrobił źle, i należała mu się ta kara, tylko chodzi mi bardziej o to że większość teraz najeżdża na Patryka, na Wiślaka z krwi i kości, zaraz zaczną się pytania skąd wiem że jest Wiślakiem a nie zwykłym najemnikiem ale mniejsza z tym, Mały jest waleczny zawsze daje z siebie wszystko ale ostatnio mu nie wychodziło, a taki Kew, Lamey co przechodzą obok meczu nie zostali tak zbesztani jak Patryk. Życzę mu powodzenia w dalszej karierze szkoda że odejdzie, i to mnie boli najbardziej, dobrze że jest jeszcze MC to przynajmniej będzie się z kim utażsamiać.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.02.2012, 22:10
Mnie też jest przykro i smutno że tak zakończyła się przygoda Patryka Małeckiego w Wiśle bo wiele radosnych chwil przeżywaliśmy dzięki jego grze.Lecz zawsze będę miał w pamięci to jak potraktował część widowni na R22 posyłając ich na drugą stronę Błoń bo część tych kibiców chodzi na Reymonta dłużej niż Patryk ma lat.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.02.2012, 22:23
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Nie jest to dobra sytuacja. Dla żadnej ze stron.
No ja nie wiem, gdzie jasne jest że jest to smutna sprawa a niektórzy się podniecają jakby nie wiadomo co dobrego się zdarzyło
Natomiast mam wątpliwości co do tego że nie jest to dobra sytuacja dla obu stron bo tak na logikę to mi wygląda na to że Mały z pełną świadomością dążył do tego.Być może liczył że go 'wy.......ą dyscyplinarnie' ale tu się sprawa z Tevezem kłania.
Mimo wielu różnic, podobne historie - Tak City jak i Wisła najchętniej pozbyli by się ich tyle że City wtopiło na nim pewnie ze 100 mln euro i chciało by z połowę odzyskać.
Wisła też chce pewnie z mln euro zarobić więc nie wyrzuca tylko zawiesza - a 50 mln euro dla City to znacząca kwota, coś jak 1 mln dla nas , stąd sprawy podobne.

A czemu uważam że Mały świadomie to zrobił.Już ten niby foch po meczu był dziwny ale że 'ten typ tak ma', to można jeszcze to jakoś zrozumieć.Tyle że 2 dni później już na chłodno wystarczyło przyjść, przeprosić i w ogóle sprawy by nie było.
A on z pełną świadomością się skreślił, odmawiając wykonywania pracy.Nawet on musiał wiedzieć że to już na bank nie przejdzie i albo go wywalą albo zawieszą - innej opcji nie dał Wiśle.Stąd sądzę że zrobił to z pełną premedytacją.
Przykre to ale cóż począć
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Terinho
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 21.02.2012, 22:26
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do obrońców P.Małeckiego.Czym Was tak oczarował Patryk że jesteście gotowi wyzywać braci po szalu byle tylko bronić Małeckiego?
Jest kibolem Wisły , czyli jednym z nas . A wy pikniki możecie sobie tu nagadać na niego w internecie . Na meczu z Koroną cały młyn będzie skandował jego nazwisko.
[Podpis wymoderowany]
Odpowiedz cytując
Stan58
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 21.02.2012, 22:28
Ale to już było.....

Temat Małeckieog jest zakończony.... ktoś kilkanaście postów wcześniej powiedział, że bracia po szalu nie powinni się skłócić. Przecież WISŁA TO MY. Po jutrze mecz z Belgami a w niedzielą z Koroną... patrzmy do przodu.

Wierny swojej drużynie,
znów przyjdę na jej mecz,
i smutek z serca zginie,
troski odejdą precz.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 21.02.2012, 22:32
NIe moge się doczekać tego wywiadu na stronie skwk...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 21.02.2012, 22:39
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
NIe moge się doczekać tego wywiadu na stronie skwk...
Nie sądzę żeby wywiad z Małeckim wniósł coś nowego do sprawy. Wszystko zostało już chyba powiedziane. Mimo to, poczekajmy...
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.02.2012, 22:48
W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.02.2012, 22:48
Barti napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę żeby wywiad z Małeckim wniósł coś nowego do sprawy. Wszystko zostało już chyba powiedziane. Mimo to, poczekajmy...
Uważam , że po zdecydowanej decyzji zarządy Małecki nie będzie owijał w bawełnę i może wylać wszystkie swoje żale co albo wniesie nowe wątki do całej sytuacji albo po prostu po raz kolejny udowodni , że jest człowiekiem niedojrzałym .
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.02.2012, 22:53
Terinho napisał(a):Wyświetl post
Jest kibolem Wisły , czyli jednym z nas . A wy pikniki możecie sobie tu nagadać na niego w internecie . Na meczu z Koroną cały młyn będzie skandował jego nazwisko.
Idźcie na całość walnijcie jeszcze oprawę na jego cześć.I proponuję zawiesić doping do czasu przywrócenia Małeckiego do pierwszego zespołu nie zapominając o podwyżce i przeprosinach ze strony klubu.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.02.2012, 22:54
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub
A co to jest klub Twoim zdaniem jeśli można wiedzieć? To nie jest złośliwe pytanie tylko raczej moja ciekawość.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.02.2012, 22:54
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Idźcie na całość walnijcie jeszcze oprawę na jego cześć.I proponuję zawiesić doping do czasu przywrócenia Małeckiego do pierwszego zespołu nie zapominając o podwyżce i przeprosinach ze strony klubu.

Proponuję Protest !
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.02.2012, 22:56
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nie można mówić o kibicach, jeśli nie ma komu kibicować. Kibicować historii? Historii się nie kibicuje, ona po prostu jest. .
Cały post bardzo mądry, ale to zdanie to perełka Świetnie ujęte.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.02.2012, 23:00

"kibolem" ....oj dziecko.......powiedz mi na czym jego WIERNOŚC polega...wytłumacz, bez populistycznych sloganów...
Odpowiedz cytując
imperator88
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 21.02.2012, 23:01
Chyba upadłeś na głowe. Miarka sie przebrała ile razy można mu wybaczać.Gość nie jest godzien nosić koszulki z Białą gwiazdą. Ludzie w telefonice zapie***** na 3 zmiany na jego pensje a on sobie robi jaja z Cupiała, Klubu i z nas Kibiców. Nie ma miejsca dla takich pajaców.
WISŁA NOWA HUTA!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 21.02.2012, 23:05
imperator88 napisał(a):Wyświetl post
Chyba upadłeś na głowe. Miarka sie przebrała ile razy można mu wybaczać.Gość nie jest godzien nosić koszulki z Białą gwiazdą. Ludzie w telefonice zapie***** na 3 zmiany na jego pensje a on sobie robi jaja z Cupiała, Klubu i z nas Kibiców. Nie ma miejsca dla takich pajaców.
ludzie w Telefonice za....lają na swoją pensje i swoje życie... nie mieszaj tutaj dwóch różnych spraw. Nie żyjemy w komunie, gdzie własność jest publiczna, a praca społeczna.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.02.2012, 23:05
Brońcie sobie go jak chcecie, możecie wypocić jakiś tekst w jego obronie lub śpiewać ku jego chwale. Na meczu z Koroną żaden z kibiców Wisły nie będzie skandował jego nazwiska, może oprócz młyna - co zapewne u wielu osób wywoła politowanie.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.02.2012, 23:17
Eeech... Nie chciałem się wypowiadać w tej kwestii, ale pewna sprawa nie pozwoliła mi na to.
Ktoś napisał, że klub powinien dać Patrykowi wsparcie i opiekę. Informuję zatem, że klub opiekował się Małym dopóki ten nie skończył osiemnastu lat. Mało?
Uzyskanie pełnoletności wiąże się z wolną wolą, a także braniem odpowiedzialności za własne czyny. I choćby nie wiem jak klub chciał wspomóc gracza, to dopóki on sam nie przyjmie tej pomocy, nic z tego nie będzie. Podobnie jak z palaczami, możesz zeżreć pięćset opakowań gum, nakleić tysiąc plastrów, ale jeśli nie czujesz, że chcesz rzucić nałóg, to dupa.
Ale Patryk znalazł sobie terapeutów i psychologów w Cieniu i na trybunie za bramką. Ciągłe poklepywanie po plecach i usprawiedliwianie złej gry "wiślackością" doprowadziło do tego, że przestał zauważać kim i gdzie jest.
Tak więc drodzy cieniowicze i kibole zza bramki, bądźcie świadomi, że postępując tak, jak opisałem, wyświadczyliście małemu niedźwiedzią przysługę.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.02.2012, 23:17
Proponuje się zastanowić dwa razy zanim coś obraźliwego się napisze czy to pod względem innego usera czy Patryka Małeckiego. Zachowajcie umiar i kulture wypowiedzi, bo tak przeglądam temat i już nie wiem czy całkowicie w Was zanikła umiejetność dyskusji?

Od teraz wyzywanie kogokolwiek od głupków, prostaków i debili równa się odsunięciem od forum a tak na dwa miesiące. Bany czekają, komu,komu?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.02.2012, 23:19
Ludzie, ale wy jestescie dwuulicowi, jak Patryk strzelal bramki dla Wisły to kazdy "Brawo Małecki, uwielbiam Cię Patryk" itp. A teraz niech mowicie: "niech wyp***dala". Mały zrobił źle, ale to nie powod by wszyscy sie od niego teraz odwracali.
Zastanowcie sie....
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez Wiślak709 : 21.02.2012 o godz. 23:19.
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.02.2012, 23:23
Wiślak709 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, ale wy jestescie dwuulicowi, jak Patryk strzelal bramki dla Wisły to kazdy "Brawo Małecki, uwielbiam Cię Patryk" itp. A teraz niech mowicie: "niech wyp***dala". Mały zrobił źle, ale to nie powod by wszyscy sie od niego teraz odwracali.
Zastanowcie sie....
Kurde człowieku ale to nie jest jego pierwszy wybryk aż strach pomyśleć jaki będzie następny wybryk pana gwiazdora Małeckiego kara zasłużona
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.02.2012, 23:25
Oczywiscie, kara sie nalezala, ale
po pierwsze, nie taka dluga,
po drugie, nie musiscie od razu go z blotem mieszac, jak to robi niektorzy...
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 21.02.2012, 23:28
Myślę, że pewna formuła w Wisle się wyczerpała. System logicznych awansów nie istnieje i został obnażony przez Małeckiego. Ostatnio funkcjonuje wyłącznie sprzedaż i wypożyczenie. Mecz z Pasami, to zwykły mecz a Czekaj ostatnim Mochikaninem (Wiślakiem) , oczywiście do czasu prośby o zasłużoną podwyżkę Pikniki - stadionu - nawet za najtańsze w Europie bilety, nie zasiedliły a doping kumatych w polskim wydaniu, jest nierozumiany. Moskal najwyżej do Czerwca i do tego Wisła ogłasza, że nie stać ją na żadnych piłkarzy Psy szczekają, a karawana jedzie dalej, tylko gdzie nas zabierze, ten pociąg ostatni, no gdzie
Ostatnio edytowane przez kot : 21.02.2012 o godz. 23:31.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.02.2012, 23:32
willow napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, ale co ma piernik do wiatraka?
O wysokości kontraktu można usiąść i porozmawiać. Negocjować. Próbować.
A nie wymuszać szantażem i błazenadą!

Zresztą nie sądzę, żeby zachowanie Małego miało podstawy finansowe.
To po prostu kolejna próba usprawiedliwiania rozchwianego emocjonalnie dziecka.

Amen.
O jakim zachowaniu mówimy? Bo to że nie podał ręki trenerowi to wiadomo że czasem się zdarza, to że nie podszedł do ławki i pojechał do domu, to za to jest tam gdzie jest. A mnie chodzi o to dlaczego Moskal musiał go zmienić. Wytłumacz mi dlaczego grał sam w najidiotyczniejszych sytuacjach?

O wysokości kontraktu nie usiąść i porozmawiać, bo ktoś, moim zdaniem klub, powinien coś zaproponować. A nie czekać aż zawodnik sam przyjdzie. Bo jeden przyjdzie, a drugi będzie strzelał z 40 metrów żeby "się pokazać". Bo tak mu podpowie menago. Tyczy się to zwłaszcza młodych, "ambitnych" którzy docenieni będą efektywniejsi i pewniejsi siebie. Tym bardziej że taka coroczna podwyżka kasy klubu nie nadwątli, a może być dla młodego motywacją. Stawka mogłaby wzrastać o jakiś procent z każdym rokiem upływania takiego kilkuletniego kontraktu. Zależnie od wyników. I można by to ująć już w kontrakcie. Dla dwudziestolatka rok to szmat czasu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów