|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Reasumując Basałaj jest geniuszem i cudotwórcą. Najpierw cudownie spierd... formę Małego ( jeszcze przed kontuzją), później spowodował że Mały zagrał ze Standardem tragicznie, wpłynął na Moskala żeby go zdjął (tu trochę zdupczył bo dość późno Małego zdejmowano), następnie spowodował, że Mały zrobił tak jak zrobił wykazując się całkowitym brakiem abstrakcyjnego myślenia. Same cuda plus geniusz tego, który był w stanie przewidzieć taki rozwój sytuacji. Bądźmy poważni, większość nie upiera się przy tym, że w naszym klubie wszystko idzie tak jak powinno iść ale to co się wydarzyło jest tylko i wyłącznie pokłosiem niedojrzałości emocjonalnej Patryka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przestańmy tłumaczyć jego zachowanie wiekiem. Gość ma 24 lata!!! Jest dorosły.
Jeżeli mimo to nie panuje nad sobą znaczy że potrzebna mu jest pomoc. Melisa, leki czy inne środki. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nieważne w tym momencie jaka była sytuacja pomiędzy nim, a działaczami, Basałajem. Patryk zachował się beznadziejnie, żenująco i prostacko. Takiego zachowania względem drużyny, trenera, kibiców nie tłumaczy NIC.
Wieczorem na stronie SKWK będzie opublikowany wywiad z Małym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Całkiem jasno widać, że dla niektórych mniejszym grzechem jest przyodzianie się w żydowskie barwy i bardzo bolesne obrażanie Małeckiego niż jakakolwiek próba zrozumienia go lub postawienia tej sytuacji w innym świetle - to jest akurat niewybaczalne.
Mam pełną świadomość tego, że Małecki zachował się skrajnie bezmyślnie i powinien ponieść ciężkie konsekwencje, ale także staram się go zrozumieć oraz nie oceniać zbyt jednostronnie. Co do dzielenia kibiców przez Patryka, to kiedyś zdarzyła mu się idiotyczna wypowiedź, ale to było całkiem dawno. Teraz wszystko ciągnie się siłą rozpędu, bo nie wierzę, żeby wciąż można było znaleźć ludzi obrażonych o te słowa. Natomiast kibice wciąż dzielą się sami, a problem Małeckiego ucichnie, to znajdą się nowe - piłkarze z Izraela, transparenty, oprawy, Basałaj... @ Rafkur Takie sprowadzenie wszystkiego do absurdu nie jest chyba najlepszą metodą wymiany poglądów. Wydaje mi się, podkreślam WYDAJE, że Basałajowi nie zależało tak bardzo na Małeckim, jak zależałoby mu na innym piłkarzu. @ WiślakMyślenice Fiknął - fakt. Zachował się niewłaściwie, ale to musi mieć jakieś podłoże, bo nie wierzę, by było można zupełnie nie uczyć się na swoich błędach. Podejrzewam też, że Moskal, jako człowiek niezwykle doświadczony, nie miał wielkich problemów ze zrozumieniem jego zachowania. Szkoda, że nie pojawił się na tej rozmowie, ale teraz już za późno na szkodowanie i gdybanie. Tak, Małecki nie jest panną na wydaniu (dzięki, że mnie oświeciłeś!), ale wciąż jest perspektywicznym piłkarzem i jednym z niewielu Polaków w kosmopolitycznym składzie. Dlatego więc powinno (było) mu zależeć. ![]()
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 21.02.2012 o godz. 19:51.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
I tak ten wywiad nie zamknie niektórych mord bo i tak będzie dalej pojazd na Niego, będą teorie że na pewno zmyśla i to co mówi jest nieprawda, pewnie że może tak być, ale prędzej bym się spodziewał kłamania od innych osób w tym klubie, oczywiście tych z 'góry'. No to już może przychodzić moderator i banować bo się wypowiedziałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Nie zależy mu aż tak bardzo jak na innym piłkarzu? Sorry, Mały to nie młoda, piękna panna na wydaniu żeby miało Basałajowi na czym zależeć. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
ciszej nad tą trumną... plizzz
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tu się z Tobą zgadzam w 100% co nie zmienia faktu, że Mały sam zapracował na takie a nie inne podejście decydentów. Jest to smutny koniec ( zły dla każdej ze stron) aczkolwiek nie jest zaskakujący. To się musiało tak skończyć. Ten casus został zjeb.... już dawno temu. Małego trzeba było sprzedać w chwili kiedy był w swojej najlepszej formie. Gdzieś tam daleko od pochlebców ( którzy moim zdaniem zrobili mu największą krzywdę tym poklepywaniem po plecach i mówieniem "ty jesteś nasz, ty jesteś najlepszy") prawdopodobnie by się rozwinął i szedł do przodu bo talent miał(ma?). Bez względu na stosunek do Weszło ten ich artykuł na jego temat z chyba 2010 był jednym z najbardziej merytorycznych i prawdziwych artykułów na tematy związane z Wisłą. Aktualnie to są płacze nad rozlanym mlekiem ale Patryk mógł być teraz w zupełnie innym miejscu a my podniecalibyśmy się jego sukcesami gdzieś tam daleko. Niestety stało się jak stało. Ja dalej będę się upierał, że największą krzywdę zrobili mu ci przez niektórych nazywani "wyznawcy Małego".
Ostatnio edytowane przez rafkur : 21.02.2012 o godz. 19:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Z jednej strony popieram zarząd (to jedyna sensowna decyzja), z drugiej trochę szkoda mi Małego, że do tego wszystkiego doprowadził. Jednak powinien liczyć się z konsekwencjami swoich czynów. W końcu to dorosły facet. Z jego strony było to zachowanie nierozważne i nieodpowiedzialne. Przydałby się ktoś kto umiałby poprowadzić jego karierę. Patryk jest ambitny, ma talent, ale musi nauczyć się, że piłka nożna jest grą zespołową i takie elementy jak team spirit, zaufanie do kolegów, czy szacunek dla pozostałych piłkarzy oraz sztabu trenerskiego są najważniejsze. Zawsze Mały ciepło się wypowiadał o Skorży. Ktoś pamięta, czy za jego kadencji czymś podpadł? Chciałbym, aby tak traktował Moskala i nie sprawiał mu problemów.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 21.02.2012 o godz. 19:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Klub i tak długo przymykał oczy na to co wyprawia Małecki.Patryk nie może mieć pretensji do nikogo oprócz siebie że dostał taką karę bo "pracował " na nią bardzo długo.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|||||||||
|
Takiego steku bzdur dawno nie widziałem (post speedfashion )
Od czego zacząć? hmmm może tak: to co miał napisać wolfy w większości napisałeś Ty:
Sorryziomek jest kumaty, a inni, którzy wiedzą trochę więcej na temat życia i jak mają auto to nie wieszają sobie rękawic bokserskich na lusterku już kumaty nie jest. Kilka lat temu jak to do mnie to dotarło, zmieniłem trybunę. Żeby być kumatym nie trzeba siedzieć na C i mieć tattoo CHWDP na przedramieniu ... Więc jak coś piszesz to nazywaj rzeczy po imieniu. Dla każdego jest meijsce na stadionie, wkurza mnie jedynie jak koleś 19letni myśli, że jest najkumatszy na świecie, a pikniki z innych trybun nie dorastaja mu do pięt, zazwyczaj jest dokładnie na odwrót.
Żebyś zrozumiał: z tego co widzę większość popiera decyzję klubu (bo co innego można było zrobić?), dużo ludzi ubolewa nad strata sportową i w niedalekiej przyszłości finansową. Nie widzę tu ludzi którzy się cieszą, z czego tu sie cieszyć, mądry Ty jesteś? Nieliczni rzucają się bo stracili swe bożyszcze (sorryziomki)-czyli lludzie którzy mają jedną rzecz wspólną z małym, albo jej brak: mózg. Sam darzyłem wielką sympatią Patryka, mimo jego wielokrotnych wybryków, ale dzisiaj tak samo jak wtedy kiedy zmieniłem trybunę dotarło do mnie, że on nie ma mózgu, sam sobie szkodzi i jak nie teraz to potem odyebałby gorszą akcje. Jest mi niezmiernie przykro , że nie będziemy mieć gościa , który notorycznie podnosi ciśnienie parchatym i nie powie do przeciwnika "kim ty k. jestes?" Naprawdę podobało mi się to, ale tylko wtedy gdy robił to przeciwnikowi , nie SWOIM! Nie można srać we wlasne gniazdo, zrozum , że Wasz idol nie ma głowy do zawodowej gry i jedyne co nim kieruje to zwierzęcy instynkt...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.02.2012 o godz. 20:20.
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Boże ale słodkie pie***lenie. Stawiamy sprawę prosto. Gość srał do swojego gniazda od pewnego czasu, nazbierało mu się, Boss się wkurzył i nie ma gościa. Dorabiacie tu jakieś chore ideologie, analizujecie zawiłe meandry psychiki Małeckiego, Basałaj to ukryta opcja niemiecka..co jeszcze?
BOSS to BOSS ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
I jeszcze rozmowa z Henrykiem Kasperczakiem o Małeckim. Nasz były trener dobrze zna Patryka bo gdy On był trenerem było to samo - czyli Mały nie potrafi wyciagac wnioskow
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Gdyby Cupiał miał tyle cierpliwosci do trenerów co miał do Małego, naszym trenerem nadal byłby Łazarek lub nawet Lenczyk że o Apostelu nie wspomnę. Za mniejsze przewiny Cupiał wypierdalał lepszych piłkarzy, więc Mały i tak jakimś cudem trzymał się długo. Boss musiał mieć do niego słabość.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To jakiś cud faktycznie że go zostawił w klubie i ma dalej szansę grać z nami. Do zobaczenia za pół roku wierzę w to, wierzę w niego.
![]()
Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
@LucjuszWielki
Wiesz, ja bym tych "sorryziomkow" szanował, bo ich wkład w życie Wiślackiej społeczności jest znaczący. Co do tego skansenu, to będę się sprzeczał. No widzisz, słyszysz przez 15 lat, a jeszcze się tak nie stało. A wykonaliśmy jakiś kroczek do przodu? Chyba nie. Tak samo uważam, że Cupiał nie zrobił nic, by Wisłę wspomóc. Po 15 latach wspaniałego zarządzania doczekaliśmy się sezonu, w którym gramy bez lewego obrońcy. Hurrra! Wkrótce zostaniemy bez napastnika, a może jakaś inna pozycja też będzie nieobsadzona. Smuda swoimi wypowiedziami pokazał, jak wielkim jest autorytetem i wspaniałym psychologiem. Kasperczak był zupełnie skompromitowany, kiedy tutaj wrócił. Z Maaskantem Patrykowi mogło być ciężko znaleźć wspólny język. Został tylko ten nieszczęsny Skorża. Szkoda, że od jakiegoś czasu w Warszawie siedzi. Ja także popieram decyzję klubu (może nie do końca), ale nie popieram tej większości, która szybko poczuła krew i zaczęła "patrycjować" i "małpeckować" w taki sam sposób, w jaki czynią to nasi najlepsi przyjaciele z ul. Kałuży. @ Rafkur Zgadzam się z Tobą. Szkoda tylko, że skończyło się w taki sposób. Szkoda też, że wielu Wiślaków (?) zupełnie straciło dystans i pasowało się na jedynych sprawiedliwych. Małecki zrobił bardzo źle i większość winy jest po jego stronie, ale nie cała. Tylko o to mi chodziło. Jeśli pewne rzeczy w naszym klubie nie ulegną poprawie, to takich przypadków będziemy mieć jeszcze całkiem sporo. Wszyscy mają pretensje do Patryka, że nie wyciągał wniosków, ale czy inni je wyciągną? Wątpię.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 21.02.2012 o godz. 21:27.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zachowania Patryka nie będę komentował. Decyzji klubu także.
Mam na litość boską tylko jedną prośbę. Przystopujmy z negatywnymi emocjami w stosunku do siebie nawzajem. Mamy różne zdania? Ok. Swoje opinie jednak wyrażajmy w tonach szacunku do brata po szalu. Już nie raz i nie dwa, jednostki związane z klubem były w stanie podzielić nas, kibiców. Na ten moment ważniejsze od przyszłości Patryka Małeckiego jest dla mnie opanowanie pośród nas samych i nie wywlekanie na wierzch jakiegoś konfliktu, który nikomu korzyści nie przyniesie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Spójrz na Raula ile ma lat ? Schalke też nie jest jakimś mega gigantem finansowym, a mimo wszystko zaryzykowali i podpisali z nim kontrakt. Transfer mógł wypalić i wypalił, podobnie było u Nas z Jaliensem. Tylko w tym wypadku transfer nie wypalił. Zawsze jest ryzyko. Spójrz na politykę transferową AC Milan, jeszcze nie tak dawno też kupowali, podpisywali "dziadków" też za nie małe pieniądze. Z młodymi też jest ryzyko, albo im sodówka uderzy albo nie. Ile było zmarnowanych talentów ? Chociażby Adriano miał u stóp cały świat, a teraz gdzie jest ? Dziwi mnie to bo jak klub chce kupić kogoś młodego za sporą kasę to się pisze, że lepiej nie, że może być wtopa. Jak nie ma transferów to psioczenie, że nie ryzykują, że nie kupują. O co w końcu chodzi ? Ja rozumiem, że gwiazdy mają kaprysy, jeszcze pół biedy jak chociaż prezentują na boisku pewną jakość poniżej której nie schodzą. To już nawet nie ma się co rozpisywać na temat Patryka, napisano chyba wszystko.
Ostatnio edytowane przez cfa : 21.02.2012 o godz. 20:50.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
O wysokości kontraktu można usiąść i porozmawiać. Negocjować. Próbować. A nie wymuszać szantażem i błazenadą! Zresztą nie sądzę, żeby zachowanie Małego miało podstawy finansowe. To po prostu kolejna próba usprawiedliwiania rozchwianego emocjonalnie dziecka. Amen. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Tak naprawdę to dziś jest smutny dzień dla Wisły, tracimy dobrego piłkarza (z wieloma wadami), nikogo nie pozyskujemy. Tracimy tez Wislaka, Polaka.
Dziś cieszą sie jedynie Pikole, które miały za złe mu zdanie o kiełbasach, media oraz konkurencja. Decyzja jednak była konieczna...Chociaz myślałem ze będzie to kara finansowa i krotsze zawieszenie.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 21.02.2012 o godz. 21:30.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
BRAWO DLA WISŁY!!!!! W końcu konkretna decyzja koniec ze jego idiotycznym zachowaniem i brakiem szacunku do klubu i kibiców
Mam nadzieje że Patryk pójdzie po rozum do głowy i rozwiąże kontrakt za porozumieniem stron (bo o to chodzi Wiśle żeby mu nie wypłacać kasy do końca i tą decyzją zmusić go do odejścia) bo wątpie żeby zgodził się nie grać tyle w piłkę bo kto go będzie potem chciał ale to dobra wiadomość dla nas JEGO KONIEC W WIŚLE |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Za słowami powinny iśc też czyny inaczej sa to deklaracje bez pokrycia. A dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. Co do Cupiała to stać go na to aby Małeckiego przyhamować karierę i to znacznie aby pokazać mu ,że w Wiśle jak na razie to on rządzi. Pensja Małeckiego nie jest żadnym obciążeniem dla Wisły Kasperczakowi wypłacano 20 tyś euro miesięcznie Maaskantowi równiez. Teraz tylko Terek Grozny skupuje piłkarzy z Polski więc to jedyny sposób aby pograć w tym sezonie.
Ostatnio edytowane przez elliot_ness : 21.02.2012 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Masakra i jeszcze z tego powodu sie cieszyć. Porażka. Twoje zdjęcie jest ... Hmmm bardzo odpowiednie.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 21.02.2012 o godz. 21:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie ma z czego się cieszyć. Jeszcze w sierpniu każdy skakał do góry, jak strzelał bramkę Cypryjczykom dzisiaj jedni skaczą do oczu drugim.
Który to już piłkarz, który robi takie jaja. Uche, Kokoszka, Dolha teraz Małecki. Ten sam syndrom. W zasadzie, na dzień dzisiejszy, z ciekawie zapowiadającego się piłkarza (jak na polskie warunki), nie zostało nic... Małecki, jak obrażał ludzi, tak obraża dalej. Klub, jak nie wyciągał wniosków, tak nie wyciąga i dalej nie docenia wartościowych zawodników (pamięta ktoś końcówke przygody Piotra Brożka w klubie?) A Wy jak się obrażaliście na forum wzajemnie, tak dalej się obrażacie. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie do obrońców P.Małeckiego.Czym Was tak oczarował Patryk że jesteście gotowi wyzywać braci po szalu byle tylko bronić Małeckiego?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|