The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2012, 12:38
Decyzja klubu chyba najbardziej racjonalna jaka mogła być. Kara jest słuszna i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Teraz są dwie opcje - albo Patryk zostanie sprzedany już teraz albo wróci do zespołu na letnie przygotowania.

Opcja numer 1 - sprzedaż Małeckiego:
Patryk: - transfer wymuszony do słabszego klubu niż Wisła, - stracony wizerunek Wiślaka = szmata jak Kokoszka
Wisła: + jakieś pieniądze za transfer, + pozbycie się z szatni krnąbrnego piłkarza, - strata niezłego piłkarza, - kara karą, ale sprzedaż pokaże następnym gwiazdkom, że warto strajkować (wymuszenie transferu)

Opcja numer 2 - Małecki wraca latem do drużyny:
Patryk: - stracone pół roku, - wątpliwa pozycja i reputacja w drużynie, +czas na przemyślenia, +szansa na rehabilitację
Wisła: + perspektywa powrotu Małeckiego na boisko (nie oszukujmy się, to mimo wszystko dobry piłkarz)
Ostatnio edytowane przez Wizard : 21.02.2012 o godz. 12:41.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 21.02.2012, 12:39
Mamy jednego zawodnika mniej w sytuacji gdzie trzeba odrabiać 10 punktów i pokazać się w Europie. Pole manewru znacznie się skróciło (Boguski, Małecki, teraz PAtryczek). Niewątpliwie finansowo na tym STRACIMY.

cóż zrobić? Patryk sam jest sobie winien, tyle razy wywijał podobne akcje, zawsze uchodziło płazem. Sam byłem BARDZO wyrozumiały do pewnego momentu. Mogę zrozumieć zachowanie ze Standardem, ale żeby mieć dwa dni na ochłonięcie i tak postąpić?

Niewątpliwie jest to działanie na szkodę klubu i własną! Co trzeba mieć w głowie, aby samemu sobie szkodzić?

No właśnie tego nawet Małecki nie wie, bo w głowie "nie ma niczego"
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.02.2012, 12:40
Sliver12 napisał(a):Wyświetl post
Ja to chciałbym się dowiedzieć kto kłamał Kaziu czy Patryk. Bo to zasadniczo zmienia postać rzeczy.
nikt nie klamal, przeczytaj jeszcze raz obie wypowiedzi - obie strony mowia to samo tylko innymi jezykiem, jak tego nie widzisz to ktos juz wyjasnial pare stron wczesniej

piłkarze to .....i na usługach swoich alfonsów (managerow)
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.02.2012, 12:41
brawa dla zarządu !
brak Patryka na BOISKU - będzie widoczny, to strata pod wzgledem czysto piłkarskim, ale nie wyobrazałem sobie innej decyzji jak zdjęcie mu koszulki Wisły raz na zawsze !
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 21.02.2012, 12:41
Cytat:
napisałbym żeby Małecki spieprzał na drugą stronę Błoń ale zapewne nie będą tam chcieć takiego słabego i pyskatego gówniarza, no to może ŁKS albo Podbeskidzie?
Skończcie już co niektórzy tak jeździć po Małeckim. Stało się jak się stało, w moim przekonaniu klub podjął jedyną słuszną decyzję. Ale pamiętajmy to, ile nam powodów do radości zapewnił nie kto inny jak Małecki.

Miałeś chamie złoty róg ... Szkoda.

Swoją drogą ciekaw jestem dla ilu to srebrników Małecki poświęcił Wisłę, jej kibiców, wszystko co do tej pory osiągnął. Naprawdę, szkoda chłopa.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 21.02.2012 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.02.2012, 12:45
Niech odpocznie sobie te dwa miechy, a potem niech pokaże charakter i wraca do drużyny. Jak zagra dobrze rundę jesienną, to dać mu podwyżkę.
Odpowiedz cytując
shinobi23
Senior Member

Od: 09.2009

otóz to... Szkoda.
przeciwników jest wielu, wróg jest tylko jeden
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ja również uważam ,że ten temat powinien już zostać na forum zakończony . Klub podjął jedyną słuszną decyzję i na tym skończmy . Kolejna lawina bluzgów już nic nie da.

Vuko napisał(a):Wyświetl post
Niech odpocznie sobie te dwa miechy, a potem niech pokaże charakter i wraca do drużyny. Jak zagra dobrze rundę jesienną, to dać mu podwyżkę.
hahaha dobry żart. Nie spodziewałem się ,że jeszcze ktoś myśli teraz o podwyżce dla tego człowieka ...Wg mnie po tym zawieszeniu będzie musiał szukać nowego klubu ale nie można teraz niczego przesądzać .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.02.2012 o godz. 12:48.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.02.2012, 12:49
Czas pokazał, że taka decyzja powinna zapaść już po meczu z Lechią.
Odpowiedz cytując
PiotrusPan
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 21.02.2012, 12:50
MNie zastanawia dlaczego jeszcze SKWK niewydało oficjialnego oświadczenia w tej sprawie)
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.02.2012, 12:52
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Czyli finał tej sprawy jest taki:

Niezastąpiony duet J&L nadal ma gwiazdorskie kontrakty. Zamiast biegać po Błoniach wzorem Klubu Kokosa będą dalej psuć atmosferę.

Małecki, podobnie jak Baszczyński, Głowacki, Kosowski, czy Brożkowie jest wypychany z Wisły, bo chce zarabiać na poziomie jednego z liderów drużyny (prawdziwego, a nie wymyślonego jak przypadku spółki J&L).

Czyli Wilk i Czekaj przy pierwszej lepszej okazji powinni odejść z Wisły, bo tu tak będą ignorowani, lekceważeni, szykanowani przez władze klubu, bo nie mają układów jak co po niektórzy (oprócz spółki J&L, kilku innych piłkarzy by też się znalazło).

Mam nadzieje, że te pieniądze zaoszczędzone na Małeckim (łącznie z jego transferem), pójdą na podwyżkę dla Meliksona i na kupno dobrego skrzydłowego (ale nie weterana z Holandii, choć znając życie taki w lecie się pojawi), a nie na konto J&L, Jirsaka, Paljicia, czy na wykupienie Nuneza.

Do profesjonalizmu sporo Wiśle brakuje.
Tak psują atmosferę, że Genkov po strzelonej bramce z Liege pobiegł do Lameya.

W ogóle twój post jest taki komiczny i przesiąknięty jakaś idiotyczną propagandą promałecki że cały czas mam nadzieje że to jesst po prostu jedna wielka ironia.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.02.2012, 12:53
Cytat:
hahaha dobry żart. Nie spodziewałem się ,że jeszcze ktoś myśli teraz o podwyżce dla tego człowieka ...Wg mnie po tym zawieszeniu będzie musiał szukać nowego klubu ale nie można teraz niczego przesądzać .
jak by chcieli to by go od razu wyjebali a nie płacili i zapewniali warunki treningowe.zresztą w tej całej surowości dla Małeckiego popatrzcie trochę na siebie co z was wychodzi, nawet Moskal powiedział że każdemu warto wyciągnąć rękę.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.02.2012, 12:56
Eee tam daj trwać igrzyskom.

Tyle frustracji co jest do Małeckiego to naprawdę ręce opadają. I dla nich grać?
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.02.2012, 12:58
szachmat napisał(a):Wyświetl post

Tyle frustracji co jest do Małeckiego to naprawdę ręce opadają. I dla nich grać?
Pewnie, ze nie warto dla nich grac. Powinien sie obrazic i poraz kolejny zaprezentowac mentalnosc 12-latka.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Stary 21.02.2012, 13:01
Nie powinien być miękką ....ą i powiedzieć obrażajcie mnie dalej. Dziękuje że jesteście. Cudownie grać dla takiej publiczności.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.02.2012, 13:03
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Idealna, mądra decyzja. Brawo władze klubu . Brawo , brawo, jeszcze raz brawo!!!! Małecki to dno!!! Obojętnie jaka by nie była sytuacja Wisły zasady muszą pozostać zasadami. Wrzód został usunięty.

W temacie panoszy się ten sam wirus jaki zapanował po obrzydliwym pożegnaniu Wisły przez Frankowskiego (bardzo trudna sytuacja kadrowa i wymuszenie transferu). Wtedy też było sporo fanów FC FRANKOWSKI ,którzy rzekomo mieli być kibicami Wisły. Teraz też działają kibice z FC Patryk ,którym się wydaje ,że są kibicami Wisły.
Patrzcie kibic Wisły się znalazł. Jeszcze do Franka ma pretensje, że "wymusił transfer" ręce opadają. Jak będziecie płakać ze zamiast ofensywnego zawodnika Moskal wpuszcza obrońcę to sobie pomyślcie że to dla dobra Wisły. Zasady te które mówią że wychowanek ma grać za drobne? Długo na takich zasadach nie pociągniemy.

A jak dostaniemy w pałę to będzie wina Małeckiego, bo osłabił drużynę ) Brawo, brawo, brawo. Małecki sobie na to zasłużył, ale żeby się z tego cieszyć to trzeba faktycznie być prawdziwym kibicem Wisły.

River napisał(a):Wyświetl post
Pewnie, ze nie warto dla nich grac. Powinien sie obrazic i poraz kolejny zaprezentowac mentalnosc 12-latka.
A kto tu od kilku stron płacze ze Malecki go obraził?Mało tego klub obraził. Moskalowi wmawiają jak to go Małecki potraktował. To nie jest nawet 12 lat. Na miejscu Małeckiego zrobiłbym sobie pół roku roztrenowania, żeby się czasem "zarząd" nie zreflektował. Plan treningowy ustala sobie sam? Czy "zarząd" każe mu kosić trawniki?

ps. Założymy się że banicja nie potrwa całej rundy?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.02.2012 o godz. 13:15.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.02.2012, 13:04
Nie powinien być miękką ....ą i powiedzieć obrażajcie mnie dalej. Dziękuje że jesteście. Cudownie grać dla takiej publiczności.
To on wypiął się na Moskala i całą drużynę, czy coś przegapiłem? Jak nie Basałaj to pikniki. Wszyscy winni, tylko nie Jan Patryk II.

Odwróćmy sytuację - gdybym był Moskalem, "cudownie" byłoby mieć pod swoimi skrzydłami piłkarza o mentalności nastolatka w okresie buntu.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.02.2012, 13:05
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
jak by chcieli to by go od razu wyjebali a nie płacili i zapewniali warunki treningowe.zresztą w tej całej surowości dla Małeckiego popatrzcie trochę na siebie co z was wychodzi, nawet Moskal powiedział że każdemu warto wyciągnąć rękę.
Co do pierwszej części Twojej wypowiedzi jak widze nie zrozumiales celowosci nalożonej kary. Będzie musial biegać po bloniach do końca kontraktu czyli do pazdziernika. To ma byc dotkliwa kara aby zobaczył ,ze pół roku kariery +Euro szlag trafił.
Przy rozwiązaniu kontraktu Wisła nic by za niego nie dostala a jemu było by to na ręke.

Co do drugiej części to ile razy mozna wyciągać do kogos ręke. Jeżeli nic nie zrozumial po kilku karach finansowych to jest duże prawdopodobienstwo ,ze poprostu tego nie ogarnia swoim rozumem.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Stary 21.02.2012, 13:10
Watts napisał(a):Wyświetl post
To on wypiął się na Moskala i całą drużynę, czy coś przegapiłem? Jak nie Basałaj to pikniki. Wszyscy winni, tylko nie Jan Patryk II.

Odwróćmy sytuację - gdybym był Moskalem, "cudownie" byłoby mieć pod swoimi skrzydłami piłkarza o mentalności nastolatka w okresie buntu.
Wypiął się i dostał karę. I to jest jasne. Ja piszę o tym co się dzieje na forum, tym i innych. Mniejsza z tym.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 21.02.2012, 13:12

Ciężko na tę frustrację pracował.

Z resztą, to jakaś totalna bzdura, że wszyscy tylko czekają, żeby dokopać Małeckiemu.
Facet jeszcze rok temu był idolem trybun, naszą nadzieją, był szanowany i lubiany.
Był na najlepszej drodze, aby znaleźć się w doborowym gronie Żurawia, Szymka, Głowy czy Błaszcza.
Niestety, spierd....ł sprawę po prostu koncertowo, a i tak granice naszej cierpliwości były bardzo elastyczne...
Czara się przelała w czwartek.

Jak ktoś wcześniej napisał: Miałeś chamie złoty róg...
Szkoda mi chłopaka, ale trudno. Wisła bez Małeckiego była, jest i będzie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 21.02.2012, 13:12
Bardzo dobra decyzja zarządu.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.02.2012, 13:13
Myślałem że kontrakt upływa mu z końcem tego sezonu to zgoda, co do drugiej części to nigdy nie skreślam ludzi.Jak chłop nie potrafi tego ogarnąć to po co tu wszystkie te lińcze że dno, niech wyp...trochę żenada i schodzenie na jego poziom, chyba wystarczy to co go spotkało.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 21.02.2012 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 21.02.2012, 13:16
Ha! jakiś czas temu, Skorża sondował możliwość ściągnięcia Małego na Ł3, jestem ciekawy czy w kontekście ostatnich wydarzeń zarówno u Nas jak i u Nich, Maciek sobie nie przypomni o Małeckim i nie spróbuje ponownie zainteresować się Patrykiem.

Tak czy inaczej decyzja klubu jedyna słuszna z możliwych.
Brawo!
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Stary 21.02.2012, 13:18
willow napisał(a):Wyświetl post
Ciężko na tę frustrację pracował.

Z resztą, to jakaś totalna bzdura, że wszyscy tylko czekają, żeby dokopać Małeckiemu.
Facet jeszcze rok temu był idolem trybun, naszą nadzieją, był szanowany i lubiany.
Był na najlepszej drodze, aby znaleźć się w doborowym gronie Żurawia, Szymka, Głowy czy Błaszcza.
Niestety, spierd....ł sprawę po prostu koncertowo, a i tak granice naszej cierpliwości były bardzo elastyczne...
Czara się przelała w czwartek.

Jak ktoś wcześniej napisał: Miałeś chamie złoty róg...
Szkoda mi chłopaka, ale trudno. Wisła bez Małeckiego była, jest i będzie.
Taaaaakkk a ten temat, teksty z trybun itp itd tylko potwierdzają że to moja fantazja

Rok temu był idolem <lol> Szczególnie słyszałem te pieśni pochwalne pod jego adresem jak siedziałem na E. O tak to było naprawdę wspieranie na najwyższym poziomie

Dopiszę jeszcze jedno, bo znów wiedzie jakiś oburzony krzykacz. Decyzja zarządu wydaje się słuszna, bo zachował się karygodnie.
Ostatnio edytowane przez szachmat : 21.02.2012 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.02.2012, 13:21
Mocna decyzja zarządu. Chyba dobrze, ale mi trochę szkoda. Lubię go, ale jest idiotą.

Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 21.02.2012, 13:23
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Myślałem że kontrakt upływa mu z końcem tego sezonu
KOntrakt kończy się Małeckiemu dopiero w czerwcu 2014
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.02.2012, 13:24
Dean napisał(a):Wyświetl post
Lubię go, ale jest idiotą.
Najlepsze podsumowanie tematu.

Odpowiedz cytując
marcin_częstochowa
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.02.2012, 13:24
Szkoda. Strata i dla Patryka i dla Wisły, ale myślę, że zarząd po prostu nie miał wyjścia; takie jajca ze strony piłkarza w poważnym klubie nie maja prawa przejść.
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.02.2012, 13:27
nie zamykajcie tematu
z niecierpliwością czekam na komentarz Wolfa hehe

jak ktoś napisał wyżej ... jakby klub już teraz go sprzedał to byłby to tylko znak dla innych że mogą wymusić transfer ... dlatego taka a nie inna decyzja. zatem czekamy do wakacji, wydaje mi się że już dla Wisły nie zagra a szkoda bo ma koleś charakterek
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.02.2012, 13:35
Zamknijmy temat Małeckiego bo to pranie brudów na forum, które jest miejscem publicznym (wchodzi kto chce i czyta) robi tylko szkodę naszemu klubowi i jej kibicom. Czy sie to komu podoba czy nie, Małecki jak i Moskal czy Basałaj są w tym momencie członkami klubu. To taka kłótnia w rodzinie, w której nikomu nic do tego , kto do niej nie należy. Jest decyzja czyli kara. Koniec tematu. Życie toczy się dalej. Harce z wylewniem pomyj na jednego czy drugiego są miodem na serce przybłędów z drugiej strony Błoń i wszystkich tych co Wiśle są niezyczliwi. Nie podtrzymujcie w nich ognia, głupimi tekstami.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów