The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2012, 21:15
krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
A Ty jako kibic Wisły nie czujesz się urażony jego postępowaniem?
Ale powiedz, w którym momencie on mnie uraził?

Gdzie ja mam klub to tez Ci mogę powiedzieć, względem kibiców, ultrasów, SKWK niejeden raz zachowywali się jak najemnicy a na propozycję o złotówkę od biletu z sektora C na oprawy Basałaj odparł że w mafijnych grach uczestniczyć nie będzie.

Co jedyne to Małecki mógł bardziej lightownie podejśc do Moskala. Mimo wszystko on tu najmniej zawinił, mimo że również ma gówno do gadania w tym klubie.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 20.02.2012 o godz. 21:19.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 20.02.2012, 21:17
Patryk zaprzeczył wtedy wszystkiemu co podobno jest dla niego najważniejsze. Olał mecz i kibiców. Znieważył trenera, który nomen-omen jest jedną z legend Wisły więc częściowo też i Kazimierza jako piłkarza. Olał kolegów z drużyny idąc obrażony do domu. W szatni powinna panować atmosfera jeden za wszystkich, a nie jak mi się chce to zagram.

@aNouc: A tyle razy ile SKWK swoim pożal się Boże honorowym postępowaniem szkodziło klubowi, czepia się ktoś tego?

Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.02.2012, 21:17
Na ence przed chwila mowili ze Malecki poprosil zeby moc grac z mloda ekstraklasa.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.02.2012, 21:18
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Jak już Mały ma jakieś pretensje / brak normalnej komunikacji to względem władz klubu, a nie kibiców.

Małecki ma wielu przyjaciół - fanów Wisły i Lechii.
To co się odgrywa to Małecki vs władze klubu. I oni w to nie ingerują. Wielu rzeczy się nie przeskoczy, choćby się chciało, stąd nie wszystko od niego już zalezy.
Widzę że bardzo kochasz pana Małeckiego. Bronisz go , chociaż wiesz że zrobił źle i za każdym razem dajesz argument , który stanowi znikomą ilość prawdy. Kochaj go dalej , ale zrozum że obrzucił cię gównem jak każdego z nas. Kiedyś może zrozumiesz...
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 20.02.2012, 21:21
Np. kiedy odmówił wyjazdu na mecz do Lubina, by pomóc TWOJEJ drużynie w walce o mistrzostwo, albo kiedy wysyłała Ciebie, bądź Twoich kolegów, a nawet jeśli nie, to po prostu innych kibiców do sąsiadki? Takich rzeczy się nie zapomina.
Małecki może i kocha Wisłę, przynajmniej tak się afiszuje, może nie raz wspomógł ultrasów, może zna przyśpiewki i jest gotów kibicować z nami na młynie, może umie grać w piłkę ponadprzeciętnie, ale ma niewyparzony pysk.
Dopóki nie zrozumie, że to nie on jest tu główną gwiazdą, że piłka nożna to sport zespołowy, a nie indywidualny, to lepiej niech się trzyma z dala od drużyny, bo tylko psuje niezłą atmosferę.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.02.2012, 21:21
Reserve napisał(a):Wyświetl post

@aNouc: A tyle razy ile SKWK swoim pożal się Boże honorowym postępowaniem szkodziło klubowi, czepia się ktoś tego?
Przyjdz na spotkanie SKWK, złóż swoją kandyturę na prezesa Stowarzyszenia. Zbierz siebie podobnych, niech zagłosuja na Ciebie i będziecie decydować o tym co jest zamieszczane na stronie SKWK i o podejściu do pewnych spraw.

arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Np. kiedy odmówił wyjazdu na mecz do Lubina, by pomóc TWOJEJ drużynie w walce o mistrzostwo,
Przecież z uporem maniaka piszecie że Małecki to marny piłkarz i jego obecność w Lubinie tylko by zaszkodziła.

Cytat:

albo kiedy wysyłała Ciebie, bądź Twoich kolegów, a nawet jeśli nie, to po prostu innych kibiców do sąsiadki? Takich rzeczy się nie zapomina.
Zwyzywali mu matkę, która jest najświętsza dla niego na świecie, bo ojca nigdy nie miał to pojechał palcem. Ciepłe kluchy to on nie jest żeby mu byle anonim jechał w ten sposob (I żeby nie było, wzór Cezary Wilk powiedział że ma nie napiszę gdzie tych wszystkich którzy najwięcej szczekają z trybun względem piłkarzy") Do dizś nie wiem czemu właśnie na Małeckiego wtedy się pewna grupa osób dojebała.

Reserve napisał(a):Wyświetl post
Kolego nie pieprz mi tu za przeproszeniem o kandydaturze na prezesa i nie odwracaj kota ogonem. Bo SKWK też podejmuje czasem błędne decyzje ale nikt się jeszcze do tego nigdy oficjalnie nie przyznał, a na tym forum już w ogóle próżno szukać wśród "prawdziwych i oddanych kibiców"
Ale SKWK już powtarzało że ma poważaniu to co ktoś pisze w internecie. Jeśli ktoś ma jakieś ale to są od tego walne zgromadzenia gdzie każdy moze przyjśc i porozmawiac. Przyjdz kolejnym razem i powiedz że "SKWK też podejmuje czasem błędne decyzje ale nikt się jeszcze do tego nigdy oficjalnie nie przyznał, a na tym forum już w ogóle próżno szukać wśród "prawdziwych i oddanych kibiców" i dodaj co chciałbyś zmienić, jak Ty to widzisz.

Po paru takich feletionach SKWK celowo Stowarzyszenie już drugiego dnia zorganizowało zebranie i co się okazało? z 500 osób krzyczących na SKWK tutaj na forum przyszła może ... 1 osoba

Zresztą nie o SKWK rozmowa.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 20.02.2012 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.02.2012, 21:24
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Osłabił drużynę? Osłabił.
Jak nieobecność słabego szaleńca w dodatku dywersanta który strzela z 40 m w asyście trzech obrońców może osłabić drużynę. Logika widzę leży.

Jeżeli nieobecność kogoś słabego, osłabia drużynę to znaczy ni mniej ni więcej, że drużyna jest jeszcze słabsza niż nieobecny. To przecież proste. Dlatego się zdecyduj. Albo Małecki jest słaby, albo osłabił drużynę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 20.02.2012, 21:27
Przyjdz na spotkanie SKWK, złóż swoją kandytację na prezesa Stowarzyszenia. Zbierz siebie podobnych, niech zagłosuja na Ciebie i będziecie decydować o tym co jest zamieszczane na stronie SKWK i o podejściu do pewnych spraw.
Kolego nie pieprz mi tu za przeproszeniem o kandydaturze na prezesa i nie odwracaj kota ogonem. Bo SKWK też podejmuje czasem błędne decyzje ale nikt się jeszcze do tego nigdy oficjalnie nie przyznał, a na tym forum już w ogóle próżno szukać wśród "prawdziwych i oddanych kibiców"

Poza tym przejrzyj na oczy - bronisz Małeckiego który jest jeszcze emocjonalnie tak naprawde rozkapryszonym dzieckiem i uważa siebie za pępek swiata? Próbuje ugrać coś dla siebie jawnie plując w twarz wszystkim kibicom.

Odpowiedz cytując
Wislawek
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 20.02.2012, 21:29
Szanowny Panie Małecki.Tu piknik.
Mam niezmierną satysfakcję że 08 listopada na naszym forum przepowiedziałem cytuję
"Jest małym (duchem) człowiekiem i niebawem to pokaże.Wielkim Wiślakiem nie będzie.Nie ma szans.Posłuchaj starszego.Amen.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.02.2012, 21:31
A czym sobie Tomek Frankowski zasłużył na obelgi w stylu "jesteś judaszem" gdy odchodził w cywilizowany sposób z Wisły?On swoich kibiców nie dzielił na lepszych i gorszych nie odwracał się od reszty zespołu o trenerze nie wspomnę.Więc śmieszne są argumenty że Małecki ma konflikt tylko z klubem.NIE dla Małeckiego w Wiśle!!!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.02.2012, 21:34
Cytat:
Przecież z uporem maniaka piszecie że Małecki to marny piłkarz i jego obecność w Lubinie tylko by zaszkodziła.
Patryk potrafi grac w piłkę... jednak on w Lubinie nie powinien się znaleźć nawet gdyby przeprosił i zgłaszał swoją gotowość do gry. W meczu ze Standardem Patryk napluł tysiącom kibicom Wisły w twarz, moim zdaniem specjalnie sabotował grę bo nie potrafię do tej pory wyjaśnić tego dlaczego brał piłkę nie podawał nikomu lutował z 45 metrów po czym zszedł jeszcze obrażony.
Rozumiem mógł nie mieć swojego dnia jednak ja tu widzę celowość w działaniu Patryka. Tak się nie walczy o kontrakt.

Dla mnie jest skandale że piłkarz z wytatuowanym Henrykiem Raymanem, deklarujący swoje przywiązanie do klubu wychodzi na boisko i lutując z 45 metrów okazuję swoje niezadowolenie z powodu małych zarobków. Oglądam tą ligę od ładnych paru lat, w wielu klubach była bieda, piłkarze nie dostawali kasy, organizowali prostesty, ale nigdy nie widziałem takiego czegoś aby ktoś manifestował swoje niezadowolenie sabotując grę. Brak szacunku do trenera, kolegów z drużyny, działaczy, kibiców, historii klubu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.02.2012 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.02.2012, 21:34
Podobno SKWK walczy zawsze przede wszystkim o honor i dobro Wisły Kraków. Nie wyobrażam sobie, że może ktokolwiek ze stowarzyszenia w tej sytuacji bronić wypowiedzi: 'nie chcę grać w tej drużynie', (bo chyba nikt nie podważa prawdziwości słów trenera wypowiedzianych przed kamerami).
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 20.02.2012, 21:35
SKWK pewnie powie że broni honoru prawdziwego Wiślaka - Małeckiego...

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.02.2012, 21:36
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jak nieobecność słabego szaleńca w dodatku dywersanta który strzela z 40 m w asyście trzech obrońców może osłabić drużynę. Logika widzę leży.

Jeżeli nieobecność kogoś słabego, osłabia drużynę to znaczy ni mniej ni więcej, że drużyna jest jeszcze słabsza niż nieobecny. To przecież proste. Dlatego się zdecyduj. Albo Małecki jest słaby, albo osłabił drużynę.
Odpisywałem już wcześniej... Nigdzie nie pisałem Małecki wyp. z Wisły, jesteś słaby i żałosny... NIGDZIE

Małecki nie raz wygrał nam mecz, nie raz ładnie grał, nie raz też doprowadzał do furii przez swoje durne zagrania i decyzje.

Małecki w obecnej formie jest SŁABIZNĄ (każdy ma wzloty i upadki), każdy moment jest też dobry by sie przełamać, więc może nastąpiłoby to w 15 minut w samej końcówce niedzielnego meczu. Żeby Ci bardziej zamotać dodam, że według mojej opinii zagrał ze Standardem gorszy mecz niż Pajlic z Zagłębiem :]

Kapujesz już , czy dalej tłumaczyć?

Potępiam dziuniowate zachowanie 24 letniego chłopaka i ubolewam nad faktem, że równa się z zachowaniem Kalu U.

Krytykuję nieodpowiednie zachowanie, obśmiewam próby tłumaczenia takiego stanu rzeczy (zarobki, Jaliens, zarząd czy co tam jeszcze)

PS.
Mam jeszcze pytanie do wszechwiedzącego arcymyśliciela i rekina biznesu w. :

Idziesz dzisiaj do kantoru wymienić 1000$ na złotówki, gość wypłaca 3150zł.

Za 4 miechy wartość dolara pod wpływem różnych czynników wrasta 1$/4zł

Pytanie brzmi: czy idziesz wtedy do tego samego kantoru i mówisz chłopu żeby dorzucił pare stówek bo 4 miechy temu sprzedawałeś 1k a dzisiaj dolar jest mocniejszy?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 20.02.2012 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
ADAMIAKOWA
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 20.02.2012, 21:42
wyczytałam dzisiaj niezly komentarz do tego calego zamieszania:

`...Z nieoficjalnych ale dobrze poinformowanych źródeł wiem ze Patryk już we wtorek zostanie nowym Ministrem Sportu... Jego pierwszymi decyzjami będą: zakaz wpieprzania kiełbasy na meczach, zakaz gwizdania na frajersko grających gfiazdorow i zakaz zmian piłkarzy grających totalna pa-dake... szczególnie w ważnych meczach... A reprezentacja będzie grała z koszulkami z papieżem zamiast orzełka;...`
Odpowiedz cytując
Wislawek
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 20.02.2012, 21:45
Na koszulkach nie będzie orzełka,ani papieża.Będzie maestro Małecki !
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 20.02.2012, 21:49

Gdzie ja mam klub to tez Ci mogę powiedzieć, względem kibiców, ultrasów, SKWK niejeden raz zachowywali się jak najemnicy a na propozycję o złotówkę od biletu z sektora C na oprawy Basałaj odparł że w mafijnych grach uczestniczyć nie będzie.

Co jedyne to Małecki mógł bardziej lightownie podejśc do Moskala. Mimo wszystko on tu najmniej zawinił, mimo że również ma gówno do gadania w tym klubie.
Chyba nie rozumiesz o co chodzi. WISŁA to jest coś więcej niż Małecki czy Basałaj! Dzisiaj jest, jutro go nie ma. Wisła to lata historii, wzloty i upadki, sukcesy i porażki, to wielcy ludzie, prawdziwi Wiślacy którzy oddawali serce w każdym meczu za swój klub. Ale TY tego nie rozumiesz. Bawisz się w jakieś głupie gierki, wplątując w całe to zamieszanie klub, SKWK i Bóg wie jeszcze kogo. Zrozum, że Małecki odmawiając gry i treningu napluł wszystkim KIBICOM (którzy wiedzą i rozumieją czym jest WISŁA KRAKÓW) w twarz.

Ja czuje się urażony jego zachowaniem. Ty widocznie nie. Chyba wiem dlaczego.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.02.2012, 21:54
krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym zrobił tak jak Małecki i ciągnąc dalej Twoją historyjkę odpowiedziałbym tak.

-Szefie .......e nie przychodzę jutro do pracy. Tak w ogóle to już nie chcę tutaj pracować.

Ciekaw jestem co byś zrobił będąc moim szefem? Czekam na odpowiedź.
Chłopie dalej kroisz swoją bajeczkę
Dla Ciebie szkoda słów - bo cokolwiek nie odpowiem i tak nie zrozumiesz. Po prostu masz ograniczone możliwości percepcji - bez obrazy.
Jedna rada - nie podchodź do pewnych spraw emocjonalnie.... Bez odzewu......

Poważny człowiek nie puszcza takich bredni w eter, podobnie jak poważny człowiek nie zachowuje się jak Małecki, o tym, że Patryk nie jest poważny wszyscy wiemy, o tym pierwszym nie.

Nie dajcie sie nabierać na bzdety, tak jak pisałem, gość niedawno dymał na przystanek zaliczenie robić, a teraz udaje menago który ma dłuższy staż pracy niż okres studiowania Obracać cudzymi pieniędzmi każdy potrafi-najwyżej go wyleją, zabaw zaczyna sie gdy dyrygujesz swoim groszem i możesz utopić.

Obrońca Patryka zawsze wyzywał wszystkich od pokemonów podczas krytyki nastoletnich fochów, a teraz w krytycznej sytuacji gdzie wie, że jego przemyślenia i posty były g. warte próbuje zachować twarz pisząc przyziemniej.

Dokładnie mam takie samo zdanie jak oldp., Patryk mógł zacisnąć zęby, pokazać się przed Euro, prawdopodobnie nigdy więcej takiej szansy/okazji nie będzie mieć.

Utratę punktów w Lubinie zawdzięczamy: Pareice, Pajlicowi i.... Małeckiemu (znacząco osłabił drużynę, mógł zrobić wejście smoka zmieniając Ilieva a zrobił wejście do Me)
Mam wrażenie, że to co podkreśliłem właśnie Ty robisz codziennie i jeszcze nie chodzi o studia tylko o szkołę średnią......

A to poniżej wręcz to potwierdza:
Mam jeszcze pytanie do wszechwiedzącego arcymyśliciela i rekina biznesu w. :

Idziesz dzisiaj do kantoru wymienić 1000$ na złotówki, gość wypłaca 3150zł.

Za 4 miechy wartość dolara pod wpływem różnych czynników wrasta 1$/4zł

Pytanie brzmi: czy idziesz wtedy do tego samego kantoru i mówisz chłopu żeby dorzucił pare stówek bo 4 miechy temu sprzedawałeś 1k a dzisiaj dolar jest mocniejszy?
Powód: łączenie postów
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 20.02.2012 o godz. 22:02.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 20.02.2012, 21:59
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Chłopie dalej kroisz swoją bajeczkę
Dla Ciebie szkoda słów - bo cokolwiek nie odpowiem i tak nie zrozumiesz. Po prostu masz ograniczone możliwości percepcji - bez obrazy.
Jedna rada - nie podchodź do pewnych spraw emocjonalnie.... Bez odzewu......
Jaka napinka
Zwyczajnie w świecie daj mi odpowiedź jaka jest Twoja reakcja jako szefa na taką sytuację. Czy to takie trudne? Czego miałbym nie zrozumieć?

Do jakich konkretnie spraw mam nie podchodzić emocjonalnie? Napisz mi żebym wiedział do czego mam się zastosować.
Ostatnio edytowane przez krzsmi11 : 20.02.2012 o godz. 22:01.
Odpowiedz cytując
Stan58
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 20.02.2012, 22:04
Jestem piknikiem, siedzę na E i nie wyobrażam sobie, żeby Małecki który swoim zachowaniem nie po raz pierwszy obraził kibiców, trenera (teraz Moskala a wcześniej Kasperczaka) a także kolegów z drużyny miał prawo wystąpić w jakimkolwiek meczu Białej Gwiazdy (nawet w ME).
Kiedy wysyłał mnie a przy okazji kilka tysięcy innych kibiców na drugą stronę Błoń już powinien ponieść surowe konsekwencje. Niestety Basałaj chyba się przestraszył chłopaków z sektora C? Już wtedy skłócił kibiców. Przed dalszymi gwizdami z E uratowała Go kontuzja, kiedy to "gwiazdor" przewrócił się na piłce

Jeżeli Basałaj "ma jaja" to nie bacząc na koszty pozbędzie się gwiazdora w trybie natychmiastowym.
Małecki teraz to może sobie zamiast Reymana wytatuować Filipiaka na plecach, może go po drugiej stronie Błoń przyjmą, choćby do sprzedawania kiełbasek.

Stan 58 - piknik od 30 lat.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.02.2012, 22:10
postępujesz w tej chwili dokłqdnie jak on, gdy cię wysyłał na kałużę
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 20.02.2012 o godz. 22:15.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2012, 22:17
Mam wrażenie, że to co podkreśliłem właśnie Ty robisz codziennie i jeszcze nie chodzi o studia tylko o szkołę średnią......

A to poniżej wręcz to potwierdza:

Muszę Cie zmartwić jesteś w błędzie, dużym błędzie, zapytaj zainteresowanego, odpisze Ci że jest dokładnie tak jak ja twierdzę (zresztą czego tu się wstydzić, stweirdzam fakty) :] Mój przykład wolfyego wymieniającego dolce w kantorze idealnie ośmiesza uniewinnienie Patryka przez pryzmat małych zarobków i gadaniu: dajesz więcej albo odchodze.

Dwie skrajności na tym forum:

1) Łobodziński, Dawidowski - propozycje obniżenia kontraktów lub rozwiązanie za porozumieniem stron i takie tam -

pojawia się wolfy : obniżac to sobie możesz majtki wchodząc do toalety, piłkarze mają podpisane kontrakty, nikt Wiśle nie kazał tyle płacić, z kontraktu trzeba się wywiązać!

sytuacja 2)

Małecki zaczyna lepiej grać, ma podpisany kontrakt na jakims tam poziomie, jest jak jest-
pojawia się wolfy: Jaliens zarabia 3 razy tyle, też tak zrobiłbym szefowi, nie znajdą nikogo na nasze miejsca, co to za jaj? Rozumiem Patryka należy mu się podwyżka mimo, że kontrakt mówi co innego.

O co chodzi w takim razie? Kontrakt jest kontraktem/umową czy kontrakt jest kija wart i można sobie bibać?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 20.02.2012 o godz. 22:36.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.02.2012, 22:17
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Na razie się nie ma o co martwić, bo żaden z "miejscowych" nawet się nie zbliżył do poziomu Małeckiego. Czekaj powoli zaczyna sobie wyrabiać markę, ale to jeszcze kwestia roku, półtora zanim zaczną się podobne problemy.
Nie rozśmieszaj mnie . Akurat Czekaj nie będzie robił "podobnych problemów " co Małecki ! On nie ma tak zrytego charakteru ,zresztą mało który piłkarz odstawia taki cyrk . A jeśli Michał będzie prezentował się dobrze , rozwijał swoje umiejętności i kontuzje nie będą go nękać to o podwyżki dla niego jestem spokojny .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.02.2012, 22:18
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Zapracował, ale ostatnio wszystko, kompletnie wszystko s.......ił.
Choćby zarabiał 2 tysiące to nie powinien się tak zachowywać.
Stracił całe uznanie i szacunek w moich oczach.
Głupio mi, że kilka razy go broniłem, bo Patryk wyszedł po prostu na obłudnika...

I sprawdza się to co mówiłem kiedyś - Cupiał nie wybacza i to jest na pewno jeden z powodów, dlaczego Mały podwyżki nie dostał - bo nie oszukujmy się, gdyby Cupiałowi zależało na kasę, to podpisałby nowy kontrakt i zostałby natychmiast sprzedany.
Ja po prostu stwierdzam fakt: Małecki sportowo jest gdzie jest, ponieważ do talentu dołożył ciężką pracę. Kwestia szacunku do niego oraz ocena moralna jego zachowań to już inna bajka.
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Nie rozśmieszaj mnie . Akurat Czekaj nie będzie robił "podobnych problemów " co Małecki ! On nie ma tak zrytego charakteru ,zresztą mało który piłkarz odstawia taki cyrk . A jeśli Michał będzie prezentował się dobrze , rozwijał swoje umiejętności i kontuzje nie będą go nękać to o podwyżki dla niego jestem spokojny .
Dobra, dobra. Ja już czytałem podobne zapewnienia na tym forum odnośnie Patryka. To było jakieś dwa miesiące temu, kiedy kilka osób (w tym ja) nieśmiało wyrażało niepokój polityką klubu oraz tym, że tematem nowego kontraktu Małeckiego (w tę czy inną stronę) nikt się nie zajmuje.
Był temat, ucichł, a teraz .......nęło. No szok, kto się mógł spodziewać?..

Tak napisać może ktoś kto nie rozumie czytanego tekstu - ja tak właśnie zrozumiałem wpisy Wolfyego i wątpię abym się mylił, natomiast WY każecie się tłumaczyć gościowi, że nie jest wielbłądem atakując go wręcz w chamski sposób.....
Ich raczej w....iło to, że śmiałem się nie pochylić nad losem biednego polskiego robotnika który nigdy takich pieniędzy jak Małecki nie zobaczy, obnosząc się jeszcze ze swoim statusem kułaka.
Manchesteru City nie stać było na puszczenie za darmo Teveza, ale my jesteśmy lepsi, u nas honor droższy od pieniędzy. I tego typu złote myśli prezentują wynalazki, które śmiem twierdzić - nie bardzo rozumieją o jakich kwotach tu mówimy. Za pół roku Ci sami kolesie będą w szoku że transferów nie ma, a nawet jak są to beznadziejne. Mam jednego murowanego kandydata, pana od "mamy skład na mistrzostwo".

Nic to - we wtorek będziemy mądrzejsi.

LucjuszWielki - przeczytałem Twoje pytanie trzy razy i nadal go nie rozumiem. Widocznie za głupi jestem. Z powodu kompleksów jakie tym we mnie wywołałeś trafiłeś na zaszczytną listę osób przeze mnie ignorowanych. Możesz tam nawiązać ciekawą dyskusję z użytkownikami twierdzącymi, że jestem Patrykiem Małeckim oraz tymi którzy grożą, że mnie wykupią (Niemcy?).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 22:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
cyrus
Member

Od: 12.2002

Stary 20.02.2012, 22:38
Chyba niektórym z was pomyliło się forum Wisły ze stroną funclubu Małeckiego.
Odcinając się od całej otoczki postaci Małeckiego fakty są takie:
W sobotę Małecki odrzucił rękę wyciągnięta przez Kazia Moskala, można mu to przebaczyć bo różnie ludzie reagują pod wpływem emocji. Niestety dwa dni później pomimo tego, że miał czas na to żeby przemyśleć całą sytuację to obwieszcza w szatni, że nie zagra w meczu z Zagłębiem.

Tyle jeżeli chodzi o fakty, teraz będzie emocjonalnie.

Jak ktoś interpretuje tą sytuację inaczej niż już nawet nie jak oplucie, a obszczanie ciepłym moczem Klubu, Kibiców i Kazia Moskala to ma nierówno pod sufitem. W dupie mam to, że mógł sie poczuć niedoceniany, niekochany i słabo opłacany. Nie wiem czym się kierują osoby dorabiające do tego jakieś ideologie, gówniarz miał zobowiązania wobec Wisły, ale ważniejsza dla niego okazała się kasa i z premedytacją odwrocił się od drużyny, akurat wtedy kiedy mamy do rozegrania bardzo ważne mecze.

Nie chce nikogo obrażać więc nie będe się odnosił do poszczególnych wypowiedzi "kumatych", apeluję tylko o jedno: Pamiętajcie, że dobro Klubu jest zawsze na pierwszym miejscu, jeżeli ktoś uważa, że Małecki jeszcze kiedykolwiek powinien założyc koszulkę Wisły, to sorry ale nie mam dla niego ani krzty szacunku tak jak Małecki nie ma go dla Wisły!

P.S. MOSKAL KAZIMIERZ nie rusz KAZIKA bo zginiesz...
Ostatnio edytowane przez cyrus : 20.02.2012 o godz. 22:42.
cyrus
Odpowiedz cytując
Stan58
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 20.02.2012, 22:40
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
postępujesz w tej chwili dokłqdnie jak on, gdy cię wysyłał na kałużę

Tylko widzisz tym się różnimy, że ja zawsze kochałem Wisłę, chociaż nie mam tatuażu z Reymanem, a On wypiął się na klub, kolegów z drużyny, trenera i kibiców.

Powtarzam jeśli Basałaj "ma jaja" to Małecki nie powinien już NIGDY założyć koszulki z Białą Gwiazdą.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.02.2012, 22:50
cyrus napisał(a):Wyświetl post
Chyba niektórym z was pomyliło się forum Wisły ze stroną funclubu Małeckiego.
Odcinając się od całej otoczki postaci Małeckiego fakty są takie:
W sobotę Małecki odrzucił rękę wyciągnięta przez Kazia Moskala, można mu to przebaczyć bo różnie ludzie reagują pod wpływem emocji. Niestety dwa dni później pomimo tego, że miał czas na to żeby przemyśleć całą sytuację to obwieszcza w szatni, że nie zagra w meczu z Zagłębiem.

Tyle jeżeli chodzi o fakty, teraz będzie emocjonalnie.

Jak ktoś interpretuje tą sytuację inaczej niż już nawet nie jak oplucie, a obszczanie ciepłym moczem Klubu, Kibiców i Kazia Moskala to ma nierówno pod sufitem. W dupie mam to, że mógł sie poczuć niedoceniany, niekochany i słabo opłacany. Nie wiem czym się kierują osoby dorabiające do tego jakieś ideologie, gówniarz miał zobowiązania wobec Wisły, ale ważniejsza dla niego okazała się kasa i z premedytacją odwrocił się od drużyny, akurat wtedy kiedy mamy do rozegrania bardzo ważne mecze.

Nie chce nikogo obrażać więc nie będe się odnosił do poszczególnych wypowiedzi "kumatych", apeluję tylko o jedno: Pamiętajcie, że dobro Klubu jest zawsze na pierwszym miejscu, jeżeli ktoś uważa, że Małecki jeszcze kiedykolwiek powinien założyc koszulkę Wisły, to sorry ale nie mam dla niego ani krzty szacunku tak jak Małecki nie ma go dla Wisły!

P.S. MOSKAL KAZIMIERZ nie rusz KAZIKA bo zginiesz...
Zgadzam się z powyższym postem w 100%, od siebie dodam jeszcze, że skoro Franek jest w klubie persona non grata - a porównajcie sobie klasę, inteligencję, umiejętności i wkład w klub Franka a Małeckiego - to na prawdę przecieram oczy ze zdumienia, że są jeszcze ludzie, broniący Małego. Wierzyć się po prostu nie chce, że obłuda wśród niektórych kibiców jest aż tak wielka.
Jak pisałem wcześniej - jestem pewien, że co poniektórym jest głupio i wstyd, że dali by się za Małego pochlastać, a on ich potraktował ciepłym słomkowym strumieniem. No i jak tu teraz z tego wybrnąć?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.02.2012, 22:50
No cóż przez kilkanaście stron czytania różnego rodzaju plwocin userów tego forum, ten post mnie z lekka załamał. Powód jest jeden Witku - przez te kilkanaście stron postów Wolfy został zjechany przez dziesiątki różnego rodzaju kolesi, których łączy tylko jedno "BRAK UMIEJĘTNOŚĆ CZYTANIA ZE ZROZUMIENIEM". Dlatego Twój post jest dla mnie zaskakujący, bo Ty akurat z tym problemów nie masz.

Wolfy - jeżeli chodzi o merytorykę swoich wypowiedzi przekazał tyle:
1) Rozumie Małeckiego - który z powodów braku nowego kontraktu może przeżywać frustrację - biorąc pod uwagę stosunek jego zarobków do zarobków innych często mniej przydatnych graczy;
Ale czemu, ja tej frustracji nie rozumiem... Bronił mu ktoś transferu? Zgłosił się ktoś po niego i klub powiedział veto?

Chce mieć kontrakt taki jak Jaliens niech rozegra 200 minut na MŚ, broni mu ktoś? Niech strzeli hatricka Brazylii, to kupi go Real i będzie mu płacił miliony...

Skoro oferta Wisły go nie satysfakcjonuje, to niech znajdzie frajera który go zatrudni, ale w między czasie niech wypełnia kontrakt.
Cytat:
2) wskazał niedobrą praktykę działania klubu - w odniesieniu do wychowanków, którzy powinni grać za pół darmo, ku chwale ojczyzny, a nowe nabytki mogą zarabiać kokosy;
Jakich ....a wychowanków?

Czy Małecki zgodziłby się na zapis w kontrakcie gdy do nas przychodził w stylu "jak się nie sprawdzę to możecie mi obciąć pensję". Jak myślisz?
Cytat:
3) stwierdził, że w sprawie z Małeckim klub jest w ciężkiej dupie, bo cięzko będzie go w ciągu tygodnia wytransferować, a gdy skorzysta z Prawa Webstera, to zostanie nam parę groszy, które może i ktoś zapłaci a może nie (casus Kokoszki)....
Trudno, i tak kasa jaką otrzymamy za niego z webstera, powinno się zwrócić jego utrzymanie przez te parę lat. Choć jak się znajdzie frajer w Arabii Saudyjskiej, to oczywiście sprzedać go należy...

Cytat:
Ciekaw jestem kto z Was wielcy Userzy zachowałby się inaczej w następującej sytuacji:
1) Zaczynacie pracować w firmie - okres próbny - kasa 1000 zł
2) po 3 miechach - umowa o pracę na 10 lat, stoi 3000 zł
3) po 2 latach pracy jesteście doświadczeni - więc w ramach pracy zespołowej na Was spada znaczna część obowiązków - wynagrodzenie pozostaje bez zmian
4) w 4 roku zatrudniają Heńka, który robi połowę tego co Wy, ale zaqrabia 6000 zł.

I teraz najlepsze - idziecie do szefa i mówicie chcę podwyżki, ja mam w ch....j więcej obowiązków i roboty niż Heniek, więc powinienem zarabiać lepiej

Szef - OK dostaniecie podwyżkę - 4.500 zł, ale umowa na nowe 10 lat ...... Ale szefie, przecież Heniek zarabia więcej !!!! No ale on jest z zewnątrz a wy opoka naszej firmy, Wy tutaj jesteście niezbędni, a jego w kązdej chwili możemy się pozbyć.....
Że co?

Podpisałeś, że do 2013 będziesz zarabiał 3000 więc się wywiąż. Potem rób co chcesz...

Cytat:
Oczywiście rozumiem, że wszyscy przyjmujecie podwyżkę, albo dalej rypiecie na starych zasadach No i oczywiście bez żadnej frustracji !!!!
A przykładu w sumie nie rozumiem...

Nie wiem, Małecki ma jakieś inne obowiązki niż inny piłkarze? Karzą mu piłki zbierać, trawę kosić?

Zadam ci i naszemu milionerowi co to siedzi na czacie po dwadzieścia godzin na dobę inne pytanie:

dzwoni do ciebie jutro Orange/Play itp, i mówi, że sorry, ale podpisali z tobą złą ofertę. Że owszem dali ci 50 minut do wszystkich sieci za 30 zł, ale teraz to przemyśleli i jednak chcą 45 zł. Co im mówisz? Ok i tak fajna oferta, zgadzam się na nową umowę. Czy też, ".... mnie to obchodzi do XX.YY mam podpisaną umowę i macie się z niej wywiązać?
Ddf
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Stary 20.02.2012, 22:59
Nie było i nie będzie w Wiśle piłkarza/przynajmniej w erze Cupiała/, który tak by się z nią identyfikował. Patryk popełnił kilka błędów ale jeszcze za nim zatęsknicie jeśli odejdzie
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 20.02.2012, 23:02
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
dzwoni do ciebie jutro Orange/Play itp, i mówi, że sorry, ale podpisali z tobą złą ofertę. Że owszem dali ci 50 minut do wszystkich sieci za 30 zł, ale teraz to przemyśleli i jednak chcą 45 zł. Co im mówisz? Ok i tak fajna oferta, zgadzam się na nową umowę. Czy też, ".... mnie to obchodzi do XX.YY mam podpisaną umowę i macie się z niej wywiązać?
To jest oczywiste, podoby przykład podałem z kantorem. Większośc ludzi poza sorryziomkami z C i pewnym panem są jednak innego zdania, co wyraźnie napisali.

Oczywistym jest też, że klub powinien dążyć do wyprostowania sytuacji i postaraniu się o jakiś zarobek z Małeckiego, a to że z nim jest jak jest prawie każdy wiedział, jakby nie kasa i Jaliens to byłoby 100 innych powodów z problemami, tyle razy Patryczek mówił, że się zminił. Pod jakim względem?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów