The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2012, 00:55
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Bo podpisując kontrakt trzy lata temu chyba widział co podpisuje.
Był w zupełnie innym miejscu kariery.
To tak jak z okresem próbnym albo stażem - też zarabiasz mniej, ale liczysz że jeśli się sprawdzisz dostaniesz lepsze warunki.

A tak BTW. - bardzo często piłkarze nie wiedzą co podpisują. Później różne jaja z tego wychodzą...

lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Załóżmy, że jest tak jak pisze wolfy i Patryk nie jest idiotą, zasługiwał na wyższy kontrakt, nie dostał go i dlatego odwalił taką szopkę.
Nie wiem. Ludzie są różni, większość nie zachowuje się chłodno i racjonalnie. Ja jestem pod tym względem "odmieńcem", ale przez to często popełniam błąd polegający na założeniu, że wszyscy tak chłodno kalkulują jak ja.
Równie dobrze może za tym nie stać nic.

jerry.lii.lewis - wow, to by dopiero była trauma. Okazałoby się, że Patryk nie tylko zarabia skandalicznie dużo, ale przy okazji miażdży was intelektualnie.
Nie chcę pogłębiać waszych kompleksów - nie jestem Małeckim. W ogóle słabo gram w piłkę, w szkole zwykle stałem na bramce.
Tak więc głowa do góry ;-)
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 01:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Stary 20.02.2012, 00:58
Mało tego. wolfy twierdzi, że to Patryk Małecki został wykorzystany przez klub Wisła Kraków! Nie wierzę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2012, 01:04
krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
Mało tego. wolfy twierdzi, że to Patryk Małecki został wykorzystany przez klub Wisła Kraków! Nie wierzę.
Miałeś iść spać chyba?
Wykorzystany może nie, ale nie postąpiono z nim do końca fair. Podobnie zresztą jak z Brożkami czy Kubą Błaszczykowskim.
Nie będę się powtarzał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.02.2012, 01:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Był w zupełnie innym miejscu kariery.
To tak jak z okresem próbnym albo stażem - też zarabiasz mniej, ale liczysz że jeśli się sprawdzisz dostaniesz lepsze warunki.

A tak BTW. - bardzo często piłkarze nie wiedzą co podpisują. Później różne jaja z tego wychodzą...
No nie zupełnie tak jak ze stażem, albo okresem próbnym, tutaj umowy są zwykle na kwartał, albo pół roku, nie na 5 lat. Do stażu można bardziej porównać kontrakty na jakich byli (są) u nas Dolha, Issa Ba, Branco, Beto Pareiko czy Lamey.

A do BTW: sądzę, że większość ludzi nie wie, co podpisuje.
.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.02.2012, 01:38
Cytat:
Nawet jeśli chodzi o kasę - uważa, że zarabia za mało to negocjuje. Nie dostał ile chce - gra do końca kontraktu i odchodzi albo zostaje sprzedany.
W tym zdaniu jest zawarta podstawowe przeslanie, ktorego czesc osob nie chce zrozumiec. Nikt tutaj nikogo do niczego nie zmusza, Małecki nie jest zadna ofiara tylko zwyczajnie strona umowy.

Oczywiscie klub pilkarski dziala w specyficznych warunkach bo wlasciciel w jakims stopinu musi kierowac sie opinia kibicow z ktorych zyje. Co z tego skoro w tym momencie Małecki nie ma juz po swojej stronie argumentow? Odbieral je sobie z kazdym kolejnym miesiacem a ostatni jaki prawdopodobnie dzisiaj stracil prawie w calosci to kibice.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.02.2012, 01:46
Wolfy, chłopie -zrozum, że nie przekonasz do swych racji rzesze ludzi. Wręcz zastanów się - jeżeli 30 osob mówi, że coś jest nie halo, a Ty i jeszcze jeden kolega twierdzicie, że jest halo to może warto się zastanowić czy to wy będący w wielkiej mniejszości macie racje, czy może naprawde sporo osób.

Jesteś ziomem Patryka, spoko - pewnie Mały czyta to forum, więc to doceni, ale ani Ty, ani Tobie podobni nie zrobią nic i nie zmienią tego, że zachowanie Patryka w....iło wiele osób - niezależnie od tego czy robił to z głębokich powodów, czy po prostu zagotował mu się beret. Naprawdę - jeżeli w ogóle jeszcze zobaczymy do w składzie Wisły (w co mocno wątpie, przynajmniej jeśli chodzi o 11), to wystarczy jeden odważniejszy na trybunach, który gwizdnie, by pare tysięcy też zaczęło gwizdać.

Bo to co reprezentuje sobą Mały jest niegodne noszenia koszulki z Bialą Gwiazdą.
To co tu mówili już co poniektórzy - Reyman się w grobie przewraca.
Patryk nie jest naszym zbawicielem. Jeden też sobie kiedyś godło wytatuował na piersi, potem grał u nas i całkiem sobie Kraków polubił.

I jeśli chodzi o mnie - choćby Małecki teraz się zaczął kajać i błagać o wybaczenie, to niewiele to zmieni. To byłaby jego kolejna zagrywka, by zjednać sobie tłum.
I nie zapisze się on w historii jako legenda, ale jako chłoptaś, który podzielił kibiców, bo sam mianował się liderem i największym Wiślakiem. A koło grającego w Polonii Baszcza chlopczyk stanąć nie może - o naszym Kaziu nie wspominając.

I naprawde .......i mnie to co myslą sobie żydki, warszawiacy i inni. Mamy w szeregach pajaca, który za kase sprzedał swoj klub. Bo gdyby idealy byly ponad kasą to zachowywalby się inaczej.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 20.02.2012, 02:17
Widzisz, ja nie pracuję w Tesco, Biedronce, nie jestem też biurwą (chociaż żadna praca nie hańbi i kto wie, jak może życie się potoczyć...). Powiedziałem dokładnie to poprzedniemu szefowi i do dziś nie znaleźli nikogo na moje miejsce. Z obecnym będę negocjował podwyżkę i jeżeli nie będę zadowolony, to problem będzie miał on, a nie ja. Ja pracę znajdę bez większego problemu. Pisze to nie dlatego żeby pokazać jaki to jestem zajebisty, raczej chodzi tu o mechanizm. Jeżeli łatwo Cię zastąpić to niewiele możesz - OK, ale to tylko jedna strona medalu.

Dlatego rozumiem Patryka, bo podobnie jest z dobrymi piłkarzami. Są towarem deficytowym, przez co mogą się cenić. Mogą dyktować warunki.
Dyktować to można warunki wtedy gdy się negocjuje kontrakt i gdy ma się silną pozycje. Gdy się kontrakt podpisze to trzeba go przestrzegać. Więc kiedy się już podpisze kontrakt to już nie można dyktować warunków. Nawet jak się jest "towarem deficytowym".

Nie stać by Cię było na mnie, dzieciaku. Prowadzisz w ogóle jakąś działalność, pracujesz?
Podejrzewam, że przeżyłbyś ciężki szok gdybyś zobaczył jak to u mnie wygląda, ale z szefem jestem na Ty.
Twoje poczucie samozajebistości jak to ujął willow jest na prawdę wielkie. Bardzo wielkie...
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.02.2012, 02:23
Ciekawe o jaki rosyjski klub chodzi. Terek?
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.02.2012, 02:40
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Dyktować to można warunki wtedy gdy się negocjuje kontrakt i gdy ma się silną pozycje. Gdy się kontrakt podpisze to trzeba go przestrzegać. Więc kiedy się już podpisze kontrakt to już nie można dyktować warunków. Nawet jak się jest "towarem deficytowym".

.
Otóż to .Dlatego cała ta dyskusja nie ma sensu bo sprawa jest aż nadto oczywista .Popisałeś kontrakt to masz się z niego wywiązywać i kropka.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.02.2012, 02:52
Ciężko bronić Małego po tym numerze
Ja już pomijam te wszystkie 'wyższe tony' ale do chuja pana
Gość zarabia 30 koła miesięcznie - przychodzi do roboty i mówi że on to p...li.Nie będzie grał bo taki ma kaprys.
W dupie ma trenera, kolegów , pracodawce
Ja się nie dziwię że ludzie są wkurzeni. Każdy gdzieś pracuje albo będzie pracował i jak nie jest sam sobie szefem to wie dobrze jakie są zasady.
Do tego kompletny brak szacunku do Moskala.Gość kopie się po czole, zamiast podziękować że w ogóle przez godzinę biegał, to wielkie pretensje
Ja rozumiem że Mały toczy jakąś swoją wojenkę z klubem(o $ , transfer czy co tam jeszcze) ale tak rażącego zlewu na obowiązki i takiej dziecinady , to nie usprawiedliwia.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 20.02.2012, 03:00
wolfy
Cytat:
Dlatego rozumiem Patryka, bo podobnie jest z dobrymi piłkarzami. Są towarem deficytowym, przez co mogą się cenić. Mogą dyktować warunki.
Wszystko fajnie, tylko Malecki nie jest dobrym pilkarzem. Technicznie to poziom dolnych rejonow drugiej ligi hiszpanskiej. Taktycznie to poziom... nie wiem, 12 latkow z La Masii Charakterem tez nie nadrabia swoich brakow...
Towarem deficytowym on w zadnym wypadku nie jest.

---------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedac, a jak sie nie da, to wyslac do rezerw rezerw i niech tam przeczeka te 6 miesiecy. Oczywiscie optymalniejszym rozwiazaniem jest sprzedaz, ale... interesuje mnie kto sie porwie i kupi zawodnika ktory od kilku miesiecy nie potrafi zagrac 2 dobrych meczow z rzedu
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.02.2012, 03:01
Szkoda, że nie odstawiał takich cyrków jak holender był w czapce kapitana tego statku
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.02.2012, 03:16
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nie odstawiał takich cyrków jak holender był w czapce kapitana tego statku
Taktyka holendra polegała z grubsza na posyłaniu długich dzid w kierunku Małeckiego i liczeniu na jego szybkość .Jako , że raz się powiodła (Apoel) Małecki poczuł się chyba piłkarzem na poziomie Messiego i do dzisiaj chodzi z głową w chmurach .U Roberta czuł się jak gwiazdor ale jak trener Moskal przestawił zespół na grę kombinacyjną oraz wymienność pozycji holowanie piłki z oczami wbitymi w murawę stało się zbędne i niepożądane .
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.02.2012, 07:30
Czegoś tutaj nie rozumiem. Piłkarz Małecki wg co niektórych miał prawo zachować się tak jak się zachował bo...Jaliens zarabia więcej.
Po pierwsze. Jaliens ma CV. Nie dostał tych pieniędzy za to , że był no name'em. Czyli zapracował w swej karierze na to by negocjować taką stawkę.
Po drugie skoro Patryk Małecki ma ważny kontrakt z Wisłą( przez następne 3 lub 4 lata jeszcze!!!!) to dlaczego klub ma mu dac ta podwyżkę, co?
Po trzecie czym zasłużył sobie Małecki na nią? Bluzganiem na kolegów z drużyny>Wprowadzaniem złej atmosfery? Jedną niezłą rundą w karierze? Przecież ten kopacz miał co najywżej przebłyski. Jego gra cześciej irytuje niż powala.
Po czwarte na szacunek to chyba jednak trzeba więcej zrobić niż jedną dziarę i pośpiewanie na gnieździe.Tak wiem-poimprezował z ludźmi ubranymi na czarno. Postawił im imprezkę raz czy drugi. Ale to chyba nie powód żeby dawać się mu szantażować!
Podobno jest oferta z Rosji. Jak dla mnie temat jasny i panu Małeckiemu należy powiedzieć: Do zwidania.
Odpowiedz cytując
JasiekS
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 20.02.2012, 07:39
Masz rację kolego ale patrząc racjonalnie wzrost zarobków małęmu sie nalezy nie moze do jakichs gigantycznych rozmiarow ale srednia stawke w druzynie powinen dostac..prawda jest niestety ze patryk popadl w samouwielbienie i uwaza sie za najwspanialszego i najlepszego i wymaga gwiazdorskiego traktowania....obawiam sie ze moze skonczyc niedlugo jak jego kolega z reprezentacji mlodziezowej dawid janczyk...pograja w amatorskiej druzynie w irlandii dorabiajac w fabryce parowek-------> mały ogarnij sie!
Trzej Królowie Wielkich Miast
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.02.2012, 07:44
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Czegoś tutaj nie rozumiem. Piłkarz Małecki wg co niektórych miał prawo zachować się tak jak się zachował bo...Jaliens zarabia więcej.
Po pierwsze. Jaliens ma CV. Nie dostał tych pieniędzy za to , że był no name'em. Czyli zapracował w swej karierze na to by negocjować taką stawkę.
Po drugie skoro Patryk Małecki ma ważny kontrakt z Wisłą( przez następne 3 lub 4 lata jeszcze!!!!) to dlaczego klub ma mu dac ta podwyżkę, co?
Po trzecie czym zasłużył sobie Małecki na nią? Bluzganiem na kolegów z drużyny>Wprowadzaniem złej atmosfery? Jedną niezłą rundą w karierze? Przecież ten kopacz miał co najywżej przebłyski. Jego gra cześciej irytuje niż powala.
Po czwarte na szacunek to chyba jednak trzeba więcej zrobić niż jedną dziarę i pośpiewanie na gnieździe.Tak wiem-poimprezował z ludźmi ubranymi na czarno. Postawił im imprezkę raz czy drugi. Ale to chyba nie powód żeby dawać się mu szantażować!
Podobno jest oferta z Rosji. Jak dla mnie temat jasny i panu Małeckiemu należy powiedzieć: Do zwidania.
"...poimprezował z ludźmi ubranymi na czarno..." - to już wiem skąd ten tatuaż papieża ,Patryk pewnie dostąpił zaszczytu powołania.

Zastanawiam się nad jednym. Oglądałem ostatnią Ligę+Ekstra i ogólnie postawa tych ludzi mnie tam rozwaliła.

Świerczewski o swoim numerze telefonu, Wieszczycki o przepraszaniu drużyny i trenera , Rudzki o Tevezie i Mancinim. Temu trio też by się przydał lód na rozpalone czoła.

Swoją drogą wielu na tym forum zapomina ,że Małecki jest tym kim jest bo stoi za nim marka czyli Wisła Kraków, która z automatu daje mu sporo prestiżu, pozycji , krótko pisząc ta cała historia Wisły (sukcesy) są wartością dodaną. No teraz wyobraźcie sobie tak słabego relatywnie piłkarza jak Małecki w takim ŁKS-ie czy innym klubie bez tej całej otoczki. Nawet pies z kulawą nogą by o nim się nie zająknął.

Melikson najzdrowsze podejście - "ja tu jestem TYLKO piłkarzem" . No właśnie !!! Maorowi się role i konteksty nie mylą.

PS. Wczoraj obserwując grę Wisły w przodzie przeciw Zagłębiu (tyły -wiadomo farfocle i prezenty) miałem nieodparte wrażenie ,ze z Małeckim ta gra nie wyglądałaby tak dobrze , tak płynnie, szybko. Widać różnicę. Jeżeli wyeliminować błędy w obronie (na to się nie zanosi) to byłoby dobrze.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 20.02.2012 o godz. 08:22.
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 20.02.2012, 07:57
Piłkarz Małecki pokazał jak szanuje Wisłę i jej pracowników, jak szanuje Jej barwy, jak szanuje Jej historię i co najważniejsze jak szanuje kibiców. Nie wystarczy pomalować fasady (tatuażami) i pokrzyczeć pod publiczkę z gniazda dla poklasku jaki to Ja super jestem. Właśnie wyszło szydło z worka jakim jest Piłkarz Małecki.... jak dziecko w piaskownicy.
A tak na marginesie poczekamy i zobaczymy jaki w dalszej kolejności tatuaż znajdzie dla siebie Piłkarz Małecki.... i w cale bym się nie zdziwił gdyby to Kazimierz Deyna był w następnej kolejności.Przecież żeby zdobyć poklask i szacunek wystarczy coś sobie wytatuować i coś tam pokrzyczeć z gniazda....

pozdrawiam wszystkich zdroworozsądkowych kibiców Wisły
bez odbioru
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.02.2012, 08:01
JasiekS napisał(a):Wyświetl post
Masz rację kolego ale patrząc racjonalnie wzrost zarobków małęmu sie nalezy nie moze do jakichs gigantycznych rozmiarow ale srednia stawke w druzynie powinen dostac..prawda jest niestety ze patryk popadl w samouwielbienie i uwaza sie za najwspanialszego i najlepszego i wymaga gwiazdorskiego traktowania....obawiam sie ze moze skonczyc niedlugo jak jego kolega z reprezentacji mlodziezowej dawid janczyk...pograja w amatorskiej druzynie w irlandii dorabiajac w fabryce parowek-------> mały ogarnij sie!
No zaraz. To nie jest tak, że mu nie chceli dać podwyżki. On po prostu chciał więcej niż mu zaoferowali.Jego nie interesowała średnia płaca. Stąd jego fochy od jakiegoś czasu.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 20.02.2012, 08:03
Cytat:
Melikson najzdrowsze podejście - "ja tu jestem TYLKO piłkarzem" . No właśnie !!! Maorowi się role i konteksty nie mylą.
Dodatkowo pomimo takowego podejścia, nie można mu zarzucić braku zaangażowania.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 20.02.2012, 08:15
Nikt tu nie ruszył jeszcze jednego dość chyba oczywistego aspektu tej całej sytuacji. Jeżeli ktokolwiek obserwuje Małego pod kątem kupna to Moskal zrobił mu ogromną przysługę zdejmując go z boiska. Mały grał w meczu ze Standardem tragicznie. Jeżeli faktycznie jest jakiś kupiec to po tych 60 minutach podejrzewam zaczął się poważnie zastanawiać.
Można różne rzeczy robić podczas negocjacji. W zasadzie nie ma ograniczeń. Trzeba mieć tylko argumenty. On na dzień dzisiejszy ich nie ma.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.02.2012, 08:29
Bronex napisał(a):Wyświetl post
"
Za to reprezentacje już mu się pomyliły
To dopiero była jazda.

Sorry ale nie mogłem sie powstrzymać.

Nie mam zamiaru bronić Patryka, ale jest też inny wymiar tej farsy.

Mam nadzieję że uda się Małeckiego sprzedać. Może jakieś grosze odzyskamy. Będzie akurat na nowego Paljica albo innego Lameya na roczne wypożyczenie

Nie piszę tego złośliwie, ale w normalnych warunkach pewnie szybko byśmy się pozbyli Patryka, natomiast My pozbędziemy się w naszych realiach dobrego skrzydłowego. (Bez przesady że taki słaby, bo żal to czytać) A kogo pozyskamy? W tym największy problem. Pewnie nikogo albo darmowego Dragana. Ponadto na jego pensji zaoszczędzimy "grosze" bo relatywnie do innych kopaczy "grosze" zarabiał. To jest problem dla Wisły. A nie jakieś fochy Patryka i "płacze" kibiców.

Wywalając Patryka
- stracimy dla nas dobrego kopacza
- nic nie zarobimy
- gówno zaoszczędzimy na pensji bo gówno zarabiał

Dlatego trzeba go sprzedać, choćby za grosze żeby cokolwiek było dla klubu.
(Na nową pensje dla kolejnego Lameya moze styknie?)

Natomiast fakt faktem. Piotrek Brożek bijący na głowę Paljica zarabiał ponad 2 razy mniej niż Serb. Tak u nas zarabiają wychowankowie. Mam nadzieję że Michał Czekaj też to wie i nie wiąże z Wisłą żadnych planów. Jesteś wychowankiem, zatem grasz za pół darmo.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.02.2012, 08:36
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Wywalając Patryka
- stracimy dla nas dobrego kopacza
- nic nie zarobimy
- gówno zaoszczędzimy na pensji bo gówno zarabiał

Natomiast fakt faktem. Piotrek Brożek bijący na głowę Paljica zarabiał ponad 2 razy mniej niż Serb. Tak u nas zarabiają wychowankowie. Mam nadzieję że Michał Czekaj też to wie i nie wiąże z Wisłą żadnych planów. Jesteś wychowankiem, zatem grasz za pół darmo.
Dziękuje za tego posta, zaoszczędziłem czas na napisanie tego samego

Biorąc pod uwagę naszą "aktywność" na rynku transferowym pozbycie się Małeckiego będzie tylko początkiem naszych problemów.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.02.2012, 08:42
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Dziękuje za tego posta, zaoszczędziłem czas na napisanie tego samego

Biorąc pod uwagę naszą "aktywność" na rynku transferowym pozbycie się Małeckiego będzie tylko początkiem naszych problemów.
A trzymanie w klubie Małeckiego, który wyraźnie powiedział że NIE chce grać ani trenować w tej drużynie będzie bardzo inteligentne - "jeśli grasz nieźle, to możesz czuć się w klubie półbogiem". Psuje atmosferę! Jakoś Teveza się nie wahali wyrzucić z City - wiem że skala inna ale jednak. Ja sobie nie wyobrażam Małeckiego w Wiśle. I będę pierwszym, który w razie jego zostania w drużynie będzie go wygwizdywał przy każdym kontakcie z pilką.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 20.02.2012, 08:47
Nie chce bronić Patryka, ale Tevez chyba powrócił do składu M. City.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.02.2012, 08:58
Na to już raczej za późno. Trzeba było działać miesiąc-dwa temu. Wtedy na forum wiele osób wyrażało obawy, że może się to tak skończyć.

Widzisz, ja nie pracuję w Tesco, Biedronce, nie jestem też biurwą (chociaż żadna praca nie hańbi i kto wie, jak może życie się potoczyć...). Powiedziałem dokładnie to poprzedniemu szefowi i do dziś nie znaleźli nikogo na moje miejsce. Z obecnym będę negocjował podwyżkę i jeżeli nie będę zadowolony, to problem będzie miał on, a nie ja. Ja pracę znajdę bez większego problemu.

Z kim i o czym dyskutujecie?

Przecież chłopiec jeszcze chwilę temu jeździł tramwajo-busem na kolosy i spinał się klasówką, a teraz jest rozchwytywanym menagerem na rynku pracy, gdzie head hunterzy nie wiedzą jak go podejść...wy łykacie te kity i przekomarzacie się o słuszności postępowania Patryka?

Małecki powinien negocjować jak profesjonalista, tylko problem w tym, że nie potrafi i mu się chyba wydaje że tak dziecinno-buracki sposób jest jedynym wyjściem...

Czasem jednak piłkarzykom przydaje się ukończenie choć średniej czy zawodowej szkoły....

Ps.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.02.2012, 09:00
Trzeba zwyczajnie wyciąć wrzód bo zaczął się jadzić. Zwłaszcza teraz przed najważniejszym meczem sezonu.
Niestety aby rozmawiać o pieniadzach to trzeba mieć klasę i argumenty a tego Małeckiem ostatnio brakuje. Jego gra jest znacznie poniżej możliwości, które niewątpliwie posiadał. Jest jedna, rzecz która niepokoi bardziej - Małecki szybko się zniechęca. Przez długi okres pełnił rolę "trybuna ludu" a akolici z C bronić go byli gotowi własną piersią nawet wówczas kiedy lejąca się z niego żółć podzieliła trybuny na gorszych i lepszych.

Z powodu braku zaangażowania i wyników piłkarskich (brak ofert z rynku zewnętrznego) gra piłkarska zaczęła zmieniać się z grę na emocjach ludzi. Przywiązanie do barw, jawnie okazywana niechęć do konkurentów - zupełnie zmieniała optykę z jaką patrzyliśmy na Małeckiego. Z piłkarza zaczął stawać się kimś kto ma przypominać czym jest wiernośc i przywiązanie. Jednak mnie przypomina to obraz męża pijaka na rodzinnej imprezie. Małecki (mąż), mówi rodzinie jak kocha żonę (Wisłę), ale ona mu nie "daje", więc on ją bije (kłóci się i demonstruje niechęć).

Klub też zawinił - nie wykorzystał potencjału medialnego Małeckiego i nie potrafił go odpowiednio ukierunkować przez co Patryk szkodził marce Wisły Kraków i utrwalił swój ksenofobiczny wizerunek.
Jakby Małecki był odpowiednio opracowany to może on gościłby wczoraj w Lidze Plus Ekstra a nie "Pinokio" opowiadający brednie o swoich znajomościach z Avramem Grantem, Blanc, Redknappem i wizji swoich reprezentacyjnych sukcesów jako selekcjoner (ale to temat na innego posta).
Wracając do klubu - musi teraz się zachować i usunąć zawodnika bo inaczej narazi na szwank swoją reputację ponad 100 letniej firmy.

Trzeba się skupić na meczu w Belgii i po wczorajszym meczu ze słabiutkim, umówmy się, KGHM raczej na perspektywie dobrego otwarcia w Nowym Sezonie niż sukcesach w obecnym - mam na myśli granie bez ćiśnień do końca ligi i ostra praca na rynku transferowym+zasilenie z ME. Klejnotów rodowych nie wyprzedawać jak to L zrobiła - bo wczoraj z Górnikiem taki piach zagrali, że szok.

Pozdrawiam
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.02.2012, 09:07
Zawsze broniłem Małeckiego... teraz będę milczał.
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2012, 09:12
wolfy ... odstaw te dropsy bo Ci nie służą..

snyrting napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa opinia, hmmm czyż nie jest tak że w pracy jaka by to nie była w której musisz pracować w grupie ... powiedzmy jeden "zawodnik" się opierdala i wprost mówi Tobie nie chce mu się dziś dużo robić (przez co ty musiałbyś zapierdalać razy dwa) czy chciałbyś z takim delikwentem dalej pracować

Dla mnie jest ciekawe jest jak będzie wyglądał mecz z udziałem Patryka.. jak koledzy jego z drużyny będą z nim współpracować ... czyż nie będzie tak że raz dostanie piłke drugi... i nie wykorzysta szansy to już koledzy nie będą do niego zagrywać ? Z drugiej strony ludzie pokroju Czarka czy Meliksona to przecież profesjonaliści także nie powinni emocjonalnie reagować na boisku ...

Na koniec oglądałem kiedyś program chyba zawodnik Górnika Zabrze aczkolwiek nie pamiętam nazwiska grał dla swojego klubu blisko15 lat !! obecnie ma już swoje lata żyje z emerytury w biedzie polskiej co tu dużo mówić ... na pytanie czy nie żałuje że nie przeszedł do lepszego klubu, nie wyjechał do niemiec czy innego kraju gdzie mógłby zarobić znacznie więcej koleś odpowiedział NIE, NIE ŻAŁUJĘ bo w życiu liczy się coś więcej niż tylko pieniądze... jak ktoś łapie o kogo mi chodzi proszę o priv

ps, za wpisy że będą kur*a go wygwizdywać zjak będzie z piłką, powinno się karać liściem albo banem dożywotnio. Ludzie ogranijcie się
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 20.02.2012, 09:37
Mam nadzieje ,że nie bedzie okazji do wygwizdania Maleckiego bo nie jest godny aby znów zalożyć koszulkę Wisły.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.02.2012, 09:46
krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
wolfy błagam Cie napisz mi jak to klub Wisła Kraków próbował wykorzystać Patryka Małeckiego! Temat na główną stronę Faktu co najmniej a Ty nie chcesz odpowiedzieć.
Jak to jak, płacąc mu za grę najmniej jak się tylko da. Był taki okres że bez Małeckiego nic byśmy nie ugrali, dlaczego on do dzisiaj nie zarabia nawet średniej w klubie? Przecież to jest denerwujące nawet dla mnie, co dopiero mówić o Małeckim. Dodać do tego jego gorącą głowę i mamy " ja wam teraz k... pokaże kto jest najlepszy". Czyli samotne rajdy na trzech, strzały z połowy, wcielanie się w playmakera i tak dalej, az do kopania bandy i dezercji przed meczem.

Jeżeli traktują go jak leszcza to Małecki jak leszcz sie zachowuje. A pismaki mają temat. Zastanawiające że połowa forum też nie może sie powstrzymać. Jakby jazda po Małeckim była premiowana. Mam przypuszczenie dlaczego Patryk wywołuje takie emocjonalne reakcje i nie jest to wysyłanie kibicow za blonia.

Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę , że wolfie tymi postami zasłużył na miano Ostatniego Mohikanina tego forum bez napinki
Może byś tak kolego odniósł się do argumentów wolfiego zamiast do niego samego. Bo wszystko o czym pisze wolfi ma oparcie w rzeczywistości. Wytłumacz mi dlaczego na Jaliensa, anonima po trzydziestce znalazła się kasa, a na wychowanka z perspektywą kasy nie ma? Ciekawy jestem czy Czarek przychodząc z Korony dostal więcej niż Małecki. I czy ktoś myśli zeby mu podnieść wynagrodzenie? Bo chyba zasługuje. Czy może niech dalej udowadnia, a kasę zarząd będzie wydawał na kolejnych emerytów i ich menagos.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 20.02.2012 o godz. 10:06.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów