The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzsmi11
Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2012, 23:55
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To bardzo możliwe.
Wydawało mi się to tak oczywiste, że o tym w ogóle nie wspominałem. Serio jesteś zaskoczony?

Czy bronię Patryka? Poniekąd go rozumiem. Byłem w podobnej sytuacji, kiedy to ktoś próbował wykorzystać moje przywiązanie oraz fakt, że lubię to co robię. Być może dlatego mam na to inne spojrzenie, bo z perspektywy czasu wiele mnie to nauczyło.

To nie jest wywyższanie się, ale jak mi koleś wyjeżdża z jakimś dziwnym przekazem w stylu "jak będziesz pracował...", to mogę mieć wątpliwości czy wie o czym pisze.
O jakim wykorzystywaniu w tym wypadku piszesz? W jaki sposób klub Wisła Kraków próbował wykorzystać Patryka Małeckiego? Czekam z niecierpliwością na odpowiedź.
Odpowiedz cytując
CHICK-en
Member

Od: 06.2004

Stary 20.02.2012, 00:00
Kazimierza Moskala recepta na sukces: "Praca i samokrytyka. Jeśli zawodnik dojdzie do przekonania, że jest niezastąpiony i nie musi walczyć o miejsce w zespole - jest na najlepszej drodze, by skończyć na ławce".

Samokrytyka. Niestety jej brakuje Patrykowi. Mam nadzieję, że chłopak się otrząśnie. Kaziu trafił idealnie z tymi słowami. Jak już pisałem w tym temacie, ciągle nie mogę pojąć jak Małecki mając na ramieniu Henryka Reymana, może równocześnie zachowywać się w tak impertynencki sposób względem Moskala.
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Stary 20.02.2012, 00:06
Gdyby mu zależało tylko na pieniądzach sprawa byłaby prostsza. To nie jest sytuacja zero-jedynkowa.
Twierdzisz, że jest jakieś drugie dno tej sprawy?

Cytat:
Kariera piłkarska jest bardzo krótka, do tego dochodzi ryzyko kontuzji, wahań formy etc. Ja wiem, że (pomijając przypadki losowe) za dwadzieścia lat będę mógł pracować lepiej niż teraz i lepiej też zarabiać. Kariera Patryka potrwa ile jeszcze? Dziesięć lat?
A pewnie chce założyć rodzinę, musi utrzymać matkę...
No tak masz rację. 30 tys na miesiąc to zdecydowanie za mało żeby odłożyć na godną emeryturę, nawet jakby miał skończyć grać za 5 lat. Że też nie przyszło mi to do głowy hmm.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.02.2012, 00:13
krzsmi11 napisał(a):Wyświetl post
Twierdzisz, że jest jakieś drugie dno tej sprawy?

No tak masz rację. 30 tys na miesiąc to zdecydowanie za mało żeby odłożyć na godną emeryturę, nawet jakby miał skończyć grać za 5 lat. Że też nie przyszło mi to do głowy hmm.
Liczmy 20 tysięcy netto.
Liczmy pięć lat w Wiśle (a są to szczytowe lata dla zawodników ofensywnych). Zakładając, że przeżyje jeszcze czterdzieści wychodzi trochę powyżej dwóch tysięcy netto. Dadaj do tego inflację - kiepsko to wygląda. Trudno z tego będzie utrzymać siebie, a do tego matkę, rodzinę...

Nie każdy piłkarz ma żyłkę do biznesu albo jakieś przydatne umiejętności które będzie mógł wykorzystać, żeby pomnożyć majątek.

EDIT: Mogłem się walnąć w obliczeniach z powodu późnej godziny, ale sens pozostaje ten sam...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Stary 20.02.2012, 00:17
wolfy sorry ale chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Napewno znasz się na piłce i wiesz, że taki zawodnik jak Patryk miał też inne bonusy z innych źródeł. Nie mam zamiaru komentować Twoich wyliczeń i wdawać się w polemikę na ten temat. Mam własne zdanie i jego nie zmienię.

Napisz mi jeszcze o tym jak to Wisła chciała wykorzystać Patryka bo mnie nurtuje to co napisałeś.
Odpowiedz cytując
hetzer
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 20.02.2012, 00:19
Twierdzisz, ze Malecki skonczy kariere i stanie sie niezdolnym do pracy inwalida?
Polskie litery zjadl serwer w pracy.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 20.02.2012, 00:20
TU nie ma co wyjaśniać zaraz ktoś napisze że powinien nauczyć się szyć na maszynie albo chatować. Argument a co będzie miał lepiej niż ja .
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.02.2012, 00:21
Czy tylko ja widząc post wolfiego automatycznie przewijam dalej ?
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.02.2012, 00:22
Liczmy 20 tysięcy netto.
Liczmy pięć lat w Wiśle (a są to szczytowe lata dla zawodników ofensywnych). Zakładając, że przeżyje jeszcze czterdzieści wychodzi trochę powyżej dwóch tysięcy netto. Dadaj do tego inflację - kiepsko to wygląda. Trudno z tego będzie utrzymać siebie, a do tego matkę, rodzinę...

Nie każdy piłkarz ma żyłkę do biznesu albo jakieś przydatne umiejętności które będzie mógł wykorzystać, żeby pomnożyć majątek.

EDIT: Mogłem się walnąć w obliczeniach z powodu późnej godziny, ale sens pozostaje ten sam...
wolfy obliczenia spoko jest tylko jedno ale .... Nikt Mu nie każe być piłkarzem, jest tak inteligentnym człowiekiem ma tak wiele innych zdolności i predyspozycji że zawsze może być, lekarzem, adwokatem, albo biznesmenem, może dorabiać na korepetycjach albo zostać wykładowcą na uczelni. Może być mechanikiem samochodowym albo nauczycielem, jeśli tam mu nie wyjdzie to przy jego sile i samozaparciu może pracować w kopalni albo w hucie. Proszę Wolfy przestań go bronić, jest dorosły ma swoje życie i ponosi konsekwencję swoich zachowań kilkanaście może kilkadziesiąt tysięcy kibiców go szanowało i lubiło i nawet broniło jego wcześniejsze zachowania, był dla wielu dzieciaków pod blokami wzorem jako Wiślak z krwi i kości niestety czasem bardzo szybko można się zeszmacić i stracić to na co powiedzmy sie pracowało. A czy na to zasługiwał czy nie to już inna sprawa.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2012, 00:22
hetzer napisał(a):Wyświetl post
Twierdzisz, ze Malecki skonczy kariere i stanie sie niezdolnym do pracy inwalida?
Nie po to poświęcał się treningom kosztem szkoły etc., żeby później przenosić worki cementu. Niektórzy piłkarze świetnie sobie radzą po zakończeniu kariery, inni mają tylko piłkę.
Nie twierdze że tak jest z Małeckim, ale na pewny poziomie piłkarze grają, żeby odłożyć sobie na dostatnie i spokojne życie.

Widzę tutaj zawiść, jak wikink napisał: "co ma mieć lepiej niż ja"
Serio, zgubiliście mnie. Oczekiwaliście, że po zakończeniu kariery pójdzie pracować na budowę? Bo większość w Polsce zarabia grosze to on tez powinien?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 00:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.02.2012, 00:24
Liczmy 20 tysięcy netto.

No właśnie. Patryk w 5 lat zarobi tyle, co normalny człowiek w 50. To jest twój argument, popierający to, że dostaje za mało? Że powinien walczyć o więcej?
.
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Stary 20.02.2012, 00:27
wolfy błagam Cie napisz mi jak to klub Wisła Kraków próbował wykorzystać Patryka Małeckiego! Temat na główną stronę Faktu co najmniej a Ty nie chcesz odpowiedzieć.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 20.02.2012, 00:27
Nie po to poświęcał się treningom kosztem szkoły etc., żeby później przenosić worki cementu. Niektórzy piłkarze świetnie sobie radzą po zakończeniu kariery, inni mają tylko piłkę.
Nie twierdze że tak jest z Małeckim, ale na pewny poziomie piłkarze grają, żeby odłożyć sobie na dostatnie i spokojne życie.
No nie rób ze sportowców matołów i przygłupów ludzie są mistrzami olimpijskimi pracując na siebie przez wiele lat, kończą studia i pracują po zakończeniu kariery. czasy sie zmieniają i coraz więcej sportowców to wykształceni ludzie odnajdujący się w życiu świat się na piłce nie kończy.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.02.2012, 00:28
Ale czy perspektywą dla Patryka jest statystyczny Kowalski, czy może kolega z szatni?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2012, 00:29
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
No właśnie. Patryk w 5 lat zarobi tyle, co normalny człowiek w 50. To jest twój argument, popierający to, że dostaje za mało? Że powinien walczyć o więcej?
Jasne. To jest mój argument i o jego słuszności świadczą stawki ligowych piłkarzy.
Trzeba było też nauczyć się grać tak jak Patryk, a skoro nie umiesz - do kogo masz pretensje? Gorsi piłkarze zarabiają lepiej niż on.
"Normalny" człowiek zarabia "normalnie" - ponieważ jest jednym z wielu i łatwo go zastąpić.

wolfy błagam Cie napisz mi jak to klub Wisła Kraków próbował wykorzystać Patryka Małeckiego! Temat na główną stronę Faktu co najmniej a Ty nie chcesz odpowiedzieć.
Dał mu niski kontrakt kiedy był jeszcze na dorobku, a później zupełnie nie był zainteresowany dostosowaniem go do poziomu sportowego.

szachmat napisał(a):Wyświetl post
Ale czy perspektywą dla Patryka jest statystyczny Kowalski, czy może kolega z szatni?
O, to właśnie.
Zabawne, ale mniej was oburza murzyn kasujący kilkanaście razy więcej niż Patryk praktycznie za nic (Branco). Pewnie dlatego, że z nim się nie porównujecie.
Strasznie dużo zawiści widzę na tym forum.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 00:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
CHICK-en
Member

Od: 06.2004

Stary 20.02.2012, 00:30
Wolfy, piszesz, że to nie jest sprawa zero-jedynkowa, a w takim świetle ją trochę przedstawiasz
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.02.2012, 00:30
Sprawa jest prosta jak drut. Jesli ktos kiedys bedzie mu chcial zaplacic wiecej to zaplaci. Na ten moment mial kontrakt jaki mial i albo bedzie go wypelnial zgodnie z jego tresica albo poniesie konsekwencje. Podpis zostal zlozony.

Ocena jego zachowania ze strony kibicow i otoczenia to zupelnie inna sprawa.

Cytat:
Trzeba było też nauczyć się grać tak jak Patryk, a skoro nie umiesz - do kogo masz pretensje? Gorsi piłkarze zarabiają lepiej niż on.
Za to Patryk mogl sobie znalezc kontrahenta, ktory lepiej zaplaci za jego uslugi. Skoro tego nie zrobil a druga strona nie chce renegocjowac aktualnej umowy (nie wazne dlaczego) to do kogo ma pretensje?
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 20.02.2012 o godz. 00:32.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 20.02.2012, 00:31
Wiem Małecki po zakończeniu krajery będzie dawcą krwi i to wcale nie HONOROWYM I WŁASNIE ROZWIĄZAŁEM POTENCJALNE problemy z pieniędzmi Patryka AMEN Miłej nocy panowie .
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 20.02.2012, 00:31
Jasne. To jest mój argument i o jego słuszności świadczą stawki ligowych piłkarzy.

Dał mu niski kontrakt kiedy był jeszcze na dorobku, a później zupełnie nie był zainteresowany dostosowaniem go do poziomu sportowego.

A to już jest problem prezesów , którzy za cieniznę płacą krocie
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.02.2012, 00:37
no sorry, prędzej by dostał podwyżkę gdyby dobrze grał i dobrze się zachowywał. a tu nie ma ani jednego ani drugiego, więc pytanie za co? sam sobie kopie grób, a Ty go bronisz, widać jesteście po jednych pieniądzach. samouwielbienie i wymagania. a najpierw daj coś od siebie, taka zasada. a potem cierpliwość. cierpliwość POPŁACA. jak juz mowa o materializmie. starania będą wynagrodzone, nic nie ma od razu.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2012, 00:38
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Sprawa jest prosta jak drut. Jesli ktos kiedys bedzie mu chcial zaplacic wiecej to zaplaci. Na ten moment mial kontrakt jaki mial i albo bedzie go wypelnial zgodnie z jego tresica albo poniesie konsekwencje. Podpis zostal zlozony.
Kiedyś tak było.
Dlatego powstało prawo Webstera.
Piłkarze to już nie chłopi pańszczyźniani.
Dlatego właśnie istnieje problem Maleckiego - bo klub może go stracić nie zarabiając należytych pieniędzy.

A lepiej zapłacą mu w Championship lub drugiej Bundeslidze. W trzeciej też pewnie znalazłoby się parę zespołów. Jakiejś niesamowitej kariery mu nie wróżę, ale gdzie by nie poszedł - zarobi lepiej.

HEDu napisał(a):Wyświetl post
a potem cierpliwość. cierpliwość POPŁACA. jak juz mowa o materializmie. starania będą wynagrodzone, nic nie ma od razu.
Nie wiem. Z moich doświadczeń wynika zupełnie coś innego. Znam cierpliwych i pokornych, którzy zostali na koniec kompletnie wydymani przez pracodawców. Przykładów w drugą stronę - nie.
Czego innego uczono mnie też na szkoleniach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 00:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 20.02.2012, 00:42
Patryk nie jest idiotą. .
Jakim trzeba być idiotą, żeby tak twierdzić.
Nawet jeśli chodzi o kasę - uważa, że zarabia za mało to negocjuje. Nie dostał ile chce - gra do końca kontraktu i odchodzi albo zostaje sprzedany.
Trzeba mieć gó.no zamast mózgu, żeby takie cyrki robić.
Co trzeba mieć w głowie, żeby takiego "cyrkowca" bronić
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 20.02.2012, 00:43
Kiedyś tak było.
Dlatego właśnie istnieje problem Maleckiego - bo klub może go stracić nie zarabiając należytych pieniędzy.

A lepiej zapłacą mu w Championship lub drugiej Bundeslidze. W trzeciej też pewnie znalazłoby się parę zespołów.

Nie wiem. Z moich doświadczeń wynika zupełnie coś innego. Znam cierpliwych i pokornych, którzy zostali na koniec kompletnie wydymani przez pracodawców. Przykładów w drugą stronę - nie.
Czego innego uczono mnie też na szkoleniach.

No to powodzenia, szczęścia i krzyżyk na drogę

Dobranoc
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.02.2012, 00:44
Kiedyś tak było.

A lepiej zapłacą mu w Championship lub drugiej Bundeslidze. W trzeciej też pewnie znalazłoby się parę zespołów.
Spoko, nie przejmuj się. Ja już w spokoju czekam jak Staszek z basałajem nam tu zawodnika w jego miejsce sprowadzą. Jakiegoś bardzo perspektywicznego 31 letniego hinduso-niemca z drugiej Bundesligi z problemem alkoholowym.

I wszyscy będą szczęśliwi. Prowizja pójdzie gdzie ma pójść, będą fajne wywiady na głównej stronie np jak się obchodzi u nich święta. I to się liczy. Podbijamy europę...
Odpowiedz cytując
krzsmi11
Member

Stary 20.02.2012, 00:44
No popatrz jaka ta Wisła jest zła. Tak bezczelnie wykorzystywać zawodników! A ja myślałem, że to Patryk doi Wisłę jak tylko może w zamian dając tak niewiele.

Dla mnie wolfy dalsza dyskusja z Tobą nie mam zupełnie sensu. Będziesz się upierał przy swoim a ja nie mam zamiaru przekonywać Cię do zmiany zdania. Szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia czemu uważasz, że Patryk ma prawo się tak zachowywać. Ja żyjąc w tym świecie, o przyjętych pewnych normach, starając się je przestrzegać nie mogę takiego zachowania zaakceptować czy go usprawiedliwiać.

Nie mam zamiaru mówić, że pada deszcz kiedy ktoś mi pluje w twarz.

Dobranoc.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.02.2012, 00:48
Szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia czemu uważasz, że Patryk ma prawo się tak zachowywać.
Kolejny nie rozumiejący co czyta.
Gdzie napisałem, że ma prawo się tak zachowywać? Że to popieram?
Rozumieć to jedno, popierać - coś zupełnie innego.

Ja analizuję problemy, a nie szukam wrogów. Takie chłodne spojrzenie bardzo się przydaje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.02.2012, 00:52
"Normalny" człowiek zarabia "normalnie" - ponieważ jest jednym z wielu i łatwo go zastąpić.
Tylko widzisz - Patryk od ponad 5 lat i tak zarabia powyżej średniej krajowej, która i tak nijak ma się do "normalnych" ludzi. Od 3 lat zarabia bardzo duże pieniądze. Propozycji nowego kontaktu nie widziałem, ale czy naprawdę sądzisz, że zaproponowano mu mniej, niż przynajmniej dwukrotną podwyżkę?

Pomijam fakt, że tak naprawdę w d... mam pieniądze, które dostaje Patryk i jeśli dobrze by grał, i przy tym odnosił się z odrobiną szacunku do ludzi w okół - niech zarabia jak Arboleda. Jak mu nie pasuje nowy kontrakt to niech poczeka aż ktoś się po niego zgłosi, albo skończy mu się stary. Bo podpisując kontrakt trzy lata temu chyba widział co podpisuje.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 20.02.2012 o godz. 00:54.
.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.02.2012, 00:53
Załóżmy, że jest tak jak pisze wolfy i Patryk nie jest idiotą, zasługiwał na wyższy kontrakt, nie dostał go i dlatego odwalił taką szopkę. Jak w takim razie wytłumaczyć jego przywiązanie do barw, manifestowane tak przez niego na każdym kroku? Cynizm? Zwykła obłuda i fałsz? No przepraszam ale nie mogę tego zrozumieć, takich rzeczy się nie robi klubowi, który rzekomo ma się w sercu. To zwykłe s....ysyństwo. Ode mnie tyle.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 20.02.2012, 00:54
A może wolfy to Małecki
To by wiele tłumaczyło, a i poziom "argumentów"i samouwielbienia podobny, więc kto wie ....
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.02.2012, 00:55
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
A może wolfy to Małecki
To by wiele tłumaczyło, a i poziom "argumentów"i samouwielbienia podobny, więc kto wie ....
Ja myślę , że wolfie tymi postami zasłużył na miano Ostatniego Mohikanina tego forum bez napinki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów