|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Kazimierza Moskala recepta na sukces: "Praca i samokrytyka. Jeśli zawodnik dojdzie do przekonania, że jest niezastąpiony i nie musi walczyć o miejsce w zespole - jest na najlepszej drodze, by skończyć na ławce".
Samokrytyka. Niestety jej brakuje Patrykowi. Mam nadzieję, że chłopak się otrząśnie. Kaziu trafił idealnie z tymi słowami. Jak już pisałem w tym temacie, ciągle nie mogę pojąć jak Małecki mając na ramieniu Henryka Reymana, może równocześnie zachowywać się w tak impertynencki sposób względem Moskala. |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Liczmy pięć lat w Wiśle (a są to szczytowe lata dla zawodników ofensywnych). Zakładając, że przeżyje jeszcze czterdzieści wychodzi trochę powyżej dwóch tysięcy netto. Dadaj do tego inflację - kiepsko to wygląda. Trudno z tego będzie utrzymać siebie, a do tego matkę, rodzinę... Nie każdy piłkarz ma żyłkę do biznesu albo jakieś przydatne umiejętności które będzie mógł wykorzystać, żeby pomnożyć majątek. EDIT: Mogłem się walnąć w obliczeniach z powodu późnej godziny, ale sens pozostaje ten sam... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wolfy sorry ale chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Napewno znasz się na piłce i wiesz, że taki zawodnik jak Patryk miał też inne bonusy z innych źródeł. Nie mam zamiaru komentować Twoich wyliczeń i wdawać się w polemikę na ten temat. Mam własne zdanie i jego nie zmienię.
Napisz mi jeszcze o tym jak to Wisła chciała wykorzystać Patryka bo mnie nurtuje to co napisałeś. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Twierdzisz, ze Malecki skonczy kariere i stanie sie niezdolnym do pracy inwalida?
![]()
Polskie litery zjadl serwer w pracy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
TU nie ma co wyjaśniać zaraz ktoś napisze że powinien nauczyć się szyć na maszynie albo chatować. Argument a co będzie miał lepiej niż ja .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Czy tylko ja widząc post wolfiego automatycznie przewijam dalej ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie twierdze że tak jest z Małeckim, ale na pewny poziomie piłkarze grają, żeby odłożyć sobie na dostatnie i spokojne życie. Widzę tutaj zawiść, jak wikink napisał: "co ma mieć lepiej niż ja" Serio, zgubiliście mnie. Oczekiwaliście, że po zakończeniu kariery pójdzie pracować na budowę? Bo większość w Polsce zarabia grosze to on tez powinien?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 00:26.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() .
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wolfy błagam Cie napisz mi jak to klub Wisła Kraków próbował wykorzystać Patryka Małeckiego! Temat na główną stronę Faktu co najmniej a Ty nie chcesz odpowiedzieć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ale czy perspektywą dla Patryka jest statystyczny Kowalski, czy może kolega z szatni?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Trzeba było też nauczyć się grać tak jak Patryk, a skoro nie umiesz - do kogo masz pretensje? Gorsi piłkarze zarabiają lepiej niż on. "Normalny" człowiek zarabia "normalnie" - ponieważ jest jednym z wielu i łatwo go zastąpić.
Zabawne, ale mniej was oburza murzyn kasujący kilkanaście razy więcej niż Patryk praktycznie za nic (Branco). Pewnie dlatego, że z nim się nie porównujecie. Strasznie dużo zawiści widzę na tym forum.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 00:33.
![]()
Już za cztery lata,
|
|||
|
|
Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Wolfy, piszesz, że to nie jest sprawa zero-jedynkowa, a w takim świetle ją trochę przedstawiasz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Ocena jego zachowania ze strony kibicow i otoczenia to zupelnie inna sprawa. Cytat:
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 20.02.2012 o godz. 00:32.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Wiem Małecki po zakończeniu krajery będzie dawcą krwi i to wcale nie HONOROWYM I WŁASNIE ROZWIĄZAŁEM POTENCJALNE problemy z pieniędzmi Patryka AMEN Miłej nocy panowie .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A to już jest problem prezesów , którzy za cieniznę płacą krocie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
no sorry, prędzej by dostał podwyżkę gdyby dobrze grał i dobrze się zachowywał. a tu nie ma ani jednego ani drugiego, więc pytanie za co? sam sobie kopie grób, a Ty go bronisz, widać jesteście po jednych pieniądzach. samouwielbienie i wymagania. a najpierw daj coś od siebie, taka zasada. a potem cierpliwość. cierpliwość POPŁACA. jak juz mowa o materializmie. starania będą wynagrodzone, nic nie ma od razu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Dlatego powstało prawo Webstera. Piłkarze to już nie chłopi pańszczyźniani. Dlatego właśnie istnieje problem Maleckiego - bo klub może go stracić nie zarabiając należytych pieniędzy. A lepiej zapłacą mu w Championship lub drugiej Bundeslidze. W trzeciej też pewnie znalazłoby się parę zespołów. Jakiejś niesamowitej kariery mu nie wróżę, ale gdzie by nie poszedł - zarobi lepiej.
Czego innego uczono mnie też na szkoleniach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 00:45.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakim trzeba być idiotą, żeby tak twierdzić.
Nawet jeśli chodzi o kasę - uważa, że zarabia za mało to negocjuje. Nie dostał ile chce - gra do końca kontraktu i odchodzi albo zostaje sprzedany. Trzeba mieć gó.no zamast mózgu, żeby takie cyrki robić. Co trzeba mieć w głowie, żeby takiego "cyrkowca" bronić |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No to powodzenia, szczęścia i krzyżyk na drogę Dobranoc |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
I wszyscy będą szczęśliwi. Prowizja pójdzie gdzie ma pójść, będą fajne wywiady na głównej stronie np jak się obchodzi u nich święta. I to się liczy. Podbijamy europę... |
|
|
|
Member
Offline |
|
Dla mnie wolfy dalsza dyskusja z Tobą nie mam zupełnie sensu. Będziesz się upierał przy swoim a ja nie mam zamiaru przekonywać Cię do zmiany zdania. Szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia czemu uważasz, że Patryk ma prawo się tak zachowywać. Ja żyjąc w tym świecie, o przyjętych pewnych normach, starając się je przestrzegać nie mogę takiego zachowania zaakceptować czy go usprawiedliwiać. Nie mam zamiaru mówić, że pada deszcz kiedy ktoś mi pluje w twarz. Dobranoc. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdzie napisałem, że ma prawo się tak zachowywać? Że to popieram? Rozumieć to jedno, popierać - coś zupełnie innego. Ja analizuję problemy, a nie szukam wrogów. Takie chłodne spojrzenie bardzo się przydaje. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Pomijam fakt, że tak naprawdę w d... mam pieniądze, które dostaje Patryk i jeśli dobrze by grał, i przy tym odnosił się z odrobiną szacunku do ludzi w okół - niech zarabia jak Arboleda. Jak mu nie pasuje nowy kontrakt to niech poczeka aż ktoś się po niego zgłosi, albo skończy mu się stary. Bo podpisując kontrakt trzy lata temu chyba widział co podpisuje.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 20.02.2012 o godz. 00:54.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Załóżmy, że jest tak jak pisze wolfy i Patryk nie jest idiotą, zasługiwał na wyższy kontrakt, nie dostał go i dlatego odwalił taką szopkę. Jak w takim razie wytłumaczyć jego przywiązanie do barw, manifestowane tak przez niego na każdym kroku? Cynizm? Zwykła obłuda i fałsz? No przepraszam ale nie mogę tego zrozumieć, takich rzeczy się nie robi klubowi, który rzekomo ma się w sercu. To zwykłe s....ysyństwo. Ode mnie tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może wolfy to Małecki
![]() To by wiele tłumaczyło, a i poziom "argumentów"i samouwielbienia podobny, więc kto wie .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|