|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Gdyby nie Cupiał Wisła byłaby na miejscu Hutnika a w najlepszym przypadku na poziomie ŁKSu .Uwielbiam takie teksty - Cupiał sypnij z 10 mln . Po twojej wypowiedzi nietrudno wywnioskować , że wciąż jesteś na garnuszku rodziców i pobierasz kieszonkowe . |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Gratuluję. Masz szczęście, że u mnie nie pracujesz. A przed pójściem spać proponuje sprawdzić w słowniku definicję słowa "negocjacje".
Ostatnio edytowane przez willow : 19.02.2012 o godz. 23:20.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Ja też nie zauważyłem aby Patryk zrobił jakikolwiek postęp w grze uprawniający go do starania się o podwyżkę. Nawet jeśliby tak było to co? Strajk bo klub nie daje podwyżki? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Pamiętam "Kałużniadę", cyrk z Uche, odmowy wyjścia na boisko, frytki i pampersy, nie stawianie się na obozy przygotowawcze. I tak jest na całym świecie. Gdyby było jak piszesz, że "grasz dobrze - dostajesz podwyżkę", to naprawdę nie byłoby problemów.
Podejrzewam, że przeżyłbyś ciężki szok gdybyś zobaczył jak to u mnie wygląda, ale z szefem jestem na Ty. Ale nie, nie zachowuję się chamsko wobec nikogo. Pamiętam masę podobnych zachowań piłkarzy, więc mnie to nie szokuje. Nie ma tu prostego przełożenia na "normalną" pracę. Piłkarz ma wartość sportową, marketingową, ważna jest też możliwość rozwoju. W dzisiejszych czasach piłkarze funkcjonują na podobnych zasadach jak aktorzy, piosenkarze czy celebryci. Czytając o fochach jakiejś gwiazdy lub gwiazdki filmowej też porównujesz to do swojej pracy? Po co docinasz? Miałeś się już do mnie nie odzywać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 23:32.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
No to kibice Wisły, zamiast krzyczeć - "Patrtyk Małecki" - na R22 od teraz tak jak wszędzie w Polsce, a zwłaszcza u tych w Pasy, będziecie krzyczeć :
"Ch.. Ci na imię, Małecki ch.. Ci na imię......................................... " może nienawiść Wasza, przewyższy nawet tę Pasiastą, co będzie już Waszym kibicowskim apogeum Od razu poczujecie się lepiej i oczywiscie wyżej od jakiegoś prowokującego "wieśniaka z Suwałk", którego można bezkarnie wyzywać po nazwisku, w ramach "najwyższego" kontraktu w Wiśle oczywiście ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 20.02.2012 o godz. 01:37.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Tracę wiarę w ludzi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Widzę , że na forum ujawnia nam się godny następca Pysia .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Pomijam już kompletnie kwestie tego, jak w klubie prowadzi się negocjacje, transfery, podwyżki, bo wejdziemy na naprawdę grząski grunt. Ale tak po ludzku, wolfy. Na co on liczył pajac jeden? Że jak tupnie nogą, pokaże jaki on jest ....a ważny, to że co? Przyjedzie Basałaj karetą wypchaną kasą i będzie go prosił o powrót? Czy tak się zachowuje zwykły, profesjonalny piłkarz? Bo już nie wspomnę o tym, że to on miał niby mieć BG w swoim sercu ... Nie broń go bo się ośmieszasz. W obecnej sytuacji, jeśli słowa Moskala są prawdą a nie mamy powodów żeby mu nie wierzyć, takiego zachowania NIC nie usprawiedliwia. Koniec kropka. I dalsza dyskusja zbędna. * Cytat:
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 19.02.2012 o godz. 23:27.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czekaj powinien odmówić gry bo przecież Jaliens więcej zarabia a nie gra
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Patryk nie jest idiotą. Jego menedżer też. Obawiam się, że to Wy wszyscy jesteście naiwni. Takie to zabawne? A nazwisko Kokoszka coś Ci mówi? Na razie Czekaj jest na dorobku i nic wielkiego nie pokazuje, więc nie ma argumentów przetargowych. willow - daj sobie siana, bo rozbijasz dyskusję. Mam gdzieś co o mnie myślisz i twoje fantazje. Masz coś konkretnego do przekazania to to zrób, a nie to zajmij się swoim wielkim biznesem i nie w....iaj ludzi. Może mylę się w swojej ocenie, ale skrajna naiwność bijąca z tego co piszesz wskazuje, że ani starszy, ani bardziej doświadczony ode mnie nie jesteś. Ale kij z tym - to nie ten temat. Pokora to ważna cecha, ale trzeba też znać swoja wartość. Liczenie, że ktoś z dobrego serca da Ci podwyżkę jest niestety w 99% wypadków naiwne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 23:42.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Więcej pokory w życiu, wolfy. Nie takich harpaganów widziałem. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Wisła to nie Manchester City z szejkami żeby od razu sypać kasą...
W każdym klubie reguła powinna być prosta. Zaczynasz od najmniejszej pensji i dostajesz kontrakt na 3 lata. Jak po roku zrobisz postęp to dostaniesz podwyżkę i nowy kontrakt i tak ciągle. Nie ma progresu - kontrakt zostaje na stałym poziomie. I koniec. A jak coś przeskrobiesz - to dostajesz po kieszeni. Ale żeby usiąść do rozmów o kontrakcie to trzeba mieć argumenty - a w tym przypadku - ich brak. W kwestii kontraktu stwierdzenie że można grać w klubie do końca kariery to żaden argument. Bo gdyby naprawdę człowiek był oddany klubowi to przestałby się zachowywać jak dzieciak, spiął poślady i zaczął pracować na "chwałę" klubu. To jest kompletny brak szacunku i tyle. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Ja myślę, że tych naiwnych to jest naprawdę sporo. Zwłaszcza tych którzy dali się nabrać na miłość Patryka do Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Hehehe, zawsze mnie śmieszyło wywyższanie się wiekiem na forum, gdzie nie liczy się ile kto ma lat, ale to jak pisze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Cupiał sypnij z 10 mln .
komuś kto tak pisze jest bliżej do przysłowiowej budki z piwem niż chociaż ogólnym pojęciu jak działa KLUB PIŁKARSKI I podejrzewam że tak własnie wygląda sytuacja w WIŚLE .Stawiam ze autorem tego był Kapka a adresatem Cupiał.I dzięki temu LOS Wisły wcale NIE MUSI być lepszy od Hutnika . A woli wyjaśnienia ja od 16 lat pracuje i powiem CI TAK ISTOTĄ PRACY SĄ PIENIĄDZE I WZAJEMNY SZACUNEK ZE SWOIM SZEFEM . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
za GW: Po ostatnim zachowaniu Wisła może już nie mieć ochoty na zatrzymanie Małeckiego. Dodatkowo w sprawie pojawił się nowy wątek. Z naszych informacji wynika, że 24-letni piłkarz dostał bardzo dobrą ofertę z klubu rosyjskiej ekstraklasy, który oferuje mu zdecydowanie wyższe zarobki (m.in. z .tego powodu z Legii do Tereka Grozny odeszli Marcin Rybus i Marcin Komorowski). Na razie jednak krakowianie nie wyrazili zgody na transfer i być może 24-letni piłkarz znowu pokazał rogi, by wysyłać jasny sygnał: "pożytku ze mnie i tak nie będzie, więc albo teraz jeszcze na mnie zarobicie, albo w październiku odejdę i nie dostaniecie ani grosza". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wydawało mi się to tak oczywiste, że o tym w ogóle nie wspominałem. Serio jesteś zaskoczony? Czy bronię Patryka? Poniekąd go rozumiem. Byłem w podobnej sytuacji, kiedy to ktoś próbował wykorzystać moje przywiązanie oraz fakt, że lubię to co robię. Być może dlatego mam na to inne spojrzenie, bo z perspektywy czasu wiele mnie to nauczyło. To nie jest wywyższanie się, ale jak mi koleś wyjeżdża z jakimś dziwnym przekazem w stylu "jak będziesz pracował...", to mogę mieć wątpliwości czy wie o czym pisze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 23:47.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Dialog o potencjale literackim. Jak z Dołęgi Mostowicza. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Absolutnie nie! Przecież ja od początku pisałem, że jemu nie zależy na Wiśle tylko na kasie. Tym bardziej jestem zdziwiony, że ktoś kto jest kibicem Wisły (a domyślam się, że Ty nim jesteś) może go jeszcze bronić po takiej akcji...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
"Oj źle się dzieje w Państwie Duńskim"
Jeden Gwiazdor najwyższych lotów wysyła kibiców za błonia, jeszcze ktoś inny, jak ktos ma inne zdanie wyzywa od POpaprańców, do tego większość z nas jest kompletnie naiwnych, i do tego dziadów ze słomą w butach. Ludzie ogarnijcie się jeśli już dyskutujecie to z konkretami i na argumenty a nie na kpiny i chamskie odzywki. To jak "gwiazdeczka" się zachowuje to widać od dawna i nie ma widoku na najmniejsze zmiany, śmiem twierdzić że zachowanie pewnej grupy kibiców popierających Jego wcześniejsze debilne zachowania, upewniła Pana Patryka że wolno mu wszystko, niestety czasami w życiu trafia kosa na kamień i na każdego kozaka znajduje się większy kozak. Konkluzja moja jest taka że Ostatni mecz pucharowy był ostatnim meczem Pana M w Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pewien portal o tatuażach w kontekście Małego:
Patryku, skontaktuj się z Radosławem Majdanem w sprawie kłopotliwych tatuaży. On przerobił cycki Dody na twarz starego Indianina. ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Małecki myśli, że jest Tevezem, podczas gdy jest Surmą - bywa. Okienko transferowe jest otwarte w Rosji do czwartku, na Ukrainie pewnie tak samo, jestem pewien, że p. Bolek ostro pracuje.
A pisanie, że Patryk nie jest idiotą - przepraszam, ale KIEDY pokazał, że nie jest idiotą? Nie wychodząc na sparing z Hanowerem? Wyrzucając pikników na drugą stronę Błoń? Może wtedy, kiedy po s.......eniu karnego obraża kolegów z kadry i selekcjonera? Wiem! To wtedy kiedy postanowił nie pojawiać się na meczu z Odense... na marginesie - wymiary 170/75 sprawiają, że myślicie o bokserem, czy o skrzydłowym?
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 19.02.2012 o godz. 23:52.
![]() .
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Generalnie zawsze daleki byłem od tego aby uważać Małeckiego za zawodnika który ma Białą Gwiazdę w sercu... Jednak on sam siebie tak kreował. Opaski wierność, koszulki, doping na młynie, tatuaż, niezliczona ilość wywiadów o wierności, miłości do klubu, żaden piłkarz nie deklarował tak mocno przywiązanie do Wisły jak on.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.02.2012 o godz. 23:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby mu zależało tylko na pieniądzach sprawa byłaby prostsza. To nie jest sytuacja zero-jedynkowa.
Kariera piłkarska jest bardzo krótka, do tego dochodzi ryzyko kontuzji, wahań formy etc. Ja wiem, że (pomijając przypadki losowe) za dwadzieścia lat będę mógł pracować lepiej niż teraz i lepiej też zarabiać. Kariera Patryka potrwa ile jeszcze? Dziesięć lat? A pewnie chce założyć rodzinę, musi utrzymać matkę... To wszystko nie jest takie proste, inaczej wszyscy robilibyśmy to o czym marzymy. Ja porzuciłem marzenia i mimo że się łudzę, już pewnie do nich nie wrócę. Chociaż kto wie... Dlatego właśnie zapytałem willowa ile ma lat i czy rzeczywiście prowadzi firmę - niektóre rzeczy wymagają perspektywy. Pięć lat temu też operowałem na wartościach absolutnych. A przynajmniej tak mi się wydawało... Zacząłem zarabiać na siebie i samo to rozwinęło mnie i dało do myślenia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 23:56.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|