|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
aj jaka pyszna dyskusja , ileż tu argumentów do polemiki aż nie wiadomo od czego zacząć ?
może od usprawiedliwiania Patryka wiekiem ? ileż razy na ostatnich stronach było , młody młody młody młody odmieniane przez wszystkie przypadki 21 lat : Luuk de Jong , Mario Balotelli 22 lata : Kagawa , Ayew 23 lata : Kun Aguero , Lewandowski Robert , Alexis Sanchez , Dudu Biton(!) 24 lata : Messi, Benzema, Fabregas, Rudnevs, Patryk Małecki jak widać młody wiek usprawiedliwia wsszystko ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Klub nie popisuje się z pensją dla Małeckiego i z tym się zgadzam.Patryk był wiodącą postacią w drużynie, strzelał ważne bramki dla Wisły i być może zasługiwał na więcej niż dostawał. Jednak NIC w tym momencie Małeckiego nie usprawiedliwia. Teraz Małecki olewa drużynę i trenera któremu do pięt nie dorasta i mówi ,że nie chce grac w drużynie? To jest prawdziwy Wiślak? Prawdziwym Wiślakiem był Żuraw który takiego szumu wokół własnej osoby nie robił a zapracował sobie na SZACUNEK u kibiców. Prawdziwym Wiślakiem jest Sobol a nie Małecki który mówi że nie chce grać w klubie i dzieli kibiców. Patryk szanowałem Cię ale po ostatnim incydencie pokazałeś ,że nie masz białej gwiazdy w sercu. A boli to najbardziej gdyż za takiego Cię uważałem gdy prowadziłeś doping, gdy razem z kibicami przeżywałeś każdy mecz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Gdyby nawet mial dola i nie chcial jechac jako zawodnik, to mogl pojechac tylko po to zeby byc z druzyna... Mogl powiedziec "Trenerze, nie wiem co sie dzieje, nie czuje sie dobrze i potrzebuje paru dni zeby jakos dojsc do siebie. ale pojade z druzyna zeby ja dopingowac" Bo to bardzo wazny okres, dzis byla szansa na dojscie Slaska na 8 pktow, a w czwaertek na awans do 1/16 LE Ale... wtedy musialby sie czuc jak czesc tej druzyny. Przestancie wreszcie szukac drugiego dna... On jest po prostu nieobliczalny... Tyle... ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Jedyna różnica z przypadkiem Małeckiego jest taka, że Błaszczykowski dogadał się o odejsciu za porozumieniem, gdyż mógł odejść z Wisły od zaraz, a Małecki chciał zostać, ale dogadać się nie może, gdyż klub prawdopodobnie uważa, że ten może odejść dopiero za 2,5 roku a nie od Czerwca. Frustracja Małeckiego jest więc gorsza, bo on z tego co wiem, chciał grać tutaj, a klub postanowił grać nim na starych warunkach, czyli raczej go już nie chciał.
Ostatnio edytowane przez kot : 19.02.2012 o godz. 22:46.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Do rzeczy. Małecki odejdzie z Wisły w takiej czy innej formie. I może wreszcie zniknie cześć podziałów między kibicami Wisły. Przeciwnicy Małego się ucieszą, zwolennicy dość szybko zapomną. Parę osób może się zastanowi nad doborem swoich przyszłych idoli. Ja osobiście płakał po nim na pewno nie będę. Na nowej drodze (szczerze) życzę mu powodzenia, zwłaszcza że raczej nie będzie łatwa. Niech już ten cyrk się wreszcie skończy. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Ale ludzie, o czym Wy gadacie, można odejść z klubu, normalna rzecz, ale do cholery, trzeba to robić z klasą.
Negocjować podwyżkę też można, ale trzeba wiedzieć, jak i kiedy. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
i jeszcze jedno, kim jest TEN który daje prikazy pismakom |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeszcze słowo o Gargule - w koncu chłop zaczyna grac tak jak za czasow pobytu w Bełchatowie. Te dosrodkowania z rzutu roznego miał dzisiaj fantastyczne - spore zagrozenie z Naszej strony wynikało z tego fragmentu gry, na pewno znacznie lepiej niz krotkie zagrania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
A dziś odrobiliśmy punkt do głównego rywala. Chyba nie sadzisz że najtrudniej będzie ze Śląskiem. Choćby z racji na sędziów. Dziś karnego na Bitonie w C+ komentator nawet nie zauważył, a o wejściu barkiem Kirma paplał dziesięć minut. Pytanie czy nie lepiej dla Wisły byłoby zaproponować połowę mniejszy kontrakt Małeckiemu. Skoro ostatecznie Jaliens na swoją pensję nie zarabia w stopniu satysfakcjonującym. Może doceniony Małecki przestał by wariować?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.02.2012 o godz. 22:47.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ma Wisła pecha, że jakoś nikt nigdy nie wie "jak i kiedy"'. Albo - może to u nas włodarze robią coś nie tak? kot to dobrze podsumował. P.S. I gdyby chociaż te pieniądze, "zaoszczędzone" na kontraktach były dobrze spożytkowane. Ale nie - one idą zawsze na kontrakt dla jakiegoś Pajlicia, Lameya, Branco albo napastnika, który zagrał trzydzieści minut w rundzie (nie pamiętam jak się ten gagatek nazywał). Tacy to od kopa dostają u nas jakieś chore sumy. Nie zatrudnili Baszczyńskiego z przyczyn pozasportowych, ale takiemu Lameyowi bez problemów dali większy kontrakt.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 22:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
nie zwalajmy wszystkiego na kasę. My zwykli ludzie nigdy nie bedziemy zarabiać miesiecznie 30tys zlotych podstawy. My za 1500zl musimy czesto dawać sie poniżać i pracowac po 15h, a mimo wszystko musimy szanować swojego pracodawce bo jak zaczniemy sapać czy coś dostajemy dyscyplinarkę i o prace będzie później ciężko. Powinien się starać na boisku i dziękować Bogu że dostał taki talent i może żyć ponad stan....
![]()
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wolfy, Jakos pamietam zeby podzyzki dostawali i Brozek (Pawel) i Zurawski i Frankowski i Glowacki... Nie jest to znowu az takie science fiction jak to przedstawiasz. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Małecki sie solidaryzuje z kibicami ...chce odejsc bo klub oczernia własnych kibiców,i bardzo dobrze tez bym tak zrobił na jego miejscu
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Jak klub chciał kogoś zatrzymać, to zatrzymał. Jakoś z Sobolewskim się udało. I z wieloma innymi. Zależy od człowieka. Błaszczykowskiego z resztą pod to nie podciągaj, bo na tej samej zasadzie odszedł Żuraw. Brożków chcieli sprzedaż i sprzedali. Dolha wiadomo - miał ciśnienie na Amicę i odszedł. Pierdoły piszecie i tyle. ![]()
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Frankowski to był gest Cupiała. Jedynie chyba Głowacki i Żurawski jakoś normalnie to załatwili, ale w przypadku Maćka to były inne czasy i warunki finansowe. Jasne, mistrzu. ![]() P.S. Coraz weselej się robi w klubie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 22:57.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Po ostatnim numerze Małeckiego jego menago obrał jedyną możliwą linię obrony, czyli gadkę o pieniądzach. To był jedyny punkt zaczepienia, żeby Patryka jakoś bronić. I co? I sporo osób łyka to... żal.pl i tyle
Naprawdę wierzycie, że Małecki nie podał ręki Moskalowi i uciekł z szatni w trakcie meczu, bo myślał, ile zarabia. Przeprosił? Ładne mi przeprosiny, skoro zaraz pokazuje, że tak naprawdę jest obrażony na świat i nie chce grać i trenować z zespołem. Tak samo przeprosił zespół i trenera jak ludzi, których wysyłał na drugą stronę Błoń. Jak przepraszał, to też bolał nad tym, ile zarabia? No naprawdę, część osób powinna się wybrać po jakąś wycieczkę po rozum do głowy |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Rozumiem, że wszedłeś na najwyższy poziom samozajebistości. Mam tylko nadzieję, że kiedyś zderzysz się z rzeczywistością i trochę to zaboli. Jeśli usprawiedliwiasz chamskie zachowanie Małeckiego ciśnieniem na kasę, to gratuluję. Widać, poziom intelektualny zbliżony. Bez odbioru. ![]()
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
@wolfy
Chciałem Cię poinformować, że Małecki podpisał kontrakt który gwarantuje mu określoną kwotę co miesiąc przez pewien okres czasu. Co z tego, że Paljic czy Jaliens mają więcej? Małecki wynegocjował sobie taką sumę i kropka. W jakim świecie Ty chłopie żyjesz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
napiszę to trochę złośliwie PATRYK to drań on NIE kocha Wisły chciał normalnie zarabiać .A SKORO TAK ochoczo go krytykujecie to z własnych pieniędzy kupcie jego zastępce a co pieniądze nie mają znaczenia ......Cupiał tak KOCHA WISŁĘ że pożyczając 30 milionów odzyskał 60 i oczekuje koleinach 30 .I TO JEST DOPIERO MIŁOŚCI.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Tak czysto po ludzku to szkoda mi Małeckiego, bo coś lub ktoś miesza mu niezdrowo w głowie. Oby nie skończył jak Igor Sypniewski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Jeżeli dla Ciebie renegocjowanie kontraktu z zawodnikiem, który awansuje w hierarchii zespołu jest czymś dziwnym, to lepiej zabierz głos w sprawie dopiero po kilku latach zainteresowania futbolem. Ja nie rozumiem - jak można na forum piłkarskim nie rozumieć podstawowych zależności rządzących współczesną piłką? Przecież nie ma okienka transferowego bez kilku przepychanek o nowe kontrakty zawodników, którzy akurat zaczęli lepiej grać. I to w tych największych klubach, bo mniejsze mało kogo interesują... Zresztą - to nie tylko piłka. W każdej normalnej firmie większe kompetencje = awans = podwyżka/bonusy/etc. Uważasz, że jeżeli ktoś przychodzi do firmy na okres próbny i godzi się na sumę X, to później będzie tam pracował za tyle samo do emerytury (jak dożyje)? Pracujesz? Serio pytam.
Nie można porównywać tych sytuacji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 23:14.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zaczyna sie, Kumple i znajomi sie odezwali. Biedny i przesladowany Patryk nie mial wyjscia w koncu na chleb nie starczalo bo te Palice i Jaliensy cala kase dla siebie zgarnialy. Wobec tak tragicznych okolicznosci oraz tej 5 czy moze 6 dzieci na wychowaniu trzeba natychmiast wybaczyc, przeproscia i wy.......ic dyscyplinarnie Kazka ze smial gwiazde sciagnac z boiska. Nie ma innej mozliwosci
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pragnę tylko zauważyć, że na całym świecie ktoś kto się stara o podwyżkę chce się pokazać z jak najlepszej strony. Grasz dobrze - dostajesz podwyżkę, w ten sposób to idzie. A w przypadku Małeckiego oprócz sinusoidalnej formy i tak naprawdę ciężkiej do oceny realnej przydatności do zespołu, dochodzi wielokrotnie kwestia wychowawcza i atmosfery. Dlatego ta "podwyżka" (nie wiemy poza tym jaką podwyżkę zaoferował klub a Małecki sie nie zgodził) nie jest tak oczywista.
Poza tym tłumaczenie zachowania Małeckiego przez pryzmat pieniędzy jest tak żałosne, że ja nie wiem skąd się tacy kosmici biorą. Osrał własnego trenera, własny klub stwierdzając że nie chce już tutaj grać (wierzę w słowa Moskala). Jak dla mnie zwykły judasz, najemnik który odsłonił swoje oblicze. Na najbliższym meczu powinien dostać gromkie wypierdalaj, również dlatego że okłamywał kibiców przez tyle lat.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 19.02.2012 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Widzę, że niektórym z Was można napluć w twarz a i tak powiecie, że to deszcz pada. Szkoda słów.
@wikink1 Z Twojego postu wnioskuję, że jeszcze nie podjąłeś pracy zarobkowej i nie wiesz jak się należy zachowywać w pracy. Jak należy wywiązywać się ze swoich obowiązków, czym jest dyscyplina. Daj znać jak dorośniesz. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Nie wiem ile Patryk zarabia i ile mu dawali, natomiast kwestia jest tego rodzaju czy Patryk Małecki zrobił jaki kol wiek postęp w swojej grze, rozwoju psychicznym, zachowaniu, aby wynagrodzić go w postaci nowego kontraktu. Moim zdaniem nic z tych rzeczy nie miało miejsca w ostatnim czasie. Przypominam, że mówimy tutaj o piłkarzu, który deklarował to że może grać w tym klubie do końca kariery, uważa siebie za Wiślaka itp.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.02.2012 o godz. 23:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Co do zarobków Małeckiego to nikt nie kazał mu podpisywać kontraktu na 30 tyś. miesięcznie.Jest kontrakt?Jest podpis? To do cholerny należy się z niego wywiązywać a nie zgrywać gwiazdora. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|