|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Właściciel nie daje kasy, a wymaga CeHaDwieKropki wie czego. Kto zapłaci za niepełnienie oczekiwań bossa jak nie trener? Moskal nie może nic w tym klubie poza dyplomatycznym wypowiadaniem się. Taka brutalna prawda. Powie że Małecki już nie ma wstępu, a za chwilę usłyszy od Basalaja że się dogadali i Patryk ma wrócić do kadry, bo chcą go w lecie sprzedać. A wtedy kto wyjdzie na idiotę? Ten, który akurat niczego nie zjebał i zachował się tak jak powinien.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 21:07.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Panowie!!! ciszej nad trumną...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Ja cię nawet rozumiem i podziwiam. To bardzo szlachetna postawa. Problem jest jeden. Już ją przerabialiśmy. Z chrześcijańskich pobudek nadstawialiśmy drugi policzek wielokrotnie Patrykowi, licząc że w ten sposób zrozumie jakim jest....... ( w końcu piszemy w tonie chrześcijańskiego miłosierdzia), nawet gdy wysyłał nas ..... wiemy gdzie. Jednak na szczęście chrześcijanin może sięgnąć głębiej.... choćby do historii Hioba. Nadszedł czas aby świat Patryka się zmienił. I piszę to jako dobry chrześcijanin. |
|
|
|
Guest
|
|
![]() Jakie są wymagania w klubie ? Miejsce w pucharach ? Przecież porównując potencjał innych klubów to oni wcale nie mają lepiej. Też chciałbym aby w klubie kupowali jak najlepszych zawodników ale doceniam to co mamy. Co do Jaliensa, życzę Patrykowi aby kiedy kol wiek mógł wpisać sobie do CV takie cyferki i osiągnięcia co Kew, wtedy z powodzeniem będzie mógł znaleźć frajera który zapłaci mu kokosy a on będzie mógł prowadzić rozrywkowy tryb życia nie koncentrując się na piłce.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.02.2012 o godz. 21:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Moskal zachowuje się dyplomatycznie, bo na niewiele rzeczy ma wpływ. Ujmując to jeszcze prościej - to nie on zadecyduje co dalej z Małeckim. I żeby znowu jakiś mózg nie próbował mi wkładać w posty czego tam nie ma - to jest sytuacja patologiczna, kiedy trener niewiele może. Ale to już dyskusja na zupełnie inny temat.
Celem jest mistrzostwo, a później liga mistrzów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 21:19.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
"Ja .......e, brawo! Patryk, zachowałeś sie wzorowo! Jestem z Tobą! Dobrze dojebałeś Kaziowi! Tak jest! Grrrrrr! Nie będzie taki Garguła czy Pajlić zarabiał więcej, ty jesteś wiślakiem przez duże W! Tak!
A nie oni, cholerni najemnicy! Dobrze dojebałeś! Basałaj da podwyżkę, znowu będziesz pięknie grał!"Tak myślisz? ![]() ![]() ![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wester. Nie miejsce w pucharach. Oczekiwanie jest zawsze to samo, niezależnie od tego czy wydajemy na wzmocnienia, czy nie, czy konkurencja się wzmacnia, czy nie = MP i LM to niezmienne. Myślisz dlaczego odpadł Maaskant, bo zaczęliśmy zawalać w lidze.
I nawet się z tym specjalnie nie kryje. Wspomniał o tym bodaj w wywiadzie przed meczem, że decyzja nie należy w tym momencie do niego. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez rafkur : 19.02.2012 o godz. 21:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
. Jak to napisali na zakazanej stronie "Lud głupi wszystko kupi" - no to kolega do którego posta się odnosisz kupuje ![]() ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Takich to właśnie nasz Patryk ma "wyznawców". Nie chcę nikomu ubliżać więc skupię się na wieku. Średnia pewnie około 15 lat. Wisła istnieje w ich głowach od mniej więcej 2005 albo i krócej więc i idole tacy z przeceny. Na co nam przyszło.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 19.02.2012 o godz. 21:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Trudno mi brać zawodnika na siłę do autobusu - rozmowa z Kazimierzem Moskalem, trenerem Wisły Kraków
http://beta.sportowefakty.pl/pilka-n...-moskalem-tren |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
||
Bohater!!!!!!!!!!!!! Nie tylko zachował się z klasą ale także myślał o dobru drużyny i nie chciał ich narażać ich na stres i zamieszanie związane z jego niewielkim i rozdmuchanym głównie przez kibiców cracovi incydencie. A Basałaj to już całkiem debil. Nie pomyślał żeby wyrzucić śnieg z trybun, bo jak mógł pomyśleć że siądą tam normalne inteligentne istoty .
Rozumiem Cię. Ale w tej danej sytuacji chodzi o dobro nadrzędne a dla mnie to jest dobro klubu. Nie powiem że podziwiałem Maleckiego bo nie bardzo było za co. Nie robił jakiegoś wrażenia jako pilkarz ( zawsze byli lepsi ) a w MEGA Wiślackość nie wierzyłem nigdy ( okazało się że słusznie bo przecież to aż bije w oczy wymuszonym transferem czy podkładka pod webstera) A teraz bardziej od jeżdzących po nim rozgoryczonym chcącym mieć hybrydę pilkarzo-kibica, denerwują mnie fanatyczni obrońcy, bo to źle dla Wisły. Podzielenie kibice, ferment w szatni, itd. Szkoda bo facet któremu tak po ludzku można współczuć zrobił dużo złego a tego nie da rady zapomnieć.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 19.02.2012 o godz. 21:57.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Proszę Cię, nie jesteś nastolatkiem jak 95% obrońców Małego więc i argumenty lepsze by się przydały. Szef nie znalazł nowego człowieka = daje ch... kasę. Nie ma ludzi których nie da się zastąpić a już na pewno nie jest na dzień dzisiejszy taką osoba Patryk Małecki. Ok, kiedyś rokował na niezłego grajka ale od dłuższego czasu się stacza i myślę w tym wypadku tylko i wyłącznie o wymiarze czysto sportowym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Jak ja nienawidzę kiedy w Wiśle negocjuje się kontrakty z piłkarzami jej oddanymi i przydatnymi. Każda sytuacja, gdzie taki piłkarz liczy na awans i podwyżkę zbliżoną do innych piłkarzy Wisły i to nie zawsze lepszych od danego piłkarza, wytwarza atmosfere wrogą a nie sprzyjającą dalszej współpracy. Są to najczęściej negocjacje przez mękę, upubliczniane i sprowadzane na bardzo niski poziom. Tak, jakby klub nie potrafił w sposób profesjonalny rozwiązywać takie sytuacje. Pamiętam tylko wzajemne oskarżenia o brak czasu lub chęci do rozmów. Wieczne narzekania piłkarzy na ich lekceważenie lub klubu na wygórowane żądania piłkarzy. Czy naprawdę tak trudno jest unikać publicznego negocjowania ? Klub jeśli ktoś żąda za dużo lub mu nie pasuje wogóle, powinien krótko i zwięźle komunikować, że tyle i tyle albo za porozumieniem szukamy nowego klubu i się rozstajemy w zgodzie. Zbyt często sprawy takie stają na ostrzu noża z powodu niedomówień lub ich przewlekania w nieskończoność. Dotyczy to raczej wyłącznie piłkarzy Wiśle nie obojętnych pod każdym względem. Coś z tym trzeba zrobić, aby negocjacje przedłużeń kontraktów w Wiśle przestały być hororem dla wszystkich.
Jest mi przykro, gdy ludzie Wisle nie obojętni, skaczą sobie do gardeł, a partacze kasują kasę Cupiała, wszysto i wszystkich mając o wiele głębiej w dupie, niż akurat w tym obecnym przypadku Małeckiego.
Ostatnio edytowane przez kot : 19.02.2012 o godz. 21:53.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
raindog, bez jaj...
Załamanie nerwowe? Po czym k..a? Załamanie to można przejść po utracie dobrej pracy, rozwodzie, śmierci kogoś bliskiego! Po czym Patryk ma przechodzić załamanie nerwowe? Po tych cieplarnianych warunkach, które zafundował mu klub? Czy po śmiesznie niskiej gaży, liczonej w 5-cyfrowej kwocie? Śmiech na sali i tyle. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak coś się będzie nie zgadzało to jeszcze raz i tak do skutku. Wtedy zrozumiesz, że mój post był jakby kontynuacją twojego a nie jego zaprzeczeniem. I wracamy do pierwszego zdania w tym poście.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ta cala sytuacja ukazuje tylko jak plytki to czlowiek...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Co do Webstera - popierałeś Kokoszkę jak odchodził Coś mam wątpliwości. Płaytki albo ... mały ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Wiedział co Wisła mu oferuje, na jaki okres czasu. Zgodził się z tym i kontrakt podpisał. I trzeba się z niego wywiązać, Błaszczykowski też gdy grał w Wiśle był najsłabiej zarabiającym piłkarzem w kadrze. I nie gwiazdorzył, tylko swoją grą zapracował sobie na miliony w Borussii. Na tym polega piękno podpisywania kontraktów, że jak się nie spiszesz jak Łobodziński czy Jaliens - to i tak zarabiasz to co sobie wywalczyłeś na starcie. A jak grasz znacznie lepiej niż się spodziewano (Błaszczykowski, Małecki), to nikt ci pensje ot tak nie podniesie. Życie.A skąd czego wymaga Cupiał? Gadałeś z nim? Czy ci się przyśniło? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Pyszny tekst na wp.pl :
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Można mieć pretensje do Małego, ok, ale co gra najdroższy rezerwowy w lidze - Jaliens? Dlaczego nikt nie apeluje o jego sprzedaż albo utworzenie dla niego Klubu Kokosa? Gra piach, a kosi nieziemską kasę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tego sie po Małeckim niespodziewałem
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Problem polega na tym, że w czasach, kiedy w naszej drużynie grają przede wszystkim obcokrajowcy, a przywiązanie do barw niewiele znaczy, kibice są stęsknieni ludzi pokroju Małeckiego, który afiszują się na każdym kroku ze swoją miłością do Wisły i gotowi są takiego człowieka wynosić na piedestały. Niestety skutkuje to przysłowiowymi klapkami na oczach i wybaczaniem zbyt pochopnie nagannych zachowań. Ja tymczasem pytam: czy można ufać w jego miłość do klubu, skoro nie szanuje jednego z największych Wiślaków ostatnich lat, Kazia Moskala? Czy można mu wierzyć, skoro nie jest w stanie grać dla drużyny? Przecież jego zachowanie to policzek dla wiślackiej szatni, w której przecież nie tylko obcokrajowcy są, prawda? Skakał do Żurawskiego? Skakał do Sobolewskiego? Jak potraktował Moskala? A to są ludzie, którzy więcej dali Wiśle, niż Patryk kiedykolwiek będzie w stanie dać. A jak wysyłał starych kibiców, którzy jeździli za klubem po całej Polsce, na drugą stronę Błoń, to się część wiary na forum spuszczało z zachwytu. Zapomnieli? Nie, liczą się puste gesty, całowanie herbu, słowa o miłości, afiszowanie się z tatuażami. Na starych kibiców to nie działa. A jak działa na smarkaczy, to ich problem. Rozpuścili Patryka i są tego efekty. Jak wspomniałem w poprzednim poście, za moich czasów dostałby z liścia na mieście za takie zachowanie. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Jerry@ przecież chciałes zeby za swoje zachowanie do Lubina nie jechał. Jeżeli z jakichś przyczyn wie ze drużynie nie pomoże to dlaczego ma nie powiedzieć zeby na niego nie liczyli. Istotna jest forma w jakiej to wyraził. Moskal skoro usłysal ze sam nie chce jechać to wiadomo, że powiedział ze taki mu niepotrzebny. Jak się sprawa zakończy zobaczymy. Czarek Wilk sytuacje przedstawił troche inaczej niż "pyszny tekst na WP". Ja Wilkowi bardziej wiarzę.
Pismaki dostały prikaz rozdmuchać sprawę Małeckiego, Ten pajac z C+ aż się w przerwie ślinił. Do Moskala mial pretensje ze nic mu przed meczem w temacie nie chciał powiedzieć, a on przecież musi przekazać informację. Paranoja.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.02.2012 o godz. 22:20.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
A co tu ma Jaliens do rzeczy? Wyzywa kibiców, obraza sie na trenera, jest bohaterem brukowcow? Yo po cholere takie porownania. Ktos mu dal taki kontrakt to trzeba go wypelniac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Cantoro, Brożki x2, Frankowski, Baszczyński, Zieńczuk, Pawełek (choć tutaj to jestem bliższy zdania klubu) itd itd. To nie jest ....a wszystko normalne, żeby w klubie z topu ligi co jest jakieś przedłużenie kontraktu to są sceny jak z taniej telenoweli, tak to ja mogę negocjować nowy abonament z Cyfrą+ albo Orange. Pytanie jest takie, jak takie spektakle wpływają na samych zawodników, na ich formę, skupienie itp? Czy ktoś sobie zadaje takie pytanie w ogóle? I pytanie do znawców TM i FM. Dajcie przykład piłkarza porównywalnego do Małeckiego, który mógłby do nas przyjść, w wieku do 26 lat, nie inwalidę który uczy się na nowo biegać po operacjach na obie nogi, gracza podstawowego składu w swoim klubie, który zaakceptuje kontrakt w wysokości 180 tyś euro rocznie, z sumą odstępnego tak do 150 tyś euro? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|