The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2012, 21:00
wolfy napisał(a):Wyświetl post

A Maor jeśli odejdzie w lecie, to kontrakt może mieć spokojnie miedzy pół miliona a milion euro - zależy od miejsca przenosin.
Pół miliona to w takiej np Bundeslidze są fryty. Rozmowa zacznie się od miliona w górę, Piszczek w Borussi zarabia 160k euro miesięcznie, Kuba 150k. A co jak Maor pójdzie do Ruskich ? Tam potrafią sypnąć.
..
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.02.2012, 21:01
Patryk jest ponadprzeciętny. Żurawski, Kosowski, Uche czy Melikson są (byli) wybitni.
W naszej lidze hitami transferowymi są Bonin czy Kiełb i bierz to pod uwagę, a nie szukaj jakiś głupich analogii.

Jak już napisałem - Webster powstał jako bat na kluby stosujące takie praktyki jak nasz. Valcxx chciał to załatwić możliwie szybko (można było podpisać nowy kontrakt lub próbować sprzedać zawodnika, byłby czas), ale Basałaj akurat był na urlopie.

Małecki, będąc kluczowym zawodnikiem zarabiał kilka razy mniej niż Pajlić, Lamey czy Jaliens. Był jednym z najsłabiej zarabiających zawodników w kadrze, jednocześnie będąc podstawowym zawodnikiem. To jest sytuacja patologiczna.

A Maor jeśli odejdzie w lecie, to kontrakt może mieć spokojnie miedzy pół miliona a milion euro - zależy od miejsca przenosin.
OK, Małecki rozegrał kilka nieprzeciętnych spotkań ale gdzie? W słabej polskiej Ekstraklasie. Poza tym kiedy ostatnio zagrał naprawdę dobry mecz? Chyba w poprzednim sezonie, a stare piłkarskie porzekadło głosi - jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz. Patrząc na to, jak Małecki się zachowuje i co ma w głowie nie rokuje to pozytywnie jego dalszej karierze. Zamiast się rozwijać on się cofa. Zarówno piłkarsko, jak i mentalnie. Teraz na własną prośbę robi sobie pod górkę w Wiśle równocześnie skreślając się z kadry na EURO.

Rozważania na temat jego zarobków to osobna sprawa. Skoro podpisał kontrakt gwarantujący mu X złotych przez określony czas to musi to respektować, czy to takie dziwne? Nikt mu pistoletu do skroni nie przystawiał i nie wymuszał podpisu. Poza tym mógł zachować się jak cywilizowany człowiek i w przerwie w rozgrywkach zakomunikować wszystkim zainteresowanym, że nie zamierza tu grać. Tymczasem zrobił to w najgorszym możliwym momencie - gramy niesamowicie ważny mecz, zespół jest osłabiony, przegrywa, a ten jak gdyby nigdy nic wyjeżdża ze stadionu do domu i ma to wszystko w dupie. Tak się zachowuje ktoś komu zależy na drużynie? Ktoś, kto ma Wisłę w sercu? On powinien podziękować Moskalowi, że nie zdjął go jeszcze w pierwszej połowie bo był najsłabszy na boisku.

Zero samokrytyki wobec siebie, zero myślenia o drużynie. Egoista niszczący atmosferę w drużynie. Chciałbyś go dalej w Wiśle?

Nie zrozum mnie źle, też chciałbym żeby w Wiśle grali wychowankowie (dlatego bardzo kibicuję postępom Czekaja i byłem za tym aby grał dziś w Lubinie od początku żeby się odbudował po błędzie z Liege) ale nie może być tak, że odpuszczamy Małeckiemu wszystkie winy i podchodzimy bezkrytycznie tylko dlatego, że ma tatuaż z Reymanem na ramieniu. Przeciwnie, od kogoś takiego trzeba wymagać więcej. Małecki dostał już wiele szans na poprawę i z żadnej nie skorzystał.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez MCX : 19.02.2012 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.02.2012, 21:03
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Kto oglądał ligę + ten widział co powiedział Kaźmierz Moskal i odnośnie Małego jest to prawdą. W całej tej sytuacji podziwiam dyplomacje i zrozumienie naszego trenera dla Małego bo ktoś inny mógłby pod wypływem emocji ogłosić już że Małeckiego nie wpuścić do szatni, a on ciągle zostawia mu otwarte drzwi.
Moskal ma w tej chwili dwóch skrzydłowych (bo Pajlić to ofiara losu), z czego jeden puchnie po 60 minutach.
Właściciel nie daje kasy, a wymaga CeHaDwieKropki wie czego. Kto zapłaci za niepełnienie oczekiwań bossa jak nie trener?

Moskal nie może nic w tym klubie poza dyplomatycznym wypowiadaniem się. Taka brutalna prawda.
Powie że Małecki już nie ma wstępu, a za chwilę usłyszy od Basalaja że się dogadali i Patryk ma wrócić do kadry, bo chcą go w lecie sprzedać. A wtedy kto wyjdzie na idiotę? Ten, który akurat niczego nie zjebał i zachował się tak jak powinien.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 21:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Od: 10.2011

Stary 19.02.2012, 21:05
Panowie!!! ciszej nad trumną...
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.02.2012, 21:06
raindog napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko, nie obrażałbym Małego. To po prostu dziecko, któe nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji tego, co mówi.

Mi jest go najzwyczajniej żal. Myślicie, że kopanie leżącego jest takie w porządku? TEN CZŁOWIEK MA POWAŻNY PROBLEM ZE SOBĄ!
Jeśli ktoś jest chrześcijaninem zrozumie, o czym mówię...

Ja cię nawet rozumiem i podziwiam. To bardzo szlachetna postawa.

Problem jest jeden. Już ją przerabialiśmy. Z chrześcijańskich pobudek nadstawialiśmy drugi policzek wielokrotnie Patrykowi, licząc że w ten sposób zrozumie jakim jest....... ( w końcu piszemy w tonie chrześcijańskiego miłosierdzia), nawet gdy wysyłał nas ..... wiemy gdzie.

Jednak na szczęście chrześcijanin może sięgnąć głębiej.... choćby do historii Hioba.

Nadszedł czas aby świat Patryka się zmienił. I piszę to jako dobry chrześcijanin.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.02.2012, 21:10
Moskal ma w tej chwili dwóch skrzydłowych (bo Pajlić to ofiara losu), z czego jeden puchnie po 60 minutach.
Właściciel nie daje kasy, a wymaga CeHaDwieKropki wie czego. Kto zapłaci za niepełnienie oczekiwań bossa jak nie trener?

Moskal nie może nic w tym klubie poza dyplomatycznym wypowiadaniem się. Taka brutalna prawda
Małecki nie chce tu grać ani trenować... Moskal jest zbyt poważnym człowiekiem aby okłamywać kibiców, a Patryk jak pokazała przeszłosci jest zdolny do wszystkiego. Komu wierzyć ? Najnowsza wersja jest taka że to Basałaj kazał tak mówić Moskalowi

Jakie są wymagania w klubie ? Miejsce w pucharach ? Przecież porównując potencjał innych klubów to oni wcale nie mają lepiej. Też chciałbym aby w klubie kupowali jak najlepszych zawodników ale doceniam to co mamy.

Co do Jaliensa, życzę Patrykowi aby kiedy kol wiek mógł wpisać sobie do CV takie cyferki i osiągnięcia co Kew, wtedy z powodzeniem będzie mógł znaleźć frajera który zapłaci mu kokosy a on będzie mógł prowadzić rozrywkowy tryb życia nie koncentrując się na piłce.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.02.2012 o godz. 21:17.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.02.2012, 21:13
bartek89TS napisał(a):Wyświetl post
Szanuje, sznowałem i będa szanował Patryka.Niestety chyba już go w Wiśle nie zobaczymy NIESTETY!Ja osobiści dziekuje mu za to co zrobił dla Wisły i za jego oddanie i utożsamianie się z Naszym klubem przez co był traktowany na "obczyźnie" tak a nie inaczej..Za to szacunek!A Wy , którzy po nim jeździcie teraz jesteście frajerami i tyle!.Zachował się bardzo ......wo wiem o tym, ale nie każdy jest wstanie patrzyc na to i to przez długi czas jak np. taki Lamey zarabia kilkanaście razy więcej niż Mały po podwyszce...a każdy wie że chłopak potrafi dawać z siebie wszytsko w poruwnaniu do niektórych piłkarzy typu Lamey, Jaliens czy nawet Pajlic...dwuch z nich dzisiaj do pokazło i to nie pierwszy raz, a zwłaszcza Lamey dla którego szacunku nie mam i nie będe miał bo mam wyje..ne na takich ludzi w NASZYM KLUBIE!Wole ludzi z charakterem, którzy robią dobrą robote i domagają się tego co im się należy, czasem zbyt kontrowersyjnie, ale służnie, a że Nasi działacze wolą bulic farjerą, którzy zbierają na spokojną emeryture no to coś tu chyba jest nie tak...Poruwnania są proste, nawet piłkarzy z zagranicy, przykład?Lamey, a Jovanović, ten drugi kumaty gość z Serbii który wie w wielu kwestiach ocb, np wie co to derby i wie o co w tym chodzi i da w takim meczu z siebie wszystko w przeciwięstwie do Lameya, który gra ciagle tak samo chu..wo... i ma w dupie czy to derby czy mecz z Legią, i widać to ewidentnie patrząc na jego gre , a Marko jest typem piłkarza, któremu zależty na dobru drużyny,klubu i Nas kibiców!Po meczu w którym przegramy widać po nim załamanie ale szczere, łzy w oczach ..i nie jest to sztuczne spuszczenie głowy i zejście do szatni.Dla takich ludzi drzwi w Wiśle otwarte, ale niestety nasi włodarze często zatrudniją gwiazdki, które gdzies kiedys zabłysły a teraz szukają pieniedzy na podstawie CV, niestety w tym zawodzie CV to nie wszystko...tyle w tym temacie!BEZ ODBIORU!PATRYK MAŁECKI-SZACUNEK!
Nie wiem jak teraz Jaliens będzie się prezentował. Ale chciałbym zwrócić Ci uwagę na to, że Kew przychodził do Wisły z wiodącej drużyny grającej w lidze nieporównywalnie mocniejszej niż polska. I wszyscy spodziewali się po nim, że będzie prezentował przynajmniej poziom Clebara. Zapewne to było przesłanką do zaoferowania mu potężnego jak na nasze realia kontraktu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.02.2012, 21:14
Małecki nie chce tu grać ani trenować... Moskal jest zbyt poważnym człowiekiem aby okłamywać kibiców, a Patryk jak pokazała przeszłosci jest zdolny do wszystkiego. Komu wierzyć ? Najnowsza wersja jest taka że to Basałaj kazał tak mówić Moskalowi
Potrenuj czytanie. Jeszcze Ci się przyda.
Moskal zachowuje się dyplomatycznie, bo na niewiele rzeczy ma wpływ. Ujmując to jeszcze prościej - to nie on zadecyduje co dalej z Małeckim.

I żeby znowu jakiś mózg nie próbował mi wkładać w posty czego tam nie ma - to jest sytuacja patologiczna, kiedy trener niewiele może. Ale to już dyskusja na zupełnie inny temat.
Jakie są wymagania w klubie ? Miejsce w pucharach ? Przecież porównując potencjał innych klubów to oni wcale nie mają lepiej. Też chciałbym aby w klubie kupowali jak najlepszych zawodników ale doceniam to co mamy.
Z choinki się urwałeś?
Celem jest mistrzostwo, a później liga mistrzów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 21:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.02.2012, 21:15
(....)

BEZ ODBIORU!PATRYK MAŁECKI-SZACUNEK!
"Ja .......e, brawo! Patryk, zachowałeś sie wzorowo! Jestem z Tobą! Dobrze dojebałeś Kaziowi! Tak jest! Grrrrrr! Nie będzie taki Garguła czy Pajlić zarabiał więcej, ty jesteś wiślakiem przez duże W! Tak! A nie oni, cholerni najemnicy! Dobrze dojebałeś! Basałaj da podwyżkę, znowu będziesz pięknie grał!"

Tak myślisz?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.02.2012, 21:15
Wester. Nie miejsce w pucharach. Oczekiwanie jest zawsze to samo, niezależnie od tego czy wydajemy na wzmocnienia, czy nie, czy konkurencja się wzmacnia, czy nie = MP i LM to niezmienne. Myślisz dlaczego odpadł Maaskant, bo zaczęliśmy zawalać w lidze.

Potrenuj czytanie. Jeszcze Ci się przyda.
Moskal zachowuje się dyplomatycznie, bo na niewiele rzeczy ma wpływ. Ujmując to jeszcze prościej - to nie on zadecyduje co dalej z Małeckim.
I nawet się z tym specjalnie nie kryje. Wspomniał o tym bodaj w wywiadzie przed meczem, że decyzja nie należy w tym momencie do niego.
..
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.02.2012, 21:21
Szanuje, sznowałem i będa szanował Patryka.Niestety chyba już go w Wiśle nie zobaczymy NIESTETY!Ja osobiści dziekuje mu za to co zrobił dla Wisły i za jego oddanie i utożsamianie się z Naszym klubem przez co był traktowany na "obczyźnie" tak a nie inaczej..Za to szacunek!A Wy , którzy po nim jeździcie teraz jesteście frajerami i tyle!.Zachował się bardzo ......wo wiem o tym, ale nie każdy jest wstanie patrzyc na to i to przez długi czas jak np. taki Lamey zarabia kilkanaście razy więcej niż Mały po podwyszce...a każdy wie że chłopak potrafi dawać z siebie wszytsko w poruwnaniu do niektórych piłkarzy typu Lamey, Jaliens czy nawet Pajlic...dwuch z nich dzisiaj do pokazło i to nie pierwszy raz, a zwłaszcza Lamey dla którego szacunku nie mam i nie będe miał bo mam wyje..ne na takich ludzi w NASZYM KLUBIE!Wole ludzi z charakterem, którzy robią dobrą robote i domagają się tego co im się należy, czasem zbyt kontrowersyjnie, ale służnie, a że Nasi działacze wolą bulic farjerą, którzy zbierają na spokojną emeryture no to coś tu chyba jest nie tak...Poruwnania są proste, nawet piłkarzy z zagranicy, przykład?Lamey, a Jovanović, ten drugi kumaty gość z Serbii który wie w wielu kwestiach ocb, np wie co to derby i wie o co w tym chodzi i da w takim meczu z siebie wszystko w przeciwięstwie do Lameya, który gra ciagle tak samo chu..wo... i ma w dupie czy to derby czy mecz z Legią, i widać to ewidentnie patrząc na jego gre , a Marko jest typem piłkarza, któremu zależty na dobru drużyny,klubu i Nas kibiców!Po meczu w którym przegramy widać po nim załamanie ale szczere, łzy w oczach ..i nie jest to sztuczne spuszczenie głowy i zejście do szatni.Dla takich ludzi drzwi w Wiśle otwarte, ale niestety nasi włodarze często zatrudniją gwiazdki, które gdzies kiedys zabłysły a teraz szukają pieniedzy na podstawie CV, niestety w tym zawodzie CV to nie wszystko...tyle w tym temacie!BEZ ODBIORU!PATRYK MAŁECKI-SZACUNEK!
Chłopie (albo raczej chłopcze) użyj słownika zanim coś napiszesz. Ewentualnie taka mała rada : takie czerwone pod wyrazem oznacza, że coś jest nie tak.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 19.02.2012 o godz. 21:25.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.02.2012, 21:25
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Chłopie ( albo raczej chłopcze ) użyj słownika zanim coś napiszesz. Ewentualnie taka mała rada : takie czerwone pod wyrazem oznacza, że coś jest nie tak.
Nie kłóć się z analfabetą, który na wszystko patrzy przez pryzmat pieniędzy . Jak to napisali na zakazanej stronie "Lud głupi wszystko kupi" - no to kolega do którego posta się odnosisz kupuje
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 19.02.2012, 21:29
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie kłóć się z analfabetą, który na wszystko patrzy przez pryzmat pieniędzy . Jak to napisali na zakazanej stronie "Lud głupi wszystko kupi" - no to kolega do którego posta się odnosisz kupuje
Pieniędzy? Chyba kieszonkowych bo na prawdziwe pieniądze to się pracuje

Takich to właśnie nasz Patryk ma "wyznawców". Nie chcę nikomu ubliżać więc skupię się na wieku. Średnia pewnie około 15 lat. Wisła istnieje w ich głowach od mniej więcej 2005 albo i krócej więc i idole tacy z przeceny. Na co nam przyszło.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 19.02.2012 o godz. 21:33.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.02.2012, 21:34
Trudno mi brać zawodnika na siłę do autobusu - rozmowa z Kazimierzem Moskalem, trenerem Wisły Kraków

http://beta.sportowefakty.pl/pilka-n...-moskalem-tren
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 19.02.2012, 21:35
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Pieniędzy? Chyba kieszonkowych bo na prawdziwe pieniądze to się pracuje

Takich to właśnie nasz Patryk ma "wyznawców". Nie chcę nikomu ubliżać więc skupię się na wieku. Średnia pewnie około 15 lat. Wisła istnieje w ich głowach od mniej więcej 2005 albo i krócej więc i idole tacy z przeceny. Na co nam przyszło.
Czy Ty jesteś idiotą czy udajesz? NIE DLA MAŁECKIEGO W WIŚLE. Przeczytaj jeszcze kilka razy (z Twoim rozumowaniem - nawet kilkanaście) - i ewentualnie odpisz
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.02.2012, 21:39
element napisał(a):Wyświetl post
Zajebał, przeprosił i odpuścił z kolejnym meczem żeby nie podgrzewać sytuacji. Nic na gorący łeb, ktoś coś zle zrozumie, nie słowo w słowo to opisze i tak tworza się mity. Wdech i wydech.. wyluzujcie bo z całej tej afery najwięcej zyskuje Cracovia (wszyscy już na swoim forum osiągneli grupowy orgazm). Jest nam on potrzebny w meczu derbowym żeby przymknął im parchate mordy bo nic ich tak nie boli jak Małecki.

Bingo! Sporo zamieszania, różne relacje a zdanie już wyrobione - za wczas jak się okazuje.

Dlatego nie będę się wdawał z Tobą i Tobie podobnymi w dyskusję bo i po co skoro choćby coś było białe to Ty napiszesz że jest czarne. I koniec kropka.

Na Neo z tabliczką upamiętniającą jego śmierć, która zadowoliła lepszą stronę Krakowa.

Basałaj tak mocno szanuje kibiców że do dzisiaj z lupą w ręku wypatruje osób, które rzucały śnieżkami. A Cupiał to temat tabu, robiony w chuja jak i wielu innych. Na własną prośbę.

Bohater!!!!!!!!!!!!!

Nie tylko zachował się z klasą ale także myślał o dobru drużyny i nie chciał ich narażać ich na stres i zamieszanie związane z jego niewielkim i rozdmuchanym głównie przez kibiców cracovi incydencie.

A Basałaj to już całkiem debil. Nie pomyślał żeby wyrzucić śnieg z trybun, bo jak mógł pomyśleć że siądą tam normalne inteligentne istoty .

Wiem, wiem. W żadnym wypadku go nie usprawiedliwiam. Po prostu denerwuje mnie, jak ludzie czerpią radosć z dokopania komuś, a nie wiąże się to z niczym innym, jak tylko utwierdzeniem "włąsnej fajności".

Ktoś napisał, że Małemu największą krzywdę zrobiło SKWK, inni, że zarząd. Fakt jest taki, że negatywny wpływ na niego miało zarówno SKWK, polityka klubu, ale wina leży przede wszystkim po stronie Patryka.

Sam go nie osądzam. Nie wiem, w jakim jest stanie psychicznym, ale mam wrażenie, że nei jest z nim najlepiej, skoro jego działania są coraz bardziej absurdalne. Mam wrażenie, że wszyscy postrzegają go tu tylko w kategorii piłkarz - reprezentant klubu, ale wielu zapomina, że gosć jest tylko czowiekiem i moze np. właśnie przeżywać załamanie nerwowe. ...chociaż równie bardziej prawdopodobne jest to, iż on nadal jest dzieckiem.

Rozumiem Cię. Ale w tej danej sytuacji chodzi o dobro nadrzędne a dla mnie to jest dobro klubu. Nie powiem że podziwiałem Maleckiego bo nie bardzo było za co. Nie robił jakiegoś wrażenia jako pilkarz ( zawsze byli lepsi ) a w MEGA Wiślackość nie wierzyłem nigdy ( okazało się że słusznie bo przecież to aż bije w oczy wymuszonym transferem czy podkładka pod webstera) A teraz bardziej od jeżdzących po nim rozgoryczonym chcącym mieć hybrydę pilkarzo-kibica, denerwują mnie fanatyczni obrońcy, bo to źle dla Wisły. Podzielenie kibice, ferment w szatni, itd. Szkoda bo facet któremu tak po ludzku można współczuć zrobił dużo złego a tego nie da rady zapomnieć.
Ostatnio edytowane przez Tarann : 19.02.2012 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 19.02.2012, 21:44
no one napisał(a):Wyświetl post
Odsyłaj klientów do konkurencji w obecności prezesa (jak Małecki kibiców na drugą stronę Błoń) to zobaczymy czy Cię zatrzyma w firmie. I czy Twoja fachowość tez wtedy będzie doceniona. Tu chodzi o mechanizm jak piszesz. Zrób tak i opisz reakcję prezesa.
Albo przejdź obojętnie koło swojego zwierzchnika bez kiwnięcia głową na spotkaniu zarządu bo dzień wcześniej powiedział, że przez Twoją decyzję firma straciła powiedzmy 500k. Jak poprosi o wyjaśnienie za dwa dni to się na niego wypnij a kumplom powiedz, że firma ........ i ogólnie masz gdzieś.
Proszę Cię, nie jesteś nastolatkiem jak 95% obrońców Małego więc i argumenty lepsze by się przydały. Szef nie znalazł nowego człowieka = daje ch... kasę. Nie ma ludzi których nie da się zastąpić a już na pewno nie jest na dzień dzisiejszy taką osoba Patryk Małecki. Ok, kiedyś rokował na niezłego grajka ale od dłuższego czasu się stacza i myślę w tym wypadku tylko i wyłącznie o wymiarze czysto sportowym.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.02.2012, 21:45
Jak ja nienawidzę kiedy w Wiśle negocjuje się kontrakty z piłkarzami jej oddanymi i przydatnymi. Każda sytuacja, gdzie taki piłkarz liczy na awans i podwyżkę zbliżoną do innych piłkarzy Wisły i to nie zawsze lepszych od danego piłkarza, wytwarza atmosfere wrogą a nie sprzyjającą dalszej współpracy. Są to najczęściej negocjacje przez mękę, upubliczniane i sprowadzane na bardzo niski poziom. Tak, jakby klub nie potrafił w sposób profesjonalny rozwiązywać takie sytuacje. Pamiętam tylko wzajemne oskarżenia o brak czasu lub chęci do rozmów. Wieczne narzekania piłkarzy na ich lekceważenie lub klubu na wygórowane żądania piłkarzy. Czy naprawdę tak trudno jest unikać publicznego negocjowania ? Klub jeśli ktoś żąda za dużo lub mu nie pasuje wogóle, powinien krótko i zwięźle komunikować, że tyle i tyle albo za porozumieniem szukamy nowego klubu i się rozstajemy w zgodzie. Zbyt często sprawy takie stają na ostrzu noża z powodu niedomówień lub ich przewlekania w nieskończoność. Dotyczy to raczej wyłącznie piłkarzy Wiśle nie obojętnych pod każdym względem. Coś z tym trzeba zrobić, aby negocjacje przedłużeń kontraktów w Wiśle przestały być hororem dla wszystkich.

Jest mi przykro, gdy ludzie Wisle nie obojętni, skaczą sobie do gardeł, a partacze kasują kasę Cupiała, wszysto i wszystkich mając o wiele głębiej w dupie, niż akurat w tym obecnym przypadku Małeckiego.
Ostatnio edytowane przez kot : 19.02.2012 o godz. 21:53.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.02.2012, 21:46
raindog, bez jaj...
Załamanie nerwowe? Po czym k..a?
Załamanie to można przejść po utracie dobrej pracy, rozwodzie, śmierci kogoś bliskiego!
Po czym Patryk ma przechodzić załamanie nerwowe?
Po tych cieplarnianych warunkach, które zafundował mu klub?
Czy po śmiesznie niskiej gaży, liczonej w 5-cyfrowej kwocie?
Śmiech na sali i tyle.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 19.02.2012, 21:47
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty jesteś idiotą czy udajesz? NIE DLA MAŁECKIEGO W WIŚLE. Przeczytaj jeszcze kilka razy (z Twoim rozumowaniem - nawet kilkanaście) - i ewentualnie odpisz
Przeczytaj najpierw swój poprzedni post, później mój pod spodem a potem się zastanów kto wyszedł na idiotę...
Jak coś się będzie nie zgadzało to jeszcze raz i tak do skutku. Wtedy zrozumiesz, że mój post był jakby kontynuacją twojego a nie jego zaprzeczeniem. I wracamy do pierwszego zdania w tym poście....
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.02.2012, 21:51
Ta cala sytuacja ukazuje tylko jak plytki to czlowiek...
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.02.2012, 21:55
Patryk jest ponadprzeciętny. Żurawski, Kosowski, Uche czy Melikson są (byli) wybitni.
W naszej lidze hitami transferowymi są Bonin czy Kiełb i bierz to pod uwagę, a nie szukaj jakiś głupich analogii.

Jak już napisałem - Webster powstał jako bat na kluby stosujące takie praktyki jak nasz. Valcxx chciał to załatwić możliwie szybko (można było podpisać nowy kontrakt lub próbować sprzedać zawodnika, byłby czas), ale Basałaj akurat był na urlopie.

Małecki, będąc kluczowym zawodnikiem zarabiał kilka razy mniej niż Pajlić, Lamey czy Jaliens. Był jednym z najsłabiej zarabiających zawodników w kadrze, jednocześnie będąc podstawowym zawodnikiem. To jest sytuacja patologiczna.

Tak gadasz, że "ponadprzeciętny", a jak ładnie proszę o przykłady ofert dla tego "ponadprzeciętnego" w ostatnim roku (ofert, a nie plotek internetowych) to jakoś milczysz. A po ponadprzecietnych zgłaszają się chętni.
Co do Webstera - popierałeś Kokoszkę jak odchodził Broniłeś go tu
Coś mam wątpliwości.

Glazik napisał(a):Wyświetl post
Ta cala sytuacja ukazuje tylko jak plytki to czlowiek...
Płaytki albo ... mały
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.02.2012, 22:02

Debilizmy do kwadratu.

Wiedział co Wisła mu oferuje, na jaki okres czasu. Zgodził się z tym i kontrakt podpisał. I trzeba się z niego wywiązać,

Błaszczykowski też gdy grał w Wiśle był najsłabiej zarabiającym piłkarzem w kadrze. I nie gwiazdorzył, tylko swoją grą zapracował sobie na miliony w Borussii.

Na tym polega piękno podpisywania kontraktów, że jak się nie spiszesz jak Łobodziński czy Jaliens - to i tak zarabiasz to co sobie wywalczyłeś na starcie. A jak grasz znacznie lepiej niż się spodziewano (Błaszczykowski, Małecki), to nikt ci pensje ot tak nie podniesie.

Życie.
A skąd czego wymaga Cupiał? Gadałeś z nim? Czy ci się przyśniło?
Ddf
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.02.2012, 22:05
Pyszny tekst na wp.pl :
Cytat:
Na pomeczowej konferencji ciekawą rzecz powiedział trener "Białej Gwiazdy", Kazimierz Moskal. Okazuje się, że Patryk Małecki nie pojechał z drużyną do Lubina nie tyle za karę za niestawienie się w klubie (więcej tutaj), co dlatego, że ... odechciało mu się.

- Przed całą drużyną powiedział, żeby go nie brać pod uwagę w ustalaniu składu na mecz w Lubinie. Po takim oświadczeniu nie będzie trenował z pierwszym zespołem - zdradził Moskal. - Nie potrzebuję takiego zawodnika - dodał.

Wyobrażacie sobie sytuację, w której przychodzicie do pracy i mówicie szefowi "dziś na mnie nie licz, bo mi się nie chce"? Chłopak chyba przyjął ostatnio zbyt dużo piłek na głowę. Wiadomo, zima - to i piłki twardsze. Naprawdę jesteśmy ciekawi jak się ta sprawa zakończy.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.02.2012, 22:11
Można mieć pretensje do Małego, ok, ale co gra najdroższy rezerwowy w lidze - Jaliens? Dlaczego nikt nie apeluje o jego sprzedaż albo utworzenie dla niego Klubu Kokosa? Gra piach, a kosi nieziemską kasę.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 19.02.2012, 22:12
Tego sie po Małeckim niespodziewałem
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.02.2012, 22:15
Rozmumiem, że dobrze znasz Małego, skoro tak mówisz.

A pieniądze szczęścia nie dają... tylko luskus je daje Oczywiście żartuję. Tak cyz inaczej - przyczyny które wymieniasz to nie reguły. Inna sprawa, że ja nei znam Małego i zastanawiam się, dlaczego człowiek, któremu zdarzało się wypowiadać rozsądnie (tak, zdarzało się w pewnych wywiadach, któych nie chcę już szukać), może postępować w sposób tak absurdalny.
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. "Zdarzało mu się". Raz na jakiś czas mu się zdarzało.
Problem polega na tym, że w czasach, kiedy w naszej drużynie grają przede wszystkim obcokrajowcy, a przywiązanie do barw niewiele znaczy, kibice są stęsknieni ludzi pokroju Małeckiego, który afiszują się na każdym kroku ze swoją miłością do Wisły i gotowi są takiego człowieka wynosić na piedestały. Niestety skutkuje to przysłowiowymi klapkami na oczach i wybaczaniem zbyt pochopnie nagannych zachowań.
Ja tymczasem pytam: czy można ufać w jego miłość do klubu, skoro nie szanuje jednego z największych Wiślaków ostatnich lat, Kazia Moskala?
Czy można mu wierzyć, skoro nie jest w stanie grać dla drużyny?
Przecież jego zachowanie to policzek dla wiślackiej szatni, w której przecież nie tylko obcokrajowcy są, prawda?
Skakał do Żurawskiego? Skakał do Sobolewskiego? Jak potraktował Moskala? A to są ludzie, którzy więcej dali Wiśle, niż Patryk kiedykolwiek będzie w stanie dać.
A jak wysyłał starych kibiców, którzy jeździli za klubem po całej Polsce, na drugą stronę Błoń, to się część wiary na forum spuszczało z zachwytu. Zapomnieli?
Nie, liczą się puste gesty, całowanie herbu, słowa o miłości, afiszowanie się z tatuażami.
Na starych kibiców to nie działa. A jak działa na smarkaczy, to ich problem. Rozpuścili Patryka i są tego efekty.
Jak wspomniałem w poprzednim poście, za moich czasów dostałby z liścia na mieście za takie zachowanie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.02.2012, 22:15
Jerry@ przecież chciałes zeby za swoje zachowanie do Lubina nie jechał. Jeżeli z jakichś przyczyn wie ze drużynie nie pomoże to dlaczego ma nie powiedzieć zeby na niego nie liczyli. Istotna jest forma w jakiej to wyraził. Moskal skoro usłysal ze sam nie chce jechać to wiadomo, że powiedział ze taki mu niepotrzebny. Jak się sprawa zakończy zobaczymy. Czarek Wilk sytuacje przedstawił troche inaczej niż "pyszny tekst na WP". Ja Wilkowi bardziej wiarzę.

Pismaki dostały prikaz rozdmuchać sprawę Małeckiego, Ten pajac z C+ aż się w przerwie ślinił. Do Moskala mial pretensje ze nic mu przed meczem w temacie nie chciał powiedzieć, a on przecież musi przekazać informację. Paranoja.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.02.2012 o godz. 22:20.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 19.02.2012, 22:16
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Można mieć pretensje do Małego, ok, ale co gra najdroższy rezerwowy w lidze - Jaliens? Dlaczego nikt nie apeluje o jego sprzedaż albo utworzenie dla niego Klubu Kokosa? Gra piach, a kosi nieziemską kasę.
A co tu ma Jaliens do rzeczy? Wyzywa kibiców, obraza sie na trenera, jest bohaterem brukowcow? Yo po cholere takie porownania. Ktos mu dal taki kontrakt to trzeba go wypelniac.
Odpowiedz cytując
szachmat
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.02.2012, 22:19
kot napisał(a):Wyświetl post
Jak ja nienawidzę kiedy w Wiśle negocjuje się kontrakty z piłkarzami jej oddanymi i przydatnymi. Każda sytuacja, gdzie taki piłkarz liczy na awans i podwyżkę zbliżoną do innych piłkarzy Wisły i to nie zawsze lepszych od danego piłkarza, wytwarza atmosfere wrogą a nie sprzyjającą dalszej współpracy. Są to najczęściej negocjacje przez mękę, upubliczniane i sprowadzane na bardzo niski poziom. Tak, jakby klub nie potrafił w sposób profesjonalny rozwiązywać takie sytuacje. Pamiętam tylko wzajemne oskarżenia o brak czasu lub chęci do rozmów. Wieczne narzekania piłkarzy na ich lekceważenie lub klubu na wygórowane żądania piłkarzy. Czy naprawdę tak trudno jest unikać publicznego negocjowania ? Klub jeśli ktoś żąda za dużo lub mu nie pasuje wogóle, powinien krótko i zwięźle komunikować, że tyle i tyle albo za porozumieniem szukamy nowego klubu i się rozstajemy w zgodzie. Zbyt często sprawy takie stają na ostrzu noża z powodu niedomówień lub ich przewlekania w nieskończoność. Dotyczy to raczej wyłącznie piłkarzy Wiśle nie obojętnych pod każdym względem. Coś z tym trzeba zrobić, aby negocjacje przedłużeń kontraktów w Wiśle przestały być hororem dla wszystkich.

Jest mi przykro, gdy ludzie Wisle nie obojętni, skaczą sobie do gardeł, a partacze kasują kasę Cupiała, wszysto i wszystkich mając o wiele głębiej w dupie, niż akurat w tym obecnym przypadku Małeckiego.
Czego ty oczekujesz, żeby ludzie tak popatrzyli na tą sytuację?

Cantoro, Brożki x2, Frankowski, Baszczyński, Zieńczuk, Pawełek (choć tutaj to jestem bliższy zdania klubu) itd itd.

To nie jest ....a wszystko normalne, żeby w klubie z topu ligi co jest jakieś przedłużenie kontraktu to są sceny jak z taniej telenoweli, tak to ja mogę negocjować nowy abonament z Cyfrą+ albo Orange.

Pytanie jest takie, jak takie spektakle wpływają na samych zawodników, na ich formę, skupienie itp? Czy ktoś sobie zadaje takie pytanie w ogóle?

I pytanie do znawców TM i FM. Dajcie przykład piłkarza porównywalnego do Małeckiego, który mógłby do nas przyjść, w wieku do 26 lat, nie inwalidę który uczy się na nowo biegać po operacjach na obie nogi, gracza podstawowego składu w swoim klubie, który zaakceptuje kontrakt w wysokości 180 tyś euro rocznie, z sumą odstępnego tak do 150 tyś euro?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów