The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2012, 19:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Dobre. Oddajmy go za darmo - to mu dopiero pokaże! Na pewno się po tym nie pozbiera...
Czyli tak: oddajemy Patryka za darmo. Wisła nic nie zarabia, traci skrzydłowego. Co więcej - pokazuje innym piłkarzom jak można łatwo rozwiązać z nami kontrakt. Małecki dostaje większą kasę za podpis jako wolny zawodnik.
Długo nad tym myślałeś?
Skoro nie jesteś na tyle rozgarnięty, żeby zrozumieć moje posty, to jakiej odpowiedzi się spodziewasz?
Małecki w naszych warunkach jest piłkarzem ponadprzeciętnym, tak BTW. I nie takich jak on sprzedawano za milion euro i więcej.
W końcu może wyjść na to, że odejdzie za darmo
Bo scenariusz - Wisła poleci mu po kasie wlepiając jakąś karę finansową albo jak nie będzie grał (wejściówki), którą to stratę Mały "odrobi" sobie korzystając w lecie z Webstera jest bardzo prawdopodobny. A czy ktoś na 100% wie, czy Wisła dostała w końcu jakieś (i ile) pieniądze za Kokosa?
Co do sumy 1m czy nawet więcej euro za Małego w zupełności się z Tobą zgadzam. Po golu z Apoelem "wystarczyło" zagrać dobrą jesień w LE i lidze i 1,5-2m z pewnością by ktoś dał.
Niestety dziś wygląda na to, że Mały postanowił odejść i to dokładnie w taki sposób żeby Wisła zarobiła czapkę gruszek i jeśli będzie w tym postępowaniu konsekwentny to Wisła może mu skoczyć...
Swoją drogą niezły musi być w klubie burdel, że zdarzają się takie akcje...
Ostatnio edytowane przez arti : 19.02.2012 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.02.2012, 19:32
arti napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą niezły musi być w klubie burdel, że zdarzają się takie akcje...:/
Valcxx wiedział czym to pachnie i dlatego chciał negocjować jak najszybciej. Tyle, że Basałaj był akurat na urlopie. Pewnie w myśl zasady "jak kocha to poczeka".

To jest jedna kwestia. Niestety, ale z niektórymi kretynami ("to może dajmy mu podwyżkę?") nie warto dyskutować. Jeżeli jakiś gówniarz nie rozumie, że Wisła traci i zawodnika, i pieniądze za niego, w klubie z kasą bardzo krucho (czego dowodem to okienko), a na dodatek - jakby tego wszystkiego było mało - w najbliższym okienku czekają nas masowe odejścia... OK, różni są ludzie, ale nie próbujcie innych sprowadzać do swojego poziomu.

Sytuacja jest słaba, a tu niestety same mózgi od "Patryczka" i .......enia bez sensu nie na temat.

Cupiał, przez swoją bezmyślną politykę będzie teraz musiał w najbliższym okienku zainwestować spore pieniądze, lub pogodzić się ze środkiem tabeli i brakiem pucharów. Będziemy mieli praktycznie cały skład do wymiany, i to bez żadnego transferu z klubu! A jeśli ktoś zgłosi się po Meliksona?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 19:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.02.2012, 19:32
[QUOTE=raindog;1220409Jak juz naskakujecie na religię - brak religii -> brak wolnej woli -> brak aksjologii[/QUOTE]
YOU ARE DIGGING YOURSELF DEEPER.
1. co to wolna wola? jak to się ma do wiedzy o ludzkim zachowaniu gdzie co najwyżej można mowić o zachowaniu samoregulacyjnym, które jak reszta jest zdeterminowane przez czynniki zewnętrzne i biologiczne?
2. kto dał ci prawo utożsamiania religii z absolutną moralnością?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.02.2012, 19:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ochłońmy może?
Nie wypowiadajcie słów, których można potem żałować.
Czy jestescie obrońcami Patryka czy go atakujecie.

Cytat:
Patryk po spotkaniu ze Standardem zakomunikował trenerowi w szatni, że nie chce być brany pod uwagę przy ustalaniu kadry meczowej na Zagłębie. Sam zrozumiał swój błąd i zrozumiał, że zrobił źle. Przeprosił całą drużynę i podkreślił, że nie chce brać udziału w najbliższym meczu - zrelacjonował kapitan Wisły, Cezary Wilk.
Zajebał, przeprosił i odpuścił z kolejnym meczem żeby nie podgrzewać sytuacji. Nic na gorący łeb, ktoś coś zle zrozumie, nie słowo w słowo to opisze i tak tworza się mity. Wdech i wydech.. wyluzujcie bo z całej tej afery najwięcej zyskuje Cracovia (wszyscy już na swoim forum osiągneli grupowy orgazm). Jest nam on potrzebny w meczu derbowym żeby przymknął im parchate mordy bo nic ich tak nie boli jak Małecki.

piter116 napisał(a):Wyświetl post
"Nie chcę grać z Zagłębiem" a "Nie chcę grać w tej drużynie" to są niestety dwie różne rzeczy...

Bingo! Sporo zamieszania, różne relacje a zdanie już wyrobione - za wczas jak się okazuje.

rafkur napisał(a):Wyświetl post
Czego by Patryk nie powiedział i tak uważam, że jego czas w Wiśle minął.
Dlatego nie będę się wdawał z Tobą i Tobie podobnymi w dyskusję bo i po co skoro choćby coś było białe to Ty napiszesz że jest czarne. I koniec kropka.

sedTS napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe na co przerobi twarz Reymana na ramieniu.Na Deyne?

Na Neo z tabliczką upamiętniającą jego śmierć, która zadowoliła lepszą stronę Krakowa.

Stan58 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Cupiał i Basałaj szanują Wisłę, tzn, Jej Kibiców
Basałaj tak mocno szanuje kibiców że do dzisiaj z lupą w ręku wypatruje osób, które rzucały śnieżkami. A Cupiał to temat tabu, robiony w chuja jak i wielu innych. Na własną prośbę.
Ostatnio edytowane przez element : 19.02.2012 o godz. 19:51.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.02.2012, 19:42
Czyli co Moskal wciskał kity? Na konferencji użył dość zdecydowanych słów, zakładam że nie mówił tak sobie po to tylko żeby powiedzieć.
Czego by Patryk nie powiedział i tak uważam, że jego czas w Wiśle minął. Myślę, że teraz dla większości, dla mnie już po "dyskusji" z Sobolem.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 19.02.2012, 19:44
Valcxx wiedział czym to pachnie i dlatego chciał negocjować jak najszybciej. Tyle, że Basałaj był akurat na urlopie. Pewnie w myśl zasady "jak kocha to poczeka".

To jest jedna kwestia. Niestety, ale z niektórymi kretynami ("to może dajmy mu podwyżkę?") nie warto dyskutować. Jeżeli jakiś gówniarz nie rozumie, że Wisła traci i zawodnika, i pieniądze za niego, w klubie z kasą bardzo krucho (czego dowodem to okienko), a na dodatek - jakby tego wszystkiego było mało - w najbliższym okienku czekają nas masowe odejścia... OK, różni są ludzie, ale nie próbujcie innych sprowadzać do swojego poziomu.

Sytuacja jest słaba, a tu niestety same mózgi od "Patryczka" i .......enia bez sensu nie na temat.
Posluchaj WSZYSTKOWIEDZACA encyklopedio,

Kretynow i gowniarzy to szukaj kolo siebie, okay? Nie wszyscy maja klapki na oczach zeby usprawiedliwiac wszystkie wybryki Maleckiego jego wiekiem albo psychologia. I naprawde nie jestes jedynym na tym forum ktory zdaje sobie sprawe z tego ze klub traci i pieniadze i zawodnika. To moze wysilibys sie i podal jakies wyjscie z sytuacji z logicznym wytlumaczeniem? I nie mow mi ze rozumiesz Patryka i jego podejscie bo gdybys Ty powiedzial ze nie pracujesz bo za malo zarabiasz to szef wypier...lilby Cie w ciagu 5 minut.

I jeszcze jedno, jak mawial porucznik Colombo. Ponadprzecietny to jest Melikson i byl Uche (nie chce mi sie wymieniac wiecej). Napewno nie Malecki.
Ostatnio edytowane przez RAF : 19.02.2012 o godz. 19:47.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

element, gratulacje. Jeden z nielicznych mądrych postów.
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Od: 08.2011

Ciekawe na co przerobi twarz Reymana na ramieniu.Na Deyne?
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.02.2012, 19:49
Z Małeckim będzie jeszcze ciekawie po jego odejściu z Wisły. Jak trafi gdzieś za granicę to dopiero doceni jakie miał w Krakowie cieplarniane warunki i życzliwych ludzi w klubie (od trenerów po prezesa).

A kim on będzie w zagranicznym klubie? Jednym z wielu, a biorąc pod uwagę, że pewnie nikt nie zapłaci za niego więcej niż 1-1,5 mln euro to pewnie po pierwszym głupim występku bez żalu zostanie odstawiony od drużyny. I dopiero zacznie się płacz, że go trener nie lubi, że kibice nie szanują. Jeszcze zatęskni za Wisłą na którą się teraz wypiął.
Odpowiedz cytując
Stan58
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 19.02.2012, 19:49
Jeżeli Cupiał i Basałaj szanują Wisłę, tzn, Jej Kibiców i Zawodników, po takiej wypowiedzi Małeckiego "Nie chcę grać w taj drużynie" to Małecki powinien dostać zakaz stadionowy. Jeśli da Mu się kolejną szansę, to jaka będzie atmosfera w szatni i na stadionie?

Patryk niestety jesteś już OUT
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 19.02.2012, 19:50
"Patryk (...) przed drużyną powiedział, żeby go nie brać pod uwagę przy ustalaniu składu na Zagłębie, że nie chce tutaj grać i trenować - ujawnił trener Wisły"

Nie wiem co tu chcecie różnie interpretować. Jest cytat wypowiedzi Moskala. Nie sądzę aby nasz trener był: a) gościem nie potrafiącym logicznie interpretować czyichś słów, b) facetem wprowadzającym kibiców w błąd. Dlatego sądzę, że padły słowa że nie chce już w Wiśle grać i trenować. Teraz pytanie czy SKWK ma jeszcze słynny transparent "Mogłeś zostać żywą legendą a zostałeś JUDASZEM". Nie sądzę, żeby na Małeckiego teraz znalazł się chętny do kupna więc znając Cupiała spodziewam się w tym tygodniu informacji, że kontrakt z Małeckim został rozwiązany. Szkoda, osłabi to trochę Wisłę, ale płakać po nim nie będę.
Odpowiedz cytując
makan18
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 19.02.2012, 19:54
Małecki nie może nawet Frankowi butów czyścić. Ciekawi mnie jaka będzie odezwa prowadzących doping/organizujących oprawy, którzy zmieszali z błotem legendę naszego klubu jaką bez wątpienia jest Frankowski - za to, iż chciał jeszcze raz pomóc klubowi w awansie ( już przed sezonem miał oferty) do LM. Franek gdy odchodził miał 31 lat, wiadomo że odszedł po to aby zarobić, okrzykami z trybun nie zapewni rodzinie bytu. Małecki rozegrał 105 meczy - strzelił 21 bramek. Frankowski 173 mecze - 115 bramek
Tylko jeden klub, kocham aż po grób... TS WISŁA KRAKÓW

Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.02.2012, 19:55
Ta historia musiała się tak zakończyć.
Główny bohater był bardzo konsekwentny w swoim zachowaniu od kilku lat.
Smutna prawda jest taka, że Patryka Małeckiego stworzyli fanatycy, którzy dawali mu bezrefleksyjne wsparcie przy mniejszych wybrykach, bagatelizowali przewiny nawet wtedy kiedy ten knypek wysyłał cześć ich braci po szalu na drugą stronę Błoń. A że to uwielbienie przypadło w udziale wioskowemu głupkowi to rósł nam Patryk i pęczniał aż poczuł się większy od samego Kazimierza Moskala.I nas wszystkich i całej Wisły.

Niech to będzie przestrogą dla tych, którym wydaje się, że wiślackość mierzy się ilością klubowych tatuaży.
Ja wiślackości w wydaniu Małeckiego nie chcę, bo jest tania, jarmarczna i gębę ma prostacką.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.02.2012, 19:58
zejdźcie z religii... do innego forum
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.02.2012, 19:59
Wie ktoś mniej więcej na jakim poziomie kontrakt ma Czarek Wilk?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Stary 19.02.2012, 20:12
Możecie go bronić możecie poniewierać ale prawda jest taka że przez ponad 100 lat cała sracovia nie poróżniła nas tak jak Patryk

A avatara i tak nie zmienie

Włąsnie komentują to wszystko w Liga+
Ostatnio edytowane przez FraMat : 19.02.2012 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.02.2012, 20:14
RAF napisał(a):Wyświetl post
To moze wysilibys sie i podal jakies wyjscie z sytuacji z logicznym wytlumaczeniem?
Na to już raczej za późno. Trzeba było działać miesiąc-dwa temu. Wtedy na forum wiele osób wyrażało obawy, że może się to tak skończyć.

I nie mow mi ze rozumiesz Patryka i jego podejscie bo gdybys Ty powiedzial ze nie pracujesz bo za malo zarabiasz to szef wypier...lilby Cie w ciagu 5 minut.
Widzisz, ja nie pracuję w Tesco, Biedronce, nie jestem też biurwą (chociaż żadna praca nie hańbi i kto wie, jak może życie się potoczyć...). Powiedziałem dokładnie to poprzedniemu szefowi i do dziś nie znaleźli nikogo na moje miejsce. Z obecnym będę negocjował podwyżkę i jeżeli nie będę zadowolony, to problem będzie miał on, a nie ja. Ja pracę znajdę bez większego problemu. Pisze to nie dlatego żeby pokazać jaki to jestem zajebisty, raczej chodzi tu o mechanizm. Jeżeli łatwo Cię zastąpić to niewiele możesz - OK, ale to tylko jedna strona medalu.

Dlatego rozumiem Patryka, bo podobnie jest z dobrymi piłkarzami. Są towarem deficytowym, przez co mogą się cenić. Mogą dyktować warunki.

Powinieneś zrozumieć jedno - nie wszystkie sytuacje na rynku pracy mają przełożenie na Twoje osobiste doświadczenie. Czasem pracujesz bo musisz za ile Ci dadzą (Patryk na początku kariery), a czasem to Ty decydujesz, a reszta musi się (w miarę możliwości) dostosować. A Webster powstał dlatego, ponieważ kluby leciały sobie w ciula, tak jak nagminnie robi to Wisła z młodymi piłkarzami. Można wręcz powiedzieć, że Małecki jest wzorcowym przykładem kogoś, z myślą o kim ten przepis powstał.

sedTS - nie wrzucaj posta pod postem, edytuj!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 20:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.02.2012, 20:23
Możecie go bronić możecie poniewierać ale prawda jest taka że przez ponad 100 lat cała sracovia nie poróżniła nas tak jak Patryk
1906% poparcia dla tych słów.NIE dla Małeckiego w Wiśle!!!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.02.2012, 20:24
I ciekawe co teraz na ten temat powiedzą panowie ze stowarzyszenia dalej będą go bronić bo sobie zrobił tatuaż Reymana ?

W mojej opinii klub powinien albo go zesłać do ME albo rozwiązać klub z winy Małeckiego ( vide , nie chce się stawiać na treningi, mecze , tzn nie wykonuje obowiązków z racji umowy ). Sorry , ale jemu to się zdarza już drugi raz. Jeśli chcemy by piłkarze szanowali trenera, to klub musi być bezlitosny , inaczej piłkarze wejdą na głowę klubowi.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.02.2012, 20:25
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Małecki wypierdalaj do naszej stolycy całować ELkę.
Uchowaj Boże.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 19.02.2012, 20:25
Na to już raczej za późno. Trzeba było działać miesiąc- dwa temu. Wtedy na forum wiele osób wyrażało obawy, że może się to tak skończyć.

Widzisz, ja nie pracuję w Tesco, Biedronce, nie jestem też biurwą. Powiedziałem dokładnie to poprzedniemu szefowi i do dziś nie znaleźli nikogo na moje miejsce. Z obecnym będę negocjował podwyżkę i jeżeli nie będę zadowolony, to problem będzie miał on, a nie ja. Ja pracę znajdę bez większego problemu.

Dlatego rozumiem Patryka, bo podobnie jest z dobrymi piłkarzami. Są towarem deficytowym, przez co mogą się cenić. Mogą dyktować warunki.

Powinieneś zrozumieć jedno - nie wszystkie sytuacje na rynku pracy mają przełożenie na Twoje osobiste doświadczenie. Czasem, pracujesz bo musisz za ile Ci dadzą (Patryk na początku kariery), a czasem to Ty decydujesz, a reszta musi się (w miarę możliwości) dostosować.
Naprawde uwazasz ze Patryk Malecki to podobny poziom pilkarski co Melikson? Ucze? Kosowski? Zurawski? Ze on jest naprawde ponadprzecietny? Dalej, czy uwazasz ze miesciac, dwa temu Malecki byl innym czlowiekiem? Przeciez w Wisle podwyzki to nie jest znowu az takie science fiction... Uwazasz ze w Wisle sa idioci ktorzy nie widza co sie dzieje? Nie patrzmy na to wszystko po przez pryzmat gazet i mediow ale tak na chlodno.. Uwazasz Valkxa i Basalaja za idtiotow? A moze po prostu z nim sie nie da jakos normalnie dojsc do porozumienia? Nie wszystko jest biale i czarne. Wiesz, dyktowac warunki to moze prawdziwy fachman i gwiazda.. A teraz zagadka: wiesz ile zarabia Melikson a ile zarabia Arboleda? O ile sie nie myle to roznica jest okolo 150 tys. euro na korzysc Kolubmijczyka... A chyba zgodzimy sie ze Melikson to jeden z najlepszych pomocnikow w lidze ( o ile nie najlepszy). Usprawiedliwialbys zachowanie/strajk/cyrki z udzialem Izraelczyka? Tyle ze jezeli Maor dalej bedzie pokazywal sie z dobrej strony to odejdzie w lecie i kontrakt bedzie mial w okolicach 400,000.00 euro.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.02.2012, 20:26
Nie wdając się specjalnie w ocene zachowania Małeckiego (bo wszakże nie znamy stanowiska II strony) napisze tylko, ze cała sytuacja nie jest dla mnie wielkim zaskoczeniem. Już dawno uświadomiłem sobie, ze pozostawanie Patryka w Wiśle będzie generować kolejne konflikty, obojętnie czy wina leży po jego stronie czy po stronie klubu.

Sytuacja jest taka, że mamy do wyboru.

Wymienić Cupiała, Basałaja i Moskala na kogoś innego.
Czy wymienić Małeckiego na kogoś innego.

Pozostaje kwestia wyboru i technicznego załatwienia sprawy, tak aby Wisła najmniej na tym straciła.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.02.2012, 20:31
Włąsnie komentują to wszystko w Liga+
żeby nie było wątpliwości i domysłów -> http://youtu.be/FTsQHxwRqo0
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.02.2012, 20:32
Naprawde uwazasz ze Patryk Malecki to podobny poziom pilkarski co Melikson? Ucze? Kosowski? Zurawski? Ze on jest naprawde ponadprzecietny? Dalej, czy uwazasz ze miesciac, dwa temu Malecki byl innym czlowiekiem? Przeciez w Wisle podwyzki to nie jest znowu az takie science fiction... Uwazasz ze w Wisle sa idioci ktorzy nie widza co sie dzieje? Nie patrzmy na to wszystko po przez pryzmat gazet i mediow ale tak na chlodno.. Uwazasz Valkxa i Basalaja za idtiotow? A moze po prostu z nim sie nie da jakos normalnie dojsc do porozumienia? Nie wszystko jest biale i czarne. Wiesz, dyktowac warunki to moze prawdziwy fachman i gwiazda.. A teraz zagadka: wiesz ile zarabia Melikson a ile zarabia Arboleda? O ile sie nie myle to roznica jest okolo 150 tys. euro na korzysc Kolubmijczyka... A chyba zgodzimy sie ze Melikson to jeden z najlepszych pomocnikow w lidze ( o ile nie najlepszy). Usprawiedliwialbys zachowanie/strajk/cyrki z udzialem Izraelczyka. Tyle ze jezeli Maor dalej bedzie pokazywal sie z dobrej strony to odejdzie w lecie i kontrakt bedzie mial w okolicach 400,000.00 euro.
Patryk jest ponadprzeciętny. Żurawski, Kosowski, Uche czy Melikson są (byli) wybitni.
W naszej lidze hitami transferowymi są Bonin czy Kiełb i bierz to pod uwagę, a nie szukaj jakiś głupich analogii.

Jak już napisałem - Webster powstał jako bat na kluby stosujące takie praktyki jak nasz. Valcxx chciał to załatwić możliwie szybko (można było podpisać nowy kontrakt lub próbować sprzedać zawodnika, byłby czas), ale Basałaj akurat był na urlopie.

Małecki, będąc kluczowym zawodnikiem zarabiał kilka razy mniej niż Pajlić, Lamey czy Jaliens. Był jednym z najsłabiej zarabiających zawodników w kadrze, jednocześnie będąc podstawowym zawodnikiem. To jest sytuacja patologiczna.

A Maor jeśli odejdzie w lecie, to kontrakt może mieć spokojnie miedzy pół miliona a milion euro - zależy od miejsca przenosin.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2012 o godz. 20:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sedTS
Member

Stary 19.02.2012, 20:32
Włąśnie w Liga+ skomentowali zachowanie "ikony" A Swierczewski już chętnie by go widział u siebie i chciał zeby Patryczek do niego dzwonił he he
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 19.02.2012, 20:44
Przepraszam, ale chyba nie rozumiem.
Piłkarz, który ma Wisłę w sercu, jest jej w 100% oddany zachowuje się w ten sposób, bo ma słabszy kontrakt?

Jeżeli on ma kochać Wisłe, bo ta mu daje kase na dyskoteki, samochody i dziewczynki, to ja nie chcę takiej miłości.

Przestancie usprawiedliwiac jego zachowanie tym, że nie zarabia bańki tylko pół bańki. Kontrakt się wygrywa dobrą grą, a nie niewyparzoną mordą, tatuażami czy groźbami o websterze.

Fakt faktem - kontrakt powinien mieć wyższy, ale nie najwyzszy, a do tego chyba kolega Patryk dążył.

Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz.
On ruszył, wiec niech spierdala na drugą strone błoń.
Nie będzie pierwszym przerzutem.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.02.2012, 20:52
Ciekawe gdzie odejdzie. Rozwiązanie kontraktu byłoby najgorszą rzeczą! To byłaby nagroda dla piłkarza, który chce odejść z Wisły. Najlepiej zesłać go do Młodej Ekstraklasy i zapowiedzieć, że jeżeli chce zagrać gdziekolwiek do końca kontraktu w Wiśle to (w ciągu tygodnia) niech znajdzie klub, który zapłaci za niego satysfakcjonujące Wisłę pieniądze. Czy Legia, albo Ponia zechce go kupić? A jeżeli tak to co wtedy zrobi Patryk? A może Patryk ma nadzieję, że pomoże mu Lechia albo Śląsk? Jeżeli nie jest z kimś dogadany to zadziałał sobie bardzo na szkodę.

Jeżeli w takiej atmosferze odejdzie z Wisły to jego tatuaże zyskają pewną wymowę. Może wreszcie niektórzy opamiętają się i zaczną nazywać piłkarzy Prawdziwymi Wiślakami, Symbolami, Legendami po zakończeniu przez nich kariery sportowej.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 19.02.2012 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
Michal_1990
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.02.2012, 20:56
Sytuacja z Małeckim pokazuje, że relacja na linii piłkarz - trener - klub nie jest dobra. Rzeczywiście, Małecki dostaje znacznie mniejsze pieniądze niż Jaliens czy Garguła. Ma prawo żądać podwyżki. W końcu piłka to jego zawód. Ale poprzez takie zachowania, jak odmowa wyjścia na mecz za Henia, wysyłanie kibiców na drugą stronę Błoń, teraz obraza na Moskala za zmianę, nie poprawi swojej sytuacji.

Małecki swoją postawą na boisku musi udowodnić że zasługuje na podwyżkę. Tymczasem ostatnio gra naprawdę źle i irytująco. Tatuaże z Białą Gwiazdą i Reymanem nie wystarczą by zyskać uznanie. Patryk to chłopak charakterny, ale ma nasrane w głowie. Wszyscy w Wiśle oczekują od niego profesjonalnego podejścia do zawodu, a on zachowuje się jak gówniarz, który nie dostał cukierka. Pytanie, czy jeszcze się zmieni, ale raczej to niemożliwe.

Gdy jest w formie, daje Wiśle dużo pożytku, pamiętamy jego gole z Cracovią w derbach, z Apoelem i Arką. Czasem chce aż za bardzo i uparcie szarżuje sam na 3 rywali. Zanim poda musi zrobić kółeczko. To on musi się dostosować do stylu gry krótkimi podaniami i zmiennością pozycji na boisku. Po cholerę strzela lewą nogą z 30 m, skoro chyba nigdy nie strzelił takiej bramki. Problemem jest psychika i tu jest klucz do rozwiązania problemu. Małemu chyba się wydaje, że powinien dostać podwyżkę za swoje manifestowanie wiślackości, ale chciałbym u niego zobaczyć taką sportową złość, walkę, ambicję, nie odstawianie nogi, powroty na własną połowę żeby pomóc w obiorze a nie machanie łapami gdy dostanie niecelne podanie i "co jest k....wa?"
Jeżeli Małecki powiedział: "nie chce grać i trenować w tej drużynie" to jest dla mnie zwykłym sprzedawczykiem i najemnikiem.
Jeżeli powiedział, że nie chce być brany pod uwagę przy ustalaniu osiemnastki meczowej na mecz z Zagłębiem, żeby ochłonąć, to znaczy że opamiętał się, gdy nerwy opadły i nie skreślajmy go. Gdyby miał charakter Sobola, mielibyśmy z niego pociechę na długie lata. A teraz pozostaje nam poczekać na rzeczywistą wersję wydarzeń i wtedy oceńmy zachowanie Patryka.

"Nawet jeśli przegrywasz, to krótko musi trwać,
bo mistrza ten zdobywa, który potrafi grać"
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.02.2012, 20:56
Szanuje, sznowałem i będa szanował Patryka.Niestety chyba już go w Wiśle nie zobaczymy NIESTETY!Ja osobiści dziekuje mu za to co zrobił dla Wisły i za jego oddanie i utożsamianie się z Naszym klubem przez co był traktowany na "obczyźnie" tak a nie inaczej..Za to szacunek!A Wy , którzy po nim jeździcie teraz jesteście frajerami i tyle!.Zachował się bardzo ......wo wiem o tym, ale nie każdy jest wstanie patrzyc na to i to przez długi czas jak np. taki Lamey zarabia kilkanaście razy więcej niż Mały po podwyszce...a każdy wie że chłopak potrafi dawać z siebie wszytsko w poruwnaniu do niektórych piłkarzy typu Lamey, Jaliens czy nawet Pajlic...dwuch z nich dzisiaj do pokazło i to nie pierwszy raz, a zwłaszcza Lamey dla którego szacunku nie mam i nie będe miał bo mam wyje..ne na takich ludzi w NASZYM KLUBIE!Wole ludzi z charakterem, którzy robią dobrą robote i domagają się tego co im się należy, czasem zbyt kontrowersyjnie, ale służnie, a że Nasi działacze wolą bulic farjerą, którzy zbierają na spokojną emeryture no to coś tu chyba jest nie tak...Poruwnania są proste, nawet piłkarzy z zagranicy, przykład?Lamey, a Jovanović, ten drugi kumaty gość z Serbii który wie w wielu kwestiach ocb, np wie co to derby i wie o co w tym chodzi i da w takim meczu z siebie wszystko w przeciwięstwie do Lameya, który gra ciagle tak samo chu..wo... i ma w dupie czy to derby czy mecz z Legią, i widać to ewidentnie patrząc na jego gre , a Marko jest typem piłkarza, któremu zależty na dobru drużyny,klubu i Nas kibiców!Po meczu w którym przegramy widać po nim załamanie ale szczere, łzy w oczach ..i nie jest to sztuczne spuszczenie głowy i zejście do szatni.Dla takich ludzi drzwi w Wiśle otwarte, ale niestety nasi włodarze często zatrudniją gwiazdki, które gdzies kiedys zabłysły a teraz szukają pieniedzy na podstawie CV, niestety w tym zawodzie CV to nie wszystko...tyle w tym temacie!BEZ ODBIORU!PATRYK MAŁECKI-SZACUNEK!
Ostatnio edytowane przez bartek89TS : 19.02.2012 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.02.2012, 20:58
Kto oglądał ligę + ten widział co powiedział Kaźmierz Moskal i odnośnie Małego jest to prawdą. W całej tej sytuacji podziwiam dyplomacje i zrozumienie naszego trenera dla Małego bo ktoś inny mógłby pod wypływem emocji ogłosić już że Małeckiego nie wpuścić do szatni, a on ciągle zostawia mu otwarte drzwi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów