|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
To juniorzy u nas dostają 30tysięcy miesięcznie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wiadomo że jak go traktują jak leszcza, to odejdzie. Choćby odszedł do Legii nie będę miał do niego pretensji. A jak nam kiedyś wpieprzy kilka bramek to mina zrzednie tym wszystkim którzy uważają ze Małecki do niczego sie nie nadaje. Bo tam będzie doceniony finansowo, a nie traktowany jak tania siła robocza.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet jeżeli tyle zarabia Małecki w co nie to jest niecałe 8 000 euro czyli niecałe 100 000 euro rocznie.
Juniorski kontrakt nie znaczy że tyle zarabiają juniorzy. A to ze od czasu pierwszego kontraktu nie dostał żadnej podwyżki. I zarabia drobne w porównaniu do innych. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
ja tam nie obrażam się na szefa że kolesie na podobnym stanowisku do mnie zarabiają więcej, tylko zapierniczam od nich 2x mocniej, efekt jest taki że ja wypracowałem bardzo duży wynikowy bonus roczny a oni nie ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Dajcie spokój już z tym Małeckiem. Facet ma nierówno pod kopułą i nic tego nie zmieni. Udaje wielkiego Wiślaka a nie szanuje trenera Wiślaka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Piszesz, że Małecki jest olewany przez Wisłę od lat? A ileż to lat Małecki decyduje o obliczu drużyny by traktować go jakoś nadrzędnie? Równie dobrze można napisać, że Małecki od lat olewa swoje obowiązki względem klubu zachowując się bardzo nieprofesjonalnie. Zachowaniem w stosunku do Moskala przekroczył po prostu pewną granicę, której tolerować nie można. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jeśli nie odpowiada mu proponowy kontrak to niech kończy grę w Wiśle i przenosi się powiedzmy do Lechii (to chyba jedyny polski klub gdzie mógłby grać). Ok to mogę zrozumieć mało mi płacą odchodzę.
Natomiast nie mogę się zgodzić na zachowanie jakie Patryk teraz prezentuje. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Małecki i Wisła to uczucie jest toksyczne
Ja mu nie odmawiam umiejętności czysto piłkarskich - dryblingu , niezłego strzału , hartu ducha i serca do gry ,ale on nie potrafi przez swoje nastawienie mentalne tych umiejętności w pełni wykorzystać na boisku. Zapomina ,że jest częścią zespołu , istotną ,ale częścią zespołu i ,że piłka to gra zespołowa a nie solowa. A tymi swoimi pozaboiskowymi działaniami zraża coraz to większą grupę , nie tylko kibiców ,ale zawodników i trenerów zespołu. Pokazuje ,że nie można mu ufać i na nim polegać a robi przy tym krzywdę przede wszystkim sobie. Danie mu nowego kontraktu i tak niewiele w tej chwili w jego zachowaniu zmieni , nie oszukujcie się. Raczej będzie cichym przyzwoleniem na kolejne działania w takim stylu. Jemu jest potrzebna długa długa praca z psychologiem sportowym i coachem mentalnym tak żeby jakość opanować ten jego "syndrom Jedynaka" i odsunięcie się od tych "dobrych" duszyczek ,które mu tak "mądrze" doradzają |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
ja dolnego pułapu tej kwoty nie osiągam w rok, a pracuje już 13 lat, klika razy zmieniając pracę żeby lepiej zarabiać :|
![]()
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz efekt jest taki że tracimy zawodnika który ma potencjał. Ciągle marnujący się potencjał. Osobiście Małeckiego nie lubię, za akcję że nie wejdzie z ławy na sparingu miałem ochotę wypieprzyć go z klubu. Jednak koleś ma już swoje lata i można by próbować normalnie z nim rozmawiać. Jak z myślącym. Liczę jeszcze na trenera, który ostatniego zachowania na pewno nie bierze do siebie. Tylko osioł może pomyśleć że to co zrobił Małecki było gestem wobec trenera. Kto mówi żeby go traktować nadrzędnie? Dać mu średnią, której teraz nie dostaje, tylko bez przedłużania kontraktu do jego 30. Bo przypuszczam że dlatego nie poszedł na ten nowo proponowany kontrakt. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Co ty Panie gadasz?
Cytat:
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Może poczekajmy na wyjaśnienia ze strony Patryka, zamiast jeździć po nim jak po burej suce?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i po raz kolejny nie mogę się zgodzić Mały półtora roku temu podpisał nowy kontrakt z 6 tysięcy na 30 tysięcy, i jakby grał normalnie nie strzelał fochów to w przyszłym roku zapewne mógłby liczyć na kolejną podwyżkę. Jak pracujesz i dostajesz na początku kontrakt na 4tysiące miesięcznie to po pół roku nie idziesz do szefa i nie mówisz że chcesz jednak 8tysięcy prawda ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co tu jest do wyjaśniania kolego? Dwa akty niesubordynacji względem trenera, klubu, pracodawcy. W ciągu jednego tygodnia. Tu nie ma nic do wyjaśniania. Tolerancji dla jajogłowych powinno się mówić nie. Ile można tłumaczyć fochy tego człowieka..? Łamie regularnie kodeks postępowania Wisły Kraków i dla mnie to go przekreśla jako piłkarza tego klubu. I nic tu nie pomogą tatuaże na rękach i piękne gesty względem klubowych barw po udanym meczu. Bo sztuką jest umieć się zachować kiedy jest się w kryzysie a nie w glorii i chwale.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
I co powie? Nie zauważyłem trenera Moskala i dlatego nie podałem mu ręki, a na spotkanie nie przyszedłem, bo pół dnia siedziałem w kościele na obiedzie z proboszczem, a potem drugie pół rozmawiałem ze znajomym na temat mojego nowego projektu tatuażu?
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Ja bym mu dał ostatnią szansę razem z dużą karą finansową.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj, co poniektórym to się solidnie w głowach przewraca. Spytaj swoich rodziców czy 100 tys. euro to drobne...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem dokładnie jak są skonstruowane kontrakty Jaliensa czy Lameya ale wiem że ten pierwszy miał szanse maksymalnie zarobić 400tysięcy euro podkreślam maksymalnie z premiami za wejście MP i LM. Weźmy pod uwagę że nie mogliśmy wiedzieć że akurat on nie wypali. Lamey z tego co słyszałem miał szanse przy tych samych założeniach na około 250. A Mały ma gwarantowane 30tysięcy. I wiele lat gry jeszcze przed sobą. Naprawdę nie wydaje mi się żeby chłopak dostający 100tysiecy euro rocznie mógł narzekać że źle zarabia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
ile to mozna
Twoje miloscierdzie jest bardzo szlachetne... lecz w tym przypadku juz grubo naduzyte... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
I owszem ma potencjał ale z tym co teraz pokazu swoją egoistyczną grą idealnie odnalazł by się w lidze ... podwórkowej na jakimś orliku. Były momenty kiedy jakoś więcej kolegów dostrzegał, teraz co dostanie piłkę to najczęściej kończy się do stratą. I chyba naprawdę jak mamy wiązać z nim jakieś nadzieje, trzeba by było zesłać go do MESY na czas kiedy uzyska chociaż 3 asysty. Może to by mu jakoś to klapki na oczach poluzowało. Nie mówię już o jego megalomani. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przynajmniej mamy jasność ,Małecki nie zasługuje na nowy kontrakt,sam sobie jest winien.Niech idzie gdzieś na zachód,posiedzi w rezerwach,spokornieje i za 7 lat niech wróci odkupić swoje winy."Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach mądrość z duszy czerp nie tylko z podwórka" W czwartek mieliśmy przykład że zawodnicy bez Małego też mogą walczyć i brać odpowiedzialność za zespół . "Internaszjonale" a przynajmniej zachować się potrafią w trudnym momencie.
Ostatnio edytowane przez rendkamp : 19.02.2012 o godz. 12:51.
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Niech się ustosunkuje do tego co napisała oficjalna, dlaczego nie stawił się na spotkanie z trenerem? Jestem w stanie usprawiedliwić to jak się zachował podczas zmiany ze Standardem. Miał świadomość, że nic mu nie wychodzi, grał bardzo słabo i chciał to zmienić, ale trener już mu na to nie pozwolił. Szczekacie na niego o to że strzela z dystansu, ale pamiętam tylko dwie takie sytuacje w meczu. Pierwsza to ta po której powinniśmy prowadzić, a druga z daleka niecelnie i słabo. Takie strzały nie raz wpadały do siatki naszych rywali.
Edycja: A pamiętacie Lewandowskiego... Mariusza jak po zmianie przez Beenhakkera wku*wił się i pod nosem coś mówił, można było się domyśleć, że to komplementy w stronę Holendra nie były. Panowie potem sobie wszystko wyjaśnili i był luz.
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 19.02.2012 o godz. 12:56.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|