The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2012, 09:50
mee napisał(a):Wyświetl post
"Nie zdziwie sie, jesli niedlugo bedzie calowal eLke...bo w koncu tam dostanie wieksze pieniazki, a Skorza jest zakochany w tym kopaczu."
Po tym co wyprawia miałem tą samą refleksję. Poza tym tłumaczenie go młodym wiekiem to lekka przesada (24 lata). Dlaczego nie chcą mu dać wielkiej kasy? Bo to RYZYKOWNA INWESTYCJA. Ot co.

Tu nie chodzi o większą kasę, tylko o kasę przyzwoitą w porównaniu do reszty. Małecki jest w Wiśle lata i przez te lata z kasy klubu dostał tyle co Jaliens przez pół roku. Co jest bardziej ryzykowną inwestycją? Małecki w nie jednym meczy ratował Wiśle punkty i przyzwoitość ze strony klubu wymagałaby jakoś mu to wynagrodzić. Zwłaszcza że bywały mecze że tylko on biegał na boisku. Małecki jest olewany przez klub od lat, najpierw szarpał przez lata za juniorskie pieniądze, a teraz kiedy nic w kontrakcie nie drgnęło każe mu sie udowadniać ze zasługuje na więcej. Moim zdaniem już udowodnił ze nie powinien zarabiać najmniej w drużynie.

Kasa jaką można zapłacić za zawodnika jest przez UEFA powiązana z wysokością jego kontraktu. Dlatego młodym obiecującym podnosi się zarobki żeby móc na nich potem zarobić. Skoro Małeckiemu płacą jak juniorowi do 24 roku życia to znaczy że nie będą go chcieli sprzedawać tylko przedłużyć mu kontrakt na następne 5 lat za jak najniższą kasę. Tak się u nas traktuje wychowanków.

I nie mam na celu bronienia Małeckiego, bo zachował sie jak prostak, co w tych wszystkich którzy podkreślają jego krnąbrny charakter nie powinno budzić oburzenia. Przecież taki jest więc skąd zdziwienie. Natomiast jeżeli komuś zależy na Wiśle powinien się zastanowić dlaczego tak się zachowuje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.02.2012, 10:19
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Małecki bezczelnie gra na Webstera.
W maju powie, że kocha Wisłę, ale mu nie dają grać i musi zmienić klub, choć okrutnie nie chce...
Krzyż na drogę
O wlasnie tochcialem napisac
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.02.2012, 10:25
To juniorzy u nas dostają 30tysięcy miesięcznie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 19.02.2012, 10:30
Wiadomo że jak go traktują jak leszcza, to odejdzie. Choćby odszedł do Legii nie będę miał do niego pretensji. A jak nam kiedyś wpieprzy kilka bramek to mina zrzednie tym wszystkim którzy uważają ze Małecki do niczego sie nie nadaje. Bo tam będzie doceniony finansowo, a nie traktowany jak tania siła robocza.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 19.02.2012, 10:32
ChG napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą szkoda, że zamiast Małeckiego, do Lubina nie jedzie żaden z zawodników z Młodej Ekstraklasy.
Ale ME się chyba przygotowuje do rundy w Chorwacji. Oni zaczynają grać w marcu dopiero.
A ściągać kogokolwiek, żeby sobie posiedział na ławce troche bez sensu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 19.02.2012, 10:37
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
To juniorzy u nas dostają 30tysięcy miesięcznie
Nawet jeżeli tyle zarabia Małecki w co nie to jest niecałe 8 000 euro czyli niecałe 100 000 euro rocznie.
Juniorski kontrakt nie znaczy że tyle zarabiają juniorzy. A to ze od czasu pierwszego kontraktu nie dostał żadnej podwyżki. I zarabia drobne w porównaniu do innych.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.02.2012, 10:39
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
Moskal Kazimierz ,nie rusz Kazika bo zginiesz
Mały mysli, ze go to nie obowiazuje a ciekawe jak teraz postapi gdy nie pojechał do Lubina. Zobaczymy teraz jaki jest na prawde
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.02.2012, 10:47
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Skoro Małeckiemu płacą jak juniorowi do 24 roku życia to znaczy że nie będą go chcieli sprzedawać tylko przedłużyć mu kontrakt na następne 5 lat za jak najniższą kasę. Tak się u nas traktuje wychowanków.
.
po tym co piszesz wnioskuję (lub chcesz stworzyć takie wrażenie) że jesteś zorientowany.... potwierdź więc lub zdementuj info o zarobkach Małeckiego na poziomie 30kpln miesięcznie... jeżeli tak jest to raczej nie jest stawka na poziomie juniora i na więcej on po prostu nie zasługuje. To że przepłacamy Jaliensowi, nie oznacza że musimy przepłacać Małeckiego, gdzieś musi być kres tego szaleństwa... I nie ma tu żadnego znaczenia czy kopacz jest z Suwałk, Rotterdamu czy Bieguna Północnego...
ja tam nie obrażam się na szefa że kolesie na podobnym stanowisku do mnie zarabiają więcej, tylko zapierniczam od nich 2x mocniej, efekt jest taki że ja wypracowałem bardzo duży wynikowy bonus roczny a oni nie
Odpowiedz cytując
Partyzant88
Banita

Od: 02.2012

Stary 19.02.2012, 10:48
Dajcie spokój już z tym Małeckiem. Facet ma nierówno pod kopułą i nic tego nie zmieni. Udaje wielkiego Wiślaka a nie szanuje trenera Wiślaka.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.02.2012, 10:48
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ja bym raczej wywalil Basalaja za brak reakcji na kolejne gwiazdowanie Maleckiego. W normalnym zachodnim klubie taki zawodnik bylby juz dawno wytransferowany albo przynajmniej przeniesiony na pol roku do drugiej druzyny.
Tego pana to bym akurat wywalił za całokształt

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.02.2012, 11:08
Tu nie chodzi o większą kasę, tylko o kasę przyzwoitą w porównaniu do reszty. Małecki jest w Wiśle lata i przez te lata z kasy klubu dostał tyle co Jaliens przez pół roku. Co jest bardziej ryzykowną inwestycją? Małecki w nie jednym meczy ratował Wiśle punkty i przyzwoitość ze strony klubu wymagałaby jakoś mu to wynagrodzić. Zwłaszcza że bywały mecze że tylko on biegał na boisku. Małecki jest olewany przez klub od lat, najpierw szarpał przez lata za juniorskie pieniądze, a teraz kiedy nic w kontrakcie nie drgnęło każe mu sie udowadniać ze zasługuje na więcej. Moim zdaniem już udowodnił ze nie powinien zarabiać najmniej w drużynie.
Zapominasz jednak, że klub wyszedł z propozycją nowego kontraktu, który Małecki odrzucił. Jeśli prawdziwe są kwoty podawane w mediach (słyszałem o kwotach rzędu 50-80 tys pln miesięcznie) to moim subiektywnym zdaniem całkiem niezłe pieniądze jak na grę, którą prezentował Patryk (z obecną formą to nawet na te jego "marne" 30 tysięcy nie zasługuje).

Piszesz, że Małecki jest olewany przez Wisłę od lat? A ileż to lat Małecki decyduje o obliczu drużyny by traktować go jakoś nadrzędnie? Równie dobrze można napisać, że Małecki od lat olewa swoje obowiązki względem klubu zachowując się bardzo nieprofesjonalnie. Zachowaniem w stosunku do Moskala przekroczył po prostu pewną granicę, której tolerować nie można.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.02.2012, 11:27
Jeśli nie odpowiada mu proponowy kontrak to niech kończy grę w Wiśle i przenosi się powiedzmy do Lechii (to chyba jedyny polski klub gdzie mógłby grać). Ok to mogę zrozumieć mało mi płacą odchodzę.

Natomiast nie mogę się zgodzić na zachowanie jakie Patryk teraz prezentuje.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 19.02.2012, 11:43
Wiadomo że jak go traktują jak leszcza, to odejdzie. Choćby odszedł do Legii nie będę miał do niego pretensji. A jak nam kiedyś wpieprzy kilka bramek to mina zrzednie tym wszystkim którzy uważają ze Małecki do niczego sie nie nadaje. Bo tam będzie doceniony finansowo, a nie traktowany jak tania siła robocza.
Bez względu na to, czy podłożem jego zachowania są finanse, czy coś innego, takie sprawy załatwia się z klasą i w zaciszu gabinetów. Jeśli się chce i potrafi.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.02.2012, 11:59
Małecki i Wisła to uczucie jest toksyczne
Ja mu nie odmawiam umiejętności czysto piłkarskich - dryblingu , niezłego strzału , hartu ducha i serca do gry ,ale on nie potrafi przez swoje nastawienie mentalne tych umiejętności w pełni wykorzystać na boisku.
Zapomina ,że jest częścią zespołu , istotną ,ale częścią zespołu i ,że piłka to gra zespołowa a nie solowa.
A tymi swoimi pozaboiskowymi działaniami zraża coraz to większą grupę , nie tylko kibiców ,ale zawodników i trenerów zespołu. Pokazuje ,że nie można mu ufać i na nim polegać a robi przy tym krzywdę przede wszystkim sobie.
Danie mu nowego kontraktu i tak niewiele w tej chwili w jego zachowaniu zmieni , nie oszukujcie się. Raczej będzie cichym przyzwoleniem na kolejne działania w takim stylu.
Jemu jest potrzebna długa długa praca z psychologiem sportowym i coachem mentalnym tak żeby jakość opanować ten jego "syndrom Jedynaka" i odsunięcie się od tych "dobrych" duszyczek ,które mu tak "mądrze" doradzają
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.02.2012, 12:00
Cytat:
takie sprawy załatwia się z klasą i w zaciszu gabinetów. Jeśli się chce i potrafi.
Zgodzę się z Tobą, jednak tu mamy do czynienia z impotentem umysłowym.
Odpowiedz cytując
Darkh
Member

Od: 06.2003

Stary 19.02.2012, 12:01
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
(słyszałem o kwotach rzędu 50-80 tys pln miesięcznie)
ja dolnego pułapu tej kwoty nie osiągam w rok, a pracuje już 13 lat, klika razy zmieniając pracę żeby lepiej zarabiać :|
... dobra strona tego wydarzenia to fakt, że mamy już wakacje...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 19.02.2012, 12:03
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Zapominasz jednak, że klub wyszedł z propozycją nowego kontraktu, który Małecki odrzucił. Jeśli prawdziwe są kwoty podawane w mediach (słyszałem o kwotach rzędu 50-80 tys pln miesięcznie) to moim subiektywnym zdaniem całkiem niezłe pieniądze jak na grę, którą prezentował Patryk (z obecną formą to nawet na te jego "marne" 30 tysięcy nie zasługuje).

Piszesz, że Małecki jest olewany przez Wisłę od lat? A ileż to lat Małecki decyduje o obliczu drużyny by traktować go jakoś nadrzędnie? Równie dobrze można napisać, że Małecki od lat olewa swoje obowiązki względem klubu zachowując się bardzo nieprofesjonalnie. Zachowaniem w stosunku do Moskala przekroczył po prostu pewną granicę, której tolerować nie można.
Nie znam szczegółów kontraktowych, ale faktem jest że Małecki zarabia w Wiśle relatywnie mało. A jest jednym z wyróżniających się. Dlaczego klub nie ujawnił kontraktu zaproponowanego Małeckiemu? Gdyby był on uczciwy byliby czyści, nikt by nie miał prawa mieć pretensji, a i Małecki musiałby się jakoś wytłumaczyć co mu nie pasuje.

Teraz efekt jest taki że tracimy zawodnika który ma potencjał. Ciągle marnujący się potencjał. Osobiście Małeckiego nie lubię, za akcję że nie wejdzie z ławy na sparingu miałem ochotę wypieprzyć go z klubu. Jednak koleś ma już swoje lata i można by próbować normalnie z nim rozmawiać. Jak z myślącym. Liczę jeszcze na trenera, który ostatniego zachowania na pewno nie bierze do siebie. Tylko osioł może pomyśleć że to co zrobił Małecki było gestem wobec trenera.

Kto mówi żeby go traktować nadrzędnie? Dać mu średnią, której teraz nie dostaje, tylko bez przedłużania kontraktu do jego 30. Bo przypuszczam że dlatego nie poszedł na ten nowo proponowany kontrakt.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.02.2012, 12:08
Co ty Panie gadasz?
Cytat:
Dlaczego klub nie ujawnił kontraktu zaproponowanego Małeckiemu? Gdyby był on uczciwy byliby czyści, nikt by nie miał prawa mieć pretensji, a i Małecki musiałby się jakoś wytłumaczyć co mu nie pasuje.
Nie masz pojęcia o czym piszesz, lepiej się nie ośmieszaj. Argumentów nawet nie chce mi się przytaczać.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 19.02.2012, 12:12
Może poczekajmy na wyjaśnienia ze strony Patryka, zamiast jeździć po nim jak po burej suce?
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 19.02.2012, 12:19
No i po raz kolejny nie mogę się zgodzić Mały półtora roku temu podpisał nowy kontrakt z 6 tysięcy na 30 tysięcy, i jakby grał normalnie nie strzelał fochów to w przyszłym roku zapewne mógłby liczyć na kolejną podwyżkę. Jak pracujesz i dostajesz na początku kontrakt na 4tysiące miesięcznie to po pół roku nie idziesz do szefa i nie mówisz że chcesz jednak 8tysięcy prawda ?
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 19.02.2012, 12:21
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Może poczekajmy na wyjaśnienia ze strony Patryka, zamiast jeździć po nim jak po burej suce?
A co tu jest do wyjaśniania kolego? Dwa akty niesubordynacji względem trenera, klubu, pracodawcy. W ciągu jednego tygodnia. Tu nie ma nic do wyjaśniania. Tolerancji dla jajogłowych powinno się mówić nie. Ile można tłumaczyć fochy tego człowieka..? Łamie regularnie kodeks postępowania Wisły Kraków i dla mnie to go przekreśla jako piłkarza tego klubu. I nic tu nie pomogą tatuaże na rękach i piękne gesty względem klubowych barw po udanym meczu. Bo sztuką jest umieć się zachować kiedy jest się w kryzysie a nie w glorii i chwale.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.02.2012, 12:22
I co powie? Nie zauważyłem trenera Moskala i dlatego nie podałem mu ręki, a na spotkanie nie przyszedłem, bo pół dnia siedziałem w kościele na obiedzie z proboszczem, a potem drugie pół rozmawiałem ze znajomym na temat mojego nowego projektu tatuażu?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 19.02.2012, 12:24
Ja bym mu dał ostatnią szansę razem z dużą karą finansową.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Stary 19.02.2012, 12:25
Nawet jeżeli tyle zarabia Małecki w co nie to jest niecałe 8 000 euro czyli niecałe 100 000 euro rocznie.
Juniorski kontrakt nie znaczy że tyle zarabiają juniorzy. A to ze od czasu pierwszego kontraktu nie dostał żadnej podwyżki. I zarabia drobne w porównaniu do innych.
Oj, co poniektórym to się solidnie w głowach przewraca. Spytaj swoich rodziców czy 100 tys. euro to drobne...
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Stary 19.02.2012, 12:28
Nie wiem dokładnie jak są skonstruowane kontrakty Jaliensa czy Lameya ale wiem że ten pierwszy miał szanse maksymalnie zarobić 400tysięcy euro podkreślam maksymalnie z premiami za wejście MP i LM. Weźmy pod uwagę że nie mogliśmy wiedzieć że akurat on nie wypali. Lamey z tego co słyszałem miał szanse przy tych samych założeniach na około 250. A Mały ma gwarantowane 30tysięcy. I wiele lat gry jeszcze przed sobą. Naprawdę nie wydaje mi się żeby chłopak dostający 100tysiecy euro rocznie mógł narzekać że źle zarabia.
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.02.2012, 12:34
ile to mozna
Twoje miloscierdzie jest bardzo szlachetne... lecz w tym przypadku juz grubo naduzyte...
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.02.2012, 12:37
Zapłaci, i za jakiś czas znowu jakiś numer odwali.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.02.2012, 12:44

Teraz efekt jest taki że tracimy zawodnika który ma potencjał. Ciągle marnujący się potencjał. Osobiście Małeckiego nie lubię, za akcję że nie wejdzie z ławy na sparingu miałem ochotę wypieprzyć go z klubu. Jednak koleś ma już swoje lata i można by próbować normalnie z nim rozmawiać. Jak z myślącym. Liczę jeszcze na trenera, który ostatniego zachowania na pewno nie bierze do siebie. Tylko osioł może pomyśleć że to co zrobił Małecki było gestem wobec trenera.

Kto mówi żeby go traktować nadrzędnie? Dać mu średnią, której teraz nie dostaje, tylko bez przedłużania kontraktu do jego 30. Bo przypuszczam że dlatego nie poszedł na ten nowo proponowany kontrakt.
Ale jak że do 30 roku życia chcą mu dać ten kontrakt ? No przecież się wiele razy zarzekał, że tutaj mógłby skończyć karierę. A wysokość kontaktu zawsze można zmienić.
I owszem ma potencjał ale z tym co teraz pokazu swoją egoistyczną grą idealnie odnalazł by się w lidze ... podwórkowej na jakimś orliku. Były momenty kiedy jakoś więcej kolegów dostrzegał, teraz co dostanie piłkę to najczęściej kończy się do stratą.
I chyba naprawdę jak mamy wiązać z nim jakieś nadzieje, trzeba by było zesłać go do MESY na czas kiedy uzyska chociaż 3 asysty. Może to by mu jakoś to klapki na oczach poluzowało. Nie mówię już o jego megalomani.
Odpowiedz cytując
rendkamp
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.02.2012, 12:45
Przynajmniej mamy jasność ,Małecki nie zasługuje na nowy kontrakt,sam sobie jest winien.Niech idzie gdzieś na zachód,posiedzi w rezerwach,spokornieje i za 7 lat niech wróci odkupić swoje winy."Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach mądrość z duszy czerp nie tylko z podwórka" W czwartek mieliśmy przykład że zawodnicy bez Małego też mogą walczyć i brać odpowiedzialność za zespół . "Internaszjonale" a przynajmniej zachować się potrafią w trudnym momencie.
Ostatnio edytowane przez rendkamp : 19.02.2012 o godz. 12:51.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 19.02.2012, 12:52
Niech się ustosunkuje do tego co napisała oficjalna, dlaczego nie stawił się na spotkanie z trenerem? Jestem w stanie usprawiedliwić to jak się zachował podczas zmiany ze Standardem. Miał świadomość, że nic mu nie wychodzi, grał bardzo słabo i chciał to zmienić, ale trener już mu na to nie pozwolił. Szczekacie na niego o to że strzela z dystansu, ale pamiętam tylko dwie takie sytuacje w meczu. Pierwsza to ta po której powinniśmy prowadzić, a druga z daleka niecelnie i słabo. Takie strzały nie raz wpadały do siatki naszych rywali.

Edycja: A pamiętacie Lewandowskiego... Mariusza jak po zmianie przez Beenhakkera wku*wił się i pod nosem coś mówił, można było się domyśleć, że to komplementy w stronę Holendra nie były. Panowie potem sobie wszystko wyjaśnili i był luz.
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 19.02.2012 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów