The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2012, 20:29
Śłąsk dobrze wyglądał w pierwszej połowie, zaprezentował dużą kulturę gry, a ozdobą były te przerzuty Kazmierczaka i Elsnera , gdyby utrzymali taką grę w 2 połowie Ruch nie miał by szans, ale w drugiej połowie wrócili do gry, którą prezentowali w większości meczów u siebie w poprzedniej rundzie, czyli czyhania na kontrę i próby wymęczenia prowadzenia 1-0.

Lechiii trudno byłoby policzyć mecze w których mimo, że jest wyraznie lepsza nie potrafi wygrać.Niestety z takimi napastnikami nie będą się w lidze liczyć bo co kolejny to słabszy przeciętnego, ale strzelającego od czasu do czasu Buvala zamienili na gorszego Bensona, a Bensona na drewnianego Grzelczaka, który jest dobrym kolegą Janasa.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.02.2012, 20:32
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Dobra ....a.Tam gdzie jest strzałka to wystaje biały kret z ziemi.

"Dałeś ch**ową jakość, ale widać gdzie tam jest piłka, piłkarz Legii nie ma już z nią kontaktu"

czytaj ze zrozumieniem. Napisałem, że jakość ch****a, ale piłkę widać i piłkarz Legii już ją podał. Przez ten czas kiedy zawodnik Legii nie ma z nią już kontaktu, to Wolski na sprincie przebiegł trochę.

Tak jak napisałem, daj stop klatkę jeszcze później, najlepiej jak Wolski przyjmuje piłkę, wtedy na bank będzie już spalony
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.02.2012, 20:57
Dobra koniec, bo to się robi coraz bardziej śmieszne.Masz racje, ja mam spokój Była stykowa sytuacja i Legia prawidłowo strzeliła gola

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 18.02.2012, 21:11
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Seb@ nie wiem czego Ty nie rozumiesz w tym zaleceniu UEFA. Skoro sama UEFA daje wytyczne zalecające, żeby w stykowym spalonym lepiej puścić grę niż ją zatrzymać, gdy sędzia ma wątpliwość, to ja nie wiem jak to Ci lepiej wyjaśnić. Ale dłużej już mi się nie chce tłumaczyć. Poczekam na mecz gdzie Wisła strzeli gola ze stykowego spalonego i wtedy poczytam głosy tych, którzy tak upierają się przy swoim stanowisku, które jest sprzeczne z wytycznymi UEFA.

Śląsk tak kaleczył, że aż szkoda słów na ich grę.
Lepiej nie znaczy zgodnie z przepisami. Nie ma czegos takiego jak stykowy spalony. Spalony jest albo go nie ma. Wytyczne sa poto aby ulatwic prace sedziom i poprawic plynnosc gry, jak ci wiadomo sedziowie nie maja powtorek i musza podjac decyzje natychmiast. Zadne wytyczne nie zmieniaja przepisu o spalonym. Spalony byl jak byk i nie ma takich wytycznych co by to zmienily. Powiedz jak lepiej ci to mozna wytlumaczyc.

Zobaczymy jak bedziesz bornil sedziego kiedy Legia straci bramke po "stykowym" spalonym.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.02.2012, 21:26
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Co do Śląska.W 2 połowie przestał kompletnie grać.Albo jakieś zmęczenie, albo presja.Nie wiem.Źle to w każdym bądź razie wyglądało.Może jutro Legia przegra, a my wygramy.Wisła i tak raczej Śląska niedogoni.
Terminarz Śląska:

Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
Widzew Łódź - Śląsk Wrocław
Śląsk Wrocław - Korona Kielce
Śląsk Wrocław – Cracovia
Lech Poznań - Śląsk Wrocław
Polonia Warszawa - Śląsk Wrocław
Śląsk Wrocław - GKS Bełchatów
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Śląsk Wrocław
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Śląsk Wrocław - Zagłębie Lubin
Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok
Wisła Kraków - Śląsk Wrocław

6 u siebie z Legią, Koroną, Cracovią, Bełchatowem, Zagłębiem i Jagiellonią.
6 na wyjeździe z Widzewem, Lechem, Polonią, Podbeskidziem, Lechią i Wisłą.

Ja tu widzę całkiem realną stratę punktów w co najmniej 4 spotkaniach, tj. z Legią u siebie i na wyjeździe z Lechem, Polonią i Wisłą. Spokojnie są do przegonienia przez tak grającą Wisłę jaką widzieliśmy w czwartek.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.02.2012, 21:43
Warto również zauważyć, że nowe nabytki Śląska (Stevanović, Mraz) delikatnie mówiąc nie zachwyciły.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 18.02.2012, 21:47
Dajcie już spokój z tym spalonym. Sędzia mógł akcję puścić (bo rzeczywiście była to sytuacja stykowa) i to zrobił. Chwała mu za to. Chciałbym, żeby wszyscy sędziowie tak robili zamiast przerywać prawidłowe akcje bo było blisko spalonego.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 18.02.2012, 21:59
Jesli Slask bedzie prezentowal sie tak jak dzis to tak, jest spokojnie do przegonienia.
Mnie strasznie razily te "dzidy" do przodu, przy calkowitej niezdolnosci do wymienienia kilku podan na polowie przeciwnika. Podan w ktorych sie "zdobywa teren gry". To jest kultura gry na poziomie 3 ligi angielskiej. To poraza. Myslalem ze tworzy sie nam kolejny solidny zespol na puchary, ale za wczesnie wyrazilem taki osad. Jeszcze duzo im do tego brakuje. Oj, duuuzo.
Chociasz w stosunku do Polonii chyba sie nie pomylilem. Na podstawie wczorajszego meczu nie ma co oceniac, ale ta druzyna nie sprawia wrazenia zespolu dla ktorego wymienienie 5 podan to problem. To cieszy. Cieszyloby jeszcze bardziej gdyby Jozek... przeniosl sie do Gdanska. Ja na to po cichu licze No, i oczywiscie licze tez ze runda jesienna to nie byl przypadek, czyli ze w Polonii nie ma juz zwalniania po jednym meczu. Polska liga potrzebuje dobrych ekip, by poziom rosl.

Pablo84
Ales sie uczepil tego spalonego. Dla mnie osobiscie spalony byl tak minimalny i na takiej szybkosci sie to dzialo, ze sedzia mial prawo sie pomylic i to puscic. Zreszta, takie stykowe sytuacje czesto sie puszcza. Tak samo sytuacja przy gola dla nas ze Standartem mogla byc uznana jako faul lub... jako nie. To byly takie sytuacje (gol dla Nas i gol dla Legii), ze interpetacje moga byc roznorakie... przy czym wiekszosc sedziow by te gola zaliczala. Tak tez sie stalo

--------------------
Spalony spalonym , ale sama akcja byla przednia. Utrzymanie sie przy pilce, zdobywanie terenu gry szybkimi podaniami, idealnaprostopadla pilka, i (niezaleznie czy byl spalony czy tez nie) dosrodkowanie Wolskiego co do cm, bez zadnego zwalniana czy przetrzymywanie pilki (cos co lubi robic np. Rybus). Akcja na poziomie Bundesligi czy innych topowych lig (my tez kilka takich mielismy w naszym meczu). Co ciekawe glowne role w tej akcji odegrala mlodziez... Zyro i Wolski.
I to wlasnie rozni Slaska od Legii czy Wisly. To co jest (czasami) w naszym zasiegu (czy tez zasiegu Legii czy Polonii), dla Slaska jest absolutnie poza zasiegiem. Wciaz za mala kultura gry i za malo jakosci. Niemniej zrobili ogromy skok w przeciagu ostatnich 12 miesiecy, i to im sie chwali. Zobaczymy czy pojda za ciosem...
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.02.2012, 22:10
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Jesli Slask bedzie prezentowal sie tak jak dzis to tak, jest spokojnie do przegonienia.
Mnie strasznie razily te "dzidy" do przodu, przy calkowitej niezdolnosci do wymienienia kilku podan na polowie przeciwnika. Podan w ktorych sie "zdobywa teren gry". To jest kultura gry na poziomie 3 ligi angielskiej. To poraza. Myslalem ze tworzy sie nam kolejny solidny zespol na puchary, ale za wczesnie wyrazilem taki osad. Jeszcze duzo im do tego brakuje. Oj, duuuzo.
Tak, ale z Lenczykiem to jakości w grze nigdy nie będzie, bo to jest trener, który skupia się tylko i wyłącznie na fizycznym przygotowaniu drużyny do meczu. Do tego dochodzą dobre SFG i WKS stał się kandydatem do MP.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 18.02.2012, 22:12
Bobek90 - pytanie tylko kto ich tak uczy grac, wydaje mi się, ze Lenczyk daje im takie wytyczne, bo w pierwszej połowie wyglądali o wiele lepiej kiedy grali pilką, mieli kontrole nad meczem.A w drugiej takie dziadostwo, po wyrównującej bramce dla Ruchu wyglądali, jakby grali w 9.Chociaż ogladałem ostatnio mecz Bundesligi i też dużo było takiej kopaniny jaką Śląsk pokazał w II połowie.Wydaje mi się , że niektórzy trenerzy maja w dupie kompletnie styl gry swoich zespołów i każą wypierdalać piłki na oślep.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.02.2012, 22:13
Co do tego robiącego jak widzę wielką kariera spalonego to dla mnie chyba był. Aczkolwiek mam to w dupie, bo nam kiedyś odgwizdano spalonego przy 2-0 Koseckiego na Camp Nou. Krótko mówiąc niech się Sporting martwi.

Natomiast w innej sytuacji (gdy Rybus trafił po gwizdku w słupek) moim zdaniem spalonego nie było (sytuacja trochę przed golem na 2-1, możliwe że nawet przed 1-1). W ogóle sędzia był dramatyczny. Karny dla Sportingu przy ręce Jędzy mógł polecieć. Karny dla nas w pierwszej połowie po ręku objeżdżanego przez Rybusa obrońcy tak samo. Sędzia gwizdał jakieś faule z dupy, nie gwizdał prawdziwych. Raz Komorowski wyjebał piłkę z wolnego w aut i.... dostał powtórkę, bo przed gwizdkiem.

Kuriozalne było to sędziowanie i to naprawdę cud, że bez wypaczeń.

P.S. Jutro okaże się o co gramy
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 18.02.2012, 23:04
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Co do tego robiącego jak widzę wielką kariera spalonego to dla mnie chyba był. Aczkolwiek mam to w dupie, bo nam kiedyś odgwizdano spalonego przy 2-0 Koseckiego na Camp Nou. Krótko mówiąc niech się Sporting martwi.

Natomiast w innej sytuacji (gdy Rybus trafił po gwizdku w słupek) moim zdaniem spalonego nie było (sytuacja trochę przed golem na 2-1, możliwe że nawet przed 1-1). W ogóle sędzia był dramatyczny. Karny dla Sportingu przy ręce Jędzy mógł polecieć. Karny dla nas w pierwszej połowie po ręku objeżdżanego przez Rybusa obrońcy tak samo. Sędzia gwizdał jakieś faule z dupy, nie gwizdał prawdziwych. Raz Komorowski wyjebał piłkę z wolnego w aut i.... dostał powtórkę, bo przed gwizdkiem.

Kuriozalne było to sędziowanie i to naprawdę cud, że bez wypaczeń.

P.S. Jutro okaże się o co gramy :)
jak o co? o majstra... jak co roku
Ostatnio edytowane przez palikot : 18.02.2012 o godz. 23:07.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 18.02.2012, 23:10
palikot napisał(a):Wyświetl post
O majstra... jak co roku
O "majstra" grają amikorze

Też czekam na jutro, zobaczymy czy obie drużyny potwierdzą formę z czwartku, czy może solidarnie pokażą że liga to inna bajka i nie ma się co szarpać
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.02.2012, 23:11
Nie wiem jak Wy ale My wygramy
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 18.02.2012, 23:12
Palikot, o majstra to grają we Wronkach/Poznaniu, ale żarcik przedniej marki
Dotychczas prawie wszyscy grają dla Nas i oby w Zabrzu było podobnie.
A my już swoje w Lubinie zrobimy.

EDIT: Zizou, równie czujny
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.02.2012, 23:18
nie zrozumieliscie szydery z tego warszawskiego napinacza .... palikot zaszydzil zaszydzil ze jak co roku warszawska druzyna gra o tytul a zdobywa go raz na 10 lat ..... zreszta cala ta ich przyspiewka - niewazne w jakim miejscu sa ......legia jest mistrzem polski ..... ech .....
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 18.02.2012, 23:31
gizmowisła no patrz, ta przyśpiewka tak wam przypadła do gustu, że aż musieliście ją od nas skserować i przerobić na własny użytek
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 18.02.2012, 23:49
ToTylkoJa - idz lepiej sprawdz na Wasze fora kogo Legia dzisiaj sprzedała, i kto będzie następny.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 18.02.2012, 23:49
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
nie zrozumieliscie szydery z tego warszawskiego napinacza .... palikot zaszydzil zaszydzil ze jak co roku warszawska druzyna gra o tytul a zdobywa go raz na 10 lat ..... zreszta cala ta ich przyspiewka - niewazne w jakim miejscu sa ......legia jest mistrzem polski ..... ech .....
Zrozumiałem Gizmo, zrozumiałem Przecież nawet dziecko wie, że Legia co roku walczy o Mistrzostwo. I co roku Mistrzostwo zdobywają inni.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 18.02.2012 o godz. 23:53.
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 19.02.2012, 00:22
gizmowisła no patrz, ta przyśpiewka tak wam przypadła do gustu, że aż musieliście ją od nas skserować i przerobić na własny użytek

nietety to niejest wasza przyspiewka ..... aprawda jest dla Was niestety calkiem inna .....kazdy kumaty kols wie... Ty nie wieszz .... nie ma to jak napinka necie ..... boli chlopcze, boli .... ale niestety od ok 15 lat to My wyznaczamy historie .... robimy to co Wam nigdz sie nie udalo ........
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.02.2012, 00:31
Wróciła liga, niezły kontrast z meczami z zachodu (i co raz częściej wschodu). Kalectwo normalnie.
..
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.02.2012, 00:31
zmieńcie adres tego forum na jakiś wislaVSlegia.com/forum czy coś..
Kiedys tu było naprawde fajnie, ale teraz.. Syf i dno.
Coś jak forum pod wp.pl..
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 19.02.2012, 00:38
Dzijzsus, widze ze w tym temacie jedni i drudzy lubia leczyc kompleksy

ToTylkoJa
, nikt nic od was nie kserowal. A juz napewno nie my.

gizmowisla, tak samo oni moga sie nabijac z naszych "walk" o LM. A oni w przeciwienstwie do nas tam grali, i to z calkiem fajnym rezultatem (cwiercfinal chyba...)

Cytat:
Tak, ale z Lenczykiem to jakości w grze nigdy nie będzie, bo to jest trener, który skupia się tylko i wyłącznie na fizycznym przygotowaniu drużyny do meczu. Do tego dochodzą dobre SFG i WKS stał się kandydatem do MP.
No to europy we Wroclawiu nie bedzie dopoki to sie nie zmieni.*

*Nie licze eliminacji, bo... to jeszcze nie europa.

-----------------------------------
Edit: Eee... Przyznam ze nie widzialem akurat tego momentu z Fojutem... do teraz. I niestety, ale kolejny raz nasi sedziowie wypaczaja wynik meczu. O ile sytuacja z golem byla stykowa (cos jak gol Legii ze Sportingiem) to...tu stykowosci zadnej nie bylo. Faul byl ewidenty, tak samo jak czerwona kartka byla ewidentna. Ruch moze czuc sie pokrzywdzony. Porazka, pierwsza kolejka i juz sedziny odwalaja "krecia robote". Zreszta to nie jedyny blad w tej kolejce. Poprostu zygac sie chce. Nie dosc ze poziom zawodnikow (poza kilkunastoma wyjatkami) jest niski, to jeszcze na dodatek swoje trzy grosze wrzucaja sedziowie...

Tak swoja droga ta sytuacja idealnie obrazuje roznice miedzy sedziowaniem u nas, a sedziowaniem w Bundeslidze. Borysiuk dostal czerwona w 30min, bo tam sie nikt nie pieprzy; tam nikogo nie obchodzi ze dopiero 30 min, ze gospodarz, ze nie chciales, itd.
U nas sie pieprza, to i potem co dziwota ze nasza liga jest liga tzw. drwali. Tzn. promuje sie bylejakosc ze szkoda dla polskiego futbolu. Bo te zespoly ktore maja jakies ambicje musza grac w pilke a nie "w nogi". Nie ma innej drogi jesli chce sie osiagac wyniki w europie. Do tego sa potrzebni pilkarze a nie kopacze. Tylko ze no wlasnie, w lidze drwali drwale sa w uprzywilejowanej pozycji wzgledem pilkarzy. I w zadnej cywilizowanej lidze tak nie ma. Czyli np. jesli Melikson by sobie gral w Niemczech i tam by mu ktos zasadzil kopa to by ten ktos dostal automatycznie zolta kartke. U nas taki drwalik musi z trzy razy nie trafic w pilke by dostac (jesli juz) kartke. I to wszystko, koniec koncow, dziala ze szkoda na caly polski futbol. Ech... Ale jak mamy w telewizji takich "eksjpertow" co to chwala taka gre (Wegrzyn) to co sie dziwic ze nic sie z tym nie robi. A najlepsze jest jak taki drwal-Wegrzyn mowi ze tak sie gra w Premiership. Gowno sie tak gra! W Premiership sie gra ostro, ale tam sie atakuje pilki a nie nogi. Nawet w tej "brutalnej" Premiership ataki na nogi koncza sie kartkami duzo czesciej niz u nas.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 19.02.2012 o godz. 03:11.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.02.2012, 03:52
Chodziło mi o wytyczne, nie wiem czemu napisałem przepis. Nie zmienia to faktu, że sama UEFA daje takie wytyczne, że w razie wątpliwości lepiej puścić grę niż ją zatrzymać.

Nie wiem gdzie Ty się uchowałeś przez kilka ostatnich lat, przecież wszędzie o tym mówiono (odnośnie stykowych spalonych i wątpliwości względem nich). Tak jak napisałem, jeśli sędzia w stykowym spalonym nie jest pewny, to UEFA zaleca puszczenie gry (ale jeśli odgwiżdże stykowego spalonego to oczywiście problemu nie ma, bo go wyłapał. Jednak błędem sędziego też nie będzie, jeśli puści stykowego spalonego).

Tu właśnie chodzi o tę wątpliwość. Sytuacja w meczu Legii była stykowa, więc sędzia mógł (nie musiał, ale mógł) puścić akcję i wg UEFA nie jest to błąd.
Pomijając już fakt że przywoływanie jednego zdania z materiałów z seminarium dla sędziów asystentów jako argumentu że zdaniem UEFA puszczenie przez sędziego "stykowego spalonego" nie jest błędem sędziego brzmi kuriosalnie (to bardzo mocny eufemizm) to wyjaśnij mi proszę jaki tok rozumowania doprowadził Cię do konkluzji że ze zdania:
"Jeżeli sędzia asystent nie jest całkowicie przekonany o tym, iż naruszono przepis o spalonym, nie powinien on podnosić chorągiewki (w wypadku wątpliwości korzyść przyznajemy drużynie atakującej). "
Wynika iż:
Jednak błędem sędziego też nie będzie, jeśli puści stykowego spalonego
Pierwszy cytat wskazuje jak byk że sędzia powinien gwizdać wtedy gdy jest pewny że był spalony. Nie wspomina natomast nic na temat jego "winy" w przypadku gdy mając wątpliwości chorągiewki nie podniesie pomimo że spalony był. Innymi słowy: zdanie zaleca aby gwizdać tylko spalone których sędzia jest pewien natomiast bynajmniej nie rozgrzesza w przypadku gdy sędzia mając wątpliwości "puścił" akcje w której był spalony.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.02.2012, 10:13
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
zmieńcie adres tego forum na jakiś wislaVSlegia.com/forum czy coś..
Kiedys tu było naprawde fajnie, ale teraz.. Syf i dno.
Coś jak forum pod wp.pl..
Niech po prostu parę osób nie prowokuje i niech nie zapomina że jest w gościach i wszystko będzie ok.Ja przychodząć do czyjegoś domu nie panoszę się.Niech parę osób to zrozumie a będzie jak do tej pory.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Partyzant88
Banita

Od: 02.2012

Stary 19.02.2012, 10:36
Stało się to co obstawiłem jeszcze przed rozpoczęciem rundy wiosennej. Śląsk to nie ekipa na mistrza i moim zdaniem zaczną tracić seryjnie punkty. W oczy się jeszcze rzucił fakt, że chyba nie są przygotowanie najlepiej fizycznie, bo w II połowie z Ruchem brakowało im ewidentnie szybkości. Też pewnie presję mają dużą, ponieważ muszą utrzymać przewagę nad rywalami. Wisła ma realne szansę na mistrza, ale musi dziś zacząć marsz zwycięstw. Zrobi się 8 pkt przy meczu ze Śląskiem jest 5 pkt (a w zasadzie 4, bo mamy lepszy bilans bezpośredni) a co to jest 4 pkt na 11 kolejek, wrocławianie na pewno pogubią więcej. Jednak mówię, trzeba dziś zacząć marsz po tytuł
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.02.2012, 11:16
Partyzant88 napisał(a):Wyświetl post
Stało się to co obstawiłem jeszcze przed rozpoczęciem rundy wiosennej. Śląsk to nie ekipa na mistrza i moim zdaniem zaczną tracić seryjnie punkty. W oczy się jeszcze rzucił fakt, że chyba nie są przygotowanie najlepiej fizycznie, bo w II połowie z Ruchem brakowało im ewidentnie szybkości.
Jeśli po jednym meczu jesteś w stanie przewidzieć, że Śląsk przegra walkę o tytuł, to gratuluję zdolności. Równie dobrze można by dzisiaj napisać, że to Ruch jest ekipą na mistrza. Nie osłabili się, mają stabilny, ambitny skład i świetnego trenera. Nie mają nic do stracenia, nikt na nich nie liczy więc nie ciąży na nich żadna presja - mają wszystko aby zostać czarnym koniem tych rozgrywek.

Tym sportem rządzi często przypadek, jedno zagranie jest w stanie zmienić końcowy wynik, a strata dwóch punktów w sytuacji gdy do zdobycia pozostało ich jeszcze 36 o niczym nie przesądza. Po prostu "liga będzie ciekawsza" i tyle. Zapowiada się pasjonująca walka do samego końca.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 19.02.2012, 11:19
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
nietety to niejest wasza przyspiewka ..... aprawda jest dla Was niestety calkiem inna .....kazdy kumaty kols wie... Ty nie wieszz .... nie ma to jak napinka necie ..... boli chlopcze, boli .... ale niestety od ok 15 lat to My wyznaczamy historie .... robimy to co Wam nigdz sie nie udalo ........
Sorry, ale możesz pisać trochę jaśniej? I po co te kropki, które przeszkadzają w czytaniu? "Mistrzem Polski jest Legia" została po raz pierwszy zarzucona przez nas, a potem inne kluby (w tym Wisła) przerobiły to na własny użytek. Jendne na obraźliwą wersję, wy na "Wisłą to jest potęga" itp.
Skoro to nie nasza przyśpiewka to oświeć mnie i napisz czyja

Co robicie, co nigdy nam się nie udało? Jeśli piszesz o piłce, to rzeczywiście, nie zrobiliście LM tak jak my

wiślak68 a co miałem przywołać? Zajęcia z seminarium na Politechnice Warszawskiej?
Jest to oficjalne stanowisko UEFA, nie wiem czego Ty się spodziewałeś? Wiedzą o tym wszyscy, komentatorzy, dziennikarze, nawet taki szary człowiek jak ja. Było to nagłaśniane.
Odwrócę Twoje pytanie: a gdzie masz napisane, że jak sędzia puści stykowego spalonego, to jest to jego błędem? Chwytasz się słówek i nadinterpretujesz niektóre kwestie. Skoro sama UEFA daje wytyczne, żeby w razie wątpliwości czy niepewności puszczać stykowe spalone, to wychodzi na to, że UEFA "zezwala" na taki błąd. UEFA sama mówi - jeśli masz wątpliwości czy był spalony czy nie to go nie gwiżdż. Sędzia w takiej sytuacji staje się rozgrzeszony (jeśli nie odgwiżdże stykowego/minimalnego spalonego).

Nadinterpretujesz zdanie z tego seminarium UEFA na swoją korzyść.
Być może ja czynię to samo na swoją, ale morał z tego jest taki, że minimalne spalone mogą być puszczane.
To jest moje stanowisko, raczej nie przekonasz mnie do swoich racji, tak samo jak ja pewnie Ciebie do swoich. Pozdro.

Pablo84 sam robiłeś aferę z tego spalonego (nawet fani Sportingu piszą, że gol uznany prawidłowo, i że takie coś się puszcza), nawet wkleiłeś zdjęcie, które manipulowało akcję z ofsajdem (stop klatka wykonana nie w momencie podania, tylko chwilę po nim). Więc sam stałeś się prowokatorem.

P.S. - plan na dziśj: porażka/remis Wisły i wygrana Legii pozdro.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 19.02.2012, 11:49
sorki ale wczoraj troche procenty uderzyly do glowy i zapomnialem ze z legia nie mozna rywalizowac .... jestescie najlepsi - wszystko jest wasze .... jestescie po prostu duma naszej skopanej ......zawsze zazdroscilem ze nie jestem legionista .... i prosze nie pisz do mnie napinaczu bo nie chce jak Pablo wchodzic z toba w jakiekolwiek tematy ...jestes po prostu smiesznym pajacem i wciaz sie dziwie dlaczego nasi moderatorzy nie wypier.dolili cie z tego forum na zbity pysk ...no ale to juz ICH brocha ...napinajcie sie dalej o waszej wielkosci - o waszych szkolkach - po prostu z taklimi przeHUJAMI jak wy po prostu nie da sie polemizowac .... sory - prowokuj frajerze innych ...
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.02.2012, 12:12
Sorry, ale możesz pisać trochę jaśniej? I po co te kropki, które przeszkadzają w czytaniu? "Mistrzem Polski jest Legia" została po raz pierwszy zarzucona przez nas, a potem inne kluby (w tym Wisła) przerobiły to na własny użytek. Jendne na obraźliwą wersję, wy na "Wisłą to jest potęga" itp.
Skoro to nie nasza przyśpiewka to oświeć mnie i napisz czyja

Co robicie, co nigdy nam się nie udało? Jeśli piszesz o piłce, to rzeczywiście, nie zrobiliście LM tak jak my
Nigdy się Wam nie udało zdobyć tak jak Wisła:

13 MP w piłce, 46 MP w sportach zespołowych, 317 MP w sportach indywidualnych, łącznie 719 medali mistrzostw Polski seniorów

Legia odpowiednio: 8; 37; dużo, dużo, dużo mniej.

Dziękuję za uwagę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów