|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Taki spalony to nie spalony. Sędzia puścił, więc o co się spierać?
Wg. UEFY jest nakaz premiowania gry ofensywnej, a co za tym idzie na minimalne spalone czasem też się przymyka oko. Wyniki dzisiejsze dosyć pozytywne. Czarnulki miały wygrać i wygrały, a Kopernik sprawił kolejną niespodziankę
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.02.2012 o godz. 00:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak nam sędzia puścił bramkę po faulu na bramkarzu to spieraliście się przez parę tygodni. Bez hipokryzji proszę. ![]() To ile wynosi (w metrach) ten minimalny i akceptowalny spalony |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dobrze,jest naprawdę dobrze ale z drugiej strony było to do przewidzenia. Bakero musi zostać. A tak swoją drogą czy właściciele zespołu z Poznania chcą tak naprawdę zmiany trenera? gdyby chcieli to dla mnie dawno by jej dokonali.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To już decyzja czarnego, czy kręci wałek, czy nie.
Z tego co ja pamiętam nie spierałem się w tamtej sprawie. Dla mnie takie stykowe sytuacje są do interpretacji przez sędziego i on podejmuje decyzję co zrobić w danej sytuacji. Jutro trzymamy kcuki za trio Niedzielan, Piech i Jankowski
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.02.2012 o godz. 00:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I bardzo ładnie z Twojej strony że uważasz że faulu na bramkarzu Jagi nie było. RM też tak sądził ale potem musiał ogłosić samokrytykę .A jeśli chodzi o to "trzymamy" to jak to powiedział klasyk: "to że jedziemy na jednym wózku nie robi z nas MY" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat stwierdziłem tylko, że nie brałem udziału w tamtej dyskusji.
"Trzymanie" jak najbardziej miało wywołać poruszenie w temacie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Ci komentatorzy i "eksperci" nauczyli was głupiego stwierdzenia, które zupełnie mija się z prawdą i zasadami FIFA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Panowie, już bez jaj.
To jest niby sytuacja "stykowa"?Trochę większego obiektywizmu życzę. http://what-a-goal.com/2012/02/16-02...g-lizbona-2-1/ ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Polonia ma Zielińskiego i do kiedy on jest trenerem to będą walczyć o puchary, jeśli nie o MP. Prowadząc Amicę 2 lata temu pokazał przecież jak zdobywać MP. W pucharach też dobrze wypadał. Zieliński to naprawdę dobry trener. Owszem jego zespoły nie grają widowiskowo, ale skutecznie. Zasada na 0 z tyłu u niego zawsze obowiązuje. A Amica i Bakero? Nie skreślałbym ich już teraz. Zwłaszcza w PP. Nie mniej fizycznie znowu Lech wyglądał marnie. Dla nas to dobrze że 1 konkurent sam może odpaść z gry o puchary. Ale trzeba się wstrzymać z ocenami do następnych 2 kolejek. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Spalony był, ale sędzia mógł się pomylić. Przecież to były centymetry różnicy. Jak przeglądałem forum Sportingu to ich kibice w większości uważają, że spalonego nie było.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli to jest moment podania?
![]() Filmik mamy powyżej.Nie ma już co roztrząsać tematu. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Boki obrony ŁKS nie istnialy w ogole. Polonisci jezdzili skrzydlami jak po niemieckiej autostradzie.
Widzialem pomeczowa wypowiedz Swira i mowil ze widac ze nie mieli obozu przygotowawczego. Wdg mnie ŁKS o ile w ogole dokonczy sezon to i tak bedzie ostatni. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przecież ta stopklatka jest z tego filmiku, obejrzyj go do końca. Tylko z innej kamery.Ale racja, nie ma sensu się o to sprzeczać. EOT.
![]()
W Warszawie są tylko kibice Legii i JW:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Oj dobra, czepiacie się tego spalonego jak rzep psiego ogona.
Równie dobrze przy bramce Genkova był faul Kirma, gdyby nie ten faul piłka do Gienka by nie doszła. Widzicie źdźbło w oku innych, ale nie widzicie belki w swoim oku. Z Wiślackim pozdrowieniem, liczę na to, że niektórzy pójdą jednak po rozum do głowy i zaprzestaną bezsensownych podjazdów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
WioReXXX przepisy są jasne i czytelne? To proszę, zacytuj mi je. Spalony to spalony? A wiesz, że np jak ręka jest poza linią obrony to wtedy spalonego nie ma, bo spalony liczy się od części ciała, którą można zdobyć bramkę w sposób prawidłowy. Więc nie można powiedzieć, że spalony to spalony. ![]() ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Bardziej niz ten spalony interesuje mnie dzisiejszy mecz Slaska i Ruchu. To moze byc ciekawe
O innych dzisiejszych spotkaniach z grzecznosci nie wspomne... ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
W Zabrzu sędziuje Tomek Musiał. Adam mam nadzieję, że wychował syna na człowieka
)))) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Był faul. Zanim doleciała piłka do Genkova, to minęła gracza Standardu i naszego zawodnika (nr 17 Kirm?), który wywrócił tego gościa.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
!Nie karmic trola |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
To ciekawe ze o tego spalonego bardziej martwia sie kibice Wisly niz kibice Sportingu
![]() Podbeskidzie to jednak dzisiaj gra koszmarnie... Patejuk ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 18.02.2012 o godz. 13:49.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Właśnie. Spalone o wystawioną rękę czy czubek buta puszcza się, żeby premiować ofensywny futbol. O ile pamiętam, takie są oficjalne zalecenia dla sędziów.
Sytuacja na zdjęciu pozwala na taką interpretacje. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Serio pytam - widział ktos kiedys te oficjalne "zalecenia" faktycznie (jakis wiarygodny link chociażby?), czy to tylko taka wieść gminna?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wątpię żebyś coś takiego znalazł, to zapewne luźne zalecenie powtarzane tu i ówdzie.
Często komentatorzy o tym przypominają, ale jak ogląda się niektóre mecze mam wrażenie, że sędziowie o takiej zasadzie nigdy nie słyszeli. Swoją drogą trudno wyegzekwować czy liniowy sędziuje z duchem gry, czy nie. ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Moja teza jest taka, że to furtka do bronienia sędziów. Jak sędzia asystent X podniesie chorągiewkę, a my na powtórce zobaczymy, że spalony był o przysłowiowego "buta" - jest powód do pochwał asystenta za zegarmistrzowską precyzję. Jak nie podniesie - może się bronić sędziowaniem "z duchem gry". Czyli zawsze się wytłmaczy ![]() Przepis pic na wodę, nawet jeśli by istniał wymagałby definicji pojęcia "niewielki spalony". Co puszczać a co nie. Coś wszystko to dla mnie niespójne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaka wieść gminna? Przecież każdy może sobie poczytać o zasadach sędziowania.
http://www.fifa.com/mm/document/afde...e_en_47383.pdf Jest mnóstwo materiałów szkoleniowych na ten temat. |
|
|