|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Wszytsko OK ale Czekaj to wczoraj raczej pokazał że wage to on ma przy karnym. Przeciwnik poczuł z nim starcie na pewno.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ogladam tylko z perspektywy mojej trybuny tego tak nie widac jak z Twojej
ja tylko mowie zeby dac mu jeszcze czas 3-4 mecze ligowe zweryfikuja jego umiejetnosci no a chyba trener w nim widzi jakis potencjal skoro wychodzi w pierwszym skladzie moze w rewanzu juz nie wyjdzie w pierwszej 11...![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ale my nawet nie mowimy o umiejętnościach. Przynajmniej ja. Chocby grał jak Messi to nie ma prawa zachowywać się tak jak się już kilka razy zachował.
Nie chcialbym miec 'lidera' zespołu, który może wszystkich deptać, olewać i obrażać, bo kilka razy poklepał sie z chłopakami z młyna po plecach |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Według mnie czas Patryka w Wiśle się skończył, powinniśmy go sprzedać gdzieś do Rosji, Turcji, Azji, bo u nas będzie wpadał w coraz gorszy dołek. Widać doskonale, że nie radzi sobie z presją, jest strasznie sfrustrowany, nabrał masy i zatracił wszystkie walory, przepychać to się może Chavez na ŚO, a Małecki to ma grać z klepy, kiwnąć jednego zawodnika, dośrodkować celnie a nie tak jak on. Wcale się nie dziwie, że Franek Smuda nie daje mu szans na Euro 2012,bo po co
Zawsze irytował mnie Kirm, teraz strasznie irytuje mnie Małecki ;] ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale się czepiliście Małeckiego ... Jeśli chodzi o zachowanie - taki charakter. Nie mówię, że należy to akceptować, ale ten temat był wałkowany setki razy. Wcześniej machał łapkami, później się obrażał. Taki charakter i tyle. Nie da się mieć w drużynie samych ułożonych zawodników. Jak jeszcze był w formie, to puszczaliśmy to jakoś luzem, teraz jak gra słabo to wrzuty na niego.
Wrzuty też są o to, że gra samolubnie. On tak grał, gra i grać będzie. Patryk zawsze zwalniał akcje, zawsze holował piłkę, zawsze szukał dryblingu. Jak była forma, wygrywał pojedynki 1 na 1 i strzelał gole głównie po indywidualnych akcjach, to wszyscy go chwalili. A teraz psioczycie na jego styl... Patryk zagrał wczoraj tragicznie. Ani razu podczas meczu nie pomyślałem "brawo Mały". Zawalił mecz po całości i tyle. Dzisiaj on grał słabo, jutro ktoś inny. Wcześniej on nam ratował dupsko, dzisiaj ktoś inny. BTW, wiecie dlaczego Małecki grał wczoraj słabo? A wiecie może dlaczego Mały conajmniej do końca sezonu w większości spotkań zagra słabo ? A wiecie dlaczego w poprzednim sezonie Małecki grał dobrze ? Bo Kaziu preferuje szybką grę podaniami, do której Małecki nie pasuje i spowalnia akcje/traci piłkę po dryblingu. Maaskant preferował indywidualności i zrywy poszczególnych zawodników, gdzie Małecki czuł się jak ryba w wodzie. Odwrotną sytuację widać u Garguły, który gra dużo lepiej u Moskala, bo może grać tak jak lubi. Powód: BTW
Ostatnio edytowane przez mistico : 17.02.2012 o godz. 18:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ale dlaczego?
W czym rożni się od innych naszych piłkarzy którzy mają gorszy okres i są je**ni jak bure suki. Był najsłabszy na boisku. Po prostu nie pasował ( i pisze to po tym jak cały "jego" mecz oglądałem skupiając się na nim - z nowości poza holowaniem, głupimi strzałami z dupy, kółeczkami, brakiem odbioru jest jeszcze zagubienie przy grze na szybki pierwszy kontakt. Jeśli coś mu się nie fartnie to taką akcję jeśli przez niego idzie zawsze zakończy lub spowolni czytaj zakończy ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Stawiam sprawę na ostrzu noża.
Niestety Patryk sam wystawia się na pośmiewisko. Moje czy innych posty obrazują ten stan. Zobaczymy w niedzielę jak to będzie, mam nadzieję że wejdzie w "11" i pokaże lepszą stronę Patryka. ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zgadzam się, że mecz mu kompletnie nie wyszedł, ale, żeby od razu pisać o sprzedawaniu, a nawet słyszałem o puszczeniu go na prawach Webstera, to już jest głupota. Mały się jeszcze obudzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Już mam dość tych żenujących wpadek Małeckiego.Jak nie afera w U20 że tam grają sami marni kopacze to odmowa występu w jednym ze sparingów za trenera Kasperczaka posyłanie części widowni z R22 na drugą stronę Błoń i wczorajszy występ z olaniem K.Moskala.Moim zdaniem miarka już się przebrała.NIE dla Małeckiego w Wiśle!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Problemem Małeckiego jest to, że on nie potrafi ustabilizować swojej formy. Chyba każdy pamięta jak w tamtym sezonie w rundzie wiosennej grał Patryk. Wtedy nikt nawet nie pomyślałby o puszczeniu go gdziekolwiek.
Niestety od tamtego okresu jest to równia pochyła w dół i Małecki ma tylko przebłyski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
a jak się pokaże i zadecyduje znów o wygranej Wisły to dalej będziesz chciał go sprzedać?
Ostatnio edytowane przez aNouc : 17.02.2012 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Nie rozumiem was Panowie. Tak ciągle się napinacie, że nie wyniki się liczą, że jebać kibiców sukcesu itd itd, a jako argument przeciw przeciwnikom Maleckiego (maslo maślane
Dla mnie może strzelać i 15 bramek na mecz, ale a się zachowywać jak zawodnik Wisły, zwłaszcza, że się tak z nią utożsamia. Poza tymi tatuażami i krzyczeniem, że jest super Wiślak to w zachowaniu tego nie widać. Zrozumcie - .......ić jego gre, niech gra dobrze, niech gra beznadziejnie, ale on swoimi wybrykami SIKA na Nas. Najpierw na Kasperczaka czyli trenera, potem na Kibiców, Teraz znowu na trenera. inymi słowy koleś obraża wszystko co nie ma w nazwie Małecki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
anthonemu chodzi o wyniki , stąd pytanie
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zachowanie na boisku dużo świadczy o człowieku . Wiślakiem należy również być na boisku , grać dla drużyny i innych a nie pod siebie a Małecki niestety ale za praktycznie każdym razem chce zrobić rajd przez pół boiska , minąć 5 przeciwników a na końcu strzelić piękną bramkę - to absolutnie nie pomaga drużynie .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat w jego przypadkui zapewniam Cie że gówno znaczy
W ogóle jak można oceniać człowieka poprzez pryzmat kilku kopnięc szmacianej piłki na skrawku trawy.. przeciez on nie jest taki prywatnie że idzie ulicą i kązdego pyta "kim Ty k.. jesteś?" wiem że niektórych fantazja ponosi i na siłę chcą być mądrzy, ale litości , miejcie jakiś umiar. Małecki prywatnie jest bardzo spokojnym i ułożonym chłopakiem, co wielu zdziwiło bo też tak oceniało go poprzez pryzmat telewizora. Ale na boisku to cham, bandyta i nabuzowana torbeda w sensie pozytywnym.a na boisku taki już jest i się nie zmieni, ma charakter i wolę walki i dobrze. nie wyjdzie mu mecz i kopnie banner reklamowy to jeszcze lepiej. Zależy mu. Też nie wszystko mi się w nim podoba, i on też zdaje sobie z tego sprawę, ale on pewnych rzeczy nie zmieni mając tego świadomośc. Ja wielkiej rózcniy między nimi nie widże. Nie mam jakiegoś wrodzonego zboczenia żeby przypatrywać się na każdy ruch i słowo piłkarza. Wilk jest inny na boisku, Sobol inny, Małecki inny, Genkov inny... nie wymagaj od kogoś żeby udawał kogoś kim nie jest.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 17.02.2012 o godz. 21:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Popatrz na zachowanie Wilka bądź Sobola a zachowanie Małeckiego . Niech sobie kopie banery , słupki ale wymachiwanie czy wulgarne odzywki do kolegów z drużyny źle świadczą o nim jako człowieku . Bo chyba wyzywanie partnera z drużyny nie świadczy o woli walki ale o chamstwie i prostactwie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Gdy grałem w czasach podstawówki z chłopakami na boisku za szkołą, to takich kolegów, co grali jak Małecki,nazywaliśmy sępami, i nikt z nimi grać nie chciał, bo co to za impreza, gdy z takim gra się w piłkę jednokierunkowo.
Takie rzeczy mogą się zdarzać na boisku szkolnym; futbol zawodowy to inny poziom, także taktyczny, i jedna z rzeczy elementarnych, którą trzeba zrozumiec to fakt, że gra się z partnerami i dla dobra drużyny.To tak oczywiste i elementarne jak zagranie z główki, podanie wewnętrzną częścia stopy i strzał w światło bramki. Jak ktoś tego nie rozumie, to nie jest wszechstronnie rozwiniętym piłkarzem, tylko piłkarzykiem. Skoro Małecki nie może tego zrozumieć przez tyle lat, a do tego nauczyć się szacunku do starszych, PRAWDZIWYCH wislaków( vide Kaziu) to powinniśmy się zastanowić, czy taki zawodnik jest wart podwyżki, nowego kontraktu, docenienia Go. Małecki ma ten problenm, że Jemu sie wydaje, że Wisła to On, i tylko On potrafi grać na boisku i tylko On jest w stanie zrobić cokolwiek dla druzyny; reszta ma mu tylko podawać piłki, by Patryk mógł się realizować. Nazywajmy rzeczy po imieniu - to juz nie egoizm, tylko zaslepienie.
Ostatnio edytowane przez uzytkownik_forum : 17.02.2012 o godz. 22:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tylko różnica między nim a Kirmem jest taka, że Słoweniec zawsze był byle jaki w grze. Małecki jak wchodził do Wisły to dawał pewne nadzieje. A od pewnego czasu stanął w miejscu i to jest deprymujące, że nic z tym nie robi. nie pracuje nad sobą.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
To że Mały na pewno nie skonczy jak Kim Dzong Il, z przemeczenia umysłowego wiadomo od zawsze, ale dopóki w kur.ewskiej Filipiakowej diasporze zza Błoń wywołuje takie złe emocje, niech będzie i doprowadza parchów do okur.wienia i pogłębiających się kompleksów.
Z drugiej strony, za zlekceważenie Moskala powinien dostac gratisowy kontrolny wpie.rdol od ......kogo trzeba . Chyba że to gra Małego, by tak podpaść żeby go brat buca czy impertynenta opchnął do ruskich w tym okienku transferowym.
Ostatnio edytowane przez gigant : 17.02.2012 o godz. 23:48.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Natomiast różnica polega na tym, że gra Małeckiego opiera sie na indywidualnych umiejetnosciach. Wspolpraca na boisku to pojecie dla niego obce od zawsze. Byłem pełen nadzieji że dobrze popracuje z Moskalem przed tą rundą. Poczekajmy jeszcze ze 2 mecze z ocenami. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
||
Jedyne wytłumaczenie dla zachowań Małeckiego to brak nowego kontraktu. Za to zarząd powinien dostać porządną zjebkę. Małecki od kilku lat stanowi o sile Wisły, a zarabia jak junior. Każdy by się wk.....ił. Tym bardziej że na Jaliensa czy Lameya kasa jest. Małecki jest ambitny więc chce sam wygrywać mecze żeby pokazać że na kontrakt zasługuje. Trudno się dziwić skoro dobrą grą przez ostatnie lata zdaniem zarządu nie zasłużył. To jest przecież paranoja, nie dziwota że jak jest jakiś młody to woli z Wisły uciekać, niż podpisać kontrakt na lata, bo z przykładu Małeckiego wie że będzie oszukiwany.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.02.2012 o godz. 11:18.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
Ja też bym się wkurzał na miejscu Małeckiego, gdy taki Jaliens zarabia ponad cztery razy więcej i nic nie gra, a Basałaj żałuje mu godnych zarobków. Tyle, że oczywiście nie powinien tak się zachować w stosunku do Moskala. Powinien w każdym meczu dawać do zrozumienia, że Basałaj jest niekompetentnym człowiekiem, ale tylko poprzez dobrą grę. Wówczas miałby argumenty po swojej stronie, że dwójka Holendrów z skandalicznymi kontraktami obija się w każdym meczu na boisku i mimo to zarabiają jak królowie, a on ważny piłkarz ma juniorski kontrakt. A tak, to niestety Basałaj po takich występach będzie śmiał się i proponował zaoszczędzone pieniądze na Małeckim obrońcy z Holandii, któremu już niedługo kończy się kontrakt i prezesunio na pewno go odpowiednio wynagrodzi. Skoro Głowacki nie mógł zarabiać pół miliona euro, bo jest za stary i nie byłby sprzedany za konkretne pieniądze, to w takim razie na jakiej podstawie Lamey z Jaliensem dostali dużo wyższe kontrakty niż miał Arek, skoro jeden z nich ma tyle samo lat co Głowa, a drugi jest rok starszy. Tego nie da się wytłumaczyć, patrząc na umiejętności sportowe, a dodatkowo na zachowanie Jaliensa.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 18.02.2012 o godz. 12:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|

|
||||||