The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2012, 01:54
zaden z obecnych pilkarzy nie zasluguje na miare legendy...nawet Sobol, bo legenda to cos lub ktos absolutnie unikatowego i niepowtarzalnego...z ery Cupiała tylko duet Franskowski-Zurawski zasluguje na takie miano..myślącemu nie muszę tłumaczyć dlaczego...ja Wilkiem jestem zachwycony...jako polaczenie pilkarza i osobosci ma potencjal aby cos osiagnac, to polaczenie inteligencji z tym co chlopaki mają między nogami...między nowym a starym Wilk daje mozliwosc wiary w to co uosabia Wisłe romantyczną z kapitalistyczną...to ze ktos nie biegal po wiślackich podworkach nie znaczy ze nie ma serca w kolorach Bialej Gwiazdy...dla mnie najbardziej wartosciowy pilkarz pod wzgledem mentalnym....liczę na jego rozwój i dobrą kariere...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.01.2012, 08:25
Cytat:
między nowym a starym Wilk daje mozliwosc wiary w to co uosabia Wisłe romantyczną z kapitalistyczną...to ze ktos nie biegal po wiślackich podworkach nie znaczy ze nie ma serca w kolorach Bialej Gwiazdy...dla mnie najbardziej wartosciowy pilkarz pod wzgledem mentalnym....liczę na jego rozwój i dobrą kariere...
Raczej watpię by Wilk na tym etapie miał serce w kolorach Białej Gwiazdy. Ambicja w grze w piłkę to coś innego niż bycie wiślakiem z krwi i kości, świadomosci w jakim klubie ma się szczęście grać, jego cały dorobek sportowy i to co go otaczało i otacza. Wiedza o wielkosci jego kibiców na przestrzeni historii. Wątpię aby on to wiedział i...czuł. Narazie jest na etapie początkowym. Długa droga przed nim. Zobaczymy czy ją przemierzy.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.01.2012, 14:28
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Raczej watpię by Wilk na tym etapie miał serce w kolorach Białej Gwiazdy. Ambicja w grze w piłkę to coś innego niż bycie wiślakiem z krwi i kości, świadomosci w jakim klubie ma się szczęście grać, jego cały dorobek sportowy i to co go otaczało i otacza. Wiedza o wielkosci jego kibiców na przestrzeni historii. Wątpię aby on to wiedział i...czuł. Narazie jest na etapie początkowym. Długa droga przed nim. Zobaczymy czy ją przemierzy.
100% racji
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 31.01.2012, 14:37
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
zaden z obecnych pilkarzy nie zasluguje na miare legendy...nawet Sobol, bo legenda to cos lub ktos absolutnie unikatowego i niepowtarzalnego...z ery Cupiała tylko duet Franskowski-Zurawski zasluguje na takie miano..myślącemu nie muszę tłumaczyć dlaczego...ja Wilkiem jestem zachwycony...jako polaczenie pilkarza i osobosci ma potencjal aby cos osiagnac, to polaczenie inteligencji z tym co chlopaki mają między nogami...między nowym a starym Wilk daje mozliwosc wiary w to co uosabia Wisłe romantyczną z kapitalistyczną...to ze ktos nie biegal po wiślackich podworkach nie znaczy ze nie ma serca w kolorach Bialej Gwiazdy...dla mnie najbardziej wartosciowy pilkarz pod wzgledem mentalnym....liczę na jego rozwój i dobrą kariere...
yyy... No właśnie. Coś więcej. Czy Reyman jest legendą bo nastrzelał dużo bramek? Nie.
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2012, 16:34
Zdrowia Cwetan i bramek !

Odpowiedz cytując
White Star86
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 10.02.2012, 16:57
Mam pytanie, skoro Chorwacja weszła do UE to czy Gordan Bunoza, mający także chorwacki paszport musi mieć dalej wizę na pobyt i pracę w Polsce?
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.02.2012, 17:11
Chorwacja wejdzie do UE 1 lipca 2013.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.02.2012, 17:44
a bunoza to przypadkiem nie Bośniak?
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.02.2012, 17:48
Bośniak, ale ma też chorwackie obywatelstwo.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 12.02.2012, 13:31
Dziś Czarek Wilk obchodzi swoje 26. urodziny. Wszystkiego wiślackiego, niech najlepszym prezentem dla niego będzie czwartkowa wygrana ze Standardem
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.02.2012, 14:09
100 lat 100 lat panie Wilku !

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 12.02.2012, 19:18
Dalej rozpatrywany w kategorii polski talent
Tak czy siak, 100 lat Czarek!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.02.2012, 19:40
wam też się wydaje że on ma 23/24 lata ?
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 12.02.2012, 19:48
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Bo młodo wygląda. Mój kumpel ma 27 lat, sprzedawczynie w tesco proszą go o dowód
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Stary 12.02.2012, 20:40
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
To przez tę fryzurę a'la Bieber.
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 13.02.2012, 10:35
Wie ktoś może co to są za buty w których gra Michał Czekaj ?
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 13.02.2012, 11:26
fresh.cie napisał(a):Wyświetl post
Ten rodzaj butów to korki.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 13.02.2012, 11:35
Ale które? Np z Fulham występował najprawdopodobniej w Adidasach World Cup
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.02.2012, 12:43
world cup to wkręty, Michał najczęściej gra w lankach, a to jest model copa mundial. z zamalowanymi białymi elementami
Odpowiedz cytując
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 13.02.2012, 15:29
crate digger napisał(a):Wyświetl post
world cup to wkręty, Michał najczęściej gra w lankach, a to jest model copa mundial. z zamalowanymi białymi elementami
Dzięki, o to mi chodziło właśnie, a nie o ironiczne odpowiedzi
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 13.02.2012, 16:24
Dzięki, o to mi chodziło właśnie, a nie o ironiczne odpowiedzi
Było mówić od razu ....
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.02.2012, 12:08
Patryku Małecki nie idź tą drogą! Zrobił się z ciebie Baleron, Tłusty Pączek, i zatraciłeś swoją szybkość, teraz jesteś tylko przeciętniakiem na ligowe zespoły, nie przekroczysz pewnego poziomu i ty chcesz zarabiać najlepiej w klubie Z jakiej racji 300 tys. euro na sezon ci się marzy 250 ? Mały ty powinieneś dostać 200 tys złotych...kłosów!! Żebyś zapił, zapomniał i odszedł od tego futbolu, bo jeżeli to ma tak wyglądać jak wygląda to lepiej dać sobie spokój...
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.02.2012, 12:40
Facet nic nie prezentuje wyjątkowego. To ile chce zarabiać mnie nie interesuje i nie jest żadnych argumentem w rozmowie. Jak ktoś mu chce tyle zapłacić ile on chce, to ok. Niech płaci.

Wczoraj było widać, zero strzału, że gry kombinacyjnej nie za bardzo. Do tego brak techniki a wrzutki to lepiej przemilczeć. Piszecie że facet ma charakter i że jest z tego znany. I dobrze,ze ma charakter ale szkoda ze nie ma go do tego aby posiedzieć po treningach i nauczyć się dośrodkowywać, jakiś zwodów, wrzutek. Do tego jest potrzebny charakter. O tak. A ja tu nic nie widzę takiego, czyli aby z rundy na rundę było z tym coraz lepiej. Co rzut różny wykonuje to już sobie można to odpuścić, zazwyczaj jest to jakiś lobik zawiesinka.

Jak dostaje podanie to musi oddac z klepy i w tempo,a nie pieścić piłkę z jakimiś kóleczkami i zastawieniami. Klepa i oddaje pike, bo inaczej widać, że wkrada się chaos w ataku. Gra idzie ułożona pod pewnien schemat a on nagle jest łamany. Nie wiem jak to odbierają zawodnicy,ale gdy atakują i liczą na szbki atak pozycyjny, klepeczkę pod polem karnym a tu nagle zwalnianie, kóleczka i drybling w opuszczoną głową na trzech rywali, to albo się cofamy albo idziemy mu pomóc? Rozumiecie o co mi chodzi ?

Pisze to po to aby uzmyslowić co niektórym , że nie jest tez prosto takiego zawodnika sprzedać jak to co niektórzy sugerują. On ma grać tu,czyli u nas ale musi się podszkolić aby coś dawać realnie drużynie. Do gościa ktoś musi dotrzeć, nie wolno go od tak skreślać,bo tak najprościej. On byłby takim Bellamym ale musi popracować nad sobą. Sprzedawac go absolutnie nie wolno, ale wypozyczylbym go do Niemiec, gdzieś gdzie ktos jasno mu pokaże braki. Sprzedać łatwo go nie bedzie ale wątpie aby sobie poradzil na zachodzie obecnie. My jak i on na wypożyczeniu może tylko zyskać. Spokornieje, nabierze ogłady,szlifu, jak będzie dawał radę to go się sprzeda a gdy nie za bardzo będą go tam chcieli to niech wraca. Czemu takie działanie. Bo gdy wywali się gościa pod wpływem emocji, sprzeda do jakiegoś klubu a on nie będzie dawać sobie rady to do Polski nie wróci. Bo co za klub go podpisze jak jest jednoznacznie kojarzony z Nami? Trzeba gościa trzymać ale nad nim pracować, z korzyścia dla nas i dla niego.

Poprawcie mnie jeśli powyższe uwagi nie są zgodne z rzeczywistością.

Kolejna sprawa. Czekaj. Niech ktoś zajmie się tym chłopcem, bo on jest tak chudy,że gdyby wczoraj wiał mocniej wiatr to zaraz by go przesunał. Ludzie, przecież obrońca musi mieć jakąś wagę aby przepychać się z masywnymi napastnikami. Zobaczcie jak to wygląda na zachodzie,wschodzie. Taka chudzinka to można co najwyżej w naszej lidze szarpać się z Frankowskim. Trzeba mieć masę ,siłe. Bo skończy jak Jirsak, który unika walki, bo zaraz jest łapką przesuwany jak krzesełko. To samo za jakiś czas będzie z Czekajem. To ma być zwrotny,masywny koleś a ie patyczak.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.02.2012 o godz. 13:04.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.02.2012, 12:48
Charakter? Raczej charakterek.
Nie wiem skąd pokutuje przekonanie że środkowy obrońca musi mieć masę.
Odpowiedz cytując
Eryk
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.02.2012, 12:49
Marszałek - zgadzam się w 100%.

Patrykowi woda sodowa uderzyła do głowy. Do tego stopnia, że Wisła jest dla niego najważniejsza dopóki jest na boisku, jak siedzi na ławce albo schodzi na nią to jest foch i zgrzytanie zębami.
To co poniektórzy mówili - to jest Wiślak, ale z Suwałk. Nieważne ile by sobie tatuazy nie zrobił i ile razy nie siedział na młynie - Kaziu Moskal zasługuje na wiekszy szacunek niż ten dzieciak, a on go bezczelnie obraża. Tak Kazia jak i Nasz klub. Patryczek zachowuje się troszke jak Surma, z tą różnicą, że między swoimi wybrykami mówi 'Wisła to moje życie'.
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.02.2012, 12:50
Darujcie sobie takie spostrzezenia po jednym meczu! Ludzie, kazdy moze miec slabsze chwile tak samo jak trybuny wczoraj ... Juz trzeba go zrownac z blotem bo byl najslabszy na boisku i odjebal pokazowe jak schodzil ? On juz taki jest i chyba juz kazdy z nas to wie ale kazdy tez wie ze jak chce to potrafi i strzelic i podac .
Fakt wrzutki nie sa jego mocna strona a on na sile tego probuje... Zobaczymy po paru meczach jak rzeczywiscie wyglada jego gra.
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 17.02.2012, 12:53
A to pierwszy jego popis? Wysylanie na blonie, nie wyjscie na boisko u Kasperczaka, itd. A czy jego gra kiedys byla spojna z taktyka zespolu?
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 17.02.2012, 12:55
Do kogo Bułgar biegł pół boiska, żeby celebrować 1:1?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.02.2012, 12:57
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Patryku Małecki nie idź tą drogą! Zrobił się z ciebie Baleron, Tłusty Pączek, i zatraciłeś swoją szybkość, teraz jesteś tylko przeciętniakiem na ligowe zespoły, nie przekroczysz pewnego poziomu i ty chcesz zarabiać najlepiej w klubie Z jakiej racji 300 tys. euro na sezon ci się marzy 250 ? Mały ty powinieneś dostać 200 tys złotych...kłosów!! Żebyś zapił, zapomniał i odszedł od tego futbolu, bo jeżeli to ma tak wyglądać jak wygląda to lepiej dać sobie spokój...
Skąd wiesz ile mu się marzy? Moze chce pensje nie 250 tysięcy ale na poziomie Kirma albo Jirsaka?
Mówił o tych 250 tysiącach czy jak?
(Teraz ma chyba coś koło 90 tysięcy euro i zarabia najmniej z pierszej 11 o ile pamiętam)

BTW
Małecki zawsze miał słabe wejście w sezon. Musi odzyskac świeżość. Kirm odwrotnie 3 pierwsze mecze błyszczy potem różnie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.02.2012, 12:59
Nie wiem gdyby rzeczywiscie byl taki slaby nie wychodzil by w pierwszym skladzie?
Racja ze na tym poziomie rozgrywek nie moze sobie na taki mecz pozwolic ale on potrafi dobrze zagrac tylko dlaczego raz gra tak chujowo a raz gra dobrze? hmmmm... Bierze przyklad z Kirma?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów