The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2012, 08:16
Nie chcę się znęcać nad Małeckim ale trenerzy w Wiśle się zmieniają, lata lecą, a Patryk dalej nie zrozumiał, że piłka nożna to gra zespołowa.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 17.02.2012 o godz. 08:18.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.02.2012, 09:00
Jak się klubowi z oszczędności nie chciało uprzątnąć trybun to nie ma się co dziwić, że ludzie mniej odpowiedzialni rzucali śniegiem. Jak się ma do czynienia z nieodpowiedzialnymi ludźmi to trzeba się nimi zajmować jak dziećmi. Wsadzać zaślepki w gniazdka, przesunąć wazony tak aby czasem nie strącili. Wymyć po nich i posprzątać. Zmienić pieluszkę jak się posrają.

A przy okazji to to schody na sektorach przynajmniej mogli odśnieżyć - niejeden na nich orła wywinął wczoraj.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2012, 09:04
Szkoda interwencji Czekaja..Bo z tej akcji nawet moglo nie być bramki..A nawet, jeśli by padła, to w 11 spokojnie mogliśmy ich powieść wysoko..Gdyby to była 80 minuta albo przed polem karnym to ok..
Nie rozumiem tekstów, że Standard grał na "odwal się"..1/16 P.Europy, szansa by sobie zapewnić awans już na wyjeździe i ktos miałby sobie truchtać? Grali tak, bo my gralismy calkiem nieźle..

PORAŻKA KLUBU JEŚLI CHODZI O FREKWENCJE, jak to jest, że SKWK na miesiac przed Superpucharem, razem tylko w kilkanascie godzin zapisów, sprzedaje 9 tyś biletów w cenie wraz z przejzdem 105-180zł. Podczas, gdy nasze spece od marketingu, mając nieograniczony czas i mozliwości, mecz u siebie, pilkarsko "najwazniejszy" mecz w Europie w ostatnich praktycznie 30 latach, sprzedaje tych biletów ledwo 2 razy więcej?
Tylko mi tu nie pisać o sprzedazy biletów online, bo na Superpuchar tez jej nie było, a po bilety trzeba było jechac na dwa razy..
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
Dawidka
Member

Od: 10.2010

Stary 17.02.2012, 09:04
westersyl napisał(a):Wyświetl post
N

Co do zestawienia obrony to Moskal trafił z Osmanem natomiast nie wiem czy trafił z Michałem bo obj średnio wyprowadzali piłkę. Nunez rozgrywał dobre zawody właśnie do momentu, w który przydarzyło mu się to zagranie...
Tutaj się z Tobą nie zgadzam
Mimo wszystko uważam iż Czekaj , jeżeli chodzi o wyprowadzanie piłki , to w meczach których grał do tej pory robi to najlepiej z naszych obrońców. Zwróć uwagę że gdy ma piłkę to zawsze stara się dogrywać ją inteligentnie do drugiej linii , czy to ziemią mocnę passy , czy trochę podniesione piłki do boków pomocy.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.02.2012, 09:11
Mecz b. dobry w wykonaniu naszych.Widac reke Moskala po zagraniach z pierwszej piłki ,wychodzenia na pozycje ,gry na małej przestrzeni.Osobiście nie byłem przekonany do Niego w roli trenera,ale teraz coraz bardziej mnie przekonuje do zmiany tej opini.Małeckiego zostawcie w spokoju ,bo ma wieksze problemy jak np.nauczenie sie jedzenia widelcem i nozem,podawania ręki..,a W wymagacie,zeby podnosił głowe podczas holowania piłki i patrzył gdzie sa ustawieni koledzy.Ogólnie na + ,ale na rewanż niestety nie liczę,bo na tym poziomie w ostatnim czasie nie ugralismy nic na wyjeździe...(nie liczę meczu z "rozwalonym" Odense)
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.02.2012, 09:16
adas123 napisał(a):Wyświetl post
Ja pierd.ole,Bronex czy Kurz Wy sie dobrze czujecie?Narzekać,narzekać i narzekać,jedyne co potraficie.Wypierdalajcie do Barcelony,tam będziecie mieć piłke na superhipermega poziomie i super kulturalnych kibiców.Byliśmy od parszywców dużo lepsi,gdyby nie hiszpański pies to zdjęlibyśmy ich 3 0,w dziesiątke dominowaliśmy cały mecz!I jak nie widzicie postępów od czasów Maaskanta to współczuje.Nikt nie wybija teraz piłki hura do genkova,budujemy akcje od 0,przytrafi się głupota jak Nunezowi,ale to wygląda sensownie,a nie kaszana jak pod koniec Roberta.Wszyscy chwalą Wisłę,od onetu po weszło, a tutaj zawsze sie znajda znawcy którzy każdy sukces przemienią w porażkę.
Żenujący kretynizm.
Widzę, że wulgaryzmy dodają ci animuszu... Co do postępów, to gramy to samo, ale niczego innego się nie spodziewałem, więc trudno mówić o rozczarowaniu całokształtem naszej postawy. Belgowie... cóż... byli po prostu słabsi niż Holendrzy, Anglicy czy Cypryjczycy... nie oceniajmy wobec tego Wisły na ich tle.

Jedyne czego żałuję po wczorajszym meczu i czym jestem rozczarowany, to wynik. Standard był cienki jak sto skur... i szkoda że przez głupotę, bezmyślność, brak odpowiedzialności, zamiast cieszyć się pewnym zwycięstwem, przeżyjemy nerwówkę w Belgii i być może przegramy batalię o awans do następnej rundy z takimi dziadami.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2012, 09:17
To ja jakiś inny mecz oglądałem. Do czerwonej kartki dobra gra, ale znów to marnotrastwo. Po strzale Garguły powinno być 1:0.
Druga sprawa: Czekaja można wystawić do składu na Podbeskidzie i dać mu pograć a nie od razu na Standard. Niech chłopak zacznie od mniej ważnych meczów.
Nadal nie rozumiem dlaczego gramy 451 a nie 442 mając świetnych skrzydłowych i napastników.
Diaz na lewej obronie? Jedyny kto się nadaje na tą pozycję to Bunoza, lewa noga plus ciąg do przodu.
Moim zdaniem nic Maskal nie wniósł do zespołu Maaskanta.
Nadal nie umiemy wyprowadzić piłki z obrony.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.02.2012, 09:28
Przykro mi ale ani Diaza ani Chaveza w demona podan juz poprostu nie zmienisz chocby nie wiem jak ich trenowac. Mysle, ze Kaziu zmienil sporo, ja widzialem schematy, ktorys wczesniej nie bylo, gre z bez przyjecia z pierwszej pilki, mnostwo sytuacji bramkowych - grajac w 10tke!
Nie zmienia to faktu, ze jak chcemy byc lepsi w przyszlym sezonie to lewy i srodkowy obronca musza przyjsc. Zastanawiam sie takze czy zarowno Biton jak i Genkov pasuje do stylu gry, szybkiej kombinacyjnej pilki, wg. mnie nie. Przydalby sie technicznie grajacy, szybki napastnik.

P.S Zanim znowu miedzy kibicami bedzie wojna o Maleckiego, nie obrazajac samolubny, sredni pilkarz, a jego przywiazanie do klubu ogranicza sie do pokazow(ala Polski katolik - pierwsza lawa w kosciele, a wychodzac juz patrzy jak innym zycie umilic). Niestety probowano do niego dotrzec poprostu sie nie da taki typ.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.02.2012, 09:30
Vinci napisał(a):Wyświetl post

Niestety to my teraz musimy martwić się o zdobycie bramki. Będzie ciężko i mecz w Belgii będzie pewnie zupełnie inny od tego wczoraj. Ale trzymajmy kciuki!
Można pocieszać się tym, że Wisła w każdym meczu europejskich pucharów tego sezonu strzelała bramkę
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 17.02.2012, 09:37
Ci co nie widza poprawy gry Wisly to chyba meczu nie ogladali. Moskal ma pomysl na gre ktorego z czasem brakowalo Masskantowi. Mysle ze wszystko z meczu na mecz bedzie wygladalo coraz to lepiej i jeszcze nie raz bedziemy chwalic Kazia za dobre ustawienie druzyny.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 17.02.2012, 09:40
wislakrakow124 napisał(a):Wyświetl post
Ci co nie widza poprawy gry Wisly to chyba meczu nie ogladali. Moskal ma pomysl na gre ktorego z czasem brakowalo Masskantowi. Mysle ze wszystko z meczu na mecz bedzie wygladalo coraz to lepiej i jeszcze nie raz bedziemy chwalic Kazia za dobre ustawienie druzyny.
szczególnie te podania miedzy soba obrońców aż podejdą napastnicy
coś jest nie tak
to nie okręgówka
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 17.02.2012, 09:43
Oczywiście, że wynik nie jest po naszej myśli. Ale po sytuacji z czerwoną kartką i karnym liczyłem już nie na to, żebyśmy wyrównali, ale żebyśmy już nic więcej nie stracili grając w 10. Wyszło nadspodziewanie dobrze. Powiem więcej, to my przeważaliśmy grając ładnie, składnie, często z pierwszej piłki na jeden kontakt. Bardzo mi się to podobało. Żeby więcej optymizmu wlać w wiślackie serca, to napiszę, że możliwy jest scenariusz, że Standard zacznie u siebie na spokojnie, mając korzystny wynik, a Wisła rzuci się jak wygłodniały drapieżnik na ofiarę. W meczu z APOEL-em to my przyjechaliśmy na teren rywali z zaliczką i wyglądaliśmy jak ofiara. Dopiero przy stanie na 2-0 dla Cypryjczyków, to my przejęliśmy inicjatywę. Po golu Wilka, znowu APOEL rzucił się do ataku. Trochę to przypomina przeciąganie liny, raz po jednej stronie jest jej więcej i kiedy przeciwnik widzi, że awans wymyka się spod kontroli, to rzuca się do ataku. Może jeszcze wyjdzie ten wynik nam na dobre. Standard zupełnie nic nie pokazał. Ale oni kiepsko grają na wyjazdach, za to u siebie są piekielnie mocni. Obyśmy to my pierwsi gola tam strzelili.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.02.2012, 09:44
Tak grająca Wisła jak wczoraj bez problemu może strzelić jedną lub dwie bramki w Belgii. Belgowie niczym mnie zbytnio nie zaskoczyli. Przeciętna drużyna, która jest w zasięgu Wisły. Według mnie jednak dla Ilieva miejsce powinno znaleźć się od pierwszej minuty, no ale to już decyzje Moskala.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.02.2012, 09:46
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
szczególnie te podania miedzy soba obrońców aż podejdą napastnicy
coś jest nie tak
to nie okręgówka
hah..

No oczywista sprawa, że pierwszy mecz po przerwie i u siebie powinniśmy zacząć od ułańskich ataków a nie od wyczucia rywala czy murawy. W ogóle obrona powinna grać na wysokości pola karnego Standardu, zamknąć ich szczelnie i strzelić do przerwy kilka bramek...

Właśnie dlatego, ze to nie okręgówka a gra na wysokim szczeblu, nie można sobie pozwolić na bezmyślność. Gdyby Gervasio może na początku dłużej 'pobawił się w okręgówkę' i wyczuł troszkę lepiej murawę to nie podałby jak lama do przeciwnika.

pozdr
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.02.2012, 09:50
@Kurz
Sory za wulgaryzmy,ale nosi mnie jak widzę to ciągłe marudzenie, zagraliśmy dobry mecz i zamiast się z tego cieszyć i patrzeć z nadzieją na tą drużynę to szukamy dziury w całym.Nigdy nie będziemy idealnym zespołem na skale europejską dlatego cieszmy się z tego co mamy.Nie lepiej z dumą podnieść głowę,cieszyć się z ambicji jakiej Wiśle po wczorajszym chyba nikt nie odmówi i z nadzieją patrzeć na rewanż i rundę wiosenną całą?Pozytywniej trochę i z większą wiarą!
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.02.2012, 10:11
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Nie, mylisz sie ojczulku. Ja jestem z tych co to kulture i oglade chwala, a nie chamstwo i buractwo. Zadne pokolenie nie ma tu nic do rzeczy. Tobie by sie podobalo jakby ktos rzucal w Ciebie sniezkami podczas meczu? To nie jest kwestia pokolenia, tylko kultury.

I musze Cie rozczarowac (kolejny juz raz), ale czym mniej takiego betonu jak ty- tym lepiej. Zrozumieli to kiedys anglicy, i jak pieknie na tym wychodza Chamstwo, buractwo i fanatyzm jest jednym z czynnikow ktore odstraszaja wielu potencjalnych "klientow" do chodzenia na stadion (jak i niektorych ludzi do inwestowania wogole w pilke). Natomiast to samo chamstwo, buractwo i fanatyzm do przyjscia na stadion zacheca niewielu...
Ale to ty sie powinienes martwic nie ja, "beton kibicowski" jest w Polsce gatunkiem na wymarciu. Wystarczy zerknac na zmiany jakie zaszly w ciagu ostatnich 15 lat. Przyjdzie do nas to co jest na zachodzie bo to... na dluzsza mete jest korzystniejszy uklad dla klubow.

Pa ... <cmok>
1) Szkoda słów...
2) Czyli wszyscy ludzie którzy dopingują są "burakami", "chamami"? Doping jest formą fanatyzmu.
3) Tak, poradzili sobie. O awanturach na murawie w derbach Birmingham nie słyszał? O bójce kibiców Newcastle ze służbami porządkowymi, nie słyszał?. A pewnie, że nie, ponieważ polskie media nie podadzą takich informacji, bo to zepsuje wizerunek skrzętnie kreowany.
4) Jesteś Polakiem? Polskie litery- błagam.
5) W OGÓLE!!!!
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 17.02.2012 o godz. 10:24.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.02.2012, 10:14
Do dzieciaków myślących,że Standad zagra podobnie w rewanżu jak w Krakowie...przygotujcie się na szok, Standard na wyjazdach a u siebie to zupełnie inny styl gry,u siebie grają mega ofensywnie więc jeżeli nasi się cofną jak w Nikozji to będzie jesień średniowiecza .Optymizm optymizmem ale dajcie spokój z pisaniem jak to ich pykniemy .Przy farcie możemy bramkowo zremisować i awansoewać.

Mam nadzieję,że Patryk przyczyni się do awansu i uspokoi paru krzykaczy którzy chcą by spie...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.02.2012, 10:17
Bobek90 przystopuj z tym pedalstwem bo obawiam się że zmiany aż tak daleko nie zaszły...

Skoro tak cię bulwersowało rzucanie śnieżkami to dlaczego nie interweniowałes?
Tzn. domyśleć sie nie trudno dlatego rozumiem że pozostało ci tylko wylewać zale i wyzywać za klawiatury.
Nikt nie twierdzi że było to zachowanie odpowiednie i godne pochwały ale z tym walkowerem za śnieżki to dojebałeś.

Jednak o wiele gorsze jest twoje nawoływanie o zakazy stadionowe dla "kumpli" po szalu, o wyłapaniu winnych i ich ukaraniu... dla mnie to zwykłe kurestwo i brak pojęcia oraz posiadania zasad moralnych. Z autopsji wiadomo że lepiej takich omijać szerokim łukiem.

Masz wiele wspólnego z GW, gdy wypowiadasz się na tematy o których nawet nie masz zielonego pojęcia. Ten "beton kibicowski" dla klubu więcej znaczy niż jesteś to sobie uświadomić...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.02.2012, 10:21
thechris napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tak twierdzisz to Twój wybór... Ja tylko wyrażam swoją opinię o straconej szansie i nie wykorzystaniu atutu własnego boiska. Z jednej strony jestem mile zaskoczony wynikiem bo w 30 minucie byłem raczej przekonany, że skończy się 0:2 a nie 1:1. Mimo to jestem też lekko wkurzony, że momentami ładna gra nie przełożyła się w żaden sposób na korzystny wynik bo powiedzmy sobie szczerze, że 1:1 to wynik, który nie daje zbyt wielu szans na awans, biorąc pod uwagę to jak gramy źle na wyjazdach i to jak Standard dobrze gra u siebie. Niestety to, że ładnie ktoś kopnął kilka razy mnie jakoś nie kręci kiedy wynik jest średnio-kiepski. Jak ktoś lubi ładne widowiska to polecam oglądać jazdę figurową na łyżwach. W piłce nożnej chodzi o coś innego.
Lepiej przestań już wyrażać swoje opinie bo z każda kolejną Twój obraz staje się bardziej jednoznaczny. Wczoraj jeszcze uwazałeś że powinniśmy LE olać bo tak robią inni. Dzisiaj niestety ale bredzisz coś o straconej szansie. Ogladałeś mecz? Graliśmy w 10, strzelajac bramkę na 1:1 szanse sobie wygraliśmy. Wynik jest IDEALNY na awans lepszy bylby tylko 4:0 dla nas. Bo przy 1:0 albo 2:1. Inaczej wygladałoby podejście mentalne do meczu rewanzowego, zarówno nasze jak Standardu. Inaczej czyli gorzej z naszego punktu widzenia.

To już wiemy że wolisz oglądać padakę niż dobry mecz, jakie masz jeszcze fetysze?

Wczoraj umarła legenda jaki to Standard jest błyskotliwy szybki i grający z polotem. Dostać w prezencie karnego i przewagę zawodnika na 70 minut, a nawet nie próbować tego wykorzystać to dowód na minimalizm i brak wiary w siebie. To że na początku nasi stoperzy kopali sobie wzdłóż linii pola karnego to chęć wciągniecia przeciwnika i powiezienia go na szybkości. Standard to młoda drużyna indywidualnie umiejetności mają ale zespołem są słabym. Puki idzie jest w miare ok, ale jak cos się spieprzy to biegają jak dzieci we mgle. Przecież niewiele braklo żebyśmy w końcówce wcisnęli drugą.

Natomiast patrząc na Wislę, nabieram przekonania że w lidze wygramy wszystkie mecze. I jest to w 70% zasługa trenera.

ps.Malecki usiądzie na ławie popatrzy jak sie gra w piłkę i jak znów dostanie szansę może nie bedzie sie zachowywal jak rozwydrzony gówniarz.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.02.2012, 10:23
adas123 napisał(a):Wyświetl post
@Kurz
Sory za wulgaryzmy,ale nosi mnie jak widzę to ciągłe marudzenie, zagraliśmy dobry mecz i zamiast się z tego cieszyć i patrzeć z nadzieją na tą drużynę to szukamy dziury w całym.Nigdy nie będziemy idealnym zespołem na skale europejską dlatego cieszmy się z tego co mamy.Nie lepiej z dumą podnieść głowę,cieszyć się z ambicji jakiej Wiśle po wczorajszym chyba nikt nie odmówi i z nadzieją patrzeć na rewanż i rundę wiosenną całą?Pozytywniej trochę i z większą wiarą!
Słuchaj każdy ma prawo do własnej oceny Moskala, poziomu drużyny, zachowania kibiców i Małeckiego. Ciebie akurat wszystko zadowoliło wczoraj i patrzysz w przyszłość klubu optymistycznie. Mnie sporo elementów rozczarowało. Standard tym się różni od Wisły ,że może przeleżeć cały mecz ale ma takich zawodników,że stworzą dwie trzy sytuacje ,najbardziej podstawowe i je z zimną krwią wykorzystają. W Wiśle póki co (poza Meliksonem) nie ma takich gwarancji. W tej chwili Wisła raczej markuje grę. Bez skutecznej egzekucji pod bramką rywala nie ma to najmniejszego sensu.

Co najmniej kilka osób tutaj wielce zachwala pracę Moskala i jak to się gra Wisły zmieniła od czasów Roberta Maskaanta. Póki co to jest to zwykłe chciejstwo i zaklinanie rzeczywistości. W czym jest ta gra lepsza,że nie ma długiego wykopu na Genkova? To i tylko to? A co z resztą? Gra w obronie. Organizowanie ataku. Skuteczność. Trener który z uporem maniaka wystawia Małeckiego w takim meczu sam sobie wystawia negatywne świadectwo.

Również podzielam opinie ,że Standard za tydzień zagra na pewno znacznie lepiej. 3-0 dla Liege i remis w Lubinie szybko sprowadzi wielu na ziemię.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.02.2012 o godz. 10:27.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.02.2012, 10:25
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Natomiast patrząc na Wislę, nabieram przekonania że w lidze wygramy wszystkie mecze. I jest to w 70% zasługa trenera.
Puściłem wczoraj zakład na Betsson na remis Wisły, ale szczerze mówiąc, gdybym wiedział, że oni będą grać tak, jak grali, to z przekonaniem stawiałbym na zwycięstwo. W tym co piszesz jest być może trochę przesady (bo nieprawdopodobne wydaje się, żeby wygrać wszystko), ale wcale takiej możliwości bym nie przekreślał. Ja w pewnym momencie nie mogłem uwierzyć, że to nadal Wisła. Ludzie i obserwatorzy mogą mówić co chcą, ale cholera jasna, taką piłkę chciałem oglądać!

Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja, ale trzymam mocno kciuki za to, aby utrzymali dyspozycję, bo jeśli tak będzie, to możemy już teraz zacząć współczuć rywalom...
Odpowiedz cytując
[email protected]
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 17.02.2012, 10:31
jak dla mnie kirm i iliev zamiast Małego i Guły w rewanżu to jedyne ustawienie , które może nam dać szanse. Nie zapominajmy też , że Standard przyjechał do nas osłabiony brakiem kilku ważnych zawodników. Wiem ,że mogło być to spowodowane graniem w 10 , ale nasi wgl nie mieli pomysłu na grę , nie wychodzili na pozycje , stali w za dużej liczbie w jednym miejscu , grali niedokładnie . Plusem za ten mecz może być jednak zdecydowanie waleczność , już nikt nie może odmówić naszym grajkom ambicji . + Szacunek Pareiko , kto widział co zrobił Sergei po stracie bramki ten wie o czym mówię
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 17.02.2012, 10:32
Bardzo mnie cieszyła wczorajsza końcówka meczu. Jesteśmy przyzwyczajeni do Wisły broniącej się w ostatnie minuty gdy wynik jest satysfakcjonujący, bardzo często kończy się to źle (przypomnę chociażby mecz z Craxą w 2010 i główkę Jopa). Tym razem nic takiego się nie zdarzyło, atakowaliśmy do ostatnich minut. Tak ma być!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.02.2012, 10:39
Jedno jeszcze może śmieszyc , To Standard był słaby , to Sporting był słaby , ale nikt nie mówi o tym ze to polskie drużyny są mocne . Popatrzcie jaki progress przeszła Wisła chociazby od meczóz z Levadią , Karabachem . Dzisiejsza Wisła rozwaliła by tamte drużyny po 4,5 do 0 . Nawet jeśli z tej drużyny po sezonie odejdzie 4-5 pikarzy ( w tym większość rezerwowych ) to nie będziemy juz mieć czarnych wizji , że jestesmy chopcem do bicia dla każdej europejskiej drużyny . Wisła wskoczyła, dzięki pracy wielu ludzi na poziom z którego w końcu przeciętny polski kibic może byc zadowolony . Walka , ambicja , grając w osłabieniu przez 60 minut zamykając momentami rywala na jego połowie . Nie mogę doczekać się rewanżu .
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 17.02.2012, 10:46
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję,że Patryk przyczyni się do awansu i uspokoi paru krzykaczy którzy chcą by spie...
Ja już nie mam takiej nadziei. To, że Małecki grał bardzo słabo, można by mu wybaczyć. To, że grał bardzo głupio, powinno oznaczać ławę w kilku następnych spotkaniach. Jemu nie tylko nie szło, on jakby nie chciał grać zespołowo. A to, co odstawił przy zmianie, oznacza, że nadal jest mentalnie niezdolny do zawodowej gry w piłkę. Mam wrażenie, że niestety właśnie zmarnował swoją ostatnią szansę. Szkoda.

Brawa dla Cezarego Wilka za postawę na boisku i brawa za odwagę poza nim (http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...kow__Moze.html)

Myślę jednak, że zachowanie rzucających śnieżkami wytłumaczyć łatwo. Psychologia tłumu. Niewielu jest odpornych na wpływ grupy i nie ma to nic wspólnego z intelektem, moralnością, klasą każdego z osobna. Śniegu nie powinno tam być. Ciała dał klub. Oczywiście, rzucający powinni być finansowo ukarani, ale chcę powiedzieć, że wcale nie jestem tak do końca pewien, czy w emocjach i powodowany instynktem stadnym sam bym jakiejś nie rzucił, gdybym miał - powiedzmy - 18 lat. Jednym słowem: razi mnie poczucie wyższości wyczuwalne w niektórych głosach krytycznych na tym forum . Poza tym: dlaczego pozwolono Belgom na wniesienie rac, keczupów, musztardy i czym tam jeszcze rzucali? Mnie w zeszłym roku ochroniarz na bramce odebrał płaski kluczyk, chyba 11, nie większy od długopisu, który używałem do demontażu akumulatora, a który zapomniałem wyjąć z kieszeni. Dalej: jeśli nie ma być polityki na stadionie, to trudno nie zauważyć, że transparenty, chorągwie itd. z treściami lewicowymi (tow. Guevara) są równie polityczne jak prawicowe, więc nie rozumiem, czemu ochrona ściąga je wybiórczo (w przeciwieństwie do tutejszej większości bynajmniej nie identyfikuję się z prawicą, ale dostrzegam tu brak równowagi). Za brak strefy buforowej oddzielającej fanów obu drużyn na G ktoś powinien solidnie beknąć.

A mecz? Cóż, oglądałem za granicą, przez sieć, w słabej jakości, więc ograniczę się do stwierdzenia, że można mieć nieśmiałą nadzieję, że zaczyna się era trenera Kazimierza Moskala.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 17.02.2012, 10:55
To był niezły mecz Wisły, gdyby nie gra w 10 wynik mógł być lepszy. Belgowie chcieli przede wszystkim przetrwać.
Niestety nie wierzę, że gra będzie wyglądała podobnie w rewanżu. Myślę że przeskok może być podobny jak w dwumeczu z APOEL-em. Choć moim zdaniem APOEL jest zespołem lepszym.
Co do ocen indywidualnych to już wszystko zostało powiedziane. Dodam tylko że Nunez w środku poza tym głupim błędem grał bardzo dobrze. Natomiast tak szerokie ustawienie stoperów było bardzo ryzykowne, rozumiem że chodziło o wypchnięcie bocznych obrońców do przodu.
W składzie wyjściowym na rewanż widzę Lameya, Jaliensa i Kirma. Być może także Bitona, jeżeli będziemy grać z kontry.
Acha i mimo dobrego przygotowania zespołu to Moskal nie trafił z wyjściowym składem.
No i jeszcze jedna uwaga w lecie prawdopodobnie pożegnamy Meliksona i Małeckiego - z zupełnie różnych powodów.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 17.02.2012, 10:57
Kirm kiedy wszedł na boisko grał najlepiej, pewnie dlatego że Meliksonowi nie starczyło sił. Genkov zapieprzał cały mecz, zasłużona bramka, dla niego i dla Wisły, słaba forma Małeckiego i Garguły, chociaż ten drugi nie był pod grą.
Ostatnio edytowane przez syryls : 17.02.2012 o godz. 11:00.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.02.2012, 10:57
Będzie jak z Schalke!

1:4

A na poważnie, to podobała mi się wczoraj gra Wisły. Pomimo straty jednego zawodnika graliśmy szybko i z pomysłem.
Nie stoimy na straconej pozycji. Moim zdaniem Standard jest drużyną gorszą zarówno od APOELu jak i Twente i Fulham. Szczerze mówiąc, to Litex zrobił na mnie lepsze wrażenie. Zobaczymy jak zagrają u siebie, bo niestety i Wisła na wyjeździe gra znacznie słabiej niż na R22.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 17.02.2012, 10:59
tomsts napisał(a):Wyświetl post
hah..

No oczywista sprawa, że pierwszy mecz po przerwie i u siebie powinniśmy zacząć od ułańskich ataków a nie od wyczucia rywala czy murawy. W ogóle obrona powinna grać na wysokości pola karnego Standardu, zamknąć ich szczelnie i strzelić do przerwy kilka bramek...

Właśnie dlatego, ze to nie okręgówka a gra na wysokim szczeblu, nie można sobie pozwolić na bezmyślność. Gdyby Gervasio może na początku dłużej 'pobawił się w okręgówkę' i wyczuł troszkę lepiej murawę to nie podałby jak lama do przeciwnika.

pozdr

myślałem że graliśmy u siebie gdzie murawę znamy
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.02.2012, 11:02
chyba chciałeś powiedzieć że lepiej grają niż na R22... przynajmniej w lidze:I
A co do meczu pozytyw, ale lepiej nie chwalić
Brawa za serce i zaangażowanie!!
A te pieprzone śnieżki to :face: żal...

murawa jak w Hiszpanii nic nie zniszczona :O Na Legii to się kretowisko zrobiło... a na R22 nic

Ilievva najlepiej dać od pierwszych minut przynajmniej na LE, a Małeckiego odsunąć bo żal... niech się czegoś nauczy albo odejdzie albo za kase albo na zasadzie prawa Webstera nie będę za nim płakał...

Mam pytanie odnośnie transparentu "Azoty grabarzem piłkarskiej Unii" jest z tym jakaś większa afera czy tylko ot tak bo nic nie finansują piłki odpowie ktoś w temacie;>
Ostatnio edytowane przez jendrus : 17.02.2012 o godz. 11:06.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów