|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Dziś WISŁA grała to, na co czekałem, coś pięknego czasami
![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Remis na własne życzenie. Standard niczym nie zaskoczył, poziom polskiego średniaka. W rewanżu do pyknięcia.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Małecki Go Home i nie wracaj, a tak poza tym mimo remisu jestem mile zaskoczony poziomem gry jak na pierwszy mecz.
![]() ![]() Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Szczerze to na miejscu sędziego dałbym karnego i żółtą, ta czerwona kartka trochę ustawiła mecz, no ale trudno.
Widać po tym meczu, że Standart jest jak najbardziej do pojechania, nawet na wyjeździe. Graliśmy w 10, a wyglądaliśmy po prostu lepiej od Belgów. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
HAHA ale jestem zajebisty rzucałem śnieżkami w przeciwników, kto jeszcze jest prawdziwym kibicem i tak świetnie dopingował naszych. ŻAL
A tak poza tym, NIE dla Małeckiego w najbliższych meczach, a reszta drużyny duży plus. Widać że Maor w formie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mecz był dobry w naszym wykonaniu. Cały czas graliśmy o zwycięstwo, widać poprawę gry, szybkie tempo, gra z pierwszej piłki, to się podoba! Nunez mógł sobie zaprzepaścić kontrakt tym meczem. Nie wiem czy tą nonszalacje da się wyeliminować z jego gry. Do Czekaja nie mam pretensji, nie miał jak gościa zatrzymać, zaryzykował nie udało się trudno. Takie sytuacje się zdarzają.
Małecki jest niereformowalny, żal patrzeć na ten upadek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
Zasluzylismy na remis, Standard na pewno nie zasluzyl na zwyciestwo - przyjechali tu po 0:0 i dostali więcej niz chcieli. Spokojnie mozemy tam powalczyć o awans. Najwazniejsze, ze w koncu gralismy piłką. Idiotyczny ten przepis z podwójnym karaniem za taki faul. Malecki to chyba grał swój własny mecz. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Z drugiej strony nie pompujmy zbytnio balonika bo Wisła i tak zrobiła w LE ponad stan . Za tydzień będą ogromne nerwy ale awans potraktuje jako fajny bonus a porażkę postaram się przyjąć ze zrozumieniem .Jedyna niewiadoma dotyczy tego jak Standard prezentuje się u siebie bo po dzisiejszym meczu Belgowie d... nie urywają swoją grą a raczej prezentują naszą ligową młóckę aniżeli jakieś fajerwerki .
PS. Dajmy spokój Nunezowi , można powiedzieć , że los dał i odebrał bo to głównie dzięki aktorstwu Argentyńczyka w meczu z Fulham wyszarpaliśmy 3 pkt . Jedynie szkoda sytuacji z ostatnich sekund kiedy Ivica dryblował w polu karnym zamiast z pierwszej strzelać na bramkę .Piękny byłby to zimny prysznic dla Belgów .
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 16.02.2012 o godz. 23:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Gdyby Małecki za każdą złą decyzję płacił złotówkę, to w kasie byłyby pieniądze na Bitona, Nuneza i lewego obrońcę...
A na serio: przy bramce zgubiła nas krakowska gra - pressing założony przez Standard był świetny i zamiast kombinować, trzeba było rzucić długą piłkę. Teraz łatwo się mówi... ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Kwintesencją dzisiejszego meczu w wykonaniu Małeckiego była sytuacja gdy biegnie z głębi boiska i ma ze 3 ,4 partnerów do rozegrania w tym Marko świetnie ustawionego i niepilnowanego z boku boiska , natomiast co robi Patryk ? Nie dość , że decyduje się na uderzenie z 35 metrów to w dodatku z kompletnie nieprzygotowanej pozycji oraz z lewej nogi .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dzisiaj Wisła była zdecydowanie lepsza od Standardu (nie Standartu, sic!), ale pamiętajcie, że za tydzień Belgowie będą grać inaczej taktycznie. Tutaj skupiali się na defensywie, w Liege będą pewnie grać bardzo wysoko i agresywnie. Gra może wyglądać całkowicie inaczej. Ale nie jesteśmy bez szans.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie żebym chciał dokładać kolejny kamyczek do ogródka Patryka bo wszystko już zostało napisane...
On sam twierdzi że nie ogląda swoich meczów, mam nadzieję, że tym razem zrobi wyjątek aby pewne kwestie mu się w głowie rozjaśniły. Nie wiem czy to wynika z chęci zwycięstwa czy z chęci zgarnięcia jak największego splendoru dla siebie. Naprawdę nie potrafię tego ocenić, dobrze że nie jestem trenerem i nie muszę rozszyfrowywać tego jak dotrzeć do Patryka. Liczę że w kolejnych meczach zacznie grać w piłkę a nie rozgrywać kompletnie inne zwody niż drużyna. Nie chodzi tu już nawet że denerwują się kibice, bo denerwują się także jego koledzy z drużyny co wsypuję grę. Mam wrażenie że gra słabo bo nie koncentruję się aby w poszczególnym zagraniu dokonać najlepszego wyboru tylko szuka bramki, czy od razu podania które będzie asystą. Nie każde zagranie musi nieść za sobą zagrożenie. Czy posadziłbym Małego na ławie w następnym meczu ? Postąpiłbym wręcz odwrotnie, chciałbym aby zagrał po to aby mógł się zrehablitiować i pokazać że potrafi grać ten sam mecz co drużyna. Co do buractw przy zmianie, to on mam wrażenie że wiedział że gra chu** chciał dostać jeszcze kilka minut aby zmazać ten obraz i dlatego się zdenerwował, tak się jednak po prostu nie robi. Trzeba akceptować decyzje trenera. Co do zestawienia obrony to Moskal trafił z Osmanem natomiast nie wiem czy trafił z Michałem bo obj średnio wyprowadzali piłkę. Nunez rozgrywał dobre zawody właśnie do momentu, w który przydarzyło mu się to zagranie... Słabo zagrał Marko szczególnie na początku później zrobił trochę dobrego w ofensywie. Szacunek dla drużny za walkę wierze, że dadzą radę w rewanżu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.02.2012 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Fajnie graliśmy. Standard klasa wyżej niż Litex, ale też klasa niżej niż Apoel, Twente albo Fulham. Jak najbardziej do przejścia.
Małecki tragiczny, ale czuję, że w rewanżu zapewni nam awans i niestety dalej będziemy musieli oglądać go w pierwszym składzie. ![]() ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Można powiedziec że wreszcie coś drgenło w naszej grze . To zupełnie inna Wisła niż jesienią za trenera Maaskanta .
Taką Wisłę można oglądac z przyjemnością . Wynik , choc z jednej strony niekorzystny i niesprawiedliwy , to daje nam szansę na awans do dalszej rundy . Jeśli w 10 dominowaliśmy momentami Standard , to w Belgii , na cięzkim terenie , szanse na awans będą 50 na 50 . W obronie Chavez i Diaz zagrali naprawde solidne spotkania . Szczególnie Osman wreszcie wygladał na 'tego' Osmana jakiego zawsze chcemy oglądać . Diaz w końcu nie dał się wkręcac w ziemię . Na Czekaja nie ma co wieszać psów , 90% winy tej sytuacji ponosi Nunez . Gdyby nie ta jedna sytuacja , ocena Nuneza za ten mecz była by naprawde pozytywna , tak jak i Czekaja do utraty bramki . Jovanovic - duża sinusoida . Wilk - perfekcja w środku pola Garguła - dzięki Moskalowi w końcu uwierzył że jest w stanie grac na wysokim poziomie . Jest stworzony do klepek z Meliksonem. Melikson - klasa , szkoda tylko że opadł z sił w 2 połowie. Małecki - on się nigdy nie zmieni. Genkov - facet pomimo tego ze nie gra widowiskowo , złapał niezłą formę . Iliev - rozgrzana głowa , ale jak sam mówi gdyby nie to , nie grałby teraz w Wiśle tylko gdzies o wiele wyżej. Nie mniej jednak pomógł nam przycisnąć Standard w końcówce. Kirm - dynamiczniejszy niz jesienią , jednak nie pokazał nic wyjątkowego . Jeśli Wisła wyjdzie w Belgii podrażniona dzisiejszym ( tylko ) remisem , a Standard pewny awansu , to przejdziemy Belgów . Głęboko w to wierzę . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Dobra gra Wisły, grając w 10 przez godzinę byliśmy równorzędnym przeciwnikiem dla Belgów.Wszyscy w Wiśle dobrze wyglądali poza bezmyślnym Małeckim i nieco drewnianym Jovanovicem.Chavez udowodnił tym meczem ,że za wcześnie był skreślany.Uważam , że sprawa awansu jest dalej otwarta. Tym bardziej, że dwóch podstawowych zawodników wyeliminowało im się z rewanżu kartkami.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wątpię, że tak będzie. Sam nie widziałem tej sytuacj, z niepodaniem ręki Moskalowi, ale uważam, że to jest już przesada. Jakieś granice muszą być i ile sobie tatuaży zrobi Małecki, jak będzie prowadził doping, to nie ma znaczenia. Mam nadzieję, że Kazek nie wystawi go w następnym spotkaniu, bo olanie własnego trenera to jest tak jak napisałem wyżej przesada.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Prócz tego co wielu już napisało chciałem zauważyć to że piłkarze Wisły wyglądali co najmniej bardzo przyzwoicie pod względem szybkościowym i wytrzymałościowym. Zobaczymy czy tylko na tle Standardu czy też w innych meczach tak to będzie wyglądalo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Teraz niech się skupią na lidze , bo LE to trzeba traktować jako przyjemną przygodę. Ważniejsze dla Wisły jest zdobycie MP lub pucharu Polski.
Wg Wisła lepiej grała od Standardu mimo braku zawodnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Po bramce dla rywala jeden z użytkowników napisał ...Problem w tym że Wisła wyrównała i mecz zakończył się wynikiem 1-1. Tak się zastanawiam w jakim celu takie cudaki piszą tego rodzaju wypociny w netcie, na stronie Wisły Kraków, gdzie gołym okiem widać że tylko czekają na bramki strzelone przeciw Wiśle, jednym słowem żenada.
A co do meczu, cóż ...Iliew powinien wczesniej grać zamiast Małeckiego i to obowiązkowo. W rewanżu na środku może grać Diaz, a Paljić na LO. Szkoda też że jednak szansy nie dostał Biton choć bramka Genkowa cieszy bardzo. Zaś co do dwumeczu, to powtórka z Schalke04 mile widziana. W pierwszym meczu też było wówczas 1-1, a w rewanżu było o wiele korzystniej dla Wisły. No tak to pragnienie, choć całkiem możliwe.. ale realnie rzecz biorąc to czas aby Wisła zaczęła strzelać więcej bramek w meczu i skuteczność (vide ilość strzelonych bramek w lidze) jest głównym mankamentem drużyny. I na koniec ... w istocie, w samej rzeczy, całkiem ładna gra Wisły.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.02.2012 o godz. 00:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Małecki na ławę dopóki nie nauczy się grać z 1 piłki tfu - to może być za dużo... dopóki nie nauczy się podawać. Machina ruszyła dopiero po jego zejściu, z przykrością to stwierdzam ale Mały blokował w dzisiejszym meczu możliwości Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
W tej akcji po której padł gol, rzut wolny wywalczył ANDRAŻ KIRM po UDANYM ZWODZIE. Muszę przyznać, że mnie to zaskoczyło, pozytywnie oczywiście. Widać, że jest szybszy, zwrotniejszy - dobrze przepracował okres przygotowawczy.
I dlatego miałbym dylemat co do prawego skrzydła za tydzień. Małecki nie ma prawa grać, ja mimo wszystko postawił bym na Kirma, bo Iliev będzie oddychał rękawami po pierwszej połowie. Wpuścić go za Kirma w ok. 65-70 minucie. Melikson znów jest w formie. Był nie do zatrzymania, choć niekiedy podejmuje złe decyzje. Ale tak czy siak, jest to zawodnik dla którego to jest pewnie ostatni sezon w polskiej lidze. Genkow zagrał dobrze. Walczył, starał się celnie zgrywać piłki do kolegów z pomocy, no i oczywiście trafił na 1:1. Wilk zajmie oczywiście najmniej miejsca. Czyścił wszystko co musiał w środku, mamy defensywnego pomocnika na kilka lata. Jovanovic w pierwszej połowie chaotycznie bardzo, w drugiej lepiej. Ale muszę przyznać, że w pierwszej połowie wolałem oglądać Lameya, bo Jovanovic proste błędy w ustawieniu robił. Ale w drugiej już było okey. Osman Chavez back! Dobry, bardzo dobry mecz naszego pastora. Nie do przejścia dla napastników Standardu, ale trzeba zaznaczyć, że cała obrona za późno wychodzi do przeciwnika. Za wolno i za mało agresywnie, daje szanse do uderzenia z dystansu. Nunez... Jestem za tym żeby ściągnąć go na stałe do nas, bo cenie jego przegląd pola, odbiory. Jest niezłym łącznikiem między obroną a atakiem. Ale dzisiaj zawalił nam ten mecz, trzeba powiedzieć wprost. Czekaj nic innego nie mógł zrobić. Chociaż mógł odpuścić, bo myślę że Pareiko zdążyłby skrócić na tyle kąt aby nie było szans na bramkę, a nawet złapać piłkę. 1:1 - dobry wynik patrząc na to, że graliśmy w 10. 1:1 - zły wynik patrząc na to, że graliśmy u siebie no i moglibyśmy zmieść Standard, bo graliśmy bardzo dobrze. Teraz liczę tylko na to, że Standard nie jest tak bardzo odmienną drużyną u siebie jak to plotki krążą. Bo tak grający Standard, to powinien być pryszcz. Ale szanse oczywiście - 50-50.
Ostatnio edytowane przez fresh.cie : 17.02.2012 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Mecz na miarę naszych możliwości a Patryczek niech spierdala z tym Websterem oby jak najszybciej....
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Standard nie pokazal nic wielkiego i widzac to co graja a to co my- remis jest sprawiedliwy ale Iliev mogl to strzeli i bylo by pieknie.
ALe to dobrze ,zwyciestwo nad Apoelem uspilo nas przed rewanzem,remis i niesluszne decyzje sedziow tymraazem niech podrazni nas przed meczem w Liege. Zwlaszcze ze dwoch imy wypada i wcale nie taki grozny ten Standard.. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Hmmm... powiem tyle. Nie widziałem sytuacji z Czekajem, ale nasuwają mi się inne pytania. Wolność słowa - oprawa bum i zdarta. Równorzędność? My tylko śnieżki zaś goście Race i Petardy , do tego w nas . Jedno po golu padła na boisko. I co najgorsze komentrator , spiker czy jak go nazwać? Nie odrzucać rac? Proszę was mamy patrzeć jak palą się przed nami? No i debile z G rzucający śnieżkami. Całe szczęście że mecz został wznowiony.... Pokazaliście jakimi jesteście kibicami! GRATULUJE
![]() PS. Świetny doping w 2 połówce ![]() ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|